Biluthyrning i Kristianstad, Sverige

Vill du hyra en bil billigt i Kristianstad, Sverige? Sök och jämför priser här

Kristianstad, Sverige
19 maj — 26 maj
Samma avlämingsplats
Kristianstad, Sverige
ons 19/5
12:00
ons 26/5
12:00
Förarens ålder:

Erbjudanden på hyrbilar i Kristianstad, Sverige

Hitta den rätta hyrbilen

Små bilar kategoriseras vanligtvis som ekonomiska bilar, kompakta bilar och bilar något mindre än genomsnittet. Du kan förvänta dig att få betala 471 kr per dag för att hyra en liten bil i Kristianstad. Nedan är de bästa priserna som hittats på momondo under den senaste veckan.

Citroen C2
eller liknande Mini
Upp till 2 passagerare
Fordon med 2-3 dörrar
396 kr/dag
Kristianstad
Kristianstad Flygplats
Citroen C2
396 kr/dag
Visa erbjudande
Chevrolet Sonic Sedan
eller liknande Ekonomi
Upp till 2 passagerare
Utrymme: 1 väska
Fordon med 4-5 dörrar
405 kr/dag
Kristianstad
Kristianstad Flygplats
Chevrolet Sonic Sedan
405 kr/dag
Visa erbjudande
Chevrolet Sonic Sedan
eller liknande Kompakt
Upp till 4 passagerare
Utrymme: 1 väska
Fordon med 4-5 dörrar
413 kr/dag
Kristianstad
Kristianstad Flygplats
Chevrolet Sonic Sedan
413 kr/dag
Visa erbjudande
Chevrolet Sonic Sedan
eller liknande Kompakt
Upp till 4 passagerare
Utrymme: 1 väska
Fordon med 4-5 dörrar
434 kr/dag
Kristianstad
Degebergavägen 325
Chevrolet Sonic Sedan
434 kr/dag
Visa erbjudande
Chevrolet Sonic Sedan
eller liknande Ekonomi
Upp till 2 passagerare
Utrymme: 1 väska
Fordon med 2/4 dörrar
450 kr/dag
Kristianstad
Kristianstad Airport
Chevrolet Sonic Sedan
450 kr/dag
Visa erbjudande
Chevrolet Sonic Sedan
eller liknande Ekonomi
Upp till 2 passagerare
Utrymme: 1 väska
Fordon med 4-5 dörrar
450 kr/dag
Kristianstad
Kristianstad Airport
Chevrolet Sonic Sedan
450 kr/dag
Visa erbjudande

Leverantörer av hyrbilar i Kristianstad

Alla större biluthyrningsfirmor i Kristianstad, Sverige
0,0
Förfärligt
4 platser
0,0
Förfärligt
3 platser
0,0
Förfärligt
3 platser
0,0
Förfärligt
3 platser
0,0
Förfärligt
2 platser
0,0
Förfärligt
2 platser
0,0
Förfärligt
2 platser
0,0
Förfärligt
1 plats

Information om din resa till Kristianstad

Hur gammal ska man vara för att hyra bil i Kristianstad?

För att hyra bil i Kristianstad gäller åldersgränsen 18 år. Det finns inte någon övre åldersgräns utan det gäller bara att du ska ha ett giltigt körkort. Via momondo kan du söka för att hyra en bil billigt för din vistelse i Kristianstad. Genom att jämföra priser kan du hitta det billigaste alternativet för din resa. Tänk dock på att de priser som listas i sökresultaten inte tar hänsyn till din ålder. Biluthyrningar lägger nämligen till en avgift om du är under 24 år gammal.

Viktigt att veta om trafikregler i Kristianstad

I Kristianstad gäller samma trafikregler som i resten av Sverige. När du ska köra på en ny ort har du dock skyldighet att även ta reda på de lokala regler och trafikföreskrifter som gäller. Dessa hittar du samlade hos transportstyrelsen. Bland annat finns särskilda regler för vissa områden och gator. Vid centrala Södra Kaserngatan gäller bland annat ett gångfartsområde. Detta innebär att bilens hastighet ska anpassas till de gåendes villkor. Måna lokala regler gäller hastighetsbestämmelser i olika områden samt parkeringsregler.

Parkering

Det är relativt enkelt att hitta parkering för din hyrbil i Kristianstad då kommunen har ett flertal parkeringsplatser, parkeringshus samt gatuparkeringsalternativ. I Kristianstad gäller olika parkeringszoner som har olika parkeringsavgifter. Inne i den mest centrala delen av staden kostar det cirka 12 SEK per timme att parkera. Om du ställer bilen i stadsdelen Östermalm, strax intill centrum, kostar det 6 sek per timme. Ännu längre bort, i området Parkstaden, ligger avgiften på 4 SEK per timme. Parkeringsavgifterna kan betalas med SMS eller via parkeringsautomater som tar mynt och betalkort. Du kan också betala genom att ladda ner parkerings-apparna Way to park och Parkster.

Utflyktsmål i och omkring Kristianstad

Om du hyr bil under din vistelse i Kristianstad har du möjlighet att utforska stadens omgivningar. I norr hittar du stora skogslandskap med vandringsleder och campingplatser. Ute vid kusten är det istället utflykter till stränderna kring Åhus som är ett populärt resmål, särskilt mitt under sommaren. I söder hittar du bergigare områden samt den stora Kristianstadsslätten med bondgårdar och odlingar.

Vilka försäkringar ska man ha?

För att hyra bil i Kristianstad kräver inte biluthyrningen att du har någon särskild försäkring. Det är dock starkt rekommenderat att du köper till försäkringar för att skydda dig om något skulle hända. Utan försäkring kan du råka på höga kostnader vid stöld eller skada på bilen. De flesta biluthyrare har erbjudanden i och med att du gör din bokning av hyrbilen och du kan då lägga till olika försäkringsalternativ. Med en självriskeliminering behöver du inte stå för någon kostnad om något skulle hända med bilen och med de billigare alternativen självrisk- och stöldriskreducering reduceras kostnaderna kraftigt vid stöld eller skada. Innan du köper till en försäkring ska du kolla med ditt försäkringsbolag och din bank om du redan täcks av någon av deras försäkringar. Bland annat erbjuder många banker och kortföretag försäkringar helt gratis om du betalar bokningen med deras kort.

Kan man använda sitt svenska körkort i Kristianstad, eller ska man ha ett internationellt körkort?

För att hyra bil i Kristianstad behöver du antingen ett svenskt körkort eller ett körkort som är utfärdat inom EES-länderna. Om ditt körkort är utfärdat någon annanstans behöver du ha med dig ett internationellt körkort tillsammans med originalkörkortet då detta fungerar som en översättning.

Var i Kristianstad kan man hämta och lämna sin hyrbil?

Sök hos momondo för att hitta en hyrbil som passar för din resa. Du kan filtrera sökningen på vilka platser du vill hämta och lämna din hyrbil. Det går bra att göra detta på olika platser, du behöver bara välja alternativet annan avlämningsplats och ange var du vill lämna hyrbilen. Bland annat kan du hämta och lämna hyrbilar på Kristianstads flygplats samt olika hyrbilsföretag som ligger inne i centrum. Via momondos sökfunktion kan du hitta en hyrbil med billig kilometerkostnad, hyrbil med fria mil, bilar för långtidshyra och tilläggsalternativ som GPS, cykelställ och barnstol.

Priser kontrollerade 28/09/2018


Avstånd till populära hotell från Kristianstad, Sverige

Parkera din bil och dig själv på något av dessa hotell, inte långt ifrån Malmö flygplatss biluthyrningsdisk

Biluthyrning i Kristianstad

Hittills denna månad har vi gjort 108 sökningar för användare som letar efter hyrbilar i Kristianstad.

Vilka rengöringsåtgärder tas av biluthyrningsföretag i Kristianstad för att motverka spridningen av COVID-19?

Rena fordon har alltid varit en prioritet, men för din säkerhets skull har hyrbilsfirmor i Kristianstad även infört nya, förhöjda riktlinjer för rengöring för att se till att ditt fordon är desinficerat. Några av företagen som erbjuder förhöjd rengöring är Avis, Sixt och Hertz. Ta reda på mer om alla dina tillgängliga alternativ. I takt med att saker och ting förändras så ändras även policys. Vi kommer att göra vårt bästa för att hålla dig uppdaterad, men se alltid till att dubbelkolla direkt med leverantören.

Hur mycket kostar det att hyra en bil i Kristianstad, Sverige i juni?

Vår data visar att du för biluthyrning under helger i juni i Kristianstad kan förvänta dig att betala cirka 349 kr. Ett riktigt bra erbjudande kan ligga runt 339 kr, vilket är det lägsta priset vi hittat i Kristianstad. Om perioden som du hyr bil sträcker sig över sju dagar ligger priserna kring 270 kr till 270 kr.

Vilka hyrbilsfirmor i Kristianstad har lägst priser för hyrbilar?

Generellt sett har Avis de billigaste dagspriserna med ett genomsnittligt pris på 315 kr per dag för hyrbilar i Kristianstad. Det absolut billigaste priset som hittats på deras 2 uthyrningskontor i Kristianstad är 216 kr per dag.

Finns det en avgift om jag avbokar min hyrbil i Kristianstad, Sverige?

Majoriteten av de hyrbilsfirmor vi samarbetar med i Kristianstad har inga avbokningsavgifter. Detta innebär att om dina resplaner förändras kommer många hyrfirmor i Kristianstad, så som Avis, Sixt och Hertz erbjuda dig kostnadsfri avbokning av din hyrbil beroende på när du bokade.

Hur många uthyrningskontor har Hertz i Kristianstad?

Hertz är den biluthyrningsfirma med flest uthyrningskontor i Kristianstad, Sverige. Med 3 uthyrningskontor i Kristianstad, Sverige kan du förvänta dig få betala ett uthyrningspris på 375 kr per dag.

Vad är hastighetsgränsen i Kristianstad, Sverige?

Resenärer som hyr bil i Kristianstad bör vara uppmärksamma på att stadens hastighetsgräns ligger på 60 km/t. I förorterna runt Kristianstad ligger hastighetsgränsen generellt på 100 km/t och på 120 km/t för motorvägen. Kom ihåg att hastigheterna kan förändras beroende på vilken väg du kör på, så var uppmärksam på skyltningen.

Vilken bil skulle momondo rekommendera baserat på vädret i maj?

Vädret i Kristianstad under maj kommer typiskt sett inte ha så stor inverkan på vilken typ av bil du hyr. Dock letar momondos användare ofta efter speciella biltyper att hyra i Kristianstad.

Är vädret i Kristianstad representativt för resten av Skåne län?

Resenärer som vill ta en roadtrip från Kristianstad omkring i Skåne län eller runt de omgivande områdena under maj månad bör förvänta sig temperaturer runt 11 °C och en eventuell nederbörd på 40 mm under månaden.


Hyra bil i andra städer i Sverige

Ta en titt på hyrbilserbjudanden i städer som Stockholm, Göteborg och Malmö i Sverige

Hyrbilar på flygplatser i Kristianstad

Boka en hyrbil på en annan flygplats nära Kristianstad

Upptäck fler biluthyrningsfirmor i Skåne län

Ta en titt på hyrbilserbjudanden i städer som Helsingborg, Hässleholm och Lund inom Skåne län

Börja planera din resa till Kristianstad