Hitta billig biluthyrning i Catania, Italien

Vill du hyra en bil billigt i Catania, Italien? Sök och jämför priser här

Catania, SI, Italien
25 apr — 2 maj
Samma avlämingsplats
Catania, SI, Italien
sön 25/4
12:00
sön 2/5
12:00

Leverantörer av hyrbilar i Catania

Alla större biluthyrningsfirmor i Catania, Italien
Betyg för uthyrningsfirma: Bra 6.5

Betyg baserat på 33 recensioner

Betyg för uthyrningsfirma: Okej 5.8

Betyg baserat på 31 recensioner

Betyg för uthyrningsfirma: Fantastiskt 9.6

Betyg baserat på 1 recensioner

Betyg för uthyrningsfirma: Fantastiskt 9.0

Betyg baserat på 4 recensioner

Betyg för uthyrningsfirma: Bra 7.3

Betyg baserat på 7 recensioner

Betyg för uthyrningsfirma: Bra 6.8

Betyg baserat på 4 recensioner

Betyg för uthyrningsfirma: Bra 6.7

Betyg baserat på 14 recensioner


Information om din resa till Catania

Hur gammal ska man vara för att hyra bil i Catania?

Då det kommer till åldersgräns för att hyra bil i Catania kan denna variera, men överlag är det 21 år som gäller. Vissa bolag kräver att du har haft ditt körkort i ett års tid, och ifall du är under 25 år kan dessutom en extra avgift tillkomma. Gällande övre åldersgränser tar de flesta bolag ut en avgift om du har fyllt 70 år.

Viktigt att veta om trafikregler i Catania

De generella hastighetsbegränsningarna i Catania är 30 km/h, men var försiktig med skyltar och regler då vissa vägar har en annan hastighetsgräns. Promillegränsen går vid 0.5, och har föraren haft körkort i mindre än tre år gäller nolltolerans. Precis som i Sverige kör man på höger sida, det är förbjudet att prata i handhållen mobiltelefon och halvljus är obligatoriskt. Det finns inga vägavgifter i Catania men staden har som många andra italienska städer infört ”Zona Traffico Limitato” (ZTL) zoner för att minska utsläppen i centrum. Denna zonregel gäller så länge ditt fordon inte är registrerat vilket gör det förbjudet att köra i markerade zoner. Om du har bokat boende i stadskärnan kan du kontakta ditt hotell för att se om du kan registrera din bil.

Parkering

Tack vare ZTL och de lagar som gäller får du inte köra in med ett oregistrerat fordon i den gamla stadskärnan, men det finns gott om parkeringsmöjligheter, bland annat vid den offentliga parkeringen vid Piazza Falcone-Borsellino eller i ett av parkeringshusen. Parcheggio Europa är ett exempel som kostar mindre än 1 EUR (10,7 SEK) i timmen och på Blue Car Parking kan du parkera en halv dag för 3 EUR (32,2 SEK). Båda två är öppna dygnet runt och kameraövervakade.

Utflyktsmål i och omkring Catania

Om du har hyrbil i Catania kan du ta dig runt till en hel rad fantastiska resmål på Sicilien. En timmes körning bort väntar till exempel Etna, Europas högsta aktiva vulkan. Den 35 000 år gamla vulkanen är med på UNESCO:s världsarvslista och en vandring upp på vulkanberget bjuder på en hisnande utsikt så långt ögat kan nå. Stanna tills solnedgången och njut av naturens vackra himlaspel. Om du bestämmer dig för att hyra bil i Catania får du inte heller missa den antika staden Syracuse. Detta är en av de äldsta städerna i Italien och har imponerande ruiner från både de gamla grekerna och romarriket. Besök den enorma grekiska amfiteatern och Apollos imponerande tempel.

Vilka försäkringar ska man ha?

Väljer du att hyra bil i Catania har de flesta hyrbilsbolagen erbjudanden för sina egna försäkringar. Ha i åtanke att många svenska banker erbjuder självriskeliminering som ett alternativ om du använder ditt kredit- eller bankkort då du hyr din bil. Detta kan vara ett bra alternativ eftersom det helt täcker kostnaderna om hyrbilen på något sätt skulle bli skadad. Större svenska försäkringsbolag har även andra tilläggsalternativ vid biluthyrning, till exempel Länsförsäkringar för hyrbil utomlands.

Kan man använda sitt svenska körkort i Catania, eller ska man ha ett internationellt körkort?

Du behöver inget internationellt körkort för att köra i Catania, och ditt svenska körkort räcker mer än väl. Tänk bara på att även ta med passet.

Var i Catania kan man hämta och lämna sin hyrbil?

Biluthyrning i Catania går snabbt och smidigt från Catanias flygplats, CTA. Här kan du hitta många stora flygbolag i terminalen efter bagageutlämningen som Budget, Avis, Hertz samt de italienska versionerna Maggiore, Sicily by car och Locauto. Du kan självklart besöka många av dessa uthyrningskontor i centrala Catania, men kom ihåg att öppettiderna kan vara kortare än på flygplatsen. Fråga efter fria mil då du hyr, eller hur många kilometer som ingår i kontraktet. Vill du lämna in din bil på en annan avlämningsplats än där du hämtade upp den finns det ett filter tillgängligt för detta när du söker på momondo. (Information kontrollerad: 22/05/2019).


Avstånd till populära hotell från Catania, Italien

Parkera din bil och dig själv på något av dessa hotell, inte långt ifrån Catania Fontanarossa flygplatss biluthyrningsdisk

Biluthyrning i Catania

I april har vi genomfört 279 sökningar efter hyrbilar i Catania för momondo-användare.

Vilka rengöringsåtgärder tas av biluthyrningsföretag i Catania för att motverka spridningen av COVID-19?

Rena fordon har alltid varit en prioritet, men för din säkerhets skull har hyrbilsfirmor i Catania även infört nya, förhöjda riktlinjer för rengöring för att se till att ditt fordon är desinficerat. Några av företagen som erbjuder förhöjd rengöring är Enterprise, National och Avis. Ta reda på mer om alla dina tillgängliga alternativ. I takt med att saker och ting förändras så ändras även policys. Vi kommer att göra vårt bästa för att hålla dig uppdaterad, men se alltid till att dubbelkolla direkt med leverantören.

Vilka hyrbilsfirmor i Catania har lägst priser för hyrbilar?

Det är billigast att hyra bil i Catania med INTERRENT på deras uthyrningskontor i staden. Det bästa priset per dag som momondo hittat är 15 kr, men generellt får du räkna med att din biluthyrning kommer kosta omkring 147 kr per dag.

Finns det en avgift om jag avbokar min hyrbil i Catania, Italien?

Oftast finns det inga avgifter om du bestämmer dig för att avboka din hyrbil i Catania. Du kan dubbelkolla om ditt hyrbilsföretag erbjuder gratis avbokning eller ej i Catania när du gör din bokning med momondo.

Hur många uthyrningskontor har MAGGIORE i Catania?

Catania, Italien har 4 uthyrningskontor från MAGGIORE med ett genomsnittligt dagspris på 227 kr.

Vad är hastighetsgränsen i Catania, Italien?

Om du hyr ett fordon i Catania tänk då på att hastighetsgränsen inne i staden är 50 km/t, om inget annat anges. I förorterna omkring Catania ligger hastighetsgränsen runt 90 km/t. Om du kör på motorvägen i Catania ligger hastighetsgränsen på 130 km/t.

Hur är vädret i Catania, Italien i april?

I april får Catania vanligtvis en nederbörd på 35 mm och har en medeltemperatur på 14 °C. Denna information kan vara till stor hjälp när du letar efter en hyrbil för Catania då det kan göra det enklare för dig att fatta rätt beslut.

Vilken bil skulle momondo rekommendera baserat på vädret i april?

Klimatet i Catania under april bör typiskt sätt inte påverka vilken typ av bil du hyr. Baserat på våra uppgifter letar momondos användare dock ofta efter en viss typ av bilar att hyra i Catania. Resenärer som vill kunna hyra en bil så billigt som möjligt i Catania tenderar att välja mindre bilar då dessa typiskt är billigast. Exempel på små bilar tillgängliga för uthyrning är Fiat Panda, Opel Corsa och Fiat 500.

Är vädret i Catania representativt för resten av Sicilien?

Klimatet i Sicilien under april månad har vanligtvis en temperatur på 14 °C med en förväntad nederbörd på 40,9 mm under hela månaden. Den som vill hyra en bil och ta en roadtrip från Catania till omgivande områden kan ha nytta av denna information.


Hyra bil i andra städer i Italien

Ta en titt på hyrbilserbjudanden i städer som Milano, Rom och Pisa i Italien

Hyrbilar på flygplatser i Catania

Boka en hyrbil på en annan flygplats nära Catania

Upptäck fler biluthyrningsfirmor i Sicilien

Ta en titt på hyrbilserbjudanden i städer som Cefalù, Messina och Palermo inom Sicilien

Planera din resa till Catania