Flyg till New York

Tur & retur
1 vuxen
Ekonomi
Från?
Till?
tis 27/7
tis 3/8

Varning om resebegränsningar

Utbrottet av COVID-19 (coronaviruset) kan påverka resor till New York. Nuvarande restriktioner för New York baseras på reserestriktioner för USA.
Visa nuvarande reserestriktioner för USA

Billigaste flygen till flygplatser i New York

Hitta de billigaste flygen till dessa flygplatser i New York från din närmsta stad eller flygplats
Stockholm Arlanda flygplats
Newark flygplats

BILLIGASTE RUTTEN FRÅN Stockholm TILL New York

Stockholm (STO) till New York John F Kennedy Intl flygplats (JFK)

Vanligtvis är flyg till New York från Stockholm billigare än att flyga från Stockholm till New York John F Kennedy Intl, vilket i genomsnitt kostar 3 242 kr

DEN BILLIGASTE MÅNADEN ATT FLYGA FRÅN NEW YORK TILL STOCKHOLM ARLANDA FLYGPLATSjanuari17% billigareAtt flyga från Stockholm Arlanda flygplats till New York kostar i genomsnitt bara 2 827 kr i januari
DEN DYRASTE MÅNADEN ATT FLYGA TILL NEW YORK FRÅN STOCKHOLM ARLANDA FLYGPLATSjuli46% dyrareDet kostar omkring 5 001 kr för flyg till New York från Stockholm Arlanda flygplats i juli
DEN MEST POPULÄRA MÅNADEN ATT FLYGA TILL NEW YORK FRÅN STOCKHOLM ARLANDA FLYGPLATSoktober318% fler användare besökteFler momondo-användare sökte efter flyg till New York från Stockholm Arlanda flygplats i oktober än någon annan månad

När är den bästa tiden att flyga till New York?

Vår och höst, då temperaturerna är milda och vädret behagligt, utgör de bästa årstiderna för resor till New York. Under sommaren kan det bli väldigt varmt inne i staden medan vintern är kall och ofta för med sig ett flertal snöstormar, två extremer som gör det svårare att utforska New York. Säsongerna påverkar även priserna på flygbiljetter till New York.

När är det billigast att boka flyg till New York?

Billiga flyg till New York hittar du framför allt under januari och november månad då temperaturerna är lägre. Hösten i staden kan dock vara lång och det är inte nödvändigtvis kyliga temperaturer i november, vilket gör att du kan hitta en flygresa till New York till ett billigt pris och fortfarande njuta av härligt väder. På momondo kan du jämföra flygpriser för olika avresedatum i priskalendern liksom hitta paketalternativ med hotell. Boka i tid för att slippa betala högre sista minuten priser.

 • Vilket är det absolut billigaste flyget till New York?

  Det bästa erbjudandet som hittats på momondo under de senaste två veckorna var ett flyg till New York från Boston för 616 kr. Detta är 89 % billigare än de flesta flygerbjudandena till New York. För att hitta de billigaste priserna till New York från din plats kan du använda momondos Flygplats-till-flygplats prisguide.

 • Vilken är den billigaste månaden att flyga till New York?

  Generellt är januari den billigaste månaden att flyga från Sverige till New York. Eftersom det är lågsäsong under denna månad kan du vänta dig flygpriser kring 2 809 kr. Om du inte har möjlighet att besöka New York under januari, är det även billigt att resa från Sverige i november. De flesta momondo-användare hittar resor under denna månad för omkring 2 844 kr.

 • Hur långt i förväg bör jag boka mitt flyg till New York?

  Den bästa tiden att boka ett flyg till New York från Sverige är 47 dagar innan avgång eftersom biljettpriserna då tenderar att ligga runt 3 407 kr. Men tveka inte att kontrollera priserna i nuläget eftersom momondo-användare nyligen hittat biljetter för så lite som 2 627 kr.

 • Vilken är den billigaste dagen för flygavgångar till New York?

  Vår data visar att onsdag är den billigaste dagen att flyga till New York. Biljetter för flyg denna dag kan kosta så lite som 2 999 kr. Undvik att boka avgångar för en lördag eftersom priserna då vanligtvis är högre. Enligt våra data ligger genomsnittspriset för en biljett till New York för flygningar en lördag på 3 550 kr.

 • Vilken är den billigaste tiden på dygnet för avgående flyg till New York?

  Våra senaste data visar att den bästa tiden på dygnet att flyga till New York är mitt på dagen. Flyg från Sverige till New York kan då kosta så lite som 3 014 kr. Flyg till New York är dyrare på eftermiddagen med ett genomsnittligt biljettpris på 3 299 kr. Avgångar på eftermiddagen är mest efterfrågade vilket gör att dessa biljetter kan vara dyrare.

 • När är det bäst att flyga till New York om man vill göra sightseeing?

  De flesta av momondos användare anser att april, maj, och september är den bästa tiden att flyga till New York för att se sevärdheter som Times Square. Typiskt sett ligger temperaturen i New York då under 20 grader, men det är fortfarande tillräckligt varmt och liten chans till regn.

 • Finns det en alternativ flygplats i närheten av New York?

  Newark flygplats, New York John F Kennedy Intl flygplats eller New Windsor Stewart flygplats kan utgöra bättre alternativ för att resa till New York.

 • Finns det ett billigare alternativ för att flyga till New York?

  New York La Guardia flygplats har ett genomsnittspris på 2 562 kr per person och är generellt den billigaste flygplatsen att flyga till när du besöker New York. Detta genomsnittspris beror på avgångsplats. Prova momondos Flygplats-till-flygplats prisguide för att hitta det billigaste flyget.


Vilka är de rådande reserestriktionerna för New York?

För närvarande inkluderar reserestriktioner för USA resor till New York. Inreserestriktioner

USA har begränsat inresa för alla utländska medborgare som har passerat eller varit i Kina, Iran, de flesta europeiska länder (Österrike, Belgien, Tjeckien, Danmark, Estland, Finland, Frankrike, Tyskland, Grekland, Ungern, Island, Italien, Lettland, Liechtenstein, Litauen, Luxemburg, Malta, Nederländerna, Norge, Polen, Portugal, Slovakien, Slovenien, Spanien, Sverige, Schweiz, Monaco, San Marino, Vatikanstaten), Storbritannien, Irland, Brasilien och Sydafrika under de senaste 14 dagarna. Med undantag för vissa resenärer som omfattar vissa familjemedlemmar till amerikanska medborgare eller fast bosatta, inklusive makar, barn (under 21 år), föräldrar (förutsatt att hans/hennes amerikanska medborgare eller fast bosatta barn är ogifta och under 21 år) och syskon (förutsatt att både syskonet och den amerikanska medborgaren eller fast bosatta är ogifta och att hans/hennes amerikanska medborgare eller fast bosatta barn är ogifta och under 21 år). Det finns också ett undantag för resenärer med följande visum: A-1, A-2, C-1, C-1/D, C-2, C-3, CR-1, CR-2, D, E-1 (som anställd vid TECRO eller TECO eller den anställdes närmaste familjemedlemmar), G-1, G-2, G-3, G-4, IR-1, IR-4, IH-4, Nato-1 till Nato-4 eller Nato-6 visum; Medlemmar av USA: s väpnade styrkor, makar och barn till medlemmar av de amerikanska väpnade styrkorna; Resenärer med inbjudan från USA: s regering för ett syfte relaterat till inneslutning/lindring av Coronaviruset (COVID-19); Resenärer med dokument som utfärdats av US Department of Homeland Security, US Customs and Border Protection, eller US Department of State som visar att resenären är undantagen från begränsningen. B1-besättningsmedlemmar som bedriver lightering, OCS-verksamhet (OCS), vindkraftsaktivitet, privat flyg- /sjöbesättning och andra liknande besättningsmedlemsaktiviteter; Studenter med F-1- eller M-1-visum och deras F-2- och M-2-beroende, om de kommer från eller har varit i Irland, Storbritannien eller inom Schengenområdet de senaste 14 dagarna.

Inträdeskrav

Alla resenärer som är 2 år eller äldre (inklusive amerikanska medborgare och transitpassagerare) presentera ett negativt COVID-19-virus- eller antigentestresultat utfärdat 72 timmar före avresan eller ha bevis på att de har återhämtat sig från COVID-19 innan de går ombord på sitt plan. Resenärer måste fylla i ett intygsformulär före avresa. Undantag eller undantag från testkraven kan beviljas av CDC på en extremt begränsad basis när akuta resor (som en akut medicinsk evakuering) måste äga rum för att rädda någons liv och hälsa och skydda någon mot en allvarlig fara eller då en persons fysisk säkerhet gör att testning inte kan göras före avresan. Amerikanska medborgare och permanenta invånare som anländer från Storbritannien måste uppvisa ett läkarintyg med negativt COVID-19 PCR eller antigentestresultat utfärdat inom 72 timmar före avresa. Resenärer som anländer till New York State måste fylla i ett Traveler Health Form . Resenärer som anländer till Massachusetts måste fylla i ett Massachusetts Health Form .

Karantänskrav

Resenärer uppmanas testa sig 3-5 dagar efter inresa, stanna hemma och sitta i självkarantän i 7 dagar efter resan. Även om de testar negativt måste de fortfarande stanna hemma och sitta i självkarantän under alla sju dagarna. Om testet är positivt ska resenären isolera för att skydda andra från att smittas. Resenärer som inte testade sig rekommenderas att stanna hemma och sitta i självkarantän i 10 dagar efter resan.

All övrig information

Resenärer omfattas av COVID-19-åtgärder som fastställs av den stat/det territorium där de slutligen är destinerade. För mer information gå till CDC:s webbplats.

Om du redan planerar att resa till New York inom en snar framtid rekommenderas det att du håller dig uppdaterad gällande rådande restriktioner och följer lämpliga säkerhetsåtgärder när du vistas på offentliga platser.

Hitta billiga flygbiljetter till New York

Spana in några av de bästa priserna som momondo-användare nyligen hittat för flygplatser i Sverige till New York
TAP AIR PORTUGAL
22 nov.
ARN08:30Stockholm Arlanda
14t 50m
1 stopp
EWR23:20Newark
22 jan.
EWR12:45Newark
18t 25m
1 stopp
ARN07:10Stockholm Arlanda
2 470 kr
Hitta liknande
Icelandair
25 sep.
ARN09:55Stockholm Arlanda
11t 15m
1 stopp
JFK21:10New York John F Kennedy Intl
2 okt.
JFK16:25New York John F Kennedy Intl
19t 10m
1 stopp
ARN11:35Stockholm Arlanda
2 966 kr
Hitta liknande
TAP AIR PORTUGAL
2 dec.
ARN08:30Stockholm Arlanda
14t 50m
1 stopp
EWR23:20Newark
5 dec.
EWR12:45Newark
12t 55m
1 stopp
ARN01:40Stockholm Arlanda
2 627 kr
Hitta liknande
TAP AIR PORTUGAL
1 dec.
ARN14:00Stockholm Arlanda
33t 20m
1 stopp
EWR23:20Newark
5 dec.
EWR12:45Newark
12t 55m
1 stopp
ARN01:40Stockholm Arlanda
2 670 kr
Hitta liknande
Icelandair
26 aug.
ARN09:55Stockholm Arlanda
11t 15m
1 stopp
EWR21:10Newark
14 sep.
EWR16:30Newark
19t 05m
1 stopp
ARN11:35Stockholm Arlanda
2 975 kr
Hitta liknande
Icelandair
26 aug.
ARN09:55Stockholm Arlanda
11t 15m
1 stopp
JFK21:10New York John F Kennedy Intl
14 sep.
JFK16:25New York John F Kennedy Intl
19t 10m
1 stopp
ARN11:35Stockholm Arlanda
2 975 kr
Hitta liknande

Hitta de billigaste enkelbiljetterna till New York

Om du letar efter enkelbiljetter från Sverige till New York, visa några av våra erbjudanden nedan av Air France, LOT och Vueling
Vueling
19 aug.
ARN11:00Stockholm Arlanda
35t 15m
1 stopp
JFK22:15New York John F Kennedy Intl
1 731 kr
Hitta liknande
LOT
30 juli
ARN03:25Stockholm Arlanda
14t 35m
1 stopp
JFK18:00New York John F Kennedy Intl
2 044 kr
Hitta liknande
Air France
19 aug.
ARN02:10Stockholm Arlanda
12t 30m
1 stopp
JFK14:40New York John F Kennedy Intl
2 087 kr
Hitta liknande

Vilka bolag flyger till New York?

Här kan du se ett urval av de mest populära och billigaste flygbolagen för flyg till New York

Populära flygbolag som erbjuder billiga flyg till New York är bland annat det tyska lågprisbolaget Eurowings, det kanadensiska bolaget Air Canada och amerikanska United Airlines. De bästa flygpriserna finns på sträckor som går från Bromma flygplats till JFK flygplats.

Vem flyger direkt till New York? Flera bolag flyger direkt från Sverige till New York. Från Stockholm Arlanda avgår direktflyg med bland annat SAS, United och Lufthansa.

Hur många timmar tar det att flyga till New York? En direktflygning till New York tar mellan åtta och nio timmar. Från Göteborg kan du hitta flygresor med en mellanlandning vilket tar ungefär elva timmar. På långflygningar över Atlanten erbjuder de flesta bolag både måltider och underhållningssystem i flygstolarna med filmer och tv-serier så att du kan hålla dig sysselsatt under flygresan.


Flygplatser nära New York

Nedan hittar du alla flygplatser i New York tillsammans med avståndet från stadens centrum

New York har tre stora flygplatser där flyglinjer från Sverige landar. Newark, som ligger i New Jersey, är bland annat flygbas för SAS medan Norwegians billiga flyg till New York landar på JFK i Queens. La Guardia är den flygplats som ligger närmast stadens centrum men den trafikeras främst av inrikesflyg. Här landar du om du först gjort en mellanlandning i USA.


Populära flygresor till New York

De snabbaste rutterna och de billigaste flygen till New York som hittats av användare
Flyg från Stockholm till New York
Snabbast flygtid8t 45m
Billigaste pris2 949 kr
Flyg från Göteborg till New York
Snabbast flygtid11t 45m
Billigaste pris3 862 kr
Flyg från Umeå till New York
Snabbast flygtid16t 30m
Billigaste pris9 350 kr
Flyg från Luleå till New York
Snabbast flygtid39t 50m
Billigaste pris10 420 kr
Flyg från Jönköping till New York
Snabbast flygtid25t 10m
Billigaste pris36 200 kr

Hur tar man sig runt i New York?

Tunnelbanan utgör det smidigaste färdmedlet när du vill ta dig runt mellan New Yorks olika stadsdelar. Tunnelbanelinjerna går genom Manhattan och ut till de olika områdena i Queens, Bronx och Brooklyn. När du tar tunnelbanan ska du vara uppmärksam på om du kliver ombord på ett lokalt tåg eller ett expresståg. Expresstågen hoppar nämligen över flera lokala stationer.

Om du ska ta dig mellan två olika destinationer i något av förortsområdena kan det däremot vara smidigare att ta buss. Du kan använda ett och samma åk-kort för bussresan såväl som för tunnelbanan, och du köper samt laddar på ditt kort i automaterna belägna vid busshållplatsen och vid tunnelbanestationen. Om du är intresserad av alternativa transportmedel är cykel att rekommendera, framför allt i förorterna där trafiken är lugnare. Att cykla på de hetsiga gatorna i Manhattan kan vara obehagligt, men om du tar dig till den centrala parken Central Park hittar du stora ytor som bäst upptäcks med cykel.


Kan man flyga till New York utan pass eller visum?

För att resa till New York behöver du, förutom ditt pass, visa upp giltiga resedokument och dokument som styrker din hemresa. Sverige är med i Visa Waiver Programmet vilket innebär att du inte behöver något visum för att åka till USA, däremot behöver du ansöka om att bli godkänd för resa genom ESTA-systemet. Du ska ansöka om ett ESTA-godkännande minst 72 timmar innan avresa och du genomför ansökan online. Ansökan tar bara ett par minuter och du betalar en liten avgift, även betalningen görs på nätet. Med ett godkännande får du vistas i landet i upp till tre månader under en sammanhängande period av två år. Då visum- och passbestämmelser alltid kan ändras ska du dock kika på ambassadens hemsida innan avfärd för uppdaterad information om resor till USA.


Börja planera din resa till New York


Tips och råd om New York

Intresserad av sevärdheter i New York?

Missa inte världskända sevärdheter som Empire State Building, Brooklyn Bridge, Central Park, Broadway teatern och The Metropolitan Museum.

Vad ska jag packa för min resa?

Packa med en adapter för svensk elektronik.

Ska jag skaffa ett lokalt eller internationellt SIM-kort?

Skaffa ett lokalt SIM-kort för att slippa höga kostnader för surf och sms.

Kan jag dricka kranvattnet?

Ja, det går bra att dricka kranvattnet.

Ska jag dricksa i New York?

I USA lämnar du som regel 20 procent i dricks vid restaurangbesök och taxiresor.