Hotell i Rom

Hitta de bästa erbjudandena för 21 999 hotell i Rom, Italien

Incheckning
Utcheckning
Jämför momondo med |
-
1
Incheckning
Utcheckning

Bästa hotell i Rom

Det finns många mysiga hotell i Rom, vad sägs om en övernattning på ett av dessa?


Saker att göra i Rom

Foro Romano
Spanska trappan
Piazza Navona

Vad är genomsnittspriset för ett hotell i närheten av Foro Romano?

Användare på momondo har rekommenderat 12 hotell för andra användare som vill bo i närheten av Foro Romano. Hotell i detta område har ett genomsnittspris på 1 300 kr per natt. Dessa priser kan komma att ändras beroende på en rad faktorer, bland annat årstid. Hotell i närheten av Foro Romano är vanligtvis 43 % dyrare än genomsnittshotellet i Rom, som ligger på 737 kr.

Hotell nära Foro Romano

Vad är genomsnittspriset för ett hotell i närheten av Spanska trappan?

Användare på momondo har rekommenderat 12 hotell för andra användare som vill bo i närheten av Spanska trappan. Hotell i detta område har ett genomsnittspris på 1 518 kr per natt. Dessa priser kan komma att ändras beroende på en rad faktorer, bland annat årstid. Hotell i närheten av Spanska trappan är vanligtvis 51 % dyrare än genomsnittshotellet i Rom, som ligger på 737 kr.

Hotell nära Spanska trappan

Vad är genomsnittspriset för ett hotell i närheten av Piazza Navona?

Om du letar efter ett hotell i Rom i närheten av Piazza Navona har du tur. momondo rekommenderar 12 hotell i närheten av Piazza Navona och i genomsnitt kostar hotell i området 1 478 kr/natt. Dessa priser kan variera beroende på säsong. Hotell i närheten av Piazza Navona är vanligtvis 50 % dyrare än genomsnittshotellet i Rom, som ligger på 737 kr.

Hotell nära Piazza Navona

Hitta billigt boende i Roms populära stadsdelar

Sök efter hotell i dessa stadsdelar i Rom
Hotell i Appia Antica
Sök hotell i Appia Antica
Hotell i Monte Sacro
Sök hotell i Monte Sacro
Hotell i Historical Center
Sök hotell i Historical Center
Hotell i Prenestino/Centocelle
Sök hotell i Prenestino/Centocelle

När är det bra timing att boka ett hotell i Rom?

Kolla in informationen nedan för att hitta det bästa erbjudandet på ett hotellrum i Rom
Lågsäsong
januari
Högsäsong
juni

är den billigaste månaden att bo här

43 %

förväntad prisnedgång

är den dyraste månaden att bo här

26 %

förväntad prisökning

Pris
712 kr - 1 668 kr
Dyraste veckodag
torsdag
Billigaste veckodag
söndag

snittpris de senaste 2 veckorna

Genomsnittspris (vardagsnatt)

1 214 kr

snittpris de senaste 2 veckorna

snittpris de senaste 2 veckorna

Genomsnittspris (helgnatt)

1 093 kr

snittpris de senaste 2 veckorna

Billigaste tiden att boka på
Den billigaste tiden att boka hotell i Rom är: För boende med antalet stjärnor= 1-2, samma dag som din vistelse börjar. För boende med antalet stjärnor= 3, samma dag som din vistelse börjar. För boende med antalet stjärnor= 4-5, samma dag som din vistelse börjar.
1-2-stjärnigt
569 kr - 741 kr
3-stjärnigt
637 kr - 827 kr
4-5-stjärnigt
1 128 kr - 1 231 kr

Rom resetips

Vi har dom bästa tipsen & resetips för Rom

Hur hittar man billiga hotell i Rom?

Hos momondo kan du hitta billiga hotell i Rom genom att använda sökfunktionen på nätet. Genom en enkel sökning online kan du jämföra priser på olika hotell i staden och på så vis hitta ett alternativ som passar just din budget. Du kan även filtrera din sökning efter faktorer som områden, stjärnbetyg och specifika faciliteter. Till exempel kan du söka efter hotell med gym eller med spa. Genomsnittspriset för en hotellnatt i Rom ligger på ungefär 95 EUR (cirka 900 SEK).

Rom på liten budget?

För att få din resa till ett bra pris är ett tips att se till att boka i tid istället för att vänta till sista minuten. Flera av de allra största sevärdheterna i staden är helt gratis, till exempel Fontana di Trevi, Spanska Trappan och Pantheon.

Hur tar man sig runt i Rom?

Rom är en mycket utspridd stad vilket innebär att avstånden är stora. Det är därför nödvändigt att kunna använda kollektivtrafiken för att förflytta sig mellan de olika sevärdheterna. Kollektivtrafiken består av tunnelbana och buss, men det är framför allt bussar som tar dig mellan de olika områdena. Tunnelbanesystemet består av enbart två linjer, då alla försök att bygga ut tunnelbanan har mötts av arkeologiska problem då staden är så pass gammal. Bussarna kan du däremot ta överallt i staden. Tänk på att du själv måste validera din biljett så snart du klivit ombord på bussen, detta gör du genom att sticka in den i en maskin som du finner längst bak i bussen. Du hittar kartor över det kollektiva nätverket på samtliga stationer.

Kan man boka hotell i Rom utan kreditkort?

När du bokar ditt hotell i Rom behöver du uppge ett kredit- eller kontokort för att kunna säkerställa din bokning.

Hur gammal måste man vara för att checka in på hotell i Rom?

Du behöver vara minst 18 år gammal för att kunna checka in på hotell i Rom.

Deposition på hotell?

När du checkar in på hotellet lämnar du ditt kredit- eller kontokortsnummer om hotellet inte redan har det från din bokning. Med ett kreditkort behövs oftast ingen deposition men med ett kontokort kan hotellet hålla en summa reserverad på kortet som garanti.

Hur mycket ska man dricksa i Rom?

Dricks är oftast inkluderat i priset, men kolla på kvittot när du betalar för säkerhetens skull. Om det inte är inkluderat kan du lägga till ungefär tio procent.

Hur säkert är Rom?

Rom är relativt säkert men också känt för sina ficktjuvar. Var särskilt vaksam vid de större sevärdheterna, där det är turisttätt, samt på busslinjerna 40 och 64 som går upp mot Peterskyrkan.

Behöver man en adapter i Rom?

Ja, i vissa fall behöver du en adapter för din svenska elektronik.


Hur mycket kostar ett hotell i Rom per natt?

Använd informationen nedan för att hitta hotellrum med hög standard i Rom till låga priser.

De bästa priserna hittade av momondo-användare de senaste 24 timmarna.

Vandrarhem och billiga hotell i Rom

Dessa hotell och vandrarhem erbjuder ofta billiga vistelser i Rom
Alessandro Palace & Bar

Alessandro Palace & Bar

7,8

155 kr

Visa erbjudanden för hotell
Fabulous Village

Fabulous Village

8,2

242 kr

Visa erbjudanden för hotell
Roma Camping In Town

Roma Camping In Town

8,1

207 kr

Visa erbjudanden för hotell
Seven Hills Village

Seven Hills Village

6,3

276 kr

Visa erbjudanden för hotell
Colony Hotel

Colony Hotel

7,1

233 kr

Visa erbjudanden för hotell
Overseas B&B

Overseas B&B

6,0

293 kr

Visa erbjudanden för hotell
Hitta populära vandrarhem i Rom

Hitta hotellen som ger dig bäst valuta för pengarna i Rom

Dessa hotell har de bästa priserna för sina betyg
Alessandro Palace & Bar

Alessandro Palace & Bar

7,8

155 kr

Visa erbjudanden för hotell
Radisson Blu Ghr Hotel

Radisson Blu Ghr Hotel

8,2

784 kr

Visa erbjudanden för hotell
Colony Hotel

Colony Hotel

7,1

233 kr

Visa erbjudanden för hotell
Hotel Caravel

Hotel Caravel

8,5

551 kr

Visa erbjudanden för hotell
Residenza Borghese

Residenza Borghese

8,5

396 kr

Visa erbjudanden för hotell
Hotel Artis

Hotel Artis

8,1

526 kr

Visa erbjudanden för hotell

Vart är det bra att bo i Rom?

Vilket område du bör välja att bo i beror på vad du vill göra under din vistelse. Roms stadsdelar har olika karaktär och ligger utspridda på stadens sju kullar. För en trendig vistelse i staden är Trastevere att rekommendera. De före detta arbetarklasskvarteret är i dag ett centrum för konstnärer och här hittar du trendiga butiker och populära restauranger. På söndagarna anordnas en stor marknad på det centralt belägna torget där du kan fynda objekt av olika slag.

I Roms Centro Storico, den historiska stadskärnan, bor du nära Pantheon och Piazza Navona. Här promenerar du omkring bland trånga och kullerstensbelagda gränder från medeltiden. I området hittar du Roms bästa nattliv och barer. Utanför centrum ligger den före detta stadskärnan som byggdes under antiken. I området Monti & Celio bor du nära Colosseum och Forum Romanum.

Om du söker en glamourös atmosfär ska du leta efter hotell i Roms område Tridente. Stadsdelen ligger precis norr om centrum och här finns designerbutiker och lyxiga restauranger. Du bor även nära Spanska Trappan. För shopping bör du bege dig till promenadstråket Via Condotti. Vill du bo i nära anslutning till stadens färdmedel bör du leta efter ett hotell i Rom nära centralen. Här bor du dessutom nära Santa Maria Maggiore kyrkan och Museo Nazionale Romano.


Läs mer om attraktioner, nöjen och sevärdheter i Rom

Vart du än går i Rom möts du av en historisk atmosfär vare sig det är antika, medeltida eller renässansepoker som representeras. Ett av de största besöksmålen i staden är Vatikanen och dess monument. Här hittar du den stora Peterskyrkan som slutfördes under 1600-talet. Kyrkan byggdes dock på platsen av en tidigare kyrka från 400-talet. Här hittar du en av Italiens mest kända mästerverk: Michelangelos Pietà. Kom ihåg att ta med dig en sjal för att kunna täcka axlarna och bär kläder som går ner till knäna.

Ett annat av stadens mest välkända landmärken är kyrkan Pantheon som är hela 2 000 år gammal. Den antika konstruktionen byggdes från början som ett tempel under antiken, men gjordes om till en kyrka under 600-talet. Det gyllene kupolformade taket inspirerade många av renässansens arkitekter.

För den konstintresserade är ett besök till Museo Borghese i Villa Borgheseparken ett absolut måste. Den privata samlingen innehåller några av de främsta verken av Caravaggio, Raphael och Titian samt flera av Berninis marmorskulpturer. Om du vill ta en paus från alla historiska referenser ska du besöka det samtida konstmuseet MAXXI som är inhyst i en byggnad designad av arkitekten Zaha Hadid. Här presenteras många temporära utställningar med samtida italienska konstnärer men museet har även en bra samling av internationell modern konst.


Reseinformation om Rom

Hur länge stannar besökare i Rom?

I genomsnitt stannar besökare i Rom totalt 4 nätter.

Hur mycket kostar ett hotell i Rom?

För bokning av ett hotell i Rom kommer i genomsnitt priset för ett rum att ligga runt 963 kr per natt; priset för rummet varierar dock en hel del, beroende på säsong, läge och faciliteter.

När är den bästa tidpunkten att boka ett hotell i Rom?

Hotell i Rom är oftast billigast i januari. Du kan förvänta dig 370 kr% lägre priser under denna period.

Vilken dag är det billigast att bo i Rom?

För närvarande är lördag den billigaste dagen att bo på hotell i Rom. onsdag är den dyraste.

Hur mycket kostar ett vandrarhem i Rom?

Vandrarhem och hotell med 2 stjärnor eller mindre i Rom kostar cirka 770 kr för en sängplats per person. Det är cirka 193 kr lägre än genomsnittskostnaden för ett hotell i Rom.

Vika sevärdheter är populära under november månad med tanke på vädret i Rom?

Med behagliga temperaturer på omkring 13 °C och små chanser till regn bör den som bor på hotell i Rom planera in ett besök till populära platser i närheten av Rom.