Hyrbilar i Göteborg, Västra götaland

Vill du hyra en bil billigt i Göteborg, Västra götaland? Sök och jämför priser här!

Göteborg, Sverige
15 dec — 22 dec
Samma avlämingsplats
Göteborg, Sverige
tors 15/12
12:00
tors 22/12
12:00
Förarens ålder:

Erbjudanden från hyrfirmor på över 70 000 platser.

De bästa erbjudandena för hyrbilar i Göteborg, Västra götaland

Hitta fantastiska erbjudanden nedan för en mängd populära hyrbilar i Göteborg, Västra götaland
Renault Captur
eller liknande Kompakt
Upp till 4 passagerare

29 kr/dag

(26 dec - 22 jan)
Renault Captur
Kia Cee'd SW
eller liknande Kompakt kombi
Upp till 4 passagerare

32 kr/dag

(16 dec - 18 dec)
Kia Cee'd SW
Citroen C3
eller liknande Ekonomi
Upp till 2 passagerare

26 kr/dag

(26 dec - 22 jan)
Citroen C3
Renault Captur
eller liknande Kompakt
Upp till 4 passagerare

28 kr/dag

(26 dec - 22 jan)
Renault Captur
Volkswagen Golf
eller liknande Kompakt kombi
Upp till 4 passagerare

32 kr/dag

(16 dec - 18 dec)
Volkswagen Golf
Toyota Yaris
eller liknande Ekonomi
Upp till 2 passagerare

30 kr/dag

(13 dec - 20 dec)
Toyota Yaris
Audi Q5
eller liknande Lyx-SUV
Upp till 5 passagerare
Fordon med 4 dörrar

76 kr/dag

(26 dec - 22 jan)
Audi Q5
Volvo XC40
eller liknande Standard-SUV
Upp till 5 passagerare

39 kr/dag

(26 dec - 22 jan)
Volvo XC40
Mercedes-Benz C-Class Wagon
eller liknande Stor kombi
Upp till 5 passagerare

41 kr/dag

(26 dec - 22 jan)
Mercedes-Benz C-Class Wagon

Viktig information om hyrbilar i Göteborg

För att hyra bil i Göteborg behöver du ha fyllt 18 år då detta är åldersgränsen för att hyra bil i Sverige. Det finns annars inte någon högre åldersgräns för biluthyrning, men du måste såklart kunna visa upp ett giltigt körkort. Om du är under 25 år gammal kan du behöva betala en extra avgift för att hyra bil då du inte haft körkortet särskilt länge.

För att köra bil i Göteborg gäller promillegränsen 0.2, så se till att hålla denna gräns. Allmänna svenska trafikregler gäller i Göteborg, men det finns även några lokala trafikregler som är bra att känna till. Bland annat gäller att maxhastigheten 50 kilometer per timme ska hållas inom vad som räknas som tätbebyggda områden och 70 kilometer per timme utanför de tätbebyggda områdena. På Göteborgs stads hemsida kan du bekanta dig med stadens karta där det är utmärkt vilka områden som räknas som tätbebyggda. Du kan även kontakta trafikkontoret om du vill ta reda på vilka tillfälliga regler som råder när du är på besök i staden.

I Göteborg finns tusentals parkeringsplatser både på gatorna och i parkeringshus så det är lätt att hitta någonstans att ställa bilen. Om det inte finns några särskilda regler angivna angående parkering innebär det att du kan ställa bilen på gatan i högst 24 timmar innan du måste flytta den. Var noga att observera de parkeringsföreskrifter som anges på gatorna då en felparkering på kommunens parkeringsplatser resulterar i en parkeringsanmärkning. Detta innebär att du behöver betala en felparkeringsavgift på mellan 600 och 1100 SEK. Denna avgift betalas till transportstyrelsen. Avgiften för att parkera varierar beroende på var i staden du parkerar din bil. I innerstaden betalar du 20 SEK för en halvtimmes parkering och får som längst ställa bilen i 30 minuter. I övriga delar av staden betalar du mellan 5 och 30 SEK per timme. Du betalar via parkeringsautomater på gatorna eller direkt via mobilen.

Om du hyr bil i Göteborg kan du lätt ta dig runt till populära utflyktsmål omkring staden. Bland annat kan du besöka nöjesparken Liseberg som ligger strax utanför centrum och är ett måste för många barnfamiljer. För längre dagsutflykter är Bohus fästning från 1300-talet eller Gunnebo slott från 1700-talet trevliga destinationer.

För att hyra bil i Göteborg behöver du inte nödvändigtvis visa upp någon särskild försäkring. Det rekommenderas dock att du skaffar en stöldriskrsreducering, självriskreducering eller till och med en självriskseliminering. Detta är för att du ska vara skyddad om något händer med bilen, som till exempel en eventuell skada på hyrbilen eller en stöld. Självriskseliminering är den dyraste typen av försäkring men täcker helt dina kostnader om något skulle hända. Även de billigare stöldrisk- eller självrisksreduceringarna är bra att ha för att inte råka på höga kostnader. Många hyrbilsföretag har försäkringserbjudanden i samband med att du hyr din bil men kolla först vilka försäkringar som ingår via din bank eller din hemförsäkring för att inte betala dubbelt.

Det går bra att använda antingen utländska eller svenska körkort när du kör bil i Göteborg. Om du har ett utländskt körkort ska du även kunna visa upp legitimation. Du kan även behöva ha med dig ett internationellt körkort eller intygad översättning av ditt körkort om körkortet är utställt på något annat språk än engelska, franska eller tyska.

När du reser till Göteborg kan du hyra bil i förväg och hämta upp denna på flygplatsen, alternativt hyra bil i Göteborg direkt när du landar på Landvetter flygplats. Landvetter flygplats gäller både som upphämtningsplats för hyrbilar och som avlämningsplats. Det finns även flera uthyrningsplatser centralt i Göteborg. Hos momondo kan du söka direkt på nätet för att hyra en bil billigt under din resa och du kan då se vilka platser som är tillgängliga att boka för att hämta och lämna din hyrbil. Du kan också välja att söka efter bilarnas specifika kapacitet, jämföra priser och lägga till alternativ som barnstol, långtidshyra, försäkring och GPS om detta är avgörande för ditt val av bil och hyrbilsföretag.


Erbjudanden på hyrbilar i Göteborg, Västra götaland

Hitta rätt hyrbil för dig i Göteborg

Bilar i Liten

385 kr - 1 198 kr

Alla biltyper

868 kr - 1 914 kr

Genomsnittspriset för en bil av typen Liten i Göteborg, Sverige är 677 kr. Den billigaste tiden att hyra en bil av typen Liten i Göteborg, Sverige är november. Då är priset 44% lägre än under resten året och ligger på bara 385 kr per dag. En hyrbil av typen Liten är typiskt 46 % billigare än den genomsnittliga hyrbilen i Göteborg. Genomsnittspriset för en hyrbil i Göteborg kan variera beroende på ett antal faktorer så som utbud, fordonets popularitet och hur långt i förväg som du bokar hyrbilen. Nedan är de bästa priserna för hyrbilar av typen Liten i Göteborg som hittats på momondo under den senaste veckan.

Genomsnittspriset för en bil av typen Medel i Göteborg, Sverige är 862 kr. Den billigaste tiden att hyra en bil av typen Medel i Göteborg, Sverige är september. Då är priset 33% lägre än under resten året och ligger på bara 585 kr per dag. En hyrbil av typen Medel är typiskt 31 % billigare än den genomsnittliga hyrbilen i Göteborg. Genomsnittspriset för en hyrbil i Göteborg kan variera beroende på ett antal faktorer så som utbud, fordonets popularitet och hur långt i förväg som du bokar hyrbilen.

Genomsnittspriset för en bil av typen Stor i Göteborg, Sverige är 1 378 kr. Den billigaste tiden att hyra en bil av typen Stor i Göteborg, Sverige är oktober. Då är priset 39% lägre än under resten året och ligger på bara 853 kr per dag. En hyrbil av typen Stor är typiskt 10% dyrare än den genomsnittliga hyrbilen i Göteborg. Genomsnittspriset för en hyrbil i Göteborg kan variera beroende på ett antal faktorer så som utbud, fordonets popularitet och hur långt i förväg som du bokar hyrbilen. Nedan är de bästa priserna för hyrbilar av typen Stor i Göteborg som hittats på momondo under den senaste veckan.

Genomsnittspriset för en bil av typen SUV i Göteborg, Sverige är 942 kr. Den billigaste tiden att hyra en bil av typen SUV i Göteborg, Sverige är oktober. Då är priset 40% lägre än under resten året och ligger på bara 571 kr per dag. En hyrbil av typen SUV är typiskt 25 % billigare än den genomsnittliga hyrbilen i Göteborg. Genomsnittspriset för en hyrbil i Göteborg kan variera beroende på ett antal faktorer så som utbud, fordonets popularitet och hur långt i förväg som du bokar hyrbilen. Nedan är de bästa priserna för hyrbilar av typen SUV i Göteborg som hittats på momondo under den senaste veckan.

Genomsnittspriset för en bil av typen Skåpbil i Göteborg, Sverige är 1 785 kr. Den billigaste tiden att hyra en bil av typen Skåpbil i Göteborg, Sverige är januari. Då är priset 48% lägre än under resten året och ligger på bara 944 kr per dag. En hyrbil av typen Skåpbil är typiskt 31% dyrare än den genomsnittliga hyrbilen i Göteborg. Genomsnittspriset för en hyrbil i Göteborg kan variera beroende på ett antal faktorer så som utbud, fordonets popularitet och hur långt i förväg som du bokar hyrbilen.

Genomsnittspriset för en bil av typen Lyxigt i Göteborg, Sverige är 1 678 kr. Den billigaste tiden att hyra en bil av typen Lyxigt i Göteborg, Sverige är december. Då är priset 35% lägre än under resten året och ligger på bara 1 099 kr per dag. En hyrbil av typen Lyxigt är typiskt 26% dyrare än den genomsnittliga hyrbilen i Göteborg. Genomsnittspriset för en hyrbil i Göteborg kan variera beroende på ett antal faktorer så som utbud, fordonets popularitet och hur långt i förväg som du bokar hyrbilen. Nedan är de bästa priserna för hyrbilar av typen Lyxigt i Göteborg som hittats på momondo under den senaste veckan.

Chevrolet Spark
eller liknande Mini
Upp till 2 passagerare

25 kr/dag

(26 dec - 22 jan)
Chevrolet Spark
Opel Corsa
eller liknande Ekonomi
Upp till 2 passagerare

26 kr/dag

(26 dec - 22 jan)
Opel Corsa
Mercedes-Benz A-Class
eller liknande Kompakt
Upp till 4 passagerare

28 kr/dag

(26 dec - 22 jan)
Mercedes-Benz A-Class

Hyrbilsleverantörer i Göteborg

Alla större biluthyrningsfirmor i Göteborg, Västra götaland

MABI

3 platser
Översikt

Renlighet

10,0

Comfort

10,0

Övergripande

10,0

Upphämtning/avlämning

10,0

Bäst

10,0

Europcar

6 platser
Översikt

Renlighet

10,0

Comfort

9,0

Övergripande

9,0

Upphämtning/avlämning

9,0

Bäst

9,0

Hertz

3 platser
Översikt

Renlighet

8,5

Comfort

9,0

Övergripande

8,5

Upphämtning/avlämning

8,0

Bäst

7,5

Budget

2 platser
Översikt

Renlighet

8,0

Comfort

8,0

Övergripande

8,0

Upphämtning/avlämning

8,0

Bäst

8,0

Sixt

6,8
Okej
3 omdömen2 platser
Översikt

Renlighet

6,4

Comfort

6,8

Övergripande

6,8

Upphämtning/avlämning

6,4

Bäst

6,8

keddy by Europcar

7 platser

Sunnycars

7 platser

Avis

3 platser

Bra att veta om hyrbilar i Göteborg

Få en överblick över bra hyrbilserbjudanden, populära biluthyrningsföretag och de bästa hyrbilstyperna för ditt besök i Göteborg.

Mest populära uthyrningsföretag

Sixt

Populära biltyper

Compact, Economy, Standard

Billigaste hyrbilen

224 kr

Mest populära modellen

Mini Hatch
Den mest populära biluthyrningsfirman i Göteborg som hittats på momondo den här månaden är Sixt. Andra toppval för biluthyrningsföretag är MABI och Hertz
Följande biltyper har erbjudits hos hyrbilsföretag i Göteborg under de senaste 72 timmarna: Compact, Economy, Standard.
Det lägsta priset för en hyrbil i Göteborg är 224 kr/dag. För det här området kan du förvänta dig genomsnittliga priser från 400 kr/dag.
Den mest populära biltypen att hyra i Göteborg under de senaste 7 dagarna är av modellen Mini Hatch. Våra användare föredrar också Audi A1 Sportback som ett alternativ.

Hitta populära sevärdheter nära upphämtningsplatsen för din hyrbil

Sevärdheter du inte får missa att besöka nära populära biluthyrningsplatser i Göteborg

Sevärdheter i närheten:

Liseberg nöjespark17,9 km
Universeum17,9 km
Scandinavium18,1 km
Ullevi18,2 km
Götaplatsen18,5 km

Sevärdheter i närheten:

Liseberg nöjespark123,5 km
Universeum123,6 km
Ullevi123,6 km
Scandinavium123,6 km
Gamla Ullevi124,0 km

Sevärdheter i närheten:

Liseberg nöjespark122,3 km
Universeum122,3 km
Göteborgs konserthus122,7 km
Götaplatsen122,7 km
Scandinavium122,8 km

Hyr en bil nära ett av dessa populära hotell i Göteborg

Nedan visas de mest populära hotellen i Göteborg

Att köra med hyrbil i Göteborg – Vanliga frågor & svar

Ta reda på allt du behöver veta om att hyra bil i Göteborg och förbered dig ordentligt inför din nästa resa

För att hyra en bil en weekend i Göteborg i januari, var genomsnittspriset 770 kr, med billigare erbjudanden från 227 kr. För att hyra en bil en vecka var det lägsta priset 218 kr, med fler alternativ kring följande pris: 394 kr.

Du kan förvänta dig att hitta de bästa erbjudandena från MABI när du besöker Göteborg. Med en genomsnittskostnad på 338 kr per dag från deras 3 uthyrningskontor är MABI ett bra företag att hyra din bil från.

När du hyr en bil i Göteborg kan du förvänta dig att de flesta av dem inte har en avbokningsavgift. Kom ihåg att det inte är momondo som bestämmer dessa avbokningspolicyer, men vi kan hjälpa dig hitta bra erbjudanden för hyrbilar i Göteborg. Se till att hålla ögonen öppna efter avbokningspolicyn när du gör din sökning.

Baserat på vädret i Göteborg i januari månad bör du hyra en stadsjeep. Generellt får Göteborg i januari en nederbörd på 30 mm, med en medeltemperatur på 0 °C. Även om vädret skiftar från år till år är det säkrast att hyra en stadsjeep eftersom den kan hjälpa dig köra på snöiga och isiga underlag tack vare dess fyrhjulsdrift. Att hyra en SUV i Göteborg kommer i genomsnitt kosta dig 705 kr per dag.

Det är väldigt populärt att hyra från Europcar i Göteborg, Sverige då de har fler uthyrningskontor än andra företag. Det finns 6 uthyrningskontor i centrum av Göteborg, Sverige, och du kan förvänta dig priser på 463 kr per dag för att hyra din bil i Göteborg, Sverige.

Om du hyr ett fordon i Göteborg tänk då på att hastighetsgränsen inne i staden är 60 km/t, om inget annat anges. I förorterna omkring Göteborg ligger hastighetsgränsen runt 100 km/t. Om du kör på motorvägen i Göteborg ligger hastighetsgränsen på 120 km/t.

Den som letar efter en hyrbil i Göteborg under månaden december kan förvänta sig att temperaturen ligger runt 0 °C och en nederbörd på cirka 70 mm. Denna information kan vara till stor hjälp när du väljer vilken bil du vill hyra.

Resenärer som vill ta en roadtrip från Göteborg omkring i Västra götaland eller runt de omgivande områdena under december månad bör förvänta sig temperaturer runt 0 °C och en eventuell nederbörd på 70 mm under månaden.


Hyrbilar på populära flygplatser nära Göteborg

Hyr en bil på en av dessa populära flygplatser nära Göteborg

Börja planera din resa till Göteborg


Varför använda momondo?

Det är en god idé att välja momondo när du söker efter hyrbilar i Göteborg eftersom det är snabbt och gratis. Vi hittar alla hyrbilspriser och policyer, och det enda du behöver göra är att välja det alternativ som fungerar bäst för dig och din resa.

Med hjälp av filtrering kan momondo hjälpa dig att hitta en fantastisk hyrbil i Göteborg. Begränsa din sökning med hjälp av pris- och kartfunktioner samt med filter för bland annat bränsle- och körsträcka.

Ja, momondo låter dig filtrera specifikt efter biluthyrningsföretag i Göteborg som erbjuder gratis avbokning.

Ja, momondo har ett filter för rättvisa bränslepolicyer för biluthyrning i Göteborg.

Ja, momondo kan visa dig specifika erbjudanden som inkluderar förhöjd rengöring av hyrbilar i Göteborg.

Ja, du kan hitta alternativ med obegränsat kilometertal för hyrbilar i Göteborg på momondo.


Därför väljer resenärer att använda momondo
Boka med pålitlighet
Vi jämför hyrbilserbjudanden från över 70 000 platser så att du kan göra ett snabbt och enkelt val.
Ekomedveten
Välj bland en mängd fordon, inklusive el- och hybridalternativ för att se till att din resa är mer miljövänlig.
Inga dolda kostnader
Alla priser som visas är slutpriser, utan dolda kostnader eller avgifter så du kan vara säker på vilket pris som gäller.