Flyg till Palermo

Tur & retur
Ekonomi
Boston (BOS)
Palermo (PMO)
tis 27/10
tis 3/11
Alla månader
Jämför momondo med |

Billigaste flygen till flygplatser i Palermo

Hitta de billigaste flygen till dessa flygplatser i Palermo från din närmsta stad eller flygplats
För tillfället finns det ingen information för den valda rutten, välj en ny avgångsflygplats

När är den bästa tiden att resa till Palermo?

Sen vår och tidig sommar utgör Palermos högsäsong. Den bästa tidpunkten att resa på är under våren då temperaturerna ligger kring behagliga 20 grader och det går att njuta av både sightseeing till Siciliens tempel, vandringsturer och sol och bad under de varmare dagarna. Under denna tid är också priserna som högst då de populära månaderna drar den största besöksvågen. I slutet av sommaren är det mindre folktätt men mycket varmt och färre affärer och sevärdheter som är öppna.

När är det billigast att boka flyg till Palermo?

Billiga priser på flyg till Palermo hittar du i november och januari under stadens lågsäsong. Under dessa månader ligger temperaturerna på runt 15 grader. Jämför priser online via momondo och titta i priskalendern för att se vilka datum som har bäst flygalternativ. Under högsäsongen är det svårt att hitta resor med hotell i sista minuten eftersom mycket bokas upp i förväg.

Vilket är det absolut billigaste flyget till Palermo?

Det bästa priset som hittats på momondo till Palermo var 318 kr/per person från Rom, vilket är 84 % billigare än genomsnittspriset för flyg till Palermo. För att hitta det billigaste priset till Palermo från din plats kan du använda momondos Flygplats-till-flygplats prisguide.

Vilken är den billigaste månaden att flyga till Palermo?

Om du inte har möjlighet att flyga till Palermo i november är februari ditt näst bästa alternativ. Flygpriserna från Sverige till Palermo under februari ligger i genomsnitt på 1 836 kr.

Hur långt i förväg bör jag boka mitt flyg till Palermo?

Den bästa tiden att boka ett flyg till Palermo är 35 dagar innan avgång då biljettpriserna tenderar att i genomsnitt ligga runt 2 394 kr. Kom ihåg att du fortfarande kan hitta billiga biljetter till Palermo även utanför denna tidsram. Faktum är att momondo-användare nyligen hittat flyg från Sverige till Palermo för 446 kr.

Vilken är den billigaste dagen för flygavgångar till Palermo?

Enligt våra data är onsdag den billigaste veckodagen att flyga till Palermo från Sverige. Det lägsta biljettpriset som nyligen hittats för avgångar en onsdag var 2 148 kr. Tänk på att priserna kan variera beroende på rutt och om du flyger in- eller utrikes. Den dyraste veckodagen att flyga till Palermo är måndag, med genomsnittliga biljettpriser runt 2 817 kr.

Vilken är den billigaste tiden på dygnet för avgående flyg till Palermo?

Det är billigast att flyga på kvällen från Sverige till Palermo då du kan hitta flygpriser för så lite som 1 771 kr. Att flyga till Palermo på kvällen är idealt eftersom det inte är så många som reser då. Det är mer efterfrågan på flyg mitt på dagen till Palermo, vilket gör att priserna ofta blir dyrare med ett genomsnitt på 2 814 kr per biljett.

Finns det en alternativ flygplats i närheten av Palermo?

Det är möjligt att hitta andra, och alternativt billigare destinationsflygplatser i närheten av Palermo. Om du planerar att flyga till Palermo, överväg då även att boka flyg till Trapani Birgi flygplats(80 km från stadskärnan i Palermo).

Finns det ett billigare alternativ för att flyga till Palermo?

Priserna varierar beroende på resenärernas avgångsplats, men generellt är den billigaste flygplatsen för att flyga till Palermo Trapani Birgi flygplats med ett genomsnittspris på 2 024 kr per person. Användare hittar ofta de bästa priserna med hjälp av momondos Flygplats-till-flygplats prisguide.


Hitta billiga flygbiljetter till Palermo

Spana in några av de bästa priserna som momondo-användare nyligen hittat för flygplatser i Sverige till Palermo
Billigast
Bäst
Snabbast
Flera flygbolag
23 nov.
NYO
Stockholm Skavsta
11t 45m
1 stopp
PMO
Palermo
27 nov.
PMO
Palermo
10t 50m
1 stopp
NYO
Stockholm Skavsta
Ryanair
27 nov.
NYO
Stockholm Skavsta
13t 55m
1 stopp
PMO
Palermo
30 nov.
PMO
Palermo
11t 25m
1 stopp
NYO
Stockholm Skavsta
Ryanair
13 nov.
NYO
Stockholm Skavsta
13t 55m
1 stopp
PMO
Palermo
16 nov.
PMO
Palermo
11t 25m
1 stopp
NYO
Stockholm Skavsta
Flera flygbolag
13 nov.
NYO
Stockholm Skavsta
24t 15m
2 stopp
PMO
Palermo
16 nov.
PMO
Palermo
13t 35m
1 stopp
NYO
Stockholm Skavsta
SWISS
21 nov.
ARN
Stockholm Arlanda
23t 25m
1 stopp
PMO
Palermo
29 nov.
PMO
Palermo
22t 55m
1 stopp
ARN
Stockholm Arlanda
1 608 kr
Hitta liknande
Flera flygbolag
24 nov.
NYO
Stockholm Skavsta
9t 15m
2 stopp
PMO
Palermo
30 nov.
PMO
Palermo
11t 25m
1 stopp
NYO
Stockholm Skavsta

Hitta de billigaste enkelbiljetterna till Palermo

Om du letar efter enkelbiljetter till Palermo, visa några av våra erbjudanden nedan.
Billigast
Bäst
Snabbast
Flera flygbolag
7 jan.
ARN
Stockholm Arlanda
20t 35m
2 stopp
PMO
Palermo
Flera flygbolag
7 jan.
ARN
Stockholm Arlanda
10t 35m
1 stopp
PMO
Palermo
1 084 kr
Hitta liknande
Flera flygbolag
7 jan.
ARN
Stockholm Arlanda
39t 40m
3 stopp
PMO
Palermo
1 399 kr
Hitta liknande

Vilka flygbolag flyger till Palermo?

Här kan du se ett urval av de mest populära och billigaste flygbolagen för flyg till Palermo

Lufthansa, Norwegian och SAS är de mest populära bolagen med flygstolar från Sverige till Palermo. Boka ungefär 50 dagar innan avgång för att få billiga resor och kom ihåg att köpa till eventuellt extra bagage på nätet istället för att vänta till flygplatsen där det är betydligt dyrare. Lägst priser för denna rutt hittar du med Ryanair, easyJet och Norwegian. Lågprisbolag kan ha flera kostnader som tillkommer slutpriset vilket kan göra de låga priserna missvisande. Det finns inte något direktflyg med reguljära flygbolag utan du behöver göra en mellanlandning på vägen till Sicilien. Med en snabb mellanlandning tar resan totalt ungefär 6 och en halv timme.


Hur tar man sig från flygplatsen i Palermo till centrum?

Här hittar du alla flygplatser i Palermo plus avståndet till centrum

Flyg till Palermo landar på Palermo Airport som ligger 32 kilometer nordväst om staden, vid Siciliens nordkust. Inne på flygplatsen hittar du både restauranger och affärer om du behöver något just när du har landat. Det finns även service som valutaväxling om du inte hunnit växla pengar innan avresa. För att ta dig in till centrum kan du ta flygbussen som avgår utanför ankomsthallen. Bussen går varje halvtimme och en enkelresa kostar ungefär 60 kronor. Restiden ligger på ungefär 55 minuter, beroende på trafiken, och bussen tar dig till centrala Piazza Castelnuovo samt till stadens centralstation. Vid samma busstation kan du även hitta flera busslinjer som går till andra orter och platser på Sicilien. Flygplatsen har också en tågstation, Punta Raisi, varifrån du kan åka till Palermos Centralstation på en timme. Vid centralstationen kan du enkelt byta till lokala transportalternativ. Tågstationen ligger direkt under ankomsthallen och biljetten för en enkelresa kostar ungefär 50 kronor.


Populära flygresor till Palermo

De snabbaste rutterna och de billigaste flygen till Palermo som hittats av användare
Flyg från Rome till Palermo
Snabbaste flygtid
1t 15m
Billigast pris
464 kr
Flyg från Stockholm till Palermo
Snabbaste flygtid
29t 35m
Billigast pris
1 854 kr
Flyg från Jönköping till Palermo
Snabbaste flygtid
19t 15m
Billigast pris
3 060 kr

Hur tar man sig runt i Palermo?

När du besöker Palermo ska du ta tillfället i akt att promenera så mycket som möjligt i den italienska staden. Det är både trevligt och enkelt att promenera i centrum och detta är det bästa sättet att upptäcka butiker och restauranger på. Stadens lokaltrafik består annars av ett bussnätverk vars linjer täcker hela Palermo. Bussarna tar dig också från centrala Palermo till olika destinationer i omgivningarna, bland annat till Monte Pellegrino. En bussresa kostar ungefär 10 kronor och du köper biljetten i vilken tobaksaffär som helst. Kom ihåg att validera biljetten när du stigit på bussen vilket du gör i maskiner som finns ombord. Det finns även en tunnelbanelinje genom staden och samma biljetter gäller som för bussarna.

Du kan också ta dig runt med City Sightseeing-bussen som går från Teatro Politeama. Bussen tar dig förbi de största landmärkena och sevärdheterna och är ett bra sätt att lära känna staden på. En biljett kostar ungefär 180 kronor. Att köra bil i Palermo rekommenderas inte, eftersom trafiken är svår att navigera. Ta därför istället taxi om du behöver ta dig fram med bil.


Kan man flyga till Palermo utan pass eller visum?

När du reser till Italien behöver du inte något visum för din tid i Palermo. Som legitimation vid gränskontrollen kan du visa upp antingen ditt pass eller ditt nationella id-kort. Dessa ska vara giltiga för hela din vistelse i Palermo. Körkort eller annan legitimation gäller inte vid passkontrollen men provisoriska pass anses vara giltiga. Kolla alltid upp de senaste inresebestämmelserna online hos den italienska ambassaden innan avresa för att säkerställa att reglerna kring visering och legitimation inte ändrats.


Hitta hyrbil och hotell för din resa till Palermo


Tips och råd om Palermo

Hur hittar man de billigaste flygbiljetterna till Palermo?

Sök på nätet för att hitta billiga priser via momondos sökfunktion.

Vad ska man se i Palermo?

Bland de sevärdheter som du bör se hör Cappella Palatina, Cattedrale di Palermo och Teatro Massimo.

Aktiviteter för barn

En kvart norr om centrum hittar du nöjesparken Eco Campus Casaboli som är utmärkt för barn.

Kan man dricka kranvattnet?

Det går, men det smakar inte så gott så för det mesta köper italienarna vatten på flaska.

Ska jag dricksa i Palermo?

Nej, oftast är serviceavgiften redan inräknad i notan men du kan avrunda uppåt.

Var finns den bästa shoppingen?

De bästa butikerna hittar du på gatorna Via Ruggero Settimo och Via della Liberta.

 • Tur & retur
 • Enkelresa
 • Flera städer
 • Ekonomi
 • Premium ekonomi
 • Business
 • Första klass
 • Flera
Ekonomi
 • Ekonomi
 • Premium ekonomi
 • Business
 • Första klass
Ekonomi
 • Ekonomi
 • Premium ekonomi
 • Business
 • Första klass
Ekonomi
 • Ekonomi
 • Premium ekonomi
 • Business
 • Första klass
Ekonomi
 • Ekonomi
 • Premium ekonomi
 • Business
 • Första klass
Ekonomi
 • Ekonomi
 • Premium ekonomi
 • Business
 • Första klass
Ekonomi
 • Ekonomi
 • Premium ekonomi
 • Business
 • Första klass