Hitta billig biluthyrning i Linköping, Sverige

Vill du hyra en bil billigt i Linköping, Sverige? Sök och jämför priser här

Linköping, Sverige
12 maj — 19 maj
Samma avlämingsplats
Linköping, Sverige
ons 12/5
12:00
ons 19/5
12:00
Förarens ålder:

Erbjudanden på hyrbilar i Linköping, Sverige

Hitta den rätta hyrbilen

Små bilar kategoriseras vanligtvis som ekonomiska bilar, kompakta bilar och bilar något mindre än genomsnittet. Du kan förvänta dig att få betala 495 kr per dag för att hyra en liten bil i Linköping. Nedan är de bästa priserna som hittats på momondo under den senaste veckan.

Chevrolet Sonic Sedan
eller liknande Kompakt
Upp till 4 passagerare
Utrymme: 1 väska
Fordon med 4-5 dörrar
331 kr/dag
Linköping
Akerbogatan 20
Chevrolet Sonic Sedan
331 kr/dag
Visa erbjudande
Chevrolet Sonic Sedan
eller liknande Kompakt
Upp till 4 passagerare
Utrymme: 1 väska
Fordon med 4-5 dörrar
377 kr/dag
Linköping
Akerbogatan 20
Chevrolet Sonic Sedan
377 kr/dag
Visa erbjudande
Ford Focus
eller liknande Kompakt kombi
Upp till 4 passagerare
Utrymme: 1 väska
Fordon med 4-5 dörrar
381 kr/dag
Linköping
Akerbogatan 20
Ford Focus
381 kr/dag
Visa erbjudande
Renault Captur
eller liknande Kompakt
Upp till 4 passagerare
Utrymme: 1 väska
Fordon med 2/4 dörrar
414 kr/dag
Linköping
Akerbogatan 20
Renault Captur
414 kr/dag
Visa erbjudande
Chevrolet Sonic Sedan
eller liknande Ekonomi
Upp till 2 passagerare
Utrymme: 1 väska
Fordon med 4-5 dörrar
432 kr/dag
Linköping
Airport
Chevrolet Sonic Sedan
432 kr/dag
Visa erbjudande
Chevrolet Sonic Sedan
eller liknande Ekonomi
Upp till 2 passagerare
Utrymme: 1 väska
Fordon med 2/4 dörrar
432 kr/dag
Linköping
Airport
Chevrolet Sonic Sedan
432 kr/dag
Visa erbjudande

Leverantörer av hyrbilar i Linköping

Alla större biluthyrningsfirmor i Linköping, Sverige
0,0
Förfärligt
5 platser
0,0
Förfärligt
3 platser
0,0
Förfärligt
3 platser
0,0
Förfärligt
2 platser
0,0
Förfärligt
2 platser
0,0
Förfärligt
2 platser
0,0
Förfärligt
2 platser

Information om din resa till Linköping

Hur gammal ska man vara för att hyra bil i Linköping?

Liksom överallt är det bra att kontrollera vilken åldersgräns som gäller när du ska hyra bil i Linköping. Vanligtvis är det 18-årsgräns, men uthyrningsföretagen använder sig av olika regler. Var också uppmärksam på att det ibland tas ut extra avgifter om du är yngre än 25 år.

Parkering

Det finns ett stort utbud av parkeringsplatser i Linköpings centrum. Dels finns det gatuparkering och dels finns det flera stora parkeringshus. Vid gatuparkering är det enklast att kontrollera lokal skyltning för att se vilka avgifter och tidsbegränsningar som gäller. Priset kan variera mellan 5 SEK-30 SEK per timme beroende på hur central parkeringsplatsen är. Du kan betala parkeringen med kort i automat eller via mobilapp. I vissa automater knappar du in bilens registreringsnummer och betalar när du kommer tillbaka till bilen. Parkering i parkeringshus kostar 14-15 SEK per timme och max 85 SEK per dygn. Observera att parkering i parkeringshusen Akilles, Baggen, Detektiven och Druvan är gratis klockan 11:00-17:00 på söndagar.

Utflyktsmål i och omkring Linköping

Att hyra bil i Linköping är ett perfekt sätt att utforska Östergötland och alla spännande upplevelser i anslutning till Göta kanal. Med en egen bil kan du upptäcka området i din egen takt och enkelt ta dig till mindre orter och mer avlägsna platser. Det tas inte ut någon vägavgift eller trängselskatt för att köra i Linköping. Tänk på att antingen ta med eller hyra anpassad barnstol om du ska köra med barn i bilen. Även en GPS kan vara ett användbart redskap om du inte är bekant med omgivningarna. En liten hyrbil med fria mil kostar från 650 SEK per dygn. Om ni är en familj eller har mycket packning med så får du räkna med cirka 850 SEK per dygn. Ibland kan det finns extra bra erbjudanden för långtidshyra. Några populära utflyktsmål som du kan besöka med hyrbil i Linköping är till exempel Linköpings domkyrka som är Sveriges mest välbevarade katedral från medeltiden, friluftsmuseet Gamla Linköping och Flygvapenmuseum som är en stor upplevelse för den som fascineras av unika och historiska flygplan. Strax utanför Linköping hittar du Bergs slussar och den stora slusstrappan som anses vara Göta kanals hjärta. Det är spännande både för barn och vuxna att se de många båtarna lyftas och sänkas över 18 meter med hjälp av de sju slussarna. Även Kinda kanal är ett trevligt utflyktsmål när du är i Linköping. Kanalen har 15 handdrivna slussar och du kan passa på att ta en båttur eller cykeltur längs kanalen och uppleva den fridfulla naturen. Särskilt Stångåstråket är en populär del av kanalen. Vill du fortsätta upptäcka naturen runt Linköping rekommenderas vandringsleden Rängen Runt som är en del av Östgötaleden och Kyrkleden. Leden tar dig runt sjön Rängen som erbjuder många fina bad- och grillplatser, och du passerar även den lilla glassfabriken Stafsäters Gårdsglass. För den som vill ge sig ut på längre äventyr tar det cirka två timmar att köra till Stockholm och alla upplevelser som storstadsregionen har att erbjuda.

Vilka försäkringar ska man ha?

Som standard ingår det en grundförsäkring vid biluthyrning i Linköping. Generellt täcker en sådan försäkring skador på andras egendom (ansvarsförsäkring) och vissa skador på bilens kaross. Utöver det så säljer hyrbilsföretagen ofta försäkringar med ett utökat skydd genom lokala försäkringsbolag. Dessa försäkringar begränsar kostnaderna ytterligare för dig personligen om du till exempel skulle råka ut för stöld eller om det blir fel på bilen och den behöver bärgas. Med självriskeliminering betalar du extra för hyran men slipper till gengäld betala en eventuell självrisk på försäkringen. Priser och kontrakt varierar mellan olika företag så kontrollera noga vad som gäller för just din hyrbil i Linköping.

Var i Linköping kan man hämta och lämna sin hyrbil?

Du kan hämta och lämna bilen på flera olika ställen när du ska hyra bil i Linköping. I de norra delarna av staden finns det två hyrbilskontor i närheten av tågstationen och Saab Arena, du kan enkelt ta dig dit till fots eller med kollektivtrafik. Det finns också ett uthyrningskontor på Roxtorpsgatan i norra Linköping varifrån det är enkelt att ta sig ut på motorvägen E4. Det går bra att hämta och lämna sin hyrbil på Linköpings flygplats. Observera att du måste förboka din hyrbil om du vill hämta upp den på flygplatsen då uthyrningsfirmorna inte har bemannade kontor där. En representant från företaget möter upp vid din ankomst och assisterar med upphämtning av bilen. (Information kontrollerad: 24/05/2019).


Avstånd till populära hotell från Linköping, Sverige

Parkera din bil och dig själv på något av dessa hotell, inte långt ifrån Stockholm Skavsta flygplatss biluthyrningsdisk

Biluthyrning i Linköping

Hittills denna månad har vi gjort 133 sökningar för användare som letar efter hyrbilar i Linköping.

Vilka rengöringsåtgärder tas av biluthyrningsföretag i Linköping för att motverka spridningen av COVID-19?

Sixt, Hertz, och Europcar är några av företagen som erbjuder förhöjda rengöringsalternativ för att motverka spridningen av COVID-19 i Linköping. Fordonen rengörs alltid regelbundet, men hyrbilsföretagen tar nu extra åtgärder för att se till att bilarna är desinficerade. Du kan ta en titt på alla hyrbilsföretag i Linköping som erbjuder denna tjänst genom att filtrera efter alternativet på momondo. I takt med att saker och ting förändras så ändras även policys. Vi kommer att göra vårt bästa för att hålla dig uppdaterad, men se alltid till att dubbelkolla direkt med leverantören.

Hur mycket kostar det att hyra en bil i Linköping, Sverige i juni?

En hyrbil för en weekend i Linköping i juni kostar kring 172 kr, med billiga erbjudanden från 172 kr. Om perioden som du hyr bil sträcker sig över sju dagar ligger priserna kring 251 kr till 370 kr.

Finns det en avgift om jag avbokar min hyrbil i Linköping, Sverige?

Oftast finns det inga avgifter om du bestämmer dig för att avboka din hyrbil i Linköping. Du kan dubbelkolla om ditt hyrbilsföretag erbjuder gratis avbokning eller ej i Linköping när du gör din bokning med momondo.

Hur många uthyrningskontor har Hertz i Linköping?

Det är väldigt populärt att hyra från Hertz i Linköping, Sverige då de har fler uthyrningskontor än andra företag. Det finns 5 uthyrningskontor i centrum av Linköping, Sverige, och du kan förvänta dig priser på 303 kr per dag för att hyra din bil i Linköping, Sverige.

Vad är hastighetsgränsen i Linköping, Sverige?

Var noga med att följa hastighetsgränsen på 60 km/t i Linköping när du hyr bil i staden. Hastighetsgränsen för vägar i förorten samt på motorvägen i Linköping är 100 km/t respektive 120 km/t. Håll utkik efter vägskyltar då hastigheten kan komma att ändras beroende på var i Linköping du befinner dig.

Vilken bil skulle momondo rekommendera baserat på vädret i maj?

Vädret i Linköping under maj kommer typiskt sett inte ha så stor inverkan på vilken typ av bil du hyr. Dock letar momondos användare ofta efter speciella biltyper att hyra i Linköping.


Hyra bil i andra städer i Sverige

Ta en titt på hyrbilserbjudanden i städer som Stockholm, Göteborg och Malmö i Sverige

Hyrbilar på flygplatser i Linköping

Boka en hyrbil på en annan flygplats nära Linköping

Planera din resa till Linköping