Hitta billig biluthyrning i Izmir

Vill du hyra en bil billigt i Izmir? Sök och jämför priser här

Izmir, Turkiet
1 feb — 8 feb
Samma avlämingsplats
Izmir, Turkiet
mån 1/2
12:00
mån 8/2
12:00

Leverantörer av hyrbilar i Izmir

Alla större biluthyrningsfirmor i Izmir
Betyg för uthyrningsfirma: Fantastiskt 8.6

Betyg baserat på 6 recensioner

Betyg för uthyrningsfirma: Fantastiskt 8.1

Betyg baserat på 6 recensioner

Betyg för uthyrningsfirma: Bra 7.8

Betyg baserat på 7 recensioner

Betyg för uthyrningsfirma: Bra 7.3

Betyg baserat på 7 recensioner

Betyg för uthyrningsfirma: Bra 7.2

Betyg baserat på 17 recensioner

Betyg för uthyrningsfirma: Bra 6.5

Betyg baserat på 14 recensioner

Betyg för uthyrningsfirma: Bra 6.2

Betyg baserat på 2 recensioner

Betyg för uthyrningsfirma: Okej 5.6

Betyg baserat på 8 recensioner


Information om din resa till Izmir

Hur gammal ska man vara för att hyra bil i Izmir?

Åldersgränsen för att få hyra bil i Izmir ligger precis som i övriga Turkiet oftast på 21 år, och ibland på 23, beroende på vilket hyrbilsföretag du använder. En extra avgift kan dessutom tillkomma för förare under 25 år. Du ska även ha haft ditt körkort i minst ett år och vissa av biluthyrarna har även en maxålder på 70 år.

Viktigt att veta om trafikregler i Izmir

Precis som hemma i Sverige råder det högertrafik i Turkiet och i Izmir. Det är krav på att använda säkerhetsbälte och det är förbjudet att prata i handhållen mobiltelefon. Halvljus är obligatoriskt och hastigheten inne i staden ligger på 50 km/h. Detta kan dock variera beroende på kvarter så var uppmärksam på skyltar och regler. Det råder nolltolerans i trafiken då det gäller promillehalten och det finns inga vägavgifter i Izmir.

Parkering

Om du parkerar i Izmir betalar du ibland direkt till parkeringsvakter om det inte finns några automater. Det finns dock en hel rad parkeringsplatser och parkeringshus centralt belägna i staden. Ett exempel är Jetpark parking där du kan parkera i två dagar för 50 TRY (79 SEK), i tre dagar för 60 TRY (95 SEK) samt en hel vecka för 100 TRY (158 SEK). Parkeringen Tam Otomatik Alsancak är ett annat alternativ för kortare parkering. Här kostar det 9 TRY (14 SEK) för upp till tre timmars parkering, 13,5 TRY (21,3 SEK) för upp till sex timmar och 25 TRY (40 SEK) för ett helt dygns parkering.

Utflyktsmål i och omkring Izmir

Med hyrbil i Izmir kan du ta dig runt till en hel rad fantastiska resmål. Çesme är ett av dem. Denna oerhört populära och varierande semesterdestination har gjort sig känd både för sitt nattliv så väl som för sina barnvänliga stränder. Det finns en rad varma källor runt staden vilket gör att vattnet blir behagligt varmt. Efter att ha tagit ett dopp och slappnat av på stranden får du inte missa att ta dig till den antika staden Erythrai som grundades på 600-talet före Kristus och det kända utflyktsmålet Ephesus och dess fantastiska antika lämningar. Om du bestämmer dig för att hyra bil i Izmir kan du även bege dig till staden Urla som gjort sig känd för många av Turkiets fantastiska viner. Promenera i den lantliga miljön och upptäck vingård efter vingård samtidigt som du lär dig mer om dryckens framställning. Missa inte heller ett besök i den oerhört pittoreska staden Sirince som ligger vackert belägen inbäddad i grönska. Här kan du promenera på kullerstensgatorna och insupa den lugna atmosfären.

Vilka försäkringar ska man ha?

Gällande de försäkringar som krävs för att hyra bil i Izmir kommer du att upptäcka att de flesta uthyrningsföretag erbjuder tilläggsförsäkringar utöver de obligatoriska tredjepartsförsäkringarna. Du kan även lägga till självriskeliminering vilket gör att du är skyddad mot självrisken för skador som kan uppkomma på bilen. Vissa svenska banker erbjuder dessutom detta om du använder deras kredit- eller betalkort vid uthyrningen.

Kan man använda sitt svenska körkort i Izmir, eller ska man ha ett internationellt körkort?

Det är starkt rekommenderat att ha ett internationellt körkort vid körning i Turkiet och därmed även i Izmir, och tänk även på att ta med ditt svenska körkort.

Var i Izmir kan man hämta och lämna sin hyrbil?

Flyger du in till Izmirs flygplats, ADB, kan du hitta en mängd alternativ för biluthyrning i Izmir och stora biluthyrningsfirmor i terminalen för inhemska flyg. Sixt, Europcar, Hertz och Budget är några av alternativen, samt en mängd lokala företag. Du hittar även många av dessa företag centralt belägna i bland annat hamnområdet. Dock kan öppettiderna variera något mer i jämförelse med dem på stadens flygplats. Vill du återlämna din hyrbil på en annan plats än där du hämtade upp den kan du välja detta som ett av alternativen för filter då du söker på momondo. (Information kontrollerad: 22/05/2019).


Avstånd till populära hotell från Izmir

Parkera din bil och dig själv på något av dessa hotell, inte långt ifrån Izmir Adnan Menderes flygplatss biluthyrningsdisk

Biluthyrning i Izmir

Hittills denna månad har vi gjort 300 sökningar för användare som letar efter hyrbilar i Izmir.

Vilka rengöringsåtgärder tas av biluthyrningsföretag i Izmir för att motverka spridningen av COVID-19?

Förhöjd rengöring är en av alla fördelar du kan ta del av när du hyr bil i Izmir. Använd vårt sökfilter för att se alla företag som erbjuder förhöjd rengöring för din resa. I takt med att saker och ting förändras så ändras även policys. Vi kommer att göra vårt bästa för att hålla dig uppdaterad, men se alltid till att dubbelkolla direkt med leverantören.

Hur mycket kostar det att hyra en bil i Izmir i februari?

För februari i Izmir, var genomsnittspriset för att hyra bil en weekend 279 kr - men vissa användare hittade erbjudanden så låga som 219 kr. Om perioden som du hyr bil sträcker sig över sju dagar ligger priserna kring 154 kr till 397 kr.

Vilka hyrbilsfirmor i Izmir har lägst priser för hyrbilar?

Det är billigast att hyra bil i Izmir med Right Cars på deras uthyrningskontor i staden. Det bästa priset per dag som momondo hittat är 106 kr, men generellt får du räkna med att din biluthyrning kommer kosta omkring 160 kr per dag.

Finns det en avgift om jag avbokar min hyrbil i Izmir?

Oftast finns det inga avgifter om du bestämmer dig för att avboka din hyrbil i Izmir. Du kan dubbelkolla om ditt hyrbilsföretag erbjuder gratis avbokning eller ej i Izmir när du gör din bokning med momondo.

Vilken biltyp är det bäst att hyra i Izmir under februari månad?

Vi rekommenderar att hyra en ekonomisk, mindre bil när du besöker Izmir i februari månad. Även om en mindre bil som denna inte hanterar is och snö särskilt bra är det en bra bil för milda temperaturer och regn. I februari ligger temperaturerna i Izmir oftast kring 11 °C med en nederbörd på 77 mm – perfekta förhållanden för att hyra en lite mindre bil. Att hyra en Ekonomi i Izmir kommer i genomsnitt kosta dig 156 kr per dag.

Hur många uthyrningskontor har Enterprise i Izmir?

Enterprise är den biluthyrningsfirma med flest uthyrningskontor i Izmir. Med 4 uthyrningskontor i Izmir kan du förvänta dig få betala ett uthyrningspris på 839 kr per dag.

Vad är hastighetsgränsen i Izmir?

Om du hyr ett fordon i Izmir tänk då på att hastighetsgränsen inne i staden är 50 km/t, om inget annat anges. I förorterna omkring Izmir ligger hastighetsgränsen runt 90 km/t. Om du kör på motorvägen i Izmir ligger hastighetsgränsen på 120 km/t.

Hur är vädret i Izmir, Turkiet i januari?

Under januari är medeltemperaturen i Izmir 7 °C och den förväntade nederbörden är 126 mm. Denna information är användbar för resenärer som letar efter en hyrbil i Izmir.

Vilken bil skulle momondo rekommendera baserat på vädret i januari?

Klimatet i Izmir under januari bör typiskt sätt inte påverka vilken typ av bil du hyr. Baserat på våra uppgifter letar momondos användare dock ofta efter en viss typ av bilar att hyra i Izmir. Resenärer som vill kunna hyra en bil så billigt som möjligt i Izmir tenderar att välja mindre bilar då dessa typiskt är billigast. Exempel på små bilar tillgängliga för uthyrning är Ford Focus, Opel Corsa och Fiat Panda.

Är vädret i Izmir representativt för resten av Izmir provins?

Resenärer som vill ta en roadtrip från Izmir omkring i Izmir provins eller runt de omgivande områdena under januari månad bör förvänta sig temperaturer runt 7 °C och en eventuell nederbörd på 126 mm under månaden.


Planera din resa till Izmir

  • Få de senaste insikterna gällande flyg till Izmir

    Hitta den bästa tiden att resa, de billigaste priserna och populäraste flygbolagen.

    Hitta flyg till Izmir
  • Börja planera din resa idag

    Få en överblick över de bästa hotellen i de mest populära stadsdelarna i Izmir

    Hitta hotell i Izmir