Flyg Europa Tyskland

Flyg till Tyskland

Tur & retur
Ekonomi
Wichita (ICT)
Frankfurt (FRA)
fre 23/7
fre 30/7
Alla månader
Jämför momondo med |

Varning om resebegränsningar

Utbrottet av COVID-19 (coronaviruset) kan påverka resor till Tyskland.
Visa nuvarande reserestriktioner för Tyskland

De billigaste flygen till städer i Tyskland

Klicka på städerna nedan för att ta reda på när det är billigast att flyga till Tyskland från Sverige
Frankfurt
Berlin

Bästa tiden att flyga till Tyskland

Tänk på att priserna för flyg till Tyskland varierar beroende på vilken stad och flygplats du väljer att flyga till, samt vilken månad du väjer att resa.

Mest populära staden i Tyskland

34% av momondos användare som flyger till Tyskland tenderar att landa iBerlin. Det genomsnittliga priset för flyg till Berlin är 118 kr.


Användbar information om ditt flyg till Tyskland

Få uppdaterade svar på några av de vanligaste frågorna om att flyga till Tyskland

Vilka är de populäraste städerna att besöka i Tyskland?

Tyskland är fullt av spännande städer att besöka om du är intresserad av att resa runt i landet. Majoriteten av våra användare (786%) besöker Berlin mest av alla landets städer, men andra populära destinationer i Tyskland är Frankfurt och Düsseldorf.

Vilka sevärdeheter finns det i Tyskland?

Det finns många olika sevärdheter i Tyskland, men de flesta av momondos användare tycker att Zoologiska trädgården, Brandenburger Tor, Spyker Castle och Alexanderplatz är de mest intressanta platserna att besöka i landet.

Vilken är den bästa flygplatsen att landa på för att besöka Zoologiska trädgården?

Den närmsta flygplatsen till Zoologiska trädgården är Berlin flygplats som ligger i Berlin. Om du planerar att besöka eller bo i detta område är det smidigast att flyga till Berlin flygplats.

Vilket är det billigaste flyget till Tyskland?

Om du vill flyga till Tyskland så billigt som möjligt ta då en titt på flygbolag som Ryanair, Lauda och easyJet med priser från 83 kr, 116 kr respektive 212 kr.


Vilka är de rådande reserestriktionerna för Tyskland?

Inreserestriktioner

Tyskland har begränsat inresor för resenärer från länder utanför europeiska ekonomiska samarbetsområdet, med undantag för tyska medborgare, personer med uppehållstillstånd och innehavare av D-visum samt personer med särskilda undantag (se nedan). Tyskland har begränsat alla passagerarflyg från Storbritannien. För att kunna resa till Tyskland med undantagen transport behöver brittiska medborgare som är bosatta i Tyskland uppvisa bevis på uppehållstillstånd. Om de ännu inte har ett uppehållstillstånd måste de tillhandahålla trovärdiga bevis för att de är bosatta i Tyskland. Detta kan inkludera ett adressregistreringscertifikat (Meldebescheinigung), ett hyresavtal, en elräkning i deras namn eller ett ansökningsintyg (Fiktionsbescheinigung). Från och med den 25 juni 2020 får resenärer från Österrike, Belgien, Bulgarien, Kroatien, Tjeckien, Cypern, Danmark, Estland, Finland, Frankrike, Grekland, Ungern, Island, Irland, Italien, Lettland, Liechtenstein, Litauen, Luxemburg, Malta, Nederländerna, Norge, Polen, Portugal, Slovakien, Slovenien, Spanien och Sverige komma in i landet. Tyskland har också upphävt inreserestriktionerna för resenärer från följande länder: Australien, Nya Zeeland, Singapore, Thailand och Uruguay. Resenärer måste ha tillbringat minst 2 veckor i ovannämnda länder innan de flyger till Tyskland. Inreserestriktionerna för Kina, Japan, Sydkorea, Hongkong och Macao kommer också att upphävas om detta kan avtalas på ömsesidig grund. Listan kommer att ses över varannan vecka. Inresa från ett tredje land är möjlig för resenärer som kan visa upp ett viktigt skäl för inresa. Förteckningen över viktiga skäl omfattar tyska medborgare och EU-medborgare samt alla tredjelandsmedborgare med uppehållsrätt i Tyskland. Det omfattar även hälso- och sjukvårdspersonal, hälsoforskare, utbildade arbetstagare vars ekonomiska verksamhet är nödvändig och inte kan skjutas upp eller utövas från utlandet, frakt- och transportpersonal, säsongsarbetare, studenter som inte kan fortsätta sina studier från utlandet, resenärer på besök av brådskande familjeskäl, diplomater och personal vid internationella organisationer och personer som mellanlandar i Tyskland. Resenärer som reser in i Tyskland efter att ha vistats i ett särskilt riskområde utomlands under de senaste 14 dagarna måste genomgå obligatorisk testning för COVID-19. Den tyska regeringen uppdaterar regelbundet sin lista över riskområden. Se arkivet på engelska längst ner på Robert Koch Institutes hemsida för den senast uppdaterade listan.

Inträdeskrav

Resande från Albanien, Andorra, Bolivia, Bosnien och Hercegovina, Brasilien, Colombia, Tjeckien, Egypten, Estland, Iran, Irland, Israel, Kosovo, Lettland, Libanon, Litauen, Mexiko, Montenegro, Nordmakedonien, Palestinska territoriet, Panama, Portugal , Serbien, Slovenien, Sydafrika, Spanien, Förenade Arabemiraten, Storbritannien eller USA måste ha ett läkarintyg med ett negativt COVID-19-testresultat utfärdat inom 48 timmar före ankomst. Godkända tester är: Antigen-, PCR-, RT-LAMP- och TMA-tester. Barn under 6 år är undantagna från att presentera ett COVID-19 testresultat. Resenärer som kommer in i Tyskland från ett annat land och har besökt ett högriskområde under de senaste tio dagarna, måste göra en digital registrering före resan.

Karantänskrav

Kraven på karantän i Tyskland varierar beroende på delstat. Alla inresande från högriskområden (över 50 fall per 100 000 invånare) måste fullfölja 10 dagars karantän vid ankomst till Tyskland. Efter 5 dagar är det möjligt att undslippa resterande karantänsdagar med ett negativt test. Mer information finns att läsa här. I de flesta delstater innebär ett negativt provsvar tidigast efter fem dagar att karantän i hemmet inte längre krävs. I vissa delstater krävs dessutom att undantag från karantänsplikten ska lämnas in med ett negativt provsvar.

Transiteringsregler

Resenärer som reser genom Tyskland från Brasilien, Irland, Portugal, Sydafrika eller Storbritannien måste ha ett läkarintyg med ett negativt COVID-19-testresultat utfärdat inom 48 timmar före ankomst. Godkända tester är: Antigen-, PCR-, RT-LAMP- och TMA-tester. Certifikatet måste vara på engelska, franska eller tyska. Barn under 6 år är undantagna från att presentera ett COVID-19 testresultat.

Om du redan planerar att resa till Tyskland inom en snar framtid rekommenderas det att du håller dig uppdaterad gällande rådande restriktioner och följer lämpliga säkerhetsåtgärder när du vistas på offentliga platser.

Populära städer och sevärdheter

Planerar du att besöka Tyskland? Kolla in dessa städer och ägna dig åt att se några av de mest populära sevärdheterna i landet
Berlin

Alexanderplatz
Charlottenburgs slott
Brandenburger Tor
Mercedes-Benz Arena Berlin
Deutsche Oper Berlin
Frankfurt

Fester Hall
Alte Oper
Tower of Europe
Commerzbank-Arena
Eissporthalle Frankfurt
Düsseldorf

ESPRIT arena
Königsallee
Carlsplatz
Düsseldorfer Schloss
Rheinturm
München

Theresienwiese
Marienplatz
Olympiapark
Münchens Olympiastadion
Englischer Garten
Hamburg

Harburger Theater
Hamburger Rathaus
Sammlung Falckenberg
Teater Neue Flora
zoologisk trädgård
Stuttgart
Baden-Württemberg

Porsche-Arena
Carl-Zeiss Planetarium Stuttgart
Apollo Theater
Landesmuseum Württemberg
Gottlieb-Daimler-Gedächtnisstätte
Köln

Lanxess Arena
Mediapark
Gürzenich
Cologne City Hall
Odysseum
Nürnberg

Christmas market
Zeppelin Fält
Tiergarten Nürnberg
Main Square
Norisring
Hannover

Museum August Kestner
Hanover Zoo
AWD-Arena
Expo Park
San Mateo County Historical Museum
Bremen

Weser-Stadion
ÖVB Arena
Schütting
Klockan
Kunsthalle Bremen
Dortmund

Signal Iduna Park
Westfalenhallen
Djurpark Dortmund
Altes Hafenamt
Hansaplatz
Leipzig

BELANTIS - AbenteuerReich
Völkerschlachtdenkmal
Zoo Leipzig
Gewandhaus
Nikolaikirche

Billiga flyg till Tyskland

Dessa rutter har de billigaste flygen till Tyskland som hittats av momondos användare i Sverige
Avgår Destination Bästa pris
Stockholm Hamburg 635 kr
Malmö Berlin 1 174 kr
Umeå Berlin 1 713 kr
Linköping Frankfurt 1 809 kr
Växjö Düsseldorf 1 914 kr
Ronneby Berlin 1 966 kr
Skellefteå Frankfurt 2 375 kr
Luleå München 2 479 kr
Karlstad Frankfurt 2 609 kr
Ängelholm Berlin 3 897 kr

Flygresor till Tyskland

Många resor till Tyskland bokas under landets högsäsong. Den infaller under mitten och slutet av sommaren. Under denna period är det som varmast i landet, vilket gör det passande för badsemestrar och resor till landets norra kuststäder. Även under oktober månad är det många som väljer att resa till den populära festivalen Oktoberfest. Högsäsongen påverkar priser på flygbiljetter till Tyskland och på flygresor till Tyskland med hotell. Det är därför som dyrast att resa under slutet av sommaren samt under jul och nyår då många är lediga. Just i Tysklands större städer är det mysig julstämning med julshopping som råder i december vilket gör att det är dyrt att åka till bland annat Berlin, München och Hamburg under dessa datum. Däremot är det desto billigare att boka flyg till Tysklands semester- och badorter under vintermånaderna. Populära badorter i Tyskland är bland annat Kühlungsborn, Rostock och ön Hiddensee. Dessa ligger alla i norra delarna av landet som även är ett populärt område för friluftssemestrar. Hos momondo kan du jämföra priser på flyg till Tyskland mellan olika datum via priskalendern på nätet. Det gör det enkelt att hitta bra priser på resor om du har flexibla avgångsdatum. Du kan jämföra priser både på resor från Sverige till Tyskland samt inrikesresor när du använder online-funktionen.

Vilka flygbolag flyger direkt till Tyskland?

Du kan flyga direkt till flera av Tysklands större städer. Från Arlanda Flygplats i Stockholm kan du flyga direkt till Tegel Airport i Berlin med Lufthansa, easyJet och Norwegian. Från Arlanda Flygplats i Stockholm kan du även flyga direkt till Franz Josef Strauss Airport i München med Lufthansa, SAS och easyJet. Det finns även flyg till Tyskland med Eurowings till Hamburg Airport i Hamburg och med SAS och Lufthansa till Frankfurt Airport i Frankfurt.

Hur många timmar tar det att flyga till Tyskland?

Till norra Tyskland tar en resa knappt 2 timmar och till södra Tyskland lite drygt 2 timmar.

Vilken tid på året ska man resa till Tyskland?

Under sommarmånaderna kan det bli varmt i Tyskland, ända upp emot 30 grader. Det gör sommaren passande för resor till semesterorter kring Östersjön eller norra Tysklands sjöar. Där kan du njuta av sol och bad på stränderna. Stadssemestrar är bättre under vår och höst för att undvika alldeles för varma dagar under sommaren och kalla temperaturer under vintrarna. Under hösten infaller många event och festivaler, bland annat den stora Oktoberfest vilket lockar många besökare till landet.

Behöver man dricksa i Tyskland?

Om du är nöjd med servicen är det vanligt att man lämnar ungefär 10 % i dricks.

Kan jag dricka kranvattnet i Tyskland?

Ja, Tyskland har bra kranvatten.


Internationella flygrutter till Tyskland

Jämför flyg till och från närmaste flygplatser för att hitta de bästa priserna och dom bästa avgångstider
Flyg från Stockholm till Hamburg
Snabbaste flygtid
7t 50m
Billigast pris
635 kr
Flyg från Köpenhamn till Berlin
Snabbaste flygtid
0t 55m
Billigast pris
653 kr
Flyg från Malmö till Berlin
Snabbaste flygtid
4t 50m
Billigast pris
1 175 kr
Flyg från Umeå till Berlin
Snabbaste flygtid
7t 20m
Billigast pris
1 714 kr
Flyg från Linköping till Frankfurt
Snabbaste flygtid
11t 15m
Billigast pris
1 810 kr
Flyg från Växjö till Düsseldorf
Snabbaste flygtid
23t 55m
Billigast pris
1 914 kr
Flyg från Ronneby till Berlin
Snabbaste flygtid
17t 15m
Billigast pris
1 966 kr
Flyg från Skellefteå till Frankfurt
Snabbaste flygtid
7t 05m
Billigast pris
2 375 kr
Flyg från Luleå till München
Snabbaste flygtid
4t 45m
Billigast pris
2 479 kr
Flyg från Karlstad till Frankfurt
Snabbaste flygtid
11t 25m
Billigast pris
2 610 kr
Flyg från Jönköping till Frankfurt
Snabbaste flygtid
13t 55m
Billigast pris
5 306 kr
Flyg från Norrköping till Berlin
Snabbaste flygtid
7t 50m
Billigast pris
7 228 kr
Flyg från Örebro till Berlin
Snabbaste flygtid
26t 25m
Billigast pris
8 142 kr
Flyg från Lycksele till Hannover
Snabbaste flygtid
11t 35m
Billigast pris
10 281 kr
Visa mer

Flyg till regioner i Tyskland

Välj en flygdestination nedan

Flyg Europa Tyskland
 • Tur & retur
 • Enkelresa
 • Flera städer
 • Ekonomi
 • Premium ekonomi
 • Business
 • Första klass
 • Flera
Ekonomi
 • Ekonomi
 • Premium ekonomi
 • Business
 • Första klass
Ekonomi
 • Ekonomi
 • Premium ekonomi
 • Business
 • Första klass
Ekonomi
 • Ekonomi
 • Premium ekonomi
 • Business
 • Första klass
Ekonomi
 • Ekonomi
 • Premium ekonomi
 • Business
 • Första klass
Ekonomi
 • Ekonomi
 • Premium ekonomi
 • Business
 • Första klass
Ekonomi
 • Ekonomi
 • Premium ekonomi
 • Business
 • Första klass