Hyrbilar i Västerås, Västmanlands län

Vill du hyra en bil billigt i Västerås, Västmanlands län? Sök och jämför priser här!

Västerås, Sverige
5 okt — 12 okt
Samma avlämingsplats
Västerås, Sverige
tors. 5/10
12:00
tors. 12/10
12:00

Erbjudanden från hyrbilsfirmor på över 70 000 platser.

Trender och insikter om att hyra bil i Västerås

Användbara insikter som hjälper dig att boka den perfekta hyrbilen i Västerås

Vilken är den billigaste hyrbilsfirman i Västerås?

De billigaste hyrbilarna i Västerås hittas generellt genom Sixt. När du bokar med Sixt kan du ha chansen att hitta hyrbilspriser så låga som 313 kr/dag. Det genomsnittliga priset för att hyra en bil i Västerås är 454 kr/dag.

Vilken bil väljer flest att hyra i Västerås?

De flesta av momondos användare hyr modellen Peugeot 208 i Västerås, även om typen Toyota Yaris är ett populärt andrahandsval enligt våra data. Om du är intresserad av att hyra modellen Peugeot 208 ligger priserna generellt på 548 kr per dag. Vissa användare har hittat erbjudanden för modellen Peugeot 208 i Västerås för så lite som 313 kr per dag. Hyrbilar av modellen Toyota Yaris i Västerås kostar i genomsnitt 735 kr per dag, och några av de billigaste erbjudandena ligger på 375 kr per dag.

De bästa erbjudandena för hyrbilar i Västerås, Västmanlands län

Hitta fantastiska erbjudanden nedan för en mängd populära hyrbilstyper i Västerås, Västmanlands län
Ekonomi377 kr per dag
Kompakt559 kr per dag
Medelstor612 kr per dag
Standard620 kr per dag
Standard-SUV512 kr per dag
Kompakt kombi568 kr per dag
Mellanstor kombi657 kr per dag
Standard kombi774 kr per dag
Stor kombi811 kr per dag
De bästa priserna som hittats av momondo-användare de senaste 48 timmarna.

Viktig information om hyrbilar i Västerås

Hur gammal ska man vara för att hyra bil i Västerås?

Åldersgränsen för att få hyra bil i Västerås ligger på 18 år hos de flesta företag. Vissa av dem tar även ut en avgift för unga förare under 25 år.

Parkering

Det finns fyra olika parkeringszoner i Västerås; röd, gul och lila. Avgifterna för att parkera i den mest centrala, röda zonen är 18 SEK för den första timmen, 24 SEK för den andra och 30 SEK för kommande timmar. I nästa, gula zon ligger avgiften på 14 SEK per timme och i den lila kostar det 6 SEK per timme att stå parkerad. Utöver detta finns det parkeringshus i staden, bland annat Q-Park i centrum. Du kan betala med kontanter, betalkort eller genom att ladda ner en mobil betalningsapplikation.

Utflyktsmål i och omkring Västerås

Med hyrbil i Västerås kan du snabbt och lätt ta dig till Björnöns naturreservat som ligger precis utanför staden. Här kan du sträcka på benen i det långa motionsspåret som slingrar sig fram i den täta grönskan. Njut av naturen och ta små pauser för att njuta av den vackra naturen från de många utsiktsplatserna. Besöker du naturreservatet på sommaren finns här många olika badplatser att ta sig ett dopp på, samt mysiga grillplatser idealiska för varma sommarkvällar. Naturen är omväxlande med olika sorters träd och blommor som gullvivor, vitsippor och blåsippor. Har du tur kan du även få se vilda djur som harar, dovhjortar och rådjur. Besöker du Björnöns naturreservat på vintern finns här också en välkänd pulkabacke du inte får missa att prova. Att hyra bil i Västerås gör att du även kan ta dig till mytomspunna Engsö slott med anor från 1100-talet. Sägnen säger att det spökar på slottet, men oavsett vilket är det en imponerande byggnad med tillhörande vackra trädgårdar. Lär dig mer om sägnerna på en av rundturerna och hämta därefter krafterna i slottscaféet beläget i det gamla slottsköket. En annan destination väl värt ett besök är Gäddeholms kulturreservat. Detta kulturreservat består av en herrgårdsmiljö och dess omgivningar och ett besök här för en bakåt hundratals år i tiden och ger inblick i hur livet tedde sig här på 1700-talet. Spatsera längs den imponerande allén upp mot herrgården och upptäck den kringliggande naturen. Besök därefter sist men inte minst Skultuna och världens äldsta mässingsbruk som fortfarande används för detta ändamål. Bruket har anar från 1600-talet och här kan du vandra runt och lära dig mer om denna smideskonst. Besök de tillhörande butikerna och handla allt från traditionella heminredningsdetaljer och manschettknappar till armband, smycken och andra små souvenirer och presenter. Den som känner sig kreativt inspirerad kan även medverka i tillverkningen av en och annan attiralj.

Vilka försäkringar ska man ha?

Om du bestämmer dig för att hyra bil i Västerås innebär detta som i resten av landet att uthyrarens försäkring gäller. Om det händer något med hyrbilen kan du däremot bli skyldig att betala självrisken om du orsakar skadan. Det kan därför vara värt att överväga till exempel självriskeliminering då denna täcker kostnaden för självrisken.

Var i Västerås kan man hämta och lämna sin hyrbil?

Du kan hitta biluthyrning i Västerås i centrum, vid Västerås Central, resecentrum samt vid färjeterminalen och på olika bensinstationer i staden. Här finns stora internationella företag som Enterprise, Europcar, National, Hertz, Thrifty, Green Motion, Keddy By Europcar, Avis, Budget, Alamo och Sixt. Om du landar på en av de närliggande flygplatserna har även dessa biluthyrningsalternativ. Stockholm-Västerås ligger till exempel fem kilometer bort och Eskilstuna flygplats ligger på 31 kilometers avstånd. Vill du lämna tillbaka din bil på annan ort eller ett annat kontor är detta oftast inget problem, och du kan applicera ett filter för detta när du söker på momondo. Tänk även på att kontrollera om det finns möjlighet att lägga till saker som GPS och bilbarnstol om detta är något du är i behov av.


Erbjudanden på hyrbilar i Västerås, Västmanlands län

Hitta rätt hyrbil för dig i Västerås

Liten

492 kr - 800 kr

Alla biltyper

847 kr - 1 506 kr

Genomsnittspriset för en bil av typen Liten i Västerås, Sverige är 642 kr. Den billigaste tiden att hyra en bil av typen Liten i Västerås, Sverige är december. Då är priset 24% lägre än under resten året och ligger på bara 492 kr per dag. En hyrbil av typen Liten är typiskt 43 % billigare än den genomsnittliga hyrbilen i Västerås. Genomsnittspriset för en hyrbil i Västerås kan variera beroende på ett antal faktorer så som utbud, fordonets popularitet och hur långt i förväg som du bokar hyrbilen. Nedan är de bästa priserna för hyrbilar av typen Liten i Västerås som hittats på momondo under den senaste veckan.

Genomsnittspriset för en bil av typen Medel i Västerås, Sverige är 861 kr. Den billigaste tiden att hyra en bil av typen Medel i Västerås, Sverige är oktober. Då är priset 27% lägre än under resten året och ligger på bara 632 kr per dag. En hyrbil av typen Medel är typiskt 24 % billigare än den genomsnittliga hyrbilen i Västerås. Genomsnittspriset för en hyrbil i Västerås kan variera beroende på ett antal faktorer så som utbud, fordonets popularitet och hur långt i förväg som du bokar hyrbilen. Nedan är de bästa priserna för hyrbilar av typen Medel i Västerås som hittats på momondo under den senaste veckan.

Genomsnittspriset för en bil av typen Stor i Västerås, Sverige är 1 270 kr. Den billigaste tiden att hyra en bil av typen Stor i Västerås, Sverige är oktober. Då är priset 32% lägre än under resten året och ligger på bara 866 kr per dag. En hyrbil av typen Stor är typiskt 12% dyrare än den genomsnittliga hyrbilen i Västerås. Genomsnittspriset för en hyrbil i Västerås kan variera beroende på ett antal faktorer så som utbud, fordonets popularitet och hur långt i förväg som du bokar hyrbilen. Nedan är de bästa priserna för hyrbilar av typen Stor i Västerås som hittats på momondo under den senaste veckan.

Genomsnittspriset för en bil av typen SUV i Västerås, Sverige är 898 kr. Den billigaste tiden att hyra en bil av typen SUV i Västerås, Sverige är september. Då är priset 31% lägre än under resten året och ligger på bara 620 kr per dag. En hyrbil av typen SUV är typiskt 21 % billigare än den genomsnittliga hyrbilen i Västerås. Genomsnittspriset för en hyrbil i Västerås kan variera beroende på ett antal faktorer så som utbud, fordonets popularitet och hur långt i förväg som du bokar hyrbilen. Nedan är de bästa priserna för hyrbilar av typen SUV i Västerås som hittats på momondo under den senaste veckan.

Genomsnittspriset för en bil av typen Skåpbil i Västerås, Sverige är 1 923 kr. Den billigaste tiden att hyra en bil av typen Skåpbil i Västerås, Sverige är november. Då är priset 24% lägre än under resten året och ligger på bara 1 463 kr per dag. En hyrbil av typen Skåpbil är typiskt 42% dyrare än den genomsnittliga hyrbilen i Västerås. Genomsnittspriset för en hyrbil i Västerås kan variera beroende på ett antal faktorer så som utbud, fordonets popularitet och hur långt i förväg som du bokar hyrbilen.

Genomsnittspriset för en bil av typen Lyxigt i Västerås, Sverige är 1 335 kr. Den billigaste tiden att hyra en bil av typen Lyxigt i Västerås, Sverige är oktober. Då är priset 38% lägre än under resten året och ligger på bara 830 kr per dag. En hyrbil av typen Lyxigt är typiskt 16% dyrare än den genomsnittliga hyrbilen i Västerås. Genomsnittspriset för en hyrbil i Västerås kan variera beroende på ett antal faktorer så som utbud, fordonets popularitet och hur långt i förväg som du bokar hyrbilen.

Toyota Yaris
eller liknande Ekonomi
Upp till 2 passagerare

377 kr/dag

(20 okt - 23 okt)
Toyota Yaris
Skoda Fabia
eller liknande Ekonomi
Upp till 2 passagerare

495 kr/dag

(3 okt - 10 okt)
Skoda Fabia

Hyrbilsleverantörer i Västerås

Alla större biluthyrningsfirmor i Västerås, Västmanlands län

Sixt

4 platser
Översikt

Renlighet

10,0

Comfort

10,0

Övergripande

10,0

Upphämtning/avlämning

10,0

Bäst

10,0

Ace

2 platser

MABI

3 platser

Budget

2 platser

Europcar

2 platser

Hertz

6 platser
Översikt

Renlighet

8,0

Comfort

7,0

Övergripande

5,0

Upphämtning/avlämning

5,0

Bäst

5,0

Avis

2 platser

keddy by Europcar

2 platser

Bra att veta om hyrbilar i Västerås

Få en överblick över bra hyrbilserbjudanden, populära biluthyrningsföretag och de bästa hyrbilstyperna för ditt besök i Västerås.

Mest populära uthyrningsföretag

Sixt

Populära biltyper

SUV, Standard, Economy

Billigaste hyrbilen

344 kr

Mest populära modellen

Class Standard SUV
Den mest populära biluthyrningsfirman i Västerås som hittats på momondo den här månaden är Sixt. Andra toppval för biluthyrningsföretag är Hertz och Budget
Följande biltyper har erbjudits hos hyrbilsföretag i Västerås under de senaste 72 timmarna: SUV, Standard, Economy.
Det lägsta priset för en hyrbil i Västerås är 344 kr/dag. För det här området kan du förvänta dig genomsnittliga priser från 551 kr/dag.
Den mest populära biltypen att hyra i Västerås under de senaste 7 dagarna är av modellen Class Standard SUV. Våra användare föredrar också Peugeot 208 som ett alternativ.

Hyr en bil nära ett av dessa populära hotell i Västerås

Nedan visas de mest populära hotellen i Västerås

Att köra med hyrbil i Västerås – Vanliga frågor & svar

Ta reda på allt du behöver veta om att hyra bil i Västerås och förbered dig ordentligt inför din nästa resa

Hur mycket kostar det att hyra en bil i Västerås, Sverige i oktober?

En hyrbil för en weekend i Västerås i oktober kostar kring 707 kr, med billiga erbjudanden från 375 kr. Erbjudanden är lite annorlunda för en veckolång uthyrning - priserna startar kring 532 kr, och genomsnittspriset är 532 kr.

Vad är hastighetsgränsen i Västerås, Sverige?

Resenärer som hyr bil i Västerås bör vara uppmärksamma på att stadens hastighetsgräns ligger på 60 km/t. I förorterna runt Västerås ligger hastighetsgränsen generellt på 100 km/t och på 120 km/t för motorvägen. Kom ihåg att hastigheterna kan förändras beroende på vilken väg du kör på, så var uppmärksam på skyltningen.

Vilken hyrbilsfirma hyr ut Mercedes-Benz E-Class Wagon i Västerås?

När uppdaterade momondo senast priserna för bilar i Västerås?

Priserna för bilar i Västerås uppdaterades senast idag.

Hur många bolag söker momondo efter bilar i Västerås?

Det finns 27 bolag tillgängliga för bilar i Västerås från och med september. 2023.

Hur gammal måste du vara för att hyra en bil i Västerås?

Minimiåldern för förare varierar beroende på land, inklusive för Västerås. I flera EU-länder måste föraren vara minst 18 år. För att hyra en bil utomlands måste du i allmänhet vara minst 21 år, och om du är under 25 kan en avgift för unga förare tillkomma. Vi rekommenderar att du läser policyn för ditt valda uthyrningsföretag innan du gör en bokning.

Vilken dokumentation eller vilket ID-kort behöver du för att hyra en bil i Västerås?

Alla förare måste ha ett giltigt fullständigt körkort för att hyra en bil i Västerås. Om körkortet är skrivet på ett annat språk än det i uthyrningslandet kan ett internationellt körtillstånd krävas för att undvika risken för eventuella böter. Om du hyr en bil utomlands kan du också behöva uppvisa bevis på returresa och boendeinformation under din vistelse. Det är alltid lämpligt att kontrollera vad som gäller med det enskilda uthyrningsföretaget du bokar med.


Hyrbilar på populära flygplatser nära Västerås

Hyr en bil på en av dessa populära flygplatser nära Västerås

Hyrbilstyper som är extra populära i Västerås

Hyra någon av alla dessa populära hyrbilstyper i Västerås

Börja planera din resa till Västerås


Varför använda momondo?

Varför ska jag använda momondo för att boka en hyrbil i Västerås?

Du bör boka en hyrbil i Västerås med momondo eftersom det är snabbt, gratis och lätt att använda samtidigt som du kan spara pengar. momondo gör grovjobbet genom att hitta priser och policys för olika hyrbilar. Det enda du behöver göra är att jämföra alternativen och välja det som passar din resa.

Hur hjälper momondo mig att hitta det bästa hyrbilserbjudandet i Västerås?

momondo hjälper dig hitta det bästa hyrbilserbjudandet i Västerås genom att möjliggöra filtrering av resultaten efter pris, kapacitet, funktioner, avlämning, upphämtningsplats och mycket mer.

Visar momondo hyrbilserbjudanden i Västerås med gratis avbokning?

Ja, du kan filtrera specifikt efter biluthyrningsföretag i Västerås som erbjuder gratis avbokning på momondo.

Kan jag hyra en bil med rättvis bränslepolicy i Västerås på momondo?

Ja, rättvisa bränslepolicyer är ett specifikt filter som erbjuds på momondo för alla biluthyrningsplatser, inklusive Västerås.

Kan jag hitta ett ställe för biluthyrning i Västerås som erbjuder förhöjd rengöring på momondo?

Förhöjda rengöringstjänster finns tillgängliga för alla biluthyrningsställen på momondo, inklusive för Västerås.

Kan jag söka efter hyrbilar i Västerås med obegränsat kilometertal på momondo?

Absolut. Du kan specifikt filtrera efter hyrbilserbjudanden i Västerås med obegränsat kilometertal på momondo.


Ett enklare sätt att hantera din resa till Västerås

Vi gör det superenkelt att schemalägga, organisera och resa med vänner eller familj. Trips är gratis – och tillgängligt för dig att använda oavsett var du bokar.