Hyrbilar i Halmstad, Hallands län

Vill du hyra en bil billigt i Halmstad, Hallands län? Sök och jämför priser här!

Halmstad, Sverige
23 aug — 30 aug
Samma avlämingsplats
Halmstad, Sverige
tis 23/8
12:00
tis 30/8
12:00
Förarens ålder:

De bästa erbjudandena för hyrbilar i Halmstad, Hallands län

Hitta fantastiska erbjudanden nedan för en mängd populära hyrbilar i Halmstad, Hallands län
Ford Mondeo Estate
eller liknande Stor kombi
Upp till 5 passagerare

46 kr/dag

(22 aug - 29 aug)
Ford Mondeo Estate
Mini Hatch
eller liknande Ekonomi
Upp till 2 passagerare

42 kr/dag

(24 aug - 30 aug)
Mini Hatch
Toyota Auris
eller liknande Kompakt kombi
Upp till 4 passagerare

48 kr/dag

(22 aug - 29 aug)
Toyota Auris
Audi A4
eller liknande Kombi premium
Upp till 5 passagerare
Fordon med 2 dörrar

75 kr/dag

(24 aug - 30 aug)
Audi A4
Renault Captur
eller liknande Kompakt
Upp till 4 passagerare

47 kr/dag

(26 aug - 1 sep)
Renault Captur
Skoda Octavia
eller liknande Standard kombi
Upp till 5 passagerare

70 kr/dag

(26 aug - 1 sep)
Skoda Octavia
Audi A4
eller liknande Kombi premium
Upp till 5 passagerare
Fordon med 2 dörrar

71 kr/dag

(26 aug - 1 sep)
Audi A4
Renault Captur
eller liknande Kompakt
Upp till 4 passagerare

42 kr/dag

(26 aug - 1 sep)
Renault Captur
Toyota Auris
eller liknande Kompakt kombi
Upp till 4 passagerare

57 kr/dag

(26 aug - 1 sep)
Toyota Auris

Viktig information om hyrbilar i Halmstad

För att hyra bil i Halmstad ska du ha fyllt 18 år då detta är åldersgränsen både för att hyra bil och för att köra bil i Sverige. För att hyra en bil billigt kan du söka via momondo där du lätt jämför priser mellan olika biluthyrningar. Tänk på att de priser som listas gäller för förare som är över 24 år. För unga förare tillkommer ofta en extra avgift. Det är alltså billigare att hyra bil om du är över 24 år.

När du kör din hyrbil i Halmstad gäller samma trafikregler som i övriga Sverige. Det finns dock en del lokala trafikföreskrifter och även som besökare är du skyldig att ha koll på dessa. Lokala regler kan du hitta samlade hos transportstyrelsen. Bland annat gäller lokala regler vad som anses vara tätbebyggda områden, olika parkeringsregler och miljözoner.

I centrala Halmstad hittar du över 7000 parkeringsplatser så det är en ort där det är mycket enkelt att ta sig fram med bil. Orten har både kommunala parkeringsplatser och privatägda parkeringsplatser. Avgiftsfria parkeringar hittar du bland annat vid Halmstad Arena, Stationsgatan och vid Studentparken. Du hittar även parkeringsplatser där du kan ladda elbilar samt parkeringshus. Halmstad har fyra olika parkeringszoner som har olika parkeringsavgifter. Inne i centrum kostar det ungefär 12 SEK per timme, medan övriga zoner kostar mellan 3 och 6 SEK per timme. Betalning för avgiftsbelagda parkeringsplatser sker antingen via automater eller med sms och annan mobilbetalning.

Med en hyrbil tar du dig enkelt runt till sevärdheter och destinationer i Halmstads omgivningar. Under sommaren är det mycket populärt, särskilt bland barnfamiljer, att ta sig till Tylösand och Tylösands strand. Där kan hela familjen njuta av en dag med sol och bad på en av Sveriges härligaste sandstränder. Om du är intresserad av friluftsliv kan du åka ut till de vackra vandringslederna som ligger i Kvibille och Holm. Där finns både nybörjar leder och medelsvåra stigar.

För att hyra bil i Halmstad kräver biluthyrningar inte någon särskild försäkring. Många har dock erbjudanden gällande tilläggsförsäkringar i och med det att du bokar din hyrbil. Om du inte har någon försäkring kan du råka på höga kostnader om något skulle hända med bilen. Med en självriskeliminering behöver du inte stå för någon kostnad om något skulle hända. Om du vill hålla nere hyrbilskostnaden kan du istället köpa en självrisk- eller stöldriskreducering som är billigare försäkringsalternativ. Dessa reducerar ändå kraftigt kostnaderna vid skada eller stöld. Innan du köper till någon försäkring ska du dock kontrollera vilka försäkringar du redan täcks av så att du inte betalar dubbelt eller i onödan. Många banker och kreditkortsföretag erbjuder till exempel försäkringar i samband med att du betalar för hyrbilens bokning med deras kort.

För att hyra bil i Halmstad kan du använda ditt svenska körkort eller ett körkort som är utfärdat på tyska, franska eller engelska inom något av EES-länderna, då dessa är giltiga körkort i Sverige. Om ditt körkort är utfärdat på något annat språk eller från något land utanför EES-området, behöver du ett internationellt körkort för att kunna köra och hyra bil i Sverige. Det internationella körkortet fungerar som en intygad översättning och du ska kunna visa upp både detta och ditt vanliga körkort.

Sök på momondo för att hitta hyrbilar som är tillgängliga för de platser du vill hämta och lämna bilen på. Om du vill lämna bilen på ett annat ställe än där du hämtat den väljer du helt enkelt sökalternativet ”annan avlämningsplats”. I Halmstad kan du bland annat hämta och lämna bilen vid Centralstationen inne i staden eller Sannarps järnvägsstation nordöst om Halmstad. Hyrbilsalternativ finns även vid Halmstad Flygplats. När du gör din sökning kan du hitta bilar med billig kilometerkostnad, hyrbil med fria mil och tillbehör som GPS och barnstol.


Erbjudanden på hyrbilar i Halmstad, Hallands län

Hitta rätt hyrbil för dig i Halmstad

Bilar i Liten

400 kr - 2 176 kr

Alla biltyper

467 kr - 1 895 kr

Genomsnittspriset för en bil av typen Liten i Halmstad, Sverige är 775 kr. Den billigaste tiden att hyra en bil av typen Liten i Halmstad, Sverige är december. Då är priset 49% lägre än under resten året och ligger på bara 400 kr per dag. En hyrbil av typen Liten är typiskt 25 % billigare än den genomsnittliga hyrbilen i Halmstad. Genomsnittspriset för en hyrbil i Halmstad kan variera beroende på ett antal faktorer så som utbud, fordonets popularitet och hur långt i förväg som du bokar hyrbilen. Nedan är de bästa priserna för hyrbilar av typen Liten i Halmstad som hittats på momondo under den senaste veckan.

Genomsnittspriset för en bil av typen Medel i Halmstad, Sverige är 701 kr. Den billigaste tiden att hyra en bil av typen Medel i Halmstad, Sverige är september. Då är priset 47% lägre än under resten året och ligger på bara 374 kr per dag. En hyrbil av typen Medel är typiskt 32 % billigare än den genomsnittliga hyrbilen i Halmstad. Genomsnittspriset för en hyrbil i Halmstad kan variera beroende på ett antal faktorer så som utbud, fordonets popularitet och hur långt i förväg som du bokar hyrbilen. Nedan är de bästa priserna för hyrbilar av typen Medel i Halmstad som hittats på momondo under den senaste veckan.

Genomsnittspriset för en bil av typen Stor i Halmstad, Sverige är 1 278 kr. Den billigaste tiden att hyra en bil av typen Stor i Halmstad, Sverige är november. Då är priset 38% lägre än under resten året och ligger på bara 801 kr per dag. En hyrbil av typen Stor är typiskt 20% dyrare än den genomsnittliga hyrbilen i Halmstad. Genomsnittspriset för en hyrbil i Halmstad kan variera beroende på ett antal faktorer så som utbud, fordonets popularitet och hur långt i förväg som du bokar hyrbilen. Nedan är de bästa priserna för hyrbilar av typen Stor i Halmstad som hittats på momondo under den senaste veckan.

Genomsnittspriset för en bil av typen SUV i Halmstad, Sverige är 603 kr. Den billigaste tiden att hyra en bil av typen SUV i Halmstad, Sverige är december. Då är priset 44% lägre än under resten året och ligger på bara 340 kr per dag. En hyrbil av typen SUV är typiskt 42 % billigare än den genomsnittliga hyrbilen i Halmstad. Genomsnittspriset för en hyrbil i Halmstad kan variera beroende på ett antal faktorer så som utbud, fordonets popularitet och hur långt i förväg som du bokar hyrbilen.

Genomsnittspriset för en bil av typen Skåpbil i Halmstad, Sverige är 1 207 kr. Den billigaste tiden att hyra en bil av typen Skåpbil i Halmstad, Sverige är november. Då är priset 34% lägre än under resten året och ligger på bara 801 kr per dag. En hyrbil av typen Skåpbil är typiskt 15% dyrare än den genomsnittliga hyrbilen i Halmstad. Genomsnittspriset för en hyrbil i Halmstad kan variera beroende på ett antal faktorer så som utbud, fordonets popularitet och hur långt i förväg som du bokar hyrbilen.

Genomsnittspriset för en bil av typen Lyxigt i Halmstad, Sverige är 817 kr. Den billigaste tiden att hyra en bil av typen Lyxigt i Halmstad, Sverige är september. Då är priset 0% lägre än under resten året och ligger på bara 850 kr per dag. En hyrbil av typen Lyxigt är typiskt 21 % billigare än den genomsnittliga hyrbilen i Halmstad. Genomsnittspriset för en hyrbil i Halmstad kan variera beroende på ett antal faktorer så som utbud, fordonets popularitet och hur långt i förväg som du bokar hyrbilen. Nedan är de bästa priserna för hyrbilar av typen Lyxigt i Halmstad som hittats på momondo under den senaste veckan.

Mini Hatch
eller liknande Ekonomi
Upp till 2 passagerare

42 kr/dag

(24 aug - 30 aug)
Mini Hatch
Renault Captur
eller liknande Kompakt
Upp till 4 passagerare

42 kr/dag

(26 aug - 1 sep)
Renault Captur

Hyrbilsleverantörer i Halmstad

Alla större biluthyrningsfirmor i Halmstad, Hallands län
3 platser
3 platser
3 platser
3 platser
3 platser
2 platser

Bra att veta om hyrbilar i Halmstad

Få en överblick över bra hyrbilserbjudanden, populära biluthyrningsföretag och de bästa hyrbilstyperna för ditt besök i Halmstad.

Mest populära uthyrningsföretag

Europcar

Populära biltyper

Compact, Mini, Economy

Billigaste hyrbilen

365 kr

Mest populära modellen

Volkswagen Golf
Den mest populära biluthyrningsfirman i Halmstad som hittats på momondo den här månaden är Europcar. Andra toppval för biluthyrningsföretag är Sixt och Hertz
Följande biltyper har erbjudits hos hyrbilsföretag i Halmstad under de senaste 72 timmarna: Compact, Mini, Economy.
Det lägsta priset för en hyrbil i Halmstad är 365 kr/dag. För det här området kan du förvänta dig genomsnittliga priser från 587 kr/dag.
Den mest populära biltypen att hyra i Halmstad under de senaste 7 dagarna är av modellen Volkswagen Golf. Våra användare föredrar också Class Mini Car som ett alternativ.

Hyr en bil nära ett av dessa populära hotell i Halmstad

Nedan visas de mest populära hotellen i Halmstad

Att köra med hyrbil i Halmstad – Vanliga frågor & svar

Ta reda på allt du behöver veta om att hyra bil i Halmstad och förbered dig ordentligt inför din nästa resa

För att hyra en bil i Halmstad för en weekend i september, hittade vi så låga priser som 339 kr med genomsnittspriset 339 kr. Användare som letat efter en veckas hyrbil i Halmstad i september hittade ett genomsnittspris på 816 kr - men priser så låga som 323 kr hittades, beroende på datum och bilval.

Du hittar de billigaste biluthyrningspriserna i Halmstad hos Hertz, som har 3 uthyrningskontor i staden. Användare på momondo har hittat dagspriser så låga som 234 kr, men genomsnittspriset för en biluthyrning i Halmstad från Hertz ligger på 448 kr per dag.

Resenärer som hyr bil i Halmstad bör vara uppmärksamma på att stadens hastighetsgräns ligger på 60 km/t. I förorterna runt Halmstad ligger hastighetsgränsen generellt på 100 km/t och på 120 km/t för motorvägen. Kom ihåg att hastigheterna kan förändras beroende på vilken väg du kör på, så var uppmärksam på skyltningen.

Resenärer som vill ta en roadtrip från Halmstad omkring i Hallands län eller runt de omgivande områdena under augusti månad bör förvänta sig temperaturer runt 16 °C och en eventuell nederbörd på 80 mm under månaden.


Hyrbilar på populära flygplatser nära Halmstad

Hyr en bil på en av dessa populära flygplatser nära Halmstad

Börja planera din resa till Halmstad


Varför använda momondo?

Att boka en hyrbil i Halmstad via momondo kan spara dig både tid och pengar. momondo ger dig ett brett urval av alternativ och bilar när vi söker igenom tusentals biluthyrningssidor och platser så att du ska kunna ta det bästa beslutet för din resa.

Med hjälp av filtrering kan momondo hjälpa dig att hitta en fantastisk hyrbil i Halmstad. Begränsa din sökning med hjälp av pris- och kartfunktioner samt med filter för bland annat bränsle- och körsträcka.

Självklart! momondo har ett dedikerat filter för användare som gör att du kan välja att endast se hyrbilar i Halmstad som erbjuder gratis avbokning.

Med momondo kan du specifikt söka efter hyrbilar i Halmstad med rättvisa bränslepolicyer.

Ja, momondo visar erbjudanden med förhöjd rengöring av hyrbilar i Halmstad.

Absolut. Du kan specifikt filtrera efter hyrbilserbjudanden i Halmstad med obegränsat kilometertal på momondo.


Därför väljer resenärer att använda momondo
Boka med pålitlighet
Vi jämför hyrbilserbjudanden från över 70 000 platser så att du kan göra ett snabbt och enkelt val.
Ekomedveten
Välj bland en mängd fordon, inklusive el- och hybridalternativ för att se till att din resa är mer miljövänlig.
Inga dolda kostnader
Alla priser som visas är slutpriser, utan dolda kostnader eller avgifter så du kan vara säker på vilket pris som gäller.