Insikter
Senaste erbjudandena
Jämförelse av fordon
Lista över firmor
FAQ

Hyrbilar i Göteborg, Västra götaland

Vill du hyra en bil billigt i Göteborg, Västra götaland? Sök och jämför priser här!

Göteborg, Sverige
26 mar — 2 apr
Göteborg, Sverige
tis 26/3
12:00
tis 2/4
12:00
Förarens ålder:

Erbjudanden från hyrbilsfirmor på över 70 000 platser.

Utsedd till vinnare av Europas bästa reseapp 2023

Trender och insikter om att hyra bil i Göteborg

Användbara insikter som hjälper dig att boka den perfekta hyrbilen i Göteborg

Vilken är den billigaste hyrbilsfirman i Göteborg?

De billigaste hyrbilarna i Göteborg hittas generellt genom Sixt. När du bokar med Sixt kan du ha chansen att hitta hyrbilspriser så låga som 35 kr/dag. Det genomsnittliga priset för att hyra en bil i Göteborg är 872 kr/dag.

Vilken hyrbilsfirma har flest kontor i Göteborg?

keddy by Europcar har flest uthyrningskontor i Göteborg med 7 komtor.

Vilken bil väljer flest att hyra i Göteborg?

Bilmodellen Ford Focus är den mest populära bilen att hyra i Göteborg enligt våra uppgifter. Våra användare har hittat priser för Ford Focus för så lite som 231 kr/dag i Göteborg, men generellt kan du vänta dig priser på runt 651 kr/dag. En annan populär bil att hyra i Göteborg är modellen Volvo XC60 för ett genomsnittspris på 755 kr/dag, och för erbjudanden så låga som 221 kr/dag.

De bästa erbjudandena för hyrbilar i Göteborg, Västra götaland

Hitta fantastiska erbjudanden nedan för en mängd populära hyrbilstyper i Göteborg, Västra götaland
Kompakt278 kr per dag
Standard294 kr per dag
Minibuss894 kr per dag
Premium-SUV314 kr per dag
Kompakt kombi285 kr per dag
Mellanstor kombi299 kr per dag
Standard kombi316 kr per dag
Standard-SUV360 kr per dag
Stor kombi378 kr per dag
De bästa priserna som hittats av momondo-användare de senaste 48 timmarna.

Viktig information om hyrbilar i Göteborg

Hur gammal ska man vara för att hyra bil i Göteborg?

För att hyra bil i Göteborg behöver du ha fyllt 18 år då detta är åldersgränsen för att hyra bil i Sverige. Det finns annars inte någon högre åldersgräns för biluthyrning, men du måste såklart kunna visa upp ett giltigt körkort. Om du är under 25 år gammal kan du behöva betala en extra avgift för att hyra bil då du inte haft körkortet särskilt länge.

Viktigt att veta om trafikregler i Göteborg

För att köra bil i Göteborg gäller promillegränsen 0.2, så se till att hålla denna gräns. Allmänna svenska trafikregler gäller i Göteborg, men det finns även några lokala trafikregler som är bra att känna till. Bland annat gäller att maxhastigheten 50 kilometer per timme ska hållas inom vad som räknas som tätbebyggda områden och 70 kilometer per timme utanför de tätbebyggda områdena. På Göteborgs stads hemsida kan du bekanta dig med stadens karta där det är utmärkt vilka områden som räknas som tätbebyggda. Du kan även kontakta trafikkontoret om du vill ta reda på vilka tillfälliga regler som råder när du är på besök i staden.

Parkering

I Göteborg finns tusentals parkeringsplatser både på gatorna och i parkeringshus så det är lätt att hitta någonstans att ställa bilen. Om det inte finns några särskilda regler angivna angående parkering innebär det att du kan ställa bilen på gatan i högst 24 timmar innan du måste flytta den. Var noga att observera de parkeringsföreskrifter som anges på gatorna då en felparkering på kommunens parkeringsplatser resulterar i en parkeringsanmärkning. Detta innebär att du behöver betala en felparkeringsavgift på mellan 600 och 1100 SEK. Denna avgift betalas till transportstyrelsen. Avgiften för att parkera varierar beroende på var i staden du parkerar din bil. I innerstaden betalar du 20 SEK för en halvtimmes parkering och får som längst ställa bilen i 30 minuter. I övriga delar av staden betalar du mellan 5 och 30 SEK per timme. Du betalar via parkeringsautomater på gatorna eller direkt via mobilen.

Utflyktsmål i och omkring Göteborg

Om du hyr bil i Göteborg kan du lätt ta dig runt till populära utflyktsmål omkring staden. Bland annat kan du besöka nöjesparken Liseberg som ligger strax utanför centrum och är ett måste för många barnfamiljer. För längre dagsutflykter är Bohus fästning från 1300-talet eller Gunnebo slott från 1700-talet trevliga destinationer.

Vilka försäkringar ska man ha?

För att hyra bil i Göteborg behöver du inte nödvändigtvis visa upp någon särskild försäkring. Det rekommenderas dock att du skaffar en stöldriskrsreducering, självriskreducering eller till och med en självriskseliminering. Detta är för att du ska vara skyddad om något händer med bilen, som till exempel en eventuell skada på hyrbilen eller en stöld. Självriskseliminering är den dyraste typen av försäkring men täcker helt dina kostnader om något skulle hända. Även de billigare stöldrisk- eller självrisksreduceringarna är bra att ha för att inte råka på höga kostnader. Många hyrbilsföretag har försäkringserbjudanden i samband med att du hyr din bil men kolla först vilka försäkringar som ingår via din bank eller din hemförsäkring för att inte betala dubbelt.

Kan man använda sitt svenska körkort i Göteborg, eller ska man ha ett internationellt körkort?

Det går bra att använda antingen utländska eller svenska körkort när du kör bil i Göteborg. Om du har ett utländskt körkort ska du även kunna visa upp legitimation. Du kan även behöva ha med dig ett internationellt körkort eller intygad översättning av ditt körkort om körkortet är utställt på något annat språk än engelska, franska eller tyska.

Var i Göteborg kan man hämta och lämna sin hyrbil?

När du reser till Göteborg kan du hyra bil i förväg och hämta upp denna på flygplatsen, alternativt hyra bil i Göteborg direkt när du landar på Landvetter flygplats. Landvetter flygplats gäller både som upphämtningsplats för hyrbilar och som avlämningsplats. Det finns även flera uthyrningsplatser centralt i Göteborg. Hos momondo kan du söka direkt på nätet för att hyra en bil billigt under din resa och du kan då se vilka platser som är tillgängliga att boka för att hämta och lämna din hyrbil. Du kan också välja att söka efter bilarnas specifika kapacitet, jämföra priser och lägga till alternativ som barnstol, långtidshyra, försäkring och GPS om detta är avgörande för ditt val av bil och hyrbilsföretag.


Erbjudanden på hyrbilar i Göteborg, Västra götaland

Hitta rätt hyrbil för dig i Göteborg

Liten bilar

341 kr - 677 kr

Alla biltyper

543 kr - 1 032 kr

Genomsnittspriset för en bil av typen liten bil i Göteborg, Sverige är 462 kr. Den billigaste tiden att hyra en bil av typen liten bil i Göteborg, Sverige är oktober. Då är priset 27% lägre än under resten året och ligger på bara 341 kr per dag. En hyrbil av typen liten bil är typiskt 43 % billigare än den genomsnittliga hyrbilen i Göteborg. Genomsnittspriset för en hyrbil i Göteborg kan variera beroende på ett antal faktorer så som utbud, fordonets popularitet och hur långt i förväg som du bokar hyrbilen. Nedan är de bästa priserna för hyrbilar av typen liten bil i Göteborg som hittats på momondo under den senaste veckan.

Genomsnittspriset för en bil av typen medel bil i Göteborg, Sverige är 753 kr. Den billigaste tiden att hyra en bil av typen medel bil i Göteborg, Sverige är november. Då är priset 33% lägre än under resten året och ligger på bara 509 kr per dag. En hyrbil av typen medel bil är typiskt 7 % billigare än den genomsnittliga hyrbilen i Göteborg. Genomsnittspriset för en hyrbil i Göteborg kan variera beroende på ett antal faktorer så som utbud, fordonets popularitet och hur långt i förväg som du bokar hyrbilen. Nedan är de bästa priserna för hyrbilar av typen medel bil i Göteborg som hittats på momondo under den senaste veckan.

Genomsnittspriset för en bil av typen stor bil i Göteborg, Sverige är 1 340 kr. Den billigaste tiden att hyra en bil av typen stor bil i Göteborg, Sverige är mars. Då är priset 25% lägre än under resten året och ligger på bara 1 006 kr per dag. En hyrbil av typen stor bil är typiskt 40% dyrare än den genomsnittliga hyrbilen i Göteborg. Genomsnittspriset för en hyrbil i Göteborg kan variera beroende på ett antal faktorer så som utbud, fordonets popularitet och hur långt i förväg som du bokar hyrbilen. Nedan är de bästa priserna för hyrbilar av typen stor bil i Göteborg som hittats på momondo under den senaste veckan.

Genomsnittspriset för en bil av typen SUV i Göteborg, Sverige är 786 kr. Den billigaste tiden att hyra en bil av typen SUV i Göteborg, Sverige är november. Då är priset 33% lägre än under resten året och ligger på bara 532 kr per dag. En hyrbil av typen SUV är typiskt 3 % billigare än den genomsnittliga hyrbilen i Göteborg. Genomsnittspriset för en hyrbil i Göteborg kan variera beroende på ett antal faktorer så som utbud, fordonets popularitet och hur långt i förväg som du bokar hyrbilen. Nedan är de bästa priserna för hyrbilar av typen SUV i Göteborg som hittats på momondo under den senaste veckan.

Genomsnittspriset för en bil av typen skåpbil i Göteborg, Sverige är 1 399 kr. Den billigaste tiden att hyra en bil av typen skåpbil i Göteborg, Sverige är november. Då är priset 22% lägre än under resten året och ligger på bara 1 092 kr per dag. En hyrbil av typen skåpbil är typiskt 43% dyrare än den genomsnittliga hyrbilen i Göteborg. Genomsnittspriset för en hyrbil i Göteborg kan variera beroende på ett antal faktorer så som utbud, fordonets popularitet och hur långt i förväg som du bokar hyrbilen. Nedan är de bästa priserna för hyrbilar av typen skåpbil i Göteborg som hittats på momondo under den senaste veckan.

Genomsnittspriset för en bil av typen lyxigt bil i Göteborg, Sverige är 1 468 kr. Den billigaste tiden att hyra en bil av typen lyxigt bil i Göteborg, Sverige är mars. Då är priset 23% lägre än under resten året och ligger på bara 1 137 kr per dag. En hyrbil av typen lyxigt bil är typiskt 46% dyrare än den genomsnittliga hyrbilen i Göteborg. Genomsnittspriset för en hyrbil i Göteborg kan variera beroende på ett antal faktorer så som utbud, fordonets popularitet och hur långt i förväg som du bokar hyrbilen.

Mercedes-Benz A-Class
eller liknande Kompakt
Upp till 4 passagerare

278 kr/dag

(29 mar - 1 apr)
Mercedes-Benz A-Class
Kia Cee'd SW
eller liknande Kompakt kombi
Upp till 4 passagerare

285 kr/dag

(3 maj - 5 maj)
Kia Cee'd SW
Mercedes-Benz A-Class
eller liknande Kompakt
Upp till 4 passagerare

289 kr/dag

(3 maj - 5 maj)
Mercedes-Benz A-Class

Hyrbilsleverantörer i Göteborg

Alla större biluthyrningsfirmor i Göteborg, Västra götaland

MABI

3 platser
Översikt

Renlighet

10,0

Comfort

10,0

Övergripande

10,0

Upphämtning/avlämning

10,0

Bäst

10,0

Thrifty

2 platser
Översikt

Renlighet

10,0

Comfort

10,0

Övergripande

10,0

Upphämtning/avlämning

10,0

Bäst

10,0

Ace

1 plats

Hertz

3 platser
Översikt

Renlighet

8,0

Comfort

8,4

Övergripande

8,0

Upphämtning/avlämning

7,7

Bäst

8,4

Avis

2 platser

Sixt

7,7
Bra
3 omdömen2 platser
Översikt

Renlighet

7,5

Comfort

7,7

Övergripande

7,7

Upphämtning/avlämning

7,1

Bäst

7,7

Budget

1 plats

Europcar

6 platser
Översikt

Renlighet

8,0

Comfort

7,0

Övergripande

7,0

Upphämtning/avlämning

8,0

Bäst

7,0

Bra att veta om hyrbilar i Göteborg

Få en överblick över bra hyrbilserbjudanden, populära biluthyrningsföretag och de bästa hyrbilstyperna för ditt besök i Göteborg.

Mest populära uthyrningsföretag

Hertz

Populära biltyper

Compact, SUV, Economy

Billigaste hyrbilen

193 kr

Mest populära modellen

Citroen C1
Den mest populära biluthyrningsfirman i Göteborg som hittats på momondo den här månaden är Hertz. Andra toppval för biluthyrningsföretag är Europcar och Sixt
Följande biltyper har erbjudits hos hyrbilsföretag i Göteborg under de senaste 72 timmarna: Compact, SUV, Economy.
Det lägsta priset för en hyrbil i Göteborg är 193 kr/dag. För det här området kan du förvänta dig genomsnittliga priser från 471 kr/dag.
Den mest populära biltypen att hyra i Göteborg under de senaste 7 dagarna är av modellen Citroen C1. Våra användare föredrar också Fiat 500 som ett alternativ.

Hitta populära sevärdheter nära upphämtningsplatsen för din hyrbil

Sevärdheter du inte får missa att besöka nära populära biluthyrningsplatser i Göteborg

Sevärdheter i närheten:

Liseberg nöjespark17,9 km
Universeum17,9 km
Svenska Mässan18,0 km
Scandinavium18,1 km
Ullevi18,2 km

Sevärdheter i närheten:

Liseberg nöjespark123,5 km
Universeum123,6 km
Svenska Mässan123,6 km
Ullevi123,6 km
Scandinavium123,6 km

Sevärdheter i närheten:

Liseberg nöjespark122,3 km
Universeum122,3 km
Svenska Mässan122,6 km
Göteborgs konstmuseum122,6 km
Göteborgs konserthus122,7 km

Hyr en bil nära ett av dessa populära hotell i Göteborg

Nedan visas de mest populära hotellen i Göteborg
Radisson Blu Scandinavia Hotel

Radisson Blu Scandinavia Hotel

Södra Hamngatan 59, Gothenburg, Västra Götaland, Sweden

0,1 km från stadskärnan

Scandic Goteborg Central

Scandic Goteborg Central

Vikingsgatan 7, Gothenburg, Västra Götaland, Sweden

0,8 km från stadskärnan

Radisson Blu Riverside Hotel Gothenburg

Radisson Blu Riverside Hotel Gothenburg

Lindholmspiren 4, Gothenburg, Västra Götaland, Sweden

1,9 km från stadskärnan

Göteborgs Vandrarhem

Göteborgs Vandrarhem

Mölndalsvägen 23, Gothenburg, Västra Götaland, Sweden

2,4 km från stadskärnan

Scandic Europa

Scandic Europa

Köpmansgatan 38, Göteborg, Västra götaland, Sverige

0,2 km från stadskärnan

Grand Hotel Opera

Grand Hotel Opera

Nils Ericsonsgatan 23, Gothenburg, Västra Götaland, Sweden

0,1 km från stadskärnan

First Hotel G

First Hotel G

Nils Ericssonplatsen 4, Gothenburg, Västra Götaland, Sweden

0,3 km från stadskärnan

Hotel Riverton

Hotel Riverton

Stora Badhusgatan 26, Gothenburg, Västra Götaland, Sweden

1,0 km från stadskärnan

Scandic Crown

Scandic Crown

Polhemsplatsen 3, Gothenburg, Västra Götaland, Sweden

0,4 km från stadskärnan

Elite Park Avenue Hotel

Elite Park Avenue Hotel

Kungsportsavenyn 36-38, Gothenburg, Västra Götaland, Sweden

1,0 km från stadskärnan

Clarion Hotel Post

Clarion Hotel Post

Drottningtorget 10, Gothenburg, Västra Götaland, Sweden

0,2 km från stadskärnan

Clarion Hotel The Pier

Clarion Hotel The Pier

Pumpgatan 5, Gothenburg, Västra Götaland, Sweden

1,5 km från stadskärnan

Quality Hotel Panorama, Gothenburg

Quality Hotel Panorama, Gothenburg

Eklandagatan 51-53, Gothenburg, Västra Götaland, Sweden

2,1 km från stadskärnan

Avalon Hotel

Avalon Hotel

Kungstorget 9, Gothenburg, Västra Götaland, Sweden

0,4 km från stadskärnan

Clarion Collection Hotel Odin

Clarion Collection Hotel Odin

Odinsgatan 6, Gothenburg, Västra Götaland, Sweden

0,5 km från stadskärnan

Linnéplatsens Hotell & Vandrarhem - Hostel

Linnéplatsens Hotell & Vandrarhem - Hostel

Linnéplatsen 8, Gothenburg, Västra Götaland, Sweden

2,1 km från stadskärnan

Spar Hotel Majorna

Spar Hotel Majorna

Karl Johansgatan 66-70, Gothenburg, Västra Götaland, Sweden

3,2 km från stadskärnan

Hotel Flora

Hotel Flora

Gronsakstorget 2, Gothenburg, Västra Götaland, Sweden

0,6 km från stadskärnan


Att köra med hyrbil i Göteborg – Vanliga frågor & svar

Ta reda på allt du behöver veta om att hyra bil i Göteborg och förbered dig ordentligt inför din nästa resa

Hur mycket kostar det att hyra en bil i Göteborg, Sverige i april?

För att hyra en bil en weekend i Göteborg i april, var genomsnittspriset 511 kr, med billigare erbjudanden från 195 kr. För att hyra en bil en vecka var det lägsta priset 223 kr, med fler alternativ kring följande pris: 684 kr.

Finns det en avgift om jag avbokar min hyrbil i Göteborg, Sverige?

När du hyr en bil i Göteborg kan du förvänta dig att de flesta av dem inte har en avbokningsavgift. Kom ihåg att det inte är momondo som bestämmer dessa avbokningspolicyer, men vi kan hjälpa dig hitta bra erbjudanden för hyrbilar i Göteborg. Se till att hålla ögonen öppna efter avbokningspolicyn när du gör din sökning.

Vilken biltyp är det bäst att hyra i Göteborg under april månad?

Det är ett bra beslut att hyra en standardbil i Göteborg i april månad. I genomsnitt får Göteborg en nederbörd på 40 mm och temperaturen ligger kring 11 °C under april. Dessa väderförhållanden är perfekta för en standardbil som enkelt klarar av lite regn och fungerar bra även i kallare temperaturer. Att hyra en Standard i Göteborg kommer i genomsnitt kosta dig 688 kr per dag.

Vad är hastighetsgränsen i Göteborg, Sverige?

Om du hyr ett fordon i Göteborg tänk då på att hastighetsgränsen inne i staden är 60 km/t, om inget annat anges. I förorterna omkring Göteborg ligger hastighetsgränsen runt 100 km/t. Om du kör på motorvägen i Göteborg ligger hastighetsgränsen på 120 km/t.

Vilken hyrbilsfirma hyr ut Volvo XC60 i Göteborg?

Hur är vädret i Göteborg, Sverige i mars?

Den som letar efter en hyrbil i Göteborg under månaden mars kan förvänta sig att temperaturen ligger runt 2 °C och en nederbörd på cirka 40 mm. Denna information kan vara till stor hjälp när du väljer vilken bil du vill hyra.

Är vädret i Göteborg representativt för resten av Västra götaland?

Resenärer som vill ta en roadtrip från Göteborg omkring i Västra götaland eller runt de omgivande områdena under mars månad bör förvänta sig temperaturer runt 2 °C och en eventuell nederbörd på 40 mm under månaden.

När uppdaterade momondo senast priserna för bilar i Göteborg?

Priserna för bilar i Göteborg uppdateras dagligen.

Hur många bolag söker momondo efter bilar i Göteborg?

Antalet tillgängliga bolag för bilar i Göteborg är 46 från och med mars. 2024.

Hur gammal måste du vara för att hyra en bil i Göteborg?

Bland olika länder, inklusive Göteborg, varierar minimiåldern för förare. I flera EU-länder måste föraren vara minst 18 år. För att hyra en bil utomlands måste du i allmänhet vara minst 21 år, och om du är under 25 kan en avgift för unga förare tillkomma. Det rekommenderas att du granskar policyn för det uthyrningsföretag du överväger innan du bokar.

Vilken dokumentation eller vilket ID-kort behöver du för att hyra en bil i Göteborg?

Alla förare måste ha ett giltigt fullständigt körkort för att hyra en bil i Göteborg. Om körkortet är skrivet på ett annat språk än det i uthyrningslandet kan ett internationellt körtillstånd krävas för att undvika risken för eventuella böter. Om du hyr en bil utomlands kan du också behöva uppvisa bevis på returresa och boendeinformation under din vistelse. Det är alltid lämpligt att kontrollera vad som gäller med det enskilda uthyrningsföretaget du bokar med.


Varför använda momondo?

Varför ska jag använda momondo för att boka en hyrbil i Göteborg?

Det är en god idé att välja momondo när du söker efter hyrbilar i Göteborg eftersom det är snabbt och gratis. Vi hittar alla hyrbilspriser och policyer, och det enda du behöver göra är att välja det alternativ som fungerar bäst för dig och din resa.

Hur hjälper momondo mig att hitta det bästa hyrbilserbjudandet i Göteborg?

Med hjälp av filtrering kan momondo hjälpa dig att hitta en fantastisk hyrbil i Göteborg. Begränsa din sökning med hjälp av pris- och kartfunktioner samt med filter för bland annat bränsle- och körsträcka.

Visar momondo hyrbilserbjudanden i Göteborg med gratis avbokning?

Ja, momondo låter dig filtrera specifikt efter biluthyrningsföretag i Göteborg som erbjuder gratis avbokning.

Kan jag hyra en bil med rättvis bränslepolicy i Göteborg på momondo?

Ja, momondo har ett filter för rättvisa bränslepolicyer för biluthyrning i Göteborg.

Kan jag hitta ett ställe för biluthyrning i Göteborg som erbjuder förhöjd rengöring på momondo?

Ja, momondo kan visa dig specifika erbjudanden som inkluderar förhöjd rengöring av hyrbilar i Göteborg.

Kan jag söka efter hyrbilar i Göteborg med obegränsat kilometertal på momondo?

Ja, du kan hitta alternativ med obegränsat kilometertal för hyrbilar i Göteborg på momondo.


Ett enklare sätt att hantera din resa till Göteborg

Vi gör det superenkelt att schemalägga, organisera och resa med vänner och familj. Trips är gratis – och tillgängligt för dig oavsett var du bokar.

Spara pengar när du bokar hyrbilar med momondo
Bästa hyrbilserbjudandena
Bästa hyrbilserbjudandena
Se erbjudanden från uthyrningsfirmor på över 70 000 platser.
Pristransparens
Pristransparens
Se den totala kostnaden och undvik överraskningar.
Boka med flexibilitet
Boka med flexibilitet
Hitta hyrbilar med gratis avbokning och förhöjd rengöring.
Prisbevakning
Prisbevakning
Inte redo att boka? Skapa ett prismeddelande för att spåra priser.

Hitta bättre resultat för din vistelse i Göteborg


Bli meddelad när priserna sjunker

Dagliga prisförändringar i din inkorg – endast med Prisbevakning.
tis 26/3
12:00
tis 2/4
12:00
Mejla mig produkt- och serviceinformation, toppenpriser och specialerbjudanden från momondo och dess resepartners