Hitta billig biluthyrning i Västerås

Vill du hyra en bil billigt i Västerås? Sök och jämför priser här

Västerås, Sverige
28 jan — 4 feb
Samma avlämingsplats
Västerås, Sverige
tor 28/1
12:00
tor 4/2
12:00

Erbjudanden på hyrbilar i Västerås

Hitta den rätta hyrbilen

Små bilar kategoriseras vanligtvis som ekonomiska bilar, kompakta bilar och bilar något mindre än genomsnittet. Du kan förvänta dig att få betala 466 kr per dag för att hyra en liten bil i Västerås. Nedan är de bästa priserna som hittats på momondo under den senaste veckan.

Citroen C2
eller liknande Mini
Upp till 2 passagerare
Fordon med 2-3 dörrar
269 kr/dag
15 feb - 22 feb
Västerås
Voltmätargatan 4
Citroen C2
269 kr/dag
15 feb - 22 feb
Hitta liknande
Chevrolet Sonic Sedan
eller liknande Ekonomi
Upp till 2 passagerare
Utrymme: 1 väska
Fordon med 2/4 dörrar
296 kr/dag
15 feb - 22 feb
Västerås
Stromledningsgatan 11
Chevrolet Sonic Sedan
296 kr/dag
15 feb - 22 feb
Hitta liknande
Chevrolet Sonic Sedan
eller liknande Kompakt
Upp till 4 passagerare
Utrymme: 1 väska
Fordon med 4-5 dörrar
299 kr/dag
11 feb - 14 feb
Västerås
Kopparbergsvagen 47
Chevrolet Sonic Sedan
299 kr/dag
11 feb - 14 feb
Hitta liknande
Chevrolet Sonic Sedan
eller liknande Kompakt
Upp till 4 passagerare
Utrymme: 1 väska
Fordon med 4-5 dörrar
329 kr/dag
15 feb - 22 feb
Västerås
Stromledningsgatan 11
Chevrolet Sonic Sedan
329 kr/dag
15 feb - 22 feb
Hitta liknande
Ford Focus
eller liknande Kompakt kombi
Upp till 4 passagerare
Utrymme: 1 väska
Fordon med 4-5 dörrar
339 kr/dag
11 feb - 14 feb
Västerås
Kopparbergsvagen 47
Ford Focus
339 kr/dag
11 feb - 14 feb
Hitta liknande
Ford Focus
eller liknande Kompakt kombi
Upp till 4 passagerare
Utrymme: 1 väska
Fordon med 4-5 dörrar
395 kr/dag
15 feb - 22 feb
Västerås
Stromledningsgatan 11
Ford Focus
395 kr/dag
15 feb - 22 feb
Hitta liknande

När är det billigast att hyra en bil i Västerås?

Alla

210 kr - 722 kr

Ekonomi

217 kr - 343 kr

I januari månad är det billigast att hyra en bil i Västerås. Priset ligger då 27% lägre än under resten av året, på bara 240 kr per dag. Den dyraste månaden är oktober. Om du söker en särskilt typ av bil, överväg att hyra en ekonomi-bil i mars. Priset för en hyrbil i Västerås kan variera beroende på ett antal faktorer så som utbud, fordonets popularitet, och hur långt i förväg som du bokar hyrbilen.


Leverantörer av hyrbilar i Västerås

Alla större biluthyrningsfirmor i Västerås
Betyg för uthyrningsfirma: Fantastiskt 10.0

Betyg baserat på 2 recensioner


Information om din resa till Västerås

Hur gammal ska man vara för att hyra bil i Västerås?

Åldersgränsen för att få hyra bil i Västerås ligger på 18 år hos de flesta företag. Vissa av dem tar även ut en avgift för unga förare under 25 år.

Parkering

Det finns fyra olika parkeringszoner i Västerås; röd, gul och lila. Avgifterna för att parkera i den mest centrala, röda zonen är 18 SEK för den första timmen, 24 SEK för den andra och 30 SEK för kommande timmar. I nästa, gula zon ligger avgiften på 14 SEK per timme och i den lila kostar det 6 SEK per timme att stå parkerad. Utöver detta finns det parkeringshus i staden, bland annat Q-Park i centrum. Du kan betala med kontanter, betalkort eller genom att ladda ner en mobil betalningsapplikation.

Utflyktsmål i och omkring Västerås

Med hyrbil i Västerås kan du snabbt och lätt ta dig till Björnöns naturreservat som ligger precis utanför staden. Här kan du sträcka på benen i det långa motionsspåret som slingrar sig fram i den täta grönskan. Njut av naturen och ta små pauser för att njuta av den vackra naturen från de många utsiktsplatserna. Besöker du naturreservatet på sommaren finns här många olika badplatser att ta sig ett dopp på, samt mysiga grillplatser idealiska för varma sommarkvällar. Naturen är omväxlande med olika sorters träd och blommor som gullvivor, vitsippor och blåsippor. Har du tur kan du även få se vilda djur som harar, dovhjortar och rådjur. Besöker du Björnöns naturreservat på vintern finns här också en välkänd pulkabacke du inte får missa att prova. Att hyra bil i Västerås gör att du även kan ta dig till mytomspunna Engsö slott med anor från 1100-talet. Sägnen säger att det spökar på slottet, men oavsett vilket är det en imponerande byggnad med tillhörande vackra trädgårdar. Lär dig mer om sägnerna på en av rundturerna och hämta därefter krafterna i slottscaféet beläget i det gamla slottsköket. En annan destination väl värt ett besök är Gäddeholms kulturreservat. Detta kulturreservat består av en herrgårdsmiljö och dess omgivningar och ett besök här för en bakåt hundratals år i tiden och ger inblick i hur livet tedde sig här på 1700-talet. Spatsera längs den imponerande allén upp mot herrgården och upptäck den kringliggande naturen. Besök därefter sist men inte minst Skultuna och världens äldsta mässingsbruk som fortfarande används för detta ändamål. Bruket har anar från 1600-talet och här kan du vandra runt och lära dig mer om denna smideskonst. Besök de tillhörande butikerna och handla allt från traditionella heminredningsdetaljer och manschettknappar till armband, smycken och andra små souvenirer och presenter. Den som känner sig kreativt inspirerad kan även medverka i tillverkningen av en och annan attiralj.

Vilka försäkringar ska man ha?

Om du bestämmer dig för att hyra bil i Västerås innebär detta som i resten av landet att uthyrarens försäkring gäller. Om det händer något med hyrbilen kan du däremot bli skyldig att betala självrisken om du orsakar skadan. Det kan därför vara värt att överväga till exempel självriskeliminering då denna täcker kostnaden för självrisken.

Var i Västerås kan man hämta och lämna sin hyrbil?

Du kan hitta biluthyrning i Västerås i centrum, vid Västerås Central, resecentrum samt vid färjeterminalen och på olika bensinstationer i staden. Här finns stora internationella företag som Enterprise, Europcar, National, Hertz, Thrifty, Green Motion, Keddy By Europcar, Avis, Budget, Alamo och Sixt. Om du landar på en av de närliggande flygplatserna har även dessa biluthyrningsalternativ. Stockholm-Västerås ligger till exempel fem kilometer bort och Eskilstuna flygplats ligger på 31 kilometers avstånd. Vill du lämna tillbaka din bil på annan ort eller ett annat kontor är detta oftast inget problem, och du kan applicera ett filter för detta när du söker på momondo. Tänk även på att kontrollera om det finns möjlighet att lägga till saker som GPS och bilbarnstol om detta är något du är i behov av. (Information kontrollerad: 18/06/2019).


Avstånd till populära hotell från Västerås

Parkera din bil och dig själv på något av dessa hotell, inte långt ifrån Stockholm Arlanda flygplatss biluthyrningsdisk

Biluthyrning i Västerås

Hittills i januari har det gjorts 160 sökningar på momondo efter hyrbilar i Västerås.

Vilka rengöringsåtgärder tas av biluthyrningsföretag i Västerås för att motverka spridningen av COVID-19?

Rena fordon har alltid varit en prioritet för biluthyrningsföretag. Avis, Sixt och Hertz är några av företagen som implementerar nya säkerhetsrutiner för att se till att ditt fordon är desinficerat. Sök igenom vår sajt för att se efter om det finns ett alternativ som erbjuder förhöjd rengöring av ditt fordon i Västerås. I takt med att saker och ting förändras så ändras även policys. Vi kommer att göra vårt bästa för att hålla dig uppdaterad, men se alltid till att dubbelkolla direkt med leverantören.

Hur mycket kostar det att hyra en bil i Västerås i februari?

En hyrbil för en weekend i Västerås i februari kostar kring 405 kr, med billiga erbjudanden från 179 kr. Erbjudanden är lite annorlunda för en veckolång uthyrning - priserna startar kring 240 kr, och genomsnittspriset är 488 kr.

Vilka hyrbilsfirmor i Västerås har lägst priser för hyrbilar?

Generellt sett har Hertz de billigaste dagspriserna med ett genomsnittligt pris på 280 kr per dag för hyrbilar i Västerås. Det absolut billigaste priset som hittats på deras 6 uthyrningskontor i Västerås är 174 kr per dag.

Finns det en avgift om jag avbokar min hyrbil i Västerås?

Majoriteten av de hyrbilsfirmor vi samarbetar med i Västerås har inga avbokningsavgifter. Detta innebär att om dina resplaner förändras kommer många hyrfirmor i Västerås, så som Avis, Sixt och Hertz erbjuda dig kostnadsfri avbokning av din hyrbil beroende på när du bokade.

Hur många uthyrningskontor har Hertz i Västerås?

Västerås har 6 uthyrningskontor från Hertz med ett genomsnittligt dagspris på 280 kr.

Vad är hastighetsgränsen i Västerås?

Resenärer som hyr bil i Västerås bör vara uppmärksamma på att stadens hastighetsgräns ligger på 60 km/t. I förorterna runt Västerås ligger hastighetsgränsen generellt på 100 km/t och på 120 km/t för motorvägen. Kom ihåg att hastigheterna kan förändras beroende på vilken väg du kör på, så var uppmärksam på skyltningen.

Vilken bil skulle momondo rekommendera baserat på vädret i januari?

Klimatet i Västerås under januari bör typiskt sätt inte påverka vilken typ av bil du hyr. Baserat på våra uppgifter letar momondos användare dock ofta efter en viss typ av bilar att hyra i Västerås.


Hyra bil i andra städer i Sverige

Ta en titt på hyrbilserbjudanden i städer som Stockholm, Göteborg och Malmö i Sverige

Planera din resa till Västerås

  • Få de senaste insikterna gällande flyg till Västerås

    Hitta den bästa tiden att resa, de billigaste priserna och populäraste flygbolagen.

    Hitta flyg till Västerås
  • Börja planera din resa idag

    Få en överblick över de bästa hotellen i de mest populära stadsdelarna i Västerås

    Hitta hotell i Västerås