Biluthyrning i Barcelona, Spanien

Vill du hyra en bil billigt i Barcelona, Spanien? Sök och jämför priser här

Barcelona, Spanien
2 aug — 9 aug
Samma avlämingsplats
Barcelona, Spanien
mån 2/8
12:00
mån 9/8
12:00
Förarens ålder:

Erbjudanden på hyrbilar i Barcelona, Spanien

Hitta den rätta hyrbilen

Bilar i Liten

88 kr - 440 kr

Alla biltyper

216 kr - 733 kr

Genomsnittspriset för en bil av typen Liten i Barcelona, Spanien är 175 kr. Den billigaste tiden att hyra en bil av typen Liten i Barcelona, Spanien är november. Då är priset 50 % lägre än andra tider på året och kostar bara 88 kr per dag. En hyrbil av typen Liten är typiskt 63 % billigare än den genomsnittliga hyrbilen i Barcelona. Genomsnittspriset för en hyrbil i Barcelona kan variera beroende på ett antal faktorer inklusive tillgång, bilens popularitet och hur långt innan du bokar din hyrbil. Nedan ser du de bästa priserna för hyrbilar i Barcelona av typen Liten som hittats på momondo den senaste veckan.

Genomsnittspriset för en bil av typen Medel i Barcelona, Spanien är 404 kr. Den billigaste tiden att hyra en bil av typen Medel i Barcelona, Spanien är september. Då är priset 51 % lägre än andra tider på året och kostar bara 199 kr per dag. En hyrbil av typen Medel är typiskt 15 % billigare än den genomsnittliga hyrbilen i Barcelona. Genomsnittspriset för en hyrbil i Barcelona kan variera beroende på ett antal faktorer inklusive tillgång, bilens popularitet och hur långt innan du bokar din hyrbil. Nedan ser du de bästa priserna för hyrbilar i Barcelona av typen Medel som hittats på momondo den senaste veckan.

Genomsnittspriset för en bil av typen Stor i Barcelona, Spanien är 696 kr. Den billigaste tiden att hyra en bil av typen Stor i Barcelona, Spanien är mars. Då är priset 44 % lägre än andra tider på året och kostar bara 394 kr per dag. En hyrbil av typen Stor är typiskt 32% dyrare än den genomsnittliga hyrbilen i Barcelona. Genomsnittspriset för en hyrbil i Barcelona kan variera beroende på ett antal faktorer inklusive tillgång, bilens popularitet och hur långt innan du bokar din hyrbil. Nedan ser du de bästa priserna för hyrbilar i Barcelona av typen Stor som hittats på momondo den senaste veckan.

Genomsnittspriset för en bil av typen SUV i Barcelona, Spanien är 365 kr. Den billigaste tiden att hyra en bil av typen SUV i Barcelona, Spanien är november. Då är priset 64 % lägre än andra tider på året och kostar bara 132 kr per dag. En hyrbil av typen SUV är typiskt 23 % billigare än den genomsnittliga hyrbilen i Barcelona. Genomsnittspriset för en hyrbil i Barcelona kan variera beroende på ett antal faktorer inklusive tillgång, bilens popularitet och hur långt innan du bokar din hyrbil. Nedan ser du de bästa priserna för hyrbilar i Barcelona av typen SUV som hittats på momondo den senaste veckan.

Genomsnittspriset för en bil av typen Skåpbil i Barcelona, Spanien är 563 kr. Den billigaste tiden att hyra en bil av typen Skåpbil i Barcelona, Spanien är november. Då är priset 42 % lägre än andra tider på året och kostar bara 331 kr per dag. En hyrbil av typen Skåpbil är typiskt 16% dyrare än den genomsnittliga hyrbilen i Barcelona. Genomsnittspriset för en hyrbil i Barcelona kan variera beroende på ett antal faktorer inklusive tillgång, bilens popularitet och hur långt innan du bokar din hyrbil. Nedan ser du de bästa priserna för hyrbilar i Barcelona av typen Skåpbil som hittats på momondo den senaste veckan.

Genomsnittspriset för en bil av typen Lyxigt i Barcelona, Spanien är 435 kr. Den billigaste tiden att hyra en bil av typen Lyxigt i Barcelona, Spanien är november. Då är priset 34 % lägre än andra tider på året och kostar bara 288 kr per dag. En hyrbil av typen Lyxigt är typiskt 9 % billigare än den genomsnittliga hyrbilen i Barcelona. Genomsnittspriset för en hyrbil i Barcelona kan variera beroende på ett antal faktorer inklusive tillgång, bilens popularitet och hur långt innan du bokar din hyrbil. Nedan ser du de bästa priserna för hyrbilar i Barcelona av typen Lyxigt som hittats på momondo den senaste veckan.

Citroen C2
eller liknande Mini
Upp till 2 passagerare
Fordon med 2-3 dörrar
OK RENT A CAR

138 kr per dag

7 sep - 15 sep
Citroen C2
Chevrolet Sonic Sedan
eller liknande Ekonomi
Upp till 2 passagerare
Fordon med 4-5 dörrar
OK RENT A CAR

150 kr per dag

7 sep - 15 sep
Chevrolet Sonic Sedan
Citroen C2
eller liknande Mini
Upp till 2 passagerare
Fordon med 2-3 dörrar
OK RENT A CAR

157 kr per dag

13 sep - 15 sep
Citroen C2

Leverantörer av hyrbilar i Barcelona

Alla större biluthyrningsfirmor i Barcelona, Spanien
9 platser
Översikt

Renlighet

8,3

Comfort

8,2

Övergripande

7,5

Upphämtning/avlämning

7,4

Valuta för pengarna

7,0
3 platser
Översikt

Renlighet

8,3

Comfort

8,1

Övergripande

6,9

Upphämtning/avlämning

6,8

Valuta för pengarna

6,9
6 platser
Översikt

Renlighet

7,6

Comfort

7,6

Övergripande

7,2

Upphämtning/avlämning

6,9

Valuta för pengarna

7,4
6 platser
Översikt

Renlighet

7,7

Comfort

7,5

Övergripande

6,6

Upphämtning/avlämning

6,0

Valuta för pengarna

6,8
3 platser
Översikt

Renlighet

10,0

Comfort

10,0

Övergripande

10,0

Upphämtning/avlämning

10,0

Valuta för pengarna

10,0
5 platser
Översikt

Renlighet

9,0

Comfort

9,0

Övergripande

8,7

Upphämtning/avlämning

8,4

Valuta för pengarna

8,6
6 platser
Översikt

Renlighet

7,4

Comfort

7,2

Övergripande

6,5

Upphämtning/avlämning

6,0

Valuta för pengarna

6,7
4 platser
Översikt

Renlighet

6,0

Comfort

6,0

Övergripande

6,0

Upphämtning/avlämning

6,0

Valuta för pengarna

6,0

Hitta populära sevärdheter nära din upphämtningsplats för hyrbil

Sevärdheter i närheten:

Mirador de Colón11,8 km
La Rambla12,0 km
Plaça de Catalunya12,4 km
Platja de Bogatell14,9 km

Sevärdheter i närheten:

Platja de Bogatell72,7 km
Plaça de Catalunya75,3 km
La Rambla75,6 km
Mirador de Colón75,8 km

Sevärdheter i närheten:

Plaça de Catalunya87,9 km
La Rambla87,9 km
Mirador de Colón88,1 km
Platja de Bogatell91,1 km

Information om din resa till Barcelona

Hur gammal ska man vara för att hyra bil i Barcelona?

För att hyra bil i Barcelona ligger åldersgränsen på 21 år. Många biluthyrare har dock egna åldersgränser som ligger på 23 år. Det finns inte någon övre åldersgräns i Spanien men du måste kunna visa upp ett giltigt körkort. Hos momondo kan du söka efter billiga hyrbilsalternativ genom att jämföra priser direkt på nätet. Tänk på att sökresultaten inte tar hänsyn till din ålder, och för förare som är under 25 år gamla tillkommer nästan alltid en avgift på 20 EUR (ca. 200 SEK) per dag. Det är alltså svårt att hyra en bil billigt i Barcelona om du är under 25.

Viktigt att veta om trafikregler i Barcelona

För det mesta är trafikreglerna i Barcelona och Spanien ungefär desamma som i Sverige och övriga Europa. Du har dock som förare skyldighet att även känna till lokala regler och trafikföreskrifter. I Spanien kan du inte tala i telefon under det att du kör bil, inte ens med ett headset, vilket är något som skiljer sig från regler i Sverige. Många av de spanska motorvägarna har vägavgifter som betalas i olika tullar. Betalningen sker med kort eller så köper du en transponder som du sätter på bilen vilket gör att du inte behöver stanna vid tullstationerna. De avgiftsbelagda vägarna kallas för Autopista och de avgiftsfria vägarna för Autovia. På dessa ligger fartgränserna på 120 kilometer i timmen och om du kör mer än 10 kilometer i timmen för fort åker du på böter på ungefär 96 EUR (ca. 1000 SEK).

Parkering

Om du hyr bil under din vistelse i Barcelona ska du tänka på att det är svårt att hitta parkeringsplatser i stadens centrum. Det finns inte några avgiftsfria parkeringar i centrum, undantaget för platser vid Montjuic. Kostnaden för att parkera inne i centrum ligger på ungefär 2 EUR (ca. 20 SEK) per timme och du kan endast ställa bilen i 1 timme. Bäst är att hitta parkeringshus eller parkeringar utanför centrum för att inte behöva stressa med parkeringen. Inne i parkeringshusen kostar det mellan 2 och 3 EUR (ca. 20 och 30 SEK) per timme. Om du stället bilen utanför centrum kan du annars ta tunnelbana och buss för att ta dig runt inne i centrala Barcelona.

Utflyktsmål i och omkring Barcelona

Om du hyr bil under din semester kan du ta dig runt till flera populära platser i Barcelonas omgivningar. Bland annat kan du köra till närliggande Girona med sina historiska sevärdheter eller till Figueres där konstnären Miro spenderade mycket tid. För unik och vacker natur ska du ta bilen upp till Monserrat berget med sina bergsbyar och vandringsleder.

Vilka försäkringar ska man ha?

För att hyra bil i Barcelona krävs att du har vissa försäkringar. Dessa försäkringar täcker tredjepartsskador samt skador vid eldsvådor. För det mesta ingår dessa obligatoriska försäkringar automatiskt när du hyr bil. Många biluthyrningar har även erbjudanden gällande tilläggsförsäkringar. Dessa är bland annat försäkringar som självriskeliminering eller reducering av kostnader vid skada eller stöld. Innan du köper till någon av dessa försäkringar ska du kolla med ditt försäkringsbolag hemma om din hemförsäkring automatisk täcker hyrbil utomlands. Du kan även kolla med din bank eller ditt kreditkortsföretag för att se om betalning av bokningen med deras kort ger dig någon försäkring.

Kan man använda sitt svenska körkort i Barcelona, eller ska man ha ett internationellt körkort?

Ja, det går bra att använda ditt svenska körkort när du hyr bil i Barcelona. Du behöver alltså inte ansöka om något internationellt körkort för att hyra bil i Barcelona eller köra i Spanien.

Var i Barcelona kan man hämta och lämna sin hyrbil?

Via momondos sökfunktion kan du hitta hyrbilar som går att hämta och lämna där det passar dig. Om du inte vill lämna bilen på samma ställe där du hämtat den väljer du alternativet annan avlämningsplats när du gör din sökning och kan på så sätt se vilka alternativ du har. Du kan bland annat lämna och hämta hyrbilar på flygplatser runt om Barcelona och närliggande städer samt vid järnvägsstationerna. Sök på momondo för att hitta en hyrbil med fria mil, billig kilometerkostnad och bilar för både kort- och långtidshyra.

Priser kontrollerade 28/09/2018


Avstånd till populära hotell från Barcelona, Spanien

Parkera din bil och dig själv på något av dessa hotell, inte långt ifrån Barcelona-El Prat flygplatss biluthyrningsdisk

Biluthyrning i Barcelona

813 användare har letat efter hyrbilar i Barcelona med momondo i juli.

Vilka rengöringsåtgärder tas av biluthyrningsföretag i Barcelona för att motverka spridningen av COVID-19?

Rena fordon har alltid varit en prioritet för biluthyrningsföretag. Avis, Hertz och Dollar är några av företagen som implementerar nya säkerhetsrutiner för att se till att ditt fordon är desinficerat. Sök igenom vår sajt för att se efter om det finns ett alternativ som erbjuder förhöjd rengöring av ditt fordon i Barcelona. I takt med att saker och ting förändras så ändras även policys. Vi kommer att göra vårt bästa för att hålla dig uppdaterad, men se alltid till att dubbelkolla direkt med leverantören.

Finns det en avgift om jag avbokar min hyrbil i Barcelona, Spanien?

Varje biluthyrningsföretag i Barcelona har olika avbokningspolicyer. På momondo finns det alltid information tillgänglig när du gör din sökning om huruvida en hyrfilma har en avbokningsavgift eller inte. Några av de mest populära biluthyrarna i Barcelona är Avis, Hertz och Dollar, så se till att dubbelkolla om de erbjuder gratis avbokning.

Vilken biltyp är det bäst att hyra i Barcelona under augusti månad?

Med en genomsnittstemperatur på 21 °C och en nederbörd kring 85 mm i augusti gör du bäst i att överväga hyrning av en standardbil i Barcelona. En standardbil kan hantera temperaturförändringar och regn under augusti månad och är ett populärt alternativ bland resenärer som besöker Barcelona. Att hyra en Standard i Barcelona kommer i genomsnitt kosta dig 330 kr per dag.

Hur många uthyrningskontor har Thrifty i Barcelona?

Thrifty är den biluthyrningsfirma med flest uthyrningskontor i Barcelona, Spanien. Med 6 uthyrningskontor i Barcelona, Spanien kan du förvänta dig få betala ett uthyrningspris på 351 kr per dag.

Vad är hastighetsgränsen i Barcelona, Spanien?

Resenärer som hyr bil i Barcelona bör vara uppmärksamma på att stadens hastighetsgräns ligger på 50 km/t. I förorterna runt Barcelona ligger hastighetsgränsen generellt på 100 km/t och på 120 km/t för motorvägen. Kom ihåg att hastigheterna kan förändras beroende på vilken väg du kör på, så var uppmärksam på skyltningen.

Hur är vädret i Barcelona, Spanien i juli?

Den som letar efter en hyrbil i Barcelona under månaden juli kan förvänta sig att temperaturen ligger runt 23 °C och en nederbörd på cirka 20 mm. Denna information kan vara till stor hjälp när du väljer vilken bil du vill hyra.

Vilken bil skulle momondo rekommendera baserat på vädret i juli?

Temperaturerna i Barcelona är oftast höga under juli, och därför rekommenderar momondo dig att hyra en cabriolet så att du kan njuta så mycket av möjligt av vädret.

Är vädret i Barcelona representativt för resten av Katalonien?

Klimatet i Katalonien under juli månad har vanligtvis en temperatur på 23 °C med en förväntad nederbörd på 21,7 mm under hela månaden. Den som vill hyra en bil och ta en roadtrip från Barcelona till omgivande områden kan ha nytta av denna information.


Hyrbilar på flygplatser i Barcelona

Boka en hyrbil på en annan flygplats nära Barcelona

Börja planera din resa till Barcelona