Hitta billig biluthyrning i Amsterdam, Holland

Vill du hyra en bil billigt i Amsterdam, Holland? Sök och jämför priser här

Amsterdam, Holland
27 apr — 4 maj
Samma avlämingsplats
Amsterdam, Holland
tis 27/4
12:00
tis 4/5
12:00

Erbjudanden på hyrbilar i Amsterdam, Holland

Hitta den rätta hyrbilen

Små bilar kategoriseras vanligtvis som ekonomiska bilar, kompakta bilar och bilar något mindre än genomsnittet. Du kan förvänta dig att få betala 354 kr per dag för att hyra en liten bil i Amsterdam. Nedan är de bästa priserna som hittats på momondo under den senaste veckan.

Kia Rio Hatchback
eller liknande Mini
Upp till 2 passagerare
Fordon med 2/4 dörrar
379 kr/dag
28 maj - 31 maj
Amsterdam
Aankomstpassage 5
Kia Rio Hatchback
379 kr/dag
28 maj - 31 maj
Visa erbjudande
Kia Rio Hatchback
eller liknande Mini
Upp till 2 passagerare
Fordon med 2/4 dörrar
389 kr/dag
28 maj - 31 maj
Amsterdam
Amsterdam Schiphol Airport
Kia Rio Hatchback
389 kr/dag
28 maj - 31 maj
Visa erbjudande
Citroen C2
eller liknande Mini
Upp till 2 passagerare
Fordon med 2-3 dörrar
389 kr/dag
28 maj - 31 maj
Amsterdam
Aankomstpassage 10
Citroen C2
389 kr/dag
28 maj - 31 maj
Visa erbjudande
Chevrolet Sonic Sedan
eller liknande Ekonomi
Upp till 2 passagerare
Utrymme: 1 väska
Fordon med 4-5 dörrar
396 kr/dag
28 maj - 31 maj
Amsterdam
Aankomstpassage 5
Chevrolet Sonic Sedan
396 kr/dag
28 maj - 31 maj
Visa erbjudande
Kia Rio Hatchback
eller liknande Mini
Upp till 2 passagerare
Fordon med 2/4 dörrar
406 kr/dag
28 maj - 31 maj
Amsterdam
Schiphol Plaza Arrival Hall 22
Kia Rio Hatchback
406 kr/dag
28 maj - 31 maj
Visa erbjudande
Chevrolet Sonic Sedan
eller liknande Ekonomi
Upp till 2 passagerare
Utrymme: 1 väska
Fordon med 4-5 dörrar
407 kr/dag
28 maj - 31 maj
Amsterdam
Amsterdam Schiphol Airport
Chevrolet Sonic Sedan
407 kr/dag
28 maj - 31 maj
Visa erbjudande

När är det billigast att hyra en bil i Amsterdam?

Alla

165 kr - 558 kr

I februari månad är det billigast att hyra en bil i Amsterdam, Holland. Priset ligger då 29% lägre än under resten av året, på bara 165 kr per dag. Den dyraste månaden är oktober. Priset för en hyrbil i Amsterdam kan variera beroende på ett antal faktorer så som utbud, fordonets popularitet, och hur långt i förväg som du bokar hyrbilen.


Leverantörer av hyrbilar i Amsterdam

Alla större biluthyrningsfirmor i Amsterdam, Holland
Betyg för uthyrningsfirma: Fantastiskt 8.0

Betyg baserat på 112 recensioner

Betyg för uthyrningsfirma: Fantastiskt 8.1

Betyg baserat på 70 recensioner

Betyg för uthyrningsfirma: Bra 7.6

Betyg baserat på 36 recensioner

Betyg för uthyrningsfirma: Bra 7.4

Betyg baserat på 53 recensioner

Betyg för uthyrningsfirma: Fantastiskt 8.8

Betyg baserat på 21 recensioner

Betyg för uthyrningsfirma: Fantastiskt 8.4

Betyg baserat på 10 recensioner

Betyg för uthyrningsfirma: Bra 7.2

Betyg baserat på 24 recensioner

Betyg för uthyrningsfirma: Bra 6.8

Betyg baserat på 7 recensioner


Hitta populära sevärdheter nära din upphämtningsplats för hyrbil

Sevärdheter i närheten:

Tropenmuseum12,2 km

Sevärdheter i närheten:

Tropenmuseum56,1 km

Sevärdheter i närheten:

Tropenmuseum106,1 km

Information om din resa till Amsterdam

Hur gammal ska man vara för att hyra bil i Amsterdam?

För att få hyra bil i Amsterdam ska du ha haft ditt körkort i mer än ett år och det finns en lägre åldersgräns på mellan 19–21 år som kan variera mellan olika biluthyrningsföretag. Ibland tas även en så kallad ”ung föraravgift” ut för dem som är under 25 år.

Viktigt att veta om trafikregler i Amsterdam

I Nederländerna kör man precis som i Sverige på den högra sidan av vägen. När du kör inne i Amsterdam varierar hastigheten, men ligger ofta kring 50 km/h och nedåt. Även om det inte finns krav på halvljus vid normala förhållanden kan det vara bra att ha det på. Promillegränsen ligger på 0.5, det är krav på säkerhetsbälte och förbjudet att prata i handhållen mobiltelefon.

Parkering

I Amsterdam kan du hitta parkering längs både gator och kanaler, men var uppmärksam på att avgifterna varierar från gata till gata. Beroende på område kan avgiften variera mellan 1,5 EUR (16 SEK) upp till 5 EUR (53 SEK) per timme i de mest centrala delarna. Du kan betala med kort, online eller mynt och detta kan också variera från parkering till parkering. På söndagar och helgdagar är parkering för det mesta gratis på gatorna, förutom i centrum, i området Zuidoost och NDSM-området i Amsterdam Noord. Utöver detta finns det många lättillgängliga parkeringsgarage utspridda i centrum.

Utflyktsmål i och omkring Amsterdam

Om du väljer att hyra bil i Amsterdam har du möjlighet att ta dig runt och uppleva vad närliggande städer har att erbjuda. Mindre än en halvtimmes körning bort ligger staden Zaanse Schans och dess majestätiska vindmöllor pittoreskt belägen vid floden Zaan. Här kan du spatsera runt i byn och känna historiens vingslag och låta dig föras tillbaka till 1700- och 1800-talet bland trånga stråk och vackra fasader. Låt doften av nybakat leda dig till kakmuseet och dess holländska delikatesser innan du fortsätter till det gamla lagerhuset där de ikoniska holländska trätofflorna tillverkas. Andra måsten i byn är ostfabriken och pannkaksrestaurangen. Avsluta sedan dagen med en avkopplande båttur på floden. Med hyrbil i Amsterdam kan du även ta dig till den fantastiska staden Haarlem som stolt kallar sig blomsterstaden och är slutdestination för den årliga blomsterparaden. Inled dagen med att strosa runt på de vackra medeltida gatorna och shoppa loss i de många butikerna innan du tar en kopp kaffe och en holländsk stroopwafel på huvudtorget Grote Markt. På eftermiddagen kan du upptäcka det utsökta Teylers Museum och Frans Hals Museum innan du, om tiden tillåter, avslutar med en cykeltur till Nederländernas bästa stränder i Zandvoort.

Vilka försäkringar ska man ha?

När det kommer till försäkringar för att hyra bil i Amsterdam har de flesta biluthyrningsföretagen sina egna tilläggsförsäkringar som de erbjuder som komplement till tredjepartsförsäkringarna. Självriskeliminering kan bland annat vara bra att ha då den står för självrisken om din hyrbil skadas. Har du ett svenskt betal- eller kreditkort har vissa banker självriskeliminering inräknat om du använder deras kort, vilket kan vara bra att dubbelkolla innan du hyr.

Kan man använda sitt svenska körkort i Amsterdam, eller ska man ha ett internationellt körkort?

Du kan helt problemfritt använda ditt svenska körkort i Amsterdam, och det krävs inte att du har ett internationellt körkort.

Var i Amsterdam kan man hämta och lämna sin hyrbil?

Du har massor av alternativ för biluthyrning i Amsterdam i de centrala delarna och de flesta stora hyrbilsbolagen har sina kontor spridda över centrum. Om du däremot vill hämta din bil direkt på Amsterdam-Schiphols flygplats, AMS, hittar du biluthyrningskontoren praktiskt belägna i ankomsthallen i terminal 3, vid Schiphol Plaza. Här har företagen Avis, Budget, Enterprise, Europcar, Hertz och Sixt sina kontor. Om du reser runt i landet och vill lämna din bil på ett annat kontor, i en annan del av staden eller i en annan stad kan du kontrollera om detta är möjligt innan du bokar din bil. (Information kontrollerad: 11/06/2019).


Avstånd till populära hotell från Amsterdam, Holland

Parkera din bil och dig själv på något av dessa hotell, inte långt ifrån Amsterdam Schiphol flygplatss biluthyrningsdisk

Biluthyrning i Amsterdam

I april, fram till dagens datum, har 258 momondo-användare sökt efter billiga hyrbilar i Amsterdam.

Vilka rengöringsåtgärder tas av biluthyrningsföretag i Amsterdam för att motverka spridningen av COVID-19?

Rena fordon har alltid varit en prioritet, men för din säkerhets skull har hyrbilsfirmor i Amsterdam även infört nya, förhöjda riktlinjer för rengöring för att se till att ditt fordon är desinficerat. Några av företagen som erbjuder förhöjd rengöring är Enterprise, National och Avis. Ta reda på mer om alla dina tillgängliga alternativ. I takt med att saker och ting förändras så ändras även policys. Vi kommer att göra vårt bästa för att hålla dig uppdaterad, men se alltid till att dubbelkolla direkt med leverantören.

Hur mycket kostar det att hyra en bil i Amsterdam, Holland i maj?

För att hyra en bil en weekend i Amsterdam i maj, var genomsnittspriset 295 kr, med billigare erbjudanden från 222 kr. För en veckas biluthyrning, Amsterdam priser i maj är i genomsnitt 320 kr, och de bästa erbjudandena startar kring 135 kr.

Finns det en avgift om jag avbokar min hyrbil i Amsterdam, Holland?

När du hyr en bil i Amsterdam kan du förvänta dig att de flesta av dem inte har en avbokningsavgift. Kom ihåg att det inte är momondo som bestämmer dessa avbokningspolicyer, men vi kan hjälpa dig hitta bra erbjudanden för hyrbilar i Amsterdam. Se till att hålla ögonen öppna efter avbokningspolicyn när du gör din sökning.

Vilken biltyp är det bäst att hyra i Amsterdam under maj månad?

Det är ett bra beslut att hyra en standardbil i Amsterdam i maj månad. I genomsnitt får Amsterdam en nederbörd på 60 mm och temperaturen ligger kring 15 °C under maj. Dessa väderförhållanden är perfekta för en standardbil som enkelt klarar av lite regn och fungerar bra även i kallare temperaturer. Att hyra en Standard i Amsterdam kommer i genomsnitt kosta dig 487 kr per dag.

Hur många uthyrningskontor har Sixt i Amsterdam?

Amsterdam, Holland har 6 uthyrningskontor från Sixt med ett genomsnittligt dagspris på 412 kr.

Hur är vädret i Amsterdam, Holland i april?

Under april är medeltemperaturen i Amsterdam 8 °C och den förväntade nederbörden är 30 mm. Denna information är användbar för resenärer som letar efter en hyrbil i Amsterdam.

Vilken bil skulle momondo rekommendera baserat på vädret i april?

Vädret i Amsterdam under april kommer typiskt sätt inte ha så stor inverkan på vilken typ av bil du hyr. Dock letar momondos användare ofta efter speciella biltyper för Amsterdam. Resenärer som vill kunna hyra en bil så billigt som möjligt i Amsterdam tenderar att välja mindre bilar då dessa typiskt är billigast. Exempel på små bilar tillgängliga för uthyrning är Opel Corsa, Fiat Panda och Ford Focus.

Är vädret i Amsterdam representativt för resten av Noord-Holland?

Om du letar efter en hyrbil i Amsterdam för en bilresa till närliggande områden under april månad är det viktigt att veta att resten av Noord-Holland vanligtvis har en temperatur på 8 °C och en nederbörd på omkring 30 mm.


Hyrbilar på flygplatser i Amsterdam

Boka en hyrbil på en annan flygplats nära Amsterdam

Planera din resa till Amsterdam