Flyg till Armenien

Tur & retur
1 vuxen
Ekonomi
Från?
Till?
ons 26/1
ons 2/2

Tillgängliga erbjudanden från över 900 resesidor.

Varning om resebegränsningar

Utbrottet av COVID-19 (coronaviruset) kan påverka resor från Sverige till Armenien.
Visa nuvarande reserestriktioner för Armenien

De billigaste flygen till städer i Armenien

Klicka på städerna nedan för att ta reda på när det är billigast att flyga till Armenien från Sverige
Jerevan
Jerevan

Användbar information om ditt flyg till Armenien

Få uppdaterade svar på några av de vanligaste frågorna om att flyga till Armenien
 • What is the cheapest flight to Armenien?

  The cheapest flights to Armenien recently found by momondo users are 1 020 kr with Ukraine International Airlines, 1 233 kr with Aeroflot, and 1 353 kr with LOT.

 • Vilka flygbolag flyger till Armenien?

  Det finns totalt 11 flygbolag som flyger till och från Armenien, av vilka Aeroflot är det mest populära alternativet. Uppskattningsvis väljer 59% av de som flyger till Armenien att flyga med Aeroflot. Om du inte lyckas hitta biljetter med Aeroflot, ta då en titt på Ukraine International Airlines och LOT som också är populära flygbolag att flyga med.

 • Hur långt är flyget från Sverige till Armenien?

  Den genomsnittliga flygtiden från Sverige till Armenien beror på vilken flygplats du flyger från och var du landar. Att flyga från Stockholm Arlanda till Jerevan tar i genomsnitt 6t 10m, medan att flyga från Göteborg Landvetter till Jerevan i genomsnitt ligger på . Jerevan är den mest populära flygplatsen i Armenien.

 • Vilken är det mest populära flygplatsen att flyga till i Armenien?

  Enligt våra data har 99% av momondos användare som rest till Armenien under de senaste året landat på Jerevan (i Jerevan), vilket gör det till den mest populära flygplatsen att resa till. Det kan finns andra flygplatser i Armenien, men majoriteten av våra användare flyger till Jerevan för att besöka Jerevan och närliggande områden.

 • Hur mycket kostar flyg till Armenien?

  Flyg till Armenien har nyligen hittats på momondo för så lite som 967 kr per biljett. Dock tenderar genomsnittspriset att ligga på 3 210 kr och allt under 2 838 kr kan ses som ett bra erbjudande. 14 274 kr är det dyraste flyget vi sett under den senaste veckan, och du kan kanske undvika detta pris beroende på vilken flygplats du reser från, vilket flygbolag du väljer samt hur tidigt du bokar ditt flyg.


Kan jag flyga till Armenien från Sverige i nuläget?

Informationen baseras på reserestriktioner från Sverige till Armenien

De flesta besökare från Sverige måste kunna uppvisa ett negativt COVID-19 testresultat och/eller sitta i karantän vid ankomst till Armenien.

Testkrav för COVID-19
Besökare från Sverige måste uppvisa ett negativt RT-PCR (NAAT)-test taget inom 72 timmar innan avgången till Armenien.

Karantänskrav
Besökare från Sverige behöver inte sitta i karantän vid ankomst till Armenien.

Dokument
Electronic Visitor Visa - To visit Armenia for Business or Tourism, you require a visa. An eVisa is the fastest and easiest way of obtaining an Armenian visa as you can submit an application and supporting documents online. If approved, you'll receive your eVisa confirmation electronically. When you arrive in Armenia, a border crossing will ask for your passport and eVisa to ensure you have the proper visas.


Kan jag flyga tillbaka till Sverige från Armenien?

Returresa till Sverige från Armenien

Testkrav för COVID-19
Besökare från Armenien måste uppvisa ett negativt RT-PCR (NAAT)-test taget inom 48 timmar innan avgången till Sverige.

Karantänskrav
Besökare från Armenien behöver inte sitta i karantän vid ankomst till Sverige.

Om du redan planerar att resa till Armenien inom en snar framtid rekommenderas det att du håller dig uppdaterad gällande rådande restriktioner och följer lämpliga säkerhetsåtgärder när du vistas på offentliga platser.

Populära städer och sevärdheter

Planerar du att besöka Armenien? Kolla in dessa städer och ägna dig åt att se några av de mest populära sevärdheterna i landet

De senaste flygen hittade till populära städer i Armenien

Hitta flyg till dessa populära städer i Armenien, från din närmsta flygplats.

Billiga flyg till Armenien

Dessa rutter har de billigaste flygen till Armenien som hittats av momondos användare i Sverige
AvgårDestinationBäst tidBästa pris
StockholmJerevan6t 10m1 626 kr

De bästa sakerna att se och göra i Armenien

Armenien har ett höglandsklimat med varma, torra somrar och kalla vintrar. Resor till Armenien är som mest populära att boka under sen vår, tidig sommar och tidig höst. Under dessa månader är vädret varmt och härligt, men du undviker sommarens höga temperaturer som kan sträcka sig upp emot 40 grader. De populära månaderna bjuder på natur i full blom och torrt klimat med klarblå himmel. Detta är en utmärkt tidpunkt att utforska landets natur men även för att besöka huvudstaden Jerevan. Staden är en av de mest populära destinationerna i landet. Högsäsongen för dock med sig högre priser på flygbiljetter till Armenien och flygresor till Armenien med hotell inkluderat. Lägst priser på flyg till Armenien hittar du under vintern då landet har sin lågsäsong. Vintern är dock mycket kall och många sevärdheter stänger ner för säsongen. Om du vill ägna dig åt vintersporter i kylan kan du däremot utnyttja de billiga priserna på flyg till Armenien och på boende. Jämför priser på flygresor till Armenien i momondos priskalender för att hitta en bra tidpunkt under året att boka din resa på. I priskalendern, som du hittar på nätet, kan du även jämföra olika rutter och flygbolag.

Vilka flygbolag flyger direkt till Armenien?

Flyg till Armenien mellanlandar under resan från Sverige. Du kan bland annat resa med Aeroflot från Arlanda flygplats i Stockholm till Yerevan Airport i Jerevan via Moskva. Du kan också flyga med Brussels Airlines från Bromma flygplats i Stockholm till Yerevan Airport i Jerevan med två mellanlandningar i Bryssel och Athen. Jämför olika flygbolags rutter och antal mellanlandningar hos momondo för att se om det lönar sig att göra flera stopp under vägen.

Hur många timmar tar det att flyga till Armenien?

Med en snabb mellanlandning under resan från Sverige till Armenien kan du klara av resan på ungefär 7 timmar.

Vilken tid på året ska man resa till Armenien?

Du bör besöka Armenien under sommarhalvåret, men försök att undvika månaderna mitt under sommaren då det blir mycket varmt i landet. Maj, juni, september och oktober är alla bra månader för att ge dig ut på friluftssemester i landskapet, samt för att utforska huvudstaden Jerevan. Vintrarna i Armenien är mycket kalla och det är mycket som stänger igen under denna period. Vintern passar dock bra för vintersportsentusiaster.

Kan man resa till Armenien utan pass eller visum?

Om du ska stanna i Armenien i över 180 dagar behöver du ett visum. För kortare semesterresor behöver du som svensk medborgare inte ansöka om någon visering. Observera att du ska ha med dig ett pass som är giltigt i ett halvår från och med det att du planerar att resa hem från Armenien.


Internationella flygrutter till Armenien

Jämför flyg till och från närmaste flygplatser för att hitta billiga flygbiljetter och passande avresetider
Flyg från Stockholm till Jerevan
Snabbast flygtid6t 10m
Billigaste pris1 626 kr

Hitta flyg till Armenien

Välj en flygdestination nedan

Börja planera din resa till Armenien