Hyrbilar i Mölndal, Västra götaland

Vill du hyra en bil billigt i Mölndal, Västra götaland? Sök och jämför priser här!

Mölndal, Sverige
5 dec — 12 dec
Samma avlämingsplats
Mölndal, Sverige
mån 5/12
12:00
mån 12/12
12:00
Förarens ålder:

Viktig information om hyrbilar i Mölndal

I de allra flesta fall går det bra att boka en hyrbil i Mölndal och köra med den utanför landets gränser. Men eftersom olika biluthyrningsfirmor i Mölndal har olika regler är det viktigt att undersöka i förväg vad som gäller. Och även om firman tillåter att du kör utomlands med bilen så är det viktigt att du meddelar vart du kommer att köra, eftersom det tillkommer extra avgifter. Om du kör inom Norden brukar det i regel bli billigare än om du kör till andra länder. Du kan till exempel köra till Norge från Mölndal, eller till Danmark via Öresundsbron. Tänk på att det kan tillkomma kostnader när du kör över broar, tar färjor eller bara kör genom tullkontroller. När du bokar biluthyrning i Mölndal bör du därför räkna med dessa avgifter i den totala kostnaden så du vet hur mycket din resa kommer kosta.

När du ska betala för biluthyrning i Mölndal är kreditkort det mest praktiska alternativet, både för dig och för de som hyr ut bilen. Det är lättare för dem att reservera ett belopp på ditt kreditkort, och för din del brukar självriskeliminering ingå i kortet. På så sätt kan hyrbilsfirman enkelt få sina pengar för självrisken som betalas till deras försäkringsbolag om något skulle hända med bilen, och det blir också billigare för dig. Beroende på bilens värde och hur stor skadan är kan du spara många tusenlappar. Om du inte har ett kreditkort, men har hittat billig biluthyrning i Mölndal som du vill använda dig av så kan det ofta gå bra att betala med ett vanligt bankkort. Då brukar det även behövas en deposition för självrisken som du får tillbaka när bilen återlämnas i gott skick.

När du nyttjar biluthyrning i Mölndal är det samma trafikregler som gäller som i övriga landet. Var noga med att följa regler om parkering, hastighetsbegränsningar och liknande då det är du som kör som blir skyldig att betala eventuella böter. Om du planerar att köra till närliggande Göteborg så är det bra att titta noga efter spårvagnar. Göteborg har mycket trafik och en hel del gator som kanske inte känns helt självklara för en besökare, så det är en stor fördel att köra med GPS. På det viset slipper du köra fel och minskar risken för olyckor. I centrala Göteborg är det även trängselskatt vid vissa tider på dagen. I området finns även långa tunnlar, och när du kör i dessa är det inte tillåtet att stanna förutom om det är tvunget på grund av en nödsituation eller för att du väntar i en bilkö. Om det skulle bli köbildning i tunneln bör du stänga av motorn medan du väntar. Lämna inte bilen såvida det inte brinner eller liknande, och tänk på att ta av dig solglasögonen innan du kör in i tunneln.

När du har hittat ett hyrbilserbjudande i Mölndal är det oftast tillräckligt att du har med dig ditt svenska körkort och ett giltigt betalmedel. För att få hyra hyrbilar i Mölndal måste du enligt lag vara 18 år och ha körkort, men en del företag kan ha högre ålderskrav eller krav på att du har haft körkort längre än så. Ibland kan det också vara dyrare att hyra bil när man är ung. Om du har ett körkort som är utfärdat utanför EU kan det i vissa fall vara nödvändigt med ett internationellt körkort.


Erbjudanden på hyrbilar i Mölndal, Västra götaland

Hitta rätt hyrbil för dig i Mölndal

Bilar i Liten

335 kr - 777 kr

Alla biltyper

509 kr - 1 533 kr

Genomsnittspriset för en bil av typen Liten i Mölndal, Sverige är 547 kr. Den billigaste tiden att hyra en bil av typen Liten i Mölndal, Sverige är januari. Då är priset 39% lägre än under resten året och ligger på bara 335 kr per dag. En hyrbil av typen Liten är typiskt 40 % billigare än den genomsnittliga hyrbilen i Mölndal. Genomsnittspriset för en hyrbil i Mölndal kan variera beroende på ett antal faktorer så som utbud, fordonets popularitet och hur långt i förväg som du bokar hyrbilen.

Genomsnittspriset för en bil av typen Medel i Mölndal, Sverige är 828 kr. Den billigaste tiden att hyra en bil av typen Medel i Mölndal, Sverige är mars. Då är priset 48% lägre än under resten året och ligger på bara 432 kr per dag. En hyrbil av typen Medel är typiskt 10 % billigare än den genomsnittliga hyrbilen i Mölndal. Genomsnittspriset för en hyrbil i Mölndal kan variera beroende på ett antal faktorer så som utbud, fordonets popularitet och hur långt i förväg som du bokar hyrbilen.

Genomsnittspriset för en bil av typen Stor i Mölndal, Sverige är 963 kr. Den billigaste tiden att hyra en bil av typen Stor i Mölndal, Sverige är mars. Då är priset 66% lägre än under resten året och ligger på bara 335 kr per dag. En hyrbil av typen Stor är typiskt 6% dyrare än den genomsnittliga hyrbilen i Mölndal. Genomsnittspriset för en hyrbil i Mölndal kan variera beroende på ett antal faktorer så som utbud, fordonets popularitet och hur långt i förväg som du bokar hyrbilen.

Genomsnittspriset för en bil av typen SUV i Mölndal, Sverige är 572 kr. Den billigaste tiden att hyra en bil av typen SUV i Mölndal, Sverige är november. Då är priset 31% lägre än under resten året och ligger på bara 396 kr per dag. En hyrbil av typen SUV är typiskt 38 % billigare än den genomsnittliga hyrbilen i Mölndal. Genomsnittspriset för en hyrbil i Mölndal kan variera beroende på ett antal faktorer så som utbud, fordonets popularitet och hur långt i förväg som du bokar hyrbilen.

Genomsnittspriset för en bil av typen Skåpbil i Mölndal, Sverige är 1 125 kr. Den billigaste tiden att hyra en bil av typen Skåpbil i Mölndal, Sverige är december. Då är priset 22% lägre än under resten året och ligger på bara 879 kr per dag. En hyrbil av typen Skåpbil är typiskt 20% dyrare än den genomsnittliga hyrbilen i Mölndal. Genomsnittspriset för en hyrbil i Mölndal kan variera beroende på ett antal faktorer så som utbud, fordonets popularitet och hur långt i förväg som du bokar hyrbilen.

Genomsnittspriset för en bil av typen Lyxigt i Mölndal, Sverige är 816 kr. Den billigaste tiden att hyra en bil av typen Lyxigt i Mölndal, Sverige är oktober. Då är priset 4% lägre än under resten året och ligger på bara 787 kr per dag. En hyrbil av typen Lyxigt är typiskt 11 % billigare än den genomsnittliga hyrbilen i Mölndal. Genomsnittspriset för en hyrbil i Mölndal kan variera beroende på ett antal faktorer så som utbud, fordonets popularitet och hur långt i förväg som du bokar hyrbilen.


Hyrbilsleverantörer i Mölndal

Alla större biluthyrningsfirmor i Mölndal, Västra götaland

Europcar

3 platser

keddy by Europcar

2 platser

MABI

2 platser

Sixt

2 platser

Sunnycars

2 platser

Ace

1 plats

Hertz

1 plats

Bra att veta om hyrbilar i Mölndal

Få en överblick över bra hyrbilserbjudanden, populära biluthyrningsföretag och de bästa hyrbilstyperna för ditt besök i Mölndal.

Populära biltyper

Compact, Luxury, Intermediate

Billigaste hyrbilen

256 kr

Mest populära modellen

Volvo XC90
Följande biltyper har erbjudits hos hyrbilsföretag i Mölndal under de senaste 72 timmarna: Compact, Luxury, Intermediate.
Det lägsta priset för en hyrbil i Mölndal är 256 kr/dag. För det här området kan du förvänta dig genomsnittliga priser från 463 kr/dag.
Den mest populära biltypen att hyra i Mölndal under de senaste 7 dagarna är av modellen Volvo XC90.

Hyr en bil nära ett av dessa populära hotell i Mölndal

Nedan visas de mest populära hotellen i Mölndal

Att köra med hyrbil i Mölndal – Vanliga frågor & svar

Ta reda på allt du behöver veta om att hyra bil i Mölndal och förbered dig ordentligt inför din nästa resa

Generellt sett har Sixt de billigaste dagspriserna med ett genomsnittligt pris på 463 kr per dag för hyrbilar i Mölndal. Det absolut billigaste priset som hittats på deras 2 uthyrningskontor i Mölndal är 256 kr per dag.

Resenärer som hyr bil i Mölndal bör vara uppmärksamma på att stadens hastighetsgräns ligger på 60 km/t. I förorterna runt Mölndal ligger hastighetsgränsen generellt på 100 km/t och på 120 km/t för motorvägen. Kom ihåg att hastigheterna kan förändras beroende på vilken väg du kör på, så var uppmärksam på skyltningen.

Den som vill hyra en bil i Mölndal för en bilresa till närliggande områdena bör veta att temperaturerna i Västra götaland under november månad vanligtvis ligger runt 3 °C med en nederbörd på omkring 70 mm.


Hyrbilar på populära flygplatser nära Mölndal

Hyr en bil på en av dessa populära flygplatser nära Mölndal

Hyrbilstyper som är extra populära i Mölndal

Hyra någon av alla dessa populära hyrbilstyper i Mölndal

Börja planera din resa till Mölndal


Varför använda momondo?

Att använda momondo för att boka en hyrbil i Mölndal kan hjälpa dig spara både tid och pengar. momondo söker igenom tusentals biluthyrningssidor och platser för att ge dig ett brett urval av alternativ och bilar att välja mellan.

momondo gör det enklare för dig att hitta bra hyrbilar i Mölndal då du kan förfina din sökning med våra många filtreringsalternativ. Du kan begränsa ditt urval genom att titta på pris, biltyp, plats med mera.

På momondo kan du filtrera efter policyn gratis avbokning när du gör hyrbilssökningar för Mölndal och alla andra platser. Tillgängligheten varierar beroende på platsen du söker för.

Absolut! momondo erbjuder den här funktionen när du söker efter en hyrbil i Mölndal.

Ja, momondo visar erbjudanden med förhöjd rengöring av hyrbilar i Mölndal.

Hyrbilar med obegränsat kilometertal är ett alternativ som momondo erbjuder för hyrbilar i Mölndal.


Därför väljer resenärer att använda momondo
Boka med pålitlighet
Vi jämför hyrbilserbjudanden från över 70 000 platser så att du kan göra ett snabbt och enkelt val.
Ekomedveten
Välj bland en mängd fordon, inklusive el- och hybridalternativ för att se till att din resa är mer miljövänlig.
Inga dolda kostnader
Alla priser som visas är slutpriser, utan dolda kostnader eller avgifter så du kan vara säker på vilket pris som gäller.