Insikter
Senaste erbjudandena
Jämförelse av fordon
Lista över firmor
FAQ

Hyrbilar i Helsingborg, Skåne län

Vill du hyra en bil billigt i Helsingborg, Skåne län? Sök och jämför priser här!

Helsingborg, Sverige
26 mar — 2 apr
Helsingborg, Sverige
tis 26/3
12:00
tis 2/4
12:00
Förarens ålder:

Erbjudanden från hyrbilsfirmor på över 70 000 platser.

Utsedd till vinnare av Europas bästa reseapp 2023

Trender och insikter om att hyra bil i Helsingborg

Användbara insikter som hjälper dig att boka den perfekta hyrbilen i Helsingborg

Vilken är den billigaste hyrbilsfirman i Helsingborg?

De billigaste hyrbilarna i Helsingborg hittas generellt genom Hertz. När du bokar med Hertz kan du ha chansen att hitta hyrbilspriser så låga som 230 kr/dag. Det genomsnittliga priset för att hyra en bil i Helsingborg är 474 kr/dag.

Vilken bil väljer flest att hyra i Helsingborg?

Hyrbilar av modellerna Toyota Yaris och Volvo XC40 i Helsingborg är de två mest populära bilmodellerna enligt våra uppgifter. Hyrbilspriser för modellen Toyota Yaris i Helsingborg kan variera beroende på vilket förtag du hyr från, men våra användare har hittat genomsnittspriser på 460 kr/dag och priser så låga som 243 kr/dag. Hyrbilspriser för modellen Volvo XC40 kan också variera, men tenderar att ligga på i genomsnitt 610 kr/dag, med de billigaste erbjudanden så låga som 382 kr/dag.

De bästa erbjudandena för hyrbilar i Helsingborg, Skåne län

Hitta fantastiska erbjudanden nedan för en mängd populära hyrbilstyper i Helsingborg, Skåne län
Ekonomi379 kr per dag
Kompakt409 kr per dag
Medelstor422 kr per dag
Standard409 kr per dag
Kompakt kombi450 kr per dag
Mellanstor kombi483 kr per dag
Stor kombi661 kr per dag
Standard-SUV793 kr per dag
Lastbil1 389 kr per dag
De bästa priserna som hittats av momondo-användare de senaste 48 timmarna.

Viktig information om hyrbilar i Helsingborg

Kan jag köra över gränsen med en hyrbil från Helsingborg?

Om du hyr en bil genom momondo i Helsingborg kan du köra över gränsen mellan Sverige och Danmark, antingen via Öresundsbron mellan Malmö och Köpenhamn eller med bilfärja från Helsingborg till Helsingör. Om du vill köra en prisvärd hyrbil i både Sverige och Danmark kan du hyra bil hos momondo i Helsingborg för en kortare eller längre bilfärd. Det är viktigt att du har pass, körkort och hyrbilens handlingar tillgängliga vid gränskontroller och eventuella trafikkontroller, och förhåller dig till respektive lands trafikregler. En passagerarbil som du hyr genom momondo i Helsingborg kan vara en elbil, en mindre bil eller en större bil, och samtliga kan köras över gränsen till Danmark.

Kan jag hyra en bil i Helsingborg utan kreditkort?

När du ska hyra bil i Helsingborg genom momondo är kreditkort det allra bästa alternativet för betalning. I Sverige är kortbetalning den mest använda formen av betalning, och det finns många fördelar med att betala din hyrbil i Helsingborg med kreditkort. Om du inte har möjlighet att betala din hyrbil med kreditkort kan du fråga hyrbilsföretaget om de har andra alternativ, men för att hitta en prisvärd hyrbil och snabbt komma ut på vägen med den, är det bäst att använda sitt kreditkort. Ett fåtal biluthyrare kan acceptera kontant betalning, och några har rutiner för fakturabetalning, Swish eller Apple Pay, men de flesta använder sig av kreditkort som standard för betalning av hyrbilar, och det är också det snabbaste och enklaste sättet att få tillgång till en hyrbil i Helsingborg. I Helsingborg kan du hyra olika typer av bilar genom momondo, även elbilar och lyxbilar, och priserna varierar från budgetklass när du behöver en mindre, enklare bil, till högre priser när du vill hyra en bekväm lyxbil. Du kan dock vara säker på att hitta ett prisvärt hyrbilsalternativ som passar just dig hos momondo, så att du kan göra det bästa valet utifrån din resplan och plånbok.

Vilka trafikregler gäller i Helsingborg?

I Helsingborg råder högertrafik, vilket är standard i både Danmark och Sverige sedan 1967. Elcyklar är nästan lika vanliga som elbilar i Helsingborg och Helsingör, och du är alltid skyldig att stanna för fotgängare vid övergångsställen utan trafikljus. När du hyr bil i Helsingborg via momondo kan du fråga uthyrningspersonalen om vilka lagar och regler som gäller i trafiken, men något som för svenskarna är helt självklart och därför inte ens brukar nämnas är nolltolerans för alkohol i trafiken. Att köra bil med minsta alkoholhalt i blodet ger höga bötesstraff, ibland fängelse, och körkortet dras in för den som kör bil alkoholpåverkad. I Helsingborg är trafiken ofta hektisk i samband med färjornas avgångstider, och biltrafikflödet till och från hamnen är omfattande. Om du ska köra med din hyrbil till en av Helsingborgs färjor är det viktigt att vara i god tid och se till att hamna i rätt kö.

Vilka dokument behöver en turist för att kunna hyra en bil i Helsingborg?

För att hyra bil i Helsingborg behöver du ett körkort som är giltigt i Sverige, pass eller annan legitimation och det betalningsmedel som biluthyraren accepterar. När du kör bil i Helsingborg och Helsingör är du, precis som i hela Sverige och Danmark, skyldig att vid trafikkontroll visa upp ditt körkort och bilens dokument, som på en hyrbil oftast ligger i handskfacket. Fråga alltid biluthyraren var bilens dokument finns, i samband med att du skriver på hyrbilsavtalet. De flesta hyrbilar i Helsingborg och Sverige, även lyxigare hyrbilar av högstatusmärken, är tydligt märkta med hyrbilföretagets logotyp, men du ska ändå kunna visa för en kontrollant från trafikpolisen vem som äger bilen och att du har hyrt den.


Erbjudanden på hyrbilar i Helsingborg, Skåne län

Hitta rätt hyrbil för dig i Helsingborg

Liten bilar

429 kr - 886 kr

Alla biltyper

710 kr - 1 258 kr

Genomsnittspriset för en bil av typen liten bil i Helsingborg, Sverige är 574 kr. Den billigaste tiden att hyra en bil av typen liten bil i Helsingborg, Sverige är februari. Då är priset 26% lägre än under resten året och ligger på bara 429 kr per dag. En hyrbil av typen liten bil är typiskt 38 % billigare än den genomsnittliga hyrbilen i Helsingborg. Genomsnittspriset för en hyrbil i Helsingborg kan variera beroende på ett antal faktorer så som utbud, fordonets popularitet och hur långt i förväg som du bokar hyrbilen. Nedan är de bästa priserna för hyrbilar av typen liten bil i Helsingborg som hittats på momondo under den senaste veckan.

Genomsnittspriset för en bil av typen medel bil i Helsingborg, Sverige är 759 kr. Den billigaste tiden att hyra en bil av typen medel bil i Helsingborg, Sverige är september. Då är priset 18% lägre än under resten året och ligger på bara 626 kr per dag. En hyrbil av typen medel bil är typiskt 18 % billigare än den genomsnittliga hyrbilen i Helsingborg. Genomsnittspriset för en hyrbil i Helsingborg kan variera beroende på ett antal faktorer så som utbud, fordonets popularitet och hur långt i förväg som du bokar hyrbilen. Nedan är de bästa priserna för hyrbilar av typen medel bil i Helsingborg som hittats på momondo under den senaste veckan.

Genomsnittspriset för en bil av typen stor bil i Helsingborg, Sverige är 1 523 kr. Den billigaste tiden att hyra en bil av typen stor bil i Helsingborg, Sverige är december. Då är priset 33% lägre än under resten året och ligger på bara 1 027 kr per dag. En hyrbil av typen stor bil är typiskt 40% dyrare än den genomsnittliga hyrbilen i Helsingborg. Genomsnittspriset för en hyrbil i Helsingborg kan variera beroende på ett antal faktorer så som utbud, fordonets popularitet och hur långt i förväg som du bokar hyrbilen. Nedan är de bästa priserna för hyrbilar av typen stor bil i Helsingborg som hittats på momondo under den senaste veckan.

Genomsnittspriset för en bil av typen SUV i Helsingborg, Sverige är 814 kr. Den billigaste tiden att hyra en bil av typen SUV i Helsingborg, Sverige är april. Då är priset 20% lägre än under resten året och ligger på bara 659 kr per dag. En hyrbil av typen SUV är typiskt 12 % billigare än den genomsnittliga hyrbilen i Helsingborg. Genomsnittspriset för en hyrbil i Helsingborg kan variera beroende på ett antal faktorer så som utbud, fordonets popularitet och hur långt i förväg som du bokar hyrbilen. Nedan är de bästa priserna för hyrbilar av typen SUV i Helsingborg som hittats på momondo under den senaste veckan.

Genomsnittspriset för en bil av typen skåpbil i Helsingborg, Sverige är 1 691 kr. Den billigaste tiden att hyra en bil av typen skåpbil i Helsingborg, Sverige är september. Då är priset 27% lägre än under resten året och ligger på bara 1 245 kr per dag. En hyrbil av typen skåpbil är typiskt 46% dyrare än den genomsnittliga hyrbilen i Helsingborg. Genomsnittspriset för en hyrbil i Helsingborg kan variera beroende på ett antal faktorer så som utbud, fordonets popularitet och hur långt i förväg som du bokar hyrbilen.

Genomsnittspriset för en bil av typen lyxigt bil i Helsingborg, Sverige är 1 749 kr. Den billigaste tiden att hyra en bil av typen lyxigt bil i Helsingborg, Sverige är september. Då är priset 33% lägre än under resten året och ligger på bara 1 180 kr per dag. En hyrbil av typen lyxigt bil är typiskt 48% dyrare än den genomsnittliga hyrbilen i Helsingborg. Genomsnittspriset för en hyrbil i Helsingborg kan variera beroende på ett antal faktorer så som utbud, fordonets popularitet och hur långt i förväg som du bokar hyrbilen.

Opel Corsa
eller liknande Ekonomi
Upp till 2 passagerare

379 kr/dag

(25 mar - 1 apr)
Opel Corsa
Skoda Rapid
eller liknande Kompakt
Upp till 4 passagerare

409 kr/dag

(25 mar - 1 apr)
Skoda Rapid
Volkswagen Golf
eller liknande Kompakt
Upp till 4 passagerare

422 kr/dag

(25 mar - 1 apr)
Volkswagen Golf

Hyrbilsleverantörer i Helsingborg

Alla större biluthyrningsfirmor i Helsingborg, Skåne län

Hertz

2 platser
Översikt

Renlighet

10,0

Comfort

10,0

Övergripande

10,0

Upphämtning/avlämning

10,0

Bäst

10,0

Ace

1 plats

Avis

2 platser

Europcar

3 platser
Översikt

Renlighet

9,0

Comfort

9,0

Övergripande

9,0

Upphämtning/avlämning

8,0

Bäst

9,0

MABI

2 platser

Budget

1 plats

Sixt

1 plats
Översikt

Renlighet

8,0

Comfort

8,0

Övergripande

8,0

Upphämtning/avlämning

8,0

Bäst

8,0

keddy by Europcar

3 platser

Bra att veta om hyrbilar i Helsingborg

Få en överblick över bra hyrbilserbjudanden, populära biluthyrningsföretag och de bästa hyrbilstyperna för ditt besök i Helsingborg.

Mest populära uthyrningsföretag

Hertz

Populära biltyper

Economy, SUV, Compact

Billigaste hyrbilen

296 kr

Mest populära modellen

Toyota Yaris
Den mest populära biluthyrningsfirman i Helsingborg som hittats på momondo den här månaden är Hertz. Andra toppval för biluthyrningsföretag är Europcar och Sixt
Följande biltyper har erbjudits hos hyrbilsföretag i Helsingborg under de senaste 72 timmarna: Economy, SUV, Compact.
Det lägsta priset för en hyrbil i Helsingborg är 296 kr/dag. För det här området kan du förvänta dig genomsnittliga priser från 619 kr/dag.
Den mest populära biltypen att hyra i Helsingborg under de senaste 7 dagarna är av modellen Toyota Yaris. Våra användare föredrar också Volvo XC40 som ett alternativ.

Hitta populära sevärdheter nära upphämtningsplatsen för din hyrbil

Sevärdheter du inte får missa att besöka nära populära biluthyrningsplatser i Helsingborg

Sevärdheter i närheten:

Olympiastadion70,6 km
Dunkers Kulturhus71,2 km

Sevärdheter i närheten:

Olympiastadion158,0 km
Dunkers Kulturhus158,8 km

Sevärdheter i närheten:

Olympiastadion2,2 km
Dunkers Kulturhus2,9 km

Hyr en bil nära ett av dessa populära hotell i Helsingborg

Nedan visas de mest populära hotellen i Helsingborg
Radisson Blu Metropol Hotel Helsingborg

Radisson Blu Metropol Hotel Helsingborg

Carl Krooks Gata 16, Helsingborg, Skane Lan, Sweden

0,7 km från stadskärnan

Clarion Hotel Sea U

Clarion Hotel Sea U

Kungsgatan 1, Helsingborg, Skane Lan, Sweden

0,3 km från stadskärnan

Dream - Luxury Hostel

Dream - Luxury Hostel

Järnvägsgatan 39, Helsingborg, Skane Lan, Sweden

0,7 km från stadskärnan

Scandic Oceanhamnen

Scandic Oceanhamnen

Broderna Pihls Grand 2, Helsingborg, Skane Lan, Sweden

0,6 km från stadskärnan

Lilla Strandgatan

Lilla Strandgatan

Lilla Strandgatan 5, Helsingborg, Skane Lan, Sweden

0,1 km från stadskärnan

Hotel Horisont

Hotel Horisont

Gustav Adolfs Gata, 47, Helsingborg, Skane Lan, Sweden

1,6 km från stadskärnan

Nyckelbo Vandrarhem och Bed & Breakfast

Nyckelbo Vandrarhem och Bed & Breakfast

Scoutstigen 4, Helsingborg, Skane Lan, Sweden

5,8 km från stadskärnan

Scandic Helsingborg Nord

Scandic Helsingborg Nord

Florettgatan 41, Helsingborg, Skane Lan, Sweden

4,0 km från stadskärnan

The Vault Hotel, WorldHotels Crafted

The Vault Hotel, WorldHotels Crafted

Stortorget 20, Helsingborg, Skane Lan, Sweden

0,1 km från stadskärnan

Elite Hotel Marina Plaza

Elite Hotel Marina Plaza

Kungstorget 6, Helsingborg, Skane Lan, Sweden

0,3 km från stadskärnan

V Hotel Helsingborg, BW Premier Collection

V Hotel Helsingborg, BW Premier Collection

Fagelsangsgatan 1, Helsingborg, Skane Lan, Sweden

0,3 km från stadskärnan

Hotell Linnea

Hotell Linnea

Prastgatan 4, Helsingborg, Skane Lan, Sweden

0,3 km från stadskärnan

Hotell Stadsparken

Hotell Stadsparken

Bruksgatan 40, Helsingborg, Skane Lan, Sweden

0,4 km från stadskärnan

Comfort Hotel Helsingborg

Comfort Hotel Helsingborg

Gasverksgatan 11, Helsingborg, Skane Lan, Sweden

0,7 km från stadskärnan

Clarion Grand Hotel

Clarion Grand Hotel

Stortorget 8-12, Helsingborg, Skane Lan, Sweden

0,1 km från stadskärnan

Hotell Kärnan

Hotell Kärnan

Järnvägsgatan 17, Helsingborg, Skane Lan, Sweden

0,3 km från stadskärnan

Miatorp

Miatorp

Planteringsvägen 71, Helsingborg, Skane Lan, Sweden

3,1 km från stadskärnan

Elite Hotel Mollberg

Elite Hotel Mollberg

Stortorget 18, Helsingborg, Skane Lan, Sweden

0,0 km från stadskärnan


Att köra med hyrbil i Helsingborg – Vanliga frågor & svar

Ta reda på allt du behöver veta om att hyra bil i Helsingborg och förbered dig ordentligt inför din nästa resa

Hur mycket kostar det att hyra en bil i Helsingborg, Sverige i april?

För april i Helsingborg, var genomsnittspriset för att hyra bil en weekend 465 kr - men vissa användare hittade erbjudanden så låga som 230 kr. Om perioden som du hyr bil sträcker sig över sju dagar ligger priserna kring 332 kr till 426 kr.

Vad är hastighetsgränsen i Helsingborg, Sverige?

Hastighetsgränsen i Helsingborg är 60 km/t om inget annat anges. Helsingborg har en hastighetsgräns på 100 km/t för förorterna, vilket starkt efterföljs. Om du kör på motorvägen i Helsingborg ligger hastighetsgränsen generellt på 120 km/t.

Vilken hyrbilsfirma hyr ut Volkswagen Multivan i Helsingborg?

Är vädret i Helsingborg representativt för resten av Skåne län?

Den som vill hyra en bil i Helsingborg för en bilresa till närliggande områdena bör veta att temperaturerna i Skåne län under mars månad vanligtvis ligger runt 2 °C med en nederbörd på omkring 50 mm.

När uppdaterade momondo senast priserna för bilar i Helsingborg?

Priserna för bilar i Helsingborg uppdateras dagligen.

Hur många bolag söker momondo efter bilar i Helsingborg?

Det finns 18 bolag tillgängliga för bilar i Helsingborg från och med mars. 2024.

Hur gammal måste du vara för att hyra en bil i Helsingborg?

Minimiåldern för förare varierar beroende på land, inklusive för Helsingborg. I många EU-länder måste förarna vara 18 år gamla. Som regel måste du vara 21 för att hyra en bil utomlands, och en avgift för unga förare kan tas ut om du är under 25 år. Vi rekommenderar att du läser igenom policyn för ditt valda uthyrningsföretag innan du bokar.

Vilken dokumentation eller vilket ID-kort behöver du för att hyra en bil i Helsingborg?

För att få hyra en bil i Helsingborg måste alla förare ha ett giltigt körkort. Om körkortet är skrivet på ett annat språk än språket i uthyrningslandet kan ett internationellt körtillstånd krävas för att undvika risken för eventuella böter. Om du hyr en bil utomlands kan du också behöva uppvisa bevis på returresa och boendeinformation under din vistelse. Vi rekommenderar alltid att du kontrollerar vad som gäller med det specifika uthyrningsföretaget du bokar med.


Varför använda momondo?

Varför ska jag använda momondo för att boka en hyrbil i Helsingborg?

momondo hittar och jämför tusentals biluthyrningssidor för att ge dig det bästa urvalet av policys och hyrbilar i Helsingborg. Det är en god idé att använda momondo för din bokning då det inte bara går snabbt utan även är kostnadsfritt.

Hur hjälper momondo mig att hitta det bästa hyrbilserbjudandet i Helsingborg?

Med momondo kan du hitta det bästa hyrbilserbjudandet i Helsingborg tack vare våra användbara filter som hjälper dig begränsa din sökning. Dessa filter inkluderar bland annat: pris, typ av fordon, uthyrningsföretag och specifika policyer som du kan tänkas behöva.

Visar momondo hyrbilserbjudanden i Helsingborg med gratis avbokning?

Ja, oavsett om det gäller bilar i Helsingborg eller någon annanstans låter momondo dig filtrera specifikt efter policys som erbjuder gratis avbokning.

Kan jag hyra en bil med rättvis bränslepolicy i Helsingborg på momondo?

Med momondo kan du specifikt söka efter hyrbilar i Helsingborg med rättvisa bränslepolicyer.

Kan jag hitta ett ställe för biluthyrning i Helsingborg som erbjuder förhöjd rengöring på momondo?

Ja, du kan söka efter hyrbilar i Helsingborg med förhöjda rengöringsalternativ på momondo.

Kan jag söka efter hyrbilar i Helsingborg med obegränsat kilometertal på momondo?

Ja, momondo kan visa dig biluthyrningsalternativ med obegränsat kilometertal i Helsingborg.


Ett enklare sätt att hantera din resa till Helsingborg

Vi gör det superenkelt att schemalägga, organisera och resa med vänner och familj. Trips är gratis – och tillgängligt för dig oavsett var du bokar.

Spara pengar när du bokar hyrbilar med momondo
Bästa hyrbilserbjudandena
Bästa hyrbilserbjudandena
Se erbjudanden från uthyrningsfirmor på över 70 000 platser.
Pristransparens
Pristransparens
Se den totala kostnaden och undvik överraskningar.
Boka med flexibilitet
Boka med flexibilitet
Hitta hyrbilar med gratis avbokning och förhöjd rengöring.
Prisbevakning
Prisbevakning
Inte redo att boka? Skapa ett prismeddelande för att spåra priser.

Bli meddelad när priserna sjunker

Dagliga prisförändringar i din inkorg – endast med Prisbevakning.
tis 26/3
12:00
tis 2/4
12:00
Mejla mig produkt- och serviceinformation, toppenpriser och specialerbjudanden från momondo och dess resepartners