Biluthyrning i Amsterdam, Holland

Vill du hyra en bil billigt i Amsterdam, Holland? Sök och jämför priser här

Amsterdam, Holland
2 aug — 9 aug
Samma avlämingsplats
Amsterdam, Holland
mån 2/8
12:00
mån 9/8
12:00
Förarens ålder:

Erbjudanden på hyrbilar i Amsterdam, Holland

Hitta den rätta hyrbilen

Bilar i Liten

229 kr - 421 kr

Alla biltyper

232 kr - 808 kr

Genomsnittspriset för en bil av typen Liten i Amsterdam, Holland är 293 kr. Den billigaste tiden att hyra en bil av typen Liten i Amsterdam, Holland är februari. Då är priset 22 % lägre än andra tider på året och kostar bara 229 kr per dag. En hyrbil av typen Liten är typiskt 39 % billigare än den genomsnittliga hyrbilen i Amsterdam. Genomsnittspriset för en hyrbil i Amsterdam kan variera beroende på ett antal faktorer inklusive tillgång, bilens popularitet och hur långt innan du bokar din hyrbil. Nedan ser du de bästa priserna för hyrbilar i Amsterdam av typen Liten som hittats på momondo den senaste veckan.

Genomsnittspriset för en bil av typen Medel i Amsterdam, Holland är 430 kr. Den billigaste tiden att hyra en bil av typen Medel i Amsterdam, Holland är oktober. Då är priset 16 % lägre än andra tider på året och kostar bara 364 kr per dag. En hyrbil av typen Medel är typiskt 10 % billigare än den genomsnittliga hyrbilen i Amsterdam. Genomsnittspriset för en hyrbil i Amsterdam kan variera beroende på ett antal faktorer inklusive tillgång, bilens popularitet och hur långt innan du bokar din hyrbil. Nedan ser du de bästa priserna för hyrbilar i Amsterdam av typen Medel som hittats på momondo den senaste veckan.

Genomsnittspriset för en bil av typen Stor i Amsterdam, Holland är 535 kr. Den billigaste tiden att hyra en bil av typen Stor i Amsterdam, Holland är oktober. Då är priset 9 % lägre än andra tider på året och kostar bara 489 kr per dag. En hyrbil av typen Stor är typiskt 11% dyrare än den genomsnittliga hyrbilen i Amsterdam. Genomsnittspriset för en hyrbil i Amsterdam kan variera beroende på ett antal faktorer inklusive tillgång, bilens popularitet och hur långt innan du bokar din hyrbil. Nedan ser du de bästa priserna för hyrbilar i Amsterdam av typen Stor som hittats på momondo den senaste veckan.

Genomsnittspriset för en bil av typen SUV i Amsterdam, Holland är 322 kr. Den billigaste tiden att hyra en bil av typen SUV i Amsterdam, Holland är oktober. Då är priset 30 % lägre än andra tider på året och kostar bara 227 kr per dag. En hyrbil av typen SUV är typiskt 33 % billigare än den genomsnittliga hyrbilen i Amsterdam. Genomsnittspriset för en hyrbil i Amsterdam kan variera beroende på ett antal faktorer inklusive tillgång, bilens popularitet och hur långt innan du bokar din hyrbil. Nedan ser du de bästa priserna för hyrbilar i Amsterdam av typen SUV som hittats på momondo den senaste veckan.

Genomsnittspriset för en bil av typen Skåpbil i Amsterdam, Holland är 505 kr. Den billigaste tiden att hyra en bil av typen Skåpbil i Amsterdam, Holland är oktober. Då är priset 3 % lägre än andra tider på året och kostar bara 491 kr per dag. En hyrbil av typen Skåpbil är typiskt 6% dyrare än den genomsnittliga hyrbilen i Amsterdam. Genomsnittspriset för en hyrbil i Amsterdam kan variera beroende på ett antal faktorer inklusive tillgång, bilens popularitet och hur långt innan du bokar din hyrbil. Nedan ser du de bästa priserna för hyrbilar i Amsterdam av typen Skåpbil som hittats på momondo den senaste veckan.

Kia Rio Hatchback
eller liknande Mini
Upp till 2 passagerare
Fordon med 2/4 dörrar
Alamo

498 kr per dag

12 aug - 17 aug
Kia Rio Hatchback
Chevrolet Sonic Sedan
eller liknande Ekonomi
Upp till 2 passagerare
Fordon med 4-5 dörrar
Alamo

514 kr per dag

12 aug - 17 aug
Chevrolet Sonic Sedan
Citroen C2
eller liknande Mini
Upp till 2 passagerare
Fordon med 2-3 dörrar
Europcar

516 kr per dag

12 aug - 17 aug
Citroen C2

Leverantörer av hyrbilar i Amsterdam

Alla större biluthyrningsfirmor i Amsterdam, Holland
6 platser
Översikt

Renlighet

8,6

Comfort

8,3

Övergripande

7,9

Upphämtning/avlämning

7,8

Valuta för pengarna

7,4
2 platser
Översikt

Renlighet

9,5

Comfort

9,3

Övergripande

8,6

Upphämtning/avlämning

8,1

Valuta för pengarna

8,8
5 platser
Översikt

Renlighet

8,7

Comfort

8,0

Övergripande

8,0

Upphämtning/avlämning

8,0

Valuta för pengarna

6,9
2 platser
Översikt

Renlighet

8,2

Comfort

8,5

Övergripande

8,1

Upphämtning/avlämning

7,8

Valuta för pengarna

7,8
4 platser
Översikt

Renlighet

8,2

Comfort

8,3

Övergripande

8,0

Upphämtning/avlämning

8,0

Valuta för pengarna

7,4
3 platser
Översikt

Renlighet

8,4

Comfort

8,2

Övergripande

7,5

Upphämtning/avlämning

6,8

Valuta för pengarna

6,6
2 platser
Översikt

Renlighet

8,2

Comfort

7,4

Övergripande

6,4

Upphämtning/avlämning

6,4

Valuta för pengarna

6,2
8 platser

Hitta populära sevärdheter nära din upphämtningsplats för hyrbil

Sevärdheter i närheten:

Tropenmuseum12,2 km

Sevärdheter i närheten:

Tropenmuseum56,1 km

Sevärdheter i närheten:

Tropenmuseum106,1 km

Information om din resa till Amsterdam

Hur gammal ska man vara för att hyra bil i Amsterdam?

För att få hyra bil i Amsterdam ska du ha haft ditt körkort i mer än ett år och det finns en lägre åldersgräns på mellan 19–21 år som kan variera mellan olika biluthyrningsföretag. Ibland tas även en så kallad ”ung föraravgift” ut för dem som är under 25 år.

Viktigt att veta om trafikregler i Amsterdam

I Nederländerna kör man precis som i Sverige på den högra sidan av vägen. När du kör inne i Amsterdam varierar hastigheten, men ligger ofta kring 50 km/h och nedåt. Även om det inte finns krav på halvljus vid normala förhållanden kan det vara bra att ha det på. Promillegränsen ligger på 0.5, det är krav på säkerhetsbälte och förbjudet att prata i handhållen mobiltelefon.

Parkering

I Amsterdam kan du hitta parkering längs både gator och kanaler, men var uppmärksam på att avgifterna varierar från gata till gata. Beroende på område kan avgiften variera mellan 1,5 EUR (16 SEK) upp till 5 EUR (53 SEK) per timme i de mest centrala delarna. Du kan betala med kort, online eller mynt och detta kan också variera från parkering till parkering. På söndagar och helgdagar är parkering för det mesta gratis på gatorna, förutom i centrum, i området Zuidoost och NDSM-området i Amsterdam Noord. Utöver detta finns det många lättillgängliga parkeringsgarage utspridda i centrum.

Utflyktsmål i och omkring Amsterdam

Om du väljer att hyra bil i Amsterdam har du möjlighet att ta dig runt och uppleva vad närliggande städer har att erbjuda. Mindre än en halvtimmes körning bort ligger staden Zaanse Schans och dess majestätiska vindmöllor pittoreskt belägen vid floden Zaan. Här kan du spatsera runt i byn och känna historiens vingslag och låta dig föras tillbaka till 1700- och 1800-talet bland trånga stråk och vackra fasader. Låt doften av nybakat leda dig till kakmuseet och dess holländska delikatesser innan du fortsätter till det gamla lagerhuset där de ikoniska holländska trätofflorna tillverkas. Andra måsten i byn är ostfabriken och pannkaksrestaurangen. Avsluta sedan dagen med en avkopplande båttur på floden. Med hyrbil i Amsterdam kan du även ta dig till den fantastiska staden Haarlem som stolt kallar sig blomsterstaden och är slutdestination för den årliga blomsterparaden. Inled dagen med att strosa runt på de vackra medeltida gatorna och shoppa loss i de många butikerna innan du tar en kopp kaffe och en holländsk stroopwafel på huvudtorget Grote Markt. På eftermiddagen kan du upptäcka det utsökta Teylers Museum och Frans Hals Museum innan du, om tiden tillåter, avslutar med en cykeltur till Nederländernas bästa stränder i Zandvoort.

Vilka försäkringar ska man ha?

När det kommer till försäkringar för att hyra bil i Amsterdam har de flesta biluthyrningsföretagen sina egna tilläggsförsäkringar som de erbjuder som komplement till tredjepartsförsäkringarna. Självriskeliminering kan bland annat vara bra att ha då den står för självrisken om din hyrbil skadas. Har du ett svenskt betal- eller kreditkort har vissa banker självriskeliminering inräknat om du använder deras kort, vilket kan vara bra att dubbelkolla innan du hyr.

Kan man använda sitt svenska körkort i Amsterdam, eller ska man ha ett internationellt körkort?

Du kan helt problemfritt använda ditt svenska körkort i Amsterdam, och det krävs inte att du har ett internationellt körkort.

Var i Amsterdam kan man hämta och lämna sin hyrbil?

Du har massor av alternativ för biluthyrning i Amsterdam i de centrala delarna och de flesta stora hyrbilsbolagen har sina kontor spridda över centrum. Om du däremot vill hämta din bil direkt på Amsterdam-Schiphols flygplats, AMS, hittar du biluthyrningskontoren praktiskt belägna i ankomsthallen i terminal 3, vid Schiphol Plaza. Här har företagen Avis, Budget, Enterprise, Europcar, Hertz och Sixt sina kontor. Om du reser runt i landet och vill lämna din bil på ett annat kontor, i en annan del av staden eller i en annan stad kan du kontrollera om detta är möjligt innan du bokar din bil. (Information kontrollerad: 11/06/2019).


Avstånd till populära hotell från Amsterdam, Holland

Parkera din bil och dig själv på något av dessa hotell, inte långt ifrån Amsterdam Schiphol flygplatss biluthyrningsdisk

Biluthyrning i Amsterdam

I juli, fram till dagens datum, har 258 momondo-användare sökt efter billiga hyrbilar i Amsterdam.

Vilka rengöringsåtgärder tas av biluthyrningsföretag i Amsterdam för att motverka spridningen av COVID-19?

Rena fordon har alltid varit en prioritet, men för din säkerhets skull har hyrbilsfirmor i Amsterdam även infört nya, förhöjda riktlinjer för rengöring för att se till att ditt fordon är desinficerat. Några av företagen som erbjuder förhöjd rengöring är Dollar, Budget och Europcar. Ta reda på mer om alla dina tillgängliga alternativ. I takt med att saker och ting förändras så ändras även policys. Vi kommer att göra vårt bästa för att hålla dig uppdaterad, men se alltid till att dubbelkolla direkt med leverantören.

Hur mycket kostar det att hyra en bil i Amsterdam, Holland i augusti?

För att hyra en bil en weekend i Amsterdam i augusti, var genomsnittspriset 305 kr, med billigare erbjudanden från 229 kr. För en veckas biluthyrning, Amsterdam priser i augusti är i genomsnitt 330 kr, och de bästa erbjudandena startar kring 139 kr.

Finns det en avgift om jag avbokar min hyrbil i Amsterdam, Holland?

När du hyr en bil i Amsterdam kan du förvänta dig att de flesta av dem inte har en avbokningsavgift. Kom ihåg att det inte är momondo som bestämmer dessa avbokningspolicyer, men vi kan hjälpa dig hitta bra erbjudanden för hyrbilar i Amsterdam. Se till att hålla ögonen öppna efter avbokningspolicyn när du gör din sökning.

Vilken biltyp är det bäst att hyra i Amsterdam under augusti månad?

Vi rekommenderar att hyra en ekonomisk, mindre bil när du besöker Amsterdam i augusti månad. Även om en mindre bil som denna inte hanterar is och snö särskilt bra är det en bra bil för milda temperaturer och regn. I augusti ligger temperaturerna i Amsterdam oftast kring 14 °C med en nederbörd på 80 mm – perfekta förhållanden för att hyra en lite mindre bil. Att hyra en Ekonomi i Amsterdam kommer i genomsnitt kosta dig 343 kr per dag.

Hur många uthyrningskontor har Europcar i Amsterdam?

Amsterdam, Holland har 5 uthyrningskontor från Europcar med ett genomsnittligt dagspris på 286 kr.

Hur är vädret i Amsterdam, Holland i juli?

Under juli är medeltemperaturen i Amsterdam 16 °C och den förväntade nederbörden är 70 mm. Denna information är användbar för resenärer som letar efter en hyrbil i Amsterdam.

Vilken bil skulle momondo rekommendera baserat på vädret i juli?

Vädret i Amsterdam under juli kommer typiskt sätt inte ha så stor inverkan på vilken typ av bil du hyr. Dock letar momondos användare ofta efter speciella biltyper för Amsterdam. Resenärer som vill kunna hyra en bil så billigt som möjligt i Amsterdam tenderar att välja mindre bilar då dessa typiskt är billigast. Exempel på små bilar tillgängliga för uthyrning är Opel Corsa, Fiat Panda och Ford Focus.

Är vädret i Amsterdam representativt för resten av Noord-Holland?

Om du letar efter en hyrbil i Amsterdam för en bilresa till närliggande områden under juli månad är det viktigt att veta att resten av Noord-Holland vanligtvis har en temperatur på 16 °C och en nederbörd på omkring 70 mm.


Hyra bil i andra städer i Holland

Ta en titt på hyrbilserbjudanden i städer som Eindhoven, Utrecht och Haag i Holland

Hyrbilar på flygplatser i Amsterdam

Boka en hyrbil på en annan flygplats nära Amsterdam

Börja planera din resa till Amsterdam