Hitta billiga flyg till Umeå

Tur & retur
1 vuxen
Ekonomi
0 väskor
Från?
Till?
lör 3/12
lör 10/12

Tillgängliga erbjudanden från över 900 resesidor.

Om flyg till Umeå

Översiktsinformation om flygpriser, flyglängd och flygbolag för Umeå

Bästa priset för enkelresa

437 kr

Bästa priset för tur- och returresa

885 kr

Snabbast flygtid

1t 00m

Flygs av

4 flygbolag
Det bästa priset för enkelflyg till Umeå från Sverige under de senaste 72 timmarna är 437 kr (Stockholm Arlanda till Umeå).
Det bästa priset för tur- och returflyg till Umeå från Sverige under de senaste 72 timmarna är 885 kr (Stockholm Arlanda till Umeå).
Det snabbaste flyget till Umeå från Sverige tar 1t 00m (Stockholm Arlanda till Umeå).
Det finns 4 flygbolag som flyger till och från Umeå, inklusive Lufthansa, Scandinavian Airlines och Braathens Regional Aviation.

Trender för flygresor till Umeå

Utforska inblicksdata för ditt flyg till Umeå och lägg upp den ultimata resplanen

Vilken är den billigaste månaden att flyga till Umeå?

Om du inte har möjlighet att resa till Umeå i september är det också billigt att flyga i oktober. För den här månaden kan du hitta prser på momondo runt 916 kr.

Vilket är det absolut billigaste flyget till Umeå?

Användare som bokade resor till Umeå från Stockholm hittade flyg som var 84 % billigare än det genomsnittliga priset för flyg till Umeå. För att hitta det billigaste priset till Umeå från din plats kan du använda momondos Flygplats-till-flygplats prisguide.
Se priser från:

Vilken är den billigaste dagen för flygavgångar till Umeå?

Den billigaste veckodagen att flyga till Umeå är en måndag då du kan hitta priser så låga som 1 035 kr. Detta bero ofta på att det är lägre efterfrågan på flyg denna veckodag. Om dina resplaner är flexibla gör du bäst i att undvika avgångar en lördag eftersom biljettpriserna då i genomsnitt ligger runt 1 545 kr. Dessa priser kan dock ändras så se till att ställa in prisuppdateringar för flyg till Umeå.

Vilken är den billigaste tiden på dygnet för avgående flyg till Umeå?

Det är billigast att flyga på eftermiddagen från Sverige till Umeå då du kan hitta flygpriser för så lite som 1 063 kr. Att flyga till Umeå på eftermiddagen är idealt eftersom det inte är så många som reser då. Försök att inte köpa biljetter mitt på dagen eftersom de ligger runt 1 153 kr. Dessa priser kan naturligtvis variera beroende på årstid och vilken flygplats du flyger till.

Hur lång tid tar det att flyga till Umeå?

Den genomsnittliga flygtiden från Sverige till Umeå beror på vilken flygplats du flyger från och var du landar. Att flyga från Stockholm Arlanda till Umeå tar i genomsnitt 1t 05m, medan att flyga från Göteborg Landvetter till Umeå i genomsnitt ligger på 5t 35m. Umeå är den mest populära flygplatsen i Umeå.

Hur långt i förväg bör jag boka mitt flyg till Umeå?

Sannolikheten att du hittar billiga flyg till Umeå från Sverige är större om du bokar 54 dagar innan ditt avresedatum. Generellt sett kan du förvänta dig att hitta flyg till Umeå för ungefär 1 191 kr om du gör din sökning 54 dagar innan.

Billigaste flygen till flygplatser i Umeå

Hitta de billigaste flygen till dessa flygplatser i Umeå från din närmsta stad eller flygplats
Stockholm Arlanda flygplats
Umeå

BILLIGASTE RUTTEN FRÅN Stockholm TILL Umeå

Stockholm Arlanda flygplats (ARN) till Umeå (UME)

Vanligtvis är flyg till Umeå från Stockholm billigare än att flyga från Stockholm Arlanda till Umeå, vilket i genomsnitt kostar 1 112 kr

DEN BILLIGASTE MÅNADEN ATT FLYGA FRÅN UMEÅ TILL STOCKHOLM ARLANDA FLYGPLATSseptember24% billigareAtt flyga från Stockholm Arlanda flygplats till Umeå kostar i genomsnitt bara 843 kr i september
DEN DYRASTE MÅNADEN ATT FLYGA TILL UMEÅ FRÅN STOCKHOLM ARLANDA FLYGPLATSjuni20% dyrareDet kostar omkring 1 332 kr för flyg till Umeå från Stockholm Arlanda flygplats i juni
DEN MEST POPULÄRA MÅNADEN ATT FLYGA TILL UMEÅ FRÅN STOCKHOLM ARLANDA FLYGPLATSnovember132% fler användare besökteFler momondo-användare sökte efter flyg till Umeå från Stockholm Arlanda flygplats i november än någon annan månad

Vanliga frågor om att flyga till Umeå

Resor till Umeå är särskilt populära under sommarmånaderna, då vädret är som varmast, samt under den vackra vintern. Under sommaren är det midnattssolen och temperaturer på över 20 grader som lockar besökare och under vintern norrsken och skidåkning. Oavsett om du åker under sommar eller vinter är det den vackra naturen som utgör det största dragplåstret! Beroende på om du reser under hög- eller lågsäsong påverkas priserna på flygresor till Umeå och resor med hotell.

När är det billigast att boka flyg till Umeå? Billiga flyg till Umeå hittar du i mars och maj, innan och efter högsäsongerna. Den billigaste rutten från Stockholm avgår från Bromma flygplats. För att få din flygstol till ett billigt pris bör du boka 60 dagar innan avgång istället för att vänta till sista minuten.

De som flyger till Umeå kan potentiellt hitta bättre priser för Örnsköldsvik flygplats(78 km från stadskärnan i Umeå), Skellefteå flygplats(97 km från stadskärnan i Umeå), Lycksele flygplats(110 km från stadskärnan i Umeå) eller Kramfors Höga Kusten flygplats(151 km från stadskärnan i Umeå) beroende på månad och avgångsflygplats.

Den billigaste flygplatsen i närheten av Umeå är generellt Örnsköldsvik flygplats med ett genomsnittspris på 2 704 kr/person. Dessa priser varierar beroende på var resenärerna kommer ifrån. Resenärer som vill spara pengar kan ta en titt på momondos Flygplats-till-flygplats prisguide.


Hitta billiga flygbiljetter till Umeå

Spana in några av de bästa priserna som momondo-användare nyligen hittat för flygplatser i Sverige till Umeå

Andra kabinklasser för flyg till Umeå

Utforska andra premiumkabinalternativ för ditt flyg till Umeå

Vilka bolag flyger till Umeå?

Här kan du se ett urval av de mest populära och billigaste flygbolagen för flyg till Umeå

Vilka bolag flyger till Umeå?

För flygresor till Umeå från Sverige, kommer momondos resenärer ofta flyga med ett av dessa populära flygbolag: Norwegian, Scandinavian Airlines, Braathens Regional Aviation eller Ryanair. Beroende på vilken flygplats i Sverige som du flyger från kommer du antagligen kunna hitta flyg med ett av dessa populära flygbolag.

Flyg med Braathens Regional Aviation till Umeå

Braathens Regional Aviation flyger till Umeå omkring 18 gånger under en genomsnittlig vecka. Var du flyger från kommer att avgöra vilken typ av erbjudanden du kan hitta med Braathens Regional Aviation, men priser så låga som 872 kr har hittats för Stockholm-Bromma till Umeå. Braathens Regional Aviation har fått ett betyg på 10,0/10 från momondos användaromdömen.

Flyg med Scandinavian Airlines till Umeå

Scandinavian Airlines (7,2/10, 333 omdömen) är även det ett populärt val för flyg till Umeå med erbjudanden så låga som 587 kr från Stockholm Arlanda tur och retur. Då Scandinavian Airlines i genomsnitt har 25 flyg som avgår till Umeå varje vecka kan priserna variera avsevärt beroende på avgångsplats och tillgänglighet.


Flygplatser nära Umeå

Nedan hittar du alla flygplatser i Umeå tillsammans med avståndet från stadens centrum

Billiga flyg till Umeå landar på Umeå City Airport som ligger i området Alvik beläget fyra kilometer sydöst om stadens centrum. Flygplatsen är liten och du tar dig igenom terminalen och bagageupphämtningen på ungefär en kvart. Om du är hungrig kan du göra ett stopp på flygplatsens café där du kan prova på olika norrländska maträtter. Du tar dig enkelt från flygplatsen in till staden antingen med flygbussarna eller med bil. Flygbussar såväl som taxibilar väntar utanför flygplatsen vid varje flygs ankomst. Det finns även hyrbilsalternativ på flygplatsen för dig som hellre kör själv.


Populära flygresor till Umeå

De snabbaste rutterna och de billigaste flygen till Umeå som hittats av användare
Flyg från Paris till Umeå
Snabbaste flygtid6t 10m
Billigaste pris1 759 kr
Flyg från Stockholm till Umeå
Snabbaste flygtid1t 05m
Billigaste pris947 kr
Flyg från Wien till Umeå
Snabbaste flygtid9t 20m
Billigaste pris2 113 kr
Flyg från Frankfurt till Umeå
Snabbaste flygtid5t 45m
Billigaste pris2 113 kr
Flyg från München till Umeå
Snabbaste flygtid7t 45m
Billigaste pris1 811 kr
Flyg från Berlin till Umeå
Snabbaste flygtid12t 40m
Billigaste pris1 894 kr
Flyg från Amsterdam till Umeå
Snabbaste flygtid4t 10m
Billigaste pris2 477 kr
Flyg från Göteborg till Umeå
Snabbaste flygtid5t 35m
Billigaste pris1 509 kr
Flyg från Düsseldorf till Umeå
Snabbaste flygtid6t 20m
Billigaste pris1 925 kr
Flyg från Zürich till Umeå
Snabbaste flygtid10t 45m
Billigaste pris4 590 kr
Flyg från Detroit till Umeå
Snabbaste flygtid20t 40m
Billigaste pris7 015 kr
Flyg från London till Umeå
Snabbaste flygtid9t 25m
Billigaste pris1 488 kr
Flyg från Philadelphia till Umeå
Snabbaste flygtid15t 20m
Billigaste pris11 792 kr
Flyg från Basel till Umeå
Snabbaste flygtid12t 00m
Billigaste pris3 070 kr
Flyg från Hamburg till Umeå
Snabbaste flygtid35t 20m
Billigaste pris5 360 kr
Flyg från Innsbruck till Umeå
Snabbaste flygtid24t 05m
Billigaste pris5 599 kr
Flyg från Helsingfors till Umeå
Snabbaste flygtid3t 00m
Billigaste pris1 280 kr
Flyg från Bristol till Umeå
Snabbaste flygtid29t 00m
Billigaste pris4 964 kr
Flyg från Genève till Umeå
Snabbaste flygtid9t 55m
Billigaste pris2 342 kr
Flyg från Salzburg till Umeå
Snabbaste flygtid8t 20m
Billigaste pris5 735 kr

Så tar du dig runt i Umeå

Umeås kollektivtrafik består av lokalbussar vars linjer tar dig till stadens olika områden. Tänk på att du inte kan köpa biljett med kontanter ombord på bussen, men det går bra att betala via telefonen eller med kort. Om du bor i centrala Umeå kan du enkelt ta dig runt stadskärnan till fots. Planerar du istället att upptäcka Umeås omkringliggande områden kan det vara en bra idé att hyra en bil för att lättast ta dig fram.

Umeå är känd för att vara en mycket cykelvänlig stad och lokalbefolkningen tar sig fram med cykel under sommar såväl som vinter. Det finns cykelvägar överallt i staden och eftersom dessa är separata från bilvägarna är det både ett säkert och trevlig färdmedel. Du kan till och med cykla till flygplatsen som erbjuder en särskild cykelförvaring för resenärer.


Visumkrav för att besöka Umeå

Om du reser till Umeå från ett annat EU-land behöver du varken ha med dig pass eller visum för din resa. Däremot behöver du uppvisa legitimation inför flygningen. Denna legitimation kan bestå av antingen pass eller nationellt id-kort. Det nationella id-kortet utfärdas av polismyndigheten och ska inte förväxlas med ett vanligt id-kort eller körkort. Om du reser till Umeå med inrikesflyg från Sveriges övriga orter bör du kolla upp med ditt flygbolag vilka resehandlingar du behöver ha med dig och vilken typ av legitimation som krävs då olika flygbolag har olika bestämmelser. Innan en resa från utlandet ska du alltid kolla upp pass- och visumbestämmelser på landets migrationsmyndigheters hemsida på nätet eller hos landets ambassad i din stad. Detta eftersom regler angående visum och pass alltid kan komma att ändras.


Börja planera din resa till Umeå


De bästa sakerna att se och göra i Umeå

När du är i Umeå ska du inte missa stadens stora kulturella utbud. Gör ett besök till Guitars – The Museum, Umedalens skulpturpark och Bildmuseet. Passa även på att göra en utflykt till Grössjöns naturreservat för vackra omgivningar.

Packa med dig kläder och skor för att kunna vara ute i naturen.

Om du har en utländsk telefon bör du skaffa ett lokalt SIM-kort för att slippa onödiga kostnader.

Ja det går utmärkt.

Nej, men om du äter på restaurang kan du avrunda uppåt.


Varför använda momondo?

Det går snabbt och enkelt att hitta flyg till Umeå ​​på momondo. Vi söker efter och visar dig många flygalternativ från olika flygbolag och resebyråer. Du kan sedan använda våra filter för att begränsa din sökning tills du har hittat det mest passande flyget till Umeå ​​för just dig.

Du kan filtrera alla flygsökningar till Umeå ​​på momondo för att endast se alternativen som erbjuder flexibla bokningspolicyer.

När du söker efter flyg till Umeå hjälper momondo dig att hitta rätt flyg genom att erbjuda användbara filter för att begränsa ditt val av flyg. Flygen kan filtreras utifrån flera faktorer så som flygbolag, flygplats och pris – men även efter andra kriterier som flygplanstyp och betalningsmetod.

Om du endast gör research efter potentiella flyg till Umeå erbjuder momondo en användbar prisbevakningsfunktion som följer priserna för flyg till Umeå och notifierar dig så fort de ändras.


Därför väljer resenärer att använda momondo
Flexibelt resande
momondo förstår behovet av flexibilitet, och därför vi har ett specifikt filter för flyg utan ändringsavgifter.
Expertinformation
Datadrivna insikter utformade för att hjälpa dig hitta ett bra flygerbjudande. Från den billigaste tiden att flyga till hur långt i förväg du ska boka.
Prisbevakning
Bevaka priset för din föredragna flygrutt och få ett meddelande när det ändras.