Flyg till Sevilla

Tur & retur
1 vuxen
Ekonomi
Från?
Till?
mån 20/9
mån 27/9

Varning om resebegränsningar

Utbrottet av COVID-19 (coronaviruset) kan påverka resor från Sverige till Sevilla.
Visa nuvarande reserestriktioner för Spanien

Billigaste flygen till flygplatser i Sevilla

Hitta de billigaste flygen till dessa flygplatser i Sevilla från din närmsta stad eller flygplats
Stockholm Arlanda flygplats
Sevilla

BILLIGASTE RUTTEN FRÅN Stockholm TILL Sevilla

Stockholm Västerås/Hässlö flygplats (VST) till Málaga (AGP)

Vanligtvis är flyg till Sevilla från Stockholm billigare än att flyga från Stockholm Västerås/Hässlö till Málaga, vilket i genomsnitt kostar 1 652 kr

DEN BILLIGASTE MÅNADEN ATT FLYGA FRÅN SEVILLA TILL STOCKHOLM ARLANDA FLYGPLATSnovember22% billigareAtt flyga från Stockholm Arlanda flygplats till Sevilla kostar i genomsnitt bara 1 684 kr i november
DEN DYRASTE MÅNADEN ATT FLYGA TILL SEVILLA FRÅN STOCKHOLM ARLANDA FLYGPLATSdecember36% dyrareDet kostar omkring 2 956 kr för flyg till Sevilla från Stockholm Arlanda flygplats i december
DEN MEST POPULÄRA MÅNADEN ATT FLYGA TILL SEVILLA FRÅN STOCKHOLM ARLANDA FLYGPLATSoktober292% fler användare besökteFler momondo-användare sökte efter flyg till Sevilla från Stockholm Arlanda flygplats i oktober än någon annan månad

När är den bästa tiden att flyga till Sevilla?

Sevillas högsäsong äger rum från sen vår till tidig höst då temperaturerna i den spanska staden är som högst. Sevilla är en av de varmaste städerna i Europa och under sommaren når temperaturerna upp emot 35 grader. På grund av årstidens popularitet, som lockar besökare från hela världen, är priserna på flyg till Sevilla och resor med hotell även högre under sommarmånaderna. Den bästa tiden att åka på är därför mellan mars och maj då temperaturen ligger på mellan 20 och 25 grader och priserna är något lägre.

När hittar du lägst pris på flyg till Sevilla?

Billiga priser på flygstolar och paketresor hittar du framförallt under vintern då staden har sin lågsäsong. Under denna period kan du hitta billiga resor, även om du är ute i sista minuten. Jämför priser på momondo där du kan konsultera priskalendern på nätet för att hitta bäst datum för din resa.

 • Vilket är det absolut billigaste flyget till Sevilla?

  Under de senaste två veckorna har användare bokat erbjudanden till Sevilla för 190 kr/person, vilket är 91 % billigare än för genomsnittsflyget till Sevilla. För att hitta de billigaste priserna till Sevilla från din plats kan du använda momondos Flygplats-till-flygplats prisguide.

 • Vilken är den billigaste månaden att flyga till Sevilla?

  Om du inte har möjlighet att flyga till Sevilla i november är januari ditt näst bästa alternativ. Flygpriserna från Sverige till Sevilla under januari ligger i genomsnitt på 1 848 kr.

 • Hur långt i förväg bör jag boka mitt flyg till Sevilla?

  Den bästa tiden att boka ett flyg till Sevilla från Sverige är 60 dagar innan avgång eftersom biljettpriserna då tenderar att ligga runt 2 193 kr. Flygpriserna kan dock vara lägre även utanför denna tidsram. Till exempel hittades nyligen flyg till Sevilla från Sverige för så lite som 773 kr på momondo.

 • Vilken är den billigaste dagen för flygavgångar till Sevilla?

  Den billigaste veckodagen att flyga till Sevilla är en tisdag då du kan hitta priser så låga som 1 816 kr. Detta bero ofta på att det är lägre efterfrågan på flyg denna veckodag. Och andra sidan är söndag den dyraste veckodagen att flyga från Sverige eftersom det är smidigt för både affärsresande och turister. Till följd av detta ligger biljettpriserna på omkring 2 272 kr.

 • Vilken är den billigaste tiden på dygnet för avgående flyg till Sevilla?

  Den billigaste tiden på dygnet att flyga till Sevilla från Sverige är på eftermiddagen. momondo-användare har hittat så låga priser som 1 812 kr när de sökt efter flyg som avgår på eftermiddagen. Flyg till Sevilla är dyrare på kvällen med ett genomsnittligt biljettpris på 2 347 kr. Avgångar på kvällen är mest efterfrågade vilket gör att dessa biljetter kan vara dyrare.

 • Finns det en alternativ flygplats i närheten av Sevilla?

  Det är möjligt att hitta andra, och alternativt billigare destinationsflygplatser i närheten av Sevilla. Om du planerar att flyga till Sevilla, överväg då även att boka flyg till Jerez de la Frontera La Parra flygplats(72 km från stadskärnan i Sevilla) eller Málaga flygplats(155 km från stadskärnan i Sevilla).

 • Finns det ett billigare alternativ för att flyga till Sevilla?

  Du kan hitta erbjudanden för Jerez de la Frontera La Parra flygplats för i genomsnitt 2 115 kr per person, men detta pris kan ändras beroende på din avreseflygplats. För att spara pengar kan du prova momondos Flygplats-till-flygplats prisguide.


Kan jag flyga till Sevilla från Sverige i nuläget?

Informationen baseras på reserestriktioner från Sverige till Sevilla

De flesta besökare från Sverige måste kunna uppvisa ett negativt COVID-19 testresultat och/eller sitta i karantän vid ankomst till Sevilla.

Testkrav för COVID-19
Besökare från Sverige måste uppvisa ett negativt RT-PCR (NAAT) eller Antigen (snabbtest)-test taget inom 72 for rt-pcr (naat) and 48 for antigen (quick-test) timmar innan avgången till Sevilla.

Karantänskrav
Besökare från Sverige behöver inte sitta i karantän vid ankomst till Sevilla.

Kan jag flyga tillbaka till Sverige från Sevilla?

Returresa till Sverige från Sevilla

Testkrav för COVID-19
Besökare från Sevilla måste uppvisa ett negativt RT-PCR (NAAT)-test taget inom 48 timmar innan avgången till Sverige.

Karantänskrav
Besökare från Sevilla behöver inte sitta i karantän vid ankomst till Sverige.

Om du redan planerar att resa till Sevilla inom en snar framtid rekommenderas det att du håller dig uppdaterad gällande rådande restriktioner och följer lämpliga säkerhetsåtgärder när du vistas på offentliga platser.

Hitta billiga flygbiljetter till Sevilla

Spana in några av de bästa priserna som momondo-användare nyligen hittat för flygplatser i Sverige till Sevilla
Ryanair
13 nov.
ARN15:50Stockholm Arlanda
18t 40m
2 stopp
SVQ10:30Sevilla
16 nov.
SVQ02:00Sevilla
12t 45m
1 stopp
ARN14:45Stockholm Arlanda
Flera flygbolag
23 okt.
ARN13:30Stockholm Arlanda
15t 05m
1 stopp
SVQ04:35Sevilla
26 okt.
SVQ05:05Sevilla
7t 50m
1 stopp
ARN12:55Stockholm Arlanda
TAP AIR PORTUGAL
11 feb.
ARN08:30Stockholm Arlanda
20t 05m
1 stopp
SVQ04:35Sevilla
18 feb.
SVQ10:50Sevilla
26t 20m
1 stopp
ARN13:10Stockholm Arlanda
1 280 kr
Hitta liknande
Ryanair
13 nov.
ARN15:50Stockholm Arlanda
16t 30m
1 stopp
SVQ08:20Sevilla
16 nov.
SVQ02:00Sevilla
12t 45m
1 stopp
ARN14:45Stockholm Arlanda
Ryanair
13 nov.
ARN15:50Stockholm Arlanda
18t 40m
2 stopp
SVQ10:30Sevilla
16 nov.
SVQ05:45Sevilla
29t 00m
2 stopp
ARN10:45Stockholm Arlanda
Flera flygbolag
21 okt.
NYO04:15Stockholm Skavsta
32t 55m
2 stopp
SVQ13:10Sevilla
26 okt.
SVQ07:40Sevilla
26t 05m
1 stopp
NYO09:45Stockholm Skavsta

Hitta de billigaste enkelbiljetterna till Sevilla

Om du letar efter enkelbiljetter från Sverige till Sevilla, visa några av våra erbjudanden nedan av Ryanair
Ryanair
25 sep.
GOT12:35Göteborg Landvetter
22t 35m
1 stopp
SVQ11:10Sevilla
Flera flygbolag
29 sep.
GOT18:15Göteborg Landvetter
26t 10m
3 stopp
SVQ20:25Sevilla
Ryanair
27 okt.
GOT12:40Göteborg Landvetter
17t 20m
2 stopp
SVQ06:00Sevilla

Vilka bolag flyger till Sevilla?

Här kan du se ett urval av de mest populära och billigaste flygbolagen för flyg till Sevilla

Ryanair, Vueling och Lufthansa är några av de mest populära flygbolagen som bokas för flyg till Sevilla. Låga priser kan du även hitta med Norwegian, easyJet och Iberia. I regel gäller att ju fler eller längre mellanlandningar du gör under resan desto billigare blir den. Jämför de olika flygbolagens rutter hos momondo och hitta de datum och resvägar som har lägst pris. Det går inte något direktflyg från Sverige till Sevilla så du får mellanlanda på vägen. Tänk på att med lågprisbolag som Ryanair innebär det separata biljetter, så boka med god tidsmarginal för ditt byte. Med en smidig mellanlandning tar resan till södra Spanien lite drygt 6 timmar.


Flygplatser nära Sevilla

Nedan hittar du alla flygplatser i Sevilla tillsammans med avståndet från stadens centrum

När du reser till Sevilla landar du på Seville Airport som ligger ungefär 10 kilometer nordöst om centrum. De flesta flyg som landar kommer från Barcelona och Madrid men flygplatsen har även många internationella destinationer. När du landar kan du direkt koppla upp dig mot flygplatsens Wifi som är helt gratis. Det finns även bankomater, valutaväxling, informationsdisk, polis, post och läkarhjälp på flygplatsen. För att ta dig in till centrum med kollektivtrafik kan du ta lokalbuss EA som stannar utanför ankomsthallen. Bussen åker in till stadens centrum och gör flera stopp på vägen så att du kan komma så nära ditt boende som möjligt. Bland annat stannar bussen vid flera ställen där du kan byta till tåg, metro eller andra busslinjer. Fråga vid informationsdisken hur du lättast tar dig till ditt boende. Bussbiljetterna köper du direkt från chauffören för 40 kronor och beroende på trafiken tar resan in till city ungefär en halvtimme.


Populära flygresor till Sevilla

De snabbaste rutterna och de billigaste flygen till Sevilla som hittats av användare
Flyg från Stockholm till Sevilla
Snabbast flygtid15t 05m
Billigaste pris773 kr
Flyg från Göteborg till Sevilla
Snabbast flygtid50t 00m
Billigaste pris5 689 kr

Det bästa sättet att ta sig omkring Sevillas trånga slingriga gränder är till fots. Det finns dessutom flera guidade promenadturer med olika teman som är utmärkta för att lära dig mer om staden och dess historia. Kollektivtrafiken består annars av tunnelbana, buss och spårvagn. Tunnelbanan har tre linjer som korsar stadens centrum och tar dig ut till förorterna. Som komplement finns bussar och spårvagnar som täcker en större del av staden.

För att ta dig runt till sevärdheterna kan det vara en god idé att använda stadens hop-on-hop-off buss som särskilt är till för besökare. Bussen går förbi de största sevärdheterna vilket gör den utmärkt för sightseeing. För ungefär 180 kronor kan du resa obegränsat. Att cykla är också ett populärt sätt att ta sig runt. Sevilla har ett kollektivt cykeluthyrningssystem, SEVici, med cykelstationer över hela staden. Försök att undvika att köra bil om du kan då det är svårt att hitta parkering i staden och många gator är enkelriktade.


När du åker till Spanien behöver du inte ha något visum om du kan visa att du är europeisk medborgare. Detta gör du genom att visa upp ditt pass eller nationella id-kort där ditt medborgarskap framgår. På grund av detta går det inte att legitimera sig med andra id-kort eller körkort då dessa inte visar huruvida du är europeisk medborgare. Kontrollera alltid vad de senaste reglerna för in- och utresa i landet är då sådana bestämmelser kan förändras.


Börja planera din resa till Sevilla


Hur hittar man de billigaste flygbiljetterna till Sevilla?

Via momondos online-sökning hittar du de billigaste priserna på flyg.

Vad ska man se i Sevilla?

Det imponerande palatset Real Alcazar som finns med på UNESCO:s världsarvslista är ett absolut måste under din tid i Sevilla.

Aktiviteter för barn

Ta med barnen till stadens akvarium eller den trevliga parken Maria Luisa Park.

Kan man dricka kranvattnet?

Ja, det går bra.

Ska jag dricksa i Sevilla?

Det är mindre vanligt att dricksa i Spanien men du kan lägga till ett par euro på restaurangnotan.

Var finns den bästa shoppingen?

De två centrala parallellgatorna Sierpes och Tetuan utgör stadens shoppingdistrikt och här hittar du det mesta.