Biluthyrning i Halmstad, Sverige

Vill du hyra en bil billigt i Halmstad, Sverige? Sök och jämför priser här

Halmstad, Sverige
24 sep — 1 okt
Samma avlämingsplats
Halmstad, Sverige
fre 24/9
12:00
fre 1/10
12:00
Förarens ålder:

De bästa erbjudandena för hyrbilar i Halmstad, Sverige

Hitta rätt hyrbil för dig
Audi A3
eller liknande Medelstor
Upp till 5 passagerare
Fordon med 4-5 dörrar
Europcar

356 kr per dag

26 okt - 2 nov
Audi A3
Chevrolet Sonic Sedan
eller liknande Kompakt
Upp till 4 passagerare
Fordon med 4-5 dörrar
Europcar

344 kr per dag

12 okt - 20 okt
Chevrolet Sonic Sedan
Audi A4
eller liknande Lyx
Upp till 5 passagerare
Fordon med 4-5 dörrar
Sixt

628 kr per dag

12 okt - 20 okt
Audi A4
Chevrolet Sonic Sedan
eller liknande Ekonomi
Upp till 2 passagerare
Fordon med 4-5 dörrar
Sixt

475 kr per dag

11 okt - 19 okt
Chevrolet Sonic Sedan
Chevrolet Equinox
eller liknande Kompakt SUV
Upp till 4 passagerare
Fordon med 4-5 dörrar
Europcar

388 kr per dag

11 okt - 19 okt
Chevrolet Equinox
Chevrolet Equinox
eller liknande Medelstor SUV
Upp till 5 passagerare
Fordon med 4-5 dörrar
Europcar

593 kr per dag

12 okt - 20 okt
Chevrolet Equinox
Audi A3
eller liknande Standard
Upp till 5 passagerare
Fordon med 4-5 dörrar
Sixt

549 kr per dag

12 okt - 20 okt
Audi A3
BMW X3
eller liknande Standard-SUV
Upp till 5 passagerare
Fordon med 4-5 dörrar
Europcar

562 kr per dag

12 okt - 20 okt
BMW X3

Erbjudanden på hyrbilar i Halmstad, Sverige

Hitta den rätta hyrbilen

Bilar i Liten

332 kr - 1 823 kr

Alla biltyper

391 kr - 1 587 kr

Genomsnittspriset för en bil av typen Liten i Halmstad, Sverige är 548 kr. Den billigaste tiden att hyra en bil av typen Liten i Halmstad, Sverige är december. Då är priset 40 % lägre än andra tider på året och kostar bara 332 kr per dag. En hyrbil av typen Liten är typiskt 10 % billigare än den genomsnittliga hyrbilen i Halmstad. Genomsnittspriset för en hyrbil i Halmstad kan variera beroende på ett antal faktorer inklusive tillgång, bilens popularitet och hur långt innan du bokar din hyrbil. Nedan ser du de bästa priserna för hyrbilar i Halmstad av typen Liten som hittats på momondo den senaste veckan.

Genomsnittspriset för en bil av typen Medel i Halmstad, Sverige är 403 kr. Den billigaste tiden att hyra en bil av typen Medel i Halmstad, Sverige är september. Då är priset 20 % lägre än andra tider på året och kostar bara 325 kr per dag. En hyrbil av typen Medel är typiskt 34 % billigare än den genomsnittliga hyrbilen i Halmstad. Genomsnittspriset för en hyrbil i Halmstad kan variera beroende på ett antal faktorer inklusive tillgång, bilens popularitet och hur långt innan du bokar din hyrbil. Nedan ser du de bästa priserna för hyrbilar i Halmstad av typen Medel som hittats på momondo den senaste veckan.

Genomsnittspriset för en bil av typen Stor i Halmstad, Sverige är 749 kr. Den billigaste tiden att hyra en bil av typen Stor i Halmstad, Sverige är november. Då är priset 11 % lägre än andra tider på året och kostar bara 671 kr per dag. En hyrbil av typen Stor är typiskt 20% dyrare än den genomsnittliga hyrbilen i Halmstad. Genomsnittspriset för en hyrbil i Halmstad kan variera beroende på ett antal faktorer inklusive tillgång, bilens popularitet och hur långt innan du bokar din hyrbil. Nedan ser du de bästa priserna för hyrbilar i Halmstad av typen Stor som hittats på momondo den senaste veckan.

Genomsnittspriset för en bil av typen Skåpbil i Halmstad, Sverige är 472 kr. Den billigaste tiden att hyra en bil av typen Skåpbil i Halmstad, Sverige är november. Då är priset 0 % lägre än andra tider på året och kostar bara 671 kr per dag. En hyrbil av typen Skåpbil är typiskt 22 % billigare än den genomsnittliga hyrbilen i Halmstad. Genomsnittspriset för en hyrbil i Halmstad kan variera beroende på ett antal faktorer inklusive tillgång, bilens popularitet och hur långt innan du bokar din hyrbil. Nedan ser du de bästa priserna för hyrbilar i Halmstad av typen Skåpbil som hittats på momondo den senaste veckan.

Kia Rio Hatchback
eller liknande Mini
Upp till 2 passagerare
Fordon med 2/4 dörrar
Europcar

334 kr per dag

12 okt - 20 okt
Kia Rio Hatchback
Chevrolet Sonic Sedan
eller liknande Kompakt
Upp till 4 passagerare
Fordon med 4-5 dörrar
Europcar

344 kr per dag

12 okt - 20 okt
Chevrolet Sonic Sedan
Chevrolet Sonic Sedan
eller liknande Kompakt
Upp till 4 passagerare
Fordon med 4-5 dörrar
Europcar

344 kr per dag

27 okt - 3 nov
Chevrolet Sonic Sedan

Leverantörer av hyrbilar i Halmstad

Alla större biluthyrningsfirmor i Halmstad, Sverige
3 platser
3 platser
3 platser
3 platser
3 platser
2 platser
2 platser

Information om din resa till Halmstad

Hur gammal ska man vara för att hyra bil i Halmstad?

För att hyra bil i Halmstad ska du ha fyllt 18 år då detta är åldersgränsen både för att hyra bil och för att köra bil i Sverige. För att hyra en bil billigt kan du söka via momondo där du lätt jämför priser mellan olika biluthyrningar. Tänk på att de priser som listas gäller för förare som är över 24 år. För unga förare tillkommer ofta en extra avgift. Det är alltså billigare att hyra bil om du är över 24 år.

Viktigt att veta om trafikregler i Halmstad

När du kör din hyrbil i Halmstad gäller samma trafikregler som i övriga Sverige. Det finns dock en del lokala trafikföreskrifter och även som besökare är du skyldig att ha koll på dessa. Lokala regler kan du hitta samlade hos transportstyrelsen. Bland annat gäller lokala regler vad som anses vara tätbebyggda områden, olika parkeringsregler och miljözoner.

Parkering

I centrala Halmstad hittar du över 7000 parkeringsplatser så det är en ort där det är mycket enkelt att ta sig fram med bil. Orten har både kommunala parkeringsplatser och privatägda parkeringsplatser. Avgiftsfria parkeringar hittar du bland annat vid Halmstad Arena, Stationsgatan och vid Studentparken. Du hittar även parkeringsplatser där du kan ladda elbilar samt parkeringshus. Halmstad har fyra olika parkeringszoner som har olika parkeringsavgifter. Inne i centrum kostar det ungefär 12 SEK per timme, medan övriga zoner kostar mellan 3 och 6 SEK per timme. Betalning för avgiftsbelagda parkeringsplatser sker antingen via automater eller med sms och annan mobilbetalning.

Utflyktsmål i och omkring Halmstad

Med en hyrbil tar du dig enkelt runt till sevärdheter och destinationer i Halmstads omgivningar. Under sommaren är det mycket populärt, särskilt bland barnfamiljer, att ta sig till Tylösand och Tylösands strand. Där kan hela familjen njuta av en dag med sol och bad på en av Sveriges härligaste sandstränder. Om du är intresserad av friluftsliv kan du åka ut till de vackra vandringslederna som ligger i Kvibille och Holm. Där finns både nybörjar leder och medelsvåra stigar.

Vilka försäkringar ska man ha?

För att hyra bil i Halmstad kräver biluthyrningar inte någon särskild försäkring. Många har dock erbjudanden gällande tilläggsförsäkringar i och med det att du bokar din hyrbil. Om du inte har någon försäkring kan du råka på höga kostnader om något skulle hända med bilen. Med en självriskeliminering behöver du inte stå för någon kostnad om något skulle hända. Om du vill hålla nere hyrbilskostnaden kan du istället köpa en självrisk- eller stöldriskreducering som är billigare försäkringsalternativ. Dessa reducerar ändå kraftigt kostnaderna vid skada eller stöld. Innan du köper till någon försäkring ska du dock kontrollera vilka försäkringar du redan täcks av så att du inte betalar dubbelt eller i onödan. Många banker och kreditkortsföretag erbjuder till exempel försäkringar i samband med att du betalar för hyrbilens bokning med deras kort.

Kan man använda sitt svenska körkort i Halmstad, eller ska man ha ett internationellt körkort?

För att hyra bil i Halmstad kan du använda ditt svenska körkort eller ett körkort som är utfärdat på tyska, franska eller engelska inom något av EES-länderna, då dessa är giltiga körkort i Sverige. Om ditt körkort är utfärdat på något annat språk eller från något land utanför EES-området, behöver du ett internationellt körkort för att kunna köra och hyra bil i Sverige. Det internationella körkortet fungerar som en intygad översättning och du ska kunna visa upp både detta och ditt vanliga körkort.

Var i Halmstad kan man hämta och lämna sin hyrbil?

Sök på momondo för att hitta hyrbilar som är tillgängliga för de platser du vill hämta och lämna bilen på. Om du vill lämna bilen på ett annat ställe än där du hämtat den väljer du helt enkelt sökalternativet ”annan avlämningsplats”. I Halmstad kan du bland annat hämta och lämna bilen vid Centralstationen inne i staden eller Sannarps järnvägsstation nordöst om Halmstad. Hyrbilsalternativ finns även vid Halmstad Flygplats. När du gör din sökning kan du hitta bilar med billig kilometerkostnad, hyrbil med fria mil och tillbehör som GPS och barnstol.

Priser kontrollerade 28/09/2018


Avstånd till populära hotell från Halmstad, Sverige

Parkera din bil och dig själv på något av dessa hotell, inte långt ifrån Göteborg Landvetter flygplatss biluthyrningsdisk

Biluthyrning i Halmstad

12 användare har letat efter hyrbilar i Halmstad med momondo i september.

Vilka hyrbilsfirmor i Halmstad har lägst priser för hyrbilar?

Du hittar de billigaste biluthyrningspriserna i Halmstad hos Hertz, som har 3 uthyrningskontor i staden. Användare på momondo har hittat dagspriser så låga som 216 kr, men genomsnittspriset för en biluthyrning i Halmstad från Hertz ligger på 464 kr per dag.

Vad är hastighetsgränsen i Halmstad, Sverige?

Resenärer som hyr bil i Halmstad bör vara uppmärksamma på att stadens hastighetsgräns ligger på 60 km/t. I förorterna runt Halmstad ligger hastighetsgränsen generellt på 100 km/t och på 120 km/t för motorvägen. Kom ihåg att hastigheterna kan förändras beroende på vilken väg du kör på, så var uppmärksam på skyltningen.

Vilken bil väljer flest att hyra i Halmstad?

När du hyr en bil i Halmstad väljer de flesta av våra användare modellen Mercedes-Benz A-Class för 711 kr/dag i genomsnitt. Den näst mest populära bilmodellen är Audi A1 för ett genomsnittspris på 810 kr/dag. Våra användare har hittat hyrbilar av modellen Mercedes-Benz A-Class i Halmstad för så lite som 457 kr/dag och modellen Audi A1 för så lite som 544 kr/dag.

Vilken bil skulle momondo rekommendera baserat på vädret i september?

Vädret i Halmstad under september kommer typiskt sätt inte ha så stor inverkan på vilken typ av bil du hyr. Dock letar momondos användare ofta efter speciella biltyper för Halmstad.

Är vädret i Halmstad representativt för resten av Hallands län?

Resenärer som vill ta en roadtrip från Halmstad omkring i Hallands län eller runt de omgivande områdena under september månad bör förvänta sig temperaturer runt 13 °C och en eventuell nederbörd på 60 mm under månaden.


Hyrbilar på flygplatser i Halmstad

Boka en hyrbil på en annan flygplats nära Halmstad

Börja planera din resa till Halmstad