Hyra bil i Göteborg

Vill du hyra en bil billigt i Göteborg? Sök och jämför priser här

fre 22/2
12:00
lör 23/2
12:00
Jämför med momondo |

Göteborg erbjudanden på hyrbilar hittade på momondo

Kolla in några av de bästa erbjudandena för hyrbilar i Göteborg som nyligen hittats av användare på momondo
Spark
eller liknande Mini
2 2/4
228 SEK
maj 25 - juni 01
Göteborg
Sodravagen 23
228 SEK
maj 25 - juni 01
Spark
eller liknande Ekonomi
2 1 4-5
253 SEK
maj 25 - juni 01
Göteborg
Sodra Vagen 23
253 SEK
maj 25 - juni 01
Spark
eller liknande Kompakt
4 1 4-5
253 SEK
aug. 05 - sep. 02
Göteborg
Spannmalsgatan 19
253 SEK
aug. 05 - sep. 02

Bästa biluthyrning i Göteborg

De bästa priserna som momondo-användare hittat de senaste 24 timmarna
Ekonomi-bil i Göteborg budget
Ekonomi
2 Vuxna, 2 Väskor
Kompakt-bil i Göteborg budget
Kompakt
4 Vuxna, 2 Väskor
Medelstor-bil i Göteborg opaquecar
Medelstor
5 Vuxna, 3 Väskor
Standard-bil i Göteborg avis
Standard
5 Vuxna, 3 Väskor
Stor bil-bil i Göteborg thrifty
Stor bil
5 Vuxna, 2 Väskor
SUV-bil i Göteborg budget
Suv
5 Vuxna, 3 Väskor

Bästa biluthyrning i Göteborg

Behöver du tips om var du ska hyra en bil? Det här är de bästa leverantörerna
autoeurope
Billigast
AutoEurope
AutoEurope erbjuder de billigaste priserna på 2 platser i staden
autoeurope
Mest populära
AutoEurope
AutoEurope har stor kundnöjdhet och finns på 2 platser i staden
sunnycars
Flest platser
Sunnycars
Sunnycars erbjuder dig högkvalitativa och lyxiga modeller att hämta på en av deras 7 platser

Leverantörer av hyrbilar i Göteborg

Få en översikt över alla större biluthyrningsföretag i Göteborg
$self.agencySymbol
keddy by Europcar
Utmärkt - 8,1 (92 omdömen)
4 platser
$self.agencySymbol
Budget
Utmärkt - 8,0 (2 omdömen)
2 platser
$self.agencySymbol
Europcar
Bra - 7,6 (349 omdömen)
6 platser
$self.agencySymbol
Avis
Bra - 7,6 (2 238 omdömen)
4 platser
$self.agencySymbol
Sixt
Bra - 7,5 (1 059 omdömen)
1 plats
$self.agencySymbol
Hertz
Bra - 7,4 (3 830 omdömen)
3 platser
$self.agencySymbol
Dollar
Bra - 7,4 (30 005 omdömen)
2 platser
$self.agencySymbol
Thrifty
Bra - 7,3 (17 461 omdömen)
2 platser

Flygplatser med biluthyrning i Göteborg

Hitta en hyrbil på denna flygplats
HYRBILAR I
Göteborg-Landvetter Airport flygplats
GOT

Hyra bil i Göteborg

Hur gammal ska man vara för att hyra bil i Göteborg?

För att hyra bil i Göteborg behöver du ha fyllt 18 år då detta är åldersgränsen för att hyra bil i Sverige. Det finns annars inte någon högre åldersgräns för biluthyrning, men du måste såklart kunna visa upp ett giltigt körkort. Om du är under 25 år gammal kan du behöva betala en extra avgift för att hyra bil då du inte haft körkortet särskilt länge.

Viktigt att veta om trafikregler i Göteborg

För att köra bil i Göteborg gäller promillegränsen 0.2, så se till att hålla denna gräns. Allmänna svenska trafikregler gäller i Göteborg, men det finns även några lokala trafikregler som är bra att känna till. Bland annat gäller att maxhastigheten 50 kilometer per timme ska hållas inom vad som räknas som tätbebyggda områden och 70 kilometer per timme utanför de tätbebyggda områdena. På Göteborgs stads hemsida kan du bekanta dig med stadens karta där det är utmärkt vilka områden som räknas som tätbebyggda. Du kan även kontakta trafikkontoret om du vill ta reda på vilka tillfälliga regler som råder när du är på besök i staden.

Parkering

I Göteborg finns tusentals parkeringsplatser både på gatorna och i parkeringshus så det är lätt att hitta någonstans att ställa bilen. Om det inte finns några särskilda regler angivna angående parkering innebär det att du kan ställa bilen på gatan i högst 24 timmar innan du måste flytta den. Var noga att observera de parkeringsföreskrifter som anges på gatorna då en felparkering på kommunens parkeringsplatser resulterar i en parkeringsanmärkning. Detta innebär att du behöver betala en felparkeringsavgift på mellan 600 och 1100 SEK. Denna avgift betalas till transportstyrelsen. Avgiften för att parkera varierar beroende på var i staden du parkerar din bil. I innerstaden betalar du 20 SEK för en halvtimmes parkering och får som längst ställa bilen i 30 minuter. I övriga delar av staden betalar du mellan 5 och 30 SEK per timme. Du betalar via parkeringsautomater på gatorna eller direkt via mobilen.

Utflyktsmål i och omkring Göteborg

Om du hyr bil i Göteborg kan du lätt ta dig runt till populära utflyktsmål omkring staden. Bland annat kan du besöka nöjesparken Liseberg som ligger strax utanför centrum och är ett måste för många barnfamiljer. För längre dagsutflykter är Bohus fästning från 1300-talet eller Gunnebo slott från 1700-talet trevliga destinationer.

Vilka försäkringar ska man ha?

För att hyra bil i Göteborg behöver du inte nödvändigtvis visa upp någon särskild försäkring. Det rekommenderas dock att du skaffar en stöldriskrsreducering, självriskreducering eller till och med en självriskseliminering. Detta är för att du ska vara skyddad om något händer med bilen, som till exempel en eventuell skada på hyrbilen eller en stöld. Självriskseliminering är den dyraste typen av försäkring men täcker helt dina kostnader om något skulle hända. Även de billigare stöldrisk- eller självrisksreduceringarna är bra att ha för att inte råka på höga kostnader. Många hyrbilsföretag har försäkringserbjudanden i samband med att du hyr din bil men kolla först vilka försäkringar som ingår via din bank eller din hemförsäkring för att inte betala dubbelt.

Kan man använda sitt svenska körkort i Göteborg, eller ska man ha ett internationellt körkort?

Det går bra att använda antingen utländska eller svenska körkort när du kör bil i Göteborg. Om du har ett utländskt körkort ska du även kunna visa upp legitimation. Du kan även behöva ha med dig ett internationellt körkort eller intygad översättning av ditt körkort om körkortet är utställt på något annat språk än engelska, franska eller tyska.

Var i Göteborg kan man hämta och lämna sin hyrbil?

När du reser till Göteborg kan du hyra bil i förväg och hämta upp denna på flygplatsen, alternativt hyra bil i Göteborg direkt när du landar på Landvetter flygplats. Landvetter flygplats gäller både som upphämtningsplats för hyrbilar och som avlämningsplats. Det finns även flera uthyrningsplatser centralt i Göteborg. Hos momondo kan du söka direkt på nätet för att hyra en bil billigt under din resa och du kan då se vilka platser som är tillgängliga att boka för att hämta och lämna din hyrbil. Du kan också välja att söka efter bilarnas specifika kapacitet, jämföra priser och lägga till alternativ som barnstol, långtidshyra, försäkring och GPS om detta är avgörande för ditt val av bil och hyrbilsföretag.

(Priser kontrollerade 21/09/2018.)


Planera din resa till Göteborg