Hotell i Borås

Hitta de bästa erbjudandena för 24 hotell i Borås, Sverige

Incheckning
Utcheckning
Jämför momondo med |
-
1
Incheckning
Utcheckning

Bästa hotell i Borås

Hitta det perfekta hotellet i Borås för arbete eller semester


Saker att göra i Borås

Stadsparksbadet Water Park
Borås Arena
Boras Zoo

Finns det tillgängliga hotell i närheten av Stadsparksbadet Water Park?

Hotell i närheten av Stadsparksbadet Water Park är vanligtvis 27 % billigare än genomsnittshotellet i Borås, som ligger på 793 kr.

Hotell nära Stadsparksbadet Water Park

Finns det tillgängliga hotell i närheten av Borås Arena?

Hotell i närheten av Borås Arena är vanligtvis 23 % billigare än genomsnittshotellet i Borås, som ligger på 793 kr.

Hotell nära Borås Arena

Finns det tillgängliga hotell i närheten av Boras Zoo?

Användare på momondo har rekommenderat 1 hotell för andra användare som vill bo i närheten av Boras Zoo. Hotell i detta område har ett genomsnittspris på 675 kr per natt. Dessa priser kan komma att ändras beroende på en rad faktorer, bland annat årstid. Hotell i närheten av Boras Zoo är vanligtvis 14 % billigare än genomsnittshotellet i Borås, som ligger på 793 kr.

Hotell nära Boras Zoo

När är det bra timing att boka ett hotell i Borås?

Kolla in informationen nedan för att hitta det bästa erbjudandet på ett hotellrum i Borås
Lågsäsong
juli
Högsäsong
september

är den billigaste månaden att bo här

20 %

förväntad prisnedgång

är den dyraste månaden att bo här

18 %

förväntad prisökning

Pris
770 kr - 1 164 kr
Dyraste veckodag
tisdag
Billigaste veckodag
lördag

snittpris de senaste 2 veckorna

Genomsnittspris (vardagsnatt)

1 125 kr

snittpris de senaste 2 veckorna

snittpris de senaste 2 veckorna

Genomsnittspris (helgnatt)

874 kr

snittpris de senaste 2 veckorna

Billigaste tiden att boka på
Den billigaste tiden att boka hotell i Borås är:
3-stjärnigt
762 kr - 875 kr
4-5-stjärnigt
1 048 kr - 1 247 kr

Bra att veta

Vi har dom bästa tipsen & resetips för Borås

Hur hittar man billiga hotell i Borås?

Hos momondo hittar du billiga hotell i Borås genom att jämföra priser för olika boenden och datum på nätet. Filtrera din sökning efter faktorer som stjärnbetyg, områden och gästomdömen, för att på så vis hitta ett bra alternativ för din resa. I din sökning online kan du även filtrera resultatet efter boendets faciliteter, men tänk på att sökningar efter hotell med frukost liksom med faciliteter som spa och träningsanläggningar inkluderar boenden till högre pris. Det genomsnittliga priset för en hotellnatt i Borås ligger på ungefär 800 kronor.

Borås på liten budget?

För att spara pengar på din resa är ett tips att boka ditt boende med god framförhållning, istället för att vänta till sista minuten då priserna är högre. Orten har dessutom flera billiga eller helt kostnadsfria aktiviteter. Bland annat kan du ta med familjen till Odenlunds 4H-gård eller Naturum Fjärås Backa för utflykter i naturen. För studenter finns flera billiga studentalternativ kring högskolan, men med studentlegitimation erbjuds rabatter över hela orten.

Hur tar man sig runt i Borås?

Du kan med fördel upptäcka Borås centrum till fots då avstånden inte är särskilt stora. För att ta dig runt i ortens omgivningar, där det finns flera sevärdheter och naturupplevelser, rekommenderas du hyra en bil. Borås är knutpunkt för riksvägarna 27, 40, 41 och 42, vilket gör att orten är lättillgänglig från hela Sverige. Ortens kollektivtrafik består av bussar trafikerade av Västtrafik.

Kan man boka hotell i Borås utan kreditkort?

För att boka ett hotell i Borås behöver du ha kredit- eller kontokort för att säkerställa bokningen.

Hur gammal måste man vara för att checka in på hotell i Borås?

Du behöver vara myndig, det vill säga 18 år fyllda, för att själv kunna checka in på hotell i Borås.

Deposition på hotell?

Om du gjort din bokning med ett kreditkort behöver du inte lämna någon deposition på hotellet. Om du har ett kontokort kan hotellet reservera ett belopp på kortet som deposition. I vissa fall kan hotellen även godkänna en kontant deposition.

Parkering i Borås

I centrala Borås hittar du mängder av parkeringsplatser liksom flera parkeringshus. Orten är uppdelad i olika zoner där parkering kostar mellan två och tio kronor i timmen. Dyrast är det att parkera inne i centrum. Du betalar din parkering med kort i parkeringsautomaterna eller via app på mobilen. Om du inte har en smartphone går det även att betala via SMS.


Hur mycket kostar ett hotell i Borås per natt?

Använd informationen nedan för att hitta hotellrum med hög standard i Borås till låga priser.

Var ska man boka hotell i Borås

Tätorten Borås ligger mitt i Västergötland och är omgiven av vacker natur, med både öppna landskap och djupa skogar. Genom ortens centrum flyter floden Viskan som erbjuder flera vackra och vykortsliknande vyer över bebyggelsen. Inom vilket område du rekommenderas boka hotell i Borås beror bland annat på vilken atmosfär du önskar. Nära centralen hittar du Borås Turistbyrå, så direkt när du kliver av tåget kan du hämta ut en karta över orten och dess sevärdheter. I närheten hittar du även Stadsparken där du kan njuta av god mat på någon av restaurangerna liksom trevliga promenadstråk.

På andra sidan Viskan hittar du flera av stadens kulturella sevärdheter. I kvarteren kring Högskolan i Borås bor du nära Textilmuseet och Navet Science Center. Runt högskolan hittar du även studentpubar liksom billiga restauranger och området är populärt bland studenter samt unga resenärer.

Om du väljer att bo vid Annelundsparken, söder om de centrala delarna, har du nära till Konstmuseet och Borås Stadsbibliotek. Här passar det att bo om du föredrar lite lugnare kvarter i villaområden, men samtidigt vill bo nära centrala bekvämligheter som restauranger och mataffärer. Norr om centrum, nära området Sjöbo, hittar du flera underhållande familjeaktiviteter och detta område är därför särskilt rekommenderat för barnfamiljer. Här finns både Borås Djurpark, Upzone Äventyrspark och Borås Tropikhus.


Om Borås

Borås är en gammal textilindustristad och detta har påverkat kulturen i orten. Gör ett besök till Textilmuseet som är ett av Nordens ledande museer inom textil. Här finns även modecentret Textile Fashion Center. Lär dig mer om ortens historiska textilindustri och prova traditionella kläder. Inne på museet hittar du även en gör-det-själv-hörna där du kan utforska din egen skaparförmåga och kreativitet.

För den konstintresserade är ett besök till Abecita Konstmuseum norr om staden att rekommendera. Här visas fotokonst och grafik från Europa och USA. Museets samling utgår från popkonsten som var en populär konstform under 60-talet och visar utvalda verk från varje årtionde fram till vår samtid.

Om barnen blir rastlösa på museibesök kan du ta med dem till Navet Science Center som har flera barnvänliga och interaktiva utställningar. Här får de små vara kreativa med teknik och vetenskap och lära sig mer om allt från människokroppen till universums värld. En annan populär destination för barnfamiljer är Upzone Äventyrspark som passar vuxna såväl som barn. Här kan ni kasta er ut i linbanor och klättra högt upp i träden. Barnen måste ha fyllt sex år för att kunna klättra i äventyrsparken, och det finns då en särskild avdelning, Funzone, som är säker för de små.


Reseinformation om Borås

Hur länge stannar besökare i Borås?

Den genomsnittliga längden på en vistelse i Borås är 1 natt.

Hur mycket kostar ett hotell i Borås?

För bokning av ett hotell i Borås kommer i genomsnitt priset för ett rum att ligga runt 889 kr per natt; priset för rummet varierar dock en hel del, beroende på säsong, läge och faciliteter.

När är den bästa tidpunkten att boka ett hotell i Borås?

Det är mest ekonomiskt att boka hotell i Borås i juli. Priserna du betalar då kan vara 173 kr% lägre än under högsäsong. Det här är en bra period att boka för att få ett fantastiskt erbjudande.

Vilken dag är det billigast att bo i Borås?

Rumspriser för hotell i Borås är som lägst fredag och som högst måndag.

Hur mycket kostar ett vandrarhem i Borås?

Vandrarhem i Borås (samt hotell med 2 stjärnor eller mindre) kostar i genomsnitt 1 246 kr per person och natt. Det är −358 kr billigare än genomsnittspriset för hotell i Borås.