Biluthyrning i Venedig, Italien

Vill du hyra en bil billigt i Venedig, Italien? Sök och jämför priser här

Venedig, VE, Italien
4 nov — 11 nov
Samma avlämingsplats
Venedig, VE, Italien
tors 4/11
12:00
tors 11/11
12:00
Förarens ålder:

Erbjudanden på hyrbilar i Venedig, Italien

Hitta den rätta hyrbilen

Bilar i Liten

88 kr - 293 kr

Alla biltyper

88 kr - 672 kr

Genomsnittspriset för en bil av typen Liten i Venedig, Italien är 207 kr. Den billigaste tiden att hyra en bil av typen Liten i Venedig, Italien är mars. Då är priset 58 % lägre än andra tider på året och kostar bara 88 kr per dag. En hyrbil av typen Liten är typiskt 36 % billigare än den genomsnittliga hyrbilen i Venedig. Genomsnittspriset för en hyrbil i Venedig kan variera beroende på ett antal faktorer inklusive tillgång, bilens popularitet och hur långt innan du bokar din hyrbil. Nedan ser du de bästa priserna för hyrbilar i Venedig av typen Liten som hittats på momondo den senaste veckan.

Genomsnittspriset för en bil av typen Medel i Venedig, Italien är 355 kr. Den billigaste tiden att hyra en bil av typen Medel i Venedig, Italien är augusti. Då är priset 28 % lägre än andra tider på året och kostar bara 257 kr per dag. En hyrbil av typen Medel är typiskt 10% dyrare än den genomsnittliga hyrbilen i Venedig. Genomsnittspriset för en hyrbil i Venedig kan variera beroende på ett antal faktorer inklusive tillgång, bilens popularitet och hur långt innan du bokar din hyrbil. Nedan ser du de bästa priserna för hyrbilar i Venedig av typen Medel som hittats på momondo den senaste veckan.


Leverantörer av hyrbilar i Venedig

Alla större biluthyrningsfirmor i Venedig, Italien
4 platser
Översikt

Renlighet

7,0

Comfort

7,1

Övergripande

6,0

Upphämtning/avlämning

5,8

Valuta för pengarna

6,1
3 platser
Översikt

Renlighet

8,6

Comfort

8,5

Övergripande

8,1

Upphämtning/avlämning

8,4

Valuta för pengarna

7,8
3 platser
Översikt

Renlighet

10,0

Comfort

6,0

Övergripande

6,0

Upphämtning/avlämning

10,0

Valuta för pengarna

8,0
2 platser
Översikt

Renlighet

7,3

Comfort

7,3

Övergripande

6,0

Upphämtning/avlämning

5,3

Valuta för pengarna

7,3
2 platser
Översikt

Renlighet

5,9

Comfort

4,3

Övergripande

4,6

Upphämtning/avlämning

4,3

Valuta för pengarna

4,9
9 platser
3 platser
3 platser

Hitta populära sevärdheter nära din upphämtningsplats för hyrbil

Sevärdheter i närheten:

Santa Lucia Station6,9 km

Sevärdheter i närheten:

Santa Lucia Station129,2 km

Sevärdheter i närheten:

Santa Lucia Station111,8 km

Information om din resa till Venedig

Hur gammal ska man vara för att hyra bil i Venedig?

För att hyra bil i Venedig ligger åldersgränsen på 18 år, samma som för att köra bil i Italien. I regel är det dock svårt att hyra bil i Venedig om du är under 21 år gammal då många biluthyrningar inte hyr ut till förare som är yngre än så. För unga förare under 24 år tillkommer en avgift per dag vid biluthyrning. Det är därför svårt att hyra bil billigt i Venedig om du är yngre än 24 år gammal. Hos momondo kan du jämföra priser mellan olika hyrbilsfirmor och hyrbilsalternativ direkt på nätet för att hitta ett så billigt alternativ som möjligt för din hyrbil. Tänk dock på att sökresultatens priser inte tar hänsyn till eventuella extraavgifter för unga förare.

Viktigt att veta om trafikregler i Venedig

I centrala Venedig är det svårt att ta sig fram med bil då gatorna är smala och ofta endast till för gångtrafikanter. Stadens många kanaler fungerar istället som vattenvägar där båtar av olika slag transporterar stadens invånare mellan olika stadsdelar. Staden ligger dock nära ansluten till motorvägen A4 så det är lätt att bila in till Venedig eller att ta en bil från flygplatsen. Bilen kan du sedan parkera utanför centrum för att istället använda dig av kollektivtrafiken inne i staden. När du kör bil i Italien ska du tänka på att du inte får tala i mobiltelefon som förare om du inte använder en handsfree. Maxhastigheten på landets motorvägar, Autostrada, ligger på 130 kilometer i timmen och om det är regn eller snö sänks denna maxhastighet till 110 kilometer i timmen.

Parkering

I centrala Venedig går det inte att ta sig fram med bil så om du hyr bil för din semester får du parkera den i stadens utkanter för att sedan ta dig fram med kollektivtrafik eller vattentaxi. När du anländer till Venedig via motorvägen A4, tar du avfarten mot Venezia – Mestre. Du kör då igenom Venedigs förort Mestre vars skyltning tar dig mot Centro Storico, Venedigs stadskärna. Där hamnar du till slut vid det stora busstorget Piazzale Roma där det finns flera stora parkeringshus samt parkeringsplatser. Där kan du parkera bilen både för en dagsvistelse i staden samt för långtidsparkering. Parkeringen är så pass nära staden att du kan promenera in.

Utflyktsmål i och omkring Venedig

Men en hyrbil under resan till Venedig kan du utforska omgivningarna i regionen. Bland annat kan du göra en dagsutflykt till den stora norditalienska sjön Garda där det finns både pittoreska orter och fina stränder. Du kan även ta bilen till renässansstäderna Florens och Siena.

Vilka försäkringar ska man ha?

För att hyra bil i Venedig är det obligatoriskt att ha vissa försäkringar. Bland annat måste du ha en försäkring som täcker stöld av din hyrbil samt en försäkring som täcker skador vid en kollision. När du hyr bil ingår dessa försäkringar nästan alltid i hyrbilspriset och erbjuds av biluthyrningen. De flesta biluthyrningar samarbetar med försäkringsbolag och har erbjudanden även gällande andra försäkringar som kan skydda dig om något skulle hända med hyrbilen. Du kan för det mesta lägga till en självriskeliminering eller självriskreducering när du hyr bilen för att skydda dig ytterligare mot kostnader. Innan du köper till någon av tilläggsförsäkringarna bör du kontrollera om din hemförsäkring täcker hyrbil utomlands eller om din bank erbjuder någon försäkring i och med att du betalar din bokning med deras kort. På detta sätt undviker du att betala dubbelt för en försäkring du automatiskt redan har.

Kan man använda sitt svenska körkort i Venedig, eller ska man ha ett internationellt körkort?

Det går bra att använda ditt svenska körkort i Venedig och du behöver inte ansöka om ett internationellt körkort.

Var i Venedig kan man hämta och lämna sin hyrbil?

Sök på momondo för att hitta en hyrbil du kan hämta och lämna där det passar dig. Bland annat kan du välja att hämta upp bilen på den italienska flygplats du anländer till och lämna tillbaka den på en annan ort i landet om du ska bila en längre sträcka. Genom att filtrera din sökning efter upphämtnings- och avlämningsplats kan du vara säker på att hyrbilen är anpassad efter din resa. Hos momondo kan du jämföra erbjudanden på hyrbilar för att hitta en hyrbil med fria mil, billig kilometerkostnad, upphämtning direkt på flygplatsen och bilar för långtidshyra.


Avstånd till populära hotell från Venedig, Italien

Parkera din bil och dig själv på något av dessa hotell, inte långt ifrån Venedig Marco Polo flygplatss biluthyrningsdisk

Biluthyrning i Venedig

12 616 användare har letat efter hyrbilar i Venedig med momondo i oktober.

Vilka rengöringsåtgärder tas av biluthyrningsföretag i Venedig för att motverka spridningen av COVID-19?

Rena fordon har alltid varit en prioritet, men för din säkerhets skull har hyrbilsfirmor i Venedig även infört nya, förhöjda riktlinjer för rengöring för att se till att ditt fordon är desinficerat. Några av företagen som erbjuder förhöjd rengöring är Hertz, Thrifty och Dollar. Ta reda på mer om alla dina tillgängliga alternativ. I takt med att saker och ting förändras så ändras även policys. Vi kommer att göra vårt bästa för att hålla dig uppdaterad, men se alltid till att dubbelkolla direkt med leverantören.

Finns det en avgift om jag avbokar min hyrbil i Venedig, Italien?

Majoriteten av biluthyrningsföretag i Venedig erbjuder gratis avbokning. momondo kommer alltid informera om huruvida biluthyrningsfirmor som Hertz, GREEN MOTION och MAGGIORE har en avbokningsavgift för resenärer vars resplan ändras i sista minuten.

Vilken biltyp är det bäst att hyra i Venedig under november månad?

Det är ett bra beslut att hyra en standardbil i Venedig i november månad. I genomsnitt får Venedig en nederbörd på 54 mm och temperaturen ligger kring 3 °C under november. Dessa väderförhållanden är perfekta för en standardbil som enkelt klarar av lite regn och fungerar bra även i kallare temperaturer. Att hyra en Standard i Venedig kommer i genomsnitt kosta dig 510 kr per dag.

Hur många uthyrningskontor har Hertz i Venedig?

Det finns 4 uthyrningskontor i Venedig, Italien. På Hertzs uthyrningskontor kan användare på momondo ofta hitta hyrbilar för 191 kr per dag.

Vad är hastighetsgränsen i Venedig, Italien?

Hastighetsgränsen i Venedig är 50 km/t inne i staden. Detsamma kan gälla för närliggande städer och bostadsområden. Hastighetsgränsen i förorterna till Venedig är 90 km/t och för motorvägen går gränsen vid 130 km/t. Håll dock uppsikt efter vägskyltar då hastighetsbestämmelserna kan ändras.

Hur är vädret i Venedig, Italien i oktober?

Under oktober är medeltemperaturen i Venedig 14 °C och den förväntade nederbörden är 69 mm. Denna information är användbar för resenärer som letar efter en hyrbil i Venedig.

Vilken bil skulle momondo rekommendera baserat på vädret i oktober?

Vädret i Venedig under oktober kommer typiskt sett inte ha så stor inverkan på vilken typ av bil du hyr. Dock letar momondos användare ofta efter speciella biltyper att hyra i Venedig.

Är vädret i Venedig representativt för resten av Veneto?

Den som vill hyra en bil i Venedig för en bilresa till närliggande områdena bör veta att temperaturerna i Veneto under oktober månad vanligtvis ligger runt 13 °C med en nederbörd på omkring 83,5 mm.


Hyra bil i andra städer i Italien

Ta en titt på hyrbilserbjudanden i städer som Milano, Rom och Pisa i Italien

Börja planera din resa till Venedig