Hotell i Helsingborg

Hitta de bästa erbjudandena för 38 hotell i Helsingborg, Sverige

Incheckning
Utcheckning
Jämför momondo med |
-
1
Incheckning
Utcheckning

Bästa hotell i Helsingborg

Hitta det perfekta hotellet i Helsingborg för arbete eller semester


Saker att göra i Helsingborg

Dunkers Kulturhus
Sofiero Slott
Helsingborgs Stadsteater

Finns det tillgängliga hotell i närheten av Dunkers Kulturhus?

Om du letar efter ett hotell i Helsingborg i närheten av Dunkers Kulturhus har du tur. momondo rekommenderar 12 hotell i närheten av Dunkers Kulturhus och i genomsnitt kostar hotell i området 776 kr/natt. Dessa priser kan variera beroende på säsong. Hotell i närheten av Dunkers Kulturhus är vanligtvis 5 % billigare än genomsnittshotellet i Helsingborg, som ligger på 821 kr.

Hotell nära Dunkers Kulturhus

Finns det tillgängliga hotell i närheten av Sofiero Slott?

Om du planerar att bo på något av momondos rekommenderade hotell i området kring Helsingborg närmst Sofiero Slott kan du vänta dig priser på 776 kr/natt. Detta pris fluktuerar beroende på årstid. Generellt är ett pris på 776 kr/natt ett bra erbjudande för momondo-användare som bor i närheten av Sofiero Slott. Hotell i närheten av Sofiero Slott är vanligtvis 5 % billigare än genomsnittshotellet i Helsingborg, som ligger på 821 kr.

Hotell nära Sofiero Slott

Finns det tillgängliga hotell i närheten av Helsingborgs Stadsteater?

Hotell i närheten av Helsingborgs Stadsteater är vanligtvis 5 % billigare än genomsnittshotellet i Helsingborg, som ligger på 821 kr.

Hotell nära Helsingborgs Stadsteater

När är det bra timing att boka ett hotell i Helsingborg?

Kolla in informationen nedan för att hitta det bästa erbjudandet på ett hotellrum i Helsingborg
Lågsäsong
juni
Högsäsong
juli

är den billigaste månaden att bo här

19 %

förväntad prisnedgång

är den dyraste månaden att bo här

34 %

förväntad prisökning

Pris
702 kr - 1 298 kr
Dyraste veckodag
lördag
Billigaste veckodag
tisdag

snittpris de senaste 2 veckorna

Genomsnittspris (vardagsnatt)

896 kr

snittpris de senaste 2 veckorna

snittpris de senaste 2 veckorna

Genomsnittspris (helgnatt)

939 kr

snittpris de senaste 2 veckorna

Billigaste tiden att boka på
Den billigaste tiden att boka hotell i Helsingborg är: 3 stjärna, 88 dagar i förväg. 4-5 stjärna, 70 dagar i förväg.
1-2-stjärnigt
566 kr - 801 kr
3-stjärnigt
818 kr - 914 kr
4-5-stjärnigt
983 kr - 1 218 kr

Bra att veta

Vi har dom bästa tipsen & resetips för Helsingborg

Hur hittar man billiga hotell i Helsingborg?

Hos momondo kan du jämföra priser på nätet för olika hotell i Helsingborg och på så vis hitta ett bra boende till ett billigt pris. Det genomsnittliga priset för en hotellnatt är ungefär 800 kronor. För att hitta billiga hotell kan du filtrera din sökning online efter bland annat hotellstandard och område. Huruvida hotellen har rum med WiFi och övernattning med frukost inkluderat påverkar givetvis priserna. Försök undvika att boka ditt boende i sista minuten då priserna tenderar stiga.

Helsingborg på liten budget?

För att spara pengar under din resa kan du välja ett boende som ligger utanför staden, då hotellen i Helsingborgs centrum är dyrare. Du kan också välja att ta dig fram på cykel istället för att hyra bil eller använda kollektivtrafiken. Under en cykeltur kan du dessutom njuta av flera sevärdheter alldeles gratis! Ta en promenad i den gamla stadskärnan eller ett dopp vid någon av stadens badplatser. En cykeltur ut till Kullabergs naturreservat är också ett tips för en budgetvänlig aktivitet i staden. Hämta en karta på turistcentret och ge dig ut på vägarna!

Hur tar man sig runt i Helsingborg?

I centrala Helsingborg tar du dig enkelt fram till fots. Om du ska lite längre sträckor är cykel ett trevligt färdmedel och det finns både bra cykelvägar och mer aktiva cykelleder att utforska. Stadens kollektivtrafik består annars av bussar som trafikeras av Skåne Trafiken.

Kan man boka hotell i Helsingborg utan kreditkort?

Du behöver inte nödvändigtvis ett kreditkort när du bokar ett hotellrum men det är vanligt att behöva lämna antingen kontokort eller deposition vid incheckningen.

Hur gammal måste man vara för att checka in på hotell i Helsingborg?

Du behöver vara 18 år eller äldre för att själv kunna checka in på hotell i Helsingborg.

Deposition på hotell?

Om du inte vill lämna ditt kontokort vid bokningen kan du behöva lämna en kontantdeposition vid incheckningen på hotellet.

Parkering i Helsingborg

I Helsingborg kan du hitta både korttids- och långtidsparkeringar. På alla kommunala parkeringar går det bra att betala med kort. Det går även bra att betala via din mobiltelefon. Om du inte hittar parkering på gatan så finns det ett parkeringshus under Sundstorget. Där checkar du enkelt in när du parkerar för att sedan betala i efterskott när du lämnar parkeringshuset. Vanligtvis kan du parkera i upp till 24 timmar i centrala Helsingborg. Om du behöver ställa bilen längre än så finns det långtidsparkeringar där du kan stå i upp till sju dygn. Dessa hittar du bland annat på Östra Sandgatan och Parapeten.


Hur mycket kostar ett hotell i Helsingborg per natt?

Använd informationen nedan för att hitta hotellrum med hög standard i Helsingborg till låga priser.
3 stjärnor
City Hotell
#1 Mest populära

City Hotell

5,8

792 kr

Visa erbjudanden för hotell
Scandic Helsingborg Nord
Bäst värde

Scandic Helsingborg Nord

7,5

974 kr

Visa erbjudanden för hotell
4 stjärnor eller mer
V Hotel Helsingborg, BW Premier Collection
Bäst värde

V Hotel Helsingborg, BW Premier Collection

8,8

896 kr

Visa erbjudanden för hotell

De bästa priserna hittade av momondo-användare de senaste 24 timmarna.

Vandrarhem och billiga hotell i Helsingborg

Dessa hotell och vandrarhem erbjuder ofta billiga vistelser i Helsingborg
Platypus Penthouse Honeymoon Suite

Platypus Penthouse Honeymoon Suite

7,0

696 kr

Visa erbjudanden för hotell
Scandic Helsingborg Nord

Scandic Helsingborg Nord

7,5

975 kr

Visa erbjudanden för hotell
City Hotell

City Hotell

5,8

792 kr

Visa erbjudanden för hotell
V Hotel Helsingborg, BW Premier Collection

V Hotel Helsingborg, BW Premier Collection

8,8

896 kr

Visa erbjudanden för hotell

Hitta hotellen som ger dig bäst valuta för pengarna i Helsingborg

Dessa hotell har de bästa priserna för sina betyg
V Hotel Helsingborg, BW Premier Collection

V Hotel Helsingborg, BW Premier Collection

8,8

896 kr

Visa erbjudanden för hotell
Platypus Penthouse Honeymoon Suite

Platypus Penthouse Honeymoon Suite

7,0

696 kr

Visa erbjudanden för hotell
Scandic Helsingborg Nord

Scandic Helsingborg Nord

7,5

975 kr

Visa erbjudanden för hotell
City Hotell

City Hotell

5,8

792 kr

Visa erbjudanden för hotell

Var ska man boka hotell i Helsingborg

Helsingborg är inte en särskilt stor stad så vilket område du bestämmer dig för beror på om du vill bo i centrum eller inte. I centrala Helsingborg har du fördelen att enkelt kunna ta dig fram till fots samt tillgång till busslinjer som snabbt tar dig till stadens övriga områden. Att bo utanför Helsingborg ger dig en lugnare och naturnära atmosfär men det kan ta lite längre tid att ta sig runt med kollektivtrafiken i området.

Om du är ute efter shopping och nattliv är det utmärkt att bo i Helsingborgs centrum då de flesta butiker, barer och klubbar ligger nära centralen. Den gamla stadskärnan är dessutom mycket charmig och under sommaren finns här flera trevliga uteserveringar. Den bästa shoppingen hittar du nära Kullagatan och nattklubbarna ligger längs Bruksgatan. I centrum bor du också nära Stortorget med flera restauranger och Sveriges äldsta hotell, Mollberg.

I Norr, som den norra delen av staden logiskt kallas för, hittar du flera av de centrala badstränderna och stora grönområden. Här finns även norra hamnen som är populär att bo vid om du vill ha både havsutsikt, mysiga caféer och ett centralt boende.

För en naturnära och lantlig vistelse är Kullahalvön, belägen utanför staden, ett utmärkt område att bo på. För barnfamiljer eller den som söker en lugn semester är naturområdet perfekt och här finns både pittoreska miljöer och bra golfbanor.


Om Helsingborg

I Helsingborg hittar du allt från kullerstensgator, glamourösa restauranger och trevliga badstränder. Här kan du dessutom njuta både av den skånska naturen och stadslivet under en och samma dag. Staden, som bara ligger fyra kilometer från Danmark, har en lång historia av slag med grannlandet. Ett exempel på denna historia är sevärdheten Kärnan, ett 34 meter högt torn som är det enda som är kvar av det danska medeltida fort som blev svenskt under 1600-talet. Från tornet kan du dessutom njuta av imponerande vyer av omgivningarna.

När du är i Helsingborg ska du inte heller missa ett besök till Sofiero Slott, kung Oscar II och hans hustru Sophias sommarresidens. Slottsträdgårdarna är särskilt vackra under sommaren då de är fulla med växter i blom. Här finns bland annat rhododendron och dahlia bland andra växter. En annan naturnära sevärdhet nära centrala Helsingborg är Fredriksdals Friluftsmuseum där du kan utforska stadens historia och se traditionella byggnader, framför allt från 1700-talet.

Om du bor i Norr, nära norra hamnen, är du nära Dunkers Kulturhus som rekommenderas om du är kulturintresserad. Här hittar du permanenta utställningar om staden men även temporära konstutställningar. För barnfamiljer är istället Tropikariet med sitt akvarium och olika exotiska djur en utmärkt destination.


Reseinformation om Helsingborg

Hur länge stannar besökare i Helsingborg?

Under besök i Helsingborg är bokningen i genomsnitt 1 natt.

Hur mycket kostar ett hotell i Helsingborg?

Priset på ett hotellrum i Helsingborg kommer att variera beroende på efterfrågan, läge och betyg. I genomsnitt kostar ett rum runt 945 kr per natt.

När är den bästa tidpunkten att boka ett hotell i Helsingborg?

I juni är priserna som lägst. Det är den mest kostnadseffektiva perioden att boka hotellrum i Helsingborg. Du kan hitta rumspriser som sänkts med 19%.

Vilken dag är det billigast att bo i Helsingborg?

måndag är den billigaste dagen för hotellrum i Helsingborg. fredag är den dyraste dagen.

Hur mycket kostar ett vandrarhem i Helsingborg?

Vandrarhem i Helsingborg kostar vanligtvis cirka 1 248 kr per person per natt. Detta gäller för vandrarhem och hotell med 2 stjärnor eller mindre i betyg. Vandrarhem är mycket budgetvänliga och är i genomsnitt −304 kr billigare än hotell i Helsingborg.