Flyg Asien Sri Lanka

Flyg till Sri Lanka

tors 27/2
tors 5/3
Alla månader
Jämför momondo med |

De billigaste flygen till städer i Sri Lanka

Klicka på städerna nedan för att ta reda på när det är billigast att flyga till Sri Lanka

Populära städer och sevärdheter

Planerar du att besöka Sri Lanka? Kolla in dessa städer och ägna dig åt att se några av de mest populära sevärdheterna i landet
Colombo
National Art Gallery
Murugan Hindu Tempel
Dutch Period Museum
Nationalmuseum Colombo
Bank of Ceylon Tower
Sigiriya
Sigiriya Museum
Sigiriya Archaeological Site
Bentota
Bentota Beach
Kalutara
Kalatura Beach

Billiga flyg till Sri Lanka

Se de billigaste flygresorna till Sri Lanka som hittats av momondos användare
Avgår Destination Bästa pris
Stockholm Colombo 5 049 kr

Flygresor till Sri Lanka

Sri Lanka är ett land på uppgång. Under de senaste 10 åren har landets fattigdom så mycket som halverats. Detta resulterar i ett land fyllt med optimism och glädje. Från Sverige kan man flyga från Stockholms flygplats Arlanda eller Göteborgs flygplats Landvetter till Sri Lankas huvudstad Colombo. De går att flyga via mellanöstern med Emirates eller Oman Airways. Båda dessa flygbolag är kända för att leverera mycket bra service ombord och de går ofta att hitta billiga flyg till Sri Lanka så länge du är ute i god tid.

Det är alltid varmt i Colombo, men högsäsongen som bjuder på allra mest sol infaller mellan december och mars. Även under den svenska semestermånaden juli är det populärt att resa till Sri Lanka. Under landets lågsäsong, som infaller mellan maj och augusti, går det att hitta en riktigt billig flygbiljett till Sri Lanka liksom smidiga paketresor. Under denna tidsperiod är det dock monsunsäsong i landet varför vi rekommenderar att du besöker den nordliga eller östra delen av Sri Lanka.

I Sri Lanka kommer du att hitta ett tropiskt klimat med en medeltemperatur på över 30 grader året om. Njut av ett grönskande landskap med teplantage och fruktodlingar. Ta gärna en utflykt till Habarana där du bland annat hittar en stor nationalpark med elefanter, vattenbufflar och vackra exotiska fåglar. Landet är även känt för sina många vackra tempel. I staden Kandy kan du besöka den helige tandens tempel – här sägs den helige Buddhas vänstra hörntand vara bevarad, därav namnet.

Hur många timmar tar det att flyga till Sri Lanka?

Från Arlanda flygplats tar en resa till Sri Lanka någonstans mellan 12 och 20 timmar beroende på din mellanlandning. De flesta långflygningar till Sri Lanka erbjuder dock underhållning med TV-serier och filmer under resan, så du kan hålla dig sysselsatt i din flygstol i väntan på att semestern ska börja. Du kan smidigt jämföra både flyg till Sri Lanka och inrikesflyg inom landet, liksom paketresor, med hjälp av momondos söktjänst. Tänk på att det är svårt att hitta sista minuten resor till denna populära destination.

Kan man resa till Sri Lanka utan pass eller visum?

För att resa till Sri Lanka krävs en ”Electronic Travel Authorization” som du kan ansöka om på nätet och som kostar runt 30 USD. Valutan i Sri Lanka heter Rupier (LKR) och det råder in och utförselbegränsning på 5000 LKR. Vill du ha med fler kontanter rekommenderas vi att du tar ut dessa i USD. En gång i månaden, på Poyadagen (fullmåne), råder det alkoholförbud i landet enligt lankesisk lag.


Hitta flygbiljetter till populära städer i Sri Lanka

Upptäck städer som momondos användare älskar i Sri Lanka

Internationella flygrutter till Sri Lanka

Jämför flyg till och från närmaste flygplatser för att hitta de bästa priserna och dom bästa avgångstider
Flyg från Stockholm till Colombo
Snabbaste flygtid
12t 05m
Billigast pris
5 049 kr
Flyg Asien Sri Lanka