Flyg till Riga

Tur & retur
Ekonomi
Washington, D.C. (WAS)
Riga (RIX)
tis 18/5
tis 25/5
Alla månader
Jämför momondo med |

Varning om resebegränsningar

Utbrottet av COVID-19 (coronaviruset) kan påverka resor till Riga. Nuvarande restriktioner för Riga baseras på reserestriktioner för Lettland.

Visa nuvarande reserestriktioner för Lettland

Billigaste flygen till flygplatser i Riga

Hitta de billigaste flygen till dessa flygplatser i Riga från din närmsta stad eller flygplats
Stockholm Arlanda flygplats
Riga

BILLIGASTE RUTTEN FRÅN Stockholm TILL Riga

Stockholm Arlanda flygplats (ARN) till Riga (RIX)

Vanligtvis är flyg till Riga från Stockholm billigare än att flyga från Stockholm Arlanda till Riga Intl, vilket i genomsnitt kostar 901 kr

DEN BILLIGASTE MÅNADEN ATT FLYGA FRÅN RIGA TILL STOCKHOLM ARLANDA FLYGPLATSjuli29% billigareAtt flyga från Stockholm Arlanda flygplats till Riga kostar i genomsnitt bara 641 kr i juli
DEN DYRASTE MÅNADEN ATT FLYGA TILL RIGA FRÅN STOCKHOLM ARLANDA FLYGPLATSdecember20% dyrareDet kostar omkring 1 081 kr för flyg till Riga från Stockholm Arlanda flygplats i december
DEN MEST POPULÄRA MÅNADEN ATT FLYGA TILL RIGA FRÅN STOCKHOLM ARLANDA FLYGPLATSdecember244% fler användare besökteFler momondo-användare sökte efter flyg till Riga från Stockholm Arlanda flygplats i december än någon annan månad

När är den bästa tiden att resa till Riga?

Resor till Riga är särskilt populära under sommarmånaderna, vilket också utgör stadens högsäsong. Under sommaren är temperaturerna behagliga och ligger på cirka 20 grader. Även december, framför allt runt julledigheten, är en populär tid för att boka flygbiljetter till Riga. Priserna på flyg och resor med hotell varierar påtagligt beroende på säsong.

När är det billigast att boka flyg till Riga? Billiga flyg till Riga hittar du framför allt under juni och november. Juni är en utmärkt tid att besöka staden då du kan fynda biljetter till ett billigt pris och samtidigt njuta av högsäsongens härliga väder. Boka gärna din biljett ungefär två månader innan avresa, istället för att vänta till sista minuten, då priserna är lägre.

Vilken är den billigaste månaden att flyga till Riga?

Om du inte har möjlighet att resa till Riga i juli är det också billigt att flyga i augusti. För den här månaden kan du hitta prser på momondo runt 799 kr.

Hur långt i förväg bör jag boka mitt flyg till Riga?

Sannolikheten att du hittar billiga flyg till Riga från Sverige är större om du bokar 42 dagar innan ditt avresedatum. Generellt sett kan du förvänta dig att hitta flyg till Riga för ungefär 945 kr om du gör din sökning 42 dagar innan. Men tveka inte att kontrollera priserna i nuläget eftersom momondo-användare nyligen hittat biljetter för så lite som 408 kr.

Vilken är den billigaste dagen för flygavgångar till Riga?

Den billigaste veckodagen att flyga till Riga är en söndag då du kan hitta priser så låga som 855 kr. Detta bero ofta på att det är lägre efterfrågan på flyg denna veckodag. Den dyraste veckodagen att flyga till Riga är fredag, med genomsnittliga biljettpriser runt 1 167 kr.

Vilken är den billigaste tiden på dygnet för avgående flyg till Riga?

Den billigaste tiden på dygnet att resa till Riga är på morgonen då man kan köpa flyg för så lite som 961 kr. Och andra sidan är den dyraste tiden på dygnet att flyga till Riga på eftermiddagen då priserna ligger på omkring 1 192 kr.


Vilka är de rådande reserestriktionerna för Riga?

För närvarande inkluderar reserestriktioner för Lettland resor till Riga. Inreserestriktioner

Lettland har begränsat inresa för alla resenärer utom lettiska, estniska och litauiska medborgare och fast bosatta. Medborgare och invånare i EES-medlemsländerna får resa in i landet om de reser från inom EES. Makar eller minderåriga barn till lettiska medborgare, ledamöter av regeringsdelegationer och passagerare i transit får fortfarande vistas i Lettland. Direkta passagerarflygningar mellan Lettland och Storbritannien har återupptagits. Från och med den 11 januari klassificeras dock inte brittiska medborgare som EU/EES-medborgare och får inte komma in i Lettland. Dessa begränsningar gäller inte brittiska medborgare som är lagligen bosatta i Lettland och de som har transit i Lettland. Invånare kommer att tillåtas att åter komma in i landet, men de måste uppvisa bevis på uppehållstillstånd samt sitt giltiga brittiska pass. För närvarande är det också tillåtet för invånare i följande länder att resa in i Lettland: Australien, Kanada, Georgien, Japan, Nya Zeeland, Rwanda, Sydkorea, Thailand, Tunisien och Uruguay. Denna förteckning uppdateras varannan vecka av EU och finns tillgänglig här.

Inresekrav

<>Från och med den 12 oktober måste alla som avser att resa in i Lettland fylla i och lämna in ett elektroniskt formulär tidigast 48 timmar före ankomst till Lettland. Alla resenärer som kommer in i Lettland, inklusive barn från 11 år och uppåt, måste uppvisa ett läkarintyg med ett negativt COVID-19-testresultat utfärdat inom 72 timmar innan de stiger ombord på flygplanet. Resenärer utan ett giltigt läkarintyg som bekräftar ett negativt COVID-19-testresultat nekas ombordstigning. Intyget måste vara på engelska, franska, ryska eller på det officiella språket i det land från vilket resan påbörjas. Från och med 16 juli måste alla resenärer vid ankomsten fylla i ett kontaktformulär för att ange adressen på vilken de kommer att bo.

Karantänkrav

Från 17 september minskas perioden för självisolering från 14 dagar till 10 dagar för asymtomatiska resenärer. Resenärer som har varit i kontakt med en smittad person COVID-19 eller som arbetar i Lettland inom medicinska yrken, som lärare eller som socialarbetare måste fortfarande isolera sig i 14 dagar. Alla resenärer som anländer till Riga International Airport från Storbritannien måste ta ett COVID-19-test vid ankomsten till flygplatsen eller ge bevis för ett negativt test och sedan ta sig direkt till sin bostadsort för att självisolera i 10 dagar. Testresultatet kommer att skickas till dem inom 24 timmar. Om testresultatet är negativt bör de fortsätta med sina tio dagar av självisolering. Om testresultatet är positivt bör de observera tio dagars karantän. Ett andra test krävs på dag 9 av självisoleringen. Om resultatet av det andra testet är negativt kan självisoleringen slutföras säkert efter dag 10. Den lettiska regeringen övervakar COVID-19-nivåerna i dessa länder och resenärer som anländer från länder med mer än 15 fall per 100 000 invånare kommer att tvingas isolera sig i 10–14 dagar vid ankomsten. Uppdaterad information finns på Lettlands regerings webbplats.

Om du redan planerar att resa till Riga inom en snar framtid rekommenderas det att du håller dig uppdaterad gällande rådande restriktioner och följer lämpliga säkerhetsåtgärder när du vistas på offentliga platser.


Hitta billiga flygbiljetter till Riga Intl

Spana in några av de bästa priserna som momondo-användare nyligen hittat för flygplatser i Sverige till Riga Intl
Wizz Air
12 juli
NYO13:15Stockholm Skavsta
0t 55m
RIX14:10Riga Intl
19 juli
RIX12:50Riga Intl
0t 55m
NYO13:45Stockholm Skavsta
Wizz Air
6 sep.
NYO13:15Stockholm Skavsta
0t 55m
RIX14:10Riga Intl
8 sep.
RIX12:30Riga Intl
0t 55m
NYO13:25Stockholm Skavsta
1 015 kr
Hitta liknande
Norwegian
12 juli
ARN10:20Stockholm Arlanda
1t 00m
RIX11:20Riga Intl
19 juli
RIX13:00Riga Intl
1t 10m
ARN14:10Stockholm Arlanda
Norwegian
12 juli
ARN10:20Stockholm Arlanda
1t 00m
RIX11:20Riga Intl
19 juli
RIX13:00Riga Intl
1t 10m
ARN14:10Stockholm Arlanda
Norwegian
6 sep.
ARN15:40Stockholm Arlanda
1t 00m
RIX16:40Riga Intl
9 sep.
RIX19:40Riga Intl
1t 10m
ARN20:50Stockholm Arlanda
Norwegian
5 sep.
ARN16:35Stockholm Arlanda
1t 00m
RIX17:35Riga Intl
6 sep.
RIX18:20Riga Intl
1t 10m
ARN19:30Stockholm Arlanda

Hitta de billigaste enkelbiljetterna till Riga Intl

Om du letar efter enkelbiljetter till Riga, visa några av våra erbjudanden nedan av airBaltic och Ryanair
airBaltic
7 juni
ARN04:55Stockholm Arlanda
1t 05m
RIX06:00Riga Intl
airBaltic
1 juni
ARN04:55Stockholm Arlanda
1t 05m
RIX06:00Riga Intl
airBaltic
27 maj
ARN15:25Stockholm Arlanda
1t 05m
RIX16:30Riga Intl

Vilka flygbolag flyger till Riga?

Här kan du se ett urval av de mest populära och billigaste flygbolagen för flyg till Riga

Air Baltic, Norwegian och SAS är några av de mest populära flygbolagen som trafikerar sträckan till Riga. Billiga flyg till Riga hittar du dessutom med Ryanair och Finnair. Tänk på att om du bokar din flygstol med ett lågprisbolag kan det tillkomma flera kostnader som vanligtvis är inkluderade i flygpriserna. Dessa kostnader kan till exempel vara för bagage eller val av sittplats. Jämför priser i momondos priskalender online för att hitta det bästa alternativen. Du kan förfina din sökning efter flygbolag, avresedatum och mellanlandningar.

Vem flyger direkt till Riga? Norwegian, Air Baltic och Nextjet är några av de flygbolag som erbjuder direkta flygresor till Riga från Sverige.

Hur många timmar tar det att flyga till Riga? En direktresa från Stockholm till Riga tar lite drygt en timme.


Hur tar man sig från flygplatsen i Riga till centrum?

Här hittar du alla flygplatser i Riga plus avståndet till centrum

När du flyger till Riga landar du på Riga International Airport vilket utgör den största flygplatsen i de baltiska länderna med linjer från 90 olika destinationer. Flygplatsen är bland annat bas för Air Baltic och lågprisbolaget Wizz Air som erbjuder billiga flyg till Riga. Även flygbolaget Ryanair har många turer till och från flygplatsen. Du tar dig enkelt in till stadens centrum med hjälp av kollektivtrafiken och färden tar mellan 20 och 30 minuter. Du kan även hitta taxibilar väntandes utanför flygplatsen.


Populära flygresor till Riga

De snabbaste rutterna och de billigaste flygen till Riga som hittats av användare
Flyg från Stockholm till Riga
Snabbaste flygtid
1t 00m
Billigast pris
525 kr
Flyg från Köpenhamn till Riga
Snabbaste flygtid
1t 25m
Billigast pris
1 456 kr
Flyg från Växjö till Riga
Snabbaste flygtid
23t 50m
Billigast pris
2 879 kr

Hur tar man sig runt i Riga?

Rigas gamla stadskärna är bilfri och du kan ta dig igenom det koncentrerade området på ungefär 20 minuter. Håller du dig i centrum tar du dig därför enkelt runt till fots. Om du ska bege dig utanför stadskärnan kan du nyttja Rigas effektiva system av spårvagnar och bussar som tar dig vart du än behöver i staden. Biljetter köper du ombord av chauffören. Om du ska ta dig till den populära semesterorten Jurmala, belägen strax utanför Riga, är det tåg från stadens centralstation som gäller.

Taxi är relativt billigt i Riga och du vinkar enkelt in en bil direkt från gatan. Du kan även hitta taxistationer vid Hotel de Rome och Hotel Riga där det alltid finns bilar väntandes.


Kan man flyga till Riga utan pass eller visum?

För att resa mellan EU-länder behöver du som EU-medborgare inte något visum för vistelser under 90 dagar. Eftersom både Sverige och Lettland är medlemmar i unionen kan du alltså enkelt åka till Riga för en kortare turistresa. När du flyger behöver du ha med dig legitimation i form av pass eller nationellt id-kort. Det nationella id-kortet ges ut av den svenska polisen och ska inte förväxlas med vanlig legitimation eller körkort som alltså inte gäller som resedokument vid gränskontrollen. Innan din resa bör du ta en titt på Lettlands myndigheters hemsida på nätet för att informera dig om de senaste reglerna gällande inresa i landet. Du kan också kontakta Lettlands ambassad i Stockholm. Detta eftersom inresebestämmelser och regler angående visum och pass alltid kan komma att förändras.


Tips och råd om Riga

Intresserad av sevärdheter i Riga?

När du är i Riga ska du inte missa en promenad i den gamla stadskärnan där kullerstensgatorna är kantade av vackra hus i klassisk jugendstil. Gör även ett besök till Rigas katedral, badorten Jurmala, frihetsmonumentet och Sankt Peterskyrkan.

Vad bör jag packa för min resa?

Packa med badkläder under sommarmånaderna så att du kan besöka stränderna utanför staden.

Ska jag skaffa ett lokalt eller internationellt SIM-kort?

Skaffa ett lokalt SIM-kort för att slippa dyra extrakostnader vid surf.

Kan jag dricka kranvattnet?

Du bör koka vattnet eller köpa på flaska.

Ska jag dricksa i Riga?

Ja, du förväntas dricksa.


 • Tur & retur
 • Enkelresa
 • Flera städer
 • Ekonomi
 • Premium ekonomi
 • Business
 • Första klass
 • Flera
Ekonomi
 • Ekonomi
 • Premium ekonomi
 • Business
 • Första klass
Ekonomi
 • Ekonomi
 • Premium ekonomi
 • Business
 • Första klass
Ekonomi
 • Ekonomi
 • Premium ekonomi
 • Business
 • Första klass
Ekonomi
 • Ekonomi
 • Premium ekonomi
 • Business
 • Första klass
Ekonomi
 • Ekonomi
 • Premium ekonomi
 • Business
 • Första klass
Ekonomi
 • Ekonomi
 • Premium ekonomi
 • Business
 • Första klass