Insikter
FAQ
Senaste erbjudandena
Flights to Riga

Hitta billiga flyg till Riga från 259 kr

1 vuxen
0 väskor
Från?
Till?
tis 5/3
tis 12/3

Tillgängliga erbjudanden från över 900 resesidor.

"I år är momondo den främsta platsen för flygbiljetter på internet."
Utsedd till vinnare av Europas bästa reseapp 2023

Om flyg till Riga

Översiktsinformation om flygpriser, flyglängd och flygbolag för Riga

Bästa priset för enkelresa

259 kr

Bästa priset för tur- och returresa

610 kr

Snabbast flygtid

1t 00m

Flygs av

3 flygbolag
Det bästa priset för enkelflyg till Riga från Sverige under de senaste 72 timmarna är 259 kr (Stockholm Arlanda till Riga Intl).
Det bästa priset för tur- och returflyg till Riga från Sverige under de senaste 72 timmarna är 610 kr (Stockholm Arlanda till Riga Intl).
Det snabbaste flyget till Riga från Sverige tar 1t 00m (Stockholm Arlanda till Riga Intl).
Det finns 3 flygbolag som flyger till och från Riga, inklusive airBaltic, Norwegian och Ryanair.

Trender för flygresor till Riga

Utforska inblicksdata för ditt flyg till Riga och lägg upp den ultimata resplanen

Vilken är den billigaste månaden att flyga till Riga?

Om du inte har möjlighet att resa till Riga i mars är det också billigt att flyga i januari. För den här månaden kan du hitta prser på momondo runt 621 kr.

Vilket är det absolut billigaste flyget till Riga?

Se priser från:

Vilken är den billigaste dagen för flygavgångar till Riga?

Den billigaste veckodagen att flyga till Riga är en tisdag då du kan hitta priser så låga som 676 kr. Detta bero ofta på att det är lägre efterfrågan på flyg denna veckodag. Den dyraste veckodagen att flyga till Riga är onsdag, med genomsnittliga biljettpriser runt 951 kr.

Vilken är den billigaste tiden på dygnet för avgående flyg till Riga?

Den billigaste tiden på dygnet att resa till Riga är på eftermiddagen då man kan köpa flyg för så lite som 684 kr. Och andra sidan är den dyraste tiden på dygnet att flyga till Riga på kvällen då priserna ligger på omkring 887 kr.

Hur lång tid tar det att flyga till Riga?

Den genomsnittliga flygtiden från Sverige till Riga beror på vilken flygplats du flyger från och var du landar. Att flyga från Stockholm Arlanda till Riga Intl tar i genomsnitt 1t, medan att flyga från Göteborg Landvetter till Riga Intl i genomsnitt ligger på 1t 20m. Riga Intl är den mest populära flygplatsen i Riga.

Hur långt i förväg bör jag boka mitt flyg till Riga?

Sannolikheten att du hittar billiga flyg till Riga från Sverige är större om du bokar 36 dagar innan ditt avresedatum. Generellt sett kan du förvänta dig att hitta flyg till Riga för ungefär 749 kr om du gör din sökning 36 dagar innan.

Billigaste flygen till flygplatser i Riga

Hitta de billigaste flygen till dessa flygplatser i Riga från din närmsta stad eller flygplats
Stockholm Arlanda flygplats
Riga

BILLIGASTE RUTTEN FRÅN Stockholm TILL Riga

Stockholm (STO) till Riga (RIX)

Vanligtvis är flyg till Riga från Stockholm billigare än att flyga från Stockholm till Riga Intl, vilket i genomsnitt kostar 749 kr

DEN BILLIGASTE MÅNADEN ATT FLYGA FRÅN RIGA TILL STOCKHOLM ARLANDA FLYGPLATSmars22% billigareAtt flyga från Stockholm Arlanda flygplats till Riga kostar i genomsnitt bara 600 kr i mars
DEN DYRASTE MÅNADEN ATT FLYGA TILL RIGA FRÅN STOCKHOLM ARLANDA FLYGPLATSmaj25% dyrareDet kostar omkring 962 kr för flyg till Riga från Stockholm Arlanda flygplats i maj
DEN MEST POPULÄRA MÅNADEN ATT FLYGA TILL RIGA FRÅN STOCKHOLM ARLANDA FLYGPLATSjuli360% fler användare besökteFler momondo-användare sökte efter flyg till Riga från Stockholm Arlanda flygplats i juli än någon annan månad

Vanliga frågor om att flyga till Riga

Resor till Riga är särskilt populära under sommarmånaderna, vilket också utgör stadens högsäsong. Under sommaren är temperaturerna behagliga och ligger på cirka 20 grader. Även december, framför allt runt julledigheten, är en populär tid för att boka flygbiljetter till Riga. Priserna på flyg och resor med hotell varierar påtagligt beroende på säsong.

När är det billigast att boka flyg till Riga? Billiga flyg till Riga hittar du framför allt under juni och november. Juni är en utmärkt tid att besöka staden då du kan fynda biljetter till ett billigt pris och samtidigt njuta av högsäsongens härliga väder. Boka gärna din biljett ungefär två månader innan avresa, istället för att vänta till sista minuten, då priserna är lägre.

När uppdaterade momondo senast priserna för flyg till Riga Intl flygplats?

Priserna för flyg till Riga Intl flygplats uppdateras dagligen.

Hur många bolag söker momondo efter flyg till Riga Intl flygplats?

Av februari 2024 finns det 7 bolag att välja mellan för flyg till Riga Intl flygplats.

Hur gammal måste man vara för att flyga till Riga Intl flygplats?

Den lägsta åldern för att få flyga ensam är fem år, men flygbolag som erbjuder tjänster för ensamkommande barn (UNMR) har sina egna åldersgränser, inklusive regler för flygets längd, tidpunkter och mellanlandningar. Vi rekommenderar alltid att du kontrollerar med det enskilda flygbolaget som du bokar med för att resa till Riga Intl flygplats.

Vilket dokument eller ID-handling behöver jag för att flyga till Riga Intl flygplats?

De rese- och hälsodokument som krävs för din resa till Riga Intl flygplats kan variera beroende på din resplan och personliga situation. Som regel bör du överväga att ha flera dokument, t.ex. ett nationellt ID-kort eller körkort och ett pass som är giltigt i sex månader efter det att du planerar att anlända till Riga Intl flygplats. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar ditt flygbolag eller en betrodd tredje part som IATA för att få råd.


Hitta billiga flygbiljetter till Riga

Spana in några av de bästa priserna som momondo-användare nyligen hittat för flygplatser i Sverige till Riga
Flera flygbolag
31 mars
ARN08:05Stockholm Arlanda
1t 05m
RIX10:10Riga Intl
7 juli
RIX09:05Riga Intl
1t 10m
ARN09:15Stockholm Arlanda
airBaltic
12 maj
ARN08:05Stockholm Arlanda
1t 05m
RIX10:10Riga Intl
20 maj
RIX19:25Riga Intl
1t 10m
ARN19:35Stockholm Arlanda
airBaltic
24 maj
GOT13:45Göteborg Landvetter
1t 20m
RIX16:05Riga Intl
27 maj
RIX07:00Riga Intl
1t 25m
GOT07:25Göteborg Landvetter
Norwegian
22 mars
ARN11:50Stockholm Arlanda
1t 00m
RIX13:50Riga Intl
31 mars
RIX09:05Riga Intl
1t 10m
ARN09:15Stockholm Arlanda
Flera flygbolag
24 mars
ARN12:05Stockholm Arlanda
1t 00m
RIX14:05Riga Intl
27 mars
RIX07:05Riga Intl
1t 15m
ARN07:20Stockholm Arlanda
Norwegian
15 mars
ARN11:50Stockholm Arlanda
1t 00m
RIX13:50Riga Intl
17 mars
RIX11:15Riga Intl
1t 10m
ARN11:25Stockholm Arlanda

Hitta de billigaste enkelbiljetterna till Riga

Om du letar efter enkelbiljetter från Sverige till Riga, visa några av våra erbjudanden nedan av Norwegian, Ryanair och airBaltic
Ryanair
31 maj
ARN05:45Stockholm Arlanda
1t 10m
RIX07:55Riga Intl
Norwegian
6 apr.
ARN15:40Stockholm Arlanda
1t 00m
RIX17:40Riga Intl
Norwegian
10 mars
ARN12:05Stockholm Arlanda
1t 00m
RIX14:05Riga Intl

Så tar du dig runt i Riga

Rigas gamla stadskärna är bilfri och du kan ta dig igenom det koncentrerade området på ungefär 20 minuter. Håller du dig i centrum tar du dig därför enkelt runt till fots. Om du ska bege dig utanför stadskärnan kan du nyttja Rigas effektiva system av spårvagnar och bussar som tar dig vart du än behöver i staden. Biljetter köper du ombord av chauffören. Om du ska ta dig till den populära semesterorten Jurmala, belägen strax utanför Riga, är det tåg från stadens centralstation som gäller.

Taxi är relativt billigt i Riga och du vinkar enkelt in en bil direkt från gatan. Du kan även hitta taxistationer vid Hotel de Rome och Hotel Riga där det alltid finns bilar väntandes.


Visumkrav för att besöka Riga

För att resa mellan EU-länder behöver du som EU-medborgare inte något visum för vistelser under 90 dagar. Eftersom både Sverige och Lettland är medlemmar i unionen kan du alltså enkelt åka till Riga för en kortare turistresa. När du flyger behöver du ha med dig legitimation i form av pass eller nationellt id-kort. Det nationella id-kortet ges ut av den svenska polisen och ska inte förväxlas med vanlig legitimation eller körkort som alltså inte gäller som resedokument vid gränskontrollen. Innan din resa bör du ta en titt på Lettlands myndigheters hemsida på nätet för att informera dig om de senaste reglerna gällande inresa i landet. Du kan också kontakta Lettlands ambassad i Stockholm. Detta eftersom inresebestämmelser och regler angående visum och pass alltid kan komma att förändras.


De bästa sakerna att se och göra i Riga

Intresserad av sevärdheter i Riga?

När du är i Riga ska du inte missa en promenad i den gamla stadskärnan där kullerstensgatorna är kantade av vackra hus i klassisk jugendstil. Gör även ett besök till Rigas katedral, badorten Jurmala, frihetsmonumentet och Sankt Peterskyrkan.

Vad bör jag packa för min resa?

Packa med badkläder under sommarmånaderna så att du kan besöka stränderna utanför staden.

Ska jag skaffa ett lokalt eller internationellt SIM-kort?

Skaffa ett lokalt SIM-kort för att slippa dyra extrakostnader vid surf.

Kan jag dricka kranvattnet?

Du bör koka vattnet eller köpa på flaska.

Ska jag dricksa i Riga?

Ja, du förväntas dricksa.


Varför använda momondo?

Varför ska jag använda momondo för att hitta ett flygerbjudande till Riga?

Det går snabbt och lätt att hitta rätt flyg till Riga när du har en rad passande alternativ framför dig från betrodda resebyråer och välkända flygbolag. Dessa alternativ kan sedan filtreras ner så att du kan hitta det bästa erbjudandet. Detta är vad momondo gör. Vi gör det snabbt och enkelt för dig att hitta flyg till Riga, vilket göra att du sparar både tid och pengar.

Kan jag hitta flyg till Riga ​​med flexibla bokningspolicys på momondo?

Ja. Med momondo kan du välja och markera flyg med denna policy till Riga.

Hur kan momondo hjälpa mig hitta flyg till Riga?

När du söker efter flyg till Riga hjälper momondo dig att hitta rätt flyg genom att erbjuda användbara filter för att begränsa ditt val av flyg. Flygen kan filtreras utifrån flera faktorer så som flygbolag, flygplats och pris – men även efter andra kriterier som flygplanstyp och betalningsmetod.

Jag är inte riktigt redo att boka ett flyg till Riga ​​just nu. Kan momondo meddela mig om priserna ändras?

Det går snabbt och lätt att ställa in prisbevakningar för flyg till Riga på momondo. Det enda du behöver göra är att söka efter ett flyg och välja prisbevakningsfunktionen. Svårare än så är det inte.


Ett enklare sätt att hantera din resa till Riga

Vi gör det superenkelt att schemalägga, organisera och resa med vänner och familj. Trips är gratis – och tillgängligt för dig oavsett var du bokar.

Spara pengar när du bokar flyg med momondo
Stora namn, större erbjudanden
Stora namn, större erbjudanden
Sök igenom hundratals resesidor för att jämföra priser.
Filtrera efter vad du vill ha
Filtrera efter vad du vill ha
Gratis Wifi? Mellanlandning? Skräddarsy dina resultat direkt.
Gratis och oberoende
Gratis och oberoende
Det är helt gratis att använda oss – inga dolda kostnader eller avgifter.
Prisbevakning
Prisbevakning
Inte redo att boka? Skapa ett prismeddelande för att spåra priser.

Hitta bättre resultat för din vistelse i Riga

Populära flyg till Riga
Populära rutter enligt sökningar den senaste dagen på momondo


Bli meddelad när priserna sjunker

Dagliga prisförändringar i din inkorg – endast med Prisbevakning.
Flyg till Riga
1 vuxen
tis 5/3
tis 12/3
Mejla mig produkt- och serviceinformation, toppenpriser och specialerbjudanden från momondo och dess resepartners