Hitta billig biluthyrning i Olbia, Italien

Vill du hyra en bil billigt i Olbia, Italien? Sök och jämför priser här

Olbia, SA, Italien
23 apr — 30 apr
Samma avlämingsplats
Olbia, SA, Italien
fre 23/4
12:00
fre 30/4
12:00

Leverantörer av hyrbilar i Olbia

Alla större biluthyrningsfirmor i Olbia, Italien
Betyg för uthyrningsfirma: Fantastiskt 10.0

Betyg baserat på 1 recensioner

Betyg för uthyrningsfirma: Fantastiskt 8.0

Betyg baserat på 1 recensioner

Betyg för uthyrningsfirma: Bra 7.8

Betyg baserat på 5 recensioner

Betyg för uthyrningsfirma: Bra 7.2

Betyg baserat på 2 recensioner

Betyg för uthyrningsfirma: Bra 6.9

Betyg baserat på 11 recensioner

Betyg för uthyrningsfirma: Okej 5.0

Betyg baserat på 5 recensioner

Betyg för uthyrningsfirma: Okej 4.9

Betyg baserat på 6 recensioner

Betyg för uthyrningsfirma: Okej 4.6

Betyg baserat på 4 recensioner


Information om din resa till Olbia

Hur gammal ska man vara för att hyra bil i Olbia?

Det finns olika krav då det gäller åldersgräns för att hyra bil i Olbia. Beroende på vilket bolag du väljer att hyra hos kan det variera, men gränsen ligger allt som oftast på 21 år och uppåt. Vissa företag tar även ut en avgift för unga förare under 25. Utifall företaget tar ut en avgift för maxålder ligger gränsen ofta på 70 år.

Viktigt att veta om trafikregler i Olbia

Hastigheten kan variera från område till område inne i staden, men räkna med att den ligger runt 30 km/h. Staden omfattas dock av lagarna för ZTL, ”Zona Traffico Limitato”. Detta innebär att det finns zoner i innerstaden där körning är förbjuden för oregistrerade fordon i ett försök att minska utsläppen. Ibland kan du ha möjlighet att registerna din bil, till exempel om du bokat boende inne i centrum. Kontakta ditt hotell innan ankomst för råd och information. Promillegränsen ligger på 0.5 i Italien, och om du haft ditt körkort i mindre än tre år gäller nolltolerans. Precis som hemma i Sverige kör man på höger sida och det är förbjudet att prata i handhållen mobiltelefon. Halvljus är obligatoriskt vid körning och det finns inga vägavgifter i Olbia.

Parkering

Eftersom ZTL tillämpas i staden och man inte får köra in med ett oregistrerat fordon i gamla stan kan det vara knepigt att hitta en central parkeringsplats, men det finns många bra parkeringshus att ställa sig i. Ett kostnadsfritt exempel är Parcheggio gratuito porto turistico. Ett annat alternativ är den övervakade parkeringen San Simplicito som är öppen 24 timmar om dygnet hela året. Första timmen kostar 1 EUR (10,7 SEK) och därefter ökar kostnaden med 0,50 EUR (5,35 SEK) per timme.

Utflyktsmål i och omkring Olbia

Om du har hyrbil i Olbia har du möjlighet att upptäcka en rad resmål på Sardinien. Esmeraldakusten är känd för sitt djupblå vatten och erbjuder några av de mest spektakulära stränderna i norra Sardinien. Porto Rotondo ligger mitt på kusten och är känd för både sin vackra natur och spännande uteliv. Spatsera på huvudtorget Piazzetta San Marco och njut av arkitekturen och de venetianska influenserna med en kopp kaffe i solen. Om du väljer att hyra bil i Olbia kan du även besöka Alghero. Denna välbevarade stad är en fröjd för ögat och under en promenad här kan du uppleva medeltida gator, kyrkor, tinnar och torn. Du kan till och med ta dig upp på stadens ringmur och strosa runt den gamla stadskärnan. Väl tillbaka i den myllrande hamnen kan du avsluta med en avkopplande båttur.

Vilka försäkringar ska man ha?

Väljer du att hyra bil i Olbia har de flesta hyrbilsbolagen sina egna tillägg för försäkringar. Det är en god idé att göra research och boka hemifrån innan du anländer till Olbia, och fundera över om du vill ha tilläggsförsäkringar så som självriskeliminering. Detta kan vara bra att ha då det helt täcker självrisken om hyrbilen på något sätt skulle bli skadad.

Kan man använda sitt svenska körkort i Olbia, eller ska man ha ett internationellt körkort?

I Olbia behöver du inget internationellt körkort för att köra bil, och ditt svenska körkort är giltigt.

Var i Olbia kan man hämta och lämna sin hyrbil?

Biluthyrning i Olbia går snabbt och smidigt från stadens flygplats, OLB. I terminalen Autonoleggi vid ankomsthallen finner du många stora internationella företag som Avis, Budget, Auto Europa, Europcar, Maggiore Rent och Hertz. Du kan även hitta andra stora företag inne i centrum om du föredrar att hämta din bil där. Ibland kan dessa kontor ha kortare öppettider än de på flygplatsen vilket är bra att lägga på minnet. Dubbelkolla vad det står i kontraktet om fria mil och olika tillägg du kan tänkas behöva, till exempel GPS. Du kan ofta lämna bilen på en annan plats än där du hyrde den och du kan enkelt söka efter detta på momondo med hjälp av de olika filtren. (Information kontrollerad: 25/05/2019).


Avstånd till populära hotell från Olbia, Italien

Parkera din bil och dig själv på något av dessa hotell, inte långt ifrån Olbia Costa Smeralda flygplatss biluthyrningsdisk

Biluthyrning i Olbia

Hittills denna månad har vi gjort 342 sökningar för användare som letar efter hyrbilar i Olbia.

Vilka rengöringsåtgärder tas av biluthyrningsföretag i Olbia för att motverka spridningen av COVID-19?

Rena fordon har alltid varit en prioritet för biluthyrningsföretag. National, Avis och Hertz är några av företagen som implementerar nya säkerhetsrutiner för att se till att ditt fordon är desinficerat. Sök igenom vår sajt för att se efter om det finns ett alternativ som erbjuder förhöjd rengöring av ditt fordon i Olbia. I takt med att saker och ting förändras så ändras även policys. Vi kommer att göra vårt bästa för att hålla dig uppdaterad, men se alltid till att dubbelkolla direkt med leverantören.

Vilka hyrbilsfirmor i Olbia har lägst priser för hyrbilar?

Du kan förvänta dig att hitta de bästa erbjudandena från Goldcar Rental SP när du besöker Olbia. Med en genomsnittskostnad på 243 kr per dag från deras uthyrningskontor är Goldcar Rental SP ett bra företag att hyra din bil från.

Finns det en avgift om jag avbokar min hyrbil i Olbia, Italien?

Majoriteten av de hyrbilsfirmor vi samarbetar med i Olbia har inga avbokningsavgifter. Detta innebär att om dina resplaner förändras kommer många hyrfirmor i Olbia, så som National, Avis och Hertz erbjuda dig kostnadsfri avbokning av din hyrbil beroende på när du bokade.

Vilken biltyp är det bäst att hyra i Olbia under maj månad?

Under maj i Olbia håller sig temperaturerna runt 22 °C vilket är perfekta förhållande för att hyra en cabrioletbil. Med en genomsnittlig nederbörd så låg som 18 mm under maj i Olbia kan du njuta fullt ut av alla sevärdheter när du upptäcker staden i en cabriolet. Tänk dock på att ta en titt på vädret innan din åktur för att vara på den säkra sidan. Att hyra en Cabriolet i Olbia kommer i genomsnitt kosta dig 335 kr per dag.

Hur många uthyrningskontor har Rhodium i Olbia?

Det finns 2 uthyrningskontor i Olbia, Italien. På Rhodiums uthyrningskontor kan användare på momondo ofta hitta hyrbilar för 294 kr per dag.

Vad är hastighetsgränsen i Olbia, Italien?

Hastighetsgränsen i Olbia är 50 km/t inne i staden. Detsamma kan gälla för närliggande städer och bostadsområden. Hastighetsgränsen i förorterna till Olbia är 90 km/t och för motorvägen går gränsen vid 130 km/t. Håll dock uppsikt efter vägskyltar då hastighetsbestämmelserna kan ändras.

Hur är vädret i Olbia, Italien i april?

Vanligtvis ligger temperaturen i Olbia under april månad på 13 °C och den förväntade nederbörden är 56 mm. Detta är viktig information att tänka på när du hyr en bil så att du kan vara säker på att hitta den perfekta bilen för väderleken.

Vilken bil skulle momondo rekommendera baserat på vädret i april?

Klimatet i Olbia under april bör typiskt sätt inte påverka vilken typ av bil du hyr. Baserat på våra uppgifter letar momondos användare dock ofta efter en viss typ av bilar att hyra i Olbia. Resenärer som vill kunna hyra en bil så billigt som möjligt i Olbia tenderar att välja mindre bilar då dessa typiskt är billigast. Exempel på små bilar tillgängliga för uthyrning är Fiat Panda, Opel Corsa och Vauxhall Mokka.

Är vädret i Olbia representativt för resten av Sardinien?

Resenärer som vill ta en roadtrip från Olbia omkring i Sardinien eller runt de omgivande områdena under april månad bör förvänta sig temperaturer runt 13 °C och en eventuell nederbörd på 46 mm under månaden.


Hyrbilar på flygplatser i Olbia

Boka en hyrbil på en annan flygplats nära Olbia

Planera din resa till Olbia