Hyrbilar i Lund, Skåne län

Vill du hyra en bil billigt i Lund, Skåne län? Sök och jämför priser här!

Lund, Sverige
5 dec — 12 dec
Samma avlämingsplats
Lund, Sverige
mån 5/12
12:00
mån 12/12
12:00
Förarens ålder:

De bästa erbjudandena för hyrbilar i Lund, Skåne län

Hitta fantastiska erbjudanden nedan för en mängd populära hyrbilar i Lund, Skåne län
Seat Leon
eller liknande Kompakt
Upp till 4 passagerare

29 kr/dag

(12 dec - 17 dec)
Seat Leon
Citroen C3
eller liknande Ekonomi
Upp till 2 passagerare

45 kr/dag

(22 dec - 2 jan)
Citroen C3
Kia Cee'd SW
eller liknande Kompakt kombi
Upp till 4 passagerare

35 kr/dag

(12 dec - 17 dec)
Kia Cee'd SW
Seat Leon
eller liknande Kompakt
Upp till 4 passagerare

32 kr/dag

(12 dec - 17 dec)
Seat Leon
Audi A6 Avant
eller liknande Kombi premium
Upp till 5 passagerare

82 kr/dag

(12 jan - 16 jan)
Audi A6 Avant
Mercedes-Benz E-Class Wagon
eller liknande Kombi premium
Upp till 5 passagerare

94 kr/dag

(12 jan - 16 jan)
Mercedes-Benz E-Class Wagon
BMW 3 Series Touring
eller liknande Stor kombi
Upp till 5 passagerare

75 kr/dag

(12 jan - 16 jan)
BMW 3 Series Touring
Toyota Yaris
eller liknande Ekonomi
Upp till 2 passagerare

50 kr/dag

(22 dec - 2 jan)
Toyota Yaris
Citroen Berlingo
eller liknande Lastbil
Upp till 4 passagerare

92 kr/dag

(12 dec - 17 dec)
Citroen Berlingo

Viktig information om hyrbilar i Lund

För att hyra bil i Lund ska du ha fyllt 18 år då detta gäller som åldersgräns för att hyra bil i Sverige. Sök via momondo för att hyra en bil billigt under din resa till Lund då sökfunktionen tillåter dig att jämföra priser för olika hyrbilar och biluthyrare. Tänk på att de priser som listas gäller för förare som är över 24 år. Om du är yngre än så tillkommer ofta en extra avgift som biluthyrningen avkräver för unga förare. Det är därför billigare att boka hyrbil om du är över 24 år.

I Lund gäller samma trafikregler som i resten av Sverige, men du har också skyldighet att känna till de lokala trafikföreskrifter som finns. Dessa kan du lära dig mer om hos transportstyrelsen eller via Lunds kommun. Bland annat är centrala Lund en miljözon, vilket innebär att det finns vissa restriktioner på större fordon. Många lokala regler gäller även för genomfart i centrum och parkeringsregler.

Inne i Lunds centrum hittar du cirka 3000 parkeringsplatser. För att betala för din parkering kan du antingen använda parkeringsautomaterna eller betala med din mobiltelefon. I tillägg till gatuparkering och parkeringsplatser finns även flera parkeringshus som sköts av Lunds kommun. Det finns även fyra särskilda elbilsparkeringar i staden där du kan ladda din bil. På vissa platser i staden gäller begränsad parkering där du bara kan ställa bilen i 15 minuter. För gatuparkering i centrum under vardagar gäller för det mesta att du max kan ställa bilen i 24 timmar.

Med en hyrbil under vistelsen i Lund har du möjlighet att ta dig runt i omgivningarna och besöka ett flertal populära destinationer. Bland annat kan du enkelt ta dig till närliggande Malmö och därifrån kan du via Öresundsbron göra en dagsutflykt till Köpenhamn i Danmark. För friluftsutflykter kan du ta bilen till Drakamöllan Naturreservat där det finns vandringsleder både för nybörjare och mer avancerade vandrare.

För att hyra bil i Lund behöver du inte ha någon försäkring för att tillåtas boka en hyrbil, men det är rekommenderat. Utan försäkring kan du råka på höga kostnader om bilen skulle skadas eller bli stulen. Du bör därför antingen ha en självriskreducering eller stöldreducering, då de kostnader du som förare behöver stå för kraftigt reduceras vid stöld eller skada. Du kan även köpa till en självriskeliminering som innebär att kostnaderna helt täcks av försäkringen. Biluthyrare har ofta erbjudanden för olika försäkringar som du kan lägga till direkt vid bokningen av din hyrbil. Innan du köper till en försäkring ska du dock kolla med din bank eller kreditkortsföretag om en gratis försäkring ingår när du betalar med kort. På det sättet slipper du betala dubbelt för försäkringar.

För att hyra bil i Lund behöver du antingen ett svenskt körkort eller ett internationellt körkort. Undantaget är om du har ett körkort som är utfärdat på engelska, tyska eller franska inom EES-länderna, då dessa körkort är fullt giltiga i Sverige.

Sök på momondo för att hitta hyrbilar som går att hämta och lämna på de platser du ska besöka. Genom att välja vilken upphämtningsplats och avlämningsplats du önskar när du gör din sökning får du en lista på resultat av bilar och biluthyrare som passar in på din sökning. I Lund kan du bland annat hämta och lämna bilar på Malmö flygplats, men även hos biluthyrare inne i Malmö. När du gör din sökning kan du även filtrera alternativen efter vilken storlek på bilen du behöver, vilken biltyp du önskar och vilken budget du har. Du kan hitta en hyrbil med billig kilometerkostnad, hyrbil med fria mil samt bilar för både kort- och långtidshyra. Många biluthyrningar erbjuder även tillbehör som GPS och barnstolar vid bokningen.


Erbjudanden på hyrbilar i Lund, Skåne län

Hitta rätt hyrbil för dig i Lund

Bilar i Liten

372 kr - 1 093 kr

Alla biltyper

625 kr - 2 269 kr

Genomsnittspriset för en bil av typen Liten i Lund, Sverige är 678 kr. Den billigaste tiden att hyra en bil av typen Liten i Lund, Sverige är september. Då är priset 46% lägre än under resten året och ligger på bara 372 kr per dag. En hyrbil av typen Liten är typiskt 41 % billigare än den genomsnittliga hyrbilen i Lund. Genomsnittspriset för en hyrbil i Lund kan variera beroende på ett antal faktorer så som utbud, fordonets popularitet och hur långt i förväg som du bokar hyrbilen. Nedan är de bästa priserna för hyrbilar av typen Liten i Lund som hittats på momondo under den senaste veckan.

Genomsnittspriset för en bil av typen Medel i Lund, Sverige är 838 kr. Den billigaste tiden att hyra en bil av typen Medel i Lund, Sverige är mars. Då är priset 38% lägre än under resten året och ligger på bara 524 kr per dag. En hyrbil av typen Medel är typiskt 27 % billigare än den genomsnittliga hyrbilen i Lund. Genomsnittspriset för en hyrbil i Lund kan variera beroende på ett antal faktorer så som utbud, fordonets popularitet och hur långt i förväg som du bokar hyrbilen.

Genomsnittspriset för en bil av typen Stor i Lund, Sverige är 1 469 kr. Den billigaste tiden att hyra en bil av typen Stor i Lund, Sverige är april. Då är priset 49% lägre än under resten året och ligger på bara 761 kr per dag. En hyrbil av typen Stor är typiskt 23% dyrare än den genomsnittliga hyrbilen i Lund. Genomsnittspriset för en hyrbil i Lund kan variera beroende på ett antal faktorer så som utbud, fordonets popularitet och hur långt i förväg som du bokar hyrbilen. Nedan är de bästa priserna för hyrbilar av typen Stor i Lund som hittats på momondo under den senaste veckan.

Genomsnittspriset för en bil av typen SUV i Lund, Sverige är 628 kr. Den billigaste tiden att hyra en bil av typen SUV i Lund, Sverige är november. Då är priset 35% lägre än under resten året och ligger på bara 410 kr per dag. En hyrbil av typen SUV är typiskt 45 % billigare än den genomsnittliga hyrbilen i Lund. Genomsnittspriset för en hyrbil i Lund kan variera beroende på ett antal faktorer så som utbud, fordonets popularitet och hur långt i förväg som du bokar hyrbilen.

Genomsnittspriset för en bil av typen Skåpbil i Lund, Sverige är 2 056 kr. Den billigaste tiden att hyra en bil av typen Skåpbil i Lund, Sverige är januari. Då är priset 64% lägre än under resten året och ligger på bara 750 kr per dag. En hyrbil av typen Skåpbil är typiskt 45% dyrare än den genomsnittliga hyrbilen i Lund. Genomsnittspriset för en hyrbil i Lund kan variera beroende på ett antal faktorer så som utbud, fordonets popularitet och hur långt i förväg som du bokar hyrbilen.

Genomsnittspriset för en bil av typen Lyxigt i Lund, Sverige är 1 561 kr. Den billigaste tiden att hyra en bil av typen Lyxigt i Lund, Sverige är november. Då är priset 69% lägre än under resten året och ligger på bara 495 kr per dag. En hyrbil av typen Lyxigt är typiskt 28% dyrare än den genomsnittliga hyrbilen i Lund. Genomsnittspriset för en hyrbil i Lund kan variera beroende på ett antal faktorer så som utbud, fordonets popularitet och hur långt i förväg som du bokar hyrbilen. Nedan är de bästa priserna för hyrbilar av typen Lyxigt i Lund som hittats på momondo under den senaste veckan.

Seat Leon
eller liknande Kompakt
Upp till 4 passagerare

29 kr/dag

(12 dec - 17 dec)
Seat Leon
Volkswagen Golf
eller liknande Kompakt
Upp till 4 passagerare

30 kr/dag

(12 dec - 17 dec)
Volkswagen Golf
Seat Leon
eller liknande Kompakt
Upp till 4 passagerare

32 kr/dag

(12 dec - 17 dec)
Seat Leon

Hyrbilsleverantörer i Lund

Alla större biluthyrningsfirmor i Lund, Skåne län

Hertz

3 platser
Översikt

Renlighet

8,6

Comfort

8,6

Övergripande

7,3

Upphämtning/avlämning

7,3

Bäst

7,3

Avis

2 platser

keddy by Europcar

2 platser

Sixt

2 platser

Sunnycars

2 platser

Budget

1 plats

Europcar

1 plats

MABI

1 plats

Bra att veta om hyrbilar i Lund

Få en överblick över bra hyrbilserbjudanden, populära biluthyrningsföretag och de bästa hyrbilstyperna för ditt besök i Lund.

Mest populära uthyrningsföretag

Hertz

Populära biltyper

Compact, Mini, SUV

Billigaste hyrbilen

226 kr

Mest populära modellen

Class Special Car
Den mest populära biluthyrningsfirman i Lund som hittats på momondo den här månaden är Hertz. Andra toppval för biluthyrningsföretag är Sixt och Europcar
Följande biltyper har erbjudits hos hyrbilsföretag i Lund under de senaste 72 timmarna: Compact, Mini, SUV.
Det lägsta priset för en hyrbil i Lund är 226 kr/dag. För det här området kan du förvänta dig genomsnittliga priser från 437 kr/dag.
Den mest populära biltypen att hyra i Lund under de senaste 7 dagarna är av modellen Class Special Car. Våra användare föredrar också Renault Captur som ett alternativ.

Hyr en bil nära ett av dessa populära hotell i Lund

Nedan visas de mest populära hotellen i Lund

Att köra med hyrbil i Lund – Vanliga frågor & svar

Ta reda på allt du behöver veta om att hyra bil i Lund och förbered dig ordentligt inför din nästa resa

För december i Lund, var genomsnittspriset för att hyra bil en weekend 426 kr - men vissa användare hittade erbjudanden så låga som 255 kr. Användare som letat efter en veckas hyrbil i Lund i december hittade ett genomsnittspris på 0 kr - men priser så låga som 0 kr hittades, beroende på datum och bilval.

Du hittar de billigaste biluthyrningspriserna i Lund hos Budget, som har 1 uthyrningskontor i staden. Användare på momondo har hittat dagspriser så låga som 25 kr, men genomsnittspriset för en biluthyrning i Lund från Budget ligger på 270 kr per dag.

Det är väldigt populärt att hyra från Hertz i Lund, Sverige då de har fler uthyrningskontor än andra företag. Det finns 3 uthyrningskontor i centrum av Lund, Sverige, och du kan förvänta dig priser på 403 kr per dag för att hyra din bil i Lund, Sverige.

Hastighetsgränsen i Lund är 60 km/t inne i staden. Detsamma kan gälla för närliggande städer och bostadsområden. Hastighetsgränsen i förorterna till Lund är 100 km/t och för motorvägen går gränsen vid 120 km/t. Håll dock uppsikt efter vägskyltar då hastighetsbestämmelserna kan ändras.

Om du letar efter en hyrbil i Lund för en bilresa till närliggande områden under november månad är det viktigt att veta att resten av Skåne län vanligtvis har en temperatur på 4 °C och en nederbörd på omkring 60 mm.


Hyrbilar på populära flygplatser nära Lund

Hyr en bil på en av dessa populära flygplatser nära Lund

Hyrbilstyper som är extra populära i Lund

Hyra någon av alla dessa populära hyrbilstyper i Lund

Börja planera din resa till Lund


Varför använda momondo?

Att använda momondo för att boka en hyrbil i Lund kan hjälpa dig spara både tid och pengar. momondo söker igenom tusentals biluthyrningssidor och platser för att ge dig ett brett urval av alternativ och bilar att välja mellan.

Med momondo kan du hitta det bästa hyrbilserbjudandet i Lund tack vare våra användbara filter som hjälper dig begränsa din sökning. Dessa filter inkluderar bland annat: pris, typ av fordon, uthyrningsföretag och specifika policyer som du kan tänkas behöva.

Ja, oavsett om det gäller bilar i Lund eller någon annanstans låter momondo dig filtrera specifikt efter policys som erbjuder gratis avbokning.

Ja, momondo har ett filter för rättvisa bränslepolicyer för biluthyrning i Lund.

Ja, du kan söka efter hyrbilar i Lund med förhöjda rengöringsalternativ på momondo.

Ja, du kan hitta alternativ med obegränsat kilometertal för hyrbilar i Lund på momondo.


Därför väljer resenärer att använda momondo
Boka med pålitlighet
Vi jämför hyrbilserbjudanden från över 70 000 platser så att du kan göra ett snabbt och enkelt val.
Ekomedveten
Välj bland en mängd fordon, inklusive el- och hybridalternativ för att se till att din resa är mer miljövänlig.
Inga dolda kostnader
Alla priser som visas är slutpriser, utan dolda kostnader eller avgifter så du kan vara säker på vilket pris som gäller.