Insikter
Senaste erbjudandena
Jämförelse av fordon
Lista över firmor
FAQ

Hyrbilar i Malmö, Skåne län

Vill du hyra en bil billigt i Malmö, Skåne län? Sök och jämför priser här!

Malmö, Sverige
26 mar — 2 apr
Malmö, Sverige
tis 26/3
12:00
tis 2/4
12:00
Förarens ålder:

Erbjudanden från hyrbilsfirmor på över 70 000 platser.

Utsedd till vinnare av Europas bästa reseapp 2023

Trender och insikter om att hyra bil i Malmö

Användbara insikter som hjälper dig att boka den perfekta hyrbilen i Malmö

Vilken är den billigaste hyrbilsfirman i Malmö?

De billigaste hyrbilarna i Malmö hittas generellt genom Thrifty. När du bokar med Thrifty kan du ha chansen att hitta hyrbilspriser så låga som 245 kr/dag. Det genomsnittliga priset för att hyra en bil i Malmö är 245 kr/dag.

Vilken hyrbilsfirma har flest kontor i Malmö?

MABI har flest uthyrningskontor i Malmö med 7 komtor.

Vilken bil väljer flest att hyra i Malmö?

Hyrbilar av modellerna Kia Niro och Volvo XC40 i Malmö är de två mest populära bilmodellerna enligt våra uppgifter. Hyrbilspriser för modellen Kia Niro i Malmö kan variera beroende på vilket förtag du hyr från, men våra användare har hittat genomsnittspriser på 527 kr/dag och priser så låga som 225 kr/dag. Hyrbilspriser för modellen Volvo XC40 kan också variera, men tenderar att ligga på i genomsnitt 481 kr/dag, med de billigaste erbjudanden så låga som 256 kr/dag.

De bästa erbjudandena för hyrbilar i Malmö, Skåne län

Hitta fantastiska erbjudanden nedan för en mängd populära hyrbilstyper i Malmö, Skåne län
Ekonomi329 kr per dag
Kompakt297 kr per dag
Medelstor329 kr per dag
Standard313 kr per dag
Mini302 kr per dag
Kompakt kombi389 kr per dag
Stor kombi424 kr per dag
Mellanstor kombi440 kr per dag
Standard kombi514 kr per dag
Medelstor SUV538 kr per dag
De bästa priserna som hittats av momondo-användare de senaste 48 timmarna.

Viktig information om hyrbilar i Malmö

Hur gammal ska man vara för att hyra bil i Malmö?

För att hyra bil i Malmö ligger åldersgränsen på 18 år, precis som i resten av Sverige. Det finns inte någon övre åldersgräns utan det som gäller är att du har ett giltigt körkort. Om du är mellan 18 och 24 år och hyr bil i Malmö kan kostnaden dock vara högre än om du är över 24 år, då det anses vara högre risk att hyra ut en bil till unga förare.

Viktigt att veta om trafikregler i Malmö

I Malmö gäller samma trafikregler som i övriga Sverige, men det finns även vissa lokala trafikföreskrifter. Dessa kan till exempel vara regleringar gällande parkeringsförbud i vissa områden, miljözoner eller storlek på fordon. Som förare är du skyldig att ta reda på dessa regler och detta kan du göra via Svensk Trafikföreskriftsamling. På många ställen är det skyltat vilka regler som gäller men se ändå till att ta reda på de lokala reglerna innan du börjar köra.

Parkering

Malmö har över 4000 gatuparkeringar och nära 7000 parkeringsplatser i centralt belägna parkeringshus så du hittar enkelt en plats att ställa bilen. På söndagar är det gratis att gatuparkera i city men under övriga dagar behöver du betala. Avgiften du betalar avgörs av var i staden du parkerar och under vilken tid. Staden erbjuder både korttids och långtidsparkering och via stadens hemsida hittar du de olika alternativen.

Utflyktsmål i och omkring Malmö

Med en hyrbil tar du dig enkelt runt i stadens omgivningar vilket ger dig möjlighet att besöka flera resmål en bit utanför stadens centrum. Via Öresundsbron tar du dig snabbt över till Köpenhamn för en dagsutflykt till den danska huvudstaden och på mindre än en timme är du i ett annat land. Ett populärt resmål nära Köpenhamn som är lätt att nå med en hyrbil är konstmuseet Louisiana som anses vara ett av Europas bästa. Under sommaren kan du göra en 30 minuters bilutflykt till Dalby Stenbrott som ligger mitt i Knivsåsens naturreservat. Här kan du bada, vandra i vacker natur eller plocka bär och svamp. Härliga stränder hittar du även i badorten Lomma som ligger ungefär 25 minuter utanför staden.

Vilka försäkringar ska man ha?

Du behöver inte ha en försäkring för att hyra bil i Malmö men det är rekommenderat då du annars kan råka ut för höga kostnader om något mot förmodan skulle hända. Många av biluthyrarna har erbjudanden för försäkringar i samband med att du bokar din hyrbil. Detta kan du se när du söker efter att hyra bil i Malmö hos momondo. Innan du köper till en försäkring via biluthyrningen kan du dock kontrollera med din bank om de erbjuder någon gratis försäkring via kortbetalning då detta är vanligt. Annars kan det hända att du köper till en dyr försäkring i onödan för något som redan täcks av din bank eller kreditkortsföretag. En rekommenderad försäkring är en så kallad självriskeliminering som innebär att du inte behöver stå för någon kostnad alls om bilen skadas eller blir stulen.

Kan man använda sitt svenska körkort i Malmö, eller ska man ha ett internationellt körkort?

Du kan använda både svenskt och utländskt körkort i Malmö, men om du har ett utländskt körkort ska det antingen vara utfärdat på engelska, franska eller tyska alternativt behöver du ha med dig en intygad översättning av körkortet eller ett så kallat internationellt körkort.

Var i Malmö kan man hämta och lämna sin hyrbil?

När du bokar din hyrbil via momondos sökfunktion kan du se vilka möjliga upphämtnings- och avlämningsplatser som är tillgängliga i den stad du ska besöka. I Malmö hämtar du din hyrbil på Malmö Flygplats och det är även där du lämnar bilen vid återresan. Via momondo ser du enkelt dina alternativa upphämtningsplatser och kan även jämföra priser för att kunna hyra en bil billigt. Genom momondo kan du hitta hyrbilar för långtidshyra, weekend-resor och du kan hyra bil billigt med fria mil. Sökfunktionen gör det även möjligt att lägga till önskade bekvämligheter som GPS eller barnstol.


Erbjudanden på hyrbilar i Malmö, Skåne län

Hitta rätt hyrbil för dig i Malmö

Liten bilar

391 kr - 849 kr

Alla biltyper

657 kr - 1 192 kr

Genomsnittspriset för en bil av typen liten bil i Malmö, Sverige är 583 kr. Den billigaste tiden att hyra en bil av typen liten bil i Malmö, Sverige är oktober. Då är priset 33% lägre än under resten året och ligger på bara 391 kr per dag. En hyrbil av typen liten bil är typiskt 33 % billigare än den genomsnittliga hyrbilen i Malmö. Genomsnittspriset för en hyrbil i Malmö kan variera beroende på ett antal faktorer så som utbud, fordonets popularitet och hur långt i förväg som du bokar hyrbilen. Nedan är de bästa priserna för hyrbilar av typen liten bil i Malmö som hittats på momondo under den senaste veckan.

Genomsnittspriset för en bil av typen medel bil i Malmö, Sverige är 753 kr. Den billigaste tiden att hyra en bil av typen medel bil i Malmö, Sverige är november. Då är priset 30% lägre än under resten året och ligger på bara 529 kr per dag. En hyrbil av typen medel bil är typiskt 13 % billigare än den genomsnittliga hyrbilen i Malmö. Genomsnittspriset för en hyrbil i Malmö kan variera beroende på ett antal faktorer så som utbud, fordonets popularitet och hur långt i förväg som du bokar hyrbilen. Nedan är de bästa priserna för hyrbilar av typen medel bil i Malmö som hittats på momondo under den senaste veckan.

Genomsnittspriset för en bil av typen stor bil i Malmö, Sverige är 1 177 kr. Den billigaste tiden att hyra en bil av typen stor bil i Malmö, Sverige är januari. Då är priset 22% lägre än under resten året och ligger på bara 921 kr per dag. En hyrbil av typen stor bil är typiskt 28% dyrare än den genomsnittliga hyrbilen i Malmö. Genomsnittspriset för en hyrbil i Malmö kan variera beroende på ett antal faktorer så som utbud, fordonets popularitet och hur långt i förväg som du bokar hyrbilen. Nedan är de bästa priserna för hyrbilar av typen stor bil i Malmö som hittats på momondo under den senaste veckan.

Genomsnittspriset för en bil av typen SUV i Malmö, Sverige är 766 kr. Den billigaste tiden att hyra en bil av typen SUV i Malmö, Sverige är oktober. Då är priset 38% lägre än under resten året och ligger på bara 475 kr per dag. En hyrbil av typen SUV är typiskt 11 % billigare än den genomsnittliga hyrbilen i Malmö. Genomsnittspriset för en hyrbil i Malmö kan variera beroende på ett antal faktorer så som utbud, fordonets popularitet och hur långt i förväg som du bokar hyrbilen. Nedan är de bästa priserna för hyrbilar av typen SUV i Malmö som hittats på momondo under den senaste veckan.

Genomsnittspriset för en bil av typen skåpbil i Malmö, Sverige är 1 567 kr. Den billigaste tiden att hyra en bil av typen skåpbil i Malmö, Sverige är januari. Då är priset 37% lägre än under resten året och ligger på bara 995 kr per dag. En hyrbil av typen skåpbil är typiskt 46% dyrare än den genomsnittliga hyrbilen i Malmö. Genomsnittspriset för en hyrbil i Malmö kan variera beroende på ett antal faktorer så som utbud, fordonets popularitet och hur långt i förväg som du bokar hyrbilen.

Genomsnittspriset för en bil av typen lyxigt bil i Malmö, Sverige är 1 459 kr. Den billigaste tiden att hyra en bil av typen lyxigt bil i Malmö, Sverige är november. Då är priset 29% lägre än under resten året och ligger på bara 1 044 kr per dag. En hyrbil av typen lyxigt bil är typiskt 42% dyrare än den genomsnittliga hyrbilen i Malmö. Genomsnittspriset för en hyrbil i Malmö kan variera beroende på ett antal faktorer så som utbud, fordonets popularitet och hur långt i förväg som du bokar hyrbilen.

Ford Ka
eller liknande Mini
Upp till 2 passagerare

302 kr/dag

(29 mar - 1 apr)
Ford Ka
Mini Hatch
eller liknande Ekonomi
Upp till 2 passagerare

329 kr/dag

(25 mar - 29 apr)
Mini Hatch

Hyrbilsleverantörer i Malmö

Alla större biluthyrningsfirmor i Malmö, Skåne län

Ace

2 platser

Avis

3 platser
Översikt

Renlighet

9,3

Comfort

9,3

Övergripande

10,0

Upphämtning/avlämning

8,6

Bäst

8,3

Thrifty

1 plats

Sixt

8,3
Utomordentligt
2 omdömen4 platser
Översikt

Renlighet

8,2

Comfort

7,9

Övergripande

8,3

Upphämtning/avlämning

8,4

Bäst

7,7

MABI

7 platser

Budget

3 platser
Översikt

Renlighet

8,0

Comfort

9,0

Övergripande

8,0

Upphämtning/avlämning

7,0

Bäst

8,0

Europcar

5 platser
Översikt

Renlighet

7,1

Comfort

7,9

Övergripande

6,3

Upphämtning/avlämning

5,9

Bäst

5,9

Hertz

5,0
Okej
1 omdöme5 platser
Översikt

Renlighet

6,0

Comfort

6,0

Övergripande

5,0

Upphämtning/avlämning

4,0

Bäst

5,0

Bra att veta om hyrbilar i Malmö

Få en överblick över bra hyrbilserbjudanden, populära biluthyrningsföretag och de bästa hyrbilstyperna för ditt besök i Malmö.

Mest populära uthyrningsföretag

Hertz

Populära biltyper

Compact, SUV, Mini

Billigaste hyrbilen

289 kr

Mest populära modellen

Kia Niro
Den mest populära biluthyrningsfirman i Malmö som hittats på momondo den här månaden är Hertz. Andra toppval för biluthyrningsföretag är Sixt och Europcar
Följande biltyper har erbjudits hos hyrbilsföretag i Malmö under de senaste 72 timmarna: Compact, SUV, Mini.
Det lägsta priset för en hyrbil i Malmö är 289 kr/dag. För det här området kan du förvänta dig genomsnittliga priser från 556 kr/dag.
Den mest populära biltypen att hyra i Malmö under de senaste 7 dagarna är av modellen Kia Niro. Våra användare föredrar också Volvo XC40 som ett alternativ.

Hitta populära sevärdheter nära upphämtningsplatsen för din hyrbil

Sevärdheter du inte får missa att besöka nära populära biluthyrningsplatser i Malmö

Sevärdheter i närheten:

Moderna Museet Malmö24,1 km
Sankt Gertrud24,4 km
Malmö Opera24,7 km
Lilla torg24,8 km
Slottsparken25,6 km

Sevärdheter i närheten:

Sankt Gertrud6,5 km
Moderna Museet Malmö6,7 km
Lilla torg7,1 km
Malmö Opera7,8 km
Slottsparken8,2 km

Sevärdheter i närheten:

Sankt Gertrud0,2 km
Lilla torg0,4 km
Moderna Museet Malmö0,4 km
Malmö Opera1,2 km
Slottsparken1,5 km

Hyr en bil nära ett av dessa populära hotell i Malmö

Nedan visas de mest populära hotellen i Malmö
Profilhotels Garden

Profilhotels Garden

Baltzarsgatan 20, Malmö, Skane Lan, Sweden

0,2 km från stadskärnan

Moment Hotels

Moment Hotels

Norra Vallgatan 54, Malmö, Skane Lan, Sweden

0,4 km från stadskärnan

Stf Hotell & Vandrarhem Malmö City

Stf Hotell & Vandrarhem Malmö City

1 Rönngatan, Malmö, Skane Lan, Sweden

0,8 km från stadskärnan

Rut & Ragnars

Rut & Ragnars

Nobelvägen 113, Malmö, Skane Lan, Sweden

1,7 km från stadskärnan

Radisson Blu Hotel

Radisson Blu Hotel

Oestergatan 10, Malmö, Skane Lan, Sweden

0,5 km från stadskärnan

Ibis Malmö Hotel & Conference

Ibis Malmö Hotel & Conference

Stadiongatan, 21, Malmö, Skane Lan, Sweden

2,7 km från stadskärnan

Best Western Plus Park City Malmo

Best Western Plus Park City Malmo

Sjömansgatan 2, Malmö, Skane Lan, Sweden

1,5 km från stadskärnan

Best Western Plus Hotel Noble House

Best Western Plus Hotel Noble House

Per Weijersgatan 6, Malmö, Skane Lan, Sweden

0,2 km från stadskärnan

Best Western Malmo Arena Hotel

Best Western Malmo Arena Hotel

Hyllie Boulevard 12, Malmö, Skane Lan, Sweden

4,7 km från stadskärnan

Clarion Hotel Malmö Live

Clarion Hotel Malmö Live

Dag Hammarskjolds torg 2, Malmö, Skane Lan, Sweden

0,6 km från stadskärnan

Scandic Malmö City

Scandic Malmö City

Kaptensgatan 1, Malmö, Skane Lan, Sweden

0,4 km från stadskärnan

Scandic Triangeln

Scandic Triangeln

Triangeln 2, Malmö, Skane Lan, Sweden

0,9 km från stadskärnan

Mayfair Hotel Tunneln

Mayfair Hotel Tunneln

Adelgatan 4, Malmö, Skane Lan, Sweden

0,3 km från stadskärnan

Best Western Hotel Royal

Best Western Hotel Royal

Norra Vallgatan 94, Malmö, Skane Lan, Sweden

0,5 km från stadskärnan

Quality Hotel the Mill

Quality Hotel the Mill

Amiralsgatan 19, Malmö, Skane Lan, Sweden

0,7 km från stadskärnan

Scandic S:t Jörgen

Scandic S:t Jörgen

Stora Nygatan 35, Malmö, Skane Lan, Sweden

0,1 km från stadskärnan

Comfort Hotel Malmö

Comfort Hotel Malmö

Carlsgatan 10, Malmö, Skane Lan, Sweden

0,7 km från stadskärnan

First Camp Malmö

First Camp Malmö

Strandgatan 101, Malmö, Skane Lan, Sweden

7,0 km från stadskärnan


Att köra med hyrbil i Malmö – Vanliga frågor & svar

Ta reda på allt du behöver veta om att hyra bil i Malmö och förbered dig ordentligt inför din nästa resa

Hur mycket kostar det att hyra en bil i Malmö, Sverige i april?

För en weekend i april ligger de bästa erbjudandena i Malmö från 297 kr till cirka 946 kr. Användare som letat efter en veckas hyrbil i Malmö i april hittade ett genomsnittspris på 625 kr - men priser så låga som 357 kr hittades, beroende på datum och bilval.

Finns det en avgift om jag avbokar min hyrbil i Malmö, Sverige?

När du hyr en bil i Malmö kan du förvänta dig att de flesta av dem inte har en avbokningsavgift. Kom ihåg att det inte är momondo som bestämmer dessa avbokningspolicyer, men vi kan hjälpa dig hitta bra erbjudanden för hyrbilar i Malmö. Se till att hålla ögonen öppna efter avbokningspolicyn när du gör din sökning.

Vilken biltyp är det bäst att hyra i Malmö under april månad?

De flesta resenärer föredrar att hyra en standardbil i Malmö under april månad. Med en genomsnittstemperatur på 11 °C och en nederbörd på omkring 40 mm i april innebär detta utmärkta förhållanden för en standardbil. Detta är den perfekta hyrbilstypen för våta vägar och plusgrader. Att hyra en Standard i Malmö kommer i genomsnitt kosta dig 707 kr per dag.

Vad är hastighetsgränsen i Malmö, Sverige?

Resenärer som hyr bil i Malmö bör vara uppmärksamma på att stadens hastighetsgräns ligger på 60 km/t. I förorterna runt Malmö ligger hastighetsgränsen generellt på 100 km/t och på 120 km/t för motorvägen. Kom ihåg att hastigheterna kan förändras beroende på vilken väg du kör på, så var uppmärksam på skyltningen.

Vilken hyrbilsfirma hyr ut Volkswagen Multivan i Malmö?

Hur är vädret i Malmö, Sverige i mars?

Under mars är medeltemperaturen i Malmö 2 °C och den förväntade nederbörden är 50 mm. Denna information är användbar för resenärer som letar efter en hyrbil i Malmö.

Är vädret i Malmö representativt för resten av Skåne län?

Klimatet i Skåne län under mars månad har vanligtvis en temperatur på 2 °C med en förväntad nederbörd på 50 mm under hela månaden. Den som vill hyra en bil och ta en roadtrip från Malmö till omgivande områden kan ha nytta av denna information.

När uppdaterade momondo senast priserna för bilar i Malmö?

Priserna för bilar i Malmö uppdateras dagligen.

Hur många bolag söker momondo efter bilar i Malmö?

Från och med mars 2024 finns det 45 bolag att välja mellan för bilar i Malmö.

Hur gammal måste du vara för att hyra en bil i Malmö?

Minimiåldern för förare varierar beroende på land, inklusive för Malmö. I många EU-länder måste förarna vara 18 år gamla. Som regel måste du vara 21 för att hyra en bil utomlands, och en avgift för unga förare kan tas ut om du är under 25 år. Vi rekommenderar att du läser igenom policyn för ditt valda uthyrningsföretag innan du bokar.

Vilken dokumentation eller vilket ID-kort behöver du för att hyra en bil i Malmö?

För att få hyra en bil i Malmö måste alla förare ha ett giltigt körkort. Om körkortet är skrivet på ett annat språk än språket i uthyrningslandet kan ett internationellt körtillstånd krävas för att undvika risken för eventuella böter. Om du hyr en bil utomlands kan du också behöva uppvisa bevis på returresa och boendeinformation under din vistelse. Vi rekommenderar alltid att du kontrollerar vad som gäller med det specifika uthyrningsföretaget du bokar med.


Varför använda momondo?

Varför ska jag använda momondo för att boka en hyrbil i Malmö?

Du bör boka en hyrbil i Malmö med momondo eftersom det är snabbt, gratis och lätt att använda samtidigt som du kan spara pengar. momondo gör grovjobbet genom att hitta priser och policys för olika hyrbilar. Det enda du behöver göra är att jämföra alternativen och välja det som passar din resa.

Hur hjälper momondo mig att hitta det bästa hyrbilserbjudandet i Malmö?

Med hjälp av filtrering kan momondo hjälpa dig att hitta en fantastisk hyrbil i Malmö. Begränsa din sökning med hjälp av pris- och kartfunktioner samt med filter för bland annat bränsle- och körsträcka.

Visar momondo hyrbilserbjudanden i Malmö med gratis avbokning?

Självklart! momondo har ett dedikerat filter för användare som gör att du kan välja att endast se hyrbilar i Malmö som erbjuder gratis avbokning.

Kan jag hyra en bil med rättvis bränslepolicy i Malmö på momondo?

Ja, det enda du behöver göra är att välja filtret för rättvisa bränslepolicys efter att du gjort en sökning efter hyrbilar i Malmö på momondo.

Kan jag hitta ett ställe för biluthyrning i Malmö som erbjuder förhöjd rengöring på momondo?

Det kan du absolut göra. momondo har ett dedikerat filter för förhöjd rengöring för alla biluthyrningsplatser, inklusive Malmö.

Kan jag söka efter hyrbilar i Malmö med obegränsat kilometertal på momondo?

Ja, momondo kan visa dig biluthyrningsalternativ med obegränsat kilometertal i Malmö.


Ett enklare sätt att hantera din resa till Malmö

Vi gör det superenkelt att schemalägga, organisera och resa med vänner och familj. Trips är gratis – och tillgängligt för dig oavsett var du bokar.

Spara pengar när du bokar hyrbilar med momondo
Bästa hyrbilserbjudandena
Bästa hyrbilserbjudandena
Se erbjudanden från uthyrningsfirmor på över 70 000 platser.
Pristransparens
Pristransparens
Se den totala kostnaden och undvik överraskningar.
Boka med flexibilitet
Boka med flexibilitet
Hitta hyrbilar med gratis avbokning och förhöjd rengöring.
Prisbevakning
Prisbevakning
Inte redo att boka? Skapa ett prismeddelande för att spåra priser.

Hitta bättre resultat för din vistelse i Malmö


Bli meddelad när priserna sjunker

Dagliga prisförändringar i din inkorg – endast med Prisbevakning.
tis 26/3
12:00
tis 2/4
12:00
Mejla mig produkt- och serviceinformation, toppenpriser och specialerbjudanden från momondo och dess resepartners