Hitta billiga flyg till Umeå från 428 kr

1 vuxen
0 väskor
Från?
Till?
tis 12/12
tis 19/12

Tillgängliga erbjudanden från över 900 resesidor.

Om flyg till Umeå

Översiktsinformation om flygpriser, flyglängd och flygbolag för Umeå

Bästa priset för enkelresa

428 kr

Bästa priset för tur- och returresa

1 117 kr

Snabbast flygtid

1t 00m

Flygs av

4 flygbolag
Det bästa priset för enkelflyg till Umeå från Sverige under de senaste 72 timmarna är 428 kr (Stockholm Arlanda till Umeå).
Det bästa priset för tur- och returflyg till Umeå från Sverige under de senaste 72 timmarna är 1 117 kr (Stockholm Arlanda till Umeå).
Det snabbaste flyget till Umeå från Sverige tar 1t 00m (Stockholm Arlanda till Umeå).
Det finns 4 flygbolag som flyger till och från Umeå, inklusive Lufthansa, Scandinavian Airlines och Braathens Regional Aviation.

Trender för flygresor till Umeå

Utforska inblicksdata för ditt flyg till Umeå och lägg upp den ultimata resplanen

Vilken är den billigaste månaden att flyga till Umeå?

Om du inte har möjlighet att resa till Umeå i mars är det också billigt att flyga i februari. För den här månaden kan du hitta prser på momondo runt 866 kr.

Vilket är det absolut billigaste flyget till Umeå?

Användare som bokade resor till Umeå från Stockholm hittade flyg som var 81 % billigare än det genomsnittliga priset för flyg till Umeå. För att hitta det billigaste priset till Umeå från din plats kan du använda momondos Flygplats-till-flygplats prisguide.
Se priser från:

Vilken är den billigaste dagen för flygavgångar till Umeå?

Den billigaste veckodagen att flyga till Umeå är en fredag då du kan hitta priser så låga som 905 kr. Detta bero ofta på att det är lägre efterfrågan på flyg denna veckodag. Om dina resplaner är flexibla gör du bäst i att undvika avgångar en lördag eftersom biljettpriserna då i genomsnitt ligger runt 1 207 kr. Dessa priser kan dock ändras så se till att ställa in prisuppdateringar för flyg till Umeå.

Vilken är den billigaste tiden på dygnet för avgående flyg till Umeå?

Det är billigast att flyga på kvällen från Sverige till Umeå då du kan hitta flygpriser för så lite som 900 kr. Att flyga till Umeå på kvällen är idealt eftersom det inte är så många som reser då. Försök att inte köpa biljetter på eftermiddagen eftersom de ligger runt 1 185 kr. Dessa priser kan naturligtvis variera beroende på årstid och vilken flygplats du flyger till.

Hur lång tid tar det att flyga till Umeå?

Den genomsnittliga flygtiden från Sverige till Umeå beror på vilken flygplats du flyger från och var du landar. Att flyga från Stockholm Arlanda till Umeå tar i genomsnitt 1t, medan att flyga från Göteborg Landvetter till Umeå i genomsnitt ligger på 3t 10m. Umeå är den mest populära flygplatsen i Umeå.

Hur långt i förväg bör jag boka mitt flyg till Umeå?

Sannolikheten att du hittar billiga flyg till Umeå från Sverige är större om du bokar 46 dagar innan ditt avresedatum. Generellt sett kan du förvänta dig att hitta flyg till Umeå för ungefär 996 kr om du gör din sökning 46 dagar innan.

Billigaste flygen till flygplatser i Umeå

Hitta de billigaste flygen till dessa flygplatser i Umeå från din närmsta stad eller flygplats
Stockholm Arlanda flygplats
Umeå

BILLIGASTE RUTTEN FRÅN Stockholm TILL Umeå

Stockholm Arlanda flygplats (ARN) till Skellefteå (SFT)

Vanligtvis är flyg till Umeå från Stockholm billigare än att flyga från Stockholm Arlanda till Skellefteå, vilket i genomsnitt kostar 961 kr

DEN BILLIGASTE MÅNADEN ATT FLYGA FRÅN UMEÅ TILL STOCKHOLM ARLANDA FLYGPLATSjanuari17% billigareAtt flyga från Stockholm Arlanda flygplats till Umeå kostar i genomsnitt bara 856 kr i januari
DEN DYRASTE MÅNADEN ATT FLYGA TILL UMEÅ FRÅN STOCKHOLM ARLANDA FLYGPLATSjuni34% dyrareDet kostar omkring 1 378 kr för flyg till Umeå från Stockholm Arlanda flygplats i juni
DEN MEST POPULÄRA MÅNADEN ATT FLYGA TILL UMEÅ FRÅN STOCKHOLM ARLANDA FLYGPLATSmars429% fler användare besökteFler momondo-användare sökte efter flyg till Umeå från Stockholm Arlanda flygplats i mars än någon annan månad

Vanliga frågor om att flyga till Umeå

Resor till Umeå är särskilt populära under sommarmånaderna, då vädret är som varmast, samt under den vackra vintern. Under sommaren är det midnattssolen och temperaturer på över 20 grader som lockar besökare och under vintern norrsken och skidåkning. Oavsett om du åker under sommar eller vinter är det den vackra naturen som utgör det största dragplåstret! Beroende på om du reser under hög- eller lågsäsong påverkas priserna på flygresor till Umeå och resor med hotell.

När är det billigast att boka flyg till Umeå? Billiga flyg till Umeå hittar du i mars och maj, innan och efter högsäsongerna. Den billigaste rutten från Stockholm avgår från Bromma flygplats. För att få din flygstol till ett billigt pris bör du boka 60 dagar innan avgång istället för att vänta till sista minuten.

Finns det en alternativ flygplats i närheten av Umeå?

De som flyger till Umeå kan potentiellt hitta bättre priser för Örnsköldsvik flygplats(78 km från stadskärnan i Umeå), Skellefteå flygplats(97 km från stadskärnan i Umeå), Lycksele flygplats(110 km från stadskärnan i Umeå) eller Kramfors Höga Kusten flygplats(151 km från stadskärnan i Umeå) beroende på månad och avgångsflygplats.

Finns det ett billigare alternativ för att flyga till Umeå?

Den billigaste flygplatsen i närheten av Umeå är generellt Skellefteå flygplats med ett genomsnittspris på 737 kr/person. Dessa priser varierar beroende på var resenärerna kommer ifrån. Resenärer som vill spara pengar kan ta en titt på momondos Flygplats-till-flygplats prisguide.

När uppdaterade momondo senast priserna för flyg till Umeå flygplats?

Priserna för flyg till Umeå flygplats uppdaterades senast idag.

Hur många bolag söker momondo efter flyg till Umeå flygplats?

Antalet tillgängliga bolag för flyg till Umeå flygplats är 4 från och med december. 2023.

Hur gammal måste man vara för att flyga till Umeå flygplats?

Minimiåldern för att ett barn ska få flyga ensam är fem år, men flygbolag som erbjuder tjänster för ensamkommande barn (UNMR) kan ha sina egna åldersbegränsningar, t.ex. bestämmelser om flygets längd, tidpunkter och mellanlandningar. Det rekommenderas att du kontrollerar med det flygbolag du bokar med för resor till Umeå flygplats

Vilket dokument eller ID-handling behöver jag för att flyga till Umeå flygplats?

De rese- och hälsodokument du behöver för din resa till Umeå flygplats kan skilja sig åt beroende på din resplan och personliga situation. Vanligtvis bör du ha flera dokument till hands, t.ex. ett nationellt ID-kort eller körkort och ett pass som är giltigt i sex månader efter din planerade ankomst till Umeå flygplats. Det är alltid bra att rådfråga ditt flygbolag eller en betrodd tredje part, t.ex. IATA.


Hitta billiga flygbiljetter till Umeå

Spana in några av de bästa priserna som momondo-användare nyligen hittat för flygplatser i Sverige till Umeå
Scandinavian Airlines
5 jan.
ARN07:35Stockholm Arlanda
1t 05m
UME08:40Umeå
8 jan.
UME16:05Umeå
1t 05m
ARN17:10Stockholm Arlanda
1 117 kr
Hitta liknande
Scandinavian Airlines
3 jan.
ARN07:35Stockholm Arlanda
1t 05m
UME08:40Umeå
15 jan.
UME16:05Umeå
1t 05m
ARN17:10Stockholm Arlanda
1 190 kr
Hitta liknande
Flera flygbolag
7 jan.
ARN08:20Stockholm Arlanda
1t 00m
UME09:20Umeå
13 jan.
UME06:50Umeå
1t 10m
ARN08:00Stockholm Arlanda
1 273 kr
Hitta liknande
Norwegian
20 dec.
ARN08:20Stockholm Arlanda
1t 00m
UME09:20Umeå
21 dec.
UME06:45Umeå
1t 05m
ARN07:50Stockholm Arlanda
1 284 kr
Hitta liknande
Norwegian
29 dec.
ARN08:20Stockholm Arlanda
1t 00m
UME09:20Umeå
3 jan.
UME06:45Umeå
1t 05m
ARN07:50Stockholm Arlanda
1 357 kr
Hitta liknande
Norwegian
1 jan.
ARN08:20Stockholm Arlanda
1t 00m
UME09:20Umeå
7 jan.
UME20:45Umeå
1t 05m
ARN21:50Stockholm Arlanda
1 367 kr
Hitta liknande

Hitta de billigaste enkelbiljetterna till Umeå

Om du letar efter enkelbiljetter från Sverige till Umeå, visa några av våra erbjudanden nedan av Braathens Regional Aviation, Norwegian och Scandinavian Airlines
Norwegian
10 jan.
ARN14:40Stockholm Arlanda
1t 00m
UME15:40Umeå
Norwegian
18 jan.
ARN14:40Stockholm Arlanda
1t 00m
UME15:40Umeå
Norwegian
31 dec.
ARN08:20Stockholm Arlanda
1t 00m
UME09:20Umeå

Så tar du dig runt i Umeå

Umeås kollektivtrafik består av lokalbussar vars linjer tar dig till stadens olika områden. Tänk på att du inte kan köpa biljett med kontanter ombord på bussen, men det går bra att betala via telefonen eller med kort. Om du bor i centrala Umeå kan du enkelt ta dig runt stadskärnan till fots. Planerar du istället att upptäcka Umeås omkringliggande områden kan det vara en bra idé att hyra en bil för att lättast ta dig fram.

Umeå är känd för att vara en mycket cykelvänlig stad och lokalbefolkningen tar sig fram med cykel under sommar såväl som vinter. Det finns cykelvägar överallt i staden och eftersom dessa är separata från bilvägarna är det både ett säkert och trevlig färdmedel. Du kan till och med cykla till flygplatsen som erbjuder en särskild cykelförvaring för resenärer.


Visumkrav för att besöka Umeå

Om du reser till Umeå från ett annat EU-land behöver du varken ha med dig pass eller visum för din resa. Däremot behöver du uppvisa legitimation inför flygningen. Denna legitimation kan bestå av antingen pass eller nationellt id-kort. Det nationella id-kortet utfärdas av polismyndigheten och ska inte förväxlas med ett vanligt id-kort eller körkort. Om du reser till Umeå med inrikesflyg från Sveriges övriga orter bör du kolla upp med ditt flygbolag vilka resehandlingar du behöver ha med dig och vilken typ av legitimation som krävs då olika flygbolag har olika bestämmelser. Innan en resa från utlandet ska du alltid kolla upp pass- och visumbestämmelser på landets migrationsmyndigheters hemsida på nätet eller hos landets ambassad i din stad. Detta eftersom regler angående visum och pass alltid kan komma att ändras.


De bästa sakerna att se och göra i Umeå

Intresserad av sevärdheter i Umeå?

När du är i Umeå ska du inte missa stadens stora kulturella utbud. Gör ett besök till Guitars – The Museum, Umedalens skulpturpark och Bildmuseet. Passa även på att göra en utflykt till Grössjöns naturreservat för vackra omgivningar.

Vad bör jag packa för min resa?

Packa med dig kläder och skor för att kunna vara ute i naturen.

Ska jag skaffa ett lokalt eller internationellt SIM-kort?

Om du har en utländsk telefon bör du skaffa ett lokalt SIM-kort för att slippa onödiga kostnader.

Kan jag dricka kranvattnet?

Ja det går utmärkt.

Ska jag dricksa i Umeå?

Nej, men om du äter på restaurang kan du avrunda uppåt.


Varför använda momondo?

Varför ska jag använda momondo för att hitta ett flygerbjudande till Umeå?

Det går snabbt och enkelt att hitta flyg till Umeå ​​på momondo. Vi söker efter och visar dig många flygalternativ från olika flygbolag och resebyråer. Du kan sedan använda våra filter för att begränsa din sökning tills du har hittat det mest passande flyget till Umeå ​​för just dig.

Kan jag hitta flyg till Umeå ​​med flexibla bokningspolicys på momondo?

Du kan filtrera alla flygsökningar till Umeå ​​på momondo för att endast se alternativen som erbjuder flexibla bokningspolicyer.

Hur kan momondo hjälpa mig hitta flyg till Umeå?

När du söker efter flyg till Umeå hjälper momondo dig att hitta rätt flyg genom att erbjuda användbara filter för att begränsa ditt val av flyg. Flygen kan filtreras utifrån flera faktorer så som flygbolag, flygplats och pris – men även efter andra kriterier som flygplanstyp och betalningsmetod.

Jag är inte riktigt redo att boka ett flyg till Umeå ​​just nu. Kan momondo meddela mig om priserna ändras?

Om du endast gör research efter potentiella flyg till Umeå erbjuder momondo en användbar prisbevakningsfunktion som följer priserna för flyg till Umeå och notifierar dig så fort de ändras.


Ett enklare sätt att hantera din resa till Umeå

Vi gör det superenkelt att schemalägga, organisera och resa med vänner och familj. Trips är gratis – och tillgängligt för dig oavsett var du bokar.