Hotell i Venedig

Hitta de bästa erbjudandena för 7 047 hotell i Venedig, Italien

Incheckning
Utcheckning
Jämför momondo med |
-
1
Incheckning
Utcheckning

Bästa hotell i Venedig

Det finns många mysiga hotell i Venedig, vad sägs om en övernattning på ett av dessa?


Saker att göra i Venedig

Markusplatsen
Markuskyrkan
Santa Lucia Station

Hur mycket kostar hotell i närheten av Markusplatsen?

Genomsnittspriset för hotell i närheten av Markusplatsen är 1 133 kr per natt. Utav dessa hotell rekommenderar användare på momondo 12 hotell nedan för dem som vill bo i området. Eftersom det är mer populärt att besöka Markusplatsen under vissa tider på året än andra kan priserna därför variera beroende på när du planerar att resa. Hotell i närheten av Markusplatsen är vanligtvis 15 % dyrare än genomsnittshotellet i Venedig, som ligger på 958 kr.

Hotell nära Markusplatsen

Hur mycket kostar hotell i närheten av Markuskyrkan?

Användare på momondo har rekommenderat 12 hotell för andra användare som vill bo i närheten av Markuskyrkan. Hotell i detta område har ett genomsnittspris på 1 077 kr per natt. Dessa priser kan komma att ändras beroende på en rad faktorer, bland annat årstid. Hotell i närheten av Markuskyrkan är vanligtvis 11 % dyrare än genomsnittshotellet i Venedig, som ligger på 958 kr.

Hotell nära Markuskyrkan

Hur mycket kostar hotell i närheten av Santa Lucia Station?

Om du planerar att bo på något av momondos rekommenderade hotell i området kring Venedig närmst Santa Lucia Station kan du vänta dig priser på 835 kr/natt. Detta pris fluktuerar beroende på årstid. Generellt är ett pris på 835 kr/natt ett bra erbjudande för momondo-användare som bor i närheten av Santa Lucia Station. Hotell i närheten av Santa Lucia Station är vanligtvis 12 % billigare än genomsnittshotellet i Venedig, som ligger på 958 kr.

Hotell nära Santa Lucia Station

Hitta billigt boende i Venedigs populära stadsdelar

Sök efter hotell i dessa stadsdelar i Venedig
Hotell i Cannaregio
Sök hotell i Cannaregio
Hotell i San Marco
Sök hotell i San Marco
Hotell i San Polo
Sök hotell i San Polo
Hotell i Lido
Sök hotell i Lido

När är det bra timing att boka ett hotell i Venedig?

Kolla in informationen nedan för att hitta det bästa erbjudandet på ett hotellrum i Venedig
Lågsäsong
januari
Högsäsong
maj

är den billigaste månaden att bo här

48 %

förväntad prisnedgång

är den dyraste månaden att bo här

26 %

förväntad prisökning

Pris
808 kr - 2 067 kr
Dyraste veckodag
lördag
Billigaste veckodag
onsdag

snittpris de senaste 2 veckorna

Genomsnittspris (vardagsnatt)

1 537 kr

snittpris de senaste 2 veckorna

snittpris de senaste 2 veckorna

Genomsnittspris (helgnatt)

1 591 kr

snittpris de senaste 2 veckorna

Billigaste tiden att boka på
Den billigaste tiden att boka hotell i Venedig är: För boende med antalet stjärnor= 1-2, samma dag som din vistelse börjar. För boende med antalet stjärnor= 3, samma dag som din vistelse börjar. För boende med antalet stjärnor= 4-5, samma dag som din vistelse börjar.
1-2-stjärnigt
622 kr - 879 kr
3-stjärnigt
860 kr - 1 080 kr
4-5-stjärnigt
1 318 kr - 1 528 kr

Venedig resetips

Vi har dom bästa tipsen & resetips för Venedig

Hur hittar man billiga hotell i Venedig?

I momondos sökfunktion på nätet, som bland annat jämför priser för olika boenden, hittar du billiga hotell i Venedig. Genom en enkel sökning online kan du hitta ett boendealternativ som passar dig, och dessutom filtrera resultaten efter faktorer som områden, stjärnbetyg och gästomdömen. Om du önskar någon särskild facilitet under din vistelse kan du bland annat söka direkt på hotell med WiFi eller med restaurang. Det genomsnittliga priset för ett hotell i Venedig ligger på ungefär 200 EUR (cirka 2 000 SEK) per natt.

Venedig på liten budget?

För att få din resa till ett så bra pris som möjligt är ett tips att vara ute i god tid med din bokning istället för att vänta till sista minuten då priserna stiger. Kliv ombord på en vaporetti för en tur längs den stora kanalen, ett billigare transportmedel i jämförelse med de privatägda gondolerna. Du kan hämta en karta över kollektivtrafiken på turistinformationen. Många av stadens vackraste sevärdheter, bland annat Markuskyrkan, är dessutom gratis. Ett annat budgettips är att bege dig ut till ön San Giorgio för de vackraste vyerna över Venedig.

Hur tar man sig runt i Venedig?

Om du bor inne i centrum tar du dig smidigast fram till fots längs de charmiga gatorna och över de vackra broarna. Annars är det enklast att ta sig fram via vattnet då Venedig är byggd på en mängd små öar med många kanaler. Kollektivtrafiken består därför av vattenbussarna vaporetti. Du köper biljetterna innan då stiger ombord och du får själv komma ihåg att validera biljetten i den gula maskinen vid påstigning. Annars kan du även ta en gondol, en aktivitet som står på många besökares önskelista, men tänk på att detta är ett dyrt transportsätt att förlita sig på.

Kan man boka hotell i Venedig utan kreditkort?

När du bokar hotell på nätet behöver du uppge ett kredit- eller kontokort för att kunna fullfölja bokningen.

Hur gammal måste man vara för att checka in på hotell i Venedig?

Du behöver vara minst 18 år gammal för att själv kunna checka in på hotell i Venedig.

Deposition på hotell?

När du checkar in ber hotellet ofta om ditt kredit- eller kontokort för att kunna hålla en summa reserverat som deposition till dess att du checkar ut.

Hur mycket ska man dricksa i Venedig?

Om dricksen inte redan är inkluderad i priset bör du lägga till mellan 10 och 15 procent. Du ser på kvittot huruvida serviceavgift har räknats in.

Hur säkert är Venedig?

Venedig är generellt sätt en säker stad, som de flesta västeuropeiska storstäder, men var uppmärksam på ficktjuvar.

Behöver man en adapter i Venedig?

Ibland passar svensk elektronik i de italienska uttagen men ofta behöver du en adapter.


Hur mycket kostar ett hotell i Venedig per natt?

Använd informationen nedan för att hitta hotellrum med hög standard i Venedig till låga priser.

Vandrarhem och billiga hotell i Venedig

Dessa hotell och vandrarhem erbjuder ofta billiga vistelser i Venedig

Hitta hotellen som ger dig bäst valuta för pengarna i Venedig

Dessa hotell har de bästa priserna för sina betyg

Vart är det bra att bo i Venedig?

Vackra Venedig ligger på fem olika öar i Venediglagunen i nordöstra Italien. Vilket område du bör välja att bo inom beror på vilka sevärdheter du vill ha nära till och vilken atmosfär du vill bo i. Den mest folktäta och centrala delen av staden är San Marco där du även hittar många av Venedigs mest folkkära sevärdheter. Här bor du bland annat nära Markusplatsen och Palazzo Ducale. Många hotell i Venedig ligger vid San Marco, vilket är ett bra område om du är i staden under en kortare period och vill ha nära till olika nöjen.

I det lugnare bostadsområdet Cannaregio, beläget i norra delen av Venedig, bor du nära centralen. Här passar det att bo för barnfamiljer som vill komma bort från folkstimmet i centrum. Ät på någon av de trevliga lokala restaurangerna eller promenera längs de charmiga gatorna. Härifrån förflyttar du dig smidigast med Venedigs vattenbuss, en så kallad vaporetti.

För billiga hotell i Venedig är området Dorsoduro att rekommendera. Här möts du av en studentvänlig atmosfär då universitetet Ca’ Foscari ligger i området. I Dorsoduro bor du nära sevärdheterna Accademia och Peggy Guggenheims konstsamling.

Det mest varierade distriktet i Venedig är det stora Castello som sträcker sig från centrum ut till de mest östliga delarna. Här bor du nära Arsenale, Venedigs historiska hamn, och Museo Storico Navale, det sjöhistoriska museet.


Läs mer om attraktioner, nöjen och sevärdheter i Venedig

Bland Venedigs kanaler hittar du några av Italiens mest intressanta sevärdheter. Börja med ett besök till den kända Markusplatsen i centrala Venedig. Här ligger Markuskyrkan från 800-talet som är oförglömlig i sin Byzantinska stil. Kyrkan har en rik utsmyckning med allt från mosaiker, reliefer och skulpturer. Inte långt därifrån ligger det rosa marmorpalatsen Palazzo Ducale i gotisk stil. Missa inte palatsets stora Sala del Quattro Porte med målningar av bland annat Titian.

För klassisk italiensk renässanskonst är det till Galleria dell’Accademia du bör bege dig till. Här finns verk av mästare som Bellini, Veronese och Tintoretto. Missa inte heller Tintorettos takmålningar i Scuola Grande di San Rocco. Om det istället är modern konst som lockar bör du definitivt bege dig till Peggy Guggenheims samling i Dorsoduro. Beundra verk av Picasso, Pollock och Dalí i hennes före detta palatsliknande hem beläget precis intill kanalen.

För designshopping av italienska varumärken är det området precis väster om Markusplatsen som gäller och här hittar du varumärken som Prada och Armani. För billigare shopping är det området norr om torget, ända upp till Rialtobron, som passar med flera små butiker där du kan göra riktigt bra fynd. Venedig är känd för sina karnevalsmasker och glashantverk så håll ögonen öppna särskilt efter dessa shoppingfynd.


Reseinformation om Venedig

Hur länge stannar besökare i Venedig?

3 nätter är den typiska vistelselängden för resenärer som besöker Venedig.

Hur mycket kostar ett hotell i Venedig?

Priset på ett hotell i Venedig beror på olika faktorer, som betyg, läge och efterfrågan. Generellt sett är genomsnittskostnaden för ett hotellrum cirka 1 225 kr per natt.

När är den bästa tidpunkten att boka ett hotell i Venedig?

Den billigaste månaden att boka hotell i Venedig är januari. Kostnaden för ditt rum kan bli upp till 439 kr% billigare än under högsäsong.

Vilken dag är det billigast att bo i Venedig?

tisdag hittar du oftast det lägsta priset för hotellrum i Venedig. Det högsta priset tenderar att vara på fredag.

Hur mycket kostar ett vandrarhem i Venedig?

Ett vandrarhem (eller hotell med 2 stjärnor eller mindre) kostar cirka 696 kr i Venedig per natt. Att boka ett vandrarhem kan spara dig cirka 529 kr, jämfört med genomsnittspriset för hotell i Venedig.

Vika sevärdheter är populära under december månad med tanke på vädret i Venedig?

Med en genomsnittstemperatur på 3 °C och en förväntad nederbörd på 54 mm är december en perfekt månad för att utforska omgivningarna kring Venedig.