Hyrbil USA Kalifornien San Francisco

Hitta billig biluthyrning i San Francisco

Vill du hyra en bil billigt i San Francisco? Sök och jämför priser här

fre 23/10
12:00
lör 24/10
12:00
Jämför momondo med |

När är det billigast att hyra en bil i San Francisco?

Alla
237 kr - 612 kr
Ekonomi
223 kr - 439 kr

I november månad är det billigast att hyra en bil i San Francisco. Priset ligger då 24% lägre än under resten av året, på bara 296 kr per dag. Den dyraste månaden är juli. Om du söker en särskilt typ av bil, överväg att hyra en ekonomi-bil i februari. Priset för en hyrbil i San Francisco kan variera beroende på ett antal faktorer så som utbud, fordonets popularitet, och hur långt i förväg som du bokar hyrbilen.

Hitta populära sevärdheter nära din upphämtningsplats för hyrbil

San Francisco flygplats
San Francisco, Kalifornien, USA
Sevärdheter i närheten:
Union Square 18,7 km
Fisherman's Wharf 21,0 km
San Jose flygplats
San Jose, Kalifornien, USA
Sevärdheter i närheten:
Union Square 63,4 km
Fisherman's Wharf 65,6 km
Oakland flygplats
Oakland, Kalifornien, USA
Sevärdheter i närheten:
Union Square 18,6 km
Fisherman's Wharf 20,4 km

Information om din resa till San Francisco

Hur gammal ska man vara för att hyra bil i San Francisco?

För att hyra bil i San Francisco behöver du för det mesta ha fyllt 21 år. Åldersgränsen för att köra och hyra bil ligger officiellt sätt på 18 år i USA men det är mycket ovanligt att bilythyrare tillåter förare under 21 att hyra bil. Biluthyrningarna lägger också oftast till en avgift för unga förare under 25 år. Denna avgift ligger normalt sätt på cirka 55 USD (ca. 500 SEK) per dag. Det är därför svårt att hyra en bil billigt i San Francisco om du är under 25 år. Hos momondo kan du jämföra priser mellan olika hyrbilsalternativ men tänk på att priserna som visas i sökresultatet inte tar hänsyn till din ålder.

Viktigt att veta om trafikregler i San Francisco

Särskilda trafikregler som gäller i San Francisco är bland annat att alla passagerare i bilen måste ha på sig bilbälte under färden. Du får inte heller använda mobiltelefonen som förare av bilen. Vissa motorvägar runt San Francisco, så kallade Turnpikes, har vägavgifter. Dessa betalas i olika biltullar och för det mesta måste du ha med dig mynt för betalningen då det inte går att betala med kort.

Parkering

Gatuparkering i San Francisco är markerade med olika färger på trottoarkanterna. Röd färg innebär att det är förbjudet att parkera, vid vit färg kan du ställa bilen i fem minuter och grön färg gäller för 10 minuters parkering. Där det inte finns någon färgmarkering kan du ställa bilen på obegränsad tid. Då San Francisco är en mycket brant stad där gatorna ibland nästan känns som att de är helt vertikala, gäller även att du måste vända hjulen på bilen på så vis att om bromsen skulle sluta fungera rullar bilen in i trottoaren istället för ner för de branta gatorna. Parkering betalas med mynt eller betalkort i parkeringsautomater alternativt via mobilen.

Utflyktsmål i och omkring San Francisco

Hyr bil under resan till San Francisco för att lätt ta dig runt till destinationer och sevärdheter runt om staden. Bland annat är det populärt att ta sig till Yosemite National Park, åka på vinprovning på någon av Napa Countys vingårdar, besöka Sonoma samt åka till Silicon Valley.

Vilka försäkringar ska man ha?

För att hyra bil i San Francisco behöver du vissa försäkringar som är obligatoriska för att få boka din hyrbil. Dessa är försäkringar som gäller stöld av bilen eller kostnader som uppkommer vid kollisioner. De flesta biluthyrningar erbjuder automatiskt dessa försäkringar och de ingår då i priset på hyrbilarna. Tänk på att det är billigare att hyra bil i San Francisco i förväg, innan avresa, än att göra detta på plats då det är dyrare att köpa till dessa försäkringar när du väl är i USA. Många biluthyrningar har erbjudanden gällande tilläggsförsäkringar som självriskreducering eller självriskeliminering. Dessa kan kraftigt reducera eller helt skydda dig från kostnader om något skulle hända med bilen som inte täcks av kollisions- eller stöldförsäkringen. Kontrollera med din hemförsäkring och ditt kreditkortsbolag om de har några försäkringar som täcker din hyrbil utomlands innan du köper till någon tilläggsförsäkring.

Kan man använda sitt svenska körkort i San Francisco, eller ska man ha ett internationellt körkort?

Det går för det mesta bra att endast visa upp ditt svenska körkort för att hyra bil i San Francisco men du bör ha med dig ett internationellt körkort då du kan bli ombedd att visa upp även detta. Hos transportstyrelsen hittar du en lista på platser där du kan skaffa det internationella körkortet. Detta gäller som ett översatt intyg av ditt svenska körkort och gäller endast om det visas upp tillsammans med det svenska körkortet.

Var i San Francisco kan man hämta och lämna sin hyrbil?

Sök på momondo för att hitta en hyrbil i San Francisco som du kan hämta och lämna där det passar dig. Bland annat kan du hämta bilen på stadens flygplats, direkt när du landar, och lämna tillbaka den i en annan ort eller stad i USA om du inte flyger ut från San Francisco. Via momondo kan du hyra bil billigt i San Francisco med fria mil, billig kilometerkostnad och plats för hela familjen.

(Priser kontrollerade 5/10/2018)

Avstånd till populära hotell från San Francisco flygplats

Parkera din bil och dig själv på något av dessa hotell, inte långt ifrån San Franciscos biluthyrningsdisk

Fairmont San Francisco

950 Mason Street

19,2 km från flygplats

Hilton San Francisco Union Square

333 O'Farrell Street

18,5 km från flygplats

Hotel Zephyr San Francisco

250 Beach Street

20,9 km från flygplats

The Westin St. Francis San Francisco on Union Square

335 Powell Street

18,6 km från flygplats

Hilton San Francisco Financial District

750 Kearny Street

19,4 km från flygplats

San Francisco Marriott Marquis

780 Mission Street

18,3 km från flygplats

Intercontinental San Francisco

888 Howard Street

17,9 km från flygplats

Parc 55 San Francisco - a Hilton Hotel

55 Cyril Magnin Street

18,3 km från flygplats

Hyatt Regency San Francisco

5 Embarcadero Center

19,2 km från flygplats

Hotel Nikko San Francisco

222 Mason Street

18,5 km från flygplats

Intercontinental Hotels Mark Hopkins San Francisco

999 California Street

19,1 km från flygplats

Club Quarters Hotel in San Francisco

424 Clay Street

19,4 km från flygplats

Stanford Court San Francisco

905 California Street

19,1 km från flygplats

Hotel Whitcomb

1231 Market Street

17,7 km från flygplats

Hotel Riu Plaza Fisherman's Wharf

2500 Mason Street

20,9 km från flygplats

Hotel Spero

405 Taylor Street

18,5 km från flygplats

Omni San Francisco Hotel

500 California Street

19,2 km från flygplats

Hyatt Centric Fisherman's Wharf San Francisco

555 North Point Street

20,8 km från flygplats

Biluthyrning i San Francisco

380 personer har letat efter hyrbilar i San Francisco i oktober.

Vilka rengöringsåtgärder tas av biluthyrningsföretag i San Francisco för att motverka spridningen av COVID-19?

Rena fordon har alltid varit en prioritet, men för din säkerhets skull har hyrbilsfirmor i San Francisco även infört nya, förhöjda riktlinjer för rengöring för att se till att ditt fordon är desinficerat. Några av företagen som erbjuder förhöjd rengöring är Alamo, Enterprise och Avis. Ta reda på mer om alla dina tillgängliga alternativ. I takt med att saker och ting förändras så ändras även policys. Vi kommer att göra vårt bästa för att hålla dig uppdaterad, men se alltid till att dubbelkolla direkt med leverantören.

Hur mycket kostar det att hyra en bil i San Francisco i november?

Vår data visar att du för biluthyrning under helger i november i San Francisco kan förvänta dig att betala cirka 702 kr. Ett riktigt bra erbjudande kan ligga runt 702 kr, vilket är det lägsta priset vi hittat i San Francisco. För en veckas biluthyrning, San Francisco priser i november är i genomsnitt 387 kr, och de bästa erbjudandena startar kring 281 kr.

Vilka hyrbilsfirmor i San Francisco har lägst priser för hyrbilar?

Generellt sett har Alamo de billigaste dagspriserna med ett genomsnittligt pris på 415 kr per dag för hyrbilar i San Francisco. Det absolut billigaste priset som hittats på deras 4 uthyrningskontor i San Francisco är 227 kr per dag.

Finns det en avgift om jag avbokar min hyrbil i San Francisco?

Hyrbilar i San Francisco från populära uthyrningsfirmor som Alamo, Enterprise och Avis kommer generellt att erbjuda gratis avbokning. momondo har ingen kontroll över företagens avbokningspolicyer i San Francisco, men vi kan hjälpa dig hitta de billigaste erbjudandena för hyrbilar inför din nästa resa.

Vilken biltyp är det bäst att hyra i San Francisco under november månad?

De flesta resenärer väljer att hyra en mindre, ekonomisk bil då de reser till San Francisco i november månad. Dess snåla bensinförbrukning och förmåga att hantera våta vägförhållanden gör dessa mindre bilar till ett bra val då nederbörden i genomsnitt ligger på 104 mm och temperaturerna kring 11 °C. Att hyra en Ekonomi i San Francisco kommer i genomsnitt kosta dig 365 kr per dag.

Hur många uthyrningskontor har Enterprise i San Francisco?

San Francisco har 11 uthyrningskontor från Enterprise med ett genomsnittligt dagspris på 570 kr.

Vad är hastighetsgränsen i San Francisco?

Hastighetsgränsen i San Francisco är 40 km/t inne i staden. Detsamma kan gälla för närliggande städer och bostadsområden. Hastighetsgränsen i förorterna till San Francisco är 120 km/t och för motorvägen går gränsen vid 120 km/t. Håll dock uppsikt efter vägskyltar då hastighetsbestämmelserna kan ändras.


Planera din resa till San Francisco

Hyrbil USA Kalifornien San Francisco
 • Midnatt
 • 01:00
 • 02:00
 • 03:00
 • 04:00
 • 05:00
 • 06:00
 • 07:00
 • 08:00
 • 09:00
 • 10:00
 • 11:00
 • 12:00
 • 13:00
 • 14:00
 • 15:00
 • 16:00
 • 17:00
 • 18:00
 • 19:00
 • 20:00
 • 21:00
 • 22:00
 • 23:00
 • Midnatt
 • 01:00
 • 02:00
 • 03:00
 • 04:00
 • 05:00
 • 06:00
 • 07:00
 • 08:00
 • 09:00
 • 10:00
 • 11:00
 • 12:00
 • 13:00
 • 14:00
 • 15:00
 • 16:00
 • 17:00
 • 18:00
 • 19:00
 • 20:00
 • 21:00
 • 22:00
 • 23:00