Flyg till Ljubljana

Tur & retur
1 vuxen
Ekonomi
Från?
Till?
sön 23/1
sön 30/1

Tillgängliga erbjudanden från över 900 resesidor.

Varning om resebegränsningar

Utbrottet av COVID-19 (coronaviruset) kan påverka resor från Sverige till Ljubljana.
Visa nuvarande reserestriktioner för Slovenien

Billigaste flygen till flygplatser i Ljubljana

Hitta de billigaste flygen till dessa flygplatser i Ljubljana från din närmsta stad eller flygplats
Stockholm Arlanda flygplats
Ljubljana

BILLIGASTE RUTTEN FRÅN Stockholm TILL Ljubljana

Stockholm (STO) till Ljubljana (LJU)

Vanligtvis är flyg till Ljubljana från Stockholm billigare än att flyga från Stockholm till Ljubljana Joze Pucnik, vilket i genomsnitt kostar 2 466 kr

DEN BILLIGASTE MÅNADEN ATT FLYGA FRÅN LJUBLJANA TILL STOCKHOLM ARLANDA FLYGPLATSjuli22% billigareAtt flyga från Stockholm Arlanda flygplats till Ljubljana kostar i genomsnitt bara 2 002 kr i juli
DEN DYRASTE MÅNADEN ATT FLYGA TILL LJUBLJANA FRÅN STOCKHOLM ARLANDA FLYGPLATSdecember29% dyrareDet kostar omkring 3 319 kr för flyg till Ljubljana från Stockholm Arlanda flygplats i december
DEN MEST POPULÄRA MÅNADEN ATT FLYGA TILL LJUBLJANA FRÅN STOCKHOLM ARLANDA FLYGPLATSjuli506% fler användare besökteFler momondo-användare sökte efter flyg till Ljubljana från Stockholm Arlanda flygplats i juli än någon annan månad

När är den bästa tiden att flyga till Ljubljana?

Ljubljana är som mest populärt att besöka under de varma sommarmånaderna, mellan juni och augusti, då temperaturerna ligger på runt 25 grader. Under sommarens högsäsong stiger dock priser på flyg och semestervistelser med hotell. Även priser på restaurangmåltider är kända för att gå upp under turistsäsongen, så den bästa tiden att åka på är under våren och hösten. Under vintern är temperaturerna kalla och staden regnig, men det är då du hittar lägst priser på flyg till Ljubljana.

När finns lägst priser på flyg till Ljubljana?

Billiga resor till Ljubljana hittar du under januari och november, då temperaturerna i staden är som lägst. Under denna tid kan du till och med hitta resor i sista minuten till låga priser. Undvik tiden just runt jul då många, trots de låga temperaturerna, besöker staden under sin ledighet. Via momondo kan du jämföra priser på nätet för att hitta både hotell och flyg till Ljubljana.

 • Vilket är det absolut billigaste flyget till Ljubljana?

  401 kr är det billigaste erbjudandet som hittats för ett flyg till Ljubljana på momondo under de senaste två veckorna. Detta flyg avgår från Bryssel och är 92 % billigare än de flesta andra flyg till Ljubljana. För att hitta det billigaste priset till Ljubljana från din plats kan du använda momondos Flygplats-till-flygplats prisguide.

 • Vilken är den billigaste månaden att flyga till Ljubljana?

  Den billigaste månaden att flyga till Ljubljana från Sverige är mars. Flygpriserna som tenderar att ligga kring 2 002 kr, är ofta lägre under denna tid eftersom det är lågsäsong. Om du inte har möjlighet att flyga till Ljubljana i mars är juli ditt näst bästa alternativ. Flygpriserna från Sverige till Ljubljana under juli ligger i genomsnitt på 2 120 kr.

 • Hur långt i förväg bör jag boka mitt flyg till Ljubljana?

  De flesta flygresenärer upplever att det billigaste sättet att hitta biljetter till Ljubljana är att boka 37 dagar innan det planerade avresedatumet. Under denna tidsram ligger biljetterna i genomsnitt på 2 466 kr. Flygpriserna kan dock vara lägre även utanför denna tidsram. Till exempel hittades nyligen flyg till Ljubljana från Sverige för så lite som 1 813 kr på momondo.

 • Vilken är den billigaste dagen för flygavgångar till Ljubljana?

  Den billigaste veckodagen att flyga till Ljubljana är en torsdag då du kan hitta priser så låga som 2 564 kr. Detta bero ofta på att det är lägre efterfrågan på flyg denna veckodag. För en avgång en söndag, veckans dyraste resdag, kan du vänta dig flygpriser kring 2 984 kr från Sverige till Ljubljana.

 • Vilken är den billigaste tiden på dygnet för avgående flyg till Ljubljana?

  Den billigaste tiden på dygnet att flyga till Ljubljana från Sverige är på kvällen. momondo-användare har hittat så låga priser som 2 273 kr när de sökt efter flyg som avgår på kvällen. Om du har flexibla resplaner bör du undvika att flyga på eftermiddagen då priserna genomsnittligen ligger på 3 346 kr. Flyg till Ljubljana från Sverige på eftermiddagen är generellt dyrare då det ofta är smidigare för resenärer att resa vid denna tid.

 • Finns det en alternativ flygplats i närheten av Ljubljana?

  De som flyger till Ljubljana kan potentiellt hitta bättre priser för Portorož flygplats(95 km från stadskärnan i Ljubljana) eller Maribor flygplats(102 km från stadskärnan i Ljubljana) beroende på månad och avgångsflygplats.

 • Finns det ett billigare alternativ för att flyga till Ljubljana?

  Den billigaste flygplatsen i närheten av Ljubljana är generellt Maribor flygplats med ett genomsnittspris på 4 990 kr/person. Dessa priser varierar beroende på var resenärerna kommer ifrån. Resenärer som vill spara pengar kan ta en titt på momondos Flygplats-till-flygplats prisguide.


Kan jag flyga till Ljubljana Joze Pucnik från Sverige i nuläget?

Informationen baseras på reserestriktioner från Sverige till Ljubljana Joze Pucnik

De flesta besökare från Sverige måste kunna uppvisa ett negativt COVID-19 testresultat och/eller sitta i karantän vid ankomst till Ljubljana Joze Pucnik.

Testkrav för COVID-19
Besökare från Sverige måste uppvisa ett negativt RT-PCR (NAAT) eller Antigen (snabbtest)-test taget inom 48 for rt-pcr (naat) and 24 antigen (quick-test) timmar innan avgången till Ljubljana Joze Pucnik.

Karantänskrav
Besökare från Sverige behöver inte sitta i karantän vid ankomst till Ljubljana Joze Pucnik.

Kan jag flyga tillbaka till Sverige från Ljubljana Joze Pucnik?

Returresa till Sverige från Ljubljana Joze Pucnik

Testkrav för COVID-19
Besökare från Ljubljana Joze Pucnik måste uppvisa ett negativt RT-PCR (NAAT)-test taget inom 48 timmar innan avgången till Sverige.

Karantänskrav
Besökare från Ljubljana Joze Pucnik behöver inte sitta i karantän vid ankomst till Sverige.

Om du redan planerar att resa till Ljubljana inom en snar framtid rekommenderas det att du håller dig uppdaterad gällande rådande restriktioner och följer lämpliga säkerhetsåtgärder när du vistas på offentliga platser.

Hitta billiga flygbiljetter till Ljubljana

Spana in några av de bästa priserna som momondo-användare nyligen hittat för flygplatser i Sverige till Ljubljana
LOT
9 apr.
ARN03:55Stockholm Arlanda
8t 35m
1 stopp
LJU12:30Ljubljana Joze Pucnik
23 apr.
LJU13:10Ljubljana Joze Pucnik
4t 40m
1 stopp
ARN17:50Stockholm Arlanda
2 074 kr
Hitta liknande
SWISS
14 juni
ARN02:55Stockholm Arlanda
6t 40m
1 stopp
LJU09:35Ljubljana Joze Pucnik
23 juni
LJU06:50Ljubljana Joze Pucnik
12t 25m
1 stopp
ARN19:15Stockholm Arlanda
1 867 kr
Hitta liknande
Flera flygbolag
14 juni
ARN05:35Stockholm Arlanda
13t 20m
2 stopp
LJU18:55Ljubljana Joze Pucnik
23 juni
LJU12:05Ljubljana Joze Pucnik
7t 20m
1 stopp
ARN19:25Stockholm Arlanda
2 327 kr
Hitta liknande
Flera flygbolag
11 feb.
ARN15:05Stockholm Arlanda
14t 05m
2 stopp
LJU05:10Ljubljana Joze Pucnik
16 feb.
LJU05:50Ljubljana Joze Pucnik
8t 45m
2 stopp
ARN14:35Stockholm Arlanda
2 922 kr
Hitta liknande
Flera flygbolag
11 feb.
ARN14:50Stockholm Arlanda
15t 30m
2 stopp
LJU06:20Ljubljana Joze Pucnik
16 feb.
LJU07:10Ljubljana Joze Pucnik
11t 30m
1 stopp
ARN18:40Stockholm Arlanda
2 246 kr
Hitta liknande
KLM
14 juni
ARN05:35Stockholm Arlanda
13t 20m
2 stopp
LJU18:55Ljubljana Joze Pucnik
23 juni
LJU12:05Ljubljana Joze Pucnik
16t 45m
2 stopp
ARN04:50Stockholm Arlanda
2 724 kr
Hitta liknande

Hitta de billigaste enkelbiljetterna till Ljubljana

Om du letar efter enkelbiljetter från Sverige till Ljubljana, visa några av våra erbjudanden nedan av Air France
Air France
ARNStockholm Arlanda
6t 40m
LJULjubljana Joze Pucnik

Vilka bolag flyger till Ljubljana?

Här kan du se ett urval av de mest populära och billigaste flygbolagen för flyg till Ljubljana
 • Vilka bolag flyger till Ljubljana?

  Baserat på våra uppgifter är de mest populära flygbolagen som flyger till Ljubljana från Sverige LOT, SAS, Lufthansa och Finnair. Det kan även förekomma andra flygbolagserbjudanden beroende på var i Sverige du flyger från.


Flygplatser nära Ljubljana

Nedan hittar du alla flygplatser i Ljubljana tillsammans med avståndet från stadens centrum

Flyg till Ljubljana landar på Ljubljana Joze Pucnik Airport som ligger 24 kilometer norr om staden. Flygplatsen är bas för Adria Airways som är Sloveniens största flygbolag. Flygplatsen har betydligt mer trafik under sommarhalvåret då många flygbolag endast har säsongsflygningar till Ljubljana. Du hittar service som post, affärer och restauranger inne i flygplatsbyggnaden. Vid flygplatsens turistinformation kan du få tips på hur du tar dig runt i staden, vägbeskrivning till ditt boende och information om sevärdheter och event som äger rum under din vistelse. För att ta dig in till centrum kan du ta lokalbuss 28 som avgår utanför ankomsthallen och tar dig in till Ljubljanas busscentral. Busscentralen ligger vid stadens centralstation varifrån du kan byta till andra busslinjer eller till tåg. Bussresan tar ungefär 50 minuter och en enkelbiljett kostar cirka 40 kronor. Du köper biljetten direkt från busschauffören. Buss 28 går från klockan 5 på morgonen fram till ungefär 8 på kvällen.


Populära flygresor till Ljubljana

De snabbaste rutterna och de billigaste flygen till Ljubljana som hittats av användare
Flyg från Stockholm till Ljubljana
Snabbast flygtid6t 40m
Billigaste pris1 867 kr
Flyg från Luleå till Ljubljana
Snabbast flygtid7t 50m
Billigaste pris3 878 kr

Så tar du dig runt i Ljubljana

Ljubljana är en relativt liten stad och du kan med fördel ta dig fram till fots inne i stadskärnan. Gatorna är gångvänliga och i den gamla delen av staden stängs många gator av från trafik. Tänk på att om du går mot rött kan du åka på böter! Det finns även många cykelvägar runt om Ljubljana vilket är ett trevligt sätt att upptäcka staden på. Cykeluthyrning hittar du över hela staden och du kan också hyra en cykel inne på turistkontoret vid Krekov trg.

Stadens kollektivtrafik består av bussar som täcker hela staden samt dess utkanter. Du köper ett åkkort för 20 kronor vid någon av de många kioskerna som finns i staden och sedan laddar du på detta med pengar. En enkelresa kostar ungefär 12 kronor. Ett annat alternativ är att köpa stadens turistkort som förutom inträde till många sevärdheter ger dig gratis resor inom Ljubljanas kollektivtrafik.


Visumkrav för att besöka Ljubljana

Du behöver inte ansöka om någon visering för att åka in i Slovenien. Som resehandling kan du visa upp ditt pass, men om du har ett nationellt id-kort som visar ditt medborgarskap, kan du lämna passet hemma. Om du har frågor ångande inresa i landet ska du vända dig till Sloveniens ambassad som ligger i Köpenhamn. Du bör alltid göra detta i god tid innan din resa för att kunna förbereda och beställa eventuella resehandlingar som kan krävas vid gränskontrollen.


Börja planera din resa till Ljubljana


De bästa sakerna att se och göra i Ljubljana

Hur hittar man de billigaste flygbiljetterna till Ljubljana?

Via momondos priskalender gör du en sökning online för att hitta de allra billigaste biljetterna.

Vad ska man se i Ljubljana?

Gör ett besök till Ljubljanas slott för vackra vyer över staden i 1500-tals miljö.

Aktiviteter för barn

Ta minitåget från Gamla Stan upp till slottet eller låt barnen experimentera på det vetenskapliga centret.

Kan man dricka kranvattnet?

Det går bra att dricka kranvattnet.

Ska jag dricksa i Ljubljana?

Du bör lämna 10 procent i dricks för taxi, restauranger och hotellpersonal.

Var finns den bästa shoppingen?

Gatorna Mestni och Stare Trg är de största shoppinggatorna med både stora kedjor och små butiker.


Hitta billiga flyg till andra städer i Slovenien

Slovenien har många vackra städer, vad sägs om en resa till en av dem?