Insikter
Senaste erbjudandena
Jämförelse av fordon
Lista över firmor
FAQ

Hyrbilar i Västerås, Västmanlands län

Vill du hyra en bil billigt i Västerås, Västmanlands län? Sök och jämför priser här!

Västerås, Sverige
26 mar — 2 apr
Västerås, Sverige
tis 26/3
12:00
tis 2/4
12:00
Förarens ålder:

Erbjudanden från hyrbilsfirmor på över 70 000 platser.

Utsedd till vinnare av Europas bästa reseapp 2023

Trender och insikter om att hyra bil i Västerås

Användbara insikter som hjälper dig att boka den perfekta hyrbilen i Västerås

Vilken är den billigaste hyrbilsfirman i Västerås?

De billigaste hyrbilarna i Västerås hittas generellt genom Sixt. När du bokar med Sixt kan du ha chansen att hitta hyrbilspriser så låga som 298 kr/dag. Det genomsnittliga priset för att hyra en bil i Västerås är 557 kr/dag.

Vilken bil väljer flest att hyra i Västerås?

De flesta av momondos användare hyr modellen Kia Stonic i Västerås, även om typen Mercedes-Benz A-Class är ett populärt andrahandsval enligt våra data. Om du är intresserad av att hyra modellen Kia Stonic ligger priserna generellt på 471 kr per dag. Vissa användare har hittat erbjudanden för modellen Kia Stonic i Västerås för så lite som 369 kr per dag. Hyrbilar av modellen Mercedes-Benz A-Class i Västerås kostar i genomsnitt 668 kr per dag, och några av de billigaste erbjudandena ligger på 468 kr per dag.

De bästa erbjudandena för hyrbilar i Västerås, Västmanlands län

Hitta fantastiska erbjudanden nedan för en mängd populära hyrbilstyper i Västerås, Västmanlands län
Ekonomi389 kr per dag
Kompakt391 kr per dag
Kompakt SUV443 kr per dag
Kompakt kombi478 kr per dag
Standard-SUV566 kr per dag
Standard kombi567 kr per dag
Kombi premium727 kr per dag
Mellanstor kombi755 kr per dag
Medelstor SUV974 kr per dag
De bästa priserna som hittats av momondo-användare de senaste 48 timmarna.

Viktig information om hyrbilar i Västerås

Hur gammal ska man vara för att hyra bil i Västerås?

Åldersgränsen för att få hyra bil i Västerås ligger på 18 år hos de flesta företag. Vissa av dem tar även ut en avgift för unga förare under 25 år.

Parkering

Det finns fyra olika parkeringszoner i Västerås; röd, gul och lila. Avgifterna för att parkera i den mest centrala, röda zonen är 18 SEK för den första timmen, 24 SEK för den andra och 30 SEK för kommande timmar. I nästa, gula zon ligger avgiften på 14 SEK per timme och i den lila kostar det 6 SEK per timme att stå parkerad. Utöver detta finns det parkeringshus i staden, bland annat Q-Park i centrum. Du kan betala med kontanter, betalkort eller genom att ladda ner en mobil betalningsapplikation.

Utflyktsmål i och omkring Västerås

Med hyrbil i Västerås kan du snabbt och lätt ta dig till Björnöns naturreservat som ligger precis utanför staden. Här kan du sträcka på benen i det långa motionsspåret som slingrar sig fram i den täta grönskan. Njut av naturen och ta små pauser för att njuta av den vackra naturen från de många utsiktsplatserna. Besöker du naturreservatet på sommaren finns här många olika badplatser att ta sig ett dopp på, samt mysiga grillplatser idealiska för varma sommarkvällar. Naturen är omväxlande med olika sorters träd och blommor som gullvivor, vitsippor och blåsippor. Har du tur kan du även få se vilda djur som harar, dovhjortar och rådjur. Besöker du Björnöns naturreservat på vintern finns här också en välkänd pulkabacke du inte får missa att prova. Att hyra bil i Västerås gör att du även kan ta dig till mytomspunna Engsö slott med anor från 1100-talet. Sägnen säger att det spökar på slottet, men oavsett vilket är det en imponerande byggnad med tillhörande vackra trädgårdar. Lär dig mer om sägnerna på en av rundturerna och hämta därefter krafterna i slottscaféet beläget i det gamla slottsköket. En annan destination väl värt ett besök är Gäddeholms kulturreservat. Detta kulturreservat består av en herrgårdsmiljö och dess omgivningar och ett besök här för en bakåt hundratals år i tiden och ger inblick i hur livet tedde sig här på 1700-talet. Spatsera längs den imponerande allén upp mot herrgården och upptäck den kringliggande naturen. Besök därefter sist men inte minst Skultuna och världens äldsta mässingsbruk som fortfarande används för detta ändamål. Bruket har anar från 1600-talet och här kan du vandra runt och lära dig mer om denna smideskonst. Besök de tillhörande butikerna och handla allt från traditionella heminredningsdetaljer och manschettknappar till armband, smycken och andra små souvenirer och presenter. Den som känner sig kreativt inspirerad kan även medverka i tillverkningen av en och annan attiralj.

Vilka försäkringar ska man ha?

Om du bestämmer dig för att hyra bil i Västerås innebär detta som i resten av landet att uthyrarens försäkring gäller. Om det händer något med hyrbilen kan du däremot bli skyldig att betala självrisken om du orsakar skadan. Det kan därför vara värt att överväga till exempel självriskeliminering då denna täcker kostnaden för självrisken.

Var i Västerås kan man hämta och lämna sin hyrbil?

Du kan hitta biluthyrning i Västerås i centrum, vid Västerås Central, resecentrum samt vid färjeterminalen och på olika bensinstationer i staden. Här finns stora internationella företag som Enterprise, Europcar, National, Hertz, Thrifty, Green Motion, Keddy By Europcar, Avis, Budget, Alamo och Sixt. Om du landar på en av de närliggande flygplatserna har även dessa biluthyrningsalternativ. Stockholm-Västerås ligger till exempel fem kilometer bort och Eskilstuna flygplats ligger på 31 kilometers avstånd. Vill du lämna tillbaka din bil på annan ort eller ett annat kontor är detta oftast inget problem, och du kan applicera ett filter för detta när du söker på momondo. Tänk även på att kontrollera om det finns möjlighet att lägga till saker som GPS och bilbarnstol om detta är något du är i behov av.


Erbjudanden på hyrbilar i Västerås, Västmanlands län

Hitta rätt hyrbil för dig i Västerås

Liten bilar

567 kr - 845 kr

Alla biltyper

734 kr - 1 128 kr

Genomsnittspriset för en bil av typen liten bil i Västerås, Sverige är 690 kr. Den billigaste tiden att hyra en bil av typen liten bil i Västerås, Sverige är oktober. Då är priset 18% lägre än under resten året och ligger på bara 567 kr per dag. En hyrbil av typen liten bil är typiskt 27 % billigare än den genomsnittliga hyrbilen i Västerås. Genomsnittspriset för en hyrbil i Västerås kan variera beroende på ett antal faktorer så som utbud, fordonets popularitet och hur långt i förväg som du bokar hyrbilen. Nedan är de bästa priserna för hyrbilar av typen liten bil i Västerås som hittats på momondo under den senaste veckan.

Genomsnittspriset för en bil av typen medel bil i Västerås, Sverige är 889 kr. Den billigaste tiden att hyra en bil av typen medel bil i Västerås, Sverige är juli. Då är priset 20% lägre än under resten året och ligger på bara 720 kr per dag. En hyrbil av typen medel bil är typiskt 5 % billigare än den genomsnittliga hyrbilen i Västerås. Genomsnittspriset för en hyrbil i Västerås kan variera beroende på ett antal faktorer så som utbud, fordonets popularitet och hur långt i förväg som du bokar hyrbilen. Nedan är de bästa priserna för hyrbilar av typen medel bil i Västerås som hittats på momondo under den senaste veckan.

Genomsnittspriset för en bil av typen stor bil i Västerås, Sverige är 1 349 kr. Den billigaste tiden att hyra en bil av typen stor bil i Västerås, Sverige är augusti. Då är priset 44% lägre än under resten året och ligger på bara 757 kr per dag. En hyrbil av typen stor bil är typiskt 31% dyrare än den genomsnittliga hyrbilen i Västerås. Genomsnittspriset för en hyrbil i Västerås kan variera beroende på ett antal faktorer så som utbud, fordonets popularitet och hur långt i förväg som du bokar hyrbilen.

Genomsnittspriset för en bil av typen SUV i Västerås, Sverige är 843 kr. Den billigaste tiden att hyra en bil av typen SUV i Västerås, Sverige är augusti. Då är priset 39% lägre än under resten året och ligger på bara 521 kr per dag. En hyrbil av typen SUV är typiskt 10 % billigare än den genomsnittliga hyrbilen i Västerås. Genomsnittspriset för en hyrbil i Västerås kan variera beroende på ett antal faktorer så som utbud, fordonets popularitet och hur långt i förväg som du bokar hyrbilen. Nedan är de bästa priserna för hyrbilar av typen SUV i Västerås som hittats på momondo under den senaste veckan.

Genomsnittspriset för en bil av typen skåpbil i Västerås, Sverige är 1 849 kr. Den billigaste tiden att hyra en bil av typen skåpbil i Västerås, Sverige är februari. Då är priset 48% lägre än under resten året och ligger på bara 976 kr per dag. En hyrbil av typen skåpbil är typiskt 50% dyrare än den genomsnittliga hyrbilen i Västerås. Genomsnittspriset för en hyrbil i Västerås kan variera beroende på ett antal faktorer så som utbud, fordonets popularitet och hur långt i förväg som du bokar hyrbilen.

Genomsnittspriset för en bil av typen lyxigt bil i Västerås, Sverige är 1 355 kr. Den billigaste tiden att hyra en bil av typen lyxigt bil i Västerås, Sverige är februari. Då är priset 28% lägre än under resten året och ligger på bara 981 kr per dag. En hyrbil av typen lyxigt bil är typiskt 32% dyrare än den genomsnittliga hyrbilen i Västerås. Genomsnittspriset för en hyrbil i Västerås kan variera beroende på ett antal faktorer så som utbud, fordonets popularitet och hur långt i förväg som du bokar hyrbilen. Nedan är de bästa priserna för hyrbilar av typen lyxigt bil i Västerås som hittats på momondo under den senaste veckan.

Opel Corsa
eller liknande Ekonomi
Upp till 2 passagerare

389 kr/dag

(12 apr - 15 apr)
Opel Corsa
Volkswagen Golf
eller liknande Kompakt
Upp till 4 passagerare

391 kr/dag

(12 apr - 15 apr)
Volkswagen Golf

Hyrbilsleverantörer i Västerås

Alla större biluthyrningsfirmor i Västerås, Västmanlands län

Sixt

4 platser
Översikt

Renlighet

10,0

Comfort

10,0

Övergripande

10,0

Upphämtning/avlämning

10,0

Bäst

10,0

Ace

2 platser

MABI

4 platser

Budget

2 platser

Europcar

2 platser

Hertz

7 platser
Översikt

Renlighet

8,0

Comfort

7,0

Övergripande

5,0

Upphämtning/avlämning

5,0

Bäst

5,0

Avis

2 platser

keddy by Europcar

2 platser

Bra att veta om hyrbilar i Västerås

Få en överblick över bra hyrbilserbjudanden, populära biluthyrningsföretag och de bästa hyrbilstyperna för ditt besök i Västerås.

Mest populära uthyrningsföretag

Sixt

Populära biltyper

Compact, Economy, SUV

Billigaste hyrbilen

405 kr

Mest populära modellen

Kia Stonic
Den mest populära biluthyrningsfirman i Västerås som hittats på momondo den här månaden är Sixt. Andra toppval för biluthyrningsföretag är Budget och Avis
Följande biltyper har erbjudits hos hyrbilsföretag i Västerås under de senaste 72 timmarna: Compact, Economy, SUV.
Det lägsta priset för en hyrbil i Västerås är 405 kr/dag. För det här området kan du förvänta dig genomsnittliga priser från 685 kr/dag.
Den mest populära biltypen att hyra i Västerås under de senaste 7 dagarna är av modellen Kia Stonic. Våra användare föredrar också Mercedes-Benz A-Class som ett alternativ.

Hyr en bil nära ett av dessa populära hotell i Västerås

Nedan visas de mest populära hotellen i Västerås
Clarion Collection Hotel Etage

Clarion Collection Hotel Etage

Stora Gatan 32, Västerås, Vastmanlands Lan, Sweden

0,8 km från stadskärnan

Elite Stadshotellet

Elite Stadshotellet

Stora Torget, Västerås, Västmanlands län, Sverige

0,8 km från stadskärnan

Hotell Arkad

Hotell Arkad

Östermalmsgatan 25, Västerås, Vastmanlands Lan, Sweden

0,5 km från stadskärnan

Best Western Plus Hotel Plaza

Best Western Plus Hotel Plaza

Kopparbergsvagen 10, Västerås, Vastmanlands Lan, Sweden

0,6 km från stadskärnan

The Steam Hotel

The Steam Hotel

Ångkraftsvägen 14, Västerås, Vastmanlands Lan, Sweden

1,3 km från stadskärnan

Hotell Västerås

Hotell Västerås

Vasagatan 22, Västerås, Vastmanlands Lan, Sweden

0,7 km från stadskärnan

Sure Hotel by Best Western Esplanade

Sure Hotel by Best Western Esplanade

Domkyrkoesplanaden 2, Västerås, Vastmanlands Lan, Sweden

0,5 km från stadskärnan

Comfort Hotel Västerås

Comfort Hotel Västerås

Sigurdsgatan 23, Västerås, Vastmanlands Lan, Sweden

1,1 km från stadskärnan

Rocklunda Village

Rocklunda Village

Västerås, Västmanlands län, Sverige

2,6 km från stadskärnan

Best Western Ta Inn Hotel

Best Western Ta Inn Hotel

Angsgardsgatan 19, Västerås, Vastmanlands Lan, Sweden

0,6 km från stadskärnan

Ibis Hotel Västerås

Ibis Hotel Västerås

Rocklunda, Slånbärsgatan, 1, Västerås, Vastmanlands Lan, Sweden

2,5 km från stadskärnan

Scandic Västerås

Scandic Västerås

Pilgatan 33, Västerås, Vastmanlands Lan, Sweden

0,9 km från stadskärnan

First Camp Västerås Mälaren

First Camp Västerås Mälaren

Västerås, Västmanlands län, Sverige

5,0 km från stadskärnan

Hem till Gården

Hem till Gården

Slanbarsgatan 13, Västerås, Vastmanlands Lan, Sweden

2,4 km från stadskärnan

Hotell Hässlö

Hotell Hässlö

55 Flottiljgatan, Västerås, Vastmanlands Lan, Sweden

4,8 km från stadskärnan

Fastliving Apartment Hotel

Fastliving Apartment Hotel

Kopparbergsvägen 16, Västerås, Vastmanlands Lan, Sweden

0,6 km från stadskärnan

Lövudden Strand

Lövudden Strand

Västerås, Västmanlands län, Sverige

4,4 km från stadskärnan

Beautiful apartment in Vsters with WiFi and 3 Bedrooms

Beautiful apartment in Vsters with WiFi and 3 Bedrooms

Västerås, Västmanlands län, Sverige

1,5 km från stadskärnan


Att köra med hyrbil i Västerås – Vanliga frågor & svar

Ta reda på allt du behöver veta om att hyra bil i Västerås och förbered dig ordentligt inför din nästa resa

Hur mycket kostar det att hyra en bil i Västerås, Sverige i april?

En hyrbil för en weekend i Västerås i april kostar kring 491 kr, med billiga erbjudanden från 491 kr. Erbjudanden är lite annorlunda för en veckolång uthyrning - priserna startar kring 488 kr, och genomsnittspriset är 526 kr.

Vad är hastighetsgränsen i Västerås, Sverige?

Resenärer som hyr bil i Västerås bör vara uppmärksamma på att stadens hastighetsgräns ligger på 60 km/t. I förorterna runt Västerås ligger hastighetsgränsen generellt på 100 km/t och på 120 km/t för motorvägen. Kom ihåg att hastigheterna kan förändras beroende på vilken väg du kör på, så var uppmärksam på skyltningen.

Vilken hyrbilsfirma hyr ut Kia Stonic i Västerås?

När uppdaterade momondo senast priserna för bilar i Västerås?

Priserna för bilar i Västerås uppdaterades senast idag.

Hur många bolag söker momondo efter bilar i Västerås?

Det finns 29 bolag tillgängliga för bilar i Västerås från och med mars. 2024.

Hur gammal måste du vara för att hyra en bil i Västerås?

Minimiåldern för förare varierar beroende på land, inklusive för Västerås. I flera EU-länder måste föraren vara minst 18 år. För att hyra en bil utomlands måste du i allmänhet vara minst 21 år, och om du är under 25 kan en avgift för unga förare tillkomma. Vi rekommenderar att du läser policyn för ditt valda uthyrningsföretag innan du gör en bokning.

Vilken dokumentation eller vilket ID-kort behöver du för att hyra en bil i Västerås?

Alla förare måste ha ett giltigt fullständigt körkort för att hyra en bil i Västerås. Om körkortet är skrivet på ett annat språk än det i uthyrningslandet kan ett internationellt körtillstånd krävas för att undvika risken för eventuella böter. Om du hyr en bil utomlands kan du också behöva uppvisa bevis på returresa och boendeinformation under din vistelse. Det är alltid lämpligt att kontrollera vad som gäller med det enskilda uthyrningsföretaget du bokar med.


Varför använda momondo?

Varför ska jag använda momondo för att boka en hyrbil i Västerås?

Du bör boka en hyrbil i Västerås med momondo eftersom det är snabbt, gratis och lätt att använda samtidigt som du kan spara pengar. momondo gör grovjobbet genom att hitta priser och policys för olika hyrbilar. Det enda du behöver göra är att jämföra alternativen och välja det som passar din resa.

Hur hjälper momondo mig att hitta det bästa hyrbilserbjudandet i Västerås?

momondo hjälper dig hitta det bästa hyrbilserbjudandet i Västerås genom att möjliggöra filtrering av resultaten efter pris, kapacitet, funktioner, avlämning, upphämtningsplats och mycket mer.

Visar momondo hyrbilserbjudanden i Västerås med gratis avbokning?

Ja, du kan filtrera specifikt efter biluthyrningsföretag i Västerås som erbjuder gratis avbokning på momondo.

Kan jag hyra en bil med rättvis bränslepolicy i Västerås på momondo?

Ja, rättvisa bränslepolicyer är ett specifikt filter som erbjuds på momondo för alla biluthyrningsplatser, inklusive Västerås.

Kan jag hitta ett ställe för biluthyrning i Västerås som erbjuder förhöjd rengöring på momondo?

Förhöjda rengöringstjänster finns tillgängliga för alla biluthyrningsställen på momondo, inklusive för Västerås.

Kan jag söka efter hyrbilar i Västerås med obegränsat kilometertal på momondo?

Absolut. Du kan specifikt filtrera efter hyrbilserbjudanden i Västerås med obegränsat kilometertal på momondo.


Ett enklare sätt att hantera din resa till Västerås

Vi gör det superenkelt att schemalägga, organisera och resa med vänner och familj. Trips är gratis – och tillgängligt för dig oavsett var du bokar.

Spara pengar när du bokar hyrbilar med momondo
Bästa hyrbilserbjudandena
Bästa hyrbilserbjudandena
Se erbjudanden från uthyrningsfirmor på över 70 000 platser.
Pristransparens
Pristransparens
Se den totala kostnaden och undvik överraskningar.
Boka med flexibilitet
Boka med flexibilitet
Hitta hyrbilar med gratis avbokning och förhöjd rengöring.
Prisbevakning
Prisbevakning
Inte redo att boka? Skapa ett prismeddelande för att spåra priser.

Hitta bättre resultat för din vistelse i Västerås


Bli meddelad när priserna sjunker

Dagliga prisförändringar i din inkorg – endast med Prisbevakning.
tis 26/3
12:00
tis 2/4
12:00
Mejla mig produkt- och serviceinformation, toppenpriser och specialerbjudanden från momondo och dess resepartners