Insikter
Senaste erbjudandena
Jämförelse av fordon
Lista över firmor
FAQ

Hyrbilar i Linköping, Östergötlands län

Vill du hyra en bil billigt i Linköping, Östergötlands län? Sök och jämför priser här!

Linköping, Sverige
8 mar — 15 mar
Linköping, Sverige
fre 8/3
12:00
fre 15/3
12:00
Förarens ålder:

Erbjudanden från hyrbilsfirmor på över 70 000 platser.

Utsedd till vinnare av Europas bästa reseapp 2023

Trender och insikter om att hyra bil i Linköping

Användbara insikter som hjälper dig att boka den perfekta hyrbilen i Linköping

Vilken är den billigaste hyrbilsfirman i Linköping?

De billigaste hyrbilarna i Linköping hittas generellt genom Avis. När du bokar med Avis kan du ha chansen att hitta hyrbilspriser så låga som 95 kr/dag. Det genomsnittliga priset för att hyra en bil i Linköping är 362 kr/dag.

Vilken bil väljer flest att hyra i Linköping?

När du hyr en bil i Linköping väljer de flesta av våra användare modellen Skoda Fabia för 445 kr/dag i genomsnitt. Den näst mest populära bilmodellen är Kia Cee'd SW för ett genomsnittspris på 538 kr/dag. Våra användare har hittat hyrbilar av modellen Skoda Fabia i Linköping för så lite som 321 kr/dag och modellen Kia Cee'd SW för så lite som 95 kr/dag.

De bästa erbjudandena för hyrbilar i Linköping, Östergötlands län

Hitta fantastiska erbjudanden nedan för en mängd populära hyrbilstyper i Linköping, Östergötlands län
Ekonomi325 kr per dag
Kompakt408 kr per dag
Lyx878 kr per dag
Premium-SUV772 kr per dag
Standard-SUV475 kr per dag
Kompakt kombi557 kr per dag
Medelstor SUV598 kr per dag
Standard kombi608 kr per dag
Kombi lyx740 kr per dag
Kombi premium762 kr per dag
De bästa priserna som hittats av momondo-användare de senaste 48 timmarna.

Viktig information om hyrbilar i Linköping

Hur gammal ska man vara för att hyra bil i Linköping?

Liksom överallt är det bra att kontrollera vilken åldersgräns som gäller när du ska hyra bil i Linköping. Vanligtvis är det 18-årsgräns, men uthyrningsföretagen använder sig av olika regler. Var också uppmärksam på att det ibland tas ut extra avgifter om du är yngre än 25 år.

Parkering

Det finns ett stort utbud av parkeringsplatser i Linköpings centrum. Dels finns det gatuparkering och dels finns det flera stora parkeringshus. Vid gatuparkering är det enklast att kontrollera lokal skyltning för att se vilka avgifter och tidsbegränsningar som gäller. Priset kan variera mellan 5 SEK-30 SEK per timme beroende på hur central parkeringsplatsen är. Du kan betala parkeringen med kort i automat eller via mobilapp. I vissa automater knappar du in bilens registreringsnummer och betalar när du kommer tillbaka till bilen. Parkering i parkeringshus kostar 14-15 SEK per timme och max 85 SEK per dygn. Observera att parkering i parkeringshusen Akilles, Baggen, Detektiven och Druvan är gratis klockan 11:00-17:00 på söndagar.

Utflyktsmål i och omkring Linköping

Att hyra bil i Linköping är ett perfekt sätt att utforska Östergötland och alla spännande upplevelser i anslutning till Göta kanal. Med en egen bil kan du upptäcka området i din egen takt och enkelt ta dig till mindre orter och mer avlägsna platser. Det tas inte ut någon vägavgift eller trängselskatt för att köra i Linköping. Tänk på att antingen ta med eller hyra anpassad barnstol om du ska köra med barn i bilen. Även en GPS kan vara ett användbart redskap om du inte är bekant med omgivningarna. En liten hyrbil med fria mil kostar från 650 SEK per dygn. Om ni är en familj eller har mycket packning med så får du räkna med cirka 850 SEK per dygn. Ibland kan det finns extra bra erbjudanden för långtidshyra. Några populära utflyktsmål som du kan besöka med hyrbil i Linköping är till exempel Linköpings domkyrka som är Sveriges mest välbevarade katedral från medeltiden, friluftsmuseet Gamla Linköping och Flygvapenmuseum som är en stor upplevelse för den som fascineras av unika och historiska flygplan. Strax utanför Linköping hittar du Bergs slussar och den stora slusstrappan som anses vara Göta kanals hjärta. Det är spännande både för barn och vuxna att se de många båtarna lyftas och sänkas över 18 meter med hjälp av de sju slussarna. Även Kinda kanal är ett trevligt utflyktsmål när du är i Linköping. Kanalen har 15 handdrivna slussar och du kan passa på att ta en båttur eller cykeltur längs kanalen och uppleva den fridfulla naturen. Särskilt Stångåstråket är en populär del av kanalen. Vill du fortsätta upptäcka naturen runt Linköping rekommenderas vandringsleden Rängen Runt som är en del av Östgötaleden och Kyrkleden. Leden tar dig runt sjön Rängen som erbjuder många fina bad- och grillplatser, och du passerar även den lilla glassfabriken Stafsäters Gårdsglass. För den som vill ge sig ut på längre äventyr tar det cirka två timmar att köra till Stockholm och alla upplevelser som storstadsregionen har att erbjuda.

Vilka försäkringar ska man ha?

Som standard ingår det en grundförsäkring vid biluthyrning i Linköping. Generellt täcker en sådan försäkring skador på andras egendom (ansvarsförsäkring) och vissa skador på bilens kaross. Utöver det så säljer hyrbilsföretagen ofta försäkringar med ett utökat skydd genom lokala försäkringsbolag. Dessa försäkringar begränsar kostnaderna ytterligare för dig personligen om du till exempel skulle råka ut för stöld eller om det blir fel på bilen och den behöver bärgas. Med självriskeliminering betalar du extra för hyran men slipper till gengäld betala en eventuell självrisk på försäkringen. Priser och kontrakt varierar mellan olika företag så kontrollera noga vad som gäller för just din hyrbil i Linköping.

Var i Linköping kan man hämta och lämna sin hyrbil?

Du kan hämta och lämna bilen på flera olika ställen när du ska hyra bil i Linköping. I de norra delarna av staden finns det två hyrbilskontor i närheten av tågstationen och Saab Arena, du kan enkelt ta dig dit till fots eller med kollektivtrafik. Det finns också ett uthyrningskontor på Roxtorpsgatan i norra Linköping varifrån det är enkelt att ta sig ut på motorvägen E4. Det går bra att hämta och lämna sin hyrbil på Linköpings flygplats. Observera att du måste förboka din hyrbil om du vill hämta upp den på flygplatsen då uthyrningsfirmorna inte har bemannade kontor där. En representant från företaget möter upp vid din ankomst och assisterar med upphämtning av bilen.


Erbjudanden på hyrbilar i Linköping, Östergötlands län

Hitta rätt hyrbil för dig i Linköping

Liten cars

486 kr - 904 kr

Alla biltyper

652 kr - 1 298 kr

Genomsnittspriset för en bil av typen liten car i Linköping, Sverige är 617 kr. Den billigaste tiden att hyra en bil av typen liten car i Linköping, Sverige är september. Då är priset 22% lägre än under resten året och ligger på bara 486 kr per dag. En hyrbil av typen liten car är typiskt 33 % billigare än den genomsnittliga hyrbilen i Linköping. Genomsnittspriset för en hyrbil i Linköping kan variera beroende på ett antal faktorer så som utbud, fordonets popularitet och hur långt i förväg som du bokar hyrbilen. Nedan är de bästa priserna för hyrbilar av typen liten car i Linköping som hittats på momondo under den senaste veckan.

Genomsnittspriset för en bil av typen medel car i Linköping, Sverige är 883 kr. Den billigaste tiden att hyra en bil av typen medel car i Linköping, Sverige är november. Då är priset 28% lägre än under resten året och ligger på bara 644 kr per dag. En hyrbil av typen medel car är typiskt 4 % billigare än den genomsnittliga hyrbilen i Linköping. Genomsnittspriset för en hyrbil i Linköping kan variera beroende på ett antal faktorer så som utbud, fordonets popularitet och hur långt i förväg som du bokar hyrbilen. Nedan är de bästa priserna för hyrbilar av typen medel car i Linköping som hittats på momondo under den senaste veckan.

Genomsnittspriset för en bil av typen stor car i Linköping, Sverige är 1 250 kr. Den billigaste tiden att hyra en bil av typen stor car i Linköping, Sverige är december. Då är priset 33% lägre än under resten året och ligger på bara 848 kr per dag. En hyrbil av typen stor car är typiskt 28% dyrare än den genomsnittliga hyrbilen i Linköping. Genomsnittspriset för en hyrbil i Linköping kan variera beroende på ett antal faktorer så som utbud, fordonets popularitet och hur långt i förväg som du bokar hyrbilen.

Genomsnittspriset för en bil av typen SUV i Linköping, Sverige är 1 087 kr. Den billigaste tiden att hyra en bil av typen SUV i Linköping, Sverige är december. Då är priset 42% lägre än under resten året och ligger på bara 634 kr per dag. En hyrbil av typen SUV är typiskt 17% dyrare än den genomsnittliga hyrbilen i Linköping. Genomsnittspriset för en hyrbil i Linköping kan variera beroende på ett antal faktorer så som utbud, fordonets popularitet och hur långt i förväg som du bokar hyrbilen. Nedan är de bästa priserna för hyrbilar av typen SUV i Linköping som hittats på momondo under den senaste veckan.

Genomsnittspriset för en bil av typen skåpbil i Linköping, Sverige är 1 933 kr. Den billigaste tiden att hyra en bil av typen skåpbil i Linköping, Sverige är december. Då är priset 51% lägre än under resten året och ligger på bara 952 kr per dag. En hyrbil av typen skåpbil är typiskt 53% dyrare än den genomsnittliga hyrbilen i Linköping. Genomsnittspriset för en hyrbil i Linköping kan variera beroende på ett antal faktorer så som utbud, fordonets popularitet och hur långt i förväg som du bokar hyrbilen.

Genomsnittspriset för en bil av typen lyxigt car i Linköping, Sverige är 1 378 kr. Den billigaste tiden att hyra en bil av typen lyxigt car i Linköping, Sverige är oktober. Då är priset 50% lägre än under resten året och ligger på bara 692 kr per dag. En hyrbil av typen lyxigt car är typiskt 34% dyrare än den genomsnittliga hyrbilen i Linköping. Genomsnittspriset för en hyrbil i Linköping kan variera beroende på ett antal faktorer så som utbud, fordonets popularitet och hur långt i förväg som du bokar hyrbilen. Nedan är de bästa priserna för hyrbilar av typen lyxigt car i Linköping som hittats på momondo under den senaste veckan.

Opel Corsa
eller liknande Ekonomi
Upp till 2 passagerare

325 kr/dag

(8 mar - 11 mar)
Opel Corsa
Skoda Rapid
eller liknande Kompakt
Upp till 4 passagerare

408 kr/dag

(8 mar - 11 mar)
Skoda Rapid
Mercedes-Benz A-Class
eller liknande Kompakt
Upp till 4 passagerare

438 kr/dag

(7 mar - 14 mar)
Mercedes-Benz A-Class

Hyrbilsleverantörer i Linköping

Alla större biluthyrningsfirmor i Linköping, Östergötlands län

Hertz

5 platser
Översikt

Renlighet

10,0

Comfort

10,0

Övergripande

10,0

Upphämtning/avlämning

10,0

Bäst

10,0

Sixt

4 platser
Översikt

Renlighet

10,0

Comfort

10,0

Övergripande

10,0

Upphämtning/avlämning

10,0

Bäst

6,0

Ace

2 platser

MABI

3 platser

Europcar

2 platser

Sunnycars

3 platser

Avis

2 platser

keddy by Europcar

2 platser

Bra att veta om hyrbilar i Linköping

Få en överblick över bra hyrbilserbjudanden, populära biluthyrningsföretag och de bästa hyrbilstyperna för ditt besök i Linköping.

Mest populära uthyrningsföretag

Sixt

Populära biltyper

SUV, Economy, Compact

Billigaste hyrbilen

311 kr

Mest populära modellen

Class Standard SUV
Den mest populära biluthyrningsfirman i Linköping som hittats på momondo den här månaden är Sixt. Andra toppval för biluthyrningsföretag är Avis och Hertz
Följande biltyper har erbjudits hos hyrbilsföretag i Linköping under de senaste 72 timmarna: SUV, Economy, Compact.
Det lägsta priset för en hyrbil i Linköping är 311 kr/dag. För det här området kan du förvänta dig genomsnittliga priser från 627 kr/dag.
Den mest populära biltypen att hyra i Linköping under de senaste 7 dagarna är av modellen Class Standard SUV. Våra användare föredrar också Skoda Fabia som ett alternativ.

Hyr en bil nära ett av dessa populära hotell i Linköping

Nedan visas de mest populära hotellen i Linköping
Sky Hotel Apartments City

Sky Hotel Apartments City

Kungsgatan 16, Linköping, Ostergotlands Lan, Sweden

0,3 km från stadskärnan

Sure Hotel by Best Western Stanga

Sure Hotel by Best Western Stanga

Tullgränd 4, Linköping, Ostergotlands Lan, Sweden

0,6 km från stadskärnan

Apartdirect Linköping Arena

Apartdirect Linköping Arena

Linköping, Östergötlands län, Sverige

1,9 km från stadskärnan

Sky Hotel Apartments

Sky Hotel Apartments

Tornbyvägen 1, Linköping, Ostergotlands Lan, Sweden

1,3 km från stadskärnan

Best Western & Hotel Linkoping

Best Western & Hotel Linkoping

Storgatan 49, Linköping, Ostergotlands Lan, Sweden

0,5 km från stadskärnan

Linköpings Cityhotell och Vandrarhem

Linköpings Cityhotell och Vandrarhem

Klostergatan 52A, Linköping, Ostergotlands Lan, Sweden

0,3 km från stadskärnan

Elite Stora Hotellet

Elite Stora Hotellet

Stora Torget 9, Linköping, Ostergotlands Lan, Sweden

0,0 km från stadskärnan

Quality Hotel Ekoxen

Quality Hotel Ekoxen

Klostergatan 68, Linköping, Ostergotlands Lan, Sweden

0,6 km från stadskärnan

Quality Hotel The Box

Quality Hotel The Box

Aspogatan 7, Linköping, Ostergotlands Lan, Sweden

2,2 km från stadskärnan

Clarion Collection Hotel Slottsparken

Clarion Collection Hotel Slottsparken

Storgatan 70-76, Linköping, Ostergotlands Lan, Sweden

0,4 km från stadskärnan

Scandic Frimurarehotellet

Scandic Frimurarehotellet

S:t Larsgatan 14, Linköping, Ostergotlands Lan, Sweden

0,4 km från stadskärnan

Scandic Linköping City

Scandic Linköping City

Gamla Tanneforsvägen 51, Linköping, Ostergotlands Lan, Sweden

0,7 km från stadskärnan

Comfort Hotel Linköping City

Comfort Hotel Linköping City

Hantverkaregatan 1, Linköping, Ostergotlands Lan, Sweden

0,0 km från stadskärnan

Park Hotel

Park Hotel

Järnvägsgatan 6, Linköping, Ostergotlands Lan, Sweden

0,6 km från stadskärnan

Livgrenadjärmässen Hotell-Fest-Konferens

Livgrenadjärmässen Hotell-Fest-Konferens

8 Brigadgatan, Linköping, Ostergotlands Lan, Sweden

1,6 km från stadskärnan

Bergs Slussar Vandrarhem & Stugor

Bergs Slussar Vandrarhem & Stugor

Oscars Slussar 2, Linköping, Ostergotlands Lan, Sweden

9,8 km från stadskärnan

Stenholmens Gårdshotell

Stenholmens Gårdshotell

Gerstorp Tjärarp 3, Linköping, Ostergotlands Lan, Sweden

6,6 km från stadskärnan

First Camp Glyttinge-Linköping

First Camp Glyttinge-Linköping

Linköping, Östergötlands län, Sverige

3,7 km från stadskärnan


Att köra med hyrbil i Linköping – Vanliga frågor & svar

Ta reda på allt du behöver veta om att hyra bil i Linköping och förbered dig ordentligt inför din nästa resa

Hur mycket kostar det att hyra en bil i Linköping, Sverige i mars?

En hyrbil för en weekend i Linköping i mars kostar kring 1 649 kr, med billiga erbjudanden från 1 649 kr. Om perioden som du hyr bil sträcker sig över sju dagar ligger priserna kring 642 kr till 811 kr.

Vad är hastighetsgränsen i Linköping, Sverige?

Var noga med att följa hastighetsgränsen på 60 km/t i Linköping när du hyr bil i staden. Hastighetsgränsen för vägar i förorten samt på motorvägen i Linköping är 100 km/t respektive 120 km/t. Håll utkik efter vägskyltar då hastigheten kan komma att ändras beroende på var i Linköping du befinner dig.

Vilken hyrbilsfirma hyr ut Tesla Model Y i Linköping?

När uppdaterade momondo senast priserna för bilar i Linköping?

Priserna för bilar i Linköping uppdaterades senast idag.

Hur många bolag söker momondo efter bilar i Linköping?

Av februari 2024 finns det 24 bolag att välja mellan för bilar i Linköping.

Hur gammal måste du vara för att hyra en bil i Linköping?

Bland olika länder, inklusive Linköping, varierar minimiåldern för förare. I flera EU-länder måste föraren vara minst 18 år. För att hyra en bil utomlands måste du i allmänhet vara minst 21 år, och om du är under 25 kan en avgift för unga förare tillkomma. Det rekommenderas att du granskar policyn för det uthyrningsföretag du överväger innan du bokar.

Vilken dokumentation eller vilket ID-kort behöver du för att hyra en bil i Linköping?

För att få hyra en bil i Linköping måste alla förare uppvisa ett giltigt körkort. Om körkortet är skrivet på ett annat språk än språket i uthyrningslandet kan ett internationellt körtillstånd krävas för att undvika risken för eventuella böter. Om du hyr en bil utomlands kan du också behöva uppvisa bevis på din returresa och boendeinformation under din vistelse. Vi rekommenderar alltid att du kontrollerar vad som gäller med det specifika uthyrningsföretaget du bokar med.


Varför använda momondo?

Varför ska jag använda momondo för att boka en hyrbil i Linköping?

Att boka en hyrbil i Linköping via momondo kan spara dig både tid och pengar. momondo ger dig ett brett urval av alternativ och bilar när vi söker igenom tusentals biluthyrningssidor och platser så att du ska kunna ta det bästa beslutet för din resa.

Hur hjälper momondo mig att hitta det bästa hyrbilserbjudandet i Linköping?

Med momondo kan du hitta det bästa hyrbilserbjudandet i Linköping tack vare våra användbara filter som hjälper dig begränsa din sökning. Dessa filter inkluderar bland annat: pris, typ av fordon, uthyrningsföretag och specifika policyer som du kan tänkas behöva.

Visar momondo hyrbilserbjudanden i Linköping med gratis avbokning?

Självklart! momondo har ett dedikerat filter för användare som gör att du kan välja att endast se hyrbilar i Linköping som erbjuder gratis avbokning.

Kan jag hyra en bil med rättvis bränslepolicy i Linköping på momondo?

Ja, momondo har ett filter för rättvisa bränslepolicyer för biluthyrning i Linköping.

Kan jag hitta ett ställe för biluthyrning i Linköping som erbjuder förhöjd rengöring på momondo?

Ja, du kan söka efter hyrbilar i Linköping med förhöjda rengöringsalternativ på momondo.

Kan jag söka efter hyrbilar i Linköping med obegränsat kilometertal på momondo?

Hyrbilar med obegränsat kilometertal är ett alternativ som momondo erbjuder för hyrbilar i Linköping.


Ett enklare sätt att hantera din resa till Linköping

Vi gör det superenkelt att schemalägga, organisera och resa med vänner och familj. Trips är gratis – och tillgängligt för dig oavsett var du bokar.

Spara pengar när du bokar hyrbilar med momondo
Bästa hyrbilserbjudandena
Bästa hyrbilserbjudandena
Se erbjudanden från uthyrningsfirmor på över 70 000 platser.
Pristransparens
Pristransparens
Se den totala kostnaden och undvik överraskningar.
Boka med flexibilitet
Boka med flexibilitet
Hitta hyrbilar med gratis avbokning och förhöjd rengöring.
Prisbevakning
Prisbevakning
Inte redo att boka? Skapa ett prismeddelande för att spåra priser.

Hitta bättre resultat för din vistelse i Linköping


Bli meddelad när priserna sjunker

Dagliga prisförändringar i din inkorg – endast med Prisbevakning.
Bilar i Linköping
fre 8/3
12:00
fre 15/3
12:00
Mejla mig produkt- och serviceinformation, toppenpriser och specialerbjudanden från momondo och dess resepartners