Hitta billig biluthyrning i Kalmar, Sverige

Vill du hyra en bil billigt i Kalmar, Sverige? Sök och jämför priser här

Kalmar, Sverige
12 maj — 19 maj
Samma avlämingsplats
Kalmar, Sverige
ons 12/5
12:00
ons 19/5
12:00
Förarens ålder:

Leverantörer av hyrbilar i Kalmar

Alla större biluthyrningsfirmor i Kalmar, Sverige
7,6
Bra
1 omdöme3 platser
Översikt

Renlighet

6,0

Comfort

8,0

Övergripande

8,0

Upphämtning/avlämning

6,0

Valuta för pengarna

10,0
0,0
Förfärligt
3 platser
0,0
Förfärligt
3 platser
0,0
Förfärligt
3 platser
0,0
Förfärligt
2 platser
0,0
Förfärligt
2 platser
0,0
Förfärligt
2 platser
0,0
Förfärligt
1 plats

Information om din resa till Kalmar

Hur gammal ska man vara för att hyra bil i Kalmar?

För att hyra bil i Kalmar behöver du ha fyllt 18 år. Det finns inte någon övre åldersgräns som gäller i Sverige för att köra eller hyra bil, men du måste ha ett giltigt körkort. Sök via momondo för att jämföra priser och hyra en bil billigt. Tänk dock på att om du är under 24 år är det mycket vanligt att en extra avgift för unga förare tillkommer till hyrpriset som listas i sökresultatet. Det är därför billigare att hyra bil om du är över 24 år.

Viktigt att veta om trafikregler i Kalmar

När du hyr bil för din vistelse i Kalmar är det viktigt att känna till vilka trafikregler som gäller. Som förare är detta din skyldighet, det gäller även för de lokala trafikföreskrifterna. Lokala trafikföreskrifter hittar du i svensk trafikföreskriftförsamling som finns hos transportstyrelsen. Annars gäller de vanliga svenska reglerna för hur man tar sig fram i trafiken. Lokala bestämmelser kan bland annat gälla miljözoner, genomfart i centrala områden samt regler gällande parkering.

Parkering

Som besökare i Kalmar har du flera olika alternativ när det kommer till parkering. Du kan köpa en parkeringsbiljett för ett enstaka tillfälle eller en parkeringsbiljett som gäller i 30-dagar. Om det inte finns någon särskild maxtid angiven vid parkeringsplatsen gäller 24-timmarsregeln. Priset beror på i vilken parkeringszon du ställer bilen. I centrala Kalmar, på Kvarnholmen, kostar en 30-dagars biljett cirka 300 SEK. Om du istället köper en enstaka parkeringsbiljett betalar du mellan 5 och 10 SEK per timme. För att betala för parkeringen kan du antingen använda parkeringsautomater som tar både mynt och kort, eller använda sms-betalning eller mobilapp.

Utflyktsmål i och omkring Kalmar

Med en hyrbil kan du lätt ta dig omkring till sevärdheter som ligger utanför centrala Kalmar. Bland annat är ett populärt resmål stränderna på Öland, dit du tar dig via Ölandsbron. På Öland hittar du även Borgholms fästning från 1700-talet, fyren Långe Jan och naturreservatet Trollskogen.

Vilka försäkringar ska man ha?

För att hyra bil i Kalmar kräver inte biluthyrningen att du har någon särskild försäkring. Däremot är det starkt rekommenderat att du skaffar en försäkring för att skydda dig mot eventuella kostnader som kan uppkomma vid stöld eller skada på bilen. De flesta biluthyrare har erbjudanden gällande försäkringar som du kan lägga till redan när du bokar din hyrbil. Dessa kan bland annat vara självrisk- eller stöldriskreduceringar. Med dessa försäkringar reduceras den kostnad som du som förare behöver stå för kraftigt vid skada eller stöld av hyrbilen. Du kan även skaffa en självriskeliminering om du vill skydda dig helt från kostnader då denna försäkring täcker både stöld och skada. Innan du köper till en försäkring från biluthyrningen ska du kolla med din bank eller kreditkortsbolag om de erbjuder en gratis försäkring i och med att du betalar med deras kort. Många kortföretag har nämligen detta erbjudande vilket gör det onödigt att köpa till en försäkring.

Kan man använda sitt svenska körkort i Kalmar, eller ska man ha ett internationellt körkort?

För att hyra bil i Kalmar behöver du ett svenskt eller internationellt körkort. Det internationella körkortet fungerar som en intygad översättning av ditt körkort. Undantaget är om du har ett körkort som är utfärdat inom något av EES-länderna, då dessa är giltiga i Sverige.

Var i Kalmar kan man hämta och lämna sin hyrbil?

När du gör din sökning efter hyrbilar hos momondo kan du även filtrera din sökning efter de tillgängliga upphämtnings- och avlämningsplatserna. I Kalmar hämtas och lämnas de flesta bilar på Kalmar Flygplats. Om du vill lämna din bil på en annan plats kan du väja alternativet Annan avlämningsplats och välja en annan ort att lämna bilen på. Via momondo kan du hitta en hyrbil med fria mil, billig kilometerkostnad och bilar både för kort- och långtidshyra. När du gör din bokning kan du även lägga till tillbehör som GPS, försäkring och barnstol för att underlätta förberedelserna inför resan.

Priser kontrollerade 28/09/2018.


Avstånd till populära hotell från Kalmar, Sverige

Parkera din bil och dig själv på något av dessa hotell, inte långt ifrån Växjö flygplatss biluthyrningsdisk

Biluthyrning i Kalmar

I maj, fram till dagens datum, har 74 momondo-användare sökt efter billiga hyrbilar i Kalmar.

Vilka rengöringsåtgärder tas av biluthyrningsföretag i Kalmar för att motverka spridningen av COVID-19?

Rena fordon har alltid varit en prioritet för biluthyrningsföretag. Sixt, Avis och Europcar är några av företagen som implementerar nya säkerhetsrutiner för att se till att ditt fordon är desinficerat. Sök igenom vår sajt för att se efter om det finns ett alternativ som erbjuder förhöjd rengöring av ditt fordon i Kalmar. I takt med att saker och ting förändras så ändras även policys. Vi kommer att göra vårt bästa för att hålla dig uppdaterad, men se alltid till att dubbelkolla direkt med leverantören.

Vilka hyrbilsfirmor i Kalmar har lägst priser för hyrbilar?

Generellt sett har MABI de billigaste dagspriserna med ett genomsnittligt pris på 348 kr per dag för hyrbilar i Kalmar. Det absolut billigaste priset som hittats på deras 3 uthyrningskontor i Kalmar är 185 kr per dag.

Finns det en avgift om jag avbokar min hyrbil i Kalmar, Sverige?

Oftast finns det inga avgifter om du bestämmer dig för att avboka din hyrbil i Kalmar. Du kan dubbelkolla om ditt hyrbilsföretag erbjuder gratis avbokning eller ej i Kalmar när du gör din bokning med momondo.

Hur många uthyrningskontor har MABI i Kalmar?

MABI har 3 uthyrningskontor. Användare på momondo kan förvänta sig få betala i genomsnitt 348 kr per dag om de hyr från ett av dessa kontor.

Vad är hastighetsgränsen i Kalmar, Sverige?

Hastighetsgränsen i Kalmar är 60 km/t vilket även gäller för närliggande städer och byar. Hastighetsgränsen för förorter och motorvägen runt Kalmar är 100 km/t respektive 120 km/t. Om du hyr en bil i Kalmar bör du vara vaksam på att dessa hastighetsgränser måste följas.

Hur är vädret i Kalmar, Sverige i maj?

Den som letar efter en hyrbil i Kalmar under månaden maj kan förvänta sig att temperaturen ligger runt 9 °C och en nederbörd på cirka 30 mm. Denna information kan vara till stor hjälp när du väljer vilken bil du vill hyra.

Vilken bil skulle momondo rekommendera baserat på vädret i maj?

Vädret i Kalmar under maj kommer typiskt sett inte ha så stor inverkan på vilken typ av bil du hyr. Dock letar momondos användare ofta efter speciella biltyper att hyra i Kalmar. Resenärer som vill kunna hyra en bil så billigt som möjligt i Kalmar tenderar att välja mindre bilar då dessa typiskt är billigast. Exempel på små bilar tillgängliga för uthyrning är Ford Focus, Ford Fiesta och Opel Corsa.

Är vädret i Kalmar representativt för resten av Kalmar län?

Den som vill hyra en bil i Kalmar för en bilresa till närliggande områdena bör veta att temperaturerna i Kalmar län under maj månad vanligtvis ligger runt 9 °C med en nederbörd på omkring 30 mm.


Planera din resa till Kalmar