Hitta billig biluthyrning i Las Palmas de Gran Canaria

Vill du hyra en bil billigt i Las Palmas de Gran Canaria? Sök och jämför priser här

fre 13/9
12:00
lör 14/9
12:00
Jämför momondo med |

Erbjudanden på hyrbilar i Las Palmas de Gran Canaria

Kolla in några av de bästa priserna för att hyra bil i Las Palmas de Gran Canaria som hittats av användare på momondo
Accent
eller liknande Ekonomi
2 1 4-5
35 SEK
28 sep. - 19 okt.
Las Palmas de Gran Canaria
Autopista GC-1 Km 16,5 Salida 16
35 SEK
28 sep. - 19 okt.
Ka
eller liknande Mini
2 2/4
60 SEK
21 mars - 11 apr.
Las Palmas de Gran Canaria
Aeropuerto de Gran Canaria
60 SEK
21 mars - 11 apr.
Focus
eller liknande Kompakt
4 1 4-5
82 SEK
22 sep. - 29 sep.
Las Palmas de Gran Canaria
Autopista GC-1 Km 16,5 Salida 16
82 SEK
22 sep. - 29 sep.

Bästa företagen för biluthyrning i Las Palmas de Gran Canaria

Vill du veta vart du kan hitta billig biluthyrning? Det här är de bästa leverantörerna
cicar Mest populära Cicar Cicar erbjuder de billigaste priserna på 2 platser i staden
sunnycars Flest platser Sunnycars Sunnycars erbjuder dig högkvalitativa och lyxiga bilmodeller som du kan hämta på en av deras 3 platser

Leverantörer av hyrbilar i Las Palmas de Gran Canaria

Alla större biluthyrningsfirmor i Las Palmas de Gran Canaria
$self.agencySymbol
Enterprise
Suveränt - 10,0 (1 omdöme)
1 plats
$self.agencySymbol
Avis
Bra - 7,6 (18 830 omdömen)
2 platser
$self.agencySymbol
ORLANDO
Bra - 7,5 (35 omdömen)
1 plats
$self.agencySymbol
Hertz
Bra - 7,4 (3 830 omdömen)
1 plats
$self.agencySymbol
Atesa
2 platser
$self.agencySymbol
Cooltra
1 plats

Flygplatser med biluthyrning i Las Palmas de Gran Canaria

Hitta en hyrbil på denna flygplats
HYRBILAR I
Las Palmas de Gran Canaria Gran Canarias flygplats
LPA

Hyra bil på Gran Canaria

Hur gammal ska man vara för att hyra bil på Gran Canaria?

För att hyra bil på Gran Canaria behöver du ha fyllt 21 år. Tänk dock på att trots att detta är den officiella åldersgränsen så har många biluthyrningar en åldersgräns på 23 år. När du söker efter hyrbilar hos momondo ska du tänka på att de priser som listas gäller för förare som är över 25. Om du är yngre tillkommer en avgift som ligger på cirka 20 EUR (ca. 200 SEK) per dag. Hos momondo kan du jämföra priser mellan olika biluthyrare och bilmodeller för att hitta ett billigt alternativ för din hyrbil.

Viktigt att veta om trafikregler på Gran Canaria

För att köra bil på Gran Canaria gäller samma regler som på det spanska fastlandet. Alla passagerare måste ha bilbälte på sig under färden och det är också förbjudet att tala i telefon under bilfärden. Detta gäller även om du har handsfree och om bilen står stilla i en bilkö. Det som skiljer sig på Gran Canaria från övriga Spanien är att öns bergiga landskap gör att många vägar är smala och slingriga. Detta gör att hastighetsbegränsningarna är lägre. Ön har endast två motorvägar och dessa går mellan Las Palmas och orterna Argueneguin samt Agaete.

Parkering

Det är relativt enkelt att hitta parkering på Gran Canaria och parkeringen betalas i parkeringsautomater. Tänk på att blå linjer utmärker parkeringszoner som är avgiftsbelagda och där det finns automater för att parkera i. Gula och vita linjer innebär att det är förbjudet att parkera. För att parkera inne i Gran Canarias större orter, bland annat Las Palmas, är det för det mesta parkeringsplatser och parkeringshus som gäller för att enklast hitta någonstans att ställa bilen inne i centrum. Att hitta gatuparkering inne i Las Palmas kan annars vara svårt.

Utflyktsmål i och omkring Gran Canaria

Med en hyrbil kan du enkelt ta dig runt ön till olika sevärdheter och platser. I norr ligger den största orten, Las Palmas. Där finns det både restauranger, shopping och historiska sevärdheter. I söder ligger badorten Maspalomas där du kan njuta av en härlig sol- och badsemester. Där finns även det bästa nattlivet på ön med barer och klubbar som kantar stränderna.

Vilka försäkringar ska man ha?

För att hyra bil på Gran Canaria krävs det att du har vissa försäkringar. Tredjepartsförsäkring och försäkring för skador som uppkommer vid eventuella eldsvådor är obligatoriska för att du ska få hyra bil. Biluthyrning på Gran Canaria kommer ofta med dessa försäkringar inkluderade i priset på hyrbilarna, så det är för det mesta inget du själv behöver leta efter. Många hyrbilsföretag har även andra erbjudanden för tilläggsförsäkringar. Bland annat kan det vara bra att köpa till en självriskeliminering för att helt skydda dig från eventuella kostnader som uppkommer vid skador på bilen. Innan du köper till detta via biluthyrningen ska du dock kolla så att ditt försäkringsbolag eller din bank inte automatiskt erbjuder sådana försäkringar.

Kan man använda sitt svenska körkort på Gran Canaria, eller ska man ha ett internationellt körkort?

För att hyra bil på Gran Canaria går det bra att använda ditt svenska körkort. Du behöver alltså inte ansöka om något internationellt körkort för att hyra bil i Spanien. Tänk på att alltid ha med pass eller nationellt id-kort för att kunna visa upp tillsammans med körkortet.

Var på Gran Canaria kan man hämta och lämna sin hyrbil?

Sök på momondo för att hyra en bil billigt på Gran Canaria. När du gör sökningen kan du även välja mellan olika upphämtnings- och avlämningsplatser. Det vanligaste är att boka en hyrbil som du hämtar upp direkt på Gran Canarias flygplats för att sedan själv köra till ditt boende. Du kan sedan lämna bilen när du tar flyget hem. Om du däremot hellre hyr bil när du redan är vid ditt boende kan du hitta hyrbilar i Gran Canarias större orter. Bland annat går det att hämta upp bilen i Las Palmas och Maspalomas. Du behöver inte nödvändigtvis lämna bilen på samma plats där du hämtat upp den. Via momondos sökfunktion kan du välja alternativet ”Annan avlämningsplats” för att lämna bilen vid en annan ort eller vid flygplatsen. När du söker kan du filtrera resultaten efter faktorer som pris och biltyp. Du kan även vid din bokning lägga till tillbehör som GPS och barnstol.

Priser kontrollerade 28/09/2018


Planera din resa till Las Palmas de Gran Canaria