Hitta billig biluthyrning i Lund

Vill du hyra en bil billigt i Lund? Sök och jämför priser här

Lund, Sverige
4 mar — 11 mar
Samma avlämingsplats
Lund, Sverige
tors 4/3
12:00
tors 11/3
12:00

Erbjudanden på hyrbilar i Lund

Hitta den rätta hyrbilen

Små bilar kategoriseras vanligtvis som ekonomiska bilar, kompakta bilar och bilar något mindre än genomsnittet. Du kan förvänta dig att få betala 416 kr per dag för att hyra en liten bil i Lund. Nedan är de bästa priserna som hittats på momondo under den senaste veckan.

Chevrolet Sonic Sedan
eller liknande Ekonomi
Upp till 2 passagerare
Utrymme: 1 väska
Fordon med 4-5 dörrar
228 kr/dag
26 mar - 28 mar
Lund
Vastra Stationstorget 10
Chevrolet Sonic Sedan
228 kr/dag
26 mar - 28 mar
Hitta liknande
Chevrolet Sonic Sedan
eller liknande Kompakt
Upp till 4 passagerare
Utrymme: 1 väska
Fordon med 4-5 dörrar
240 kr/dag
26 mar - 28 mar
Lund
Vastra Stationstorget 10
Chevrolet Sonic Sedan
240 kr/dag
26 mar - 28 mar
Hitta liknande
Ford Focus
eller liknande Kompakt kombi
Upp till 4 passagerare
Utrymme: 1 väska
Fordon med 4-5 dörrar
273 kr/dag
26 mar - 28 mar
Lund
Vastra Stationstorget 10
Ford Focus
273 kr/dag
26 mar - 28 mar
Hitta liknande
Chevrolet Sonic Sedan
eller liknande Ekonomi
Upp till 2 passagerare
Utrymme: 1 väska
Fordon med 2/4 dörrar
283 kr/dag
26 mar - 28 mar
Lund
Faltspatsvagen 2
Chevrolet Sonic Sedan
283 kr/dag
26 mar - 28 mar
Hitta liknande
Chevrolet Sonic Sedan
eller liknande Ekonomi
Upp till 2 passagerare
Utrymme: 1 väska
Fordon med 4-5 dörrar
295 kr/dag
26 mar - 28 mar
Lund
Västra Stationstorget
Chevrolet Sonic Sedan
295 kr/dag
26 mar - 28 mar
Hitta liknande
Chevrolet Sonic Sedan
eller liknande Kompakt
Upp till 4 passagerare
Utrymme: 1 väska
Fordon med 4-5 dörrar
321 kr/dag
26 mar - 28 mar
Lund
Västra Stationstorget
Chevrolet Sonic Sedan
321 kr/dag
26 mar - 28 mar
Hitta liknande

När är det billigast att hyra en bil i Lund?

Alla

117 kr - 1 473 kr

I mars månad är det billigast att hyra en bil i Lund. Priset ligger då 67% lägre än under resten av året, på bara 117 kr per dag. Den dyraste månaden är juni. Priset för en hyrbil i Lund kan variera beroende på ett antal faktorer så som utbud, fordonets popularitet, och hur långt i förväg som du bokar hyrbilen.


Information om din resa till Lund

Hur gammal ska man vara för att hyra bil i Lund?

För att hyra bil i Lund ska du ha fyllt 18 år då detta gäller som åldersgräns för att hyra bil i Sverige. Sök via momondo för att hyra en bil billigt under din resa till Lund då sökfunktionen tillåter dig att jämföra priser för olika hyrbilar och biluthyrare. Tänk på att de priser som listas gäller för förare som är över 24 år. Om du är yngre än så tillkommer ofta en extra avgift som biluthyrningen avkräver för unga förare. Det är därför billigare att boka hyrbil om du är över 24 år.

Viktigt att veta om trafikregler i Lund

I Lund gäller samma trafikregler som i resten av Sverige, men du har också skyldighet att känna till de lokala trafikföreskrifter som finns. Dessa kan du lära dig mer om hos transportstyrelsen eller via Lunds kommun. Bland annat är centrala Lund en miljözon, vilket innebär att det finns vissa restriktioner på större fordon. Många lokala regler gäller även för genomfart i centrum och parkeringsregler.

Parkering

Inne i Lunds centrum hittar du cirka 3000 parkeringsplatser. För att betala för din parkering kan du antingen använda parkeringsautomaterna eller betala med din mobiltelefon. I tillägg till gatuparkering och parkeringsplatser finns även flera parkeringshus som sköts av Lunds kommun. Det finns även fyra särskilda elbilsparkeringar i staden där du kan ladda din bil. På vissa platser i staden gäller begränsad parkering där du bara kan ställa bilen i 15 minuter. För gatuparkering i centrum under vardagar gäller för det mesta att du max kan ställa bilen i 24 timmar.

Utflyktsmål i och omkring Lund

Med en hyrbil under vistelsen i Lund har du möjlighet att ta dig runt i omgivningarna och besöka ett flertal populära destinationer. Bland annat kan du enkelt ta dig till närliggande Malmö och därifrån kan du via Öresundsbron göra en dagsutflykt till Köpenhamn i Danmark. För friluftsutflykter kan du ta bilen till Drakamöllan Naturreservat där det finns vandringsleder både för nybörjare och mer avancerade vandrare.

Vilka försäkringar ska man ha?

För att hyra bil i Lund behöver du inte ha någon försäkring för att tillåtas boka en hyrbil, men det är rekommenderat. Utan försäkring kan du råka på höga kostnader om bilen skulle skadas eller bli stulen. Du bör därför antingen ha en självriskreducering eller stöldreducering, då de kostnader du som förare behöver stå för kraftigt reduceras vid stöld eller skada. Du kan även köpa till en självriskeliminering som innebär att kostnaderna helt täcks av försäkringen. Biluthyrare har ofta erbjudanden för olika försäkringar som du kan lägga till direkt vid bokningen av din hyrbil. Innan du köper till en försäkring ska du dock kolla med din bank eller kreditkortsföretag om en gratis försäkring ingår när du betalar med kort. På det sättet slipper du betala dubbelt för försäkringar.

Kan man använda sitt svenska körkort i Lund, eller ska man ha ett internationellt körkort?

För att hyra bil i Lund behöver du antingen ett svenskt körkort eller ett internationellt körkort. Undantaget är om du har ett körkort som är utfärdat på engelska, tyska eller franska inom EES-länderna, då dessa körkort är fullt giltiga i Sverige.

Var i Lund kan man hämta och lämna sin hyrbil?

Sök på momondo för att hitta hyrbilar som går att hämta och lämna på de platser du ska besöka. Genom att välja vilken upphämtningsplats och avlämningsplats du önskar när du gör din sökning får du en lista på resultat av bilar och biluthyrare som passar in på din sökning. I Lund kan du bland annat hämta och lämna bilar på Malmö flygplats, men även hos biluthyrare inne i Malmö. När du gör din sökning kan du även filtrera alternativen efter vilken storlek på bilen du behöver, vilken biltyp du önskar och vilken budget du har. Du kan hitta en hyrbil med billig kilometerkostnad, hyrbil med fria mil samt bilar för både kort- och långtidshyra. Många biluthyrningar erbjuder även tillbehör som GPS och barnstolar vid bokningen.


Avstånd till populära hotell från Lund

Parkera din bil och dig själv på något av dessa hotell, inte långt ifrån Malmö flygplatss biluthyrningsdisk

Biluthyrning i Lund

I februari har vi genomfört 160 sökningar efter hyrbilar i Lund för momondo-användare.

Vilka rengöringsåtgärder tas av biluthyrningsföretag i Lund för att motverka spridningen av COVID-19?

Avis, Sixt, och Hertz är några av företagen som erbjuder förhöjda rengöringsalternativ för att motverka spridningen av COVID-19 i Lund. Fordonen rengörs alltid regelbundet, men hyrbilsföretagen tar nu extra åtgärder för att se till att bilarna är desinficerade. Du kan ta en titt på alla hyrbilsföretag i Lund som erbjuder denna tjänst genom att filtrera efter alternativet på momondo. I takt med att saker och ting förändras så ändras även policys. Vi kommer att göra vårt bästa för att hålla dig uppdaterad, men se alltid till att dubbelkolla direkt med leverantören.

Hur mycket kostar det att hyra en bil i Lund i mars?

För mars i Lund, var genomsnittspriset för att hyra bil en weekend 693 kr - men vissa användare hittade erbjudanden så låga som 309 kr. Användare som letat efter en veckas hyrbil i Lund i mars hittade ett genomsnittspris på 315 kr - men priser så låga som 257 kr hittades, beroende på datum och bilval.

Vilka hyrbilsfirmor i Lund har lägst priser för hyrbilar?

Du hittar de billigaste biluthyrningspriserna i Lund hos Hertz, som har 3 uthyrningskontor i staden. Användare på momondo har hittat dagspriser så låga som 170 kr, men genomsnittspriset för en biluthyrning i Lund från Hertz ligger på 351 kr per dag.

Finns det en avgift om jag avbokar min hyrbil i Lund?

Oftast finns det inga avgifter om du bestämmer dig för att avboka din hyrbil i Lund. Du kan dubbelkolla om ditt hyrbilsföretag erbjuder gratis avbokning eller ej i Lund när du gör din bokning med momondo.

Hur många uthyrningskontor har Hertz i Lund?

Det är väldigt populärt att hyra från Hertz i Lund då de har fler uthyrningskontor än andra företag. Det finns 3 uthyrningskontor i centrum av Lund, och du kan förvänta dig priser på 351 kr per dag för att hyra din bil i Lund.

Vad är hastighetsgränsen i Lund?

Hastighetsgränsen i Lund är 60 km/t inne i staden. Detsamma kan gälla för närliggande städer och bostadsområden. Hastighetsgränsen i förorterna till Lund är 100 km/t och för motorvägen går gränsen vid 120 km/t. Håll dock uppsikt efter vägskyltar då hastighetsbestämmelserna kan ändras.

Vilken bil skulle momondo rekommendera baserat på vädret i februari?

Vädret i Lund under februari kommer typiskt sett inte ha så stor inverkan på vilken typ av bil du hyr. Dock letar momondos användare ofta efter speciella biltyper att hyra i Lund.


Hyrbilar på flygplatser i Lund

Boka en hyrbil på en annan flygplats nära Lund

Upptäck fler biluthyrningsfirmor i

Ta en titt på hyrbilserbjudanden i städer som Gibraltar, Gustavia och Luqa inom

Planera din resa till Lund

  • Få de senaste insikterna gällande flyg till Lund

    Hitta den bästa tiden att resa, de billigaste priserna och populäraste flygbolagen.

    Hitta flyg till Lund
  • Börja planera din resa idag

    Få en överblick över de bästa hotellen i de mest populära stadsdelarna i Lund

    Hitta hotell i Lund