Flyg till Madrid

Tur & retur
Ekonomi
Washington, D.C. (WAS)
Madrid (MAD)
tis 18/5
tis 25/5
Alla månader
Jämför momondo med |

Varning om resebegränsningar

Utbrottet av COVID-19 (coronaviruset) kan påverka resor till Madrid. Nuvarande restriktioner för Madrid baseras på reserestriktioner för Spanien.

Visa nuvarande reserestriktioner för Spanien

Billigaste flygen till flygplatser i Madrid

Hitta de billigaste flygen till dessa flygplatser i Madrid från din närmsta stad eller flygplats
Stockholm Arlanda flygplats
Madrid

BILLIGASTE RUTTEN FRÅN Stockholm TILL Madrid

Stockholm Skavsta flygplats (NYO) till Madrid (MAD)

Vanligtvis är flyg till Madrid från Stockholm billigare än att flyga från Stockholm Skavsta till Madrid Adolfo Suárez Madrid-Barajas, vilket i genomsnitt kostar 1 352 kr

DEN BILLIGASTE MÅNADEN ATT FLYGA FRÅN MADRID TILL STOCKHOLM ARLANDA FLYGPLATSaugusti28% billigareAtt flyga från Stockholm Arlanda flygplats till Madrid kostar i genomsnitt bara 1 281 kr i augusti
DEN DYRASTE MÅNADEN ATT FLYGA TILL MADRID FRÅN STOCKHOLM ARLANDA FLYGPLATSdecember36% dyrareDet kostar omkring 2 437 kr för flyg till Madrid från Stockholm Arlanda flygplats i december
DEN MEST POPULÄRA MÅNADEN ATT FLYGA TILL MADRID FRÅN STOCKHOLM ARLANDA FLYGPLATSdecember201% fler användare besökteFler momondo-användare sökte efter flyg till Madrid från Stockholm Arlanda flygplats i december än någon annan månad

När är den bästa tiden att resa till Madrid?

Sommaren och hösten utgör stadens högsäsong och då är det särskilt populärt med resor till Madrid. Under sommaren kan det bli otroligt varmt i staden vilket gör det svårt att orka med alla sevärdheter. Under vintern är de istället ganska kalla temperaturer, runt noll-sträcket, som råder i staden. För att fynda din resa till ett billigt pris kan du, i momondos priskalender på nätet, jämföra priser för flygbiljetter till Madrid med hotell under olika avresedatum.

När är det billigast att boka flyg till Madrid? Under lågsäsongen kan du hitta billiga flyg till Madrid, framför allt i november och januari. Under dessa månader är temperaturerna i staden låga och du kan hitta bra priser även på sista minuten biljetter. Under april och december är flygstolar till staden som dyrast och du bör boka ungefär två månader i förväg för att få bästa pris.

Vilken är den billigaste månaden att flyga till Madrid?

Om du inte vill besöka Madrid i augusti bör du vänta med att flyga från Sverige till september månad då flygpriserna är låga med ett genomsnittspris på 1 439 kr.

Hur långt i förväg bör jag boka mitt flyg till Madrid?

Den bästa tiden att boka ett flyg till Madrid är 27 dagar innan avgång då biljettpriserna tenderar att i genomsnitt ligga runt 1 790 kr. Under de senaste 72 timmarna har momondo-användare hittat flyg från Sverige till Madrid för så lite som 582 kr.

Vilken är den billigaste dagen för flygavgångar till Madrid?

Den billigaste veckodagen att resa från Sverige till Madrid är en onsdag. Resenärer som väljer att resa till Madrid på en onsdag kan ofta hitta biljetter för så lite som 1 451 kr. Flyg från Sverige till Madrid en söndag kostar generellt mer med ett genomsnittspris på 1 845 kr. Tänk på att dessa priser kan fluktuera beroende på säsong och efterfrågan.

Vilken är den billigaste tiden på dygnet för avgående flyg till Madrid?

Den billigaste tiden på dygnet att flyga till Madrid från Sverige är på kvällen. momondo-användare har hittat så låga priser som 1 714 kr när de sökt efter flyg som avgår på kvällen. Flyg till Madrid är dyrare mitt på dagen med ett genomsnittligt biljettpris på 2 024 kr. Avgångar mitt på dagen är mest efterfrågade vilket gör att dessa biljetter kan vara dyrare.


Vilka är de rådande reserestriktionerna för Madrid?

För närvarande inkluderar reserestriktioner för Spanien resor till Madrid. Inreserestriktioner

Spanien har öppnat sina gränser på nytt för resenärer från de flesta EU- och Schengenområdena. Inträde är dock fortfarande begränsat för resenärer som kommer från andra områden, med undantag för spanska medborgare och invånare, och de som åtföljer närstående familjemedlemmar. Spanien tillåter inte inresa för resenärer som har varit i Storbritannien, Brasilien och Sydafrika, innan den 16 mars som tidigast, med undantag för spanska medborgare och medborgare från Andorra. Från och med 22 juli får inte längre resenärer som anländer från Serbien resa in i Spanien. För resenärer som anländer utanför EU får endast följande kategorier av resenärer vistas i EU:s territorium: associerade stater i Schengenavtalet, Andorra, Monaco, Vatikanen eller San Marino. •Innehavare av en visering för längre tid som utfärdats av ett Schengenmedlemsland i en associerad stat som är medlem i Schengenområdet och som ska resa till detta land. •Hälso- och sjukvårdspersonal som kommer till Spanien för att arbeta. •Varor och transportpersonal i utövandet av sina uppgifter. •Diplomater, konsulära, internationella tjänstemän, militär personal, räddningstjänst och medlemmar av humanitära organisationer i utövandet av sina uppgifter. •Studerande som studerar i en av EU:s/Schengens medlemsstater och som har lämpligt visum eller motsvarande tillstånd och sjukförsäkring får resa in i landet 15 dagar före studiernas början. •Högkvalificerade arbetstagare, inklusive deltagare i idrottsevenemang på hög nivå som äger rum i Spanien. •Personer som reser av vederbörligen ackrediterade familjeskäl. •Personer som reser av vederbörligen ackrediterade humanitära skäl. •Invånare i Australien, Kanada, Georgien, Japan, Nya Zeeland, Rwanda, Sydkorea, Thailand, Tunisien eller Uruguay, förutsatt att de kommer direkt från dessa länder eller endast har gjort internationella transiteringar på flygplatser utanför dessa länder.

Inträdeskrav

Från och med den 23 november ska alla resenärer (inklusive barn) som anländer från Albanien, Andorra, Argentina, Armenien, Aruba, Österrike, Bahrain, Belgien, Belize, Bosnien och Hercegovina, Bulgarien, Kap Verde, Colombia, Costa Rica, Kroatien, Cypern, Tjeckien, Danmark, Estland, Frankrike, Franska Polynesien, Georgien, Tyskland , Gibraltar, Grekland, Guam, Ungern, Island, Irland, Italien, Jordanien, Kuwait, Lettland, Libanon, Libyen, Liechtenstein, Litauen, Luxemburg, Malta, Moldavien, Monaco, Marocko, Nederländerna, Nordmakedonien, Norge, Palestinska territoriet, Panama , Polen, Portugal, Puerto Rico, Rumänien, Ryssland, San Marino, Serbien, Slovakien, Slovenien, St. Martin, Sverige, Schweiz, Tunisien, Förenade Arabemiraten, Storbritannien, Ukraina och USA vid ankomst kunna uppvisa ett negativt COVID-19 PCR-, TMA- eller LAMP-test. Om du inte följer bestämmelserna får du betala ett bötesbelopp på minst 3000 euro. Spanien har öppnat sina gränser på nytt för resenärer från EU, Schengenområdet och Storbritannien. Resenärer som anländer från ovannämnda områden behöver inte längre uppvisa ett uppehållstillstånd eller isolera sig själva vid inresa till Spanien. De måste dock fylla i ett hälsokontrollformulär för FCS 48 timmar före ankomst på https://www.spth.gob.es. Vid ankomsten måste du kunna uppvisa en QR-kod som genereras av det ifyllda formuläret. Resenärer kommer också att genomgå temperaturkontroll och visuell hälsobedömning. Från och med den 14 november måste resenärer som besöker Kanarieöarna och som är bokade på reglerat turistboende uppvisa ett negativt COVID-19-test som tagits senast 72 timmar tidigare, när de checkar in på sitt boende, ladda ner och aktivera Radar COVID-appen för hela vistelsen på öarna samt 15 dagar efter det att de kommit hem. Barn under 7 år är undantagna från dessa krav. De regionala myndigheterna på Balearerna (Mallorca, Menorca, Ibiza, Formentera) har infört tre kontrollstadier för inrikes ankomster till öarna med flyg eller sjöfart, utöver kontrollstadierna för internationella ankomster till Spanien. Alla turister som kommer från eller via regioner i Spanien med en kumulativ förekomst av viruset på 150 fall per 100 000 invånare eller mer måste uppvisa ett negativt PCR eller TMA som utförts inom 72 timmar före ankomsten. Om du anländer utan giltigt test måste du betala en bötesavgift på upp till 3 000 EUR. De som har en motiverad anledning att resa måste fylla i en deklaration och ett antigentest vid ankomsten till flygplatsen eller hamnen eller genomgå en 10-dagars karantän. De som är bosatta på Balearerna måste ha ett PCR-dokument från ursprungslandet inom 72 timmar före ankomsten, eller testas vid ankomsten eller genomgå en 10-dagars karantän.

Karantänskrav

Resenärer som anländer från Brasilien eller Sydafrika måste sitta i karantän.

Transiteringsregler

Resenärer som transiterar Spanien via en spansk flygplats på väg till sin slutliga destination, gäller inte kraven på PCR, TMA eller Lamp-test och hälsokontrollformuläret för att komma in i landet. De bör dock vara beredda att visa bevis på sin fortsatta resa, t.ex. flygbiljetter till sin slutliga destination. Restriktioner som införts av Spanien på passagerarresor från Storbritannien från 22 december till 19 januari kan också gälla för de som reser genom Spanien till andra internationella destinationer.

All övrig information

Bostadstillstånd och D-viseringar som löpte ut mellan 14 december 2019 och 21 juni 2020 accepteras för inresa.

Om du redan planerar att resa till Madrid inom en snar framtid rekommenderas det att du håller dig uppdaterad gällande rådande restriktioner och följer lämpliga säkerhetsåtgärder när du vistas på offentliga platser.


Hitta billiga flygbiljetter till Madrid Adolfo Suárez Madrid-Barajas

Spana in några av de bästa priserna som momondo-användare nyligen hittat för flygplatser i Sverige till Madrid Adolfo Suárez Madrid-Barajas
Ryanair
14 juli
GOT18:15Göteborg Landvetter
13t 30m
1 stopp
MAD07:45Madrid Adolfo Suárez Madrid-Barajas
25 juli
MAD02:15Madrid Adolfo Suárez Madrid-Barajas
6t 25m
1 stopp
GOT08:40Göteborg Landvetter
TAP AIR PORTUGAL
2 juni
ARN09:00Stockholm Arlanda
10t 30m
1 stopp
MAD19:30Madrid Adolfo Suárez Madrid-Barajas
5 juni
MAD18:10Madrid Adolfo Suárez Madrid-Barajas
14t 05m
1 stopp
ARN08:15Stockholm Arlanda
Ryanair
3 juni
NYO17:30Stockholm Skavsta
11t 40m
1 stopp
MAD05:10Madrid Adolfo Suárez Madrid-Barajas
6 juni
MAD02:15Madrid Adolfo Suárez Madrid-Barajas
14t 45m
1 stopp
NYO17:00Stockholm Skavsta
TAP AIR PORTUGAL
13 sep.
ARN14:50Stockholm Arlanda
19t 45m
1 stopp
MAD10:35Madrid Adolfo Suárez Madrid-Barajas
27 sep.
MAD07:05Madrid Adolfo Suárez Madrid-Barajas
7t 00m
1 stopp
ARN14:05Stockholm Arlanda
TAP AIR PORTUGAL
1 juli
ARN14:50Stockholm Arlanda
19t 45m
1 stopp
MAD10:35Madrid Adolfo Suárez Madrid-Barajas
18 sep.
MAD07:05Madrid Adolfo Suárez Madrid-Barajas
7t 00m
1 stopp
ARN14:05Stockholm Arlanda
TAP AIR PORTUGAL
3 juli
ARN14:50Stockholm Arlanda
19t 45m
1 stopp
MAD10:35Madrid Adolfo Suárez Madrid-Barajas
18 sep.
MAD07:05Madrid Adolfo Suárez Madrid-Barajas
7t 00m
1 stopp
ARN14:05Stockholm Arlanda

Hitta de billigaste enkelbiljetterna till Madrid Adolfo Suárez Madrid-Barajas

Om du letar efter enkelbiljetter till Madrid, visa några av våra erbjudanden nedan av Ryanair
Ryanair
10 juni
NYO17:30Stockholm Skavsta
11t 40m
1 stopp
MAD05:10Madrid Adolfo Suárez Madrid-Barajas
Ryanair
10 juni
NYO17:30Stockholm Skavsta
14t 15m
1 stopp
MAD07:45Madrid Adolfo Suárez Madrid-Barajas
Ryanair
13 juni
NYO17:25Stockholm Skavsta
14t 35m
1 stopp
MAD08:00Madrid Adolfo Suárez Madrid-Barajas

Vilka flygbolag flyger till Madrid?

Här kan du se ett urval av de mest populära och billigaste flygbolagen för flyg till Madrid

Billiga flyg till Madrid hittar du hos SWISS, Ryanair och Lufthansa. Tänk på att om du bokar med ett lågprisbolag kan det tillkomma flera kostnader som vanligtvis är inkluderade i flygpriset. Dessa kostnader kan bland annat gälla handbagage, incheckat bagage och avgift för val av sittplats. Innan du bestämmer dig för vilket flygbolag du vill resa med kan det därmed vara klokt att kolla upp vilka avgifter du behöver köpa till för din flygresa till Madrid.

Vem flyger direkt till Madrid? Bland annat flygbolagen Norwegian, Iberia och Finnair flyger direkt från Stockholm till Madrid. Samtliga linjer avgår från Arlanda flygplats norr om Stockholm. Med Norwegian kan du även flyga direkt från Göteborg till Madrid.

Hur många timmar tar det att flyga till Madrid? En direktresa från Sverige tar ungefär fyra timmar.


Hur tar man sig från flygplatsen i Madrid till centrum?

Här hittar du alla flygplatser i Madrid plus avståndet till centrum

Billiga flyg till Madrid landar på Adolfo Suarez Madrid – Barajas Airport som är en av Europas största flygplatser och ser över 50 miljoner passagerare per år. Flygplatsen är bas för flygbolagen Air Europa och Iberia. Det bästa sättet att ta sig in till staden är med tunnelbanan som du kan nå från samtliga terminaler, vilket är både billigt och snabbt. En taxiresa in till staden tar lite drygt 20 minuter och kan vara bekvämt om du har mycket bagage.


Populära flygresor till Madrid

De snabbaste rutterna och de billigaste flygen till Madrid som hittats av användare
Flyg från Stockholm till Madrid
Snabbaste flygtid
4t 00m
Billigast pris
658 kr
Flyg från Malmö till Madrid
Snabbaste flygtid
23t 50m
Billigast pris
1 431 kr
Flyg från Norrköping till Madrid
Snabbaste flygtid
9t 20m
Billigast pris
3 860 kr
Flyg från Kalmar till Madrid
Snabbaste flygtid
29t 40m
Billigast pris
4 359 kr
Flyg från Linköping till Madrid
Snabbaste flygtid
5t 35m
Billigast pris
5 158 kr
Flyg från Jönköping till Madrid
Snabbaste flygtid
18t 40m
Billigast pris
6 605 kr
Flyg från Umeå till Madrid
Snabbaste flygtid
29t 50m
Billigast pris
6 647 kr
Visa mer

Hur tar man sig runt i Madrid?

Madrids kollektivtrafik består av både bussar och tunnelbana som enkelt tar dig runt i den spanska staden. Framför allt metron är ett utmärkt sätt att resa på och är Europas näst största tunnelbanesystem. Tågen går både ofta och regelbundet och du tar dig snabbt fram till din destination. Biljetterna gäller både för buss och tunnelbana och det bästa är att köpa en Metrobus biljett som gäller för tio resor. Du köper biljetterna i automater på stationerna.

För att åka med taxi tar du dig antingen till en av de många taxistationerna i staden eller vinkar in en bil från gatan. Om taxibilens taklampa lyser grönt betyder det att den är ledig. Det förväntas inte att du dricksar chauffören men du kan avrunda uppåt.


Kan man flyga till Madrid utan pass eller visum?

Inom EU och Schengensamarbetet behövs inget visum så länge du har ett europeiskt medborgarskap. Eftersom både Sverige och Spanien är medlemmar i samarbetet behöver du alltså inte ansöka om något visum för din resa. När du reser ska du ha med dig legitimation i form av antingen pass eller nationellt id-kort. Det nationella id-kortet ges ut av en svenska polismyndigheten och visar ditt medborgarskap. Observera att vanlig legitimation eller körkort inte räcker som id under resan. Innan din flygresa till Madrid ska du alltid kolla upp de aktuella inresebestämmelserna hos den spanska ambassaden i Stockholm eller online hos de spanska myndigheterna, detta eftersom att regler gällande pass och visum kan förändras. Olika flygbolag kan också ha egna regler om vilka dokument du ska visa upp för att stiga ombord planet så kolla också med ditt flygbolag vad du förväntas ha med dig under resan.


Tips och råd om Madrid

Intresserad av sevärdheter i Madrid?

I Madrid hittar du flera världskända sevärdheter, bland annat Pradomuseet med verk av Goya och Velazquez. Missa inte heller en titt på arkitekturen kring det centrala torget Plaza Mayor och en promenad i parken Buen Retiro.

Vad bör jag packa för min resa?

Bekväma skor för promenader och museibesök.

Ska jag skaffa ett lokalt eller internationellt SIM-kort?

Köp ett lokalt SIM-kort då du kan råka på höga kostnader om du använder ditt svenska nummer.

Kan jag dricka kranvattnet?

Ja det går bra!

Ska jag dricksa i Madrid?

Lämna mellan fem och tio procent vid restaurangbesök.


 • Tur & retur
 • Enkelresa
 • Flera städer
 • Ekonomi
 • Premium ekonomi
 • Business
 • Första klass
 • Flera
Ekonomi
 • Ekonomi
 • Premium ekonomi
 • Business
 • Första klass
Ekonomi
 • Ekonomi
 • Premium ekonomi
 • Business
 • Första klass
Ekonomi
 • Ekonomi
 • Premium ekonomi
 • Business
 • Första klass
Ekonomi
 • Ekonomi
 • Premium ekonomi
 • Business
 • Första klass
Ekonomi
 • Ekonomi
 • Premium ekonomi
 • Business
 • Första klass
Ekonomi
 • Ekonomi
 • Premium ekonomi
 • Business
 • Första klass