Biluthyrning i Bryssel, Belgien

Vill du hyra en bil billigt i Bryssel, Belgien? Sök och jämför priser här

Bryssel, Belgien
24 sep — 1 okt
Samma avlämingsplats
Bryssel, Belgien
fre 24/9
12:00
fre 1/10
12:00
Förarens ålder:

Erbjudanden på hyrbilar i Bryssel, Belgien

Hitta den rätta hyrbilen

Bilar i Liten

211 kr - 389 kr

Alla biltyper

255 kr - 803 kr

Genomsnittspriset för en bil av typen Liten i Bryssel, Belgien är 267 kr. Den billigaste tiden att hyra en bil av typen Liten i Bryssel, Belgien är februari. Då är priset 21 % lägre än andra tider på året och kostar bara 211 kr per dag. En hyrbil av typen Liten är typiskt 35 % billigare än den genomsnittliga hyrbilen i Bryssel. Genomsnittspriset för en hyrbil i Bryssel kan variera beroende på ett antal faktorer inklusive tillgång, bilens popularitet och hur långt innan du bokar din hyrbil. Nedan ser du de bästa priserna för hyrbilar i Bryssel av typen Liten som hittats på momondo den senaste veckan.

Genomsnittspriset för en bil av typen Medel i Bryssel, Belgien är 443 kr. Den billigaste tiden att hyra en bil av typen Medel i Bryssel, Belgien är juni. Då är priset 33 % lägre än andra tider på året och kostar bara 301 kr per dag. En hyrbil av typen Medel är typiskt 9% dyrare än den genomsnittliga hyrbilen i Bryssel. Genomsnittspriset för en hyrbil i Bryssel kan variera beroende på ett antal faktorer inklusive tillgång, bilens popularitet och hur långt innan du bokar din hyrbil. Nedan ser du de bästa priserna för hyrbilar i Bryssel av typen Medel som hittats på momondo den senaste veckan.

Genomsnittspriset för en bil av typen Stor i Bryssel, Belgien är 429 kr. Den billigaste tiden att hyra en bil av typen Stor i Bryssel, Belgien är januari. Då är priset 0 % lägre än andra tider på året och kostar bara 489 kr per dag. En hyrbil av typen Stor är typiskt 6% dyrare än den genomsnittliga hyrbilen i Bryssel. Genomsnittspriset för en hyrbil i Bryssel kan variera beroende på ett antal faktorer inklusive tillgång, bilens popularitet och hur långt innan du bokar din hyrbil. Nedan ser du de bästa priserna för hyrbilar i Bryssel av typen Stor som hittats på momondo den senaste veckan.

Genomsnittspriset för en bil av typen SUV i Bryssel, Belgien är 267 kr. Den billigaste tiden att hyra en bil av typen SUV i Bryssel, Belgien är augusti. Då är priset 0 % lägre än andra tider på året och kostar bara 291 kr per dag. En hyrbil av typen SUV är typiskt 34 % billigare än den genomsnittliga hyrbilen i Bryssel. Genomsnittspriset för en hyrbil i Bryssel kan variera beroende på ett antal faktorer inklusive tillgång, bilens popularitet och hur långt innan du bokar din hyrbil. Nedan ser du de bästa priserna för hyrbilar i Bryssel av typen SUV som hittats på momondo den senaste veckan.


Leverantörer av hyrbilar i Bryssel

Alla större biluthyrningsfirmor i Bryssel, Belgien
4 platser
Översikt

Renlighet

9,2

Comfort

8,8

Övergripande

8,7

Upphämtning/avlämning

8,9

Valuta för pengarna

8,4
3 platser
Översikt

Renlighet

8,4

Comfort

8,7

Övergripande

8,1

Upphämtning/avlämning

8,1

Valuta för pengarna

7,8
Översikt

Renlighet

7,4

Comfort

6,2

Övergripande

5,4

Upphämtning/avlämning

6,2

Valuta för pengarna

4,2
Översikt

Renlighet

8,0

Comfort

4,0

Övergripande

2,0

Upphämtning/avlämning

2,0

Valuta för pengarna

2,0
4 platser
Översikt

Renlighet

8,0

Comfort

2,0

Övergripande

2,0

Upphämtning/avlämning

2,0

Valuta för pengarna

2,0
7 platser
6 platser
2 platser

Information om din resa till Bryssel

Hur gammal ska man vara för att hyra bil i Bryssel?

Beroende på vilket företag du väljer kan det finnas olika regler gällande åldersgräns för att hyra bil i Bryssel, den ligger ofta på 21 år, och i enstaka fall på 23. Vanligt är dock att en avgift för unga förare tas ut för dem som ännu inte fyllt 25 år.

Viktigt att veta om trafikregler i Bryssel

I Bryssel kör du precis som hemma i Sverige på den högra sidan av vägen. Det är krav på säkerhetsbälte och det är inte tillåtet att prata i mobiltelefon om inte handsfree används. Hastigheten inne i staden varierar ofta mellan 20 km/h till 50 km/h beroende på stadsdel och gata, så se till att vara uppmärksam på regler och skyltar. Det finns spårvagnar i staden vilka ska ges fri väg och gränsen för promillehalten ligger på 0.5. Bryssel är del av projektet Low Emisson Zones, LEZ, vilket innebär att vissa typer av fordon inte får vistas i staden beroende på utsläppshalt. Detta varierar från fordon till fordon och ett dagspass för att få köra inom LEZ kostar 35 EUR (373 SEK). Fråga om detta finns tillgängligt hos din biluthyrare. Utöver detta finns det finns inga vägavgifter i Bryssel.

Parkering

Precis som i andra storstäder kan det vara en utmaning att hitta parkering på Bryssels gator. Under dagen, 9-18 t måndag till lördag, kostar det 1,50 EUR (16 SEK) per timme att stå parkerad. Under söndagar är det gratis samt mellan 18-9 t resterande dagar. Föredrar du att ställa bilen i ett parkeringshus är BePark ett smart system som via en app tillåter dig att reservera en plats i ett parkeringshus, MobyPark är en liknande tjänst som även har parkering nära flygplatsen.

Utflyktsmål i och omkring Bryssel

Med hyrbil i Bryssel har du goda chanser att se dig om i landet och besöka många populära och närliggande utflyktsmål. Om du tar dig nordväst om staden kommer du efter drygt 10 mil fram till den vackra och pittoreska staden Brügge. Det är ett nöje att strosa längs med kanalen och upptäcka alla uteserveringarna. Missa inte att besöka huvudtorget Markt, det populära tornet Belfry of Brügge samt kyrkan och pilgrimsmålet Heliga blodets kyrka. Att hyra bil i Bryssel gör att du även kan ta dig till Belgiens södra delar. Drygt två timmars körning bort ligger Rochefort. Staden är bland annat känd för sitt ölbryggeri vilket är väl värt ett besök, samt sin vackra arkitektur. Promenera längs de små gatorna och stråken och upptäck de imponerande byggnaderna, som den ståtliga 1600-talsbyggnaden La Calèche. En bit utanför staden kan du även upptäcka de Gallo-Romerska ruinerna av Malagne, samt det världsberömda grottsystemet Grotte de Lorette.

Vilka försäkringar ska man ha?

De flesta företag har sina egna försäkringar som man kan lägga till om man ska hyra bil i Bryssel. Utöver tredjepartsförsäkringarna finns det ofta en uppsjö av olika alternativ att välja mellan. Ett tillägg som kan vara bra är till exempel självriskeliminering som täcker kostnaden för självrisken om bilen skulle ta skada.

Kan man använda sitt svenska körkort i Bryssel, eller ska man ha ett internationellt körkort?

Du behöver inte införskaffa ett internationellt körkort om du vill köra i Bryssel och Belgien. Precis som i övriga EU fungerar ditt svenska körkort bra.

Var i Bryssel kan man hämta och lämna sin hyrbil?

Om du vill hitta biluthyrning i Bryssel och dess centrala delar har du en rad alternativ att välja mellan vid den centrala tågstationen Midi mitt i stan eller i stadens sydöstra del Ixelles. Landar du på Bryssels flygplats, BRU, kan du även hitta stora företag som Avis, Budget, Europcar, Hertz och Sixt i ankomsthallen. Vill du sedan lämna din bil på ett annat kontor kan du söka efter detta alternativ på momondo med hjälp av filtret när du bokar din bil. (Information kontrollerad: 18/06/2019).


Avstånd till populära hotell från Bryssel, Belgien

Parkera din bil och dig själv på något av dessa hotell, inte långt ifrån Bryssel flygplatss biluthyrningsdisk

Biluthyrning i Bryssel

73 personer har letat efter hyrbilar i Bryssel i september.

Vilka rengöringsåtgärder tas av biluthyrningsföretag i Bryssel för att motverka spridningen av COVID-19?

Rena fordon har alltid varit en prioritet för biluthyrningsföretag. Hertz, Avis och Europcar är några av företagen som implementerar nya säkerhetsrutiner för att se till att ditt fordon är desinficerat. Sök igenom vår sajt för att se efter om det finns ett alternativ som erbjuder förhöjd rengöring av ditt fordon i Bryssel. I takt med att saker och ting förändras så ändras även policys. Vi kommer att göra vårt bästa för att hålla dig uppdaterad, men se alltid till att dubbelkolla direkt med leverantören.

Vilka hyrbilsfirmor i Bryssel har lägst priser för hyrbilar?

Generellt sett har Thrifty de billigaste dagspriserna med ett genomsnittligt pris på 234 kr per dag för hyrbilar i Bryssel. Det absolut billigaste priset som hittats på deras 2 uthyrningskontor i Bryssel är 126 kr per dag.

Finns det en avgift om jag avbokar min hyrbil i Bryssel, Belgien?

När du hyr en bil i Bryssel kan du förvänta dig att de flesta av dem inte har en avbokningsavgift. Kom ihåg att det inte är momondo som bestämmer dessa avbokningspolicyer, men vi kan hjälpa dig hitta bra erbjudanden för hyrbilar i Bryssel. Se till att hålla ögonen öppna efter avbokningspolicyn när du gör din sökning.

Vilken biltyp är det bäst att hyra i Bryssel under oktober månad?

Med en genomsnittstemperatur på 6 °C och en nederbörd kring 60 mm i oktober gör du bäst i att överväga hyrning av en standardbil i Bryssel. En standardbil kan hantera temperaturförändringar och regn under oktober månad och är ett populärt alternativ bland resenärer som besöker Bryssel. Att hyra en Standard i Bryssel kommer i genomsnitt kosta dig 353 kr per dag.

Hur många uthyrningskontor har Europcar i Bryssel?

Europcar är den biluthyrningsfirma med flest uthyrningskontor i Bryssel, Belgien. Med 4 uthyrningskontor i Bryssel, Belgien hittar användare på momondo generellt erbjudanden på 282 kr per dag från Europcar.

Vad är hastighetsgränsen i Bryssel, Belgien?

Hastighetsgränsen i Bryssel är 50 km/t om inget annat anges. Bryssel har en hastighetsgräns på 90 km/t för förorterna, vilket starkt efterföljs. Om du kör på motorvägen i Bryssel ligger hastighetsgränsen generellt på 120 km/t.

Hur är vädret i Bryssel, Belgien i september?

I september får Bryssel vanligtvis en nederbörd på 60 mm och har en medeltemperatur på 15 °C. Denna information kan vara till stor hjälp när du letar efter en hyrbil för Bryssel då det kan göra det enklare för dig att fatta rätt beslut.

Vilken bil skulle momondo rekommendera baserat på vädret i september?

Klimatet i Bryssel under september bör typiskt sätt inte påverka vilken typ av bil du hyr. Baserat på våra uppgifter letar momondos användare dock ofta efter en viss typ av bilar att hyra i Bryssel.

Är vädret i Bryssel representativt för resten av Bryssel?

Om du letar efter en hyrbil i Bryssel för en bilresa till närliggande områden under september månad är det viktigt att veta att resten av Bryssel vanligtvis har en temperatur på 15 °C och en nederbörd på omkring 60 mm.


Hyra bil i andra städer i Belgien

Ta en titt på hyrbilserbjudanden i städer som Charleroi, Antwerpen och Hasselt i Belgien

Börja planera din resa till Bryssel