Flyg Europa Spanien

Flyg till Spanien

Tur & retur
Ekonomi
Wichita (ICT)
Madrid (MAD)
fre 23/7
fre 30/7
Alla månader
Jämför momondo med |

Varning om resebegränsningar

Utbrottet av COVID-19 (coronaviruset) kan påverka resor till Spanien.
Visa nuvarande reserestriktioner för Spanien

De billigaste flygen till städer i Spanien

Klicka på städerna nedan för att ta reda på när det är billigast att flyga till Spanien från Sverige
Madrid
Málaga

Bästa tiden att flyga till Spanien

Tänk på att priserna för flyg till Spanien varierar beroende på vilken stad och flygplats du väljer att flyga till, samt vilken månad du väjer att resa.

Mest populära staden i Spanien

26% av momondos användare som flyger till Spanien tenderar att landa iMálaga. Det genomsnittliga priset för flyg till Málaga är 95 kr.


Användbar information om ditt flyg till Spanien

Få uppdaterade svar på några av de vanligaste frågorna om att flyga till Spanien

Vilka är de populäraste städerna att besöka i Spanien?

Bland momondos användare är den populäraste staden i Spanien Málaga, och besöks omkring 1 053% mer än någon annan stad i Spanien. Andra städer som resenärer ofta reser till är Alicante och Barcelona.

Vilka sevärdeheter finns det i Spanien?

Det finns många olika sevärdheter i Spanien, men de flesta av momondos användare tycker att Valle Gran Rey Beach, La Rambla, Plaça de Catalunya och Museo De Huelva är de mest intressanta platserna att besöka i landet.

Vilken är den bästa flygplatsen att landa på för att besöka Valle Gran Rey Beach?

Det smidigaste alternativet för att besöka Valle Gran Rey Beach är att flyga in till San Sebastián de La Gomera flygplats eftersom det är den närmsta flygplatsen till området.

Vilket är det billigaste flyget till Spanien?

Om du vill flyga till Spanien så billigt som möjligt ta då en titt på flygbolag som SAS, Iberia och British Airways med priser från 45 kr, 65 kr respektive 95 kr.


Vilka är de rådande reserestriktionerna för Spanien?

Inreserestriktioner

Spanien har öppnat sina gränser på nytt för resenärer från de flesta EU- och Schengenområdena. Inträde är dock fortfarande begränsat för resenärer som kommer från andra områden, med undantag för spanska medborgare och invånare, och de som åtföljer närstående familjemedlemmar. Spanien tillåter inte inresa för resenärer som har varit i Storbritannien, Brasilien och Sydafrika, innan den 16 mars som tidigast, med undantag för spanska medborgare och medborgare från Andorra. Från och med 22 juli får inte längre resenärer som anländer från Serbien resa in i Spanien. För resenärer som anländer utanför EU får endast följande kategorier av resenärer vistas i EU:s territorium: associerade stater i Schengenavtalet, Andorra, Monaco, Vatikanen eller San Marino. •Innehavare av en visering för längre tid som utfärdats av ett Schengenmedlemsland i en associerad stat som är medlem i Schengenområdet och som ska resa till detta land. •Hälso- och sjukvårdspersonal som kommer till Spanien för att arbeta. •Varor och transportpersonal i utövandet av sina uppgifter. •Diplomater, konsulära, internationella tjänstemän, militär personal, räddningstjänst och medlemmar av humanitära organisationer i utövandet av sina uppgifter. •Studerande som studerar i en av EU:s/Schengens medlemsstater och som har lämpligt visum eller motsvarande tillstånd och sjukförsäkring får resa in i landet 15 dagar före studiernas början. •Högkvalificerade arbetstagare, inklusive deltagare i idrottsevenemang på hög nivå som äger rum i Spanien. •Personer som reser av vederbörligen ackrediterade familjeskäl. •Personer som reser av vederbörligen ackrediterade humanitära skäl. •Invånare i Australien, Kanada, Georgien, Japan, Nya Zeeland, Rwanda, Sydkorea, Thailand, Tunisien eller Uruguay, förutsatt att de kommer direkt från dessa länder eller endast har gjort internationella transiteringar på flygplatser utanför dessa länder.

Inträdeskrav

Från och med den 23 november ska alla resenärer (inklusive barn) som anländer från Albanien, Andorra, Argentina, Armenien, Aruba, Österrike, Bahrain, Belgien, Belize, Bosnien och Hercegovina, Bulgarien, Kap Verde, Colombia, Costa Rica, Kroatien, Cypern, Tjeckien, Danmark, Estland, Frankrike, Franska Polynesien, Georgien, Tyskland , Gibraltar, Grekland, Guam, Ungern, Island, Irland, Italien, Jordanien, Kuwait, Lettland, Libanon, Libyen, Liechtenstein, Litauen, Luxemburg, Malta, Moldavien, Monaco, Marocko, Nederländerna, Nordmakedonien, Norge, Palestinska territoriet, Panama , Polen, Portugal, Puerto Rico, Rumänien, Ryssland, San Marino, Serbien, Slovakien, Slovenien, St. Martin, Sverige, Schweiz, Tunisien, Förenade Arabemiraten, Storbritannien, Ukraina och USA vid ankomst kunna uppvisa ett negativt COVID-19 PCR-, TMA- eller LAMP-test. Om du inte följer bestämmelserna får du betala ett bötesbelopp på minst 3000 euro. Spanien har öppnat sina gränser på nytt för resenärer från EU, Schengenområdet och Storbritannien. Resenärer som anländer från ovannämnda områden behöver inte längre uppvisa ett uppehållstillstånd eller isolera sig själva vid inresa till Spanien. De måste dock fylla i ett hälsokontrollformulär för FCS 48 timmar före ankomst på https://www.spth.gob.es. Vid ankomsten måste du kunna uppvisa en QR-kod som genereras av det ifyllda formuläret. Resenärer kommer också att genomgå temperaturkontroll och visuell hälsobedömning. Från och med den 14 november måste resenärer som besöker Kanarieöarna och som är bokade på reglerat turistboende uppvisa ett negativt COVID-19-test som tagits senast 72 timmar tidigare, när de checkar in på sitt boende, ladda ner och aktivera Radar COVID-appen för hela vistelsen på öarna samt 15 dagar efter det att de kommit hem. Barn under 7 år är undantagna från dessa krav. De regionala myndigheterna på Balearerna (Mallorca, Menorca, Ibiza, Formentera) har infört tre kontrollstadier för inrikes ankomster till öarna med flyg eller sjöfart, utöver kontrollstadierna för internationella ankomster till Spanien. Alla turister som kommer från eller via regioner i Spanien med en kumulativ förekomst av viruset på 150 fall per 100 000 invånare eller mer måste uppvisa ett negativt PCR eller TMA som utförts inom 72 timmar före ankomsten. Om du anländer utan giltigt test måste du betala en bötesavgift på upp till 3 000 EUR. De som har en motiverad anledning att resa måste fylla i en deklaration och ett antigentest vid ankomsten till flygplatsen eller hamnen eller genomgå en 10-dagars karantän. De som är bosatta på Balearerna måste ha ett PCR-dokument från ursprungslandet inom 72 timmar före ankomsten, eller testas vid ankomsten eller genomgå en 10-dagars karantän.

Karantänskrav

Resenärer som anländer från Brasilien eller Sydafrika måste sitta i karantän.

Transiteringsregler

Resenärer som transiterar Spanien via en spansk flygplats på väg till sin slutliga destination, gäller inte kraven på PCR, TMA eller Lamp-test och hälsokontrollformuläret för att komma in i landet. De bör dock vara beredda att visa bevis på sin fortsatta resa, t.ex. flygbiljetter till sin slutliga destination. Restriktioner som införts av Spanien på passagerarresor från Storbritannien från 22 december till 19 januari kan också gälla för de som reser genom Spanien till andra internationella destinationer.

All övrig information

Bostadstillstånd och D-viseringar som löpte ut mellan 14 december 2019 och 21 juni 2020 accepteras för inresa.

Om du redan planerar att resa till Spanien inom en snar framtid rekommenderas det att du håller dig uppdaterad gällande rådande restriktioner och följer lämpliga säkerhetsåtgärder när du vistas på offentliga platser.

Populära städer och sevärdheter

Planerar du att besöka Spanien? Kolla in dessa städer och ägna dig åt att se några av de mest populära sevärdheterna i landet
Málaga
Andalusien

Palacio de Deportes José María Martín Carpena
Picasso birthplace
Castillo de Gibralfaro
La Rosaleda Stadion
Estadio Ciudad de Málaga
Alicante
Valencia

Playa del Postiguet
Museo Arqueológico
Pabellón Pedro Ferrándiz
Castillo de Santa Bárbara
Museum of Contemporary Arts
Barcelona
Katalonien

La Rambla
Plaça de Catalunya
Passeig de Gràcia
Sagrada Família
Katedralen i Barcelona
Palma de Mallorca
Balearerna

Palma Arena
Castell de Bellver
Parc de la Mar
Palma Cathedral
Llotja de Palma
Las Palmas de Gran Canaria
Kanarieöarna

Estadio Gran Canaria
Museum Kanarieöarna
Casa de Colón
Castillo de la Luz slott
Plaza de la Feria
Madrid
Madrid

Parque Warner Madrid
Puerta del Sol
Plaza Mayor
Estadio del Bernabeu
Estadio Vicente Calderón
Granadilla
Kanarieöarna

Aqualand Costa Adeje
Bilbao
Baskien

Palacio Chávarri
Guggenheimmuseet Bilbao
Basílica de Nuestra Señora de Begoña
San Mamés Stadium
Katedralen Santiago
Valencia
Valencia

City of Arts & Sciences
Stadion Valencia
Stadion Mestalla
Valencia Cathedral
Pont de l'Exposició
Ibiza
Balearerna

Figueretes Beach
Ibiza Castle
Museu Monogràfic Puig des Molins
Museo arqueológico de Ibiza y Formentera
Museu d'Art Contemporani
Sevilla
Andalusien

Alcázar
Estadio Manuel Ruiz de Lopera
Palacio Municipal de Deportes San Pablo
Hospital de los Venerables
Estadio Ramón Sánchez-Pizjuán

Billiga flyg till Spanien

Dessa rutter har de billigaste flygen till Spanien som hittats av momondos användare i Sverige
Avgår Destination Bästa pris
Stockholm Palma de Mallorca 470 kr
Jönköping Palma de Mallorca 1 357 kr
Malmö Barcelona 1 357 kr
Växjö Alicante 1 574 kr
Linköping Madrid 1 957 kr
Umeå Madrid 2 253 kr
Luleå Palma de Mallorca 2 627 kr
Ängelholm Barcelona 3 323 kr
Kalmar Barcelona 3 375 kr
Östersund Barcelona 3 662 kr

Flygresor till Spanien

Hitta billiga flyg till Spanien på momondo och njut av en semester i de populära storstäderna Barcelona och Madrid eller på den soliga spanska Medelhavskusten. Flygresor till Spanien går till landets nära 40 internationella flygplatser, utspridda både över fastlandet och de spanska öarna. Du kan sedan ta dig runt med inrikesflyg mellan landets olika semesterdestinationer. På momondo kan du inte bara jämföra priser på flygbiljetter till Spanien men även resor inom landet.

Spaniens storstäder är populära resmål för kultur- och konstintresserade. Resor till Spaniens huvudstad Madrid landar för det mesta på Madrid-Barajas International Airport. Flyg från Stockholms flygplats Arlanda till Barcelona landar på Barcelona Airport-El Prat. Andra populära orter i Spanien är Alicante och Málaga på den spanska Medelhavskusten. Båda orterna har egna flygplatser dit du kan åka med direktflyg från Stockholm. Även Kanarieöarna och Mallorca är mycket populära resmål, i synnerhet för resenärer som är ute efter sol och bad.

Priserna på flygbiljetter till Spanien avgörs till stor del av om du väljer att åka under landets hög- eller lågsäsong, samt om du bokar din resa långt i förväg eller i sista minuten. Generellt anses sommarhalvåret utgöra Spaniens högsäsong medan vinterhalvåret utgör landets lågsäsong för samtliga destinationer. Sök och jämför priser mellan olika avresedatum online på momondo och boka billiga flyg till Spanien med hotell inkluderat i priset.

Vilka flygbolag flyger direkt till Spanien?

Du kan flyga direkt från Sverige till Madrid, Barcelona, Malaga, Alicante, Mallorca och Kanarieöarna. En mängd flygbolag erbjuder direktlinjer till dessa destinationer från olika orter i Sverige, bland annat Ryanair, Norwegian. SAS och Iberia. Avgångarna med direktflyg sker bland annat från Arlanda, Skavsta och Landvetter.

När är bästa tiden att åka till Spanien?

Tack vare sitt medelhavsklimat med soligt, varmt och torrt väder är Spanien ett populärt resmål framförallt under sommarhalvåret. Om du vill boka en billigare flygstol än vad som erbjuds under högsäsongen, men ändå njuta av badvänliga temperaturer, kan du hitta billiga flyg till Spanien med avresa i maj och september. Med hjälp av momondo finner du resor till ett billigt pris på nätet.

Hur många timmar tar det att flyga till Spanien?

En resa med direktflyg från Stockholm till Barcelona, Madrid, Mallorca eller den spanska Medelhavskusten tar knappt fyra timmar. Till Kanarieöarna, belägna söder om Spanien utanför norra Afrikas kust, tar det nära sex timmar med direktflyg.

Kan man resa till Spanien utan pass eller visum?

Spanien hör till Schengenländerna och som EU-medborgare behöver du därför inte visa pass på en flygresa från Sverige till Spanien. Däremot behöver du visa giltig legitimation i form av ett nationellt id-kort. Du behöver inte heller något visum på din resa så länge du reser som turist och inte planerar stanna i Spanien längre än 90 dagar.


Internationella flygrutter till Spanien

Jämför flyg till och från närmaste flygplatser för att hitta de bästa priserna och dom bästa avgångstider
Flyg från Stockholm till Palma de Mallorca
Snabbaste flygtid
3t 40m
Billigast pris
470 kr
Flyg från Köpenhamn till Alicante
Snabbaste flygtid
3t 25m
Billigast pris
566 kr
Flyg från Malmö till Barcelona
Snabbaste flygtid
5t 25m
Billigast pris
1 357 kr
Flyg från Växjö till Alicante
Snabbaste flygtid
22t 05m
Billigast pris
1 575 kr
Flyg från Linköping till Madrid
Snabbaste flygtid
5t 35m
Billigast pris
1 958 kr
Flyg från Umeå till Madrid
Snabbaste flygtid
11t 35m
Billigast pris
2 253 kr
Flyg från Luleå till Palma de Mallorca
Snabbaste flygtid
18t 35m
Billigast pris
2 627 kr
Flyg från Ängelholm till Barcelona
Snabbaste flygtid
11t 10m
Billigast pris
3 323 kr
Flyg från Östersund till Barcelona
Snabbaste flygtid
30t 55m
Billigast pris
3 662 kr
Flyg från Karlstad till Málaga
Snabbaste flygtid
23t 55m
Billigast pris
3 714 kr
Flyg från Sundsvall till Las Palmas de Gran Canaria
Snabbaste flygtid
24t 25m
Billigast pris
3 741 kr
Flyg från Kalmar till Palma de Mallorca
Snabbaste flygtid
11t 35m
Billigast pris
3 958 kr
Flyg från Norrköping till Palma de Mallorca
Snabbaste flygtid
3t 30m
Billigast pris
4 628 kr
Flyg från Jönköping till Alicante
Snabbaste flygtid
15t 45m
Billigast pris
7 063 kr
Visa mer

Flyg Europa Spanien
 • Tur & retur
 • Enkelresa
 • Flera städer
 • Ekonomi
 • Premium ekonomi
 • Business
 • Första klass
 • Flera
Ekonomi
 • Ekonomi
 • Premium ekonomi
 • Business
 • Första klass
Ekonomi
 • Ekonomi
 • Premium ekonomi
 • Business
 • Första klass
Ekonomi
 • Ekonomi
 • Premium ekonomi
 • Business
 • Första klass
Ekonomi
 • Ekonomi
 • Premium ekonomi
 • Business
 • Första klass
Ekonomi
 • Ekonomi
 • Premium ekonomi
 • Business
 • Första klass
Ekonomi
 • Ekonomi
 • Premium ekonomi
 • Business
 • Första klass