Hyrbilar i Rumänien

Letar du efter billiga biluthyrningserbjudanden i Rumänien? Sök och jämför priser här!

Bukarest, Rumänien
9 feb — 16 feb
Samma avlämingsplats
Bukarest, Rumänien
tors 9/2
12:00
tors 16/2
12:00
Förarens ålder:

De bästa erbjudandena för hyrbilar i Rumänien

Hitta fantastiska erbjudanden nedan för en mängd populära hyrbilar i Rumänien
Seat Leon
eller liknande Kompakt
Upp till 4 passagerare

9 kr/dag

(5 mar - 7 mar)
Seat Leon
Mercedes-Benz A-Class
eller liknande Kompakt
Upp till 4 passagerare

18 kr/dag

(5 mar - 7 mar)
Mercedes-Benz A-Class
Opel Corsa
eller liknande Ekonomi
Upp till 2 passagerare

7 kr/dag

(5 mar - 7 mar)
Opel Corsa
Volvo V40
eller liknande Medelstor
Upp till 5 passagerare

20 kr/dag

(5 mar - 7 mar)
Volvo V40
Nissan Qashqai
eller liknande Medelstor SUV
Upp till 5 passagerare

16 kr/dag

(5 mar - 7 mar)
Nissan Qashqai
Volkswagen Jetta
eller liknande Medelstor
Upp till 5 passagerare

29 kr/dag

(5 mar - 7 mar)
Volkswagen Jetta
Volkswagen T-ROC
eller liknande Medelstor SUV
Upp till 5 passagerare

20 kr/dag

(5 mar - 7 mar)
Volkswagen T-ROC
BMW 2 Series Active Tourer
eller liknande Standard
Upp till 5 passagerare

22 kr/dag

(5 mar - 7 mar)
BMW 2 Series Active Tourer
Opel Corsa
eller liknande Ekonomi
Upp till 2 passagerare

15 kr/dag

(5 mar - 7 mar)
Opel Corsa

Information om biluthyrning i Rumänien

Du som planerar en resa som innefattar bilhyrning i Rumänien kommer att upptäcka att flera av trafikreglerna liknar de som finns i Sverige, men att det även finns lagar som du kanske inte har stött på tidigare. Precis som i Sverige kör man på höger sida av vägen och förväntas köra om i det vänstra körfältet. Bilbälte är obligatoriskt. Det är också obligatoriskt att ha halvlyset på även under dagtid. Att använda mobiltelefon under körning är enbart tillåtet om föraren har handsfree-utrustning. En trafikregel som tillämpas i Rumänien är att förare inte får använda tutan när de kör i tätorter. Det enda undantaget är om föraren vill göra andra bilister uppmärksamma på en omedelbar fara. Det är således inte tillåtet att tuta för att tacka eller uttrycka missnöje. Vidare kan det vara nyttigt att känna till att den rumänska polisen har tillåtelse att stoppa och bötfälla dig om bilen som du kör är alltför smutsig. Trafikförseelser straffas med böter. Även allvarligare påföljder kan förekomma.

Du som vill ta del av biluthyrning i Rumänien bör känna till att du förväntas visa upp ett giltigt körkort, ditt pass och ett kredit- eller bankkort som är utfärdat i ditt eget namn för det biluthyrningsföretag som du väljer. Generellt gäller att du ska vara 21 år eller äldre för att accepteras som kund av företagen som specialiserar sig på biluthyrning i Rumänien. Mer restriktiva åldersgränser kan förekomma, beroende på vilket typ av bil som du är intresserad av att hyra. En del uthyrare tillämpar en övre åldersgräns på 70 år. För att välkomnas som kund måste du ha haft körkort i ett år eller längre. Det är ofta enkelt att få ta del av billig biluthyrning i Rumänien, men tänk på att många biluthyrningsföretag reserverar en depositionsavgift på ditt konto. När du har lämnat tillbaka hyrbilen blir depositionsavgiften synlig på ditt konto igen, vilket innebär att den inte påverkar den totala kostnaden för att hyra en bil i Rumänien.

Biluthyrning i Rumänien är ett fantastiskt sätt att upptäcka landet på. En effektiv strategi för att göra din resa så behaglig och bekväm som möjligt kan vara att känna till några grundläggande fakta om trafiksituationen i landet. Räkna med att trafiken är som mest intensiv i storstadsregionen. I Bukarest, som är Rumäniens huvudstad, är trafiken ofta så tät och intensiv att förare tvingas parkera sina bilar på trottoarerna, vilket försvårar trafikläget och framkomligheten ytterligare. Trafiken i storstadsregionen är som intensivast under rusningstid, som vanligtvis inträffar på eftermiddagen och morgonen. Eftersom Bukarest har ett väl fungerande kollektivtrafiksystem kan det vara lämpligt att parkera din hyrbil på en övervakad långtidsparkering och i stället ta dig fram med buss när du utforskar allt som Rumäniens huvudstad har att erbjuda. Under semesterperioden, som inträffar på sommaren och på nationella högtidsdagar, kan du även stöta på intensiv trafik när du kör in eller ut ur Bukarest.

Att få åka på bilsemester i Rumänien är för många förare en riktig semesterdröm. Den främsta anledningen är att Transfagarasan, som i flera sammanhang beskrivits som världens vackraste väg, ligger här. På det internationella planet är Transfagarasan även känd under namnet Mountain Highway. Som namnet avslöjar ligger vägen vid en vacker bergskedja, nämligen Fagaras. Vägen går mellan Bascov och Cartisoara. Om du väljer den här resrutten kommer du att belönas med spektakulära utsikter över bergen, dalarna och floden Argea. Bilresan längst Transfagarasan är en oslagbar naturupplevelse som få bilförare någonsin glömmer. Du kan välja att köra hela sträckan eller utvalda delar av den. Det är enkelt att stanna längs vägen för att utforska smultronställen och för att njuta av utsikten. För dig som är arkitektur- och historieintresserad kan ett annat alternativ vara att köra sträckan mellan Bukarest och Brasov. Sträckan erbjuder goda möjligheter att beundra historiska slott och andra byggnader.


Erbjudanden på hyrbilar i Rumänien

Hitta rätt hyrbil för dig i Rumänien

Bilar i Liten

119 kr - 409 kr

Alla biltyper

163 kr - 870 kr

Genomsnittspriset för en bil av typen Liten i Rumänien är 187 kr. Den billigaste tiden att hyra en bil av typen Liten i Rumänien är september. Då är priset 37% lägre än under resten året och ligger på bara 119 kr per dag. En hyrbil av typen Liten är typiskt 61 % billigare än den genomsnittliga hyrbilen i Rumänien. Genomsnittspriset för en hyrbil i Rumänien kan variera beroende på ett antal faktorer så som utbud, fordonets popularitet och hur långt i förväg som du bokar hyrbilen. Nedan är de bästa priserna för hyrbilar av typen Liten i Rumänien som hittats på momondo under den senaste veckan.

Genomsnittspriset för en bil av typen Medel i Rumänien är 279 kr. Den billigaste tiden att hyra en bil av typen Medel i Rumänien är januari. Då är priset 77% lägre än under resten året och ligger på bara 67 kr per dag. En hyrbil av typen Medel är typiskt 42 % billigare än den genomsnittliga hyrbilen i Rumänien. Genomsnittspriset för en hyrbil i Rumänien kan variera beroende på ett antal faktorer så som utbud, fordonets popularitet och hur långt i förväg som du bokar hyrbilen. Nedan är de bästa priserna för hyrbilar av typen Medel i Rumänien som hittats på momondo under den senaste veckan.

Genomsnittspriset för en bil av typen Stor i Rumänien är 876 kr. Den billigaste tiden att hyra en bil av typen Stor i Rumänien är november. Då är priset 28% lägre än under resten året och ligger på bara 634 kr per dag. En hyrbil av typen Stor är typiskt 46% dyrare än den genomsnittliga hyrbilen i Rumänien. Genomsnittspriset för en hyrbil i Rumänien kan variera beroende på ett antal faktorer så som utbud, fordonets popularitet och hur långt i förväg som du bokar hyrbilen.

Genomsnittspriset för en bil av typen SUV i Rumänien är 496 kr. Den billigaste tiden att hyra en bil av typen SUV i Rumänien är maj. Då är priset 54% lägre än under resten året och ligger på bara 233 kr per dag. En hyrbil av typen SUV är typiskt 4% dyrare än den genomsnittliga hyrbilen i Rumänien. Genomsnittspriset för en hyrbil i Rumänien kan variera beroende på ett antal faktorer så som utbud, fordonets popularitet och hur långt i förväg som du bokar hyrbilen. Nedan är de bästa priserna för hyrbilar av typen SUV i Rumänien som hittats på momondo under den senaste veckan.

Genomsnittspriset för en bil av typen Skåpbil i Rumänien är 571 kr. Den billigaste tiden att hyra en bil av typen Skåpbil i Rumänien är juni. Då är priset 10% lägre än under resten året och ligger på bara 515 kr per dag. En hyrbil av typen Skåpbil är typiskt 17% dyrare än den genomsnittliga hyrbilen i Rumänien. Genomsnittspriset för en hyrbil i Rumänien kan variera beroende på ett antal faktorer så som utbud, fordonets popularitet och hur långt i förväg som du bokar hyrbilen. Nedan är de bästa priserna för hyrbilar av typen Skåpbil i Rumänien som hittats på momondo under den senaste veckan.

Citroen C3
eller liknande Ekonomi
Upp till 2 passagerare

7 kr/dag

(5 mar - 7 mar)
Citroen C3
Mercedes-Benz A-Class
eller liknande Kompakt
Upp till 4 passagerare

9 kr/dag

(5 mar - 7 mar)
Mercedes-Benz A-Class
Smart Fortwo
eller liknande Mini
Upp till 2 passagerare
Fordon med 3 dörrar

11 kr/dag

(5 mar - 7 mar)
Smart Fortwo

Hitta populära sevärdheter nära upphämtningsplatsen för din hyrbil

Sevärdheter du inte får missa att besöka nära populära biluthyrningsplatser i Rumänien

Sevärdheter i närheten:

Castelul Bran119,6 km

Sevärdheter i närheten:

Castelul Bran191,5 km

Sevärdheter i närheten:

Castelul Bran126,4 km

Hyr en bil nära ett av dessa populära hotell i Rumänien

Nedan visas de mest populära hotellen i Rumänien

Biluthyrning i Rumänien

Ta reda på allt du behöver veta om att hyra bil i Rumänien och förbered dig ordentligt inför din nästa resa

OptimoRent tenderar ha de billigaste hyrbilarna i Rumänien. Användare hittar ofta priser så låga som 79 kr/dag när de bokar via OptimoRent. Sannolikheten är stor att du hittar hyrbilserbjudanden via OptimoRent som är lägre än det genomsnittliga nationella priset på 208 kr/dag. Dessa priser kan variera beroende på vilken typ av bil du hyr och i vilken stad du gör det.

Payless är för närvarande den populäraste biluthyrningsfirman i Rumänien och 24 % av våra användare har valt att hyra bil hos dem under den senaste månaden. Payless är även populära tack vare deras 67 recensioner med ett genomsnittligt betyg för kundnöjdhet på 3,7 av 10. Tänk på att din destination i Rumänien kanske inte har några uthyrningskontor från Payless så det är värt att ha ett andrahandsval i åtanke.

Hyrbilsfirman med flest uthyrningskontor i Rumänien är Autonom. För närvarade har de 62 kontor på flygplatser och i städer runt omkring i landet. Bukarest är en av de mest populära städerna att besöka i Rumänien och det bör inte vara ett problem att hyra en bil från något av Autonoms 4 kontor runt om i staden.

Oavsett om du hyr eller äger en bil i Rumänien måste du enligt lagen köra på höger sida av vägen. Kom ihåg att om du känner dig obekväm med att köra på denna sida av vägen kan du alltid ringa efter en taxi eller använda dig av en annan typ av transporttjänst.

Under 2019 rankades Rumänien som nummer 121 av 137 länder gällande vägkvalitet. Rumänien fick en 2,8 i betyg för vägkvalitet, vilket baseras på en skala på 1 till 7 där 7 är det högsta betyget.

0,00 ‰ är maxgränsen för alkohol du får ha i blodet för att lagligt köra bil i Rumänien. Både lokalbefolkningen och besökare i Rumänien kan vänta sig rättsliga påföljder om de överstiger denna gräns och kör bil. Kom ihåg att du måste vara minst 18 år gammal för att lagligen konsumera alkohol, och det rekommenderas inte att köra något fordon över huvud taget efter alkoholintag.

Det finns en uppsjö av olika hyrbilsmodeller att välja mellan men i Rumänien är den mest populära hyrbilstypen en Economy. Ungefär 21 % av våra användare valde en Economy under de senaste 30 dagarna och betalade ett genomsnittspris på 79 kr per dag för sin hyrbil. Tänk på att du alltid kan välja en annan bilmodell beroende på din budget, inplanerade aktiviteter och vädret.

I genomsnitt kan du förvänta dig ett pris på 15,10 kr per liter för bensin i Rumänien. Tänk på att det här är förra veckans nationella genomsnittspris och att priserna kan variera över hela landet. Om du har en liten budget och vill hyra bil kan det vara värt att överväga ett land med lägre bensinpriser som Kuwait med ett genomsnittspris på 3,54 kr per liter. Hong Kong är ett annat bra land att besöka om du oroar dig för bensinpriset då det låg på omkring 30,72 kr per liter förra veckan.


Hyrbilar på populära flygplatser i Rumänien

Hyr en bil på någon av dessa populära flygplatser i Rumänien

Börja planera din resa till Rumänien


Varför använda momondo?

momondo hittar och jämför tusentals biluthyrningssidor för att ge dig det bästa urvalet av policys och hyrbilar i Rumänien. Det är en god idé att använda momondo för din bokning då det inte bara går snabbt utan även är kostnadsfritt.

momondo gör det enklare för dig att hitta bra hyrbilar i Rumänien då du kan förfina din sökning med våra många filtreringsalternativ. Du kan begränsa ditt urval genom att titta på pris, biltyp, plats med mera.

Självklart! momondo har ett dedikerat filter för användare som gör att du kan välja att endast se hyrbilar i Rumänien som erbjuder gratis avbokning.

Ja, rättvisa bränslepolicyer är ett specifikt filter som erbjuds på momondo för alla biluthyrningsplatser, inklusive Rumänien.

Ja, du kan söka efter hyrbilar i Rumänien med förhöjda rengöringsalternativ på momondo.

Ja, du kan hitta hyrbilserbjudanden i Rumänien med obegränsat kilometertal på momondo.


Därför väljer resenärer att använda momondo
Boka med pålitlighet
Vi jämför hyrbilserbjudanden från över 70 000 platser så att du kan göra ett snabbt och enkelt val.
Ekomedveten
Välj bland en mängd fordon, inklusive el- och hybridalternativ för att se till att din resa är mer miljövänlig.
Inga dolda kostnader
Alla priser som visas är slutpriser, utan dolda kostnader eller avgifter så du kan vara säker på vilket pris som gäller.