Flyg till Kosovo

Tur & retur
1 vuxen
Ekonomi
Från?
Till?
lör 22/1
lör 29/1

Tillgängliga erbjudanden från över 900 resesidor.

Varning om resebegränsningar

Utbrottet av COVID-19 (coronaviruset) kan påverka resor från Sverige till Kosovo.
Visa nuvarande reserestriktioner för Kosovo

De billigaste flygen till städer i Kosovo

Klicka på städerna nedan för att ta reda på när det är billigast att flyga till Kosovo från Sverige
Pristina
Pristina

Användbar information om ditt flyg till Kosovo

Få uppdaterade svar på några av de vanligaste frågorna om att flyga till Kosovo
 • What is the cheapest flight to Kosovo?

  If you are looking to fly to Kosovo for less, look to airlines like Wizz Air, easyJet, and SAS, with prices starting at 722 kr, 779 kr, and 889 kr respectively.

 • Vilka flygbolag flyger till Kosovo?

  Austrian Airlines är det mest populära flygbolaget som flyger till Kosovo, och 32% av våra användare väljer att flyga med dem för att ta sig till Kosovo. Andra populära val inkluderar Norwegian och Turkish Airlines. Det finns för närvarande totalt 10 olika flygbolag som flyger till Kosovo.

 • Hur långt är flyget från Sverige till Kosovo?

  Flygtiderna varierar beroende på vilken flygplats i Sverige du flyger från och vilken flygplats i Kosovo du landar på. Om du till exempel flyger från Stockholm Arlanda till Pristina tar det i genomsnitt 10t 30m. Och andra sidan tar rutten Göteborg Landvetter till Pristina generellt omkring 11t 15m. Tänk på att det snabbaste alternativet alltid är ett direktflyg, så ta en titt på momondo för att se om det finns några lediga alternativ för din rutt.

 • Vilken är det mest populära flygplatsen att flyga till i Kosovo?

  100% av våra användare på momondo som rest till Kosovo under det senaste året valde att flyga till Pristina under året som gått, vilket gör den till den mest populära flygplatsen i Kosovo. Pristina ligger nära Pristina.

 • Hur mycket kostar flyg till Kosovo?

  I genomsnitt kostar ett flyg till Kosovo 2 818 kr per biljett. Vi har dock haft användare som hittat flyg till Kosovo för så lite som 475 kr. Om du inte lyckas hitta en flygbiljett för 475 kr, men en för 2 462 kr eller mindre kan detta fortfarande ses som ett bra erbjudande. Tänk på att flygkostnaderna varierar beroende på var du flyger från, vilken tid på året du reser och vilket flygbolag du reser med.


Kan jag flyga till Kosovo från Sverige i nuläget?

Informationen baseras på reserestriktioner från Sverige till Kosovo

De flesta besökare från Sverige måste kunna uppvisa ett negativt COVID-19 testresultat och/eller sitta i karantän vid ankomst till Kosovo.

Testkrav för COVID-19
Besökare från Sverige måste uppvisa ett negativt RT-PCR (NAAT)-test taget inom 48 timmar innan avgången till Kosovo.

Karantänskrav
Besökare från Sverige behöver inte sitta i karantän vid ankomst till Kosovo.

Kan jag flyga tillbaka till Sverige från Kosovo?

Returresa till Sverige från Kosovo

Testkrav för COVID-19
Besökare från Kosovo måste uppvisa ett negativt RT-PCR (NAAT)-test taget inom 48 timmar innan avgången till Sverige.

Karantänskrav
Besökare från Kosovo behöver inte sitta i karantän vid ankomst till Sverige.

Om du redan planerar att resa till Kosovo inom en snar framtid rekommenderas det att du håller dig uppdaterad gällande rådande restriktioner och följer lämpliga säkerhetsåtgärder när du vistas på offentliga platser.

Populära städer och sevärdheter

Planerar du att besöka Kosovo? Kolla in dessa städer och ägna dig åt att se några av de mest populära sevärdheterna i landet

De senaste flygen hittade till populära städer i Kosovo

Hitta flyg till dessa populära städer i Kosovo, från din närmsta flygplats.

Billiga flyg till Kosovo

Dessa rutter har de billigaste flygen till Kosovo som hittats av momondos användare i Sverige
AvgårDestinationBäst tidBästa pris
GöteborgPristina11t 15m938 kr
StockholmPristina10t 30m1 173 kr
JönköpingPristina18t 15m10 156 kr

De bästa sakerna att se och göra i Kosovo

Resor till Kosovo är som mest populära under sommaren och under jul- och nyårsledigheten i december. Under dessa perioder är det som dyrast att boka flyg till Kosovo. Även resor med hotell påverkas av högsäsongens popularitet. Sommaren bjuder på varmt väder och ett perfekt tillfälle att upptäcka landets natur; särskilt populärt är det att vandra uppe i bergen. Annars är det många som vill ta sig till huvudstaden Pristina. Där finns det många kulturella och historiska sevärdheter att upptäcka. Om du vill undvika de högsta priserna kan du istället boka flyg till Kosovo under tidig vår. Vädret är kyligare under denna tid men om du packar bra kläder kan du ända upptäcka städernas sevärdheter. Under tidig vår kan du dessutom hitta billiga flyg till Kosovos skidorter. Även om hotellpriserna i dessa orter är som högst just under vintern så kan du balansera detta med billiga flygbiljetter till Kosovo. Hos momondo kan du jämföra priser på flygresor till Kosovo i priskalendern på nätet. När du söker online kan du även jämföra olika flygbolags rutter och priser på olika antal mellanlandningar under resan.

Vilka flygbolag flyger direkt till Kosovo?

Du kan flyga direkt till Kosovo från Sverige med SAS. Denna flyglinje avgår från Arlanda Flygplats i Stockholm och landar på Pristina International Airport i Pristina. Därifrån kan du flyga vidare till andra orter. Du kan även resa med Austrian Airlines och mellanlanda i Wien eller med Norwegian och mellanlanda i Oslo.

Hur många timmar tar det att flyga till Kosovo?

Om du flyger direkt från Sverige till Kosovo tar det ungefär 3 timmar.

Vilken tid på året ska man resa till Kosovo?

Kosovo är ett populärt resmål året om då både sommar och vinter bjuder på härligt väder och roliga aktiviteter. När du ska boka flyg till Kosovo beror på vilken typ av väder och aktiviteter du vill ägna dig åt under din semester. Under sommarhalvåret är det perfekt väder för att vandra i Rugova- och Sharbergens vackra natur och du kan vänta dig temperaturer på runt 25 grader. Under vintern är det till skidorterna som du ska åka för att njuta av vackra skidbackar på de snöklädda bergen.

Kan man resa till Kosovo utan pass eller visum?

När du reser till Kosovo för en vistelse som är under 90 dagar behöver du inte något visum, men för längre vistelser får du vända dig till landets ambassad. Tänk på att Kosovo inte erkänns som ett land av Serbien, så om du reser direkt från Kosovo vidare till Serbien kan du få problem vid inresan i landet. Du behöver ha med dig ett giltigt pass vid inresan till Kosovo.


Internationella flygrutter till Kosovo

Jämför flyg till och från närmaste flygplatser för att hitta billiga flygbiljetter och passande avresetider
Flyg från Göteborg till Pristina
Snabbast flygtid11t 15m
Billigaste pris938 kr
Flyg från Stockholm till Pristina
Snabbast flygtid10t 30m
Billigaste pris1 173 kr

Hitta flyg till Kosovo

Välj en flygdestination nedan

Börja planera din resa till Kosovo