Flyg till Maribor

Tur & retur
1 vuxen
Ekonomi
Från?
Till?
mån 31/1
mån 7/2

Tillgängliga erbjudanden från över 900 resesidor.

Varning om resebegränsningar

Utbrottet av COVID-19 (coronaviruset) kan påverka resor från Sverige till Maribor.
Visa nuvarande reserestriktioner för Slovenien

Billigaste flygen till flygplatser i Maribor

Hitta de billigaste flygen till dessa flygplatser i Maribor från din närmsta stad eller flygplats
Stockholm Arlanda flygplats
Ljubljana

BILLIGASTE RUTTEN FRÅN Stockholm TILL Maribor

Stockholm (STO) till Ljubljana (LJU)

Vanligtvis är flyg till Maribor från Stockholm billigare än att flyga från Stockholm till Ljubljana Joze Pucnik, vilket i genomsnitt kostar 2 537 kr


När är den bästa tiden att flyga till Maribor?

Hur lång tid tar det att flyga till Maribor?

När du flyger från Sverige till Maribor, Slovenien behöver du för det mesta kombinera flygresan med buss eller tåg för att ta dig fram till din slutdestination. Hur lång tid din resa tar beror på vilken rutt du tar och varifrån i Sverige du reser från. Från Stockholm Arlanda flygplats kan du resa till Maribor på ungefär 12 timmar. Du reser då med Norwegian till Köpenhamn och vidare från Köpenhamn till Wien med Ryanair. Från Wien tar du dig sedan in till Erdberg Station i centrum varifrån du hittar bussar till Maribor som tar ungefär tre och en halv timme. Från Stockholm kan du även flyga med Ryanairs direktflyg till Wien som avgår från Skavsta flygplats. Du hittar också flygerbjudanden från Göteborg, och från Landvetter flygplats hittar du flygningar med Ryanair till Prag. I Prag tar du sedan Flixbus till Maribor via ett stopp i Brno och Wien. Från Malmö kan du ta dig till Maribor på ungefär 13 timmar. Du tar då flyg med Ryanair från Kastrup flygplats utanför Köpenhamn som landar i Wien. Från Wien tar du sedan antingen Flixbus eller Globtour till Maribor.

Varifrån kan du hitta direktflyg till Maribor?

Du hittar inte några direktflyg till Maribor från någon av de svenska eller nordiska flygplatserna, utan du behöver göra stopp längs vägen. För det mesta behöver du även byta till buss för den sista sträckan. Vanligtvis tar du dig till Wien varifrån du hittar direktbussar med Flixbus till Maribor. Du kan även flyga till Prag och därifrån ta buss via Brno till Wien och sedan vidare till Maribor. Flygbolag som har rutter till Wien är bland annat Ryanair och Norwegian som har turer från Stockholm Arlanda flygplats, Stockholm Skavsta flygplats, Göteborg Landvetter flygplats samt från Köpenhamn Kastrup flygplats som ligger nära Malmö.

 • Vilket är det absolut billigaste flyget till Maribor?

  Det bästa priset som hittats på momondo till Maribor var 413 kr/per person från Bryssel, vilket är 92 % billigare än genomsnittspriset för flyg till Maribor. För att hitta det billigaste priset till Maribor från din plats kan du använda momondos Flygplats-till-flygplats prisguide.

 • När är vädret för skidåkning i Maribor som bäst?

  Den bästa tiden att bege sig ut i backarna är när temperaturerna är låga och chansen att det snöar hög. januari ses som den bästa tiden på året för skidåkning i området runt Maribor. Mariborsko Pohorje Ski är ett populärt berg i området.

 • Finns det en alternativ flygplats i närheten av Maribor?

  Det är möjligt att hitta andra, och alternativt billigare destinationsflygplatser i närheten av Maribor. Om du planerar att flyga till Maribor, överväg då även att boka flyg till Ljubljana Joze Pucnik flygplats(98 km från stadskärnan i Maribor).

 • Finns det ett billigare alternativ för att flyga till Maribor?

  Med ett genomsnittspris på 5 132 kr per person, är Maribor flygplats den billigaste flygplatsen att flyga till när du planerar din resa till Maribor. Detta pris fluktuerar beroende på vart du flyger från. momondos Flygplats-till-flygplats prisguide kan hjälpa dig hitta de bästa priserna.


Kan jag flyga till Maribor från Sverige i nuläget?

Informationen baseras på reserestriktioner från Sverige till Maribor

De flesta besökare från Sverige måste kunna uppvisa ett negativt COVID-19 testresultat och/eller sitta i karantän vid ankomst till Maribor.

Testkrav för COVID-19
Besökare från Sverige måste uppvisa ett negativt RT-PCR (NAAT) eller Antigen (snabbtest)-test taget inom 48 for rt-pcr (naat) and 24 antigen (quick-test) timmar innan avgången till Maribor.

Karantänskrav
Besökare från Sverige behöver inte sitta i karantän vid ankomst till Maribor.

Kan jag flyga tillbaka till Sverige från Maribor?

Returresa till Sverige från Maribor

Testkrav för COVID-19
Besökare från Maribor måste uppvisa ett negativt RT-PCR (NAAT)-test taget inom 72 timmar innan avgången till Sverige.

Karantänskrav
Besökare från Maribor behöver inte sitta i karantän vid ankomst till Sverige.

Om du redan planerar att resa till Maribor inom en snar framtid rekommenderas det att du håller dig uppdaterad gällande rådande restriktioner och följer lämpliga säkerhetsåtgärder när du vistas på offentliga platser.

Vilka bolag flyger till Maribor?

Här kan du se ett urval av de mest populära och billigaste flygbolagen för flyg till Maribor
 • Vilka bolag flyger till Maribor?

  Det kan även förekomma andra flygbolag som flyger till Maribor från Sverige, men det mest populära bland våra användare är Air Serbia och Austrian Airlines. Dessa flygbolag lär kunna erbjuda flyg till Maribor på en daglig basis om du flyger från en av de mest populära flygplatserna i Sverige.


Flygplatser nära Maribor

Nedan hittar du alla flygplatser i Maribor tillsammans med avståndet från stadens centrum

Hur tar du dig till Maribor centrum från flygplatsen?

När du reser till Maribor från Sverige landar du för det mesta på Weins Vienna International Airport. Härifrån tar du dig in till Wiens centrala busstation Erdberg med tunnelbanans linjer S7 och U3, vilket tar detta runt en halvtimme. Du kan även ta taxi från flygplatsen till Erdberg vilket tar drygt en kvart. Från Erdberg hittar du sedan bussar till Maribor, och denna busstur tar runt tre och en halv timme. I vissa fall kan du även hitta flighter som går till Maribor Edvard Rusjan Airport. Denna flygplats ligger strax söder om staden och från flygplatsen kan du ta busslinjen PR A22 in mot centrum. Bussfärden tar runt 50 minuter, men snabbast är att ta taxi eller bil in till centrala Maribor som tar runt en kvart. Om du kör själv följer du Ptujska cesta norrut.


Visumkrav för att besöka Maribor

Vilka pass- och visabestämmelser behöver du följa för att besöka Maribor?

När du reser till Maribor, Slovenien behöver du inte något visum då både Slovenien och Sverige är med i Schengen och EU. Du behöver endast ha med dig ett giltigt nationellt ID-kort eller pass för din vistelse.


Börja planera din resa till Maribor


De bästa sakerna att se och göra i Maribor

Vad kan du se och göra i Maribor?

Maribor är Sloveniens näst största stad men har en charmig småstadskänsla med mycket kultur och historia. Här hålls bland annat en årlig konstfestival under sommarmånaderna i stadsdelen Lent. Centralt inne i staden hittar du den medeltida marknadsplatsen Glavni Trg med sitt statshus från 1500-talet. Runt torget hittar du en mängd restauranger och barer, och för att lära dig mer om stadens historia är ett besök till museet Old Vine House att rekommendera. Ett annat populärt museum i staden är Maribor Art Gallery vid Slomskov Trg. Detta museum har en stor samling av moderna och samtida verk av nationella konstnärer. För barnfamiljer är City Park med sitt Maribor Aquarium-Terrarium ett populärt besöksmål med en mängd havsdjur och reptiler.


Hitta billiga flyg till andra städer i Slovenien

Slovenien har många vackra städer, vad sägs om en resa till en av dem?