Hyrbilar i Halmstad, Hallands län

Vill du hyra en bil billigt i Halmstad, Hallands län? Sök och jämför priser här!

Halmstad, Sverige
5 okt — 12 okt
Samma avlämingsplats
Halmstad, Sverige
tors. 5/10
12:00
tors. 12/10
12:00
Förarens ålder:

Erbjudanden från hyrbilsfirmor på över 70 000 platser.

Trender och insikter om att hyra bil i Halmstad

Användbara insikter som hjälper dig att boka den perfekta hyrbilen i Halmstad

Vilken är den billigaste hyrbilsfirman i Halmstad?

De billigaste hyrbilarna i Halmstad hittas generellt genom Hertz. När du bokar med Hertz kan du ha chansen att hitta hyrbilspriser så låga som 243 kr/dag. Det genomsnittliga priset för att hyra en bil i Halmstad är 429 kr/dag.

Vilken bil väljer flest att hyra i Halmstad?

Bilmodellen Toyota Yaris är den mest populära bilen att hyra i Halmstad enligt våra uppgifter. Våra användare har hittat priser för Toyota Yaris för så lite som 243 kr/dag i Halmstad, men generellt kan du vänta dig priser på runt 361 kr/dag. En annan populär bil att hyra i Halmstad är modellen Renault Captur för ett genomsnittspris på 524 kr/dag, och för erbjudanden så låga som 270 kr/dag.

De bästa erbjudandena för hyrbilar i Halmstad, Hallands län

Hitta fantastiska erbjudanden nedan för en mängd populära hyrbilstyper i Halmstad, Hallands län
Ekonomi371 kr per dag
Kompakt301 kr per dag
Stor bil502 kr per dag
Kompakt SUV388 kr per dag
Standard-SUV413 kr per dag
Stor kombi518 kr per dag
Kompakt kombi567 kr per dag
Kombi premium695 kr per dag
De bästa priserna som hittats av momondo-användare de senaste 48 timmarna.

Viktig information om hyrbilar i Halmstad

Hur gammal ska man vara för att hyra bil i Halmstad?

För att hyra bil i Halmstad ska du ha fyllt 18 år då detta är åldersgränsen både för att hyra bil och för att köra bil i Sverige. För att hyra en bil billigt kan du söka via momondo där du lätt jämför priser mellan olika biluthyrningar. Tänk på att de priser som listas gäller för förare som är över 24 år. För unga förare tillkommer ofta en extra avgift. Det är alltså billigare att hyra bil om du är över 24 år.

Viktigt att veta om trafikregler i Halmstad

När du kör din hyrbil i Halmstad gäller samma trafikregler som i övriga Sverige. Det finns dock en del lokala trafikföreskrifter och även som besökare är du skyldig att ha koll på dessa. Lokala regler kan du hitta samlade hos transportstyrelsen. Bland annat gäller lokala regler vad som anses vara tätbebyggda områden, olika parkeringsregler och miljözoner.

Parkering

I centrala Halmstad hittar du över 7000 parkeringsplatser så det är en ort där det är mycket enkelt att ta sig fram med bil. Orten har både kommunala parkeringsplatser och privatägda parkeringsplatser. Avgiftsfria parkeringar hittar du bland annat vid Halmstad Arena, Stationsgatan och vid Studentparken. Du hittar även parkeringsplatser där du kan ladda elbilar samt parkeringshus. Halmstad har fyra olika parkeringszoner som har olika parkeringsavgifter. Inne i centrum kostar det ungefär 12 SEK per timme, medan övriga zoner kostar mellan 3 och 6 SEK per timme. Betalning för avgiftsbelagda parkeringsplatser sker antingen via automater eller med sms och annan mobilbetalning.

Utflyktsmål i och omkring Halmstad

Med en hyrbil tar du dig enkelt runt till sevärdheter och destinationer i Halmstads omgivningar. Under sommaren är det mycket populärt, särskilt bland barnfamiljer, att ta sig till Tylösand och Tylösands strand. Där kan hela familjen njuta av en dag med sol och bad på en av Sveriges härligaste sandstränder. Om du är intresserad av friluftsliv kan du åka ut till de vackra vandringslederna som ligger i Kvibille och Holm. Där finns både nybörjar leder och medelsvåra stigar.

Vilka försäkringar ska man ha?

För att hyra bil i Halmstad kräver biluthyrningar inte någon särskild försäkring. Många har dock erbjudanden gällande tilläggsförsäkringar i och med det att du bokar din hyrbil. Om du inte har någon försäkring kan du råka på höga kostnader om något skulle hända med bilen. Med en självriskeliminering behöver du inte stå för någon kostnad om något skulle hända. Om du vill hålla nere hyrbilskostnaden kan du istället köpa en självrisk- eller stöldriskreducering som är billigare försäkringsalternativ. Dessa reducerar ändå kraftigt kostnaderna vid skada eller stöld. Innan du köper till någon försäkring ska du dock kontrollera vilka försäkringar du redan täcks av så att du inte betalar dubbelt eller i onödan. Många banker och kreditkortsföretag erbjuder till exempel försäkringar i samband med att du betalar för hyrbilens bokning med deras kort.

Kan man använda sitt svenska körkort i Halmstad, eller ska man ha ett internationellt körkort?

För att hyra bil i Halmstad kan du använda ditt svenska körkort eller ett körkort som är utfärdat på tyska, franska eller engelska inom något av EES-länderna, då dessa är giltiga körkort i Sverige. Om ditt körkort är utfärdat på något annat språk eller från något land utanför EES-området, behöver du ett internationellt körkort för att kunna köra och hyra bil i Sverige. Det internationella körkortet fungerar som en intygad översättning och du ska kunna visa upp både detta och ditt vanliga körkort.

Var i Halmstad kan man hämta och lämna sin hyrbil?

Sök på momondo för att hitta hyrbilar som är tillgängliga för de platser du vill hämta och lämna bilen på. Om du vill lämna bilen på ett annat ställe än där du hämtat den väljer du helt enkelt sökalternativet ”annan avlämningsplats”. I Halmstad kan du bland annat hämta och lämna bilen vid Centralstationen inne i staden eller Sannarps järnvägsstation nordöst om Halmstad. Hyrbilsalternativ finns även vid Halmstad Flygplats. När du gör din sökning kan du hitta bilar med billig kilometerkostnad, hyrbil med fria mil och tillbehör som GPS och barnstol.


Erbjudanden på hyrbilar i Halmstad, Hallands län

Hitta rätt hyrbil för dig i Halmstad

Liten

434 kr - 773 kr

Alla biltyper

823 kr - 1 359 kr

Genomsnittspriset för en bil av typen Liten i Halmstad, Sverige är 644 kr. Den billigaste tiden att hyra en bil av typen Liten i Halmstad, Sverige är september. Då är priset 33% lägre än under resten året och ligger på bara 434 kr per dag. En hyrbil av typen Liten är typiskt 44 % billigare än den genomsnittliga hyrbilen i Halmstad. Genomsnittspriset för en hyrbil i Halmstad kan variera beroende på ett antal faktorer så som utbud, fordonets popularitet och hur långt i förväg som du bokar hyrbilen. Nedan är de bästa priserna för hyrbilar av typen Liten i Halmstad som hittats på momondo under den senaste veckan.

Genomsnittspriset för en bil av typen Medel i Halmstad, Sverige är 844 kr. Den billigaste tiden att hyra en bil av typen Medel i Halmstad, Sverige är september. Då är priset 28% lägre än under resten året och ligger på bara 613 kr per dag. En hyrbil av typen Medel är typiskt 26 % billigare än den genomsnittliga hyrbilen i Halmstad. Genomsnittspriset för en hyrbil i Halmstad kan variera beroende på ett antal faktorer så som utbud, fordonets popularitet och hur långt i förväg som du bokar hyrbilen.

Genomsnittspriset för en bil av typen Stor i Halmstad, Sverige är 1 364 kr. Den billigaste tiden att hyra en bil av typen Stor i Halmstad, Sverige är februari. Då är priset 37% lägre än under resten året och ligger på bara 863 kr per dag. En hyrbil av typen Stor är typiskt 17% dyrare än den genomsnittliga hyrbilen i Halmstad. Genomsnittspriset för en hyrbil i Halmstad kan variera beroende på ett antal faktorer så som utbud, fordonets popularitet och hur långt i förväg som du bokar hyrbilen. Nedan är de bästa priserna för hyrbilar av typen Stor i Halmstad som hittats på momondo under den senaste veckan.

Genomsnittspriset för en bil av typen SUV i Halmstad, Sverige är 986 kr. Den billigaste tiden att hyra en bil av typen SUV i Halmstad, Sverige är augusti. Då är priset 42% lägre än under resten året och ligger på bara 580 kr per dag. En hyrbil av typen SUV är typiskt 13 % billigare än den genomsnittliga hyrbilen i Halmstad. Genomsnittspriset för en hyrbil i Halmstad kan variera beroende på ett antal faktorer så som utbud, fordonets popularitet och hur långt i förväg som du bokar hyrbilen. Nedan är de bästa priserna för hyrbilar av typen SUV i Halmstad som hittats på momondo under den senaste veckan.

Genomsnittspriset för en bil av typen Skåpbil i Halmstad, Sverige är 1 799 kr. Den billigaste tiden att hyra en bil av typen Skåpbil i Halmstad, Sverige är februari. Då är priset 35% lägre än under resten året och ligger på bara 1 172 kr per dag. En hyrbil av typen Skåpbil är typiskt 38% dyrare än den genomsnittliga hyrbilen i Halmstad. Genomsnittspriset för en hyrbil i Halmstad kan variera beroende på ett antal faktorer så som utbud, fordonets popularitet och hur långt i förväg som du bokar hyrbilen.

Genomsnittspriset för en bil av typen Lyxigt i Halmstad, Sverige är 1 772 kr. Den billigaste tiden att hyra en bil av typen Lyxigt i Halmstad, Sverige är februari. Då är priset 48% lägre än under resten året och ligger på bara 933 kr per dag. En hyrbil av typen Lyxigt är typiskt 37% dyrare än den genomsnittliga hyrbilen i Halmstad. Genomsnittspriset för en hyrbil i Halmstad kan variera beroende på ett antal faktorer så som utbud, fordonets popularitet och hur långt i förväg som du bokar hyrbilen. Nedan är de bästa priserna för hyrbilar av typen Lyxigt i Halmstad som hittats på momondo under den senaste veckan.

Renault Captur
eller liknande Kompakt
Upp till 4 passagerare

301 kr/dag

(17 okt - 28 okt)
Renault Captur
Audi A1
eller liknande Ekonomi
Upp till 2 passagerare

371 kr/dag

(5 okt - 12 okt)
Audi A1
Skoda Fabia
eller liknande Ekonomi
Upp till 2 passagerare

422 kr/dag

(3 okt - 10 okt)
Skoda Fabia

Hyrbilsleverantörer i Halmstad

Alla större biluthyrningsfirmor i Halmstad, Hallands län

Sixt

3 platser
Översikt

Renlighet

10,0

Comfort

10,0

Övergripande

10,0

Upphämtning/avlämning

10,0

Bäst

10,0

Ace

1 plats

Avis

1 plats

MABI

3 platser

Budget

1 plats

Europcar

3 platser

Hertz

3 platser

keddy by Europcar

2 platser

Bra att veta om hyrbilar i Halmstad

Få en överblick över bra hyrbilserbjudanden, populära biluthyrningsföretag och de bästa hyrbilstyperna för ditt besök i Halmstad.

Mest populära uthyrningsföretag

Hertz

Populära biltyper

Economy, Compact, SUV

Billigaste hyrbilen

287 kr

Mest populära modellen

Toyota Yaris
Den mest populära biluthyrningsfirman i Halmstad som hittats på momondo den här månaden är Hertz. Andra toppval för biluthyrningsföretag är Sixt och Europcar
Följande biltyper har erbjudits hos hyrbilsföretag i Halmstad under de senaste 72 timmarna: Economy, Compact, SUV.
Det lägsta priset för en hyrbil i Halmstad är 287 kr/dag. För det här området kan du förvänta dig genomsnittliga priser från 526 kr/dag.
Den mest populära biltypen att hyra i Halmstad under de senaste 7 dagarna är av modellen Toyota Yaris. Våra användare föredrar också Renault Captur som ett alternativ.

Hyr en bil nära ett av dessa populära hotell i Halmstad

Nedan visas de mest populära hotellen i Halmstad

Att köra med hyrbil i Halmstad – Vanliga frågor & svar

Ta reda på allt du behöver veta om att hyra bil i Halmstad och förbered dig ordentligt inför din nästa resa

Vad är hastighetsgränsen i Halmstad, Sverige?

Resenärer som hyr bil i Halmstad bör vara uppmärksamma på att stadens hastighetsgräns ligger på 60 km/t. I förorterna runt Halmstad ligger hastighetsgränsen generellt på 100 km/t och på 120 km/t för motorvägen. Kom ihåg att hastigheterna kan förändras beroende på vilken väg du kör på, så var uppmärksam på skyltningen.

Vilken hyrbilsfirma hyr ut Renault Trafic i Halmstad?

Är vädret i Halmstad representativt för resten av Hallands län?

Resenärer som vill ta en roadtrip från Halmstad omkring i Hallands län eller runt de omgivande områdena under september månad bör förvänta sig temperaturer runt 13 °C och en eventuell nederbörd på 60 mm under månaden.

När uppdaterade momondo senast priserna för bilar i Halmstad?

Priserna för bilar i Halmstad uppdateras dagligen.

Hur många bolag söker momondo efter bilar i Halmstad?

Av september 2023 finns det 24 bolag att välja mellan för bilar i Halmstad.

Hur gammal måste du vara för att hyra en bil i Halmstad?

Ålderskraven för förare varierar beroende på land, inklusive Halmstad. I flera EU-länder måste föraren vara minst 18 år. För att hyra en bil utomlands måste du vanligtvis vara minst 21 år gammal, och om du är under 25 kan du bli debiterad en avgift för unga förare. Det rekommenderas att du granskar policyn för uthyrningsföretaget innan du bokar.

Vilken dokumentation eller vilket ID-kort behöver du för att hyra en bil i Halmstad?

Alla förare måste ha ett giltigt fullständigt körkort för att hyra en bil i Halmstad. Om körkortet är skrivet på ett annat språk än det i uthyrningslandet kan ett internationellt körtillstånd krävas för att undvika risken för eventuella böter. Om du hyr en bil utomlands kan du också behöva uppvisa bevis på returresa och boendeinformation under din vistelse. Det är alltid lämpligt att kontrollera vad som gäller med det enskilda uthyrningsföretaget du bokar med.


Hyrbilar på populära flygplatser nära Halmstad

Hyr en bil på en av dessa populära flygplatser nära Halmstad

Börja planera din resa till Halmstad


Varför använda momondo?

Varför ska jag använda momondo för att boka en hyrbil i Halmstad?

Att boka en hyrbil i Halmstad via momondo kan spara dig både tid och pengar. momondo ger dig ett brett urval av alternativ och bilar när vi söker igenom tusentals biluthyrningssidor och platser så att du ska kunna ta det bästa beslutet för din resa.

Hur hjälper momondo mig att hitta det bästa hyrbilserbjudandet i Halmstad?

Med hjälp av filtrering kan momondo hjälpa dig att hitta en fantastisk hyrbil i Halmstad. Begränsa din sökning med hjälp av pris- och kartfunktioner samt med filter för bland annat bränsle- och körsträcka.

Visar momondo hyrbilserbjudanden i Halmstad med gratis avbokning?

Självklart! momondo har ett dedikerat filter för användare som gör att du kan välja att endast se hyrbilar i Halmstad som erbjuder gratis avbokning.

Kan jag hyra en bil med rättvis bränslepolicy i Halmstad på momondo?

Med momondo kan du specifikt söka efter hyrbilar i Halmstad med rättvisa bränslepolicyer.

Kan jag hitta ett ställe för biluthyrning i Halmstad som erbjuder förhöjd rengöring på momondo?

Ja, momondo visar erbjudanden med förhöjd rengöring av hyrbilar i Halmstad.

Kan jag söka efter hyrbilar i Halmstad med obegränsat kilometertal på momondo?

Absolut. Du kan specifikt filtrera efter hyrbilserbjudanden i Halmstad med obegränsat kilometertal på momondo.


Ett enklare sätt att hantera din resa till Halmstad

Vi gör det superenkelt att schemalägga, organisera och resa med vänner eller familj. Trips är gratis – och tillgängligt för dig att använda oavsett var du bokar.