Hitta billiga flygresor till Madrid

tis 13/11
tis 20/11
Alla månader
Jämför med momondo |

När är den bästa tiden att resa till Madrid?

+150%
+100%
+50%
Bas
Pris
1 179 - 2 722 SEK

Sommaren och hösten utgör stadens högsäsong och då är det särskilt populärt med resor till Madrid. Under sommaren kan det bli otroligt varmt i staden vilket gör det svårt att orka med alla sevärdheter. Under vintern är de istället ganska kalla temperaturer, runt noll-sträcket, som råder i staden. För att fynda din resa till ett billigt pris kan du, i momondos priskalender på nätet, jämföra priser för flygbiljetter till Madrid med hotell under olika avresedatum.

När är det billigast att boka flyg till Madrid? Under lågsäsongen kan du hitta billiga flyg till Madrid, framför allt i november och januari. Under dessa månader är temperaturerna i staden låga och du kan hitta bra priser även på sista minuten biljetter. Under april och december är flygstolar till staden som dyrast och du bör boka ungefär två månader i förväg för att få bästa pris.


Erbjudanden på flyg till Madrid hittade på momondo

Kolla in några av de bästa biljettpriserna till Madrid som nyligen hittats av användare på momondo
Ryanair
Ryanair
NYO
14 dec.
Stockholm Skavsta flygplats
35t 10m
2 Stopp
MAD
Madrid Adolfo Suárez Madrid-Barajas flygplats
Ryanair
MAD
16 dec.
Madrid Adolfo Suárez Madrid-Barajas flygplats
11t 10m
1 Stopp
NYO
Stockholm Skavsta flygplats
562 kr
Flera flygbolag
Flera flygbolag
ARN
26 nov.
Stockholm Arlanda flygplats
27t 40m
1 Stopp
MAD
Madrid Adolfo Suárez Madrid-Barajas flygplats
Flera flygbolag
MAD
28 nov.
Madrid Adolfo Suárez Madrid-Barajas flygplats
26t 25m
1 Stopp
ARN
Stockholm Arlanda flygplats
725 kr
easyJet
easyJet
ARN
03 dec.
Stockholm Arlanda flygplats
8t 15m
1 Stopp
MAD
Madrid Adolfo Suárez Madrid-Barajas flygplats
easyJet
MAD
12 dec.
Madrid Adolfo Suárez Madrid-Barajas flygplats
19t 50m
1 Stopp
ARN
Stockholm Arlanda flygplats
870 kr

Vilka flygbolag flyger till Madrid?

Billiga flyg till Madrid hittar du hos SWISS, Ryanair och Lufthansa. Tänk på att om du bokar med ett lågprisbolag kan det tillkomma flera kostnader som vanligtvis är inkluderade i flygpriset. Dessa kostnader kan bland annat gälla handbagage, incheckat bagage och avgift för val av sittplats. Innan du bestämmer dig för vilket flygbolag du vill resa med kan det därmed vara klokt att kolla upp vilka avgifter du behöver köpa till för din flygresa till Madrid.

Vem flyger direkt till Madrid? Bland annat flygbolagen Norwegian, Iberia och Finnair flyger direkt från Stockholm till Madrid. Samtliga linjer avgår från Arlanda flygplats norr om Stockholm. Med Norwegian kan du även flyga direkt från Göteborg till Madrid.

Hur många timmar tar det att flyga till Madrid? En direktresa från Sverige tar ungefär fyra timmar.


Hur tar man sig från flygplatsen i Madrid till centrum?

Här hittar du alla flygplatser i Madrid plus avståndet till centrum
Madrid Adolfo Suárez Madrid-Barajas
13 km från centrum

Billiga flyg till Madrid landar på Adolfo Suarez Madrid – Barajas Airport som är en av Europas största flygplatser och ser över 50 miljoner passagerare per år. Flygplatsen är bas för flygbolagen Air Europa och Iberia. Det bästa sättet att ta sig in till staden är med tunnelbanan som du kan nå från samtliga terminaler, vilket är både billigt och snabbt. En taxiresa in till staden tar lite drygt 20 minuter och kan vara bekvämt om du har mycket bagage.


Hur tar man sig runt i Madrid?

Madrids kollektivtrafik består av både bussar och tunnelbana som enkelt tar dig runt i den spanska staden. Framför allt metron är ett utmärkt sätt att resa på och är Europas näst största tunnelbanesystem. Tågen går både ofta och regelbundet och du tar dig snabbt fram till din destination. Biljetterna gäller både för buss och tunnelbana och det bästa är att köpa en Metrobus biljett som gäller för tio resor. Du köper biljetterna i automater på stationerna.

För att åka med taxi tar du dig antingen till en av de många taxistationerna i staden eller vinkar in en bil från gatan. Om taxibilens taklampa lyser grönt betyder det att den är ledig. Det förväntas inte att du dricksar chauffören men du kan avrunda uppåt.


Kan man flyga till Madrid utan pass eller visum?

Inom EU och Schengensamarbetet behövs inget visum så länge du har ett europeiskt medborgarskap. Eftersom både Sverige och Spanien är medlemmar i samarbetet behöver du alltså inte ansöka om något visum för din resa. När du reser ska du ha med dig legitimation i form av antingen pass eller nationellt id-kort. Det nationella id-kortet ges ut av en svenska polismyndigheten och visar ditt medborgarskap. Observera att vanlig legitimation eller körkort inte räcker som id under resan. Innan din flygresa till Madrid ska du alltid kolla upp de aktuella inresebestämmelserna hos den spanska ambassaden i Stockholm eller online hos de spanska myndigheterna, detta eftersom att regler gällande pass och visum kan förändras. Olika flygbolag kan också ha egna regler om vilka dokument du ska visa upp för att stiga ombord planet så kolla också med ditt flygbolag vad du förväntas ha med dig under resan.


Snabba fakta om Madrid

Tid, valuta och basfakta - se lokal tid och få en uppfattning om hur mycket pengar du kommer att spendera på grundläggande behov i Madrid
Lokal tid
Valuta
euro
Öl
Inhemsk öl (50 cl)
7,93 SEK
Mat
Billig restaurang
124 SEK
Kollektivtrafik
Enkelbiljett
16 SEK

Planera din resa till Madrid


Tips och råd om Madrid

Intresserad av sevärdheter i Madrid?

I Madrid hittar du flera världskända sevärdheter, bland annat Pradomuseet med verk av Goya och Velazquez. Missa inte heller en titt på arkitekturen kring det centrala torget Plaza Mayor och en promenad i parken Buen Retiro.

Vad bör jag packa för min resa?

Bekväma skor för promenader och museibesök.

Ska jag skaffa ett lokalt eller internationellt SIM-kort?

Köp ett lokalt SIM-kort då du kan råka på höga kostnader om du använder ditt svenska nummer.

Kan jag dricka kranvattnet?

Ja det går bra!

Ska jag dricksa i Madrid?

Lämna mellan fem och tio procent vid restaurangbesök.

*Flygpriser till Madrid Adolfo Suárez Madrid-Barajas baseras på priser för ekonomibiljetter som momondo-användare hittat de senaste 72 timmarna. Dessa priser är inte alltid tillgängliga längre.