Insikter
Senaste erbjudandena
Jämförelse av fordon
Lista över firmor
FAQ

Hyrbilar i Genève, Geneve

Vill du hyra en bil billigt i Genève, Geneve? Sök och jämför priser här!

Genève, Schweiz
26 mar — 2 apr
Genève, Schweiz
tis 26/3
12:00
tis 2/4
12:00
Förarens ålder:

Erbjudanden från hyrbilsfirmor på över 70 000 platser.

Utsedd till vinnare av Europas bästa reseapp 2023

Trender och insikter om att hyra bil i Genève

Användbara insikter som hjälper dig att boka den perfekta hyrbilen i Genève

Vilken är den billigaste hyrbilsfirman i Genève?

De billigaste hyrbilarna i Genève hittas generellt genom Budget. När du bokar med Budget kan du ha chansen att hitta hyrbilspriser så låga som 293 kr/dag. Det genomsnittliga priset för att hyra en bil i Genève är 438 kr/dag.

Vilken hyrbilsfirma har flest kontor i Genève?

Sunnycars har flest uthyrningskontor i Genève med 7 komtor.

Vilken bil väljer flest att hyra i Genève?

Bilmodellen Seat Arona är den mest populära bilen att hyra i Genève enligt våra uppgifter. Våra användare har hittat priser för Seat Arona för så lite som 380 kr/dag i Genève, men generellt kan du vänta dig priser på runt 499 kr/dag. En annan populär bil att hyra i Genève är modellen Volkswagen Polo för ett genomsnittspris på 734 kr/dag, och för erbjudanden så låga som 423 kr/dag.

De bästa erbjudandena för hyrbilar i Genève, Geneve

Hitta fantastiska erbjudanden nedan för en mängd populära hyrbilstyper i Genève, Geneve
Ekonomi488 kr per dag
Kompakt453 kr per dag
Medelstor531 kr per dag
Mini372 kr per dag
Premium731 kr per dag
Minibuss1 065 kr per dag
Lyx903 kr per dag
Kompakt kombi494 kr per dag
Medelstor SUV573 kr per dag
Standard kombi608 kr per dag
Kombi premium813 kr per dag
Kombi lyx969 kr per dag
De bästa priserna som hittats av momondo-användare de senaste 48 timmarna.

Viktig information om hyrbilar i Genève

Hur gammal ska man vara för att hyra bil i Genève?

Då det gäller åldersgränsen för att få lov att hyra bil i Genève är denna 20 år. Detta kan dock variera från hyrbilsföretag till hyrbilsföretag, beroende på typ av bil. Du måste även ha haft ditt körkort i minst ett år och är du under 25 tillkommer ofta en extra kostnad. Den övre åldersgränsen för att få hyra är generellt 80, och många uthyrare kräver en avgift om du är över 70 år.

Viktigt att veta om trafikregler i Genève

Fartgränsen i Genève ligger på 50 km/h men var uppmärksam på skyltar och regler då det kan ändras beroende på kvarter. Man får ofta räkna med trafikstockning under rusningstrafiken mellan 08:00-09:00 på morgonen och 17:00-18:00 på kvällen. Det är då en god idé att undvika Mont Blanc-bron på vilken det fort blir stopp. I Genève är det högertrafik precis som i Sverige och det är även förbjudet att prata i handhållen mobiltelefon. Det finns inga vägavgifter i Genève, men ska du ut på motorvägarna måste du ha en vinjett, ett vägtullsmärke, på bilrutan. Promillegränsen för rattonykterhet är 0,5 men endast 0,1 för nyblivna förare. Barn under 150 cm eller 12 år ska sitta i barnstol och halvljus är obligatoriskt. Tänk på att det finns spårvagnar i Genève och att en av de generella reglerna är att de körs om på höger sida då de rör på sig. Står de still är det vänster sida som gäller.

Parkering

Det finns många stora underjordiska parkeringsgarage i Genève och är säkra, om än dyra, alternativ. Det finns även ett dussintal stora öppna parkeringsplatser runt om i staden. Parkerar du på gatan bör du vara uppmärksam på de olika zonerna. Vita zonerna är till exempel oftast betalparkering med 90 minuters maxtid. Du kan köpa din parkeringsbiljett i maskin eller med en nedladdningsbar app.

Utflyktsmål i och omkring Genève

Det finns gott om dagsturer att bege sig ut på från Genève. Om du älskar ost får du inte missa Gruyères, staden som är känd för den smakrika osten med samma namn. Denna medeltida stad har behållit sin pittoreska charm och du kan promenera bland kullerstensgator och fontäner innan du besöker det storslagna Gruyères Slott. Med hyrbil i Genève tar du dig även enkelt till Alperna. Oavsett årstid bjuder bergskedjan på en hisnande utsikt och frisk bergsluft. Åk skidor och bo i en mysig stugby, eller avlägg ett besök på sommaren med långa promenader i den vackra naturen. Bestämmer du dig för att hyra bil i Genève får du inte heller missa Lyon. Den franska staden ligger drygt två timmars körning bort. Ta en tur i Vieux Lyon, stadens gamla och vackra kvarter innan du beger dig vidare mot den imponerande basilikan Notre Dame de Fourviere och avslutar med en avkopplande promenad i den grönskande parken Parc de la Tête d’Or och dess botaniska trädgård.

Vilka försäkringar ska man ha?

Att hyra bil i Genève innebär att de flesta hyrbilsföretagen erbjuder försäkringar. Ta reda på vilka försäkringar som är inkluderade i din reseförsäkring. Gällande självriskeliminering kan detta vara bra eftersom det täcker alla skador som kan tänkas uppkomma på hyrbilen. Många svenska banker erbjuder detta om du använder deras kredit- eller bankkort när du hyr.

Kan man använda sitt svenska körkort i Genève, eller ska man ha ett internationellt körkort?

Du behöver inget speciellt internationellt körkort för att köra i Schweiz och ditt svenska körkort gäller.

Var i Genève kan man hämta och lämna sin hyrbil?

Biluthyrning i Genève går smidigt från Genèves internationella flygplats Genève Airport, GVA, som är belägen cirka 5 km från staden. Den har både en fransk och schweizisk sida och du hittar nästan alla stora hyrbilsföretag i ankomsthallen. Föredrar du att hämta bilen i city finns det en hel uppsjö av alternativ downtown och kring tågstationen Genève-Cornavin. Vill du lämna tillbaka din bil på en annan plats än du hyrde den kan du lägga in detta i filtret då du söker på momondo.


Erbjudanden på hyrbilar i Genève, Geneve

Hitta rätt hyrbil för dig i Genève

Liten bilar

545 kr - 2 069 kr

Alla biltyper

642 kr - 1 709 kr

Genomsnittspriset för en bil av typen liten bil i Genève, Schweiz är 796 kr. Den billigaste tiden att hyra en bil av typen liten bil i Genève, Schweiz är maj. Då är priset 32% lägre än under resten året och ligger på bara 545 kr per dag. En hyrbil av typen liten bil är typiskt 18 % billigare än den genomsnittliga hyrbilen i Genève. Genomsnittspriset för en hyrbil i Genève kan variera beroende på ett antal faktorer så som utbud, fordonets popularitet och hur långt i förväg som du bokar hyrbilen. Nedan är de bästa priserna för hyrbilar av typen liten bil i Genève som hittats på momondo under den senaste veckan.

Genomsnittspriset för en bil av typen medel bil i Genève, Schweiz är 1 153 kr. Den billigaste tiden att hyra en bil av typen medel bil i Genève, Schweiz är oktober. Då är priset 46% lägre än under resten året och ligger på bara 629 kr per dag. En hyrbil av typen medel bil är typiskt 16% dyrare än den genomsnittliga hyrbilen i Genève. Genomsnittspriset för en hyrbil i Genève kan variera beroende på ett antal faktorer så som utbud, fordonets popularitet och hur långt i förväg som du bokar hyrbilen. Nedan är de bästa priserna för hyrbilar av typen medel bil i Genève som hittats på momondo under den senaste veckan.

Genomsnittspriset för en bil av typen stor bil i Genève, Schweiz är 1 193 kr. Den billigaste tiden att hyra en bil av typen stor bil i Genève, Schweiz är oktober. Då är priset 33% lägre än under resten året och ligger på bara 809 kr per dag. En hyrbil av typen stor bil är typiskt 19% dyrare än den genomsnittliga hyrbilen i Genève. Genomsnittspriset för en hyrbil i Genève kan variera beroende på ett antal faktorer så som utbud, fordonets popularitet och hur långt i förväg som du bokar hyrbilen. Nedan är de bästa priserna för hyrbilar av typen stor bil i Genève som hittats på momondo under den senaste veckan.

Genomsnittspriset för en bil av typen SUV i Genève, Schweiz är 932 kr. Den billigaste tiden att hyra en bil av typen SUV i Genève, Schweiz är februari. Då är priset 28% lägre än under resten året och ligger på bara 678 kr per dag. En hyrbil av typen SUV är typiskt 4 % billigare än den genomsnittliga hyrbilen i Genève. Genomsnittspriset för en hyrbil i Genève kan variera beroende på ett antal faktorer så som utbud, fordonets popularitet och hur långt i förväg som du bokar hyrbilen. Nedan är de bästa priserna för hyrbilar av typen SUV i Genève som hittats på momondo under den senaste veckan.

Genomsnittspriset för en bil av typen skåpbil i Genève, Schweiz är 1 218 kr. Den billigaste tiden att hyra en bil av typen skåpbil i Genève, Schweiz är september. Då är priset 20% lägre än under resten året och ligger på bara 986 kr per dag. En hyrbil av typen skåpbil är typiskt 21% dyrare än den genomsnittliga hyrbilen i Genève. Genomsnittspriset för en hyrbil i Genève kan variera beroende på ett antal faktorer så som utbud, fordonets popularitet och hur långt i förväg som du bokar hyrbilen. Nedan är de bästa priserna för hyrbilar av typen skåpbil i Genève som hittats på momondo under den senaste veckan.

Genomsnittspriset för en bil av typen lyxigt bil i Genève, Schweiz är 953 kr. Den billigaste tiden att hyra en bil av typen lyxigt bil i Genève, Schweiz är mars. Då är priset 21% lägre än under resten året och ligger på bara 763 kr per dag. En hyrbil av typen lyxigt bil är typiskt 2 % billigare än den genomsnittliga hyrbilen i Genève. Genomsnittspriset för en hyrbil i Genève kan variera beroende på ett antal faktorer så som utbud, fordonets popularitet och hur långt i förväg som du bokar hyrbilen. Nedan är de bästa priserna för hyrbilar av typen lyxigt bil i Genève som hittats på momondo under den senaste veckan.

Smart Fortwo
eller liknande Mini
Upp till 2 passagerare
Fordon med 3 dörrar

372 kr/dag

(17 maj - 26 maj)
Smart Fortwo
Toyota Corolla
eller liknande Kompakt
Upp till 4 passagerare

453 kr/dag

(17 maj - 26 maj)
Toyota Corolla
Toyota Corolla
eller liknande Kompakt
Upp till 4 passagerare

461 kr/dag

(17 maj - 26 maj)
Toyota Corolla

Hyrbilsleverantörer i Genève

Alla större biluthyrningsfirmor i Genève, Geneve

Europcar

2 platser
Översikt

Renlighet

9,5

Comfort

9,0

Övergripande

8,7

Upphämtning/avlämning

8,9

Bäst

8,6

Alamo

2 platser
Översikt

Renlighet

8,8

Comfort

8,6

Övergripande

8,3

Upphämtning/avlämning

7,9

Bäst

7,8

Enterprise Rent-A-Car

2 platser

Sixt

3 platser
Översikt

Renlighet

8,0

Comfort

8,2

Övergripande

7,4

Upphämtning/avlämning

7,8

Bäst

7,0

Hertz

5 platser
Översikt

Renlighet

8,3

Comfort

8,1

Övergripande

7,4

Upphämtning/avlämning

7,7

Bäst

7,6

Budget

2 platser
Översikt

Renlighet

7,9

Comfort

7,7

Övergripande

7,5

Upphämtning/avlämning

7,3

Bäst

7,7

Dollar

3 platser
Översikt

Renlighet

7,3

Comfort

7,3

Övergripande

6,6

Upphämtning/avlämning

7,0

Bäst

6,0

Thrifty

3 platser
Översikt

Renlighet

7,7

Comfort

6,8

Övergripande

6,4

Upphämtning/avlämning

6,4

Bäst

6,7

Bra att veta om hyrbilar i Genève

Få en överblick över bra hyrbilserbjudanden, populära biluthyrningsföretag och de bästa hyrbilstyperna för ditt besök i Genève.

Mest populära uthyrningsföretag

Alamo

Populära biltyper

SUV, Compact, Intermediate

Billigaste hyrbilen

355 kr

Mest populära modellen

Seat Arona
Den mest populära biluthyrningsfirman i Genève som hittats på momondo den här månaden är Alamo. Andra toppval för biluthyrningsföretag är Europcar och Budget
Följande biltyper har erbjudits hos hyrbilsföretag i Genève under de senaste 72 timmarna: SUV, Compact, Intermediate.
Det lägsta priset för en hyrbil i Genève är 355 kr/dag. För det här området kan du förvänta dig genomsnittliga priser från 724 kr/dag.
Den mest populära biltypen att hyra i Genève under de senaste 7 dagarna är av modellen Seat Arona. Våra användare föredrar också Volkswagen Polo som ett alternativ.

Hyr en bil nära ett av dessa populära hotell i Genève

Nedan visas de mest populära hotellen i Genève
B&B HOTEL Geneva Airport

B&B HOTEL Geneva Airport

73 Avenue de l'Etang, Geneva, Geneve, Switzerland

3,2 km från stadskärnan

Geneva Hostel

Geneva Hostel

Rue Rothschild 28-30, Geneva, Geneve, Switzerland

0,9 km från stadskärnan

Ruby Claire Hotel Geneva

Ruby Claire Hotel Geneva

Rue du Rhône 46, Geneva, Geneve, Switzerland

0,5 km från stadskärnan

Novotel Geneve Centre

Novotel Geneve Centre

19 Rue De Zurich, Geneva, Geneve, Switzerland

0,6 km från stadskärnan

Warwick Geneva

Warwick Geneva

14 Rue De Lausanne, Geneva, Geneve, Switzerland

0,4 km från stadskärnan

Novotel Suites Geneve Aeroport

Novotel Suites Geneve Aeroport

Avenue Louis Casaï 30, Geneva, Geneve, Switzerland

2,6 km från stadskärnan

Citizenm Geneva

Citizenm Geneva

31-33 Rue De La Rotisserie, Geneva, Geneve, Switzerland

0,7 km från stadskärnan

NH Geneva City

NH Geneva City

Avenue Wendt 42 - 44, Geneva, Geneve, Switzerland

1,3 km från stadskärnan

Hotel Cornavin

Hotel Cornavin

Gare De Cornavin, 23 Bd James-Fazy, Geneva, Geneve, Switzerland

0,2 km från stadskärnan

Geneva Marriott Hotel

Geneva Marriott Hotel

1 Chemin Du Ruisseau, Geneva, Geneve, Switzerland

3,4 km från stadskärnan

ibis Geneve Centre Nations

ibis Geneve Centre Nations

Rue de Grand Pre 33-35, Geneva, Geneve, Switzerland

0,9 km från stadskärnan

Eastwest Hotel

Eastwest Hotel

6 Rue Des Paquis, Geneva, Geneve, Switzerland

0,5 km från stadskärnan

Hotel Bernina Geneva

Hotel Bernina Geneva

22 Place Cornavin, Geneva, Geneve, Switzerland

0,3 km från stadskärnan

ibis budget Geneve Aeroport

ibis budget Geneve Aeroport

Avenue Louis Casaï 30, Geneva, Geneve, Switzerland

2,7 km från stadskärnan

Intercontinental Geneva

Intercontinental Geneva

7-9 Chemin du Petit Saconnex, Geneva, Geneve, Switzerland

2,0 km från stadskärnan

Adina Apartment Hotel Geneva

Adina Apartment Hotel Geneva

Route de Meyrin 125, Geneva, Geneve, Switzerland

3,3 km från stadskärnan

Ramada Encore by Wyndham Geneva

Ramada Encore by Wyndham Geneva

10-12, Route des Jeunes, Geneva, Geneve, Switzerland

3,4 km från stadskärnan

Les Armures

Les Armures

1, Rue Puits-st-Pierre, Geneva, Geneve, Switzerland

0,8 km från stadskärnan


Att köra med hyrbil i Genève – Vanliga frågor & svar

Ta reda på allt du behöver veta om att hyra bil i Genève och förbered dig ordentligt inför din nästa resa

Finns det en avgift om jag avbokar min hyrbil i Genève, Schweiz?

Varje biluthyrningsföretag i Genève har olika avbokningspolicyer. På momondo finns det alltid information tillgänglig när du gör din sökning om huruvida en hyrfilma har en avbokningsavgift eller inte. Några av de mest populära biluthyrarna i Genève är Alamo, Europcar och Hertz, så se till att dubbelkolla om de erbjuder gratis avbokning.

Vilken biltyp är det bäst att hyra i Genève under april månad?

De flesta resenärer väljer att hyra en mindre, ekonomisk bil då de reser till Genève i april månad. Dess snåla bensinförbrukning och förmåga att hantera våta vägförhållanden gör dessa mindre bilar till ett bra val då nederbörden i genomsnitt ligger på 84 mm och temperaturerna kring 14 °C. Att hyra en Ekonomi i Genève kommer i genomsnitt kosta dig 553 kr per dag.

Vad är hastighetsgränsen i Genève, Schweiz?

Hastighetsgränsen i Genève är 50 km/t inne i staden. Detsamma kan gälla för närliggande städer och bostadsområden. Hastighetsgränsen i förorterna till Genève är 80 km/t och för motorvägen går gränsen vid 120 km/t. Håll dock uppsikt efter vägskyltar då hastighetsbestämmelserna kan ändras.

Vilken hyrbilsfirma hyr ut Seat Arona i Genève?

Hur är vädret i Genève, Schweiz i mars?

Den som letar efter en hyrbil i Genève under månaden mars kan förvänta sig att temperaturen ligger runt 6 °C och en nederbörd på cirka 70 mm. Denna information kan vara till stor hjälp när du väljer vilken bil du vill hyra.

Är vädret i Genève representativt för resten av Geneve?

Om du letar efter en hyrbil i Genève för en bilresa till närliggande områden under mars månad är det viktigt att veta att resten av Geneve vanligtvis har en temperatur på 6 °C och en nederbörd på omkring 70 mm.

När uppdaterade momondo senast priserna för bilar i Genève?

Priserna för bilar i Genève uppdateras dagligen.

Hur många bolag söker momondo efter bilar i Genève?

Antalet tillgängliga bolag för bilar i Genève är 60 från och med mars. 2024.

Hur gammal måste du vara för att hyra en bil i Genève?

Bland olika länder, inklusive Genève, varierar minimiåldern för förare. I flera EU-länder måste föraren vara minst 18 år. För att hyra en bil utomlands måste du i allmänhet vara minst 21 år, och om du är under 25 kan en avgift för unga förare tillkomma. Det rekommenderas att du granskar policyn för det uthyrningsföretag du överväger innan du bokar.

Vilken dokumentation eller vilket ID-kort behöver du för att hyra en bil i Genève?

Alla förare måste ha ett giltigt fullständigt körkort för att hyra en bil i Genève. Om körkortet är skrivet på ett annat språk än det i uthyrningslandet kan ett internationellt körtillstånd krävas för att undvika risken för eventuella böter. Om du hyr en bil utomlands kan du också behöva uppvisa bevis på returresa och boendeinformation under din vistelse. Det är alltid lämpligt att kontrollera vad som gäller med det enskilda uthyrningsföretaget du bokar med.


Varför använda momondo?

Varför ska jag använda momondo för att boka en hyrbil i Genève?

Det är en god idé att välja momondo när du söker efter hyrbilar i Genève eftersom det är snabbt och gratis. Vi hittar alla hyrbilspriser och policyer, och det enda du behöver göra är att välja det alternativ som fungerar bäst för dig och din resa.

Hur hjälper momondo mig att hitta det bästa hyrbilserbjudandet i Genève?

När du har sökt efter en hyrbil i Genève visar momondo dig alla resultat som du sedan kan filtrera för att hitta det bästa erbjudandet. Du kan bland annat begränsa din sökning efter fordonstyp, pris, hyrbilsföretag och en mängd olika policys.

Visar momondo hyrbilserbjudanden i Genève med gratis avbokning?

Självklart! momondo har ett dedikerat filter för användare som gör att du kan välja att endast se hyrbilar i Genève som erbjuder gratis avbokning.

Kan jag hyra en bil med rättvis bränslepolicy i Genève på momondo?

Du kan specifikt välja rättvisa bränslepolicyer på momondo, så att du kan filtrera din sökning efter hyrbilar i Genève.

Kan jag hitta ett ställe för biluthyrning i Genève som erbjuder förhöjd rengöring på momondo?

Ja, du kan söka efter hyrbilar i Genève med förhöjda rengöringsalternativ på momondo.

Kan jag söka efter hyrbilar i Genève med obegränsat kilometertal på momondo?

Ja, momondo kan visa dig biluthyrningsalternativ med obegränsat kilometertal i Genève.


Ett enklare sätt att hantera din resa till Genève

Vi gör det superenkelt att schemalägga, organisera och resa med vänner och familj. Trips är gratis – och tillgängligt för dig oavsett var du bokar.

Spara pengar när du bokar hyrbilar med momondo
Bästa hyrbilserbjudandena
Bästa hyrbilserbjudandena
Se erbjudanden från uthyrningsfirmor på över 70 000 platser.
Pristransparens
Pristransparens
Se den totala kostnaden och undvik överraskningar.
Boka med flexibilitet
Boka med flexibilitet
Hitta hyrbilar med gratis avbokning och förhöjd rengöring.
Prisbevakning
Prisbevakning
Inte redo att boka? Skapa ett prismeddelande för att spåra priser.

Hitta bättre resultat för din vistelse i Genève


Bli meddelad när priserna sjunker

Dagliga prisförändringar i din inkorg – endast med Prisbevakning.
tis 26/3
12:00
tis 2/4
12:00
Mejla mig produkt- och serviceinformation, toppenpriser och specialerbjudanden från momondo och dess resepartners