Hyrbilar i Barcelona, Katalonien

Vill du hyra en bil billigt i Barcelona, Katalonien? Sök och jämför priser här!

Barcelona, Spanien
10 dec — 17 dec
Barcelona, Spanien
sön 10/12
12:00
sön 17/12
12:00
Förarens ålder:

Erbjudanden från hyrbilsfirmor på över 70 000 platser.

Trender och insikter om att hyra bil i Barcelona

Användbara insikter som hjälper dig att boka den perfekta hyrbilen i Barcelona

Vilken är den billigaste hyrbilsfirman i Barcelona?

De billigaste hyrbilarna i Barcelona hittas generellt genom Rhodium. När du bokar med Rhodium kan du ha chansen att hitta hyrbilspriser så låga som 35 kr/dag. Det genomsnittliga priset för att hyra en bil i Barcelona är 218 kr/dag.

Vilken hyrbilsfirma har flest kontor i Barcelona?

Sunnycars har flest uthyrningskontor i Barcelona med 12 komtor.

Vilken bil väljer flest att hyra i Barcelona?

För ett genomsnittspris på 269 kr/dag (och så lite som 52 kr/dag), är hyrbilar av modellen Fiat 500 i Barcelona de mest populära bilarna bland våra användare. Att hyra modellen Opel Corsa i Barcelona för 391 kr/dag i genomsnitt (128 kr/dag med ett billigt erbjudande) är ett annat populärt val.

De bästa erbjudandena för hyrbilar i Barcelona, Katalonien

Hitta fantastiska erbjudanden nedan för en mängd populära hyrbilstyper i Barcelona, Katalonien
Ekonomi135 kr per dag
Kompakt189 kr per dag
Medelstor295 kr per dag
Standard363 kr per dag
Mini151 kr per dag
Kompakt SUV89 kr per dag
Medelstor SUV195 kr per dag
Kompakt kombi306 kr per dag
De bästa priserna som hittats av momondo-användare de senaste 48 timmarna.

Viktig information om hyrbilar i Barcelona

Hur gammal ska man vara för att hyra bil i Barcelona?

För att hyra bil i Barcelona ligger åldersgränsen på 21 år. Många biluthyrare har dock egna åldersgränser som ligger på 23 år. Det finns inte någon övre åldersgräns i Spanien men du måste kunna visa upp ett giltigt körkort. Hos momondo kan du söka efter billiga hyrbilsalternativ genom att jämföra priser direkt på nätet. Tänk på att sökresultaten inte tar hänsyn till din ålder, och för förare som är under 25 år gamla tillkommer nästan alltid en avgift på 20 EUR (ca. 200 SEK) per dag. Det är alltså svårt att hyra en bil billigt i Barcelona om du är under 25.

Viktigt att veta om trafikregler i Barcelona

För det mesta är trafikreglerna i Barcelona och Spanien ungefär desamma som i Sverige och övriga Europa. Du har dock som förare skyldighet att även känna till lokala regler och trafikföreskrifter. I Spanien kan du inte tala i telefon under det att du kör bil, inte ens med ett headset, vilket är något som skiljer sig från regler i Sverige. Många av de spanska motorvägarna har vägavgifter som betalas i olika tullar. Betalningen sker med kort eller så köper du en transponder som du sätter på bilen vilket gör att du inte behöver stanna vid tullstationerna. De avgiftsbelagda vägarna kallas för Autopista och de avgiftsfria vägarna för Autovia. På dessa ligger fartgränserna på 120 kilometer i timmen och om du kör mer än 10 kilometer i timmen för fort åker du på böter på ungefär 96 EUR (ca. 1000 SEK).

Parkering

Om du hyr bil under din vistelse i Barcelona ska du tänka på att det är svårt att hitta parkeringsplatser i stadens centrum. Det finns inte några avgiftsfria parkeringar i centrum, undantaget för platser vid Montjuic. Kostnaden för att parkera inne i centrum ligger på ungefär 2 EUR (ca. 20 SEK) per timme och du kan endast ställa bilen i 1 timme. Bäst är att hitta parkeringshus eller parkeringar utanför centrum för att inte behöva stressa med parkeringen. Inne i parkeringshusen kostar det mellan 2 och 3 EUR (ca. 20 och 30 SEK) per timme. Om du stället bilen utanför centrum kan du annars ta tunnelbana och buss för att ta dig runt inne i centrala Barcelona.

Utflyktsmål i och omkring Barcelona

Om du hyr bil under din semester kan du ta dig runt till flera populära platser i Barcelonas omgivningar. Bland annat kan du köra till närliggande Girona med sina historiska sevärdheter eller till Figueres där konstnären Miro spenderade mycket tid. För unik och vacker natur ska du ta bilen upp till Monserrat berget med sina bergsbyar och vandringsleder.

Vilka försäkringar ska man ha?

För att hyra bil i Barcelona krävs att du har vissa försäkringar. Dessa försäkringar täcker tredjepartsskador samt skador vid eldsvådor. För det mesta ingår dessa obligatoriska försäkringar automatiskt när du hyr bil. Många biluthyrningar har även erbjudanden gällande tilläggsförsäkringar. Dessa är bland annat försäkringar som självriskeliminering eller reducering av kostnader vid skada eller stöld. Innan du köper till någon av dessa försäkringar ska du kolla med ditt försäkringsbolag hemma om din hemförsäkring automatisk täcker hyrbil utomlands. Du kan även kolla med din bank eller ditt kreditkortsföretag för att se om betalning av bokningen med deras kort ger dig någon försäkring.

Kan man använda sitt svenska körkort i Barcelona, eller ska man ha ett internationellt körkort?

Ja, det går bra att använda ditt svenska körkort när du hyr bil i Barcelona. Du behöver alltså inte ansöka om något internationellt körkort för att hyra bil i Barcelona eller köra i Spanien.

Var i Barcelona kan man hämta och lämna sin hyrbil?

Via momondos sökfunktion kan du hitta hyrbilar som går att hämta och lämna där det passar dig. Om du inte vill lämna bilen på samma ställe där du hämtat den väljer du alternativet ”annan avlämningsplats” när du gör din sökning och kan på så sätt se vilka alternativ du har. Du kan bland annat lämna och hämta hyrbilar på flygplatser runt om Barcelona och närliggande städer samt vid järnvägsstationerna. Sök på momondo för att hitta en hyrbil med fria mil, billig kilometerkostnad och bilar för både kort- och långtidshyra.


Erbjudanden på hyrbilar i Barcelona, Katalonien

Hitta rätt hyrbil för dig i Barcelona

Liten cars

172 kr - 447 kr

Alla biltyper

377 kr - 1 120 kr

Genomsnittspriset för en bil av typen liten car i Barcelona, Spanien är 310 kr. Den billigaste tiden att hyra en bil av typen liten car i Barcelona, Spanien är januari. Då är priset 45% lägre än under resten året och ligger på bara 172 kr per dag. En hyrbil av typen liten car är typiskt 54 % billigare än den genomsnittliga hyrbilen i Barcelona. Genomsnittspriset för en hyrbil i Barcelona kan variera beroende på ett antal faktorer så som utbud, fordonets popularitet och hur långt i förväg som du bokar hyrbilen. Nedan är de bästa priserna för hyrbilar av typen liten car i Barcelona som hittats på momondo under den senaste veckan.

Genomsnittspriset för en bil av typen medel car i Barcelona, Spanien är 560 kr. Den billigaste tiden att hyra en bil av typen medel car i Barcelona, Spanien är november. Då är priset 56% lägre än under resten året och ligger på bara 247 kr per dag. En hyrbil av typen medel car är typiskt 16 % billigare än den genomsnittliga hyrbilen i Barcelona. Genomsnittspriset för en hyrbil i Barcelona kan variera beroende på ett antal faktorer så som utbud, fordonets popularitet och hur långt i förväg som du bokar hyrbilen. Nedan är de bästa priserna för hyrbilar av typen medel car i Barcelona som hittats på momondo under den senaste veckan.

Genomsnittspriset för en bil av typen stor car i Barcelona, Spanien är 903 kr. Den billigaste tiden att hyra en bil av typen stor car i Barcelona, Spanien är november. Då är priset 43% lägre än under resten året och ligger på bara 522 kr per dag. En hyrbil av typen stor car är typiskt 27% dyrare än den genomsnittliga hyrbilen i Barcelona. Genomsnittspriset för en hyrbil i Barcelona kan variera beroende på ett antal faktorer så som utbud, fordonets popularitet och hur långt i förväg som du bokar hyrbilen.

Genomsnittspriset för en bil av typen SUV i Barcelona, Spanien är 449 kr. Den billigaste tiden att hyra en bil av typen SUV i Barcelona, Spanien är november. Då är priset 45% lägre än under resten året och ligger på bara 249 kr per dag. En hyrbil av typen SUV är typiskt 33 % billigare än den genomsnittliga hyrbilen i Barcelona. Genomsnittspriset för en hyrbil i Barcelona kan variera beroende på ett antal faktorer så som utbud, fordonets popularitet och hur långt i förväg som du bokar hyrbilen. Nedan är de bästa priserna för hyrbilar av typen SUV i Barcelona som hittats på momondo under den senaste veckan.

Genomsnittspriset för en bil av typen skåpbil i Barcelona, Spanien är 906 kr. Den billigaste tiden att hyra en bil av typen skåpbil i Barcelona, Spanien är december. Då är priset 33% lägre än under resten året och ligger på bara 613 kr per dag. En hyrbil av typen skåpbil är typiskt 27% dyrare än den genomsnittliga hyrbilen i Barcelona. Genomsnittspriset för en hyrbil i Barcelona kan variera beroende på ett antal faktorer så som utbud, fordonets popularitet och hur långt i förväg som du bokar hyrbilen.

Genomsnittspriset för en bil av typen lyxigt car i Barcelona, Spanien är 1 173 kr. Den billigaste tiden att hyra en bil av typen lyxigt car i Barcelona, Spanien är november. Då är priset 76% lägre än under resten året och ligger på bara 289 kr per dag. En hyrbil av typen lyxigt car är typiskt 44% dyrare än den genomsnittliga hyrbilen i Barcelona. Genomsnittspriset för en hyrbil i Barcelona kan variera beroende på ett antal faktorer så som utbud, fordonets popularitet och hur långt i förväg som du bokar hyrbilen.

Genomsnittspriset för en bil av typen cabriolet i Barcelona, Spanien är 506 kr. Den billigaste tiden att hyra en bil av typen cabriolet i Barcelona, Spanien är januari. Då är priset 64% lägre än under resten året och ligger på bara 185 kr per dag. En hyrbil av typen cabriolet är typiskt 24 % billigare än den genomsnittliga hyrbilen i Barcelona. Genomsnittspriset för en hyrbil i Barcelona kan variera beroende på ett antal faktorer så som utbud, fordonets popularitet och hur långt i förväg som du bokar hyrbilen.

Opel Corsa
eller liknande Ekonomi
Upp till 2 passagerare

135 kr/dag

(14 dec - 15 dec)
Opel Corsa
Smart Fortwo
eller liknande Mini
Upp till 2 passagerare
Fordon med 3 dörrar

151 kr/dag

(1 jan - 6 jan)
Smart Fortwo
Toyota Corolla
eller liknande Kompakt
Upp till 4 passagerare

189 kr/dag

(14 dec - 15 dec)
Toyota Corolla

Hyrbilsleverantörer i Barcelona

Alla större biluthyrningsfirmor i Barcelona, Katalonien

Centauro

3 platser
Översikt

Renlighet

9,5

Comfort

9,5

Övergripande

8,5

Upphämtning/avlämning

8,5

Bäst

8,5

Europcar

7 platser
Översikt

Renlighet

9,6

Comfort

8,3

Övergripande

7,9

Upphämtning/avlämning

9,6

Bäst

7,9

Budget

4 platser
Översikt

Renlighet

8,3

Comfort

8,1

Övergripande

7,3

Upphämtning/avlämning

6,9

Bäst

7,4

Sixt

9 platser
Översikt

Renlighet

8,3

Comfort

8,2

Övergripande

7,2

Upphämtning/avlämning

7,3

Bäst

7,0

Enterprise Rent-A-Car

5 platser
Översikt

Renlighet

7,3

Comfort

7,4

Övergripande

7,2

Upphämtning/avlämning

7,0

Bäst

6,8

Avis

4 platser
Översikt

Renlighet

7,7

Comfort

7,5

Övergripande

6,3

Upphämtning/avlämning

5,9

Bäst

6,4

Dollar

6 platser
Översikt

Renlighet

7,2

Comfort

6,6

Övergripande

5,7

Upphämtning/avlämning

5,4

Bäst

5,8

Hertz

4 platser
Översikt

Renlighet

7,3

Comfort

6,8

Övergripande

5,5

Upphämtning/avlämning

5,8

Bäst

5,6

Bra att veta om hyrbilar i Barcelona

Få en överblick över bra hyrbilserbjudanden, populära biluthyrningsföretag och de bästa hyrbilstyperna för ditt besök i Barcelona.

Mest populära uthyrningsföretag

Record Go

Populära biltyper

Compact, Mini, Economy

Billigaste hyrbilen

110 kr

Mest populära modellen

Fiat 500
Den mest populära biluthyrningsfirman i Barcelona som hittats på momondo den här månaden är Record Go. Andra toppval för biluthyrningsföretag är Rhodium och NIZACARS
Följande biltyper har erbjudits hos hyrbilsföretag i Barcelona under de senaste 72 timmarna: Compact, Mini, Economy.
Det lägsta priset för en hyrbil i Barcelona är 110 kr/dag. För det här området kan du förvänta dig genomsnittliga priser från 269 kr/dag.
Den mest populära biltypen att hyra i Barcelona under de senaste 7 dagarna är av modellen Fiat 500. Våra användare föredrar också Opel Corsa som ett alternativ.

Hitta populära sevärdheter nära upphämtningsplatsen för din hyrbil

Sevärdheter du inte får missa att besöka nära populära biluthyrningsplatser i Barcelona

Sevärdheter i närheten:

Camp Nou9,9 km
Mirador de Colón11,8 km
Plaça Reial12,0 km
La Rambla12,0 km
Plaça de Catalunya12,4 km

Sevärdheter i närheten:

Platja de Bogatell72,7 km
Recinte Modernista de Sant Pau73,0 km
Arc de Triomf74,4 km
Plaça de Catalunya75,3 km
La Rambla75,6 km

Sevärdheter i närheten:

Camp Nou83,9 km
Plaça de Catalunya87,9 km
La Rambla87,9 km
Plaça Reial88,1 km
Mirador de Colón88,1 km

Hyr en bil nära ett av dessa populära hotell i Barcelona

Nedan visas de mest populära hotellen i Barcelona

Att köra med hyrbil i Barcelona – Vanliga frågor & svar

Ta reda på allt du behöver veta om att hyra bil i Barcelona och förbered dig ordentligt inför din nästa resa

Hur mycket kostar det att hyra en bil i Barcelona, Spanien i januari?

För januari i Barcelona, var genomsnittspriset för att hyra bil en weekend 134 kr - men vissa användare hittade erbjudanden så låga som 104 kr. Om perioden som du hyr bil sträcker sig över sju dagar ligger priserna kring 527 kr till 527 kr.

Finns det en avgift om jag avbokar min hyrbil i Barcelona, Spanien?

Varje biluthyrningsföretag i Barcelona har olika avbokningspolicyer. På momondo finns det alltid information tillgänglig när du gör din sökning om huruvida en hyrfilma har en avbokningsavgift eller inte. Några av de mest populära biluthyrarna i Barcelona är Budget, Centauro och Quadis Rent A Car, så se till att dubbelkolla om de erbjuder gratis avbokning.

Vilken biltyp är det bäst att hyra i Barcelona under januari månad?

Med en genomsnittstemperatur på 10 °C och en nederbörd kring 29 mm i januari gör du bäst i att överväga hyrning av en standardbil i Barcelona. En standardbil kan hantera temperaturförändringar och regn under januari månad och är ett populärt alternativ bland resenärer som besöker Barcelona. Att hyra en Standard i Barcelona kommer i genomsnitt kosta dig 1 350 kr per dag.

Vad är hastighetsgränsen i Barcelona, Spanien?

Resenärer som hyr bil i Barcelona bör vara uppmärksamma på att stadens hastighetsgräns ligger på 50 km/t. I förorterna runt Barcelona ligger hastighetsgränsen generellt på 100 km/t och på 120 km/t för motorvägen. Kom ihåg att hastigheterna kan förändras beroende på vilken väg du kör på, så var uppmärksam på skyltningen.

Vilken hyrbilsfirma hyr ut Seat Arona i Barcelona?

Hur är vädret i Barcelona, Spanien i december?

Den som letar efter en hyrbil i Barcelona under månaden december kan förvänta sig att temperaturen ligger runt 10 °C och en nederbörd på cirka 51 mm. Denna information kan vara till stor hjälp när du väljer vilken bil du vill hyra.

Är vädret i Barcelona representativt för resten av Katalonien?

Klimatet i Katalonien under december månad har vanligtvis en temperatur på 9 °C med en förväntad nederbörd på 51,3 mm under hela månaden. Den som vill hyra en bil och ta en roadtrip från Barcelona till omgivande områden kan ha nytta av denna information.

När uppdaterade momondo senast priserna för bilar i Barcelona?

Priserna för bilar i Barcelona uppdateras dagligen.

Hur många bolag söker momondo efter bilar i Barcelona?

Det finns 159 bolag tillgängliga för bilar i Barcelona från och med december. 2023.

Hur gammal måste du vara för att hyra en bil i Barcelona?

Ålderskraven för förare varierar beroende på land, inklusive Barcelona. I flera EU-länder måste föraren vara minst 18 år. För att hyra en bil utomlands måste du vanligtvis vara minst 21 år gammal, och om du är under 25 kan du bli debiterad en avgift för unga förare. Det rekommenderas att du granskar policyn för uthyrningsföretaget innan du bokar.

Vilken dokumentation eller vilket ID-kort behöver du för att hyra en bil i Barcelona?

För att få hyra en bil i Barcelona måste alla förare ha ett giltigt körkort. Om körkortet är skrivet på ett annat språk än språket i uthyrningslandet kan ett internationellt körtillstånd krävas för att undvika risken för eventuella böter. Om du hyr en bil utomlands kan du också behöva uppvisa bevis på returresa och boendeinformation under din vistelse. Vi rekommenderar alltid att du kontrollerar vad som gäller med det specifika uthyrningsföretaget du bokar med.


Varför använda momondo?

Varför ska jag använda momondo för att boka en hyrbil i Barcelona?

Det är en god idé att välja momondo när du söker efter hyrbilar i Barcelona eftersom det är snabbt och gratis. Vi hittar alla hyrbilspriser och policyer, och det enda du behöver göra är att välja det alternativ som fungerar bäst för dig och din resa.

Hur hjälper momondo mig att hitta det bästa hyrbilserbjudandet i Barcelona?

När du har sökt efter en hyrbil i Barcelona visar momondo dig alla resultat som du sedan kan filtrera för att hitta det bästa erbjudandet. Du kan bland annat begränsa din sökning efter fordonstyp, pris, hyrbilsföretag och en mängd olika policys.

Visar momondo hyrbilserbjudanden i Barcelona med gratis avbokning?

Ja, oavsett om det gäller bilar i Barcelona eller någon annanstans låter momondo dig filtrera specifikt efter policys som erbjuder gratis avbokning.

Kan jag hyra en bil med rättvis bränslepolicy i Barcelona på momondo?

Ja, rättvisa bränslepolicyer är ett specifikt filter som erbjuds på momondo för alla biluthyrningsplatser, inklusive Barcelona.

Kan jag hitta ett ställe för biluthyrning i Barcelona som erbjuder förhöjd rengöring på momondo?

Ja, du kan söka efter hyrbilar i Barcelona med förhöjda rengöringsalternativ på momondo.

Kan jag söka efter hyrbilar i Barcelona med obegränsat kilometertal på momondo?

momondo erbjuder ett filter specifikt för obegränsat kilometertal för hyrbilar i Barcelona.


Ett enklare sätt att hantera din resa till Barcelona

Vi gör det superenkelt att schemalägga, organisera och resa med vänner och familj. Trips är gratis – och tillgängligt för dig oavsett var du bokar.