Hitta billig biluthyrning i Barcelona

Vill du hyra en bil billigt i Barcelona? Sök och jämför priser här

Barcelona, Spanien
21 jan — 28 jan
Samma avlämingsplats
Barcelona, Spanien
tor 21/1
12:00
tor 28/1
12:00

Leverantörer av hyrbilar i Barcelona

Alla större biluthyrningsfirmor i Barcelona
Betyg för uthyrningsfirma: Bra 7.0

Betyg baserat på 100 recensioner

Betyg för uthyrningsfirma: Fantastiskt 8.3

Betyg baserat på 85 recensioner

Betyg för uthyrningsfirma: Fantastiskt 8.2

Betyg baserat på 41 recensioner

Betyg för uthyrningsfirma: Bra 7.7

Betyg baserat på 86 recensioner

Betyg för uthyrningsfirma: Bra 7.4

Betyg baserat på 50 recensioner

Betyg för uthyrningsfirma: Bra 6.8

Betyg baserat på 62 recensioner

Betyg för uthyrningsfirma: Fantastiskt 10.0

Betyg baserat på 2 recensioner

Betyg för uthyrningsfirma: Bra 7.2

Betyg baserat på 19 recensioner


När är det billigast att hyra en bil i Barcelona?

Alla

13 kr - 512 kr

Ekonomi

23 kr - 145 kr

I mars månad är det billigast att hyra en bil i Barcelona. Priset ligger då 61% lägre än under resten av året, på bara 53 kr per dag. Den dyraste månaden är juli. Om du söker en särskilt typ av bil, överväg att hyra en ekonomi-bil i januari. Priset för en hyrbil i Barcelona kan variera beroende på ett antal faktorer så som utbud, fordonets popularitet, och hur långt i förväg som du bokar hyrbilen.


Hitta populära sevärdheter nära din upphämtningsplats för hyrbil

Barcelona Barcelona-El Prat flygplats

Barcelona, Spanien

Sevärdheter i närheten:

Mirador de Colón11,8 km
La Rambla12,0 km
Plaça de Catalunya12,4 km
Platja de Bogatell14,9 km
Girona-Costa Brava flygplats

Girona, Spanien

Sevärdheter i närheten:

Platja de Bogatell72,7 km
Plaça de Catalunya75,3 km
La Rambla75,6 km
Mirador de Colón75,8 km
Reus flygplats

Reus, Spanien

Sevärdheter i närheten:

Plaça de Catalunya87,9 km
La Rambla87,9 km
Mirador de Colón88,1 km
Platja de Bogatell91,1 km

Information om din resa till Barcelona

Hur gammal ska man vara för att hyra bil i Barcelona?

För att hyra bil i Barcelona ligger åldersgränsen på 21 år. Många biluthyrare har dock egna åldersgränser som ligger på 23 år. Det finns inte någon övre åldersgräns i Spanien men du måste kunna visa upp ett giltigt körkort. Hos momondo kan du söka efter billiga hyrbilsalternativ genom att jämföra priser direkt på nätet. Tänk på att sökresultaten inte tar hänsyn till din ålder, och för förare som är under 25 år gamla tillkommer nästan alltid en avgift på 20 EUR (ca. 200 SEK) per dag. Det är alltså svårt att hyra en bil billigt i Barcelona om du är under 25.

Viktigt att veta om trafikregler i Barcelona

För det mesta är trafikreglerna i Barcelona och Spanien ungefär desamma som i Sverige och övriga Europa. Du har dock som förare skyldighet att även känna till lokala regler och trafikföreskrifter. I Spanien kan du inte tala i telefon under det att du kör bil, inte ens med ett headset, vilket är något som skiljer sig från regler i Sverige. Många av de spanska motorvägarna har vägavgifter som betalas i olika tullar. Betalningen sker med kort eller så köper du en transponder som du sätter på bilen vilket gör att du inte behöver stanna vid tullstationerna. De avgiftsbelagda vägarna kallas för Autopista och de avgiftsfria vägarna för Autovia. På dessa ligger fartgränserna på 120 kilometer i timmen och om du kör mer än 10 kilometer i timmen för fort åker du på böter på ungefär 96 EUR (ca. 1000 SEK).

Parkering

Om du hyr bil under din vistelse i Barcelona ska du tänka på att det är svårt att hitta parkeringsplatser i stadens centrum. Det finns inte några avgiftsfria parkeringar i centrum, undantaget för platser vid Montjuic. Kostnaden för att parkera inne i centrum ligger på ungefär 2 EUR (ca. 20 SEK) per timme och du kan endast ställa bilen i 1 timme. Bäst är att hitta parkeringshus eller parkeringar utanför centrum för att inte behöva stressa med parkeringen. Inne i parkeringshusen kostar det mellan 2 och 3 EUR (ca. 20 och 30 SEK) per timme. Om du stället bilen utanför centrum kan du annars ta tunnelbana och buss för att ta dig runt inne i centrala Barcelona.

Utflyktsmål i och omkring Barcelona

Om du hyr bil under din semester kan du ta dig runt till flera populära platser i Barcelonas omgivningar. Bland annat kan du köra till närliggande Girona med sina historiska sevärdheter eller till Figueres där konstnären Miro spenderade mycket tid. För unik och vacker natur ska du ta bilen upp till Monserrat berget med sina bergsbyar och vandringsleder.

Vilka försäkringar ska man ha?

För att hyra bil i Barcelona krävs att du har vissa försäkringar. Dessa försäkringar täcker tredjepartsskador samt skador vid eldsvådor. För det mesta ingår dessa obligatoriska försäkringar automatiskt när du hyr bil. Många biluthyrningar har även erbjudanden gällande tilläggsförsäkringar. Dessa är bland annat försäkringar som självriskeliminering eller reducering av kostnader vid skada eller stöld. Innan du köper till någon av dessa försäkringar ska du kolla med ditt försäkringsbolag hemma om din hemförsäkring automatisk täcker hyrbil utomlands. Du kan även kolla med din bank eller ditt kreditkortsföretag för att se om betalning av bokningen med deras kort ger dig någon försäkring.

Kan man använda sitt svenska körkort i Barcelona, eller ska man ha ett internationellt körkort?

Ja, det går bra att använda ditt svenska körkort när du hyr bil i Barcelona. Du behöver alltså inte ansöka om något internationellt körkort för att hyra bil i Barcelona eller köra i Spanien.

Var i Barcelona kan man hämta och lämna sin hyrbil?

Via momondos sökfunktion kan du hitta hyrbilar som går att hämta och lämna där det passar dig. Om du inte vill lämna bilen på samma ställe där du hämtat den väljer du alternativet annan avlämningsplats när du gör din sökning och kan på så sätt se vilka alternativ du har. Du kan bland annat lämna och hämta hyrbilar på flygplatser runt om Barcelona och närliggande städer samt vid järnvägsstationerna. Sök på momondo för att hitta en hyrbil med fria mil, billig kilometerkostnad och bilar för både kort- och långtidshyra.

Priser kontrollerade 28/09/2018


Avstånd till populära hotell från Barcelona

Parkera din bil och dig själv på något av dessa hotell, inte långt ifrån Barcelona Barcelona-El Prat flygplatss biluthyrningsdisk

Biluthyrning i Barcelona

813 användare har letat efter hyrbilar i Barcelona med momondo i januari.

Vilka rengöringsåtgärder tas av biluthyrningsföretag i Barcelona för att motverka spridningen av COVID-19?

Rena fordon har alltid varit en prioritet för biluthyrningsföretag. Alamo, Enterprise och Avis är några av företagen som implementerar nya säkerhetsrutiner för att se till att ditt fordon är desinficerat. Sök igenom vår sajt för att se efter om det finns ett alternativ som erbjuder förhöjd rengöring av ditt fordon i Barcelona. I takt med att saker och ting förändras så ändras även policys. Vi kommer att göra vårt bästa för att hålla dig uppdaterad, men se alltid till att dubbelkolla direkt med leverantören.

Hur mycket kostar det att hyra en bil i Barcelona i februari?

För februari i Barcelona, var genomsnittspriset för att hyra bil en weekend 274 kr - men vissa användare hittade erbjudanden så låga som 54 kr. Om perioden som du hyr bil sträcker sig över sju dagar ligger priserna kring 13 kr till 306 kr.

Finns det en avgift om jag avbokar min hyrbil i Barcelona?

Varje biluthyrningsföretag i Barcelona har olika avbokningspolicyer. På momondo finns det alltid information tillgänglig när du gör din sökning om huruvida en hyrfilma har en avbokningsavgift eller inte. Några av de mest populära biluthyrarna i Barcelona är Alamo, Enterprise och Avis, så se till att dubbelkolla om de erbjuder gratis avbokning.

Vilken biltyp är det bäst att hyra i Barcelona under februari månad?

Med en genomsnittstemperatur på 11 °C och en nederbörd kring 42 mm i februari gör du bäst i att överväga hyrning av en standardbil i Barcelona. En standardbil kan hantera temperaturförändringar och regn under februari månad och är ett populärt alternativ bland resenärer som besöker Barcelona. Att hyra en Standard i Barcelona kommer i genomsnitt kosta dig 315 kr per dag.

Hur många uthyrningskontor har Sixt i Barcelona?

Sixt är den biluthyrningsfirma med flest uthyrningskontor i Barcelona. Med 9 uthyrningskontor i Barcelona kan du förvänta dig få betala ett uthyrningspris på 472 kr per dag.

Vad är hastighetsgränsen i Barcelona?

Resenärer som hyr bil i Barcelona bör vara uppmärksamma på att stadens hastighetsgräns ligger på 50 km/t. I förorterna runt Barcelona ligger hastighetsgränsen generellt på 100 km/t och på 120 km/t för motorvägen. Kom ihåg att hastigheterna kan förändras beroende på vilken väg du kör på, så var uppmärksam på skyltningen.

Hur är vädret i Barcelona, Spanien i januari?

Den som letar efter en hyrbil i Barcelona under månaden januari kan förvänta sig att temperaturen ligger runt 9 °C och en nederbörd på cirka 41 mm. Denna information kan vara till stor hjälp när du väljer vilken bil du vill hyra.

Vilken bil skulle momondo rekommendera baserat på vädret i januari?

Vädret i Barcelona under januari kommer typiskt sett inte ha så stor inverkan på vilken typ av bil du hyr. Dock letar momondos användare ofta efter speciella biltyper att hyra i Barcelona. Resenärer som vill kunna hyra en bil så billigt som möjligt i Barcelona tenderar att välja mindre bilar då dessa typiskt är billigast. Exempel på små bilar tillgängliga för uthyrning är Fiat 500, Ford Focus och Opel Corsa.

Är vädret i Barcelona representativt för resten av Katalonien?

Klimatet i Katalonien under januari månad har vanligtvis en temperatur på 8 °C med en förväntad nederbörd på 48 mm under hela månaden. Den som vill hyra en bil och ta en roadtrip från Barcelona till omgivande områden kan ha nytta av denna information.


Planera din resa till Barcelona

 • Få de senaste insikterna gällande flyg till Barcelona

  Hitta den bästa tiden att resa, de billigaste priserna och populäraste flygbolagen.

  Hitta flyg till Barcelona
 • Börja planera din resa idag

  Få en överblick över de bästa hotellen i de mest populära stadsdelarna i Barcelona

  Hitta hotell i Barcelona
 • Bo på ett semesterboende

  Njut av alla bekvämligheter som hör ett hem till på semestern. Läs mer om semesterboenden här.

  Hitta semesterboenden i Barcelona