Flyg till Umeå

Tur & retur
Ekonomi
Boston (BOS)
Umeå (UME)
fre 16/4
fre 23/4
Alla månader
Jämför momondo med |
Varning om resebegränsningar

Utbrottet av COVID-19 (coronaviruset) kan påverka resor till Umeå. Nuvarande restriktioner för Umeå baseras på reserestriktioner för Sverige.

Visa nuvarande reserestriktioner för Sverige

Billigaste flygen till flygplatser i Umeå

Hitta de billigaste flygen till dessa flygplatser i Umeå från din närmsta stad eller flygplats
Stockholm Arlanda flygplats
Umeå

BILLIGASTE RUTTEN FRÅN Stockholm TILL Umeå

Stockholm (STO) till Umeå (UME)

Vanligtvis är flyg till Umeå från Stockholm billigare än att flyga från Stockholm till Umeå, vilket i genomsnitt kostar 966 kr

DEN BILLIGASTE MÅNADEN ATT FLYGA FRÅN UMEÅ TILL STOCKHOLM ARLANDA FLYGPLATSjanuari23% billigareAtt flyga från Stockholm Arlanda flygplats till Umeå kostar i genomsnitt bara 746 kr i januari
DEN DYRASTE MÅNADEN ATT FLYGA TILL UMEÅ FRÅN STOCKHOLM ARLANDA FLYGPLATSjuni88% dyrareDet kostar omkring 1 823 kr för flyg till Umeå från Stockholm Arlanda flygplats i juni
DEN MEST POPULÄRA MÅNADEN ATT FLYGA TILL UMEÅ FRÅN STOCKHOLM ARLANDA FLYGPLATSnovember438% fler användare besökteFler momondo-användare sökte efter flyg till Umeå från Stockholm Arlanda flygplats i november än någon annan månad

När är den bästa tiden att resa till Umeå?

Resor till Umeå är särskilt populära under sommarmånaderna, då vädret är som varmast, samt under den vackra vintern. Under sommaren är det midnattssolen och temperaturer på över 20 grader som lockar besökare och under vintern norrsken och skidåkning. Oavsett om du åker under sommar eller vinter är det den vackra naturen som utgör det största dragplåstret! Beroende på om du reser under hög- eller lågsäsong påverkas priserna på flygresor till Umeå och resor med hotell.

När är det billigast att boka flyg till Umeå? Billiga flyg till Umeå hittar du i mars och maj, innan och efter högsäsongerna. Den billigaste rutten från Stockholm avgår från Bromma flygplats. För att få din flygstol till ett billigt pris bör du boka 60 dagar innan avgång istället för att vänta till sista minuten.

Vilket är det absolut billigaste flyget till Umeå?

Användare som bokade resor till Umeå från Moskva hittade flyg som var 95 % billigare än det genomsnittliga priset för flyg till Umeå. För att hitta det billigaste priset till Umeå från din plats kan du använda momondos Flygplats-till-flygplats prisguide.

Vilken är den billigaste månaden att flyga till Umeå?

Om du inte vill besöka Umeå i maj bör du vänta med att flyga från Sverige till april månad då flygpriserna är låga med ett genomsnittspris på 805 kr.

Hur långt i förväg bör jag boka mitt flyg till Umeå?

Vi rekommenderar att du köper din flygbiljett från Sverige till Umeå 60 dagar innan ditt avresedatum eftersom det är då som momondo-användare tenderar att hitta bäst flygpriser. Våra användare har hittat flyg till Umeå för i genomsnitt 966 kr.

Vilken är den billigaste dagen för flygavgångar till Umeå?

Den billigaste veckodagen att flyga till Umeå är en måndag då du kan hitta priser så låga som 966 kr. Detta bero ofta på att det är lägre efterfrågan på flyg denna veckodag. Undvik att boka avgångar för en lördag eftersom priserna då vanligtvis är högre. Enligt våra data ligger genomsnittspriset för en biljett till Umeå för flygningar en lördag på 1 280 kr.

Vilken är den billigaste tiden på dygnet för avgående flyg till Umeå?

Den billigaste tiden på dygnet att resa till Umeå är mitt på dagen då man kan köpa flyg för så lite som 975 kr. Och andra sidan är den dyraste tiden på dygnet att flyga till Umeå på eftermiddagen då priserna ligger på omkring 1 080 kr.

Finns det en alternativ flygplats i närheten av Umeå?

De som flyger till Umeå kan potentiellt hitta bättre priser för Örnsköldsvik flygplats(78 km från stadskärnan i Umeå), Skellefteå flygplats(97 km från stadskärnan i Umeå), Lycksele flygplats(110 km från stadskärnan i Umeå) eller Kramfors flygplats(151 km från stadskärnan i Umeå) beroende på månad och avgångsflygplats.

Finns det ett billigare alternativ för att flyga till Umeå?

Den billigaste flygplatsen i närheten av Umeå är generellt Kramfors flygplats med ett genomsnittspris på 1 936 kr/person. Dessa priser varierar beroende på var resenärerna kommer ifrån. Resenärer som vill spara pengar kan ta en titt på momondos Flygplats-till-flygplats prisguide.


Vilka är de rådande reserestriktionerna för Umeå?

För närvarande inkluderar reserestriktioner för Sverige resor till Umeå. Inreserestriktioner

Sverige har begränsat inresa för de flesta utländska resenärer som kommer från länder utanför det utvidgade Europeiska området åtminstone till den 31 mars. Svenska medborgare och personer med fast bosättning kan fortfarande återvända till Sverige från länder utanför EES. Den 2 juli meddelade den svenska regeringen att medborgare och varaktigt bosatta i EES-länderna, Andorra, Monaco, San Marino, Schweiz eller Vatikanstaten, personer med svenskt uppehållstillstånd och deras familjemedlemmar nu kan resa in i Sverige, oavsett syftet med resan. Från den 21 december till den 14 februari inför Sverige ett tillfälligt inreseförbud som kommer att gälla för utlänningar som kommer från Storbritannien, Danmark och Norge med undantag för vissa resenärer. Visumhållare från Sverige och personer med visum över tre månader för ett annat EES-land får också komma in, liksom personer med ”väsentligt syfte” såsom sjukvårdspersonal, hälsoforskare och studenter vid en svensk institution. Mer information finns att tillgå här. Dessutom får invånare i Australien, Kanada, Georgien, Japan, Nya Zeeland, Rwanda, Sydkorea, Thailand, Tunisien och Uruguay också komma in i Sverige. Diplomater, gränsarbetare, sjukvårdspersonal, transportpersonal, hjälparbetare och resenärer som av brådskande familjeskäl besöker Sverige får också resa in.

Inträdeskrav

Utländska resenärer måste uppvisa ett läkarintyg med ett negativt testresultat utfärdat inom 48 timmar före resan. Resenärer under 18 år är undantagna från testkravet.

Karantänskrav

Den svenska regeringen rekommenderar att alla passagerare som anländer från Storbritannien efter den 12 december ska isolera sig i 7 dagar och ta ett PCR-test på ankomstdagen och efter 5 dagar.

Om du planerarar att resa till Umeå inom en snar framtid rekommenderas det att du håller dig uppdaterad gällande rådande restriktioner och följer lämpliga säkerhetsåtgärder när du vistas på offentliga platser.


Hitta billiga flygbiljetter till Umeå

Spana in några av de bästa priserna som momondo-användare nyligen hittat för flygplatser i Sverige till Umeå
Norwegian
15 sep.
04:20Stockholm Arlanda
1t 00m
05:20Umeå
16 sep.
15:10Umeå
1t 05m
16:15Stockholm Arlanda
1 136 kr
Hitta liknande
Norwegian
20 juni
16:40Stockholm Arlanda
1t 00m
17:40Umeå
27 juni
18:10Umeå
1t 05m
19:15Stockholm Arlanda
1 204 kr
Hitta liknande
Norwegian
20 juni
16:40Stockholm Arlanda
1t 00m
17:40Umeå
27 juni
18:10Umeå
1t 05m
19:15Stockholm Arlanda
1 212 kr
Hitta liknande
SAS
23 apr.
07:20Stockholm Arlanda
1t 00m
08:20Umeå
25 apr.
12:05Umeå
1t 05m
13:10Stockholm Arlanda
2 475 kr
Hitta liknande
Braathens Regional Aviation
24 sep.
06:30Stockholm-Bromma
1t 20m
07:50Umeå
28 sep.
12:35Umeå
1t 20m
13:55Stockholm-Bromma
1 356 kr
Hitta liknande
Braathens Regional Aviation
24 sep.
04:40Stockholm-Bromma
1t 20m
06:00Umeå
28 sep.
08:15Umeå
1t 20m
09:35Stockholm-Bromma
1 365 kr
Hitta liknande

Hitta de billigaste enkelbiljetterna till Umeå

Om du letar efter enkelbiljetter till Umeå, visa några av våra erbjudanden nedan av Norwegian, Braathens Regional Aviation och SAS
Norwegian
8 juni
13:45Stockholm Arlanda
1t 00m
14:45Umeå
SAS
6 juni
07:25Stockholm Arlanda
1t 00m
08:25Umeå
SAS
5 juni
05:10Stockholm Arlanda
1t 00m
06:10Umeå
1 060 kr
Hitta liknande

Vilka flygbolag flyger till Umeå?

Här kan du se ett urval av de mest populära och billigaste flygbolagen för flyg till Umeå

Några av de populäraste flygbolagen som erbjuder billiga flyg till Umeå är Norwegian, SAS och Finnair. Dessa flygbolag erbjuder flygbiljetter till Umeå med avgång från Stockholm. Online, på momondos hemsida, kan du jämföra resor med olika flygbolag och olika avresedatum för att hitta det bästa alternativet för din resa. Använd priskalendern eller förfina din sökning efter olika faktorer, som direktresor och flygbolag. Tänk på att när du bokar med lågprisbolag kan det finnas flera kostnader som inte är inkluderade i biljettpriset men som tillkommer innan resan, bland annat avgifter för bagage och val sittplats.

Vem flyger direkt till Umeå? Både Norwegian och SAS flyger direkt från Arlanda flygplats norr om Stockholm till Umeå. Flygbolaget Braathens Regional Airlines har även en direktflygning från Bromma flygplats i Stockholm.

Hur många timmar tar det att flyga till Umeå? En flygresa, utan mellankandning, från Stockholm till Umeå tar ungefär en timme.


Hur tar man sig från flygplatsen i Umeå till centrum?

Här hittar du alla flygplatser i Umeå plus avståndet till centrum

Billiga flyg till Umeå landar på Umeå City Airport som ligger i området Alvik beläget fyra kilometer sydöst om stadens centrum. Flygplatsen är liten och du tar dig igenom terminalen och bagageupphämtningen på ungefär en kvart. Om du är hungrig kan du göra ett stopp på flygplatsens café där du kan prova på olika norrländska maträtter. Du tar dig enkelt från flygplatsen in till staden antingen med flygbussarna eller med bil. Flygbussar såväl som taxibilar väntar utanför flygplatsen vid varje flygs ankomst. Det finns även hyrbilsalternativ på flygplatsen för dig som hellre kör själv.


Populära flygresor till Umeå

De snabbaste rutterna och de billigaste flygen till Umeå som hittats av användare
Flyg från Stockholm till Umeå
Snabbaste flygtid
1t 00m
Billigast pris
1 535 kr
Flyg från Berlin till Umeå
Snabbaste flygtid
22t 15m
Billigast pris
1 806 kr
Flyg från Zürich till Umeå
Snabbaste flygtid
6t 55m
Billigast pris
2 315 kr
Flyg från Wien till Umeå
Snabbaste flygtid
5t 45m
Billigast pris
2 383 kr
Flyg från Frankfurt till Umeå
Snabbaste flygtid
5t 30m
Billigast pris
2 908 kr
Flyg från München till Umeå
Snabbaste flygtid
10t 00m
Billigast pris
2 925 kr
Flyg från Hamburg till Umeå
Snabbaste flygtid
7t 15m
Billigast pris
3 010 kr
Flyg från Genève till Umeå
Snabbaste flygtid
8t 45m
Billigast pris
3 086 kr
Flyg från Köln till Umeå
Snabbaste flygtid
8t 25m
Billigast pris
3 086 kr
Flyg från Düsseldorf till Umeå
Snabbaste flygtid
16t 35m
Billigast pris
3 383 kr
Flyg från Bristol till Umeå
Snabbaste flygtid
8t 40m
Billigast pris
3 434 kr
Flyg från Helsingfors till Umeå
Snabbaste flygtid
10t 20m
Billigast pris
3 603 kr
Flyg från Basel till Umeå
Snabbaste flygtid
14t 10m
Billigast pris
3 739 kr
Flyg från Palma de Mallorca till Umeå
Snabbaste flygtid
23t 25m
Billigast pris
3 815 kr
Flyg från Paris till Umeå
Snabbaste flygtid
14t 45m
Billigast pris
4 078 kr
Flyg från Salzburg till Umeå
Snabbaste flygtid
7t 40m
Billigast pris
4 104 kr
Flyg från Glasgow till Umeå
Snabbaste flygtid
32t 40m
Billigast pris
4 544 kr
Flyg från Las Palmas de Gran Canaria till Umeå
Snabbaste flygtid
20t 50m
Billigast pris
6 113 kr
Flyg från Strasbourg till Umeå
Snabbaste flygtid
36t 25m
Billigast pris
6 782 kr
Flyg från Southampton till Umeå
Snabbaste flygtid
24t 25m
Billigast pris
19 575 kr
Visa mer

Hur tar man sig runt i Umeå?

Umeås kollektivtrafik består av lokalbussar vars linjer tar dig till stadens olika områden. Tänk på att du inte kan köpa biljett med kontanter ombord på bussen, men det går bra att betala via telefonen eller med kort. Om du bor i centrala Umeå kan du enkelt ta dig runt stadskärnan till fots. Planerar du istället att upptäcka Umeås omkringliggande områden kan det vara en bra idé att hyra en bil för att lättast ta dig fram.

Umeå är känd för att vara en mycket cykelvänlig stad och lokalbefolkningen tar sig fram med cykel under sommar såväl som vinter. Det finns cykelvägar överallt i staden och eftersom dessa är separata från bilvägarna är det både ett säkert och trevlig färdmedel. Du kan till och med cykla till flygplatsen som erbjuder en särskild cykelförvaring för resenärer.


Kan man flyga till Umeå utan pass eller visum?

Om du reser till Umeå från ett annat EU-land behöver du varken ha med dig pass eller visum för din resa. Däremot behöver du uppvisa legitimation inför flygningen. Denna legitimation kan bestå av antingen pass eller nationellt id-kort. Det nationella id-kortet utfärdas av polismyndigheten och ska inte förväxlas med ett vanligt id-kort eller körkort. Om du reser till Umeå med inrikesflyg från Sveriges övriga orter bör du kolla upp med ditt flygbolag vilka resehandlingar du behöver ha med dig och vilken typ av legitimation som krävs då olika flygbolag har olika bestämmelser. Innan en resa från utlandet ska du alltid kolla upp pass- och visumbestämmelser på landets migrationsmyndigheters hemsida på nätet eller hos landets ambassad i din stad. Detta eftersom regler angående visum och pass alltid kan komma att ändras.


Tips och råd om Umeå

Intresserad av sevärdheter i Umeå?

När du är i Umeå ska du inte missa stadens stora kulturella utbud. Gör ett besök till Guitars – The Museum, Umedalens skulpturpark och Bildmuseet. Passa även på att göra en utflykt till Grössjöns naturreservat för vackra omgivningar.

Vad bör jag packa för min resa?

Packa med dig kläder och skor för att kunna vara ute i naturen.

Ska jag skaffa ett lokalt eller internationellt SIM-kort?

Om du har en utländsk telefon bör du skaffa ett lokalt SIM-kort för att slippa onödiga kostnader.

Kan jag dricka kranvattnet?

Ja det går utmärkt.

Ska jag dricksa i Umeå?

Nej, men om du äter på restaurang kan du avrunda uppåt.


 • Tur & retur
 • Enkelresa
 • Flera städer
 • Ekonomi
 • Premium ekonomi
 • Business
 • Första klass
 • Flera
Ekonomi
 • Ekonomi
 • Premium ekonomi
 • Business
 • Första klass
Ekonomi
 • Ekonomi
 • Premium ekonomi
 • Business
 • Första klass
Ekonomi
 • Ekonomi
 • Premium ekonomi
 • Business
 • Första klass
Ekonomi
 • Ekonomi
 • Premium ekonomi
 • Business
 • Första klass
Ekonomi
 • Ekonomi
 • Premium ekonomi
 • Business
 • Första klass
Ekonomi
 • Ekonomi
 • Premium ekonomi
 • Business
 • Första klass