Hyrbil Schweiz Genève

Hitta billig biluthyrning i Genève

Vill du hyra en bil billigt i Genève? Sök och jämför priser här

sön 12/7
12:00
mån 13/7
12:00
Jämför momondo med |

När är det billigast att hyra en bil i Genève?

Alla
203 kr - 876 kr
Ekonomi
203 kr - 562 kr

I september månad är det billigast att hyra en bil i Genève. Priset ligger då 37% lägre än under resten av året, på bara 240 kr per dag. Den dyraste månaden är februari. Om du söker en särskilt typ av bil, överväg att hyra en ekonomi-bil i oktober. Priset för en hyrbil i Genève kan variera beroende på ett antal faktorer så som utbud, fordonets popularitet, och hur långt i förväg som du bokar hyrbilen.

Leverantörer av hyrbilar i Genève

Alla större biluthyrningsfirmor i Genève

Tillbaka till alla leverantörer

Sixt

Betyg för uthyrningsfirma: Bra 7,6

Betyg baserat på 1 122 recensioner

Visa alla 3 platser

Avis

Betyg för uthyrningsfirma: Bra 7,6

Betyg baserat på 2 253 recensioner

Visa alla 2 platser

Hertz

Betyg för uthyrningsfirma: Bra 7,4

Betyg baserat på 3 902 recensioner

Visa alla 5 platser

Budget

Betyg för uthyrningsfirma: Bra 7,4

Betyg baserat på 4 213 recensioner

Visa alla 2 platser

Dollar

Betyg för uthyrningsfirma: Bra 7,3

Betyg baserat på 6 489 recensioner

Visa alla 3 platser

Thrifty

Betyg för uthyrningsfirma: Bra 7,1

Betyg baserat på 2 744 recensioner

Visa alla 3 platser

keddy by Europcar

Betyg för uthyrningsfirma: Fantastiskt 8,2

Betyg baserat på 100 recensioner

Visa alla 3 platser

Europcar

Betyg för uthyrningsfirma: Bra 7,6

Betyg baserat på 365 recensioner

Visa alla 2 platser

Information om din resa till Genève

Hur gammal ska man vara för att hyra bil i Genève?

Då det gäller åldersgränsen för att få lov att hyra bil i Genève är denna 20 år. Detta kan dock variera från hyrbilsföretag till hyrbilsföretag, beroende på typ av bil. Du måste även ha haft ditt körkort i minst ett år och är du under 25 tillkommer ofta en extra kostnad. Den övre åldersgränsen för att få hyra är generellt 80, och många uthyrare kräver en avgift om du är över 70 år.

Viktigt att veta om trafikregler i Genève

Fartgränsen i Genève ligger på 50 km/h men var uppmärksam på skyltar och regler då det kan ändras beroende på kvarter. Man får ofta räkna med trafikstockning under rusningstrafiken mellan 08:00-09:00 på morgonen och 17:00-18:00 på kvällen. Det är då en god idé att undvika Mont Blanc-bron på vilken det fort blir stopp. I Genève är det högertrafik precis som i Sverige och det är även förbjudet att prata i handhållen mobiltelefon. Det finns inga vägavgifter i Genève, men ska du ut på motorvägarna måste du ha en vinjett, ett vägtullsmärke, på bilrutan. Promillegränsen för rattonykterhet är 0,5 men endast 0,1 för nyblivna förare. Barn under 150 cm eller 12 år ska sitta i barnstol och halvljus är obligatoriskt. Tänk på att det finns spårvagnar i Genève och att en av de generella reglerna är att de körs om på höger sida då de rör på sig. Står de still är det vänster sida som gäller.

Parkering

Det finns många stora underjordiska parkeringsgarage i Genève och är säkra, om än dyra, alternativ. Det finns även ett dussintal stora öppna parkeringsplatser runt om i staden. Parkerar du på gatan bör du vara uppmärksam på de olika zonerna. Vita zonerna är till exempel oftast betalparkering med 90 minuters maxtid. Du kan köpa din parkeringsbiljett i maskin eller med en nedladdningsbar app.

Utflyktsmål i och omkring Genève

Det finns gott om dagsturer att bege sig ut på från Genève. Om du älskar ost får du inte missa Gruyères, staden som är känd för den smakrika osten med samma namn. Denna medeltida stad har behållit sin pittoreska charm och du kan promenera bland kullerstensgator och fontäner innan du besöker det storslagna Gruyères Slott. Med hyrbil i Genève tar du dig även enkelt till Alperna. Oavsett årstid bjuder bergskedjan på en hisnande utsikt och frisk bergsluft. Åk skidor och bo i en mysig stugby, eller avlägg ett besök på sommaren med långa promenader i den vackra naturen. Bestämmer du dig för att hyra bil i Genève får du inte heller missa Lyon. Den franska staden ligger drygt två timmars körning bort. Ta en tur i Vieux Lyon, stadens gamla och vackra kvarter innan du beger dig vidare mot den imponerande basilikan Notre Dame de Fourviere och avslutar med en avkopplande promenad i den grönskande parken Parc de la Tête d’Or och dess botaniska trädgård.

Vilka försäkringar ska man ha?

Att hyra bil i Genève innebär att de flesta hyrbilsföretagen erbjuder försäkringar. Ta reda på vilka försäkringar som är inkluderade i din reseförsäkring. Gällande självriskeliminering kan detta vara bra eftersom det täcker alla skador som kan tänkas uppkomma på hyrbilen. Många svenska banker erbjuder detta om du använder deras kredit- eller bankkort när du hyr.

Kan man använda sitt svenska körkort i Genève, eller ska man ha ett internationellt körkort?

Du behöver inget speciellt internationellt körkort för att köra i Schweiz och ditt svenska körkort gäller.

Var i Genève kan man hämta och lämna sin hyrbil?

Biluthyrning i Genève går smidigt från Genèves internationella flygplats Genève Airport, GVA, som är belägen cirka 5 km från staden. Den har både en fransk och schweizisk sida och du hittar nästan alla stora hyrbilsföretag i ankomsthallen. Föredrar du att hämta bilen i city finns det en hel uppsjö av alternativ downtown och kring tågstationen Genève-Cornavin. Vill du lämna tillbaka din bil på en annan plats än du hyrde den kan du lägga in detta i filtret då du söker på momondo. (Information kontrollerad: 15/05/2019).

Avstånd till populära hotell från Genèves internationella flygplats

Parkera din bil och dig själv på något av dessa hotell, inte långt ifrån Genèves internationellas biluthyrningsdisk

NH Geneva City

Avenue Wendt 42-44

3.2 km från flygplats

Geneva Hostel

Rue Rothschild 28-30

4.0 km från flygplats

City Hostel Geneva

Rue Ferrier 2

3.8 km från flygplats

Ibis Budget Geneve Petit Lancy

Chemin des Olliquettes 6

5.5 km från flygplats

Starling Residence Genève

Route Des Acacias 4

5.5 km från flygplats

ibis budget Geneve Aeroport

Avenue Louis-Casai 26

1.9 km från flygplats

Warwick Geneva

14 Rue De Lausanne

4.0 km från flygplats

Novotel Suites Geneve Aeroport

Avenue Louis Casaï 30

1.9 km från flygplats

Hotel Cornavin

Gare De Cornavin, 23 Bd James-Fazy

4.0 km från flygplats

Novotel Genève Centre

Rue de Zurich 19

4.1 km från flygplats

Best Western Hotel Everness

Les Champs Blancs, 1279 Chavannes De Bogis, Switzerland

11.6 km från flygplats

Auteuil Manotel

Rue de Lausanne 33

3.9 km från flygplats

Hotel Churchill

Rue Du Simplon 15

5.2 km från flygplats

Hotel Royal

Rue de Lausanne 41-43

3.9 km från flygplats

ibis Genève Centre Nations

Rue de Grand Pre 33-35

3.3 km från flygplats

Aparthotel Adagio Genève Mont-Blanc

Rue Thalberg 4

4.3 km från flygplats

Intercontinental Hotels Geneve

7-9 Chemin du Petit Saconnex

2.3 km från flygplats

Hotel Diplomate

Rue de la Terrassière, 46

5.6 km från flygplats

Biluthyrning i Genève

Hittills i juli har det gjorts 102 sökningar på momondo efter hyrbilar i Genève.

Vilka rengöringsåtgärder tas av biluthyrningsföretag i Genève för att motverka spridningen av COVID-19?

Många biluthyrningsföretag i Genève har för din säkerhets skull infört nya rengöringskrav för att säkerställa att ditt fordon är desinficerat. Detta alternativ för förhöjd rengöring erbjuds nu på uthyrningskontor som Sixt, Avis och Hertz. Använd vårt filter för att se alla företag som erbjuder förhöjd rengöring i Genève. I takt med att saker och ting förändras så ändras även policys. Vi kommer att göra vårt bästa för att hålla dig uppdaterad, men se alltid till att dubbelkolla direkt med leverantören.

Hur mycket kostar det att hyra en bil i Genève i augusti?

Vår data visar att du för biluthyrning under helger i augusti i Genève kan förvänta dig att betala cirka 637 kr. Ett riktigt bra erbjudande kan ligga runt 208 kr, vilket är det lägsta priset vi hittat i Genève. Användare som letat efter en veckas hyrbil i Genève i augusti hittade ett genomsnittspris på 567 kr - men priser så låga som 270 kr hittades, beroende på datum och bilval.

Vilka hyrbilsfirmor i Genève har lägst priser för hyrbilar?

Generellt sett har Sixt de billigaste dagspriserna med ett genomsnittligt pris på 455 kr per dag för hyrbilar i Genève. Det absolut billigaste priset som hittats på deras 3 uthyrningskontor i Genève är 142 kr per dag.

Finns det en avgift om jag avbokar min hyrbil i Genève?

Varje biluthyrningsföretag i Genève har olika avbokningspolicyer. På momondo finns det alltid information tillgänglig när du gör din sökning om huruvida en hyrfilma har en avbokningsavgift eller inte. Några av de mest populära biluthyrarna i Genève är Sixt, Avis och Hertz, så se till att dubbelkolla om de erbjuder gratis avbokning.

Vilken biltyp är det bäst att hyra i Genève under augusti månad?

De flesta resenärer väljer att hyra en mindre, ekonomisk bil då de reser till Genève i augusti månad. Dess snåla bensinförbrukning och förmåga att hantera våta vägförhållanden gör dessa mindre bilar till ett bra val då nederbörden i genomsnitt ligger på 101 mm och temperaturerna kring 15 °C. Att hyra en Ekonomi i Genève kommer i genomsnitt kosta dig 518 kr per dag.

Hur många uthyrningskontor har Hertz i Genève?

Hertz är den biluthyrningsfirma med flest uthyrningskontor i Genève. Med 5 uthyrningskontor i Genève kan du förvänta dig få betala ett uthyrningspris på 282 kr per dag.

Vad är hastighetsgränsen i Genève?

Hastighetsgränsen i Genève är 50 km/t inne i staden. Detsamma kan gälla för närliggande städer och bostadsområden. Hastighetsgränsen i förorterna till Genève är 80 km/t och för motorvägen går gränsen vid 120 km/t. Håll dock uppsikt efter vägskyltar då hastighetsbestämmelserna kan ändras.


Planera din resa till Genève

Hyrbil Schweiz Genève
 • Midnatt
 • 01:00
 • 02:00
 • 03:00
 • 04:00
 • 05:00
 • 06:00
 • 07:00
 • 08:00
 • 09:00
 • 10:00
 • 11:00
 • 12:00
 • 13:00
 • 14:00
 • 15:00
 • 16:00
 • 17:00
 • 18:00
 • 19:00
 • 20:00
 • 21:00
 • 22:00
 • 23:00
 • Midnatt
 • 01:00
 • 02:00
 • 03:00
 • 04:00
 • 05:00
 • 06:00
 • 07:00
 • 08:00
 • 09:00
 • 10:00
 • 11:00
 • 12:00
 • 13:00
 • 14:00
 • 15:00
 • 16:00
 • 17:00
 • 18:00
 • 19:00
 • 20:00
 • 21:00
 • 22:00
 • 23:00