Hitta billig biluthyrning i San Francisco, Kalifornien

Vill du hyra en bil billigt i San Francisco, CA? Sök och jämför priser här

San Francisco, CA, USA
21 apr — 28 apr
Samma avlämingsplats
San Francisco, CA, USA
ons 21/4
12:00
ons 28/4
12:00

När är det billigast att hyra en bil i San Francisco?

Alla

246 kr - 980 kr

Familj

246 kr - 582 kr

I maj månad är det billigast att hyra en bil i San Francisco, Kalifornien. Priset ligger då 28% lägre än under resten av året, på bara 283 kr per dag. Den dyraste månaden är april. Om du behöver mer plats för familjen så är större fordon, med fler än 6 säten, vanligtvis billigast i februari. Priset för en hyrbil i San Francisco kan variera beroende på ett antal faktorer så som utbud, fordonets popularitet, och hur långt i förväg som du bokar hyrbilen.


Leverantörer av hyrbilar i San Francisco

Alla större biluthyrningsfirmor i San Francisco, CA
Betyg för uthyrningsfirma: Fantastiskt 8.8

Betyg baserat på 1244 recensioner

Betyg för uthyrningsfirma: Fantastiskt 8.6

Betyg baserat på 1238 recensioner

Betyg för uthyrningsfirma: Bra 7.1

Betyg baserat på 1316 recensioner

Betyg för uthyrningsfirma: Fantastiskt 8.0

Betyg baserat på 166 recensioner

Betyg för uthyrningsfirma: Bra 7.8

Betyg baserat på 412 recensioner

Betyg för uthyrningsfirma: Bra 7.6

Betyg baserat på 873 recensioner

Betyg för uthyrningsfirma: Bra 7.6

Betyg baserat på 876 recensioner

Betyg för uthyrningsfirma: Bra 7.5

Betyg baserat på 820 recensioner


Hitta populära sevärdheter nära din upphämtningsplats för hyrbil

Sevärdheter i närheten:

Union Square18,7 km
Fisherman's Wharf21,0 km

Sevärdheter i närheten:

Fisherman's Wharf122,1 km
Union Square123,4 km

Sevärdheter i närheten:

Union Square63,4 km
Fisherman's Wharf65,6 km

Information om din resa till San Francisco

Hur gammal ska man vara för att hyra bil i San Francisco?

För att hyra bil i San Francisco behöver du för det mesta ha fyllt 21 år. Åldersgränsen för att köra och hyra bil ligger officiellt sätt på 18 år i USA men det är mycket ovanligt att bilythyrare tillåter förare under 21 att hyra bil. Biluthyrningarna lägger också oftast till en avgift för unga förare under 25 år. Denna avgift ligger normalt sätt på cirka 55 USD (ca. 500 SEK) per dag. Det är därför svårt att hyra en bil billigt i San Francisco om du är under 25 år. Hos momondo kan du jämföra priser mellan olika hyrbilsalternativ men tänk på att priserna som visas i sökresultatet inte tar hänsyn till din ålder.

Viktigt att veta om trafikregler i San Francisco

Särskilda trafikregler som gäller i San Francisco är bland annat att alla passagerare i bilen måste ha på sig bilbälte under färden. Du får inte heller använda mobiltelefonen som förare av bilen. Vissa motorvägar runt San Francisco, så kallade Turnpikes, har vägavgifter. Dessa betalas i olika biltullar och för det mesta måste du ha med dig mynt för betalningen då det inte går att betala med kort.

Parkering

Gatuparkering i San Francisco är markerade med olika färger på trottoarkanterna. Röd färg innebär att det är förbjudet att parkera, vid vit färg kan du ställa bilen i fem minuter och grön färg gäller för 10 minuters parkering. Där det inte finns någon färgmarkering kan du ställa bilen på obegränsad tid. Då San Francisco är en mycket brant stad där gatorna ibland nästan känns som att de är helt vertikala, gäller även att du måste vända hjulen på bilen på så vis att om bromsen skulle sluta fungera rullar bilen in i trottoaren istället för ner för de branta gatorna. Parkering betalas med mynt eller betalkort i parkeringsautomater alternativt via mobilen.

Utflyktsmål i och omkring San Francisco

Hyr bil under resan till San Francisco för att lätt ta dig runt till destinationer och sevärdheter runt om staden. Bland annat är det populärt att ta sig till Yosemite National Park, åka på vinprovning på någon av Napa Countys vingårdar, besöka Sonoma samt åka till Silicon Valley.

Vilka försäkringar ska man ha?

För att hyra bil i San Francisco behöver du vissa försäkringar som är obligatoriska för att få boka din hyrbil. Dessa är försäkringar som gäller stöld av bilen eller kostnader som uppkommer vid kollisioner. De flesta biluthyrningar erbjuder automatiskt dessa försäkringar och de ingår då i priset på hyrbilarna. Tänk på att det är billigare att hyra bil i San Francisco i förväg, innan avresa, än att göra detta på plats då det är dyrare att köpa till dessa försäkringar när du väl är i USA. Många biluthyrningar har erbjudanden gällande tilläggsförsäkringar som självriskreducering eller självriskeliminering. Dessa kan kraftigt reducera eller helt skydda dig från kostnader om något skulle hända med bilen som inte täcks av kollisions- eller stöldförsäkringen. Kontrollera med din hemförsäkring och ditt kreditkortsbolag om de har några försäkringar som täcker din hyrbil utomlands innan du köper till någon tilläggsförsäkring.

Kan man använda sitt svenska körkort i San Francisco, eller ska man ha ett internationellt körkort?

Det går för det mesta bra att endast visa upp ditt svenska körkort för att hyra bil i San Francisco men du bör ha med dig ett internationellt körkort då du kan bli ombedd att visa upp även detta. Hos transportstyrelsen hittar du en lista på platser där du kan skaffa det internationella körkortet. Detta gäller som ett översatt intyg av ditt svenska körkort och gäller endast om det visas upp tillsammans med det svenska körkortet.

Var i San Francisco kan man hämta och lämna sin hyrbil?

Sök på momondo för att hitta en hyrbil i San Francisco som du kan hämta och lämna där det passar dig. Bland annat kan du hämta bilen på stadens flygplats, direkt när du landar, och lämna tillbaka den i en annan ort eller stad i USA om du inte flyger ut från San Francisco. Via momondo kan du hyra bil billigt i San Francisco med fria mil, billig kilometerkostnad och plats för hela familjen.

(Priser kontrollerade 5/10/2018)


Avstånd till populära hotell från San Francisco, CA

Parkera din bil och dig själv på något av dessa hotell, inte långt ifrån San Francisco flygplatss biluthyrningsdisk

Biluthyrning i San Francisco

380 personer har letat efter hyrbilar i San Francisco i april.

Vilka rengöringsåtgärder tas av biluthyrningsföretag i San Francisco för att motverka spridningen av COVID-19?

Rena fordon har alltid varit en prioritet, men för din säkerhets skull har hyrbilsfirmor i San Francisco även infört nya, förhöjda riktlinjer för rengöring för att se till att ditt fordon är desinficerat. Några av företagen som erbjuder förhöjd rengöring är Alamo, Enterprise och Avis. Ta reda på mer om alla dina tillgängliga alternativ. I takt med att saker och ting förändras så ändras även policys. Vi kommer att göra vårt bästa för att hålla dig uppdaterad, men se alltid till att dubbelkolla direkt med leverantören.

Hur mycket kostar det att hyra en bil i San Francisco, Kalifornien i maj?

Vår data visar att du för biluthyrning under helger i maj i San Francisco kan förvänta dig att betala cirka 762 kr. Ett riktigt bra erbjudande kan ligga runt 762 kr, vilket är det lägsta priset vi hittat i San Francisco. För en veckas biluthyrning, San Francisco priser i maj är i genomsnitt 368 kr, och de bästa erbjudandena startar kring 209 kr.

Vilka hyrbilsfirmor i San Francisco har lägst priser för hyrbilar?

Generellt sett har Alamo de billigaste dagspriserna med ett genomsnittligt pris på 407 kr per dag för hyrbilar i San Francisco. Det absolut billigaste priset som hittats på deras 4 uthyrningskontor i San Francisco är 223 kr per dag.

Finns det en avgift om jag avbokar min hyrbil i San Francisco, CA?

Hyrbilar i San Francisco från populära uthyrningsfirmor som Alamo, Enterprise och Avis kommer generellt att erbjuda gratis avbokning. momondo har ingen kontroll över företagens avbokningspolicyer i San Francisco, men vi kan hjälpa dig hitta de billigaste erbjudandena för hyrbilar inför din nästa resa.

Vilken biltyp är det bäst att hyra i San Francisco under maj månad?

De flesta resenärer föredrar att hyra en standardbil i San Francisco under maj månad. Med en genomsnittstemperatur på 15 °C och en nederbörd på omkring 4 mm i maj innebär detta utmärkta förhållanden för en standardbil. Detta är den perfekta hyrbilstypen för våta vägar och plusgrader. Att hyra en Standard i San Francisco kommer i genomsnitt kosta dig 652 kr per dag.

Hur många uthyrningskontor har Enterprise i San Francisco?

San Francisco, CA har 11 uthyrningskontor från Enterprise med ett genomsnittligt dagspris på 559 kr.

Vad är hastighetsgränsen i San Francisco, CA?

Hastighetsgränsen i San Francisco är 40 km/t inne i staden. Detsamma kan gälla för närliggande städer och bostadsområden. Hastighetsgränsen i förorterna till San Francisco är 120 km/t och för motorvägen går gränsen vid 120 km/t. Håll dock uppsikt efter vägskyltar då hastighetsbestämmelserna kan ändras.

Hur är vädret i San Francisco, CA i april?

Under april är medeltemperaturen i San Francisco 13 °C och den förväntade nederbörden är 36 mm. Denna information är användbar för resenärer som letar efter en hyrbil i San Francisco.

Vilken bil skulle momondo rekommendera baserat på vädret i april?

Klimatet i San Francisco under april bör typiskt sätt inte påverka vilken typ av bil du hyr. Baserat på våra uppgifter letar momondos användare dock ofta efter en viss typ av bilar att hyra i San Francisco. Resenärer som vill kunna hyra en bil så billigt som möjligt i San Francisco tenderar att välja mindre bilar då dessa typiskt är billigast. Exempel på små bilar tillgängliga för uthyrning är Hyundai Accent, Toyota Corolla och Dodge Grand Caravan.

Är vädret i San Francisco representativt för resten av Kalifornien?

Klimatet i Kalifornien under april månad har vanligtvis en temperatur på 15 °C med en förväntad nederbörd på 29 mm under hela månaden. Den som vill hyra en bil och ta en roadtrip från San Francisco till omgivande områden kan ha nytta av denna information.


Hyrbilar på flygplatser i San Francisco

Boka en hyrbil på en annan flygplats nära San Francisco

Upptäck fler biluthyrningsfirmor i Kalifornien

Ta en titt på hyrbilserbjudanden i städer som Burbank, Fresno och Long Beach inom Kalifornien

Planera din resa till San Francisco