Hyrbilar i Kairo

Vill du hyra en bil billigt i Kairo? Sök och jämför priser här!

Kairo, Egypten
27 mar — 3 apr
Samma avlämingsplats
Kairo, Egypten
mån 27/3
12:00
mån 3/4
12:00
Förarens ålder:

Erbjudanden från hyrfirmor på över 70 000 platser.

Viktig information om hyrbilar i Kairo

Om du valt att hyra bil i Kairo finns det en mängd sevärdheter att upptäcka inom landet, men om du planerar att ta dig över landets gränser i din hyrbil gäller det att först ta reda på vilka regler och begränsningar som gäller. I Europa går det oftast bra att betala en avgift eller köpa en extra försäkring om du ska ta dig över landsgränsen, medan detta inte är en lika stor självklarhet i andra delar av världen. För de flesta hyrbilarna i Kairo kan du därför förvänta dig att det krävs mer förberedelse och research om du vill köra din bil över gränserna till grannländerna. Om du inte förhör dig med din valda hyrbilsfirma gällande deras riktlinjer och bestämmelser kan detta resultera i att du omedvetet bryter hyreskontraktet om du kör in i ett annat land med din hyrbil. Detta resulterar i att du kan komma att hållas direkt ansvarig utifall det skulle uppstå oväntade kostnader kopplade till din hyrbil i Kairo under resans gång.

När du väl hittat billiga erbjudanden för hyrbilar i Kairo gäller det att du har rätt sorts betalkort för att kunna genomföra din bokning och hämta upp din bil. I dagsläget accepterar många större biluthyrningsfirmor i världen biluthyrning utan kreditkort, även om denna företeelse fortfarande är mindre vanlig för den som letar hyrbil i Kairo. Då hyrbilsfirmorna oftast vill kunna reservera en avgift på ditt kreditkort som exempelvis täcker självrisken för försäkringen föredrar många firmor därför att du har ett kreditkort. För att vara så förberedd som möjligt är det därför en god idé att ta reda på vad som gäller för olika hyrbilar i Kairo och olika hyrbilsfirmor. Ibland är det inga problem att hyra med ett annat betalkort som inte har kreditmöjligheter. Ibland är detta endast en möjlighet om du betalar en extra avgift, och ibland accepteras det inte över huvud taget, varken med eller utan avgift. Det är därför värt att göra lite research om du inte har ett kreditkort och vill hyra bil i Kairo då dessa bestämmelser varierar mellan de olika hyrbilsföretagen.

Det är nog föga förvånande för de flesta att det förekommer stora skillnader mellan att köra bil i exempelvis Sverige och att hyra bil i Kairo. Först och främst kan du räkna med mycket mer trafik i Kairo än vad som förekommer på våra svenska vägar. Även om vägarna ofta har skyltar både på arabiska och engelska som är relativt enkla att följa gäller det att vara ytterst uppmärksam när du kör, speciellt i centrum då det inte är alltid som lokalborna exempelvis följer trafikljussystemet till punkt och pricka. Beroende på område du kör i kan du förvänta dig olika hastighetsbegränsningar, med allt från lägre hastigheter i tätbebyggda områden till högre begränsningar på de större vägarna. Tänk även på att vägkvaliteten kan ändras drastiskt från en gata till en annan. Det är därför rekommenderat att främst köra i dagsljus och att undvika rusningstrafik då detta ofta resulterar i långa köer.

För att få hyra bil i Kairo måste du först och främst ha ett foto-ID som visar att du är över 23 år om du exempelvis vill hyra en bil ur en standardklass eller en elbil. Denna ålder kan variera mellan olika hyrbilsföretag, och kan dessutom vara högre om du exempelvis vill hyra en lyxbil eller mindre skåpbil i Kairo. Utöver denna dokumentation behöver du även kunna uppvisa ett giltigt körkort. Ofta ska du ha haft körkort i ett och två år för att godkännas, beroende på biluthyrningsfirma. Om du inte har ett egyptiskt körkort behöver du dessutom ha ett internationellt körkort som kompletterar ditt nationella. Dessa regler kan variera beroende på vilken hyrbilsfirma du bestämmer dig för att hyra hos. Tänk därför på att ta en extra titt på hyrbilsfirmans hemsida för att ta reda på vad som gäller innan du bokar din hyrbil i Kairo.


Erbjudanden på hyrbilar i Kairo

Hitta rätt hyrbil för dig i Kairo

Bilar i Liten

204 kr - 766 kr

Alla biltyper

355 kr - 1 292 kr

Genomsnittspriset för en bil av typen Liten i Kairo, Egypten är 363 kr. Den billigaste tiden att hyra en bil av typen Liten i Kairo, Egypten är oktober. Då är priset 44% lägre än under resten året och ligger på bara 204 kr per dag. En hyrbil av typen Liten är typiskt 46 % billigare än den genomsnittliga hyrbilen i Kairo. Genomsnittspriset för en hyrbil i Kairo kan variera beroende på ett antal faktorer så som utbud, fordonets popularitet och hur långt i förväg som du bokar hyrbilen.

Genomsnittspriset för en bil av typen Medel i Kairo, Egypten är 552 kr. Den billigaste tiden att hyra en bil av typen Medel i Kairo, Egypten är januari. Då är priset 39% lägre än under resten året och ligger på bara 341 kr per dag. En hyrbil av typen Medel är typiskt 18 % billigare än den genomsnittliga hyrbilen i Kairo. Genomsnittspriset för en hyrbil i Kairo kan variera beroende på ett antal faktorer så som utbud, fordonets popularitet och hur långt i förväg som du bokar hyrbilen.

Genomsnittspriset för en bil av typen Stor i Kairo, Egypten är 928 kr. Den billigaste tiden att hyra en bil av typen Stor i Kairo, Egypten är januari. Då är priset 35% lägre än under resten året och ligger på bara 610 kr per dag. En hyrbil av typen Stor är typiskt 28% dyrare än den genomsnittliga hyrbilen i Kairo. Genomsnittspriset för en hyrbil i Kairo kan variera beroende på ett antal faktorer så som utbud, fordonets popularitet och hur långt i förväg som du bokar hyrbilen.

Genomsnittspriset för en bil av typen SUV i Kairo, Egypten är 714 kr. Den billigaste tiden att hyra en bil av typen SUV i Kairo, Egypten är januari. Då är priset 35% lägre än under resten året och ligger på bara 469 kr per dag. En hyrbil av typen SUV är typiskt 7% dyrare än den genomsnittliga hyrbilen i Kairo. Genomsnittspriset för en hyrbil i Kairo kan variera beroende på ett antal faktorer så som utbud, fordonets popularitet och hur långt i förväg som du bokar hyrbilen.


Hyrbilsleverantörer i Kairo

Alla större biluthyrningsfirmor i Kairo

Avis

5 platser
Översikt

Renlighet

7,3

Comfort

7,3

Övergripande

7,3

Upphämtning/avlämning

8,3

Bäst

7,0

Sixt

7 platser
Översikt

Renlighet

7,5

Comfort

7,1

Övergripande

6,3

Upphämtning/avlämning

5,9

Bäst

5,5

Budget

4 platser
Översikt

Renlighet

7,9

Comfort

6,9

Övergripande

4,9

Upphämtning/avlämning

3,9

Bäst

4,9

Europcar

4 platser
Översikt

Renlighet

2,0

Comfort

2,0

Övergripande

2,0

Upphämtning/avlämning

2,0

Bäst

2,0

Hertz

2 platser
Översikt

Renlighet

2,0

Comfort

2,0

Övergripande

2,0

Upphämtning/avlämning

2,0

Bäst

2,0

Sunnycars

4 platser

Autounion Car Rental

3 platser

keddy by Europcar

3 platser

Bra att veta om hyrbilar i Kairo

Få en överblick över bra hyrbilserbjudanden, populära biluthyrningsföretag och de bästa hyrbilstyperna för ditt besök i Kairo.

Mest populära uthyrningsföretag

Hertz

Populära biltyper

Economy, Intermediate, Compact

Billigaste hyrbilen

164 kr

Mest populära modellen

Class Economy Car
Den mest populära biluthyrningsfirman i Kairo som hittats på momondo den här månaden är Hertz. Andra toppval för biluthyrningsföretag är Sixt och Autounion Car Rental
Följande biltyper har erbjudits hos hyrbilsföretag i Kairo under de senaste 72 timmarna: Economy, Intermediate, Compact.
Det lägsta priset för en hyrbil i Kairo är 164 kr/dag. För det här området kan du förvänta dig genomsnittliga priser från 177 kr/dag.
Den mest populära biltypen att hyra i Kairo under de senaste 7 dagarna är av modellen Class Economy Car. Våra användare föredrar också Nissan Sunny som ett alternativ.

Hyr en bil nära ett av dessa populära hotell i Kairo

Nedan visas de mest populära hotellen i Kairo

Att köra med hyrbil i Kairo – Vanliga frågor & svar

Ta reda på allt du behöver veta om att hyra bil i Kairo och förbered dig ordentligt inför din nästa resa

För april i Kairo, var genomsnittspriset för att hyra bil en weekend 631 kr - men vissa användare hittade erbjudanden så låga som 602 kr. För en veckas biluthyrning, Kairo priser i april är i genomsnitt 170 kr, och de bästa erbjudandena startar kring 170 kr.

De billigaste hyrbilarna i Kairo hittas generellt genom Sixt. När du bokar med Sixt kan du ha chansen att hitta hyrbilspriser så låga som 161 kr/dag. Det genomsnittliga priset för att hyra en bil i Kairo är 396 kr/dag.

Varje biluthyrningsföretag i Kairo har olika avbokningspolicyer. På momondo finns det alltid information tillgänglig när du gör din sökning om huruvida en hyrfilma har en avbokningsavgift eller inte. Några av de mest populära biluthyrarna i Kairo är Avis, Budget och Europcar, så se till att dubbelkolla om de erbjuder gratis avbokning.

Sixt har flest uthyrningskontor i Kairo med 7 komtor.

Hastighetsgränsen i Kairo är 60 km/t om inget annat anges. Kairo har en hastighetsgräns på 90 km/t för förorterna, vilket starkt efterföljs. Om du kör på motorvägen i Kairo ligger hastighetsgränsen generellt på 120 km/t.

I mars får Kairo vanligtvis en nederbörd på 0 mm och har en medeltemperatur på 17 °C. Denna information kan vara till stor hjälp när du letar efter en hyrbil för Kairo då det kan göra det enklare för dig att fatta rätt beslut.

Om du letar efter en hyrbil i Kairo för en bilresa till närliggande områden under mars månad är det viktigt att veta att resten av Kairo vanligtvis har en temperatur på 17 °C och en nederbörd på omkring 0 mm.


Hyrbilar på populära flygplatser nära Kairo

Hyr en bil på en av dessa populära flygplatser nära Kairo

Hyrbilstyper som är extra populära i Kairo

Hyra någon av alla dessa populära hyrbilstyper i Kairo

Biluthyrning i olika stadsdelar av Kairo

Behöver du en hyrbil i ett specifikt område i Kairo? Begränsa din sökning med alternativen nedan

Börja planera din resa till Kairo


Varför använda momondo?

Du bör boka en hyrbil i Kairo med momondo eftersom det är snabbt, gratis och lätt att använda samtidigt som du kan spara pengar. momondo gör grovjobbet genom att hitta priser och policys för olika hyrbilar. Det enda du behöver göra är att jämföra alternativen och välja det som passar din resa.

Med momondo kan du hitta det bästa hyrbilserbjudandet i Kairo tack vare våra användbara filter som hjälper dig begränsa din sökning. Dessa filter inkluderar bland annat: pris, typ av fordon, uthyrningsföretag och specifika policyer som du kan tänkas behöva.

Ja, momondo låter dig filtrera specifikt efter biluthyrningsföretag i Kairo som erbjuder gratis avbokning.

Med momondo kan du specifikt söka efter hyrbilar i Kairo med rättvisa bränslepolicyer.

Ja, du kan söka efter hyrbilar i Kairo med förhöjda rengöringsalternativ på momondo.

Ja, momondo kan visa dig biluthyrningsalternativ med obegränsat kilometertal i Kairo.


Därför väljer resenärer att använda momondo
Boka med pålitlighet
Vi jämför hyrbilserbjudanden från över 70 000 platser så att du kan göra ett snabbt och enkelt val.
Ekomedveten
Välj bland en mängd fordon, inklusive el- och hybridalternativ för att se till att din resa är mer miljövänlig.
Inga dolda kostnader
Alla priser som visas är slutpriser, utan dolda kostnader eller avgifter så du kan vara säker på vilket pris som gäller.