Hitta billig biluthyrning i Barcelona

Vill du hyra en bil billigt i Barcelona? Sök och jämför priser här

fre 23/8
12:00
lör 24/8
12:00
Jämför momondo med |

Erbjudanden på hyrbilar i Barcelona

Kolla in några av de bästa priserna för att hyra bil i Barcelona som hittats av användare på momondo
Mini car
eller liknande Mini
2 2-3
23 SEK
12 sep. - 15 sep.
Barcelona
Carretera De Valencia Km 403
23 SEK
12 sep. - 15 sep.
Ka
eller liknande Mini
2 2/4
50 SEK
29 sep. - 2 okt.
Barcelona
Aeroport del Prat
50 SEK
29 sep. - 2 okt.
Focus
eller liknande Kompakt
4 1 4-5
59 SEK
29 aug. - 4 sep.
Barcelona
Carrer de la Garrotxa 10
59 SEK
29 aug. - 4 sep.

Bästa biluthyrning i Barcelona

Bra priser som hittades på momondo de senaste 24 timmarna
Ekonomi-bil i Barcelona recordgo
Ekonomi
2 Vuxna, 2 Väskor
Kompakt-bil i Barcelona centauro
Kompakt
4 Vuxna, 2 Väskor
Medelstor-bil i Barcelona goldcar
Medelstor
5 Vuxna, 3 Väskor
Standard-bil i Barcelona goldcar
Standard
5 Vuxna, 3 Väskor
Stor bil-bil i Barcelona goldcar
Stor bil
5 Vuxna, 2 Väskor
SUV-bil i Barcelona centauro
Suv
4 Vuxna, 2 Väskor

Bästa företagen för biluthyrning i Barcelona

Vill du veta vart du kan hitta billig biluthyrning? Det här är de bästa leverantörerna
autoeurope Billigast AutoEurope AutoEurope erbjuder de billigaste priserna på 1 plats i staden
national Mest populära National National erbjuder de billigaste priserna på 4 platser i staden
sunnycars Flest platser Sunnycars Sunnycars erbjuder dig högkvalitativa och lyxiga bilmodeller som du kan hämta på en av deras 15 platser

Leverantörer av hyrbilar i Barcelona

Alla större biluthyrningsfirmor i Barcelona
$self.agencySymbol
NIZACARS
Suveränt - 9,6 (3 omdömen)
1 plats
$self.agencySymbol
Alamo
Suveränt - 8,7 (6 574 omdömen)
4 platser
$self.agencySymbol
Enterprise
Suveränt - 8,5 (12 853 omdömen)
6 platser
$self.agencySymbol
Centauro
Suveränt - 8,3 (24 omdömen)
2 platser
$self.agencySymbol
keddy by Europcar
Suveränt - 8,2 (98 omdömen)
6 platser
$self.agencySymbol
Europcar
Bra - 7,6 (364 omdömen)
6 platser
$self.agencySymbol
Avis
Bra - 7,6 (2 271 omdömen)
4 platser
$self.agencySymbol
Sixt
Bra - 7,5 (1 090 omdömen)
8 platser

Flygplatser med biluthyrning i Barcelona

Hitta en hyrbil på denna flygplats
HYRBILAR I
Barcelona-El Prats flygplats
BCN

Hyra bil i Barcelona

Hur gammal ska man vara för att hyra bil i Barcelona?

För att hyra bil i Barcelona ligger åldersgränsen på 21 år. Många biluthyrare har dock egna åldersgränser som ligger på 23 år. Det finns inte någon övre åldersgräns i Spanien men du måste kunna visa upp ett giltigt körkort. Hos momondo kan du söka efter billiga hyrbilsalternativ genom att jämföra priser direkt på nätet. Tänk på att sökresultaten inte tar hänsyn till din ålder, och för förare som är under 25 år gamla tillkommer nästan alltid en avgift på 20 EUR (ca. 200 SEK) per dag. Det är alltså svårt att hyra en bil billigt i Barcelona om du är under 25.

Viktigt att veta om trafikregler i Barcelona

För det mesta är trafikreglerna i Barcelona och Spanien ungefär desamma som i Sverige och övriga Europa. Du har dock som förare skyldighet att även känna till lokala regler och trafikföreskrifter. I Spanien kan du inte tala i telefon under det att du kör bil, inte ens med ett headset, vilket är något som skiljer sig från regler i Sverige. Många av de spanska motorvägarna har vägavgifter som betalas i olika tullar. Betalningen sker med kort eller så köper du en transponder som du sätter på bilen vilket gör att du inte behöver stanna vid tullstationerna. De avgiftsbelagda vägarna kallas för Autopista och de avgiftsfria vägarna för Autovia. På dessa ligger fartgränserna på 120 kilometer i timmen och om du kör mer än 10 kilometer i timmen för fort åker du på böter på ungefär 96 EUR (ca. 1000 SEK).

Parkering

Om du hyr bil under din vistelse i Barcelona ska du tänka på att det är svårt att hitta parkeringsplatser i stadens centrum. Det finns inte några avgiftsfria parkeringar i centrum, undantaget för platser vid Montjuic. Kostnaden för att parkera inne i centrum ligger på ungefär 2 EUR (ca. 20 SEK) per timme och du kan endast ställa bilen i 1 timme. Bäst är att hitta parkeringshus eller parkeringar utanför centrum för att inte behöva stressa med parkeringen. Inne i parkeringshusen kostar det mellan 2 och 3 EUR (ca. 20 och 30 SEK) per timme. Om du stället bilen utanför centrum kan du annars ta tunnelbana och buss för att ta dig runt inne i centrala Barcelona.

Utflyktsmål i och omkring Barcelona

Om du hyr bil under din semester kan du ta dig runt till flera populära platser i Barcelonas omgivningar. Bland annat kan du köra till närliggande Girona med sina historiska sevärdheter eller till Figueres där konstnären Miro spenderade mycket tid. För unik och vacker natur ska du ta bilen upp till Monserrat berget med sina bergsbyar och vandringsleder.

Vilka försäkringar ska man ha?

För att hyra bil i Barcelona krävs att du har vissa försäkringar. Dessa försäkringar täcker tredjepartsskador samt skador vid eldsvådor. För det mesta ingår dessa obligatoriska försäkringar automatiskt när du hyr bil. Många biluthyrningar har även erbjudanden gällande tilläggsförsäkringar. Dessa är bland annat försäkringar som självriskeliminering eller reducering av kostnader vid skada eller stöld. Innan du köper till någon av dessa försäkringar ska du kolla med ditt försäkringsbolag hemma om din hemförsäkring automatisk täcker hyrbil utomlands. Du kan även kolla med din bank eller ditt kreditkortsföretag för att se om betalning av bokningen med deras kort ger dig någon försäkring.

Kan man använda sitt svenska körkort i Barcelona, eller ska man ha ett internationellt körkort?

Ja, det går bra att använda ditt svenska körkort när du hyr bil i Barcelona. Du behöver alltså inte ansöka om något internationellt körkort för att hyra bil i Barcelona eller köra i Spanien.

Var i Barcelona kan man hämta och lämna sin hyrbil?

Via momondos sökfunktion kan du hitta hyrbilar som går att hämta och lämna där det passar dig. Om du inte vill lämna bilen på samma ställe där du hämtat den väljer du alternativet ”annan avlämningsplats” när du gör din sökning och kan på så sätt se vilka alternativ du har. Du kan bland annat lämna och hämta hyrbilar på flygplatser runt om Barcelona och närliggande städer samt vid järnvägsstationerna. Sök på momondo för att hitta en hyrbil med fria mil, billig kilometerkostnad och bilar för både kort- och långtidshyra.

Priser kontrollerade 28/09/2018


Planera din resa till Barcelona