Hitta billig biluthyrning i Östersund

Vill du hyra en bil billigt i Östersund? Sök och jämför priser här

Östersund, Sverige
28 jan — 4 feb
Samma avlämingsplats
Östersund, Sverige
tor 28/1
12:00
tor 4/2
12:00

Leverantörer av hyrbilar i Östersund

Alla större biluthyrningsfirmor i Östersund
Betyg för uthyrningsfirma: Fantastiskt 10.0

Betyg baserat på 1 recensioner

Betyg för uthyrningsfirma: Fantastiskt 8.0

Betyg baserat på 1 recensioner


När är det billigast att hyra en bil i Östersund?

Alla

262 kr - 729 kr

Ekonomi

263 kr - 484 kr

I juni månad är det billigast att hyra en bil i Östersund. Priset ligger då 26% lägre än under resten av året, på bara 316 kr per dag. Den dyraste månaden är januari. Om du söker en särskilt typ av bil, överväg att hyra en ekonomi-bil i maj. Priset för en hyrbil i Östersund kan variera beroende på ett antal faktorer så som utbud, fordonets popularitet, och hur långt i förväg som du bokar hyrbilen.


Erbjudanden på hyrbilar i Östersund

Hitta den rätta hyrbilen

Små bilar kategoriseras vanligtvis som ekonomiska bilar, kompakta bilar och bilar något mindre än genomsnittet. Du kan förvänta dig att få betala 575 kr per dag för att hyra en liten bil i Östersund. Nedan är de bästa priserna som hittats på momondo under den senaste veckan.

Chevrolet Sonic Sedan
eller liknande Kompakt
Upp till 4 passagerare
Utrymme: 1 väska
Fordon med 4-5 dörrar
439 kr/dag
1 mar - 4 mar
Östersund
Ostersunds Airport
Chevrolet Sonic Sedan
439 kr/dag
1 mar - 4 mar
Hitta liknande
Chevrolet Sonic Sedan
eller liknande Ekonomi
Upp till 2 passagerare
Utrymme: 1 väska
Fordon med 4-5 dörrar
567 kr/dag
1 mar - 4 mar
Östersund
Åre Östersund Flygplats
Chevrolet Sonic Sedan
567 kr/dag
1 mar - 4 mar
Hitta liknande
Ford Focus
eller liknande Kompakt kombi
Upp till 4 passagerare
Utrymme: 1 väska
Fordon med 4-5 dörrar
643 kr/dag
1 mar - 4 mar
Östersund
Ostersunds Airport
Ford Focus
643 kr/dag
1 mar - 4 mar
Hitta liknande
Kia Rio Hatchback
eller liknande Mini
Upp till 2 passagerare
Fordon med 2/4 dörrar
1 081 kr/dag
1 mar - 4 mar
Östersund
Ostersund Froson Airport
Kia Rio Hatchback
1 081 kr/dag
1 mar - 4 mar
Hitta liknande

Information om din resa till Östersund

Hur gammal ska man vara för att hyra bil i Östersund?

För att hyra bil i Östersund behöver du ha fyllt 18 år och ha ett giltigt körkort. Det finns annars inte någon särskild åldersgräns som skiljer sig från körkortsåldern, vare sig en övre eller undre gräns. Biluthyrningar tar dock oftast ut en extra avgift när förare under 24 hyr bil.

Viktigt att veta om trafikregler i Östersund

Regler för trafik i Östersund följer de generella trafikföreskrifterna för resten av Sverige. Du kan hitta särskilda lokala trafikregler via transportstyrelsen. Tänk på att du som förare har skyldighet att känna till trafikreglerna, även de lokala reglerna. Bland annat har vissa gator i Östersund begränsad fordonstrafik. Det finns till exempel flera gågator där du inte får köra din hyrbil. Dessa är bland annat Prästgatan, Hamngatan och Biblioteksgatan. Du får inte heller köra vid Stortorget. Andra särskilda regler som gäller påverkar bredden och vikten på bilarna så se till att kolla upp detta särskilt om din hyrbil är större än normalt.

Parkering

Du hittar många parkeringsplatser i och runt Östersund så det är lätt att hitta någonstans att ställa din bil. Du kan parkera både i parkeringshus, på parkeringsplatser och gatuparkering. I Östersund gäller datumparkering vilket innebär att du under dygn med jämna datum inte får parkera på den sida av gatan där husen har jämna nummer. På Östersunds parkeringsplatser kan du ställa bilen i upp till 24 timmar i sträck. Vissa områden i Östersund har parkeringsförbud, bland annat mitt inne i centrum. För att betala för parkering kan du använda parkeringsautomater, sms-betalning eller mobilappen EasyPark.

Utflyktsmål i och omkring Östersund

Med en hyrbil kan du ta dig runt till mängder av platser utanför Östersund för härliga utflykter och naturupplevelser. Bland annat är det populärt för barnfamiljer att besöka Frösö Skidlek under vintern. Här kan barnen pröva på flera vintersporter och aktiviteter i snön. Under sommar och höst är det mycket populärt att ta sig till den gamla pilgrimsleden St. Olavsleden där du vandrar genom vacker natur och härlig landsbygd.

Vilka försäkringar ska man ha?

För att hyra bil i Östersund finns inte något krav på att du köper till en försäkring men det är rekommenderat då du utan någon försäkring kan råka på höga kostnader om något skulle hända med din hyrbil. Många biluthyrare har erbjudanden med försäkringar för att underlätta valet av skydd. Om du är ute efter att hyra en bil billigt kan det räcka med att köpa till en stöldriskreducering eller självriskreducering samtidigt som dessa försäkringar kraftigt reducerar dina kostnader om din bil skulle bli stulen eller skadad under din hyra. Du kan annars köpa till en försäkring med självriskeliminering om du vill vara helt skyddad under tiden du har bilen. Innan du köper till en försäkring ska du dock kontrollera med din bank eller med ditt kreditkortsföretag om du automatiskt får en försäkring via kortföretaget när du betalar för hyrbilen.

Kan man använda sitt svenska körkort i Östersund, eller ska man ha ett internationellt körkort?

För att hyra bil i Östersund kan du använda ett svenskt körkort eller ett körkort som är utfärdat på engelska, tyska eller franska. Om ditt körkort är utfärdat på ett annat språk behöver du ett internationellt körkort. Detta fungerar som en intygad översättning av ditt körkort men tänk på att också ha med dig ditt originalkörkort för att kunna visa upp tillsammans med det internationella körkortet.

Var i Östersund kan man hämta och lämna sin hyrbil?

Du kan hämta och lämna din hyrbil vid Östersunds flygplats på Frösön. Om du flyger in till Östersund och planerar att hyra en bil när du landar, men sedan ska flyga ut från en flygplats i någon annan stad, kan du söka efter alternativa avlämningsplatser hos momondo. Du väljer helt enkelt alternativet annan avlämningsplats när du söker efter att boka hyrbil hos momondo. Via momondo kan du lätt jämföra priser på olika hyrbilsalternativ för att hyra bil billigt i Östersund med fria mil. Du kan också hitta bilar både för kortare weekend-resor och långtidshyra. Via momondo hittar du även bilar med tillvalsalternativ som barnstol och gps om detta är något som är avgörande för ditt val av hyrbil.


Avstånd till populära hotell från Östersund

Parkera din bil och dig själv på något av dessa hotell, inte långt ifrån Östersund Frösö flygplatss biluthyrningsdisk

Biluthyrning i Östersund

83 användare har letat efter hyrbilar i Östersund med momondo i januari.

Vilka rengöringsåtgärder tas av biluthyrningsföretag i Östersund för att motverka spridningen av COVID-19?

Sixt, Avis och Hertz är några av biluthyrningsföretagen som har uppdaterat sina rengöringsrutiner i Östersund till följd av COVID-19. Rena bilar har alltid varit viktigt men företagen tar nu implementerat ytterligare åtgärder för att säkerställa att fordonen möter ännu högre säkerhetsstandards. Ta reda på mer om alla alternativen i Östersund. I takt med att saker och ting förändras så ändras även policys. Vi kommer att göra vårt bästa för att hålla dig uppdaterad, men se alltid till att dubbelkolla direkt med leverantören.

Hur mycket kostar det att hyra en bil i Östersund i februari?

Vår data visar att du för biluthyrning under helger i februari i Östersund kan förvänta dig att betala cirka 380 kr. Ett riktigt bra erbjudande kan ligga runt 380 kr, vilket är det lägsta priset vi hittat i Östersund. Användare som letat efter en veckas hyrbil i Östersund i februari hittade ett genomsnittspris på 391 kr - men priser så låga som 291 kr hittades, beroende på datum och bilval.

Vilka hyrbilsfirmor i Östersund har lägst priser för hyrbilar?

Budget Har generellt de billigaste dagspriserna i Östersund på alla deras uthyrningskontor. Generellt kan du räkna med att få betala 394 kr per dag, men våra användare har hittat priser så låga som 225 kr per dag för deras hyrbilar i Östersund.

Finns det en avgift om jag avbokar min hyrbil i Östersund?

När du hyr en bil i Östersund kan du förvänta dig att de flesta av dem inte har en avbokningsavgift. Kom ihåg att det inte är momondo som bestämmer dessa avbokningspolicyer, men vi kan hjälpa dig hitta bra erbjudanden för hyrbilar i Östersund. Se till att hålla ögonen öppna efter avbokningspolicyn när du gör din sökning.

Hur många uthyrningskontor har MABI i Östersund?

MABI har 3 uthyrningskontor. Användare på momondo kan förvänta sig få betala i genomsnitt 328 kr per dag om de hyr från ett av dessa kontor.

Vad är hastighetsgränsen i Östersund?

Var noga med att följa hastighetsgränsen på 60 km/t i Östersund när du hyr bil i staden. Hastighetsgränsen för vägar i förorten samt på motorvägen i Östersund är 100 km/t respektive 120 km/t. Håll utkik efter vägskyltar då hastigheten kan komma att ändras beroende på var i Östersund du befinner dig.

Vilken bil skulle momondo rekommendera baserat på vädret i januari?

Klimatet i Östersund under januari bör typiskt sätt inte påverka vilken typ av bil du hyr. Baserat på våra uppgifter letar momondos användare dock ofta efter en viss typ av bilar att hyra i Östersund.

Är vädret i Östersund representativt för resten av Jämtlands län?

Resenärer som vill ta en roadtrip från Östersund omkring i Jämtlands län eller runt de omgivande områdena under januari månad bör förvänta sig temperaturer runt −10 °C och en eventuell nederbörd på 20 mm under månaden.


Hyra bil i andra städer i Sverige

Ta en titt på hyrbilserbjudanden i städer som Stockholm, Göteborg och Malmö i Sverige

Planera din resa till Östersund

  • Få de senaste insikterna gällande flyg till Östersund

    Hitta den bästa tiden att resa, de billigaste priserna och populäraste flygbolagen.

    Hitta flyg till Östersund
  • Börja planera din resa idag

    Få en överblick över de bästa hotellen i de mest populära stadsdelarna i Östersund

    Hitta hotell i Östersund