Flyg till Madrid

Tur & retur
Ekonomi
Washington, D.C. (WAS)
Madrid (MAD)
fre 26/2
fre 5/3
Alla månader
Jämför momondo med |
Varning om resebegränsningar

Utbrottet av COVID-19 (coronaviruset) kan påverka resor till Madrid. Nuvarande restriktioner för Madrid baseras på reserestriktioner för Spanien.

Visa nuvarande reserestriktioner för Spanien

Billigaste flygen till flygplatser i Madrid

Hitta de billigaste flygen till dessa flygplatser i Madrid från din närmsta stad eller flygplats
Stockholm Arlanda flygplats
Madrid

BILLIGASTE RUTTEN FRÅN Stockholm TILL Madrid

Stockholm Skavsta flygplats (NYO) till Madrid (MAD)

Vanligtvis är flyg till Madrid från Stockholm billigare än att flyga från Stockholm Skavsta till Madrid Adolfo Suárez Madrid-Barajas, vilket i genomsnitt kostar 1 347 kr

DEN BILLIGASTE MÅNADEN ATT FLYGA FRÅN MADRID TILL STOCKHOLM ARLANDA FLYGPLATSaugusti28% billigareAtt flyga från Stockholm Arlanda flygplats till Madrid kostar i genomsnitt bara 1 276 kr i augusti
DEN DYRASTE MÅNADEN ATT FLYGA TILL MADRID FRÅN STOCKHOLM ARLANDA FLYGPLATSdecember36% dyrareDet kostar omkring 2 428 kr för flyg till Madrid från Stockholm Arlanda flygplats i december
DEN MEST POPULÄRA MÅNADEN ATT FLYGA TILL MADRID FRÅN STOCKHOLM ARLANDA FLYGPLATSdecember201% fler användare besökteFler momondo-användare sökte efter flyg till Madrid från Stockholm Arlanda flygplats i december än någon annan månad

När är den bästa tiden att resa till Madrid?

Sommaren och hösten utgör stadens högsäsong och då är det särskilt populärt med resor till Madrid. Under sommaren kan det bli otroligt varmt i staden vilket gör det svårt att orka med alla sevärdheter. Under vintern är de istället ganska kalla temperaturer, runt noll-sträcket, som råder i staden. För att fynda din resa till ett billigt pris kan du, i momondos priskalender på nätet, jämföra priser för flygbiljetter till Madrid med hotell under olika avresedatum.

När är det billigast att boka flyg till Madrid? Under lågsäsongen kan du hitta billiga flyg till Madrid, framför allt i november och januari. Under dessa månader är temperaturerna i staden låga och du kan hitta bra priser även på sista minuten biljetter. Under april och december är flygstolar till staden som dyrast och du bör boka ungefär två månader i förväg för att få bästa pris.

Vilken är den billigaste månaden att flyga till Madrid?

Generellt är augusti den billigaste månaden att flyga från Sverige till Madrid. Eftersom det är lågsäsong under denna månad kan du vänta dig flygpriser kring 1 326 kr. Om du inte har möjlighet att resa till Madrid i augusti är det också billigt att flyga i september. För den här månaden kan du hitta prser på momondo runt 1 433 kr.

Hur långt i förväg bör jag boka mitt flyg till Madrid?

De flesta flygresenärer upplever att det billigaste sättet att hitta biljetter till Madrid är att boka 27 dagar innan det planerade avresedatumet. Under denna tidsram ligger biljetterna i genomsnitt på 1 783 kr. Flygpriserna kan dock vara lägre även utanför denna tidsram. Till exempel hittades nyligen flyg till Madrid från Sverige för så lite som 563 kr på momondo.

Vilken är den billigaste dagen för flygavgångar till Madrid?

Vår data visar att onsdag är den billigaste dagen att flyga till Madrid. Biljetter för flyg denna dag kan kosta så lite som 1 445 kr. Den dyraste veckodagen att flyga till Madrid är söndag, med genomsnittliga biljettpriser runt 1 818 kr.

Vilken är den billigaste tiden på dygnet för avgående flyg till Madrid?

Enligt våra data är den billigaste tiden på dygnet att flyga till Madrid på eftermiddagen. momondo-användare har hittat avgående flyg från Sverige till Madrid på eftermiddagen för så lite som 1 430 kr. Tänk på att dessa priser kan variera beroende på flygbolag och vilken tid på året du reser. Det är mer efterfrågan på flyg mitt på dagen till Madrid, vilket gör att priserna ofta blir dyrare med ett genomsnitt på 1 783 kr per biljett.


Vilka är de rådande reserestriktionerna för Madrid?

För närvarande inkluderar reserestriktioner för Spanien resor till Madrid. Inreserestriktioner

Spanien har öppnat sina gränser på nytt för resenärer från de flesta EU- och Schengenområdena. Inträde är dock fortfarande begränsat för resenärer som kommer från andra områden, med undantag för spanska medborgare och invånare, och de som åtföljer närstående familjemedlemmar. Spanien tillåter inte inresa för resenärer som har varit i Storbritannien, Brasilien och Sydafrika med undantag för spanska medborgare och personer som lagligen vistas i Spanien. Från och med 22 juli får inte längre resenärer som anländer från Montenegro och Serbien resa in i Spanien. För resenärer som anländer utanför EU får endast följande kategorier av resenärer vistas i EU:s territorium: associerade stater i Schengenavtalet, Andorra, Monaco, Vatikanen eller San Marino. •Innehavare av en visering för längre tid som utfärdats av ett Schengenmedlemsland i en associerad stat som är medlem i Schengenområdet och som ska resa till detta land. •Hälso- och sjukvårdspersonal som kommer till Spanien för att arbeta. •Varor och transportpersonal i utövandet av sina uppgifter. •Diplomater, konsulära, internationella tjänstemän, militär personal, räddningstjänst och medlemmar av humanitära organisationer i utövandet av sina uppgifter. •Studerande som studerar i en av EU:s/Schengens medlemsstater och som har lämpligt visum eller motsvarande tillstånd och sjukförsäkring får resa in i landet 15 dagar före studiernas början. •Högkvalificerade arbetstagare, inklusive deltagare i idrottsevenemang på hög nivå som äger rum i Spanien. •Personer som reser av vederbörligen ackrediterade familjeskäl. •Personer som reser av vederbörligen ackrediterade humanitära skäl. •Invånare i Australien, Kanada, Georgien, Japan, Nya Zeeland, Rwanda, Sydkorea, Thailand, Tunisien eller Uruguay, förutsatt att de kommer direkt från dessa länder eller endast har gjort internationella transiteringar på flygplatser utanför dessa länder.

Inträdeskrav

Från och med den 23 november ska alla resenärer (inklusive barn) som anländer från Albanien, Andorra, Argentina, Armenien, Aruba, Österrike, Bahrain, Belgien, Belize, Bosnien och Hercegovina, Bulgarien, Kap Verde, Colombia, Costa Rica, Kroatien, Cypern, Tjeckien, Danmark, Estland, Frankrike, Franska Polynesien, Georgien, Tyskland , Gibraltar, Grekland, Guam, Ungern, Island, Irland, Italien, Jordanien, Kuwait, Lettland, Libanon, Libyen, Liechtenstein, Litauen, Luxemburg, Malta, Moldavien, Monaco, Marocko, Nederländerna, Nordmakedonien, Norge, Palestinska territoriet, Panama , Polen, Portugal, Puerto Rico, Rumänien, Ryssland, San Marino, Serbien, Slovakien, Slovenien, St. Martin, Sverige, Schweiz, Tunisien, Förenade Arabemiraten, Storbritannien, Ukraina och USA vid ankomst kunna uppvisa ett negativt COVID-19 PCR-, TMA- eller LAMP-test. Om du inte följer bestämmelserna får du betala ett bötesbelopp på minst 3000 euro. Spanien har öppnat sina gränser på nytt för resenärer från EU, Schengenområdet och Storbritannien. Resenärer som anländer från ovannämnda områden behöver inte längre uppvisa ett uppehållstillstånd eller isolera sig själva vid inresa till Spanien. De måste dock fylla i ett hälsokontrollformulär för FCS 48 timmar före ankomst till https://www.spth.gob.es/. Vid ankomsten måste du kunna uppvisa en QR-kod som genereras av det ifyllda formuläret. Resenärer kommer också att genomgå temperaturkontroll och visuell hälsobedömning. Från och med den 14 november måste resenärer som besöker Kanarieöarna och som är bokade på reglerat turistboende uppvisa ett negativt COVID-19-test som tagits senast 72 timmar tidigare, när de checkar in på sitt boende, ladda ner och aktivera Radar COVID-appen, under hela vistelsen<15 dagar. Barn under 7 år är undantagna från dessa krav. De regionala myndigheterna på Balearerna (Mallorca, Menorca, Ibiza, Formentera) har infört tre kontrollstadier för inrikes ankomster till öarna med flyg eller sjöfart, utöver kontrollstadierna för internationella ankomster till Spanien. Alla turister som kommer från eller via regioner i Spanien med en kumulativ förekomst av viruset på 150 fall per 100 000 invånare eller mer måste uppvisa ett negativt PCR eller TMA som utförts inom 72 timmar före ankomsten. Om du anländer utan giltigt test måste du betala en bötesavgift på upp till 3 000 EUR. De som har en motiverad anledning att resa måste fylla i en deklaration och ett antigentest vid ankomsten till flygplatsen eller hamnen eller genomgå en 10-dagars karantän. De som är bosatta på Balearerna måste ha ett PCR-dokument från ursprungslandet inom 72 timmar före ankomsten, eller testas vid ankomsten eller genomgå en 10-dagars karantän.

Karantänskrav

Resenärer är för närvarande inte föremål för några karantänkrav såvida inte de spanska myndigheterna ger speciella anvisningar vid ankomsten till Spanien på grund av specifika omständigheter.

Transiteringsregler

Resenärer som transiterar Spanien via en spansk flygplats på väg till sin slutliga destination, gäller inte kraven på PCR, TMA eller Lamp-test och hälsokontrollformuläret för att komma in i landet. De bör dock vara beredda att visa bevis på sin fortsatta resa, t.ex. flygbiljetter till sin slutliga destination. Restriktioner som införts av Spanien på passagerarresor från Storbritannien från 22 december till 19 januari kan också gälla för de som reser genom Spanien till andra internationella destinationer.

All övrig information

Bostadstillstånd och D-viseringar som löpte ut mellan 14 december 2019 och 21 juni 2020 accepteras för inresa.

Om du planerarar att resa till Madrid inom en snar framtid rekommenderas det att du håller dig uppdaterad gällande rådande restriktioner och följer lämpliga säkerhetsåtgärder när du vistas på offentliga platser.


Hitta billiga flygbiljetter till Madrid Adolfo Suárez Madrid-Barajas

Spana in några av de bästa priserna som momondo-användare nyligen hittat för flygplatser i Sverige till Madrid Adolfo Suárez Madrid-Barajas
Iberia
8 juni
10:40
Stockholm Arlanda
4t 05m
14:45
Madrid Adolfo Suárez Madrid-Barajas
19 juni
06:10
Madrid Adolfo Suárez Madrid-Barajas
3t 55m
10:05
Stockholm Arlanda
1 102 kr
Hitta liknande
Iberia
11 maj
10:40
Stockholm Arlanda
4t 05m
14:45
Madrid Adolfo Suárez Madrid-Barajas
18 maj
06:10
Madrid Adolfo Suárez Madrid-Barajas
3t 55m
10:05
Stockholm Arlanda
1 119 kr
Hitta liknande
Iberia
18 mars
10:45
Stockholm Arlanda
4t 00m
14:45
Madrid Adolfo Suárez Madrid-Barajas
20 mars
06:25
Madrid Adolfo Suárez Madrid-Barajas
4t 00m
10:25
Stockholm Arlanda
1 152 kr
Hitta liknande
Iberia
13 mars
10:00
Stockholm Arlanda
4t 00m
14:00
Madrid Adolfo Suárez Madrid-Barajas
20 mars
06:25
Madrid Adolfo Suárez Madrid-Barajas
4t 00m
10:25
Stockholm Arlanda
1 160 kr
Hitta liknande
Iberia
16 mars
11:00
Stockholm Arlanda
4t 00m
15:00
Madrid Adolfo Suárez Madrid-Barajas
25 mars
05:35
Madrid Adolfo Suárez Madrid-Barajas
4t 00m
09:35
Stockholm Arlanda
1 193 kr
Hitta liknande
TAP AIR PORTUGAL
10 juni
01:30
Stockholm Arlanda
9t 10m
1 stopp
10:40
Madrid Adolfo Suárez Madrid-Barajas
13 juni
07:10
Madrid Adolfo Suárez Madrid-Barajas
6t 55m
1 stopp
14:05
Stockholm Arlanda
1 036 kr
Hitta liknande

Hitta de billigaste enkelbiljetterna till Madrid Adolfo Suárez Madrid-Barajas

Om du letar efter enkelbiljetter till Madrid, visa några av våra erbjudanden nedan av Ryanair
Iberia
23 mars
11:00
Stockholm Arlanda
4t 00m
15:00
Madrid Adolfo Suárez Madrid-Barajas
Iberia
18 mars
10:45
Stockholm Arlanda
4t 00m
14:45
Madrid Adolfo Suárez Madrid-Barajas
Iberia
17 apr.
10:40
Stockholm Arlanda
4t 05m
14:45
Madrid Adolfo Suárez Madrid-Barajas

Vilka flygbolag flyger till Madrid?

Här kan du se ett urval av de mest populära och billigaste flygbolagen för flyg till Madrid

Billiga flyg till Madrid hittar du hos SWISS, Ryanair och Lufthansa. Tänk på att om du bokar med ett lågprisbolag kan det tillkomma flera kostnader som vanligtvis är inkluderade i flygpriset. Dessa kostnader kan bland annat gälla handbagage, incheckat bagage och avgift för val av sittplats. Innan du bestämmer dig för vilket flygbolag du vill resa med kan det därmed vara klokt att kolla upp vilka avgifter du behöver köpa till för din flygresa till Madrid.

Vem flyger direkt till Madrid? Bland annat flygbolagen Norwegian, Iberia och Finnair flyger direkt från Stockholm till Madrid. Samtliga linjer avgår från Arlanda flygplats norr om Stockholm. Med Norwegian kan du även flyga direkt från Göteborg till Madrid.

Hur många timmar tar det att flyga till Madrid? En direktresa från Sverige tar ungefär fyra timmar.


Hur tar man sig från flygplatsen i Madrid till centrum?

Här hittar du alla flygplatser i Madrid plus avståndet till centrum

Billiga flyg till Madrid landar på Adolfo Suarez Madrid – Barajas Airport som är en av Europas största flygplatser och ser över 50 miljoner passagerare per år. Flygplatsen är bas för flygbolagen Air Europa och Iberia. Det bästa sättet att ta sig in till staden är med tunnelbanan som du kan nå från samtliga terminaler, vilket är både billigt och snabbt. En taxiresa in till staden tar lite drygt 20 minuter och kan vara bekvämt om du har mycket bagage.


Populära flygresor till Madrid

De snabbaste rutterna och de billigaste flygen till Madrid som hittats av användare
Flyg från Stockholm till Madrid
Snabbaste flygtid
4t 00m
Billigast pris
663 kr
Flyg från Malmö till Madrid
Snabbaste flygtid
10t 15m
Billigast pris
2 246 kr
Flyg från Kalmar till Madrid
Snabbaste flygtid
11t 15m
Billigast pris
3 066 kr
Flyg från Umeå till Madrid
Snabbaste flygtid
7t 55m
Billigast pris
3 373 kr
Flyg från Linköping till Madrid
Snabbaste flygtid
10t 25m
Billigast pris
3 729 kr
Flyg från Norrköping till Madrid
Snabbaste flygtid
9t 20m
Billigast pris
3 845 kr
Flyg från Jönköping till Madrid
Snabbaste flygtid
18t 40m
Billigast pris
6 580 kr
Visa mer

Hur tar man sig runt i Madrid?

Madrids kollektivtrafik består av både bussar och tunnelbana som enkelt tar dig runt i den spanska staden. Framför allt metron är ett utmärkt sätt att resa på och är Europas näst största tunnelbanesystem. Tågen går både ofta och regelbundet och du tar dig snabbt fram till din destination. Biljetterna gäller både för buss och tunnelbana och det bästa är att köpa en Metrobus biljett som gäller för tio resor. Du köper biljetterna i automater på stationerna.

För att åka med taxi tar du dig antingen till en av de många taxistationerna i staden eller vinkar in en bil från gatan. Om taxibilens taklampa lyser grönt betyder det att den är ledig. Det förväntas inte att du dricksar chauffören men du kan avrunda uppåt.


Kan man flyga till Madrid utan pass eller visum?

Inom EU och Schengensamarbetet behövs inget visum så länge du har ett europeiskt medborgarskap. Eftersom både Sverige och Spanien är medlemmar i samarbetet behöver du alltså inte ansöka om något visum för din resa. När du reser ska du ha med dig legitimation i form av antingen pass eller nationellt id-kort. Det nationella id-kortet ges ut av en svenska polismyndigheten och visar ditt medborgarskap. Observera att vanlig legitimation eller körkort inte räcker som id under resan. Innan din flygresa till Madrid ska du alltid kolla upp de aktuella inresebestämmelserna hos den spanska ambassaden i Stockholm eller online hos de spanska myndigheterna, detta eftersom att regler gällande pass och visum kan förändras. Olika flygbolag kan också ha egna regler om vilka dokument du ska visa upp för att stiga ombord planet så kolla också med ditt flygbolag vad du förväntas ha med dig under resan.


Tips och råd om Madrid

Intresserad av sevärdheter i Madrid?

I Madrid hittar du flera världskända sevärdheter, bland annat Pradomuseet med verk av Goya och Velazquez. Missa inte heller en titt på arkitekturen kring det centrala torget Plaza Mayor och en promenad i parken Buen Retiro.

Vad bör jag packa för min resa?

Bekväma skor för promenader och museibesök.

Ska jag skaffa ett lokalt eller internationellt SIM-kort?

Köp ett lokalt SIM-kort då du kan råka på höga kostnader om du använder ditt svenska nummer.

Kan jag dricka kranvattnet?

Ja det går bra!

Ska jag dricksa i Madrid?

Lämna mellan fem och tio procent vid restaurangbesök.


 • Tur & retur
 • Enkelresa
 • Flera städer
 • Ekonomi
 • Premium ekonomi
 • Business
 • Första klass
 • Flera
Ekonomi
 • Ekonomi
 • Premium ekonomi
 • Business
 • Första klass
Ekonomi
 • Ekonomi
 • Premium ekonomi
 • Business
 • Första klass
Ekonomi
 • Ekonomi
 • Premium ekonomi
 • Business
 • Första klass
Ekonomi
 • Ekonomi
 • Premium ekonomi
 • Business
 • Första klass
Ekonomi
 • Ekonomi
 • Premium ekonomi
 • Business
 • Första klass
Ekonomi
 • Ekonomi
 • Premium ekonomi
 • Business
 • Första klass