Biluthyrning i Izmir, Turkiet

Vill du hyra en bil billigt i Izmir, Turkiet? Sök och jämför priser här

Izmir, Turkiet
29 jul — 5 aug
Samma avlämingsplats
Izmir, Turkiet
tors 29/7
12:00
tors 5/8
12:00
Förarens ålder:

Erbjudanden på hyrbilar i Izmir, Turkiet

Hitta den rätta hyrbilen

Bilar i Liten

84 kr - 405 kr

Alla biltyper

88 kr - 1 192 kr

Genomsnittspriset för en bil av typen Liten i Izmir, Turkiet är 119 kr. Den billigaste tiden att hyra en bil av typen Liten i Izmir, Turkiet är november. Då är priset 30 % lägre än andra tider på året och kostar bara 84 kr per dag. En hyrbil av typen Liten är typiskt 55 % billigare än den genomsnittliga hyrbilen i Izmir. Genomsnittspriset för en hyrbil i Izmir kan variera beroende på ett antal faktorer inklusive tillgång, bilens popularitet och hur långt innan du bokar din hyrbil. Nedan ser du de bästa priserna för hyrbilar i Izmir av typen Liten som hittats på momondo den senaste veckan.

Genomsnittspriset för en bil av typen Medel i Izmir, Turkiet är 244 kr. Den billigaste tiden att hyra en bil av typen Medel i Izmir, Turkiet är november. Då är priset 58 % lägre än andra tider på året och kostar bara 103 kr per dag. En hyrbil av typen Medel är typiskt 7 % billigare än den genomsnittliga hyrbilen i Izmir. Genomsnittspriset för en hyrbil i Izmir kan variera beroende på ett antal faktorer inklusive tillgång, bilens popularitet och hur långt innan du bokar din hyrbil. Nedan ser du de bästa priserna för hyrbilar i Izmir av typen Medel som hittats på momondo den senaste veckan.

Chevrolet Sonic Sedan
eller liknande Ekonomi
Upp till 2 passagerare
Fordon med 4-5 dörrar
Hit

151 kr per dag

4 sep - 12 sep
Chevrolet Sonic Sedan
Chevrolet Sonic Sedan
eller liknande Kompakt
Upp till 4 passagerare
Fordon med 4-5 dörrar
Hit

156 kr per dag

4 sep - 12 sep
Chevrolet Sonic Sedan
Kia Rio Hatchback
eller liknande Mini
Upp till 2 passagerare
Fordon med 2/4 dörrar
Hit

168 kr per dag

4 sep - 12 sep
Kia Rio Hatchback

Leverantörer av hyrbilar i Izmir

Alla större biluthyrningsfirmor i Izmir, Turkiet
2 platser
Översikt

Renlighet

9,5

Comfort

9,5

Övergripande

9,5

Upphämtning/avlämning

9,5

Valuta för pengarna

9,5
4 platser
Översikt

Renlighet

8,4

Comfort

8,4

Övergripande

9,2

Upphämtning/avlämning

8,8

Valuta för pengarna

8,0
3 platser
Översikt

Renlighet

7,4

Comfort

8,0

Övergripande

7,1

Upphämtning/avlämning

8,0

Valuta för pengarna

7,4
3 platser
Översikt

Renlighet

7,3

Comfort

7,0

Övergripande

6,7

Upphämtning/avlämning

6,7

Valuta för pengarna

6,7
3 platser
Översikt

Renlighet

6,6

Comfort

6,6

Övergripande

6,6

Upphämtning/avlämning

6,6

Valuta för pengarna

6,6
5 platser
Översikt

Renlighet

6,2

Comfort

7,1

Övergripande

6,2

Upphämtning/avlämning

6,1

Valuta för pengarna

6,8
4 platser
Översikt

Renlighet

6,4

Comfort

6,0

Övergripande

6,4

Upphämtning/avlämning

6,4

Valuta för pengarna

6,0
7 platser

Information om din resa till Izmir

Hur gammal ska man vara för att hyra bil i Izmir?

Åldersgränsen för att få hyra bil i Izmir ligger precis som i övriga Turkiet oftast på 21 år, och ibland på 23, beroende på vilket hyrbilsföretag du använder. En extra avgift kan dessutom tillkomma för förare under 25 år. Du ska även ha haft ditt körkort i minst ett år och vissa av biluthyrarna har även en maxålder på 70 år.

Viktigt att veta om trafikregler i Izmir

Precis som hemma i Sverige råder det högertrafik i Turkiet och i Izmir. Det är krav på att använda säkerhetsbälte och det är förbjudet att prata i handhållen mobiltelefon. Halvljus är obligatoriskt och hastigheten inne i staden ligger på 50 km/h. Detta kan dock variera beroende på kvarter så var uppmärksam på skyltar och regler. Det råder nolltolerans i trafiken då det gäller promillehalten och det finns inga vägavgifter i Izmir.

Parkering

Om du parkerar i Izmir betalar du ibland direkt till parkeringsvakter om det inte finns några automater. Det finns dock en hel rad parkeringsplatser och parkeringshus centralt belägna i staden. Ett exempel är Jetpark parking där du kan parkera i två dagar för 50 TRY (79 SEK), i tre dagar för 60 TRY (95 SEK) samt en hel vecka för 100 TRY (158 SEK). Parkeringen Tam Otomatik Alsancak är ett annat alternativ för kortare parkering. Här kostar det 9 TRY (14 SEK) för upp till tre timmars parkering, 13,5 TRY (21,3 SEK) för upp till sex timmar och 25 TRY (40 SEK) för ett helt dygns parkering.

Utflyktsmål i och omkring Izmir

Med hyrbil i Izmir kan du ta dig runt till en hel rad fantastiska resmål. Çesme är ett av dem. Denna oerhört populära och varierande semesterdestination har gjort sig känd både för sitt nattliv så väl som för sina barnvänliga stränder. Det finns en rad varma källor runt staden vilket gör att vattnet blir behagligt varmt. Efter att ha tagit ett dopp och slappnat av på stranden får du inte missa att ta dig till den antika staden Erythrai som grundades på 600-talet före Kristus och det kända utflyktsmålet Ephesus och dess fantastiska antika lämningar. Om du bestämmer dig för att hyra bil i Izmir kan du även bege dig till staden Urla som gjort sig känd för många av Turkiets fantastiska viner. Promenera i den lantliga miljön och upptäck vingård efter vingård samtidigt som du lär dig mer om dryckens framställning. Missa inte heller ett besök i den oerhört pittoreska staden Sirince som ligger vackert belägen inbäddad i grönska. Här kan du promenera på kullerstensgatorna och insupa den lugna atmosfären.

Vilka försäkringar ska man ha?

Gällande de försäkringar som krävs för att hyra bil i Izmir kommer du att upptäcka att de flesta uthyrningsföretag erbjuder tilläggsförsäkringar utöver de obligatoriska tredjepartsförsäkringarna. Du kan även lägga till självriskeliminering vilket gör att du är skyddad mot självrisken för skador som kan uppkomma på bilen. Vissa svenska banker erbjuder dessutom detta om du använder deras kredit- eller betalkort vid uthyrningen.

Kan man använda sitt svenska körkort i Izmir, eller ska man ha ett internationellt körkort?

Det är starkt rekommenderat att ha ett internationellt körkort vid körning i Turkiet och därmed även i Izmir, och tänk även på att ta med ditt svenska körkort.

Var i Izmir kan man hämta och lämna sin hyrbil?

Flyger du in till Izmirs flygplats, ADB, kan du hitta en mängd alternativ för biluthyrning i Izmir och stora biluthyrningsfirmor i terminalen för inhemska flyg. Sixt, Europcar, Hertz och Budget är några av alternativen, samt en mängd lokala företag. Du hittar även många av dessa företag centralt belägna i bland annat hamnområdet. Dock kan öppettiderna variera något mer i jämförelse med dem på stadens flygplats. Vill du återlämna din hyrbil på en annan plats än där du hämtade upp den kan du välja detta som ett av alternativen för filter då du söker på momondo. (Information kontrollerad: 22/05/2019).


Avstånd till populära hotell från Izmir, Turkiet

Parkera din bil och dig själv på något av dessa hotell, inte långt ifrån Izmir Adnan Menderes flygplatss biluthyrningsdisk

Biluthyrning i Izmir

Hittills denna månad har vi gjort 300 sökningar för användare som letar efter hyrbilar i Izmir.

Vilka rengöringsåtgärder tas av biluthyrningsföretag i Izmir för att motverka spridningen av COVID-19?

Förhöjd rengöring är en av alla fördelar du kan ta del av när du hyr bil i Izmir. Använd vårt sökfilter för att se alla företag som erbjuder förhöjd rengöring för din resa. I takt med att saker och ting förändras så ändras även policys. Vi kommer att göra vårt bästa för att hålla dig uppdaterad, men se alltid till att dubbelkolla direkt med leverantören.

Hur mycket kostar det att hyra en bil i Izmir, Turkiet i augusti?

För augusti i Izmir, var genomsnittspriset för att hyra bil en weekend 226 kr - men vissa användare hittade erbjudanden så låga som 226 kr. Om perioden som du hyr bil sträcker sig över sju dagar ligger priserna kring 143 kr till 184 kr.

Vilka hyrbilsfirmor i Izmir har lägst priser för hyrbilar?

Det är billigast att hyra bil i Izmir med Right Cars på deras uthyrningskontor i staden. Det bästa priset per dag som momondo hittat är 111 kr, men generellt får du räkna med att din biluthyrning kommer kosta omkring 168 kr per dag.

Finns det en avgift om jag avbokar min hyrbil i Izmir, Turkiet?

Oftast finns det inga avgifter om du bestämmer dig för att avboka din hyrbil i Izmir. Du kan dubbelkolla om ditt hyrbilsföretag erbjuder gratis avbokning eller ej i Izmir när du gör din bokning med momondo.

Hur många uthyrningskontor har CIRCULAR i Izmir?

CIRCULAR är den biluthyrningsfirma med flest uthyrningskontor i Izmir, Turkiet. Med 5 uthyrningskontor i Izmir, Turkiet kan du förvänta dig få betala ett uthyrningspris på 274 kr per dag.

Vad är hastighetsgränsen i Izmir, Turkiet?

Om du hyr ett fordon i Izmir tänk då på att hastighetsgränsen inne i staden är 50 km/t, om inget annat anges. I förorterna omkring Izmir ligger hastighetsgränsen runt 90 km/t. Om du kör på motorvägen i Izmir ligger hastighetsgränsen på 120 km/t.

Hur är vädret i Izmir, Turkiet i juli?

Under juli är medeltemperaturen i Izmir 26 °C och den förväntade nederbörden är 6 mm. Denna information är användbar för resenärer som letar efter en hyrbil i Izmir.

Vilken bil skulle momondo rekommendera baserat på vädret i juli?

Temperaturerna i Izmir är oftast höga under juli, och därför rekommenderar momondo dig att hyra en cabriolet så att du kan njuta så mycket av möjligt av vädret.

Är vädret i Izmir representativt för resten av Izmir provins?

Resenärer som vill ta en roadtrip från Izmir omkring i Izmir provins eller runt de omgivande områdena under juli månad bör förvänta sig temperaturer runt 26 °C och en eventuell nederbörd på 6 mm under månaden.


Hyrbilar på flygplatser i Izmir

Boka en hyrbil på en annan flygplats nära Izmir

Börja planera din resa till Izmir