Biluthyrning i Genève, Schweiz

Vill du hyra en bil billigt i Genève, Schweiz? Sök och jämför priser här

Genève, Schweiz
22 jun — 29 jun
Samma avlämingsplats
Genève, Schweiz
tis 22/6
12:00
tis 29/6
12:00
Förarens ålder:

Erbjudanden på hyrbilar i Genève, Schweiz

Hitta den rätta hyrbilen

Liten Cars

235 kr - 931 kr

All Car Types

244 kr - 713 kr

Genomsnittspriset för en bil av typen Liten i Genève, Schweiz är 356 kr. Den billigaste tiden att hyra en bil av typen Liten i Genève, Schweiz är maj. Då är priset 0 % lägre än andra tider på året och kostar bara 0 kr per dag. En hyrbil av typen Liten är typiskt 28 % billigare än den genomsnittliga hyrbilen i Genève. Genomsnittspriset för en hyrbil i Genève kan variera beroende på ett antal faktorer inklusive tillgång, bilens popularitet och hur långt innan du bokar din hyrbil. Nedan ser du de bästa priserna för hyrbilar i Genève av typen Liten som hittats på momondo den senaste veckan.

Genomsnittspriset för en bil av typen Medel i Genève, Schweiz är 396 kr. Den billigaste tiden att hyra en bil av typen Medel i Genève, Schweiz är maj. Då är priset 0 % lägre än andra tider på året och kostar bara 0 kr per dag. En hyrbil av typen Medel är typiskt 20 % billigare än den genomsnittliga hyrbilen i Genève. Genomsnittspriset för en hyrbil i Genève kan variera beroende på ett antal faktorer inklusive tillgång, bilens popularitet och hur långt innan du bokar din hyrbil. Nedan ser du de bästa priserna för hyrbilar i Genève av typen Medel som hittats på momondo den senaste veckan.

Genomsnittspriset för en bil av typen Stor i Genève, Schweiz är 351 kr. Den billigaste tiden att hyra en bil av typen Stor i Genève, Schweiz är april. Då är priset 0 % lägre än andra tider på året och kostar bara 0 kr per dag. En hyrbil av typen Stor är typiskt 29 % billigare än den genomsnittliga hyrbilen i Genève. Genomsnittspriset för en hyrbil i Genève kan variera beroende på ett antal faktorer inklusive tillgång, bilens popularitet och hur långt innan du bokar din hyrbil. Nedan ser du de bästa priserna för hyrbilar i Genève av typen Stor som hittats på momondo den senaste veckan.

Genomsnittspriset för en bil av typen SUV i Genève, Schweiz är 344 kr. Den billigaste tiden att hyra en bil av typen SUV i Genève, Schweiz är mars. Då är priset 0 % lägre än andra tider på året och kostar bara 0 kr per dag. En hyrbil av typen SUV är typiskt 30 % billigare än den genomsnittliga hyrbilen i Genève. Genomsnittspriset för en hyrbil i Genève kan variera beroende på ett antal faktorer inklusive tillgång, bilens popularitet och hur långt innan du bokar din hyrbil. Nedan ser du de bästa priserna för hyrbilar i Genève av typen SUV som hittats på momondo den senaste veckan.

Chevrolet Sonic Sedan
eller liknande Ekonomi
Upp till 2 passagerare
Utrymme: 1 väska
Fordon med 4-5 dörrar
460 kr/dag
Genève
Route Des Acacias 27
Chevrolet Sonic Sedan
460 kr/dag
Visa erbjudande
Audi A3
eller liknande Kompakt
Upp till 4 passagerare
Utrymme: 1 väska
Fordon med 4-5 dörrar
503 kr/dag
Genève
Route Des Acacias 27
Audi A3
503 kr/dag
Visa erbjudande
Citroen C2
eller liknande Mini
Upp till 2 passagerare
Fordon med 2-3 dörrar
535 kr/dag
Genève
Rue Des Paquis 51
Citroen C2
535 kr/dag
Visa erbjudande

Leverantörer av hyrbilar i Genève

Alla större biluthyrningsfirmor i Genève, Schweiz
3 platser
Översikt

Renlighet

9,1

Comfort

8,9

Övergripande

8,5

Upphämtning/avlämning

8,3

Valuta för pengarna

8,3
5 platser
Översikt

Renlighet

8,5

Comfort

8,4

Övergripande

8,2

Upphämtning/avlämning

8,0

Valuta för pengarna

8,2
3 platser
Översikt

Renlighet

9,4

Comfort

8,7

Övergripande

8,7

Upphämtning/avlämning

8,7

Valuta för pengarna

8,0
2 platser
Översikt

Renlighet

9,0

Comfort

8,5

Övergripande

8,5

Upphämtning/avlämning

8,0

Valuta för pengarna

8,3
3 platser
Översikt

Renlighet

9,2

Comfort

8,6

Övergripande

8,0

Upphämtning/avlämning

8,1

Valuta för pengarna

7,8
2 platser
Översikt

Renlighet

8,2

Comfort

8,1

Övergripande

8,3

Upphämtning/avlämning

7,8

Valuta för pengarna

8,4
3 platser
Översikt

Renlighet

8,4

Comfort

7,8

Övergripande

7,5

Upphämtning/avlämning

7,2

Valuta för pengarna

7,7
2 platser
Översikt

Renlighet

6,4

Comfort

6,4

Övergripande

6,4

Upphämtning/avlämning

6,2

Valuta för pengarna

6,8

Information om din resa till Genève

Hur gammal ska man vara för att hyra bil i Genève?

Då det gäller åldersgränsen för att få lov att hyra bil i Genève är denna 20 år. Detta kan dock variera från hyrbilsföretag till hyrbilsföretag, beroende på typ av bil. Du måste även ha haft ditt körkort i minst ett år och är du under 25 tillkommer ofta en extra kostnad. Den övre åldersgränsen för att få hyra är generellt 80, och många uthyrare kräver en avgift om du är över 70 år.

Viktigt att veta om trafikregler i Genève

Fartgränsen i Genève ligger på 50 km/h men var uppmärksam på skyltar och regler då det kan ändras beroende på kvarter. Man får ofta räkna med trafikstockning under rusningstrafiken mellan 08:00-09:00 på morgonen och 17:00-18:00 på kvällen. Det är då en god idé att undvika Mont Blanc-bron på vilken det fort blir stopp. I Genève är det högertrafik precis som i Sverige och det är även förbjudet att prata i handhållen mobiltelefon. Det finns inga vägavgifter i Genève, men ska du ut på motorvägarna måste du ha en vinjett, ett vägtullsmärke, på bilrutan. Promillegränsen för rattonykterhet är 0,5 men endast 0,1 för nyblivna förare. Barn under 150 cm eller 12 år ska sitta i barnstol och halvljus är obligatoriskt. Tänk på att det finns spårvagnar i Genève och att en av de generella reglerna är att de körs om på höger sida då de rör på sig. Står de still är det vänster sida som gäller.

Parkering

Det finns många stora underjordiska parkeringsgarage i Genève och är säkra, om än dyra, alternativ. Det finns även ett dussintal stora öppna parkeringsplatser runt om i staden. Parkerar du på gatan bör du vara uppmärksam på de olika zonerna. Vita zonerna är till exempel oftast betalparkering med 90 minuters maxtid. Du kan köpa din parkeringsbiljett i maskin eller med en nedladdningsbar app.

Utflyktsmål i och omkring Genève

Det finns gott om dagsturer att bege sig ut på från Genève. Om du älskar ost får du inte missa Gruyères, staden som är känd för den smakrika osten med samma namn. Denna medeltida stad har behållit sin pittoreska charm och du kan promenera bland kullerstensgator och fontäner innan du besöker det storslagna Gruyères Slott. Med hyrbil i Genève tar du dig även enkelt till Alperna. Oavsett årstid bjuder bergskedjan på en hisnande utsikt och frisk bergsluft. Åk skidor och bo i en mysig stugby, eller avlägg ett besök på sommaren med långa promenader i den vackra naturen. Bestämmer du dig för att hyra bil i Genève får du inte heller missa Lyon. Den franska staden ligger drygt två timmars körning bort. Ta en tur i Vieux Lyon, stadens gamla och vackra kvarter innan du beger dig vidare mot den imponerande basilikan Notre Dame de Fourviere och avslutar med en avkopplande promenad i den grönskande parken Parc de la Tête d’Or och dess botaniska trädgård.

Vilka försäkringar ska man ha?

Att hyra bil i Genève innebär att de flesta hyrbilsföretagen erbjuder försäkringar. Ta reda på vilka försäkringar som är inkluderade i din reseförsäkring. Gällande självriskeliminering kan detta vara bra eftersom det täcker alla skador som kan tänkas uppkomma på hyrbilen. Många svenska banker erbjuder detta om du använder deras kredit- eller bankkort när du hyr.

Kan man använda sitt svenska körkort i Genève, eller ska man ha ett internationellt körkort?

Du behöver inget speciellt internationellt körkort för att köra i Schweiz och ditt svenska körkort gäller.

Var i Genève kan man hämta och lämna sin hyrbil?

Biluthyrning i Genève går smidigt från Genèves internationella flygplats Genève Airport, GVA, som är belägen cirka 5 km från staden. Den har både en fransk och schweizisk sida och du hittar nästan alla stora hyrbilsföretag i ankomsthallen. Föredrar du att hämta bilen i city finns det en hel uppsjö av alternativ downtown och kring tågstationen Genève-Cornavin. Vill du lämna tillbaka din bil på en annan plats än du hyrde den kan du lägga in detta i filtret då du söker på momondo. (Information kontrollerad: 15/05/2019).


Avstånd till populära hotell från Genève, Schweiz

Parkera din bil och dig själv på något av dessa hotell, inte långt ifrån Genèves internationella flygplatss biluthyrningsdisk

Biluthyrning i Genève

Hittills i juni har det gjorts 102 sökningar på momondo efter hyrbilar i Genève.

Vilka rengöringsåtgärder tas av biluthyrningsföretag i Genève för att motverka spridningen av COVID-19?

Många biluthyrningsföretag i Genève har för din säkerhets skull infört nya rengöringskrav för att säkerställa att ditt fordon är desinficerat. Detta alternativ för förhöjd rengöring erbjuds nu på uthyrningskontor som Hertz, Europcar och Dollar. Använd vårt filter för att se alla företag som erbjuder förhöjd rengöring i Genève. I takt med att saker och ting förändras så ändras även policys. Vi kommer att göra vårt bästa för att hålla dig uppdaterad, men se alltid till att dubbelkolla direkt med leverantören.

Hur mycket kostar det att hyra en bil i Genève, Schweiz i juli?

Vår data visar att du för biluthyrning under helger i juli i Genève kan förvänta dig att betala cirka 439 kr. Ett riktigt bra erbjudande kan ligga runt 275 kr, vilket är det lägsta priset vi hittat i Genève. Användare som letat efter en veckas hyrbil i Genève i juli hittade ett genomsnittspris på 189 kr - men priser så låga som 175 kr hittades, beroende på datum och bilval.

Vilka hyrbilsfirmor i Genève har lägst priser för hyrbilar?

Generellt sett har Europcar de billigaste dagspriserna med ett genomsnittligt pris på 398 kr per dag för hyrbilar i Genève. Det absolut billigaste priset som hittats på deras 3 uthyrningskontor i Genève är 164 kr per dag.

Finns det en avgift om jag avbokar min hyrbil i Genève, Schweiz?

Varje biluthyrningsföretag i Genève har olika avbokningspolicyer. På momondo finns det alltid information tillgänglig när du gör din sökning om huruvida en hyrfilma har en avbokningsavgift eller inte. Några av de mest populära biluthyrarna i Genève är Hertz, Europcar och Dollar, så se till att dubbelkolla om de erbjuder gratis avbokning.

Vilken biltyp är det bäst att hyra i Genève under juli månad?

Med en genomsnittstemperatur på 20 °C och en nederbörd kring 82 mm i juli gör du bäst i att överväga hyrning av en standardbil i Genève. En standardbil kan hantera temperaturförändringar och regn under juli månad och är ett populärt alternativ bland resenärer som besöker Genève. Att hyra en Standard i Genève kommer i genomsnitt kosta dig 735 kr per dag.

Hur många uthyrningskontor har Hertz i Genève?

Hertz är den biluthyrningsfirma med flest uthyrningskontor i Genève, Schweiz. Med 5 uthyrningskontor i Genève, Schweiz kan du förvänta dig få betala ett uthyrningspris på 336 kr per dag.

Vad är hastighetsgränsen i Genève, Schweiz?

Hastighetsgränsen i Genève är 50 km/t inne i staden. Detsamma kan gälla för närliggande städer och bostadsområden. Hastighetsgränsen i förorterna till Genève är 80 km/t och för motorvägen går gränsen vid 120 km/t. Håll dock uppsikt efter vägskyltar då hastighetsbestämmelserna kan ändras.

Hur är vädret i Genève, Schweiz i juni?

Den som letar efter en hyrbil i Genève under månaden juni kan förvänta sig att temperaturen ligger runt 18 °C och en nederbörd på cirka 92 mm. Denna information kan vara till stor hjälp när du väljer vilken bil du vill hyra.

Vilken bil skulle momondo rekommendera baserat på vädret i juni?

Temperaturerna i Genève är oftast höga under juni, och därför rekommenderar momondo dig att hyra en cabriolet så att du kan njuta så mycket av möjligt av vädret.

Är vädret i Genève representativt för resten av Geneve?

Om du letar efter en hyrbil i Genève för en bilresa till närliggande områden under juni månad är det viktigt att veta att resten av Geneve vanligtvis har en temperatur på 18 °C och en nederbörd på omkring 92 mm.


Hyra bil i andra städer i Schweiz

Ta en titt på hyrbilserbjudanden i städer som Zürich, Basel och Bern i Schweiz

Hyrbilar på flygplatser i Genève

Boka en hyrbil på en annan flygplats nära Genève

Börja planera din resa till Genève