Flyg till Umeå

Tur & retur
1 vuxen
Ekonomi
Från?
Till?
mån 1/11
mån 8/11

Varning om resebegränsningar

Utbrottet av COVID-19 (coronaviruset) kan påverka resor från Sverige till Umeå.
Visa nuvarande reserestriktioner för Sverige

Billigaste flygen till flygplatser i Umeå

Hitta de billigaste flygen till dessa flygplatser i Umeå från din närmsta stad eller flygplats
Stockholm Arlanda flygplats
Umeå

BILLIGASTE RUTTEN FRÅN Stockholm TILL Umeå

Stockholm (STO) till Umeå (UME)

Vanligtvis är flyg till Umeå från Stockholm billigare än att flyga från Stockholm till Umeå, vilket i genomsnitt kostar 981 kr

DEN BILLIGASTE MÅNADEN ATT FLYGA FRÅN UMEÅ TILL STOCKHOLM ARLANDA FLYGPLATSjanuari23% billigareAtt flyga från Stockholm Arlanda flygplats till Umeå kostar i genomsnitt bara 757 kr i januari
DEN DYRASTE MÅNADEN ATT FLYGA TILL UMEÅ FRÅN STOCKHOLM ARLANDA FLYGPLATSjuni88% dyrareDet kostar omkring 1 851 kr för flyg till Umeå från Stockholm Arlanda flygplats i juni
DEN MEST POPULÄRA MÅNADEN ATT FLYGA TILL UMEÅ FRÅN STOCKHOLM ARLANDA FLYGPLATSnovember438% fler användare besökteFler momondo-användare sökte efter flyg till Umeå från Stockholm Arlanda flygplats i november än någon annan månad

När är den bästa tiden att flyga till Umeå?

Resor till Umeå är särskilt populära under sommarmånaderna, då vädret är som varmast, samt under den vackra vintern. Under sommaren är det midnattssolen och temperaturer på över 20 grader som lockar besökare och under vintern norrsken och skidåkning. Oavsett om du åker under sommar eller vinter är det den vackra naturen som utgör det största dragplåstret! Beroende på om du reser under hög- eller lågsäsong påverkas priserna på flygresor till Umeå och resor med hotell.

När är det billigast att boka flyg till Umeå? Billiga flyg till Umeå hittar du i mars och maj, innan och efter högsäsongerna. Den billigaste rutten från Stockholm avgår från Bromma flygplats. För att få din flygstol till ett billigt pris bör du boka 60 dagar innan avgång istället för att vänta till sista minuten.

 • Vilket är det absolut billigaste flyget till Umeå?

  Användare som bokade resor till Umeå från Oslo hittade flyg som var 79 % billigare än det genomsnittliga priset för flyg till Umeå. För att hitta det billigaste priset till Umeå från din plats kan du använda momondos Flygplats-till-flygplats prisguide.

 • Vilken är den billigaste månaden att flyga till Umeå?

  Om du inte har möjlighet att resa till Umeå i maj är det också billigt att flyga i april. För den här månaden kan du hitta prser på momondo runt 818 kr.

 • Hur långt i förväg bör jag boka mitt flyg till Umeå?

  Sannolikheten att du hittar billiga flyg till Umeå från Sverige är större om du bokar 60 dagar innan ditt avresedatum. Generellt sett kan du förvänta dig att hitta flyg till Umeå för ungefär 981 kr om du gör din sökning 60 dagar innan. Flygpriserna kan dock vara lägre även utanför denna tidsram. Till exempel hittades nyligen flyg till Umeå från Sverige för så lite som 646 kr på momondo.

 • Vilken är den billigaste dagen för flygavgångar till Umeå?

  Den billigaste veckodagen att flyga till Umeå är en måndag då du kan hitta priser så låga som 981 kr. Detta bero ofta på att det är lägre efterfrågan på flyg denna veckodag. Om dina resplaner är flexibla gör du bäst i att undvika avgångar en lördag eftersom biljettpriserna då i genomsnitt ligger runt 1 300 kr. Dessa priser kan dock ändras så se till att ställa in prisuppdateringar för flyg till Umeå.

 • Vilken är den billigaste tiden på dygnet för avgående flyg till Umeå?

  Det är billigast att flyga mitt på dagen från Sverige till Umeå då du kan hitta flygpriser för så lite som 990 kr. Att flyga till Umeå mitt på dagen är idealt eftersom det inte är så många som reser då. Försök att inte köpa biljetter på eftermiddagen eftersom de ligger runt 1 097 kr. Dessa priser kan naturligtvis variera beroende på årstid och vilken flygplats du flyger till.

 • Finns det en alternativ flygplats i närheten av Umeå?

  De som flyger till Umeå kan potentiellt hitta bättre priser för Örnsköldsvik flygplats(78 km från stadskärnan i Umeå), Skellefteå flygplats(97 km från stadskärnan i Umeå), Lycksele flygplats(110 km från stadskärnan i Umeå) eller Kramfors flygplats(151 km från stadskärnan i Umeå) beroende på månad och avgångsflygplats.

 • Finns det ett billigare alternativ för att flyga till Umeå?

  Den billigaste flygplatsen i närheten av Umeå är generellt Kramfors flygplats med ett genomsnittspris på 1 780 kr/person. Dessa priser varierar beroende på var resenärerna kommer ifrån. Resenärer som vill spara pengar kan ta en titt på momondos Flygplats-till-flygplats prisguide.


Vilka är de rådande reserestriktionerna för Umeå?

För närvarande inkluderar reserestriktioner för Sverige resor till Umeå. Inreserestriktioner

Sverige har begränsat inresa för de flesta utländska resenärer som kommer från länder utanför det utvidgade Europeiska området åtminstone till den 31 mars. Svenska medborgare och personer med fast bosättning kan fortfarande återvända till Sverige från länder utanför EES. Den 2 juli meddelade den svenska regeringen att medborgare och varaktigt bosatta i EES-länderna, Andorra, Monaco, San Marino, Schweiz eller Vatikanstaten, personer med svenskt uppehållstillstånd och deras familjemedlemmar nu kan resa in i Sverige, oavsett syftet med resan. Från den 21 december till den 14 februari inför Sverige ett tillfälligt inreseförbud som kommer att gälla för utlänningar som kommer från Storbritannien, Danmark och Norge med undantag för vissa resenärer. Visumhållare från Sverige och personer med visum över tre månader för ett annat EES-land får också komma in, liksom personer med ”väsentligt syfte” såsom sjukvårdspersonal, hälsoforskare och studenter vid en svensk institution. Mer information finns att tillgå här. Dessutom får invånare i Australien, Kanada, Georgien, Japan, Nya Zeeland, Rwanda, Sydkorea, Thailand, Tunisien och Uruguay också komma in i Sverige. Diplomater, gränsarbetare, sjukvårdspersonal, transportpersonal, hjälparbetare och resenärer som av brådskande familjeskäl besöker Sverige får också resa in.

Inträdeskrav

Utländska resenärer måste uppvisa ett läkarintyg med ett negativt testresultat utfärdat inom 48 timmar före resan. Resenärer under 18 år är undantagna från testkravet.

Karantänskrav

Den svenska regeringen rekommenderar att alla passagerare som anländer från Storbritannien efter den 12 december ska isolera sig i 7 dagar och ta ett PCR-test på ankomstdagen och efter 5 dagar.

Om du redan planerar att resa till Umeå inom en snar framtid rekommenderas det att du håller dig uppdaterad gällande rådande restriktioner och följer lämpliga säkerhetsåtgärder när du vistas på offentliga platser.

Hitta billiga flygbiljetter till Umeå

Spana in några av de bästa priserna som momondo-användare nyligen hittat för flygplatser i Sverige till Umeå
Norwegian
1 feb.
ARN03:25Stockholm Arlanda
1t 00m
UME04:25Umeå
8 feb.
UME04:50Umeå
1t 05m
ARN05:55Stockholm Arlanda
Norwegian
15 nov.
ARN03:25Stockholm Arlanda
1t 00m
UME04:25Umeå
22 nov.
UME04:50Umeå
1t 05m
ARN05:55Stockholm Arlanda
Norwegian
6 feb.
ARN17:20Stockholm Arlanda
1t 00m
UME18:20Umeå
10 feb.
UME01:45Umeå
1t 05m
ARN02:50Stockholm Arlanda
Norwegian
9 nov.
ARN03:25Stockholm Arlanda
1t 00m
UME04:25Umeå
9 nov.
UME14:15Umeå
1t 05m
ARN15:20Stockholm Arlanda
Norwegian
24 feb.
ARN15:50Stockholm Arlanda
1t 00m
UME16:50Umeå
27 feb.
UME04:35Umeå
1t 05m
ARN05:40Stockholm Arlanda
Norwegian
24 feb.
ARN15:50Stockholm Arlanda
1t 00m
UME16:50Umeå
27 feb.
UME04:35Umeå
1t 05m
ARN05:40Stockholm Arlanda

Hitta de billigaste enkelbiljetterna till Umeå

Om du letar efter enkelbiljetter från Sverige till Umeå, visa några av våra erbjudanden nedan av Braathens Regional Aviation och Norwegian
Norwegian
10 dec.
ARN03:25Stockholm Arlanda
1t 00m
UME04:25Umeå
Norwegian
5 jan.
ARN09:50Stockholm Arlanda
1t 00m
UME10:50Umeå
Norwegian
9 nov.
ARN15:50Stockholm Arlanda
1t 00m
UME16:50Umeå

Vilka bolag flyger till Umeå?

Här kan du se ett urval av de mest populära och billigaste flygbolagen för flyg till Umeå
 • Vilka bolag flyger till Umeå?

  För flygresor till Umeå från Sverige, kommer momondos resenärer ofta flyga med ett av dessa populära flygbolag: Norwegian, SAS eller Braathens Regional Aviation. Beroende på vilken flygplats i Sverige som du flyger från kommer du antagligen kunna hitta flyg med ett av dessa populära flygbolag.


Flygplatser nära Umeå

Nedan hittar du alla flygplatser i Umeå tillsammans med avståndet från stadens centrum

Billiga flyg till Umeå landar på Umeå City Airport som ligger i området Alvik beläget fyra kilometer sydöst om stadens centrum. Flygplatsen är liten och du tar dig igenom terminalen och bagageupphämtningen på ungefär en kvart. Om du är hungrig kan du göra ett stopp på flygplatsens café där du kan prova på olika norrländska maträtter. Du tar dig enkelt från flygplatsen in till staden antingen med flygbussarna eller med bil. Flygbussar såväl som taxibilar väntar utanför flygplatsen vid varje flygs ankomst. Det finns även hyrbilsalternativ på flygplatsen för dig som hellre kör själv.


Populära flygresor till Umeå

De snabbaste rutterna och de billigaste flygen till Umeå som hittats av användare
Flyg från Stockholm till Umeå
Snabbast flygtid1t 00m
Billigaste pris964 kr
Flyg från Göteborg till Umeå
Snabbast flygtid5t 35m
Billigaste pris1 291 kr

Så tar du dig runt i Umeå

Umeås kollektivtrafik består av lokalbussar vars linjer tar dig till stadens olika områden. Tänk på att du inte kan köpa biljett med kontanter ombord på bussen, men det går bra att betala via telefonen eller med kort. Om du bor i centrala Umeå kan du enkelt ta dig runt stadskärnan till fots. Planerar du istället att upptäcka Umeås omkringliggande områden kan det vara en bra idé att hyra en bil för att lättast ta dig fram.

Umeå är känd för att vara en mycket cykelvänlig stad och lokalbefolkningen tar sig fram med cykel under sommar såväl som vinter. Det finns cykelvägar överallt i staden och eftersom dessa är separata från bilvägarna är det både ett säkert och trevlig färdmedel. Du kan till och med cykla till flygplatsen som erbjuder en särskild cykelförvaring för resenärer.


Visumkrav för att besöka Umeå

Om du reser till Umeå från ett annat EU-land behöver du varken ha med dig pass eller visum för din resa. Däremot behöver du uppvisa legitimation inför flygningen. Denna legitimation kan bestå av antingen pass eller nationellt id-kort. Det nationella id-kortet utfärdas av polismyndigheten och ska inte förväxlas med ett vanligt id-kort eller körkort. Om du reser till Umeå med inrikesflyg från Sveriges övriga orter bör du kolla upp med ditt flygbolag vilka resehandlingar du behöver ha med dig och vilken typ av legitimation som krävs då olika flygbolag har olika bestämmelser. Innan en resa från utlandet ska du alltid kolla upp pass- och visumbestämmelser på landets migrationsmyndigheters hemsida på nätet eller hos landets ambassad i din stad. Detta eftersom regler angående visum och pass alltid kan komma att ändras.


Börja planera din resa till Umeå


De bästa sakerna att se och göra i Umeå

Intresserad av sevärdheter i Umeå?

När du är i Umeå ska du inte missa stadens stora kulturella utbud. Gör ett besök till Guitars – The Museum, Umedalens skulpturpark och Bildmuseet. Passa även på att göra en utflykt till Grössjöns naturreservat för vackra omgivningar.

Vad bör jag packa för min resa?

Packa med dig kläder och skor för att kunna vara ute i naturen.

Ska jag skaffa ett lokalt eller internationellt SIM-kort?

Om du har en utländsk telefon bör du skaffa ett lokalt SIM-kort för att slippa onödiga kostnader.

Kan jag dricka kranvattnet?

Ja det går utmärkt.

Ska jag dricksa i Umeå?

Nej, men om du äter på restaurang kan du avrunda uppåt.