Insikter
Senaste erbjudandena
Jämförelse av fordon
Lista över firmor
FAQ

Hyrbilar i Falun, Dalarnas län

Vill du hyra en bil billigt i Falun, Dalarnas län? Sök och jämför priser här!

Falun, Sverige
5 apr — 12 apr
Falun, Sverige
fre 5/4
12:00
fre 12/4
12:00
Förarens ålder:

Erbjudanden från hyrbilsfirmor på över 70 000 platser.

Utsedd till vinnare av Europas bästa reseapp 2023

Trender och insikter om att hyra bil i Falun

Användbara insikter som hjälper dig att boka den perfekta hyrbilen i Falun

Vilken är den billigaste hyrbilsfirman i Falun?

De billigaste hyrbilarna i Falun hittas generellt genom Hertz. När du bokar med Hertz kan du ha chansen att hitta hyrbilspriser så låga som 245 kr/dag. Det genomsnittliga priset för att hyra en bil i Falun är 326 kr/dag.

Vilken bil väljer flest att hyra i Falun?

Hyrbilar av modellerna Toyota Yaris och Nissan Qashqai i Falun är de två mest populära bilmodellerna enligt våra uppgifter. Hyrbilspriser för modellen Toyota Yaris i Falun kan variera beroende på vilket förtag du hyr från, men våra användare har hittat genomsnittspriser på 332 kr/dag och priser så låga som 245 kr/dag. Hyrbilspriser för modellen Nissan Qashqai kan också variera, men tenderar att ligga på i genomsnitt 549 kr/dag, med de billigaste erbjudanden så låga som 498 kr/dag.

De bästa erbjudandena för hyrbilar i Falun, Dalarnas län

Hitta fantastiska erbjudanden nedan för en mängd populära hyrbilstyper i Falun, Dalarnas län
Ekonomi320 kr per dag
Kompakt400 kr per dag
Medelstor387 kr per dag
Stor SUV836 kr per dag
Mini385 kr per dag
Lyx518 kr per dag
Kompakt kombi398 kr per dag
Standard-SUV503 kr per dag
Stor kombi525 kr per dag
Mellanstor kombi668 kr per dag
Medelstor SUV793 kr per dag
De bästa priserna som hittats av momondo-användare de senaste 48 timmarna.

Viktig information om hyrbilar i Falun

Kan jag köra över gränsen med en hyrbil från Falun?

Det är enkelt att boka en hyrbil i Falun, men det finns vissa saker att tänka på. Regler och riktlinjer skiljer sig åt mellan de olika biluthyrningsföretagen. Falun ligger i mitten av landet och det är långt till andra länder, men om du till exempel skulle vilja köra in i Norge är detta möjligt. Tänk bara på att de flesta företag önskar att du meddelar att du tänker använda hyrbilen för att köra in i ett annat land. En del tar också ut en extra avgift för att du korsar olika gränser. Var beredd på att behöva betala extra vägtullar och avgifter i exempelvis Norge. En del städer har också så kallad trängselskatt, som är en avgift du betalar för att bilen ger ut koldioxidutsläpp i området. Utöver detta så är det enkelt för skandinaviska medborgare att röra sig fritt över gränserna.

Kan jag hyra en bil i Falun utan kreditkort?

För att du ska kunna hitta en billig hyrbil i Falun kan det vara bra att leta på momondo först och förhandsboka bilen. De flesta företag vill att du använder dig av ett kreditkort om du bokar en hyrbil online. Det är också viktigt att kortet är anslutits till VISA eller Mastercard. När du hämtar upp bilen måste du visa att namnet uppgett vid bokningen stämmer överens med kortet du tänker betala med. Namnet på ditt ID eller körkort ska också stämma överens. Om du inte hämtar ut hyrbilen vid det klockslag som avtalats kan du få betala extra. Vid tillbakalämningen av hyrbilen kan du få tillbaka en summa om antalet mil inte använts. Likaså kan det tillkomma tilläggsavgifter om du avverkat en längre sträcka än originalavtalet. Eventuella skador kan också behöva betalas av kunden, men det finns ofta möjlighet att köpa till en skadeförsäkring när du hyr bil i Falun. Det är enklare och smidigare för båda parter om du använder kortbetalning när du använder dig av ett hyrbilserbjudande. Det finns inte längre så många hyrbilsföretag som tar emot kontanter.

Vilka trafikregler gäller i Falun?

Om du letar efter ett hyrbilserbjudande i Falun kan det vara värt att uppdatera dig på aktuella trafikregler och riktlinjer i området. De flesta svenska trafikregler gäller överallt, men kommunen brukar ha lokala bestämmelser för bland annat parkering och tillgänglighet. All information du behöver brukar finnas på trafikskyltar och på parkeringsbolagets biljettautomater. I Falun byggs många nya cykelvägar, så kom ihåg att ta hänsyn till cyklister. Det finns områden centralt som är så kallade gångfartsområden där bilisterna har väjningsplikt mot gångtrafikanter. Gränsen för rattfylla är mycket låg och om du har druckit på kvällen bör du låta bilen stå hela dagen efter. Det är viktigt att respektera stopplikten och förstår skillnaden mellan den och väjningsplikt. Många svenska städer har rondeller och här är det alltid det fordon som är inne i rondellen som ska lämnas företräde.

Vilka dokument behöver en turist för att kunna hyra en bil i Falun?

När du väljer en hyrbil i Falun bör du tänka på att ha med vissa dokument i bilen. Du ska ha ett giltigt körkort, som visar att du har rätt ålder för att köra bil. Några biluthyrningsföretag vill också att du ska ha haft körkort i ett visst antal år. Ha också med dina handlingar på uthyrningen i bilen under färden. Om du är turist från något annat EU-land brukar ett vanligt körkort räcka, men ta gärna med dig pass för att kunna styrka din ålder och nationalitet.  


Erbjudanden på hyrbilar i Falun, Dalarnas län

Hitta rätt hyrbil för dig i Falun

Liten bilar

377 kr - 652 kr

Alla biltyper

529 kr - 1 152 kr

Genomsnittspriset för en bil av typen liten bil i Falun, Sverige är 481 kr. Den billigaste tiden att hyra en bil av typen liten bil i Falun, Sverige är september. Då är priset 22% lägre än under resten året och ligger på bara 377 kr per dag. En hyrbil av typen liten bil är typiskt 35 % billigare än den genomsnittliga hyrbilen i Falun. Genomsnittspriset för en hyrbil i Falun kan variera beroende på ett antal faktorer så som utbud, fordonets popularitet och hur långt i förväg som du bokar hyrbilen. Nedan ser du de bästa priserna för hyrbilar i Falun av typen liten bil som hittats på momondo den senaste veckan.

Genomsnittspriset för en bil av typen medel bil i Falun, Sverige är 759 kr. Den billigaste tiden att hyra en bil av typen medel bil i Falun, Sverige är februari. Då är priset 33% lägre än under resten året och ligger på bara 514 kr per dag. En hyrbil av typen medel bil är typiskt 3% dyrare än den genomsnittliga hyrbilen i Falun. Genomsnittspriset för en hyrbil i Falun kan variera beroende på ett antal faktorer så som utbud, fordonets popularitet och hur långt i förväg som du bokar hyrbilen. Nedan ser du de bästa priserna för hyrbilar i Falun av typen medel bil som hittats på momondo den senaste veckan.

Genomsnittspriset för en bil av typen stor bil i Falun, Sverige är 945 kr. Den billigaste tiden att hyra en bil av typen stor bil i Falun, Sverige är augusti. Då är priset 15% lägre än under resten året och ligger på bara 1 090 kr per dag. En hyrbil av typen stor bil är typiskt 22% dyrare än den genomsnittliga hyrbilen i Falun. Genomsnittspriset för en hyrbil i Falun kan variera beroende på ett antal faktorer så som utbud, fordonets popularitet och hur långt i förväg som du bokar hyrbilen. Nedan ser du de bästa priserna för hyrbilar i Falun av typen stor bil som hittats på momondo den senaste veckan.

Genomsnittspriset för en bil av typen SUV i Falun, Sverige är 747 kr. Den billigaste tiden att hyra en bil av typen SUV i Falun, Sverige är oktober. Då är priset 34% lägre än under resten året och ligger på bara 498 kr per dag. En hyrbil av typen SUV är typiskt 2% dyrare än den genomsnittliga hyrbilen i Falun. Genomsnittspriset för en hyrbil i Falun kan variera beroende på ett antal faktorer så som utbud, fordonets popularitet och hur långt i förväg som du bokar hyrbilen. Nedan ser du de bästa priserna för hyrbilar i Falun av typen SUV som hittats på momondo den senaste veckan.

Genomsnittspriset för en bil av typen skåpbil i Falun, Sverige är 1 234 kr. Den billigaste tiden att hyra en bil av typen skåpbil i Falun, Sverige är april. Då är priset 1% lägre än under resten året och ligger på bara 1 226 kr per dag. En hyrbil av typen skåpbil är typiskt 41% dyrare än den genomsnittliga hyrbilen i Falun. Genomsnittspriset för en hyrbil i Falun kan variera beroende på ett antal faktorer så som utbud, fordonets popularitet och hur långt i förväg som du bokar hyrbilen.

Opel Corsa
eller liknande Ekonomi
Upp till 2 passagerare

320 kr/dag

(4 apr - 11 apr)
Opel Corsa
Volkswagen up!
eller liknande Mini
Upp till 2 passagerare

385 kr/dag

(15 apr - 26 apr)
Volkswagen up!
Toyota Auris
eller liknande Kompakt kombi
Upp till 4 passagerare

398 kr/dag

(4 apr - 30 apr)
Toyota Auris

Hyrbilsleverantörer i Falun

Alla större biluthyrningsfirmor i Falun, Dalarnas län

Europcar

2 platser

Hertz

2 platser

keddy by Europcar

2 platser

MABI

2 platser

Ace

1 plats

Avis

1 plats

Budget

1 plats

Sixt

1 plats

Bra att veta om hyrbilar i Falun

Få en överblick över bra hyrbilserbjudanden, populära biluthyrningsföretag och de bästa hyrbilstyperna för ditt besök i Falun.

Populära biltyper

Economy, Standard, Wagon

Billigaste hyrbilen

294 kr

Mest populära modellen

Renault Clio
Följande biltyper har erbjudits hos hyrbilsföretag i Falun under de senaste 72 timmarna: Economy, Standard, Wagon.
Det lägsta priset för en hyrbil i Falun är 294 kr/dag. För det här området kan du förvänta dig genomsnittliga priser från 390 kr/dag.
Den mest populära biltypen att hyra i Falun under de senaste 7 dagarna är av modellen Renault Clio. Våra användare föredrar också Seat Ibiza som ett alternativ.

Hyr en bil nära ett av dessa populära hotell i Falun

Nedan visas de mest populära hotellen i Falun
Hotel Falun

Hotel Falun

Trotzgatan 16, Falun, Dalarnas Lan, Sweden

0,6 km från stadskärnan

First Hotel Grand Falun

First Hotel Grand Falun

Trotzgatan 9-11, Falun, Dalarnas Lan, Sweden

0,5 km från stadskärnan

Clarion Collection Hotel Bergmastaren

Clarion Collection Hotel Bergmastaren

Bergsskolegrand 7, Falun, Dalarnas Lan, Sweden

0,6 km från stadskärnan

Stf Vandrarhem Falun/Vassbo

Stf Vandrarhem Falun/Vassbo

Vassbo 30, Falun, Dalarnas Lan, Sweden

10,1 km från stadskärnan

Scandic Lugnet

Scandic Lugnet

Svärdsjögatan 51, Falun, Dalarnas Lan, Sweden

1,8 km från stadskärnan

First Camp Lugnet-Falun

First Camp Lugnet-Falun

Falun, Dalarnas län, Sverige

2,4 km från stadskärnan

Polhem Bed & Breakfast

Polhem Bed & Breakfast

Krongårdsvägen 15, Falun, Dalarnas Lan, Sweden

0,7 km från stadskärnan

Tant Grön B&B

Tant Grön B&B

Björntomtavägen 5, Falun, Dalarnas Lan, Sweden

3,8 km från stadskärnan


Att köra med hyrbil i Falun – Vanliga frågor & svar

Ta reda på allt du behöver veta om att hyra bil i Falun och förbered dig ordentligt inför din nästa resa

Vad är hastighetsgränsen i Falun, Sverige?

Hastighetsgränsen i Falun är 60 km/t om inget annat anges. Falun har en hastighetsgräns på 100 km/t för förorterna, vilket starkt efterföljs. Om du kör på motorvägen i Falun ligger hastighetsgränsen generellt på 120 km/t.

Vilken hyrbilsfirma hyr ut Mercedes-Benz V-Class i Falun?

När uppdaterade momondo senast priserna för bilar i Falun?

Priser för bilar i Falun uppdateras varje dag.

Hur många bolag söker momondo efter bilar i Falun?

Från och med mars 2024 finns det 13 bolag att välja mellan för bilar i Falun.

Hur gammal måste du vara för att hyra en bil i Falun?

Minimiåldern för förare varierar beroende på land, inklusive för Falun. I flera EU-länder måste föraren vara minst 18 år. För att hyra en bil utomlands måste du i allmänhet vara minst 21 år, och om du är under 25 kan en avgift för unga förare tillkomma. Vi rekommenderar att du läser policyn för ditt valda uthyrningsföretag innan du gör en bokning.

Vilken dokumentation eller vilket ID-kort behöver du för att hyra en bil i Falun?

För att få hyra en bil i Falun måste alla förare uppvisa ett giltigt körkort. Om körkortet är skrivet på ett annat språk än språket i uthyrningslandet kan ett internationellt körtillstånd krävas för att undvika risken för eventuella böter. Om du hyr en bil utomlands kan du också behöva uppvisa bevis på din returresa och boendeinformation under din vistelse. Vi rekommenderar alltid att du kontrollerar vad som gäller med det specifika uthyrningsföretaget du bokar med.


Varför använda momondo?

Varför ska jag använda momondo för att boka en hyrbil i Falun?

Du bör boka en hyrbil i Falun med momondo eftersom det är snabbt, gratis och lätt att använda samtidigt som du kan spara pengar. momondo gör grovjobbet genom att hitta priser och policys för olika hyrbilar. Det enda du behöver göra är att jämföra alternativen och välja det som passar din resa.

Hur hjälper momondo mig att hitta det bästa hyrbilserbjudandet i Falun?

Genom att använda filter gör momondo det enklare att hitta en bra hyrbil i Falun. Oavsett om det gäller pris, biltyp, bekvämligheter eller policys låter momondo dig förfina din sökning med olika filter så att du kan hitta det bästa erbjudandet för dig.

Visar momondo hyrbilserbjudanden i Falun med gratis avbokning?

Ja, momondo låter dig filtrera specifikt efter biluthyrningsföretag i Falun som erbjuder gratis avbokning.

Kan jag hyra en bil med rättvis bränslepolicy i Falun på momondo?

Absolut! momondo erbjuder den här funktionen när du söker efter en hyrbil i Falun.

Kan jag hitta ett ställe för biluthyrning i Falun som erbjuder förhöjd rengöring på momondo?

Ja, momondo kan visa dig specifika erbjudanden som inkluderar förhöjd rengöring av hyrbilar i Falun.

Kan jag söka efter hyrbilar i Falun med obegränsat kilometertal på momondo?

momondo erbjuder ett filter specifikt för obegränsat kilometertal för hyrbilar i Falun.


Ett enklare sätt att hantera din resa till Falun

Vi gör det superenkelt att schemalägga, organisera och resa med vänner och familj. Trips är gratis – och tillgängligt för dig oavsett var du bokar.

Spara pengar när du bokar hyrbilar med momondo
Bästa hyrbilserbjudandena
Bästa hyrbilserbjudandena
Se erbjudanden från uthyrningsfirmor på över 70 000 platser.
Pristransparens
Pristransparens
Se den totala kostnaden och undvik överraskningar.
Boka med flexibilitet
Boka med flexibilitet
Hitta hyrbilar med gratis avbokning och förhöjd rengöring.
Prisbevakning
Prisbevakning
Inte redo att boka? Skapa ett prismeddelande för att spåra priser.

Bli meddelad när priserna sjunker

Dagliga prisförändringar i din inkorg – endast med Prisbevakning.
fre 5/4
12:00
fre 12/4
12:00
Mejla mig produkt- och serviceinformation, toppenpriser och specialerbjudanden från momondo och dess resepartners