Hitta billig biluthyrning i Halmstad

Vill du hyra en bil billigt i Halmstad? Sök och jämför priser här

Halmstad, Sverige
22 jan — 29 jan
Samma avlämingsplats
Halmstad, Sverige
fre 22/1
12:00
fre 29/1
12:00

Erbjudanden på hyrbilar i Halmstad

Hitta den rätta hyrbilen

Små bilar kategoriseras vanligtvis som ekonomiska bilar, kompakta bilar och bilar något mindre än genomsnittet. Du kan förvänta dig att få betala 477 kr per dag för att hyra en liten bil i Halmstad. Nedan är de bästa priserna som hittats på momondo under den senaste veckan.

Kia Rio Hatchback
eller liknande Mini
Upp till 2 passagerare
Fordon med 2/4 dörrar
265 kr/dag
20 feb - 27 feb
Halmstad
Rejmes Bil Ab (volvo)
Kia Rio Hatchback
265 kr/dag
20 feb - 27 feb
Hitta liknande
Chevrolet Sonic Sedan
eller liknande Kompakt
Upp till 4 passagerare
Utrymme: 1 väska
Fordon med 4-5 dörrar
371 kr/dag
20 feb - 27 feb
Halmstad
Nyckel Hos Pressbyran
Chevrolet Sonic Sedan
371 kr/dag
20 feb - 27 feb
Hitta liknande
Chevrolet Sonic Sedan
eller liknande Ekonomi
Upp till 2 passagerare
Utrymme: 1 väska
Fordon med 4-5 dörrar
378 kr/dag
20 feb - 27 feb
Halmstad
Ängelholms Flygplats
Chevrolet Sonic Sedan
378 kr/dag
20 feb - 27 feb
Hitta liknande
Chevrolet Sonic Sedan
eller liknande Kompakt
Upp till 4 passagerare
Utrymme: 1 väska
Fordon med 4-5 dörrar
417 kr/dag
20 feb - 27 feb
Halmstad
Ängelholms Flygplats
Chevrolet Sonic Sedan
417 kr/dag
20 feb - 27 feb
Hitta liknande
Chevrolet Sonic Sedan
eller liknande Kompakt
Upp till 4 passagerare
Utrymme: 1 väska
Fordon med 4-5 dörrar
418 kr/dag
20 feb - 27 feb
Halmstad
Halmstad Airport
Chevrolet Sonic Sedan
418 kr/dag
20 feb - 27 feb
Hitta liknande
Ford Focus
eller liknande Kompakt kombi
Upp till 4 passagerare
Utrymme: 1 väska
Fordon med 4-5 dörrar
426 kr/dag
20 feb - 27 feb
Halmstad
Nyckel Hos Pressbyran
Ford Focus
426 kr/dag
20 feb - 27 feb
Hitta liknande

Information om din resa till Halmstad

Hur gammal ska man vara för att hyra bil i Halmstad?

För att hyra bil i Halmstad ska du ha fyllt 18 år då detta är åldersgränsen både för att hyra bil och för att köra bil i Sverige. För att hyra en bil billigt kan du söka via momondo där du lätt jämför priser mellan olika biluthyrningar. Tänk på att de priser som listas gäller för förare som är över 24 år. För unga förare tillkommer ofta en extra avgift. Det är alltså billigare att hyra bil om du är över 24 år.

Viktigt att veta om trafikregler i Halmstad

När du kör din hyrbil i Halmstad gäller samma trafikregler som i övriga Sverige. Det finns dock en del lokala trafikföreskrifter och även som besökare är du skyldig att ha koll på dessa. Lokala regler kan du hitta samlade hos transportstyrelsen. Bland annat gäller lokala regler vad som anses vara tätbebyggda områden, olika parkeringsregler och miljözoner.

Parkering

I centrala Halmstad hittar du över 7000 parkeringsplatser så det är en ort där det är mycket enkelt att ta sig fram med bil. Orten har både kommunala parkeringsplatser och privatägda parkeringsplatser. Avgiftsfria parkeringar hittar du bland annat vid Halmstad Arena, Stationsgatan och vid Studentparken. Du hittar även parkeringsplatser där du kan ladda elbilar samt parkeringshus. Halmstad har fyra olika parkeringszoner som har olika parkeringsavgifter. Inne i centrum kostar det ungefär 12 SEK per timme, medan övriga zoner kostar mellan 3 och 6 SEK per timme. Betalning för avgiftsbelagda parkeringsplatser sker antingen via automater eller med sms och annan mobilbetalning.

Utflyktsmål i och omkring Halmstad

Med en hyrbil tar du dig enkelt runt till sevärdheter och destinationer i Halmstads omgivningar. Under sommaren är det mycket populärt, särskilt bland barnfamiljer, att ta sig till Tylösand och Tylösands strand. Där kan hela familjen njuta av en dag med sol och bad på en av Sveriges härligaste sandstränder. Om du är intresserad av friluftsliv kan du åka ut till de vackra vandringslederna som ligger i Kvibille och Holm. Där finns både nybörjar leder och medelsvåra stigar.

Vilka försäkringar ska man ha?

För att hyra bil i Halmstad kräver biluthyrningar inte någon särskild försäkring. Många har dock erbjudanden gällande tilläggsförsäkringar i och med det att du bokar din hyrbil. Om du inte har någon försäkring kan du råka på höga kostnader om något skulle hända med bilen. Med en självriskeliminering behöver du inte stå för någon kostnad om något skulle hända. Om du vill hålla nere hyrbilskostnaden kan du istället köpa en självrisk- eller stöldriskreducering som är billigare försäkringsalternativ. Dessa reducerar ändå kraftigt kostnaderna vid skada eller stöld. Innan du köper till någon försäkring ska du dock kontrollera vilka försäkringar du redan täcks av så att du inte betalar dubbelt eller i onödan. Många banker och kreditkortsföretag erbjuder till exempel försäkringar i samband med att du betalar för hyrbilens bokning med deras kort.

Kan man använda sitt svenska körkort i Halmstad, eller ska man ha ett internationellt körkort?

För att hyra bil i Halmstad kan du använda ditt svenska körkort eller ett körkort som är utfärdat på tyska, franska eller engelska inom något av EES-länderna, då dessa är giltiga körkort i Sverige. Om ditt körkort är utfärdat på något annat språk eller från något land utanför EES-området, behöver du ett internationellt körkort för att kunna köra och hyra bil i Sverige. Det internationella körkortet fungerar som en intygad översättning och du ska kunna visa upp både detta och ditt vanliga körkort.

Var i Halmstad kan man hämta och lämna sin hyrbil?

Sök på momondo för att hitta hyrbilar som är tillgängliga för de platser du vill hämta och lämna bilen på. Om du vill lämna bilen på ett annat ställe än där du hämtat den väljer du helt enkelt sökalternativet annan avlämningsplats. I Halmstad kan du bland annat hämta och lämna bilen vid Centralstationen inne i staden eller Sannarps järnvägsstation nordöst om Halmstad. Hyrbilsalternativ finns även vid Halmstad Flygplats. När du gör din sökning kan du hitta bilar med billig kilometerkostnad, hyrbil med fria mil och tillbehör som GPS och barnstol.

Priser kontrollerade 28/09/2018


Avstånd till populära hotell från Halmstad

Parkera din bil och dig själv på något av dessa hotell, inte långt ifrån Göteborg-Landvetter Airport flygplatss biluthyrningsdisk

Biluthyrning i Halmstad

106 användare har letat efter hyrbilar i Halmstad med momondo i januari.

Vilka rengöringsåtgärder tas av biluthyrningsföretag i Halmstad för att motverka spridningen av COVID-19?

Sixt, Avis och Hertz är några av biluthyrningsföretagen som har uppdaterat sina rengöringsrutiner i Halmstad till följd av COVID-19. Rena bilar har alltid varit viktigt men företagen tar nu implementerat ytterligare åtgärder för att säkerställa att fordonen möter ännu högre säkerhetsstandards. Ta reda på mer om alla alternativen i Halmstad. I takt med att saker och ting förändras så ändras även policys. Vi kommer att göra vårt bästa för att hålla dig uppdaterad, men se alltid till att dubbelkolla direkt med leverantören.

Hur mycket kostar det att hyra en bil i Halmstad i februari?

För att hyra en bil i Halmstad för en weekend i februari, hittade vi så låga priser som 228 kr med genomsnittspriset 960 kr. Användare som letat efter en veckas hyrbil i Halmstad i februari hittade ett genomsnittspris på 626 kr - men priser så låga som 250 kr hittades, beroende på datum och bilval.

Vilka hyrbilsfirmor i Halmstad har lägst priser för hyrbilar?

Du hittar de billigaste biluthyrningspriserna i Halmstad hos Hertz, som har 3 uthyrningskontor i staden. Användare på momondo har hittat dagspriser så låga som 209 kr, men genomsnittspriset för en biluthyrning i Halmstad från Hertz ligger på 449 kr per dag.

Finns det en avgift om jag avbokar min hyrbil i Halmstad?

Oftast finns det inga avgifter om du bestämmer dig för att avboka din hyrbil i Halmstad. Du kan dubbelkolla om ditt hyrbilsföretag erbjuder gratis avbokning eller ej i Halmstad när du gör din bokning med momondo.

Hur många uthyrningskontor har MABI i Halmstad?

MABI är den biluthyrningsfirma med flest uthyrningskontor i Halmstad. Med 3 uthyrningskontor i Halmstad hittar användare på momondo generellt erbjudanden på 385 kr per dag från MABI.

Vad är hastighetsgränsen i Halmstad?

Resenärer som hyr bil i Halmstad bör vara uppmärksamma på att stadens hastighetsgräns ligger på 60 km/t. I förorterna runt Halmstad ligger hastighetsgränsen generellt på 100 km/t och på 120 km/t för motorvägen. Kom ihåg att hastigheterna kan förändras beroende på vilken väg du kör på, så var uppmärksam på skyltningen.

Vilken bil skulle momondo rekommendera baserat på vädret i januari?

Vädret i Halmstad under januari kommer typiskt sätt inte ha så stor inverkan på vilken typ av bil du hyr. Dock letar momondos användare ofta efter speciella biltyper för Halmstad.

Är vädret i Halmstad representativt för resten av Hallands län?

Resenärer som vill ta en roadtrip från Halmstad omkring i Hallands län eller runt de omgivande områdena under januari månad bör förvänta sig temperaturer runt 0 °C och en eventuell nederbörd på 30 mm under månaden.


Hyra bil i andra städer i Sverige

Ta en titt på hyrbilserbjudanden i städer som Stockholm, Göteborg och Malmö i Sverige

Planera din resa till Halmstad

 • Få de senaste insikterna gällande flyg till Halmstad

  Hitta den bästa tiden att resa, de billigaste priserna och populäraste flygbolagen.

  Hitta flyg till Halmstad
 • Börja planera din resa idag

  Få en överblick över de bästa hotellen i de mest populära stadsdelarna i Halmstad

  Hitta hotell i Halmstad
 • Bo på ett semesterboende

  Njut av alla bekvämligheter som hör ett hem till på semestern. Läs mer om semesterboenden här.

  Hitta semesterboenden i Halmstad