Hitta billig biluthyrning i Umeå, Sverige

Vill du hyra en bil billigt i Umeå, Sverige? Sök och jämför priser här

Umeå, Sverige
21 apr — 28 apr
Samma avlämingsplats
Umeå, Sverige
ons 21/4
12:00
ons 28/4
12:00

Erbjudanden på hyrbilar i Umeå, Sverige

Hitta den rätta hyrbilen

Små bilar kategoriseras vanligtvis som ekonomiska bilar, kompakta bilar och bilar något mindre än genomsnittet. Du kan förvänta dig att få betala 473 kr per dag för att hyra en liten bil i Umeå. Nedan är de bästa priserna som hittats på momondo under den senaste veckan.

Chevrolet Sonic Sedan
eller liknande Ekonomi
Upp till 2 passagerare
Utrymme: 1 väska
Fordon med 2/4 dörrar
167 kr/dag
10 maj - 31 maj
Umeå
Jarnvagstorget, Jarnhallen
Chevrolet Sonic Sedan
167 kr/dag
10 maj - 31 maj
Visa erbjudande
Chevrolet Sonic Sedan
eller liknande Ekonomi
Upp till 2 passagerare
Utrymme: 1 väska
Fordon med 4-5 dörrar
167 kr/dag
10 maj - 31 maj
Umeå
Jarnvagstorget, Jarnhallen
Chevrolet Sonic Sedan
167 kr/dag
10 maj - 31 maj
Visa erbjudande
Chevrolet Sonic Sedan
eller liknande Kompakt
Upp till 4 passagerare
Utrymme: 1 väska
Fordon med 4-5 dörrar
218 kr/dag
10 maj - 31 maj
Umeå
Jarnvagstorget, Jarnhallen
Chevrolet Sonic Sedan
218 kr/dag
10 maj - 31 maj
Visa erbjudande
Chevrolet Sonic Sedan
eller liknande Kompakt
Upp till 4 passagerare
Utrymme: 1 väska
Fordon med 4-5 dörrar
218 kr/dag
10 maj - 31 maj
Umeå
Verkstadsgatan 9-11
Chevrolet Sonic Sedan
218 kr/dag
10 maj - 31 maj
Visa erbjudande
Citroen C2
eller liknande Mini
Upp till 2 passagerare
Fordon med 2-3 dörrar
222 kr/dag
10 maj - 31 maj
Umeå
Umea Airport
Citroen C2
222 kr/dag
10 maj - 31 maj
Visa erbjudande
Citroen C2
eller liknande Mini
Upp till 2 passagerare
Fordon med 2-3 dörrar
227 kr/dag
10 maj - 31 maj
Umeå
Umea Flygplats
Citroen C2
227 kr/dag
10 maj - 31 maj
Visa erbjudande

Leverantörer av hyrbilar i Umeå

Alla större biluthyrningsfirmor i Umeå, Sverige
Betyg för uthyrningsfirma: Bra 7.2

Betyg baserat på 2 recensioner

Betyg för uthyrningsfirma: Okej 4.8

Betyg baserat på 1 recensioner


Information om din resa till Umeå

Hur gammal ska man vara för att hyra bil i Umeå?

För att hyra bil i Umeå behöver du ha fyllt 18 år då detta är åldersgränsen både för att köra bil i Sverige och för att hyra bil. Någon övre åldersgräns gäller inte vid biluthyrning så länge du har ett giltigt körkort. För de flesta hyrbilar gäller dock att en extra avgift tillkommer om du är under 25 år gammal.

Viktigt att veta om trafikregler i Umeå

I Umeå gäller samma regler i trafiken som i övriga Sverige, men till detta tillkommer även en del lokala trafikföreskrifter. Dessa kan du lära dig mer om via Umeå kommun. Bland annat finns så kallade gångfartsområden vilket innebär att trafiken sker på gåendes villkor. Bilar får därför i dessa områden inte köra fortare än gångfart, och du måste alltid väja för gående. I Umeås centrum räknas Västra kyrkogatan som ett sådant område. Umeå är en cyklande stad och de flesta cykelbanor i staden är separerade från biltrafiken. Vid platser där cykelvägar korsar bilvägar gäller att bilar har väjningsplikt mot cyklande.

Parkering

I Umeå finns flera typer av parkering: gatuparkering, parkeringshus samt lång- och korttidsparkering. Betalning vid parkeringsplatser kan ske antingen med kort i parkeringsautomater eller via sms. Det är enkelt att hitta parkering för din hyrbil i Umeå. Bara inne i centrum hittar du 5 olika parkeringshus och flera större parkeringsplatser. Det finns även mängder av parkering vid Umeå Universitet och Umeå flygplats. Vid flygplatsen hittar du dessutom långtidsparkering.

Utflyktsmål i och omkring Umeå

Med en hyrbil under din resa till Umeå kan du enkelt ta dig runt staden och även göra utflykter till närliggande sevärdheter och platser. Umeå ligger mitt i Norrlands vackraste natur så det är passande att göra friluftsutflykter. För grillplatser och vackra vyer över Tavelsjön ska du ta dig till Tavelsjöleden och vandra upp till Tavelsjöberget. Från Umeå tar du enkelt väg 363 till Tavelsjöleden.

Vilka försäkringar ska man ha?

För att hyra bil i Umeå behöver du inte någon särskild försäkring för att tillåtas hyra bil men det är rekommenderat att skaffa detta ändå. De flesta biluthyrare har erbjudanden för försäkringar i samband med att du hyr bil. Bland annat är det vanligt att du kan välja mellan stöldriskreducering eller självriskreducering. Dessa innebär att kostnaden vid stöld av hyrbilen eller eventuell skada på bilen reduceras kraftigt med försäkringen. En dyrare försäkring är en självriskseliminering men med denna försäkring behöver du inte stå för någon kostnad om något skulle hända med bilen. Innan du köper till en försäkring bör du dock kontrollera med din bank eller ditt kreditkortsföretag om de erbjuder någon försäkring helt gratis om du betalar med deras kort. I många fall ingår sådana försäkringar via kortföretagen och då är det onödigt att betala för en extra försäkring via hyrbilsföretaget.

Kan man använda sitt svenska körkort i Umeå, eller ska man ha ett internationellt körkort?

För att hyra bil i Umeå behöver du ett giltigt körkort. Detta kan antingen vara ett svenskt körkort eller ett körkort som är utställt inom något av EES-länderna och är utfärdat på engelska, franska eller tyska. Om du har ett körkort från ett land utanför EES-länderna eller på något annat språk behöver du ha med dig ett internationellt körkort som fungerar som en intygad översättning av ditt lokala körkort.

Var i Umeå kan man hämta och lämna sin hyrbil?

Via momondos sökfunktion på nätet kan du se vilka platser du kan hämta och lämna din bokade hyrbil på. I Umeå kan du göra detta vid Umeå flygplats i stadsdelen Alvik. Sök på momondo för att se vilka bilar som finns tillgängliga de datum du är i staden. När du söker online kan du jämföra priser för att hyra en bil billigt och du kan lägga till olika alternativ som barnstol, GPS och hyrbil med fria mil. Du kan även välja annan avlämningsplats i sökningen för att hitta andra platser att lämna bilen på. Detta är smidigt om du flyger till Umeå och hyr en bil när du landar men sedan flyger ut från någon närliggande stads flygplats. Via momondo kan du även söka och hitta bilar både för weekend-resor eller för långtidshyra.


Avstånd till populära hotell från Umeå, Sverige

Parkera din bil och dig själv på något av dessa hotell, inte långt ifrån Umeå flygplatss biluthyrningsdisk

Biluthyrning i Umeå

I april har vi genomfört 219 sökningar efter hyrbilar i Umeå för momondo-användare.

Vilka rengöringsåtgärder tas av biluthyrningsföretag i Umeå för att motverka spridningen av COVID-19?

Sixt, Hertz och Europcar är några av biluthyrningsföretagen som har uppdaterat sina rengöringsrutiner i Umeå till följd av COVID-19. Rena bilar har alltid varit viktigt men företagen tar nu implementerat ytterligare åtgärder för att säkerställa att fordonen möter ännu högre säkerhetsstandards. Ta reda på mer om alla alternativen i Umeå. I takt med att saker och ting förändras så ändras även policys. Vi kommer att göra vårt bästa för att hålla dig uppdaterad, men se alltid till att dubbelkolla direkt med leverantören.

Hur mycket kostar det att hyra en bil i Umeå, Sverige i maj?

För en weekend i maj ligger de bästa erbjudandena i Umeå från 250 kr till cirka 313 kr. Användare som letat efter en veckas hyrbil i Umeå i maj hittade ett genomsnittspris på 189 kr - men priser så låga som 168 kr hittades, beroende på datum och bilval.

Vilka hyrbilsfirmor i Umeå har lägst priser för hyrbilar?

Den billigaste biluthyraren i Umeå är Europcar med en daglig genomsnittlig uthyrningsavgift på 706 kr från dess 2 uthyrningskontor i Umeå. Det absolut billigaste erbjudandet användare på momondo hittat är Europcar i Umeå för 190 kr.

Finns det en avgift om jag avbokar min hyrbil i Umeå, Sverige?

Varje biluthyrningsföretag i Umeå har olika avbokningspolicyer. På momondo finns det alltid information tillgänglig när du gör din sökning om huruvida en hyrfilma har en avbokningsavgift eller inte. Några av de mest populära biluthyrarna i Umeå är Sixt, Hertz och Europcar, så se till att dubbelkolla om de erbjuder gratis avbokning.

Hur många uthyrningskontor har MABI i Umeå?

Det är väldigt populärt att hyra från MABI i Umeå, Sverige då de har fler uthyrningskontor än andra företag. Det finns 3 uthyrningskontor i centrum av Umeå, Sverige, och du kan förvänta dig priser på 352 kr per dag för att hyra din bil i Umeå, Sverige.

Vad är hastighetsgränsen i Umeå, Sverige?

Resenärer som hyr bil i Umeå bör vara uppmärksamma på att stadens hastighetsgräns ligger på 60 km/t. I förorterna runt Umeå ligger hastighetsgränsen generellt på 100 km/t och på 120 km/t för motorvägen. Kom ihåg att hastigheterna kan förändras beroende på vilken väg du kör på, så var uppmärksam på skyltningen.

Vilken bil skulle momondo rekommendera baserat på vädret i april?

Vädret i Umeå under april kommer typiskt sett inte ha så stor inverkan på vilken typ av bil du hyr. Dock letar momondos användare ofta efter speciella biltyper att hyra i Umeå.


Hyra bil i andra städer i Sverige

Ta en titt på hyrbilserbjudanden i städer som Stockholm, Göteborg och Malmö i Sverige

Hyrbilar på flygplatser i Umeå

Boka en hyrbil på en annan flygplats nära Umeå

Planera din resa till Umeå