Hyrbilar i Linköping, Östergötlands län

Vill du hyra en bil billigt i Linköping, Östergötlands län? Sök och jämför priser här!

Linköping, Sverige
30 nov — 7 dec
Samma avlämingsplats
Linköping, Sverige
ons 30/11
12:00
ons 7/12
12:00
Förarens ålder:

De bästa erbjudandena för hyrbilar i Linköping, Östergötlands län

Hitta fantastiska erbjudanden nedan för en mängd populära hyrbilar i Linköping, Östergötlands län
Mercedes-Benz A-Class
eller liknande Kompakt
Upp till 4 passagerare

38 kr/dag

(30 nov - 7 dec)
Mercedes-Benz A-Class
Mercedes-Benz A-Class
eller liknande Kompakt
Upp till 4 passagerare

34 kr/dag

(30 nov - 7 dec)
Mercedes-Benz A-Class
Audi A6 Avant
eller liknande Kombi premium
Upp till 5 passagerare

48 kr/dag

(30 nov - 7 dec)
Audi A6 Avant
BMW 2 Series Active Tourer
eller liknande Standard
Upp till 5 passagerare

63 kr/dag

(23 dec - 29 dec)
BMW 2 Series Active Tourer
Skoda Octavia
eller liknande Standard kombi
Upp till 5 passagerare

68 kr/dag

(23 dec - 26 dec)
Skoda Octavia
Toyota Auris
eller liknande Kompakt kombi
Upp till 4 passagerare

52 kr/dag

(23 dec - 26 dec)
Toyota Auris
Audi A4
eller liknande Kombi premium
Upp till 5 passagerare
Fordon med 2 dörrar

55 kr/dag

(7 feb - 13 feb)
Audi A4
Mercedes-Benz E-Class Wagon
eller liknande Kombi premium
Upp till 5 passagerare

50 kr/dag

(7 feb - 13 feb)
Mercedes-Benz E-Class Wagon
Ford Mondeo Estate
eller liknande Stor kombi
Upp till 5 passagerare

61 kr/dag

(23 dec - 26 dec)
Ford Mondeo Estate

Viktig information om hyrbilar i Linköping

Liksom överallt är det bra att kontrollera vilken åldersgräns som gäller när du ska hyra bil i Linköping. Vanligtvis är det 18-årsgräns, men uthyrningsföretagen använder sig av olika regler. Var också uppmärksam på att det ibland tas ut extra avgifter om du är yngre än 25 år.

Det finns ett stort utbud av parkeringsplatser i Linköpings centrum. Dels finns det gatuparkering och dels finns det flera stora parkeringshus. Vid gatuparkering är det enklast att kontrollera lokal skyltning för att se vilka avgifter och tidsbegränsningar som gäller. Priset kan variera mellan 5 SEK-30 SEK per timme beroende på hur central parkeringsplatsen är. Du kan betala parkeringen med kort i automat eller via mobilapp. I vissa automater knappar du in bilens registreringsnummer och betalar när du kommer tillbaka till bilen. Parkering i parkeringshus kostar 14-15 SEK per timme och max 85 SEK per dygn. Observera att parkering i parkeringshusen Akilles, Baggen, Detektiven och Druvan är gratis klockan 11:00-17:00 på söndagar.

Att hyra bil i Linköping är ett perfekt sätt att utforska Östergötland och alla spännande upplevelser i anslutning till Göta kanal. Med en egen bil kan du upptäcka området i din egen takt och enkelt ta dig till mindre orter och mer avlägsna platser. Det tas inte ut någon vägavgift eller trängselskatt för att köra i Linköping. Tänk på att antingen ta med eller hyra anpassad barnstol om du ska köra med barn i bilen. Även en GPS kan vara ett användbart redskap om du inte är bekant med omgivningarna. En liten hyrbil med fria mil kostar från 650 SEK per dygn. Om ni är en familj eller har mycket packning med så får du räkna med cirka 850 SEK per dygn. Ibland kan det finns extra bra erbjudanden för långtidshyra. Några populära utflyktsmål som du kan besöka med hyrbil i Linköping är till exempel Linköpings domkyrka som är Sveriges mest välbevarade katedral från medeltiden, friluftsmuseet Gamla Linköping och Flygvapenmuseum som är en stor upplevelse för den som fascineras av unika och historiska flygplan. Strax utanför Linköping hittar du Bergs slussar och den stora slusstrappan som anses vara Göta kanals hjärta. Det är spännande både för barn och vuxna att se de många båtarna lyftas och sänkas över 18 meter med hjälp av de sju slussarna. Även Kinda kanal är ett trevligt utflyktsmål när du är i Linköping. Kanalen har 15 handdrivna slussar och du kan passa på att ta en båttur eller cykeltur längs kanalen och uppleva den fridfulla naturen. Särskilt Stångåstråket är en populär del av kanalen. Vill du fortsätta upptäcka naturen runt Linköping rekommenderas vandringsleden Rängen Runt som är en del av Östgötaleden och Kyrkleden. Leden tar dig runt sjön Rängen som erbjuder många fina bad- och grillplatser, och du passerar även den lilla glassfabriken Stafsäters Gårdsglass. För den som vill ge sig ut på längre äventyr tar det cirka två timmar att köra till Stockholm och alla upplevelser som storstadsregionen har att erbjuda.

Som standard ingår det en grundförsäkring vid biluthyrning i Linköping. Generellt täcker en sådan försäkring skador på andras egendom (ansvarsförsäkring) och vissa skador på bilens kaross. Utöver det så säljer hyrbilsföretagen ofta försäkringar med ett utökat skydd genom lokala försäkringsbolag. Dessa försäkringar begränsar kostnaderna ytterligare för dig personligen om du till exempel skulle råka ut för stöld eller om det blir fel på bilen och den behöver bärgas. Med självriskeliminering betalar du extra för hyran men slipper till gengäld betala en eventuell självrisk på försäkringen. Priser och kontrakt varierar mellan olika företag så kontrollera noga vad som gäller för just din hyrbil i Linköping.

Du kan hämta och lämna bilen på flera olika ställen när du ska hyra bil i Linköping. I de norra delarna av staden finns det två hyrbilskontor i närheten av tågstationen och Saab Arena, du kan enkelt ta dig dit till fots eller med kollektivtrafik. Det finns också ett uthyrningskontor på Roxtorpsgatan i norra Linköping varifrån det är enkelt att ta sig ut på motorvägen E4. Det går bra att hämta och lämna sin hyrbil på Linköpings flygplats. Observera att du måste förboka din hyrbil om du vill hämta upp den på flygplatsen då uthyrningsfirmorna inte har bemannade kontor där. En representant från företaget möter upp vid din ankomst och assisterar med upphämtning av bilen.


Erbjudanden på hyrbilar i Linköping, Östergötlands län

Hitta rätt hyrbil för dig i Linköping

Bilar i Liten

368 kr - 747 kr

Alla biltyper

557 kr - 1 535 kr

Genomsnittspriset för en bil av typen Liten i Linköping, Sverige är 547 kr. Den billigaste tiden att hyra en bil av typen Liten i Linköping, Sverige är januari. Då är priset 33% lägre än under resten året och ligger på bara 368 kr per dag. En hyrbil av typen Liten är typiskt 50 % billigare än den genomsnittliga hyrbilen i Linköping. Genomsnittspriset för en hyrbil i Linköping kan variera beroende på ett antal faktorer så som utbud, fordonets popularitet och hur långt i förväg som du bokar hyrbilen. Nedan är de bästa priserna för hyrbilar av typen Liten i Linköping som hittats på momondo under den senaste veckan.

Genomsnittspriset för en bil av typen Medel i Linköping, Sverige är 909 kr. Den billigaste tiden att hyra en bil av typen Medel i Linköping, Sverige är januari. Då är priset 50% lägre än under resten året och ligger på bara 463 kr per dag. En hyrbil av typen Medel är typiskt 17 % billigare än den genomsnittliga hyrbilen i Linköping. Genomsnittspriset för en hyrbil i Linköping kan variera beroende på ett antal faktorer så som utbud, fordonets popularitet och hur långt i förväg som du bokar hyrbilen. Nedan är de bästa priserna för hyrbilar av typen Medel i Linköping som hittats på momondo under den senaste veckan.

Genomsnittspriset för en bil av typen Stor i Linköping, Sverige är 1 381 kr. Den billigaste tiden att hyra en bil av typen Stor i Linköping, Sverige är april. Då är priset 55% lägre än under resten året och ligger på bara 631 kr per dag. En hyrbil av typen Stor är typiskt 22% dyrare än den genomsnittliga hyrbilen i Linköping. Genomsnittspriset för en hyrbil i Linköping kan variera beroende på ett antal faktorer så som utbud, fordonets popularitet och hur långt i förväg som du bokar hyrbilen. Nedan är de bästa priserna för hyrbilar av typen Stor i Linköping som hittats på momondo under den senaste veckan.

Genomsnittspriset för en bil av typen SUV i Linköping, Sverige är 778 kr. Den billigaste tiden att hyra en bil av typen SUV i Linköping, Sverige är januari. Då är priset 41% lägre än under resten året och ligger på bara 464 kr per dag. En hyrbil av typen SUV är typiskt 29 % billigare än den genomsnittliga hyrbilen i Linköping. Genomsnittspriset för en hyrbil i Linköping kan variera beroende på ett antal faktorer så som utbud, fordonets popularitet och hur långt i förväg som du bokar hyrbilen. Nedan är de bästa priserna för hyrbilar av typen SUV i Linköping som hittats på momondo under den senaste veckan.

Genomsnittspriset för en bil av typen Skåpbil i Linköping, Sverige är 1 567 kr. Den billigaste tiden att hyra en bil av typen Skåpbil i Linköping, Sverige är januari. Då är priset 41% lägre än under resten året och ligger på bara 939 kr per dag. En hyrbil av typen Skåpbil är typiskt 31% dyrare än den genomsnittliga hyrbilen i Linköping. Genomsnittspriset för en hyrbil i Linköping kan variera beroende på ett antal faktorer så som utbud, fordonets popularitet och hur långt i förväg som du bokar hyrbilen. Nedan är de bästa priserna för hyrbilar av typen Skåpbil i Linköping som hittats på momondo under den senaste veckan.

Genomsnittspriset för en bil av typen Lyxigt i Linköping, Sverige är 1 382 kr. Den billigaste tiden att hyra en bil av typen Lyxigt i Linköping, Sverige är februari. Då är priset 53% lägre än under resten året och ligger på bara 663 kr per dag. En hyrbil av typen Lyxigt är typiskt 22% dyrare än den genomsnittliga hyrbilen i Linköping. Genomsnittspriset för en hyrbil i Linköping kan variera beroende på ett antal faktorer så som utbud, fordonets popularitet och hur långt i förväg som du bokar hyrbilen. Nedan är de bästa priserna för hyrbilar av typen Lyxigt i Linköping som hittats på momondo under den senaste veckan.

Mercedes-Benz A-Class
eller liknande Kompakt
Upp till 4 passagerare

34 kr/dag

(30 nov - 7 dec)
Mercedes-Benz A-Class
Kia Cee'd SW
eller liknande Kompakt kombi
Upp till 4 passagerare

36 kr/dag

(30 nov - 7 dec)
Kia Cee'd SW
Seat Leon
eller liknande Kompakt
Upp till 4 passagerare

38 kr/dag

(30 nov - 7 dec)
Seat Leon

Hyrbilsleverantörer i Linköping

Alla större biluthyrningsfirmor i Linköping, Östergötlands län

Hertz

5 platser

Sixt

3 platser

Sunnycars

3 platser

Ace

2 platser

Avis

2 platser

Europcar

2 platser

keddy by Europcar

2 platser

MABI

2 platser

Bra att veta om hyrbilar i Linköping

Få en överblick över bra hyrbilserbjudanden, populära biluthyrningsföretag och de bästa hyrbilstyperna för ditt besök i Linköping.

Mest populära uthyrningsföretag

Europcar

Populära biltyper

Compact, Wagon, Intermediate

Billigaste hyrbilen

353 kr

Mest populära modellen

Suzuki Swace
Den mest populära biluthyrningsfirman i Linköping som hittats på momondo den här månaden är Europcar. Andra toppval för biluthyrningsföretag är Hertz och Sixt
Följande biltyper har erbjudits hos hyrbilsföretag i Linköping under de senaste 72 timmarna: Compact, Wagon, Intermediate.
Det lägsta priset för en hyrbil i Linköping är 353 kr/dag. För det här området kan du förvänta dig genomsnittliga priser från 581 kr/dag.
Den mest populära biltypen att hyra i Linköping under de senaste 7 dagarna är av modellen Suzuki Swace.

Hyr en bil nära ett av dessa populära hotell i Linköping

Nedan visas de mest populära hotellen i Linköping

Att köra med hyrbil i Linköping – Vanliga frågor & svar

Ta reda på allt du behöver veta om att hyra bil i Linköping och förbered dig ordentligt inför din nästa resa

En hyrbil för en weekend i Linköping i december kostar kring 1 058 kr, med billiga erbjudanden från 695 kr. Om perioden som du hyr bil sträcker sig över sju dagar ligger priserna kring 367 kr till 607 kr.

Var noga med att följa hastighetsgränsen på 60 km/t i Linköping när du hyr bil i staden. Hastighetsgränsen för vägar i förorten samt på motorvägen i Linköping är 100 km/t respektive 120 km/t. Håll utkik efter vägskyltar då hastigheten kan komma att ändras beroende på var i Linköping du befinner dig.


Hyrbilar på populära flygplatser nära Linköping

Hyr en bil på en av dessa populära flygplatser nära Linköping

Hyrbilstyper som är extra populära i Linköping

Hyra någon av alla dessa populära hyrbilstyper i Linköping

Börja planera din resa till Linköping


Varför använda momondo?

Att boka en hyrbil i Linköping via momondo kan spara dig både tid och pengar. momondo ger dig ett brett urval av alternativ och bilar när vi söker igenom tusentals biluthyrningssidor och platser så att du ska kunna ta det bästa beslutet för din resa.

Med momondo kan du hitta det bästa hyrbilserbjudandet i Linköping tack vare våra användbara filter som hjälper dig begränsa din sökning. Dessa filter inkluderar bland annat: pris, typ av fordon, uthyrningsföretag och specifika policyer som du kan tänkas behöva.

Självklart! momondo har ett dedikerat filter för användare som gör att du kan välja att endast se hyrbilar i Linköping som erbjuder gratis avbokning.

Ja, momondo har ett filter för rättvisa bränslepolicyer för biluthyrning i Linköping.

Ja, du kan söka efter hyrbilar i Linköping med förhöjda rengöringsalternativ på momondo.

Hyrbilar med obegränsat kilometertal är ett alternativ som momondo erbjuder för hyrbilar i Linköping.


Därför väljer resenärer att använda momondo
Boka med pålitlighet
Vi jämför hyrbilserbjudanden från över 70 000 platser så att du kan göra ett snabbt och enkelt val.
Ekomedveten
Välj bland en mängd fordon, inklusive el- och hybridalternativ för att se till att din resa är mer miljövänlig.
Inga dolda kostnader
Alla priser som visas är slutpriser, utan dolda kostnader eller avgifter så du kan vara säker på vilket pris som gäller.