Hitta billig biluthyrning i Bryssel

Vill du hyra en bil billigt i Bryssel? Sök och jämför priser här

ons 18/9
12:00
tors 19/9
12:00
Jämför momondo med |

Erbjudanden på hyrbilar i Bryssel

Kolla in några av de bästa priserna för att hyra bil i Bryssel som hittats av användare på momondo
Ka
eller liknande Mini
2 2/4
166 SEK
4 nov. - 22 nov.
Bryssel
166 SEK
4 nov. - 22 nov.

Bästa företagen för biluthyrning i Bryssel

Vill du veta vart du kan hitta billig biluthyrning? Det här är de bästa leverantörerna
enterprise Mest populära Enterprise Enterprise erbjuder de billigaste priserna på 2 platser i staden
sunnycars Flest platser Sunnycars Sunnycars erbjuder dig högkvalitativa och lyxiga bilmodeller som du kan hämta på en av deras 7 platser

Leverantörer av hyrbilar i Bryssel

Alla större biluthyrningsfirmor i Bryssel
$self.agencySymbol
Thrifty
Suveränt - 10,0 (3 omdömen)
2 platser
$self.agencySymbol
AutoEurope
Suveränt - 8,9 (3 omdömen)
1 plats
$self.agencySymbol
Sixt
Suveränt - 8,5 (26 omdömen)
4 platser
$self.agencySymbol
FLIZZR
Suveränt - 8,4 (22 omdömen)
2 platser
$self.agencySymbol
keddy by Europcar
Suveränt - 8,2 (98 omdömen)
6 platser
$self.agencySymbol
Europcar
Suveränt - 8,2 (4 omdömen)
3 platser
$self.agencySymbol
Avis
Bra - 7,6 (2 275 omdömen)
2 platser
$self.agencySymbol
Hertz
Bra - 7,4 (3 848 omdömen)
3 platser

Flygplatser med biluthyrning i Bryssel

Hitta en hyrbil på någon av dessa flygplatser
HYRBILAR I
Bryssel och andra flygplatser flygplats
BRU
HYRBILAR I
Bryssel södra Charleroi flygplats
CRL

Hyrbil i Bryssel

Hur gammal ska man vara för att hyra bil i Bryssel?

Beroende på vilket företag du väljer kan det finnas olika regler gällande åldersgräns för att hyra bil i Bryssel, den ligger ofta på 21 år, och i enstaka fall på 23. Vanligt är dock att en avgift för unga förare tas ut för dem som ännu inte fyllt 25 år.

Viktigt att veta om trafikregler i Bryssel

I Bryssel kör du precis som hemma i Sverige på den högra sidan av vägen. Det är krav på säkerhetsbälte och det är inte tillåtet att prata i mobiltelefon om inte handsfree används. Hastigheten inne i staden varierar ofta mellan 20 km/h till 50 km/h beroende på stadsdel och gata, så se till att vara uppmärksam på regler och skyltar. Det finns spårvagnar i staden vilka ska ges fri väg och gränsen för promillehalten ligger på 0.5. Bryssel är del av projektet Low Emisson Zones, LEZ, vilket innebär att vissa typer av fordon inte får vistas i staden beroende på utsläppshalt. Detta varierar från fordon till fordon och ett dagspass för att få köra inom LEZ kostar 35 EUR (373 SEK). Fråga om detta finns tillgängligt hos din biluthyrare. Utöver detta finns det finns inga vägavgifter i Bryssel.

Parkering

Precis som i andra storstäder kan det vara en utmaning att hitta parkering på Bryssels gator. Under dagen, 9-18 t måndag till lördag, kostar det 1,50 EUR (16 SEK) per timme att stå parkerad. Under söndagar är det gratis samt mellan 18-9 t resterande dagar. Föredrar du att ställa bilen i ett parkeringshus är BePark ett smart system som via en app tillåter dig att reservera en plats i ett parkeringshus, MobyPark är en liknande tjänst som även har parkering nära flygplatsen.

Utflyktsmål i och omkring Bryssel

Med hyrbil i Bryssel har du goda chanser att se dig om i landet och besöka många populära och närliggande utflyktsmål. Om du tar dig nordväst om staden kommer du efter drygt 10 mil fram till den vackra och pittoreska staden Brügge. Det är ett nöje att strosa längs med kanalen och upptäcka alla uteserveringarna. Missa inte att besöka huvudtorget Markt, det populära tornet Belfry of Brügge samt kyrkan och pilgrimsmålet Heliga blodets kyrka. Att hyra bil i Bryssel gör att du även kan ta dig till Belgiens södra delar. Drygt två timmars körning bort ligger Rochefort. Staden är bland annat känd för sitt ölbryggeri vilket är väl värt ett besök, samt sin vackra arkitektur. Promenera längs de små gatorna och stråken och upptäck de imponerande byggnaderna, som den ståtliga 1600-talsbyggnaden La Calèche. En bit utanför staden kan du även upptäcka de Gallo-Romerska ruinerna av Malagne, samt det världsberömda grottsystemet Grotte de Lorette.

Vilka försäkringar ska man ha?

De flesta företag har sina egna försäkringar som man kan lägga till om man ska hyra bil i Bryssel. Utöver tredjepartsförsäkringarna finns det ofta en uppsjö av olika alternativ att välja mellan. Ett tillägg som kan vara bra är till exempel självriskeliminering som täcker kostnaden för självrisken om bilen skulle ta skada.

Kan man använda sitt svenska körkort i Bryssel, eller ska man ha ett internationellt körkort?

Du behöver inte införskaffa ett internationellt körkort om du vill köra i Bryssel och Belgien. Precis som i övriga EU fungerar ditt svenska körkort bra.

Var i Bryssel kan man hämta och lämna sin hyrbil?

Om du vill hitta biluthyrning i Bryssel och dess centrala delar har du en rad alternativ att välja mellan vid den centrala tågstationen Midi mitt i stan eller i stadens sydöstra del Ixelles. Landar du på Bryssels flygplats, BRU, kan du även hitta stora företag som Avis, Budget, Europcar, Hertz och Sixt i ankomsthallen. Vill du sedan lämna din bil på ett annat kontor kan du söka efter detta alternativ på momondo med hjälp av filtret när du bokar din bil. (Information kontrollerad: 18/06/2019).


Planera din resa till Bryssel