Flyg till Rijeka

Tur & retur
1 vuxen
Ekonomi
Från?
Till?
mån 29/11
mån 6/12

Varning om resebegränsningar

Utbrottet av COVID-19 (coronaviruset) kan påverka resor från Sverige till Rijeka.
Visa nuvarande reserestriktioner för Kroatien

Billigaste flygen till flygplatser i Rijeka

Hitta de billigaste flygen till dessa flygplatser i Rijeka från din närmsta stad eller flygplats
Stockholm Arlanda flygplats
Zagreb

BILLIGASTE RUTTEN FRÅN Stockholm TILL Rijeka

Stockholm Arlanda flygplats (ARN) till Zagreb (ZAG)

Vanligtvis är flyg till Rijeka från Stockholm billigare än att flyga från Stockholm Arlanda till Zagreb Franjo Tuđman, vilket i genomsnitt kostar 2 008 kr


När är den bästa tiden att flyga till Rijeka?

Den bästa tiden att resa till Rijeka är på våren, sommaren samt tidig höst. De bästa månaderna att boka flyg till Rijeka är mellan maj-september och sommaren bjuder på flest aktiviteter i staden. Om du tycker om varmare sommardagar är juni-augusti de bästa månaderna för dig och om du är en person som istället vill njuta av sightseeing i mildare klimat är maj samt september för dig.

När är det billigast att boka flyg till Rijeka?

Juli-september är de dyraste månaderna att boka flyg till Rijeka men boka gärna tidigare så kan du fortfarande komma undan billigare. Om du är ute efter billiga flygbiljetter till Rijeka kan du även boka innan högsäsongen har börjat i maj månad. Flyg till Rijeka kostar vanligtvis cirka 2500-3500 SEK per person, tur och retur. Om du reser från Stockholm kan det vara värt att flyga från Skavsta flygplats och boka flygbiljetter till Rijeka som kostar endast 100-1500 SEK per person beroende på när du ska flyga. Du kan ta dig till Skavsta flygplats från Stockholms centralstation med tåg som tar cirka 2 t och kostar ungefär 150-200 SEK per person.

 • Vilket är det absolut billigaste flyget till Rijeka?

  Under de senaste två veckorna har användare bokat erbjudanden till Rijeka för 228 kr/person, vilket är 90 % billigare än för genomsnittsflyget till Rijeka. För att hitta de billigaste priserna till Rijeka från din plats kan du använda momondos Flygplats-till-flygplats prisguide.

 • Vilken är den billigaste månaden att flyga till Rijeka?

  Den billigaste månaden att flyga till Rijeka från Sverige är oktober. Flygpriserna som tenderar att ligga kring 820 kr, är ofta lägre under denna tid eftersom det är lågsäsong. Om du inte har möjlighet att flyga till Rijeka i oktober är september ditt näst bästa alternativ. Flygpriserna från Sverige till Rijeka under september ligger i genomsnitt på 1 145 kr.

 • Hur långt i förväg bör jag boka mitt flyg till Rijeka?

  Vi rekommenderar att du köper din flygbiljett från Sverige till Rijeka 54 dagar innan ditt avresedatum eftersom det är då som momondo-användare tenderar att hitta bäst flygpriser. Våra användare har hittat flyg till Rijeka för i genomsnitt 2 423 kr.

 • Vilken är den billigaste dagen för flygavgångar till Rijeka?

  Vår data visar att fredag är den billigaste dagen att flyga till Rijeka. Biljetter för flyg denna dag kan kosta så lite som 1 407 kr. Den dyraste veckodagen att flyga till Rijeka är söndag, med genomsnittliga biljettpriser runt 3 105 kr.

 • Vilken är den billigaste tiden på dygnet för avgående flyg till Rijeka?

  Den billigaste tiden på dygnet att flyga till Rijeka från Sverige är mitt på dagen. momondo-användare har hittat så låga priser som 1 132 kr när de sökt efter flyg som avgår mitt på dagen. Flyg till Rijeka är dyrare på eftermiddagen med ett genomsnittligt biljettpris på 3 258 kr. Avgångar på eftermiddagen är mest efterfrågade vilket gör att dessa biljetter kan vara dyrare.

 • Finns det en alternativ flygplats i närheten av Rijeka?

  De som flyger till Rijeka kan potentiellt hitta bättre priser för Pula flygplats(63 km från stadskärnan i Rijeka), Zagreb Franjo Tuđman flygplats(134 km från stadskärnan i Rijeka) eller Zadar flygplats(153 km från stadskärnan i Rijeka) beroende på månad och avgångsflygplats.

 • Finns det ett billigare alternativ för att flyga till Rijeka?

  Du kan hitta erbjudanden för Zadar flygplats för i genomsnitt 1 707 kr per person, men detta pris kan ändras beroende på din avreseflygplats. För att spara pengar kan du prova momondos Flygplats-till-flygplats prisguide.


Vilka är de rådande reserestriktionerna för Rijeka?

För närvarande inkluderar reserestriktioner för Kroatien resor till Rijeka. Inreserestriktioner

Från och med den 1 juli 2020 kan alla medborgare i EU, EES eller Storbritannien och personer som har permanent uppehållstillstånd i EU-/EES-länderna fritt resa in i Kroatien, utan restriktioner eller krav på karantän. Övriga utländska medborgare, inklusive amerikanska medborgare, får resa in i Kroatien för affärsresa, turism eller andra angelägna personliga skäl, om de kan styrka detta. Besök det kroatiska inrikesministeriets webbplats för mer detaljerad information och instruktioner att följa.

Inträdeskrav

Utländska medborgare måste uppvisa ett medicinskt intyg med negativt resultat från PCR-testet för COVID-19 som utfärdats senast 48 timmar tidigare. Resenärer vars provsvar är äldre än 48 timmar kommer att tillåtas att resa in i Kroatien, men de kommer att få en order om självisolering och att de måste testas igen på plats, på egen bekostnad. Alla inresande måste fylla i formuläret "Enter Croatia" som ska uppvisas vid ankomsten. Formuläret kan skickas in online före avresan. Resenärer som anländer från Sydafrika eller Storbritannien måste uppvisa ett läkarintyg med ett negativt COVID-19 PCR-testresultat som är högst 48 timmar gammalt.

Karantänskrav

Resenärer som inte kan uppvisa ett negativt PCR-provresultat måste ta ett PCR-test som görs omedelbart vid ankomsten till Kroatien och därefter sätta sig själva i självisolering tills de får ett negativt testresultat. Resenärer som inte uppvisar ett PCR-test vid ankomsten och som vägrar att ta ett test på plats kommer att hållas isolerade eller i karantän i 14 dagar. Resenärer kan beordras att isolera sig eller tillbringa 14 dagar i officiell statliga karantän om det anses nödvändigt för att förhindra spridning av COVID-19. Placering i karantän sker på resenärens bekostnad. Resenärer som inte får order om självisolering får en pamflett med rekommendationer och instruktioner från Kroatiens folkhälsomyndighet efter 14 dagar. Resenärer som anländer från Sydafrika eller Storbritannien måste genomgå en 14-dagars självisolering. De har möjlighet att ta ett COVID-19-test (på egen bekostnad) efter dag 7 för att förkorta självisoleringsperioden om de får ett negativt resultat.

All övrig information

En lista över undantag från inrese- och karantänkravfinns på https://www.koronavirus.hr/recommendations-and-instructions-for-crossing-the-state-border/736.

Om du redan planerar att resa till Rijeka inom en snar framtid rekommenderas det att du håller dig uppdaterad gällande rådande restriktioner och följer lämpliga säkerhetsåtgärder när du vistas på offentliga platser.

Hitta billiga flygbiljetter till Rijeka

Spana in några av de bästa priserna som momondo-användare nyligen hittat för flygplatser i Sverige till Rijeka
airBaltic
ARNStockholm Arlanda
5t 20m
RJKRijeka
Eurowings
GOTGöteborg Landvetter
19t 10m
RJKRijeka

Hitta de billigaste enkelbiljetterna till Rijeka

Om du letar efter enkelbiljetter från Sverige till Rijeka, visa några av våra erbjudanden nedan av Eurowings och airBaltic
airBaltic
ARNStockholm Arlanda
5t 20m
RJKRijeka
Eurowings
GOTGöteborg Landvetter
19t 10m
RJKRijeka

Vilka bolag flyger till Rijeka?

Här kan du se ett urval av de mest populära och billigaste flygbolagen för flyg till Rijeka
 • Vilka bolag flyger till Rijeka?

  Baserat på våra uppgifter är de mest populära flygbolagen som flyger till Rijeka från Sverige Ryanair, Lufthansa, airBaltic och Eurowings. Det kan även förekomma andra flygbolagserbjudanden beroende på var i Sverige du flyger från.


Flygplatser nära Rijeka

Nedan hittar du alla flygplatser i Rijeka tillsammans med avståndet från stadens centrum

Från Rijekas flygplats, Rijeka International Airport, är det ungefär 27 km in till centrum. Du kan ta bussen, åka taxi eller hyra bil. Det snabbaste sättet är att ta en taxi på flygplatsen som kostar cirka 255 HRK (cirka 370 SEK) för upp till fyra personer och cirka 355 HRK (cirka 500 SEK) för upp till åtta personer. Det billigaste är dock att ta bussen som tar cirka 40 min in till stan. En bussbiljett kostar ungefär 50 HRK (cirka 70 SEK) per person. Du betalar sedan ungefär 10 HRK (cirka 14 SEK) för bagageplats. Bussbiljetter köper du ombord på bussen. Du har även möjlighet att hyra bil direkt på flygplatsen och det finns ett stort utbud av biluthyrning.


Populära flygresor till Rijeka

De snabbaste rutterna och de billigaste flygen till Rijeka som hittats av användare
Flyg från Stockholm till Rijeka
Snabbast flygtid5t 20m
Billigaste pris3 857 kr
Flyg från Göteborg till Rijeka
Snabbast flygtid19t 10m
Billigaste pris2 974 kr

Så tar du dig runt i Rijeka

Rijeka är en väldigt gångvänlig stad och du kan därför promenera till det mesta, särskilt i stan. Du kan även hyra en cykel, ta taxi eller använda dig av bussarna som finns i staden. Om du vill utforska staden med en cykel kan du göra detta via bland annat Public Bycicles, Kvarner-rent samt Bri rent-a-bike. Att hyra cykel kostar ungefär 10-25 HRK (cirka 14-36 SEK) per timme eller cirka 75-275 HRK (cirka 110-395 SEK) per dag. Bussarna i Rijeka kör i olika zoner och du köper biljetter därefter. En zon kostar cirka 15,50 HRK (cirka 22 SEK) och priset ökar sedan med cirka 4-5 HRK (cirka 6-7 SEK) per zon. Du har dessutom möjlighet att köpa biljetter som gäller för en dag eller en hel vecka. För en 24 t biljett betalar du ungefär 20-32 HRK (cirka 29-46 SEK) och för en veckobiljett betalar du ungefär 80-160 HRK (cirka 115-230 SEK) beroende på hur många zoner du vill använda biljetten i.


Visumkrav för att besöka Rijeka

Det går bra att resa till Rijeka utan pass och visum som medborgare i ett EU-land, samt hela Schengenområdet vilket inkluderar Sverige. Du kan stanna i Rijeka upp till 90 dagar som turist och därefter måste du registrera dig hos myndigheterna. Det går även bra att resa med provisoriskt pass samt ett giltigt nationellt id-kort.


Börja planera din resa till Rijeka


De bästa sakerna att se och göra i Rijeka

Att se i Rijeka

Rijeka, som betyder hav, har många sevärdheter att bjuda på. Du bör bland annat se Trsat-slottet som har anor från den romerska tiden och är beläget cirka 138 m ovanför havet. Du bör även besöka St. Vitus-katedralen samt Ivan Kobler-torget. Glöm inte heller bort de vackra stränderna såsom Grcevo och Sablicevo.

Aktiviteter med barn

Om du reser med barn kan du bland annat besöka Natural History Museum Rijeka, Happy Land nöjespark och Fox in a Box där hela familjen kan delta i olika spel och lösa gåtor tillsammans.


Hitta billiga flyg till andra städer i Kroatien

Kroatien har många vackra städer, vad sägs om en resa till en av dem?