Hitta billig biluthyrning i Sundsvall

Vill du hyra en bil billigt i Sundsvall? Sök och jämför priser här

Sundsvall, Sverige
1 dec — 8 dec
Samma avlämingsplats
Sundsvall, Sverige
tis 1/12
12:00
tis 8/12
12:00

Leverantörer av hyrbilar i Sundsvall

Alla större biluthyrningsfirmor i Sundsvall
Betyg för uthyrningsfirma: Bra 7.6

Betyg baserat på 1 recensioner


Information om din resa till Sundsvall

Hur gammal ska man vara för att hyra bil i Sundsvall?

Du ska vara 18 år gammal för att kunna hyra bil i Sundsvall. Denna ålder gäller i hela Sverige för biluthyrare. Det är dock vanligt att det tillkommer en extra kostnad för att hyra bil i Sundsvall om du är mellan 18 och 24 år. Någon övre åldersgräns gäller inte i Sverige så länge du har ett giltigt körkort.

Viktigt att veta om trafikregler i Sundsvall

I Sundsvall gäller samma generella trafikregler som i resten av Sverige. Som förare har du skyldighet att även känna till de lokala reglerna och trafikföreskrifterna. Du kan lära dig om dessa via Sundsvalls kommun eller via transportstyrelsen. Bland annat är det enkelriktat i området Stenstan och där finns även flera gågator där det är förbjudet att köra bil. Vissa regler förändras under året, bland annat finns gator som under sommaren är gågator och under vintern är gångfartsområden. Det finns också gator i Sundsvall där endast bussar får köra. Vissa gator inne i Sundsvalls centrum är förbjudna att köra på mellan klockan 10 på kvällen och klockan 5 på morgonen.

Parkering

Det finns många parkeringsplatser i Sundsvall så det är enkelt att hitta någon stans att ställa bilen. Det finns ungefär 5000 parkeringsplatser i Sundsvalls centrum. Kommunen erbjuder även en mobilapp där du kan se var det finns lediga platser. Du kan parkera både på gatan, i parkeringshus och på parkeringsplatser. Betalning sker via parkeringsautomater eller via mobilappar och sms.

Utflyktsmål i och omkring Sundsvall

Med en bil under din vistelse i Sundsvall blir det enkelt att ta sig runt till olika sevärdheter och destinationer i stadens omgivningar utan att behöva förlita sig på bussarna. Omgivningarna bjuder på vacker och orörd natur som är perfekta för friluftsaktiviteter. Norra Bergets Friluftsmuseum är ett naturreservat och utomhusmuseum som är värt ett besök. Här finns längre vandringsleder i naturreservatet men även roliga historiska miljöer som är särskilt anpassade för barnfamiljer att besöka.

Vilka försäkringar ska man ha?

För att hyra bil i Sundsvall behöver du inte nödvändigtvis ha någon särskild försäkring för att tillåtas hyra bil av biluthyrningen. Många uthyrare har dock erbjudanden för olika försäkringar som du kan köpa till med din bokning. Det är rekommenderat att ha någon typ av försäkring för hyrbilen för att inte råka på mycket höga kostnader om något mot förmodan skulle hända. Om du är ute efter att hyra bil billigt och inte vill lägga till en försäkring till allt för hög kostnad kan du köpa till en självriskreducering eller stöldreducering som är billigare försäkringar som ändå kraftigt reducerar kostnaden vid skada eller stöld av hyrbilen. Om du vill vara helt skyddad för bokningen av hyrbil ska du köpa till en självriskeliminering som gör att du inte behöver stå för någon kostnad. Många banker och kreditkortsföretag erbjuder gratis försäkringar om du betalar med deras kort så innan du köper till en försäkring via biluthyrningen ska du kolla med din bank för att slippa betala dubbelt.

Kan man använda sitt svenska körkort i Sundsvall, eller ska man ha ett internationellt körkort?

När du hyr bil i Sundsvall behöver du ett giltigt körkort. Detta ska antingen vara ett svenskt körkort eller ett internationellt körkort om du inte har ett körkort utfärdat på tyska, engelska eller franska. Det internationella körkortet är en översättning av ditt nationella körkort men du ska ha med dig ditt originalkörkort även om du har översättningen.

Var i Sundsvall kan man hämta och lämna sin hyrbil?

I Sundsvall kan du hämta och lämna din hyrbil vid Sundsvall/Härnösand flygplats. Om du flyger ut från en flygplats vid en annan ort och vill lämna bilen där, kan du via momondo söka efter en annan avlämningsplats. Hos momondo kan du också jämföra priser mellan olika hyrbilserbjudanden för att hitta en billig hyrbil för din semester. Du kan bland annat hitta hyrbilar med fria mil, billiga kilometerkostnader, bilar för långtidshyra och bilar med tillbehör som barnstol och GPS.


Avstånd till populära hotell från Sundsvall

Parkera din bil och dig själv på något av dessa hotell, inte långt ifrån Sundsvall Timrå flygplatss biluthyrningsdisk

Biluthyrning i Sundsvall

I november har vi genomfört 112 sökningar efter hyrbilar i Sundsvall för momondo-användare.

Vilka rengöringsåtgärder tas av biluthyrningsföretag i Sundsvall för att motverka spridningen av COVID-19?

Många biluthyrningsföretag i Sundsvall har för din säkerhets skull infört nya rengöringskrav för att säkerställa att ditt fordon är desinficerat. Detta alternativ för förhöjd rengöring erbjuds nu på uthyrningskontor som Sixt, Avis och Hertz. Använd vårt filter för att se alla företag som erbjuder förhöjd rengöring i Sundsvall. I takt med att saker och ting förändras så ändras även policys. Vi kommer att göra vårt bästa för att hålla dig uppdaterad, men se alltid till att dubbelkolla direkt med leverantören.

Hur mycket kostar det att hyra en bil i Sundsvall i december?

För att hyra en bil i Sundsvall för en weekend i december, hittade vi så låga priser som 174 kr med genomsnittspriset 654 kr. Användare som letat efter en veckas hyrbil i Sundsvall i december hittade ett genomsnittspris på 414 kr - men priser så låga som 313 kr hittades, beroende på datum och bilval.

Vilka hyrbilsfirmor i Sundsvall har lägst priser för hyrbilar?

Den billigaste biluthyraren i Sundsvall är Hertz med en daglig genomsnittlig uthyrningsavgift på 359 kr från dess 4 uthyrningskontor i Sundsvall. Det absolut billigaste erbjudandet användare på momondo hittat är Hertz i Sundsvall för 155 kr.

Finns det en avgift om jag avbokar min hyrbil i Sundsvall?

Majoriteten av biluthyrningsföretag i Sundsvall erbjuder gratis avbokning. momondo kommer alltid informera om huruvida biluthyrningsfirmor som Sixt, Avis och Hertz har en avbokningsavgift för resenärer vars resplan ändras i sista minuten.

Hur många uthyrningskontor har Hertz i Sundsvall?

Sundsvall har 4 uthyrningskontor från Hertz med ett genomsnittligt dagspris på 359 kr.

Vad är hastighetsgränsen i Sundsvall?

Hastighetsgränsen i Sundsvall är 60 km/t inne i staden. Detsamma kan gälla för närliggande städer och bostadsområden. Hastighetsgränsen i förorterna till Sundsvall är 100 km/t och för motorvägen går gränsen vid 120 km/t. Håll dock uppsikt efter vägskyltar då hastighetsbestämmelserna kan ändras.


Planera din resa till Sundsvall

  • Få de senaste insikterna gällande flyg till Sundsvall

    Hitta den bästa tiden att resa, de billigaste priserna och populäraste flygbolagen.

    Hitta flyg till Sundsvall
  • Börja planera din resa idag

    Få en överblick över de bästa hotellen i de mest populära stadsdelarna i Sundsvall

    Hitta hotell i Sundsvall