Flyg till Chicago

Tur & retur
Ekonomi
Wichita (ICT)
Chicago (CHI)
ons 25/11
ons 2/12
Alla månader
Jämför momondo med |

Billigaste flygen till flygplatser i Chicago

Hitta de billigaste flygen till dessa flygplatser i Chicago från din närmsta stad eller flygplats
För tillfället finns det ingen information för den valda rutten, välj en ny avgångsflygplats

När är den bästa tiden att resa till Chicago?

Den mest populära perioden att besöka Chicago på är under sommaren då vädret är som varmast och en mängd festivaler äger rum som lockar besökare från hela världen. Temperaturerna når upp mot 30 grader och under de allra varmaste sommarmånaderna stiger priserna på resor till den amerikanska staden. Den bästa tiden att åka till Chicago är därför innan och efter sommaren, under sen vår och tidig höst. Då får du fortfarande varmt väder och prickar dessutom in festivalsäsongen samtidigt som du undviker den allra mest populära perioden.

När finns lägst pris på flyg till Chicago?

Billiga resor till Chicago hittar du i januari och februari, under vinterns lågsäsong. Under dessa månader ligger temperaturen på runt 0 grader och priser på resor med hotell är lägre än under resten av året vilket du ser om du gör en sökning på nätet i momondos priskalender. Jämför mellan olika flygbolag och datum för att boka med billiga priser.

Vilket är det absolut billigaste flyget till Chicago?

Det bästa priset som hittats på momondo till Chicago var 1 066 kr/per person från Indianapolis, vilket är 77 % billigare än genomsnittspriset för flyg till Chicago. För att hitta det billigaste priset till Chicago från din plats kan du använda momondos Flygplats-till-flygplats prisguide.

Vilken är den billigaste månaden att flyga till Chicago?

Den billigaste månaden att flyga till Chicago från Sverige är april. Flygpriserna som tenderar att ligga kring 3 660 kr, är ofta lägre under denna tid eftersom det är lågsäsong. Om du inte har möjlighet att resa i april kan du istället boka flyg till Chicago från Sverige för november. Flyg till Chicago i november är kanske inte lika billiga som i april, men genomsnittet ligger fortfarande runt 3 677 kr.

Hur långt i förväg bör jag boka mitt flyg till Chicago?

De flesta flygresenärer upplever att det billigaste sättet att hitta biljetter till Chicago är att boka 52 dagar innan det planerade avresedatumet. Under denna tidsram ligger biljetterna i genomsnitt på 4 015 kr. Flygpriserna kan dock vara lägre även utanför denna tidsram. Till exempel hittades nyligen flyg till Chicago från Sverige för så lite som 3 401 kr på momondo.

Vilken är den billigaste dagen för flygavgångar till Chicago?

Enligt våra data är tisdag den billigaste veckodagen att flyga till Chicago från Sverige. Det lägsta biljettpriset som nyligen hittats för avgångar en tisdag var 3 980 kr. Tänk på att priserna kan variera beroende på rutt och om du flyger in- eller utrikes. För en avgång en söndag, veckans dyraste resdag, kan du vänta dig flygpriser kring 4 666 kr från Sverige till Chicago.

Vilken är den billigaste tiden på dygnet för avgående flyg till Chicago?

Våra data visar att de billigaste flygen från Sverige till Chicago oftast är de som avgår på eftermiddagen. Våra användare har hittat flyg till Chicago med avgång på eftermiddagen för så lite som 3 817 kr. Och andra sidan är den dyraste tiden på dygnet att flyga till Chicago på morgonen då priserna ligger på omkring 4 231 kr.

Finns det en alternativ flygplats i närheten av Chicago?

Det är möjligt att hitta andra, och alternativt billigare destinationsflygplatser i närheten av Chicago. Om du planerar att flyga till Chicago, överväg då även att boka flyg till Chicago O'Hare Intl flygplats(26 km från stadskärnan i Chicago) eller Chicago Greater Rockford flygplats(126 km från stadskärnan i Chicago).

Finns det ett billigare alternativ för att flyga till Chicago?

Med ett genomsnittspris på 4 275 kr per person, är Chicago Greater Rockford flygplats den billigaste flygplatsen att flyga till när du planerar din resa till Chicago. Detta pris fluktuerar beroende på vart du flyger från. momondos Flygplats-till-flygplats prisguide kan hjälpa dig hitta de bästa priserna.


Hitta billiga flygbiljetter till Chicago

Spana in några av de bästa priserna som momondo-användare nyligen hittat för flygplatser i Sverige till Chicago
Billigast
Bäst
Snabbast
Virgin Atlantic
25 jan.
ARN
Stockholm Arlanda
15t 10m
1 stopp
ORD
Chicago O'Hare Intl
12 feb.
ORD
Chicago O'Hare Intl
16t 40m
1 stopp
ARN
Stockholm Arlanda
3 401 kr
Hitta liknande
Icelandair
18 apr.
ARN
Stockholm Arlanda
26t 50m
1 stopp
ORD
Chicago O'Hare Intl
22 apr.
ORD
Chicago O'Hare Intl
10t 10m
1 stopp
ARN
Stockholm Arlanda
3 427 kr
Hitta liknande
Air Canada
25 jan.
ARN
Stockholm Arlanda
15t 46m
2 stopp
ORD
Chicago O'Hare Intl
12 feb.
ORD
Chicago O'Hare Intl
21t 40m
2 stopp
ARN
Stockholm Arlanda
3 522 kr
Hitta liknande
Flera flygbolag
25 dec.
GOT
Göteborg-Landvetter Airport
18t 10m
2 stopp
ORD
Chicago O'Hare Intl
8 jan.
ORD
Chicago O'Hare Intl
14t 50m
2 stopp
GOT
Göteborg-Landvetter Airport
3 634 kr
Hitta liknande
Air France
7 maj
GOT
Göteborg-Landvetter Airport
22t 04m
2 stopp
ORD
Chicago O'Hare Intl
21 maj
ORD
Chicago O'Hare Intl
24t 18m
2 stopp
GOT
Göteborg-Landvetter Airport
3 944 kr
Hitta liknande
KLM
18 dec.
ARN
Stockholm Arlanda
12t 05m
1 stopp
ORD
Chicago O'Hare Intl
30 dec.
ORD
Chicago O'Hare Intl
16t 40m
1 stopp
ARN
Stockholm Arlanda
3 952 kr
Hitta liknande

Hitta de billigaste enkelbiljetterna till Chicago

Om du letar efter enkelbiljetter till Chicago, visa några av våra erbjudanden nedan av TAP AIR PORTUGAL och Air Canada
Billigast
Bäst
Snabbast
TAP AIR PORTUGAL
7 jan.
ARN
Stockholm Arlanda
36t 00m
1 stopp
ORD
Chicago O'Hare Intl
1 877 kr
Hitta liknande
Air Canada
7 jan.
ARN
Stockholm Arlanda
32t 07m
2 stopp
ORD
Chicago O'Hare Intl
2 523 kr
Hitta liknande
Flera flygbolag
7 jan.
ARN
Stockholm Arlanda
26t 25m
3 stopp
ORD
Chicago O'Hare Intl
2 928 kr
Hitta liknande

Vilka flygbolag flyger till Chicago?

Här kan du se ett urval av de mest populära och billigaste flygbolagen för flyg till Chicago

SAS, Finnair och British Airways är några av de bolag som bokas mest för flyg till Chicago. Du hittar också flygstolar med Lufthansa och United Airlines som har några av de billigaste priserna för rutten från Sverige till Chicago. Under stadens lågsäsong går det bra att hitta resor i sista minuten men under högsäsongen är det bäst att boka online ungefär 60 dagar i förväg för att få så bra pris som möjligt. SAS har regelbundna direktflyg mellan Stockholm och Chicago. En direktresa tar totalt ungefär 9 timmar och med en mellanlandning får du räkna med några timmar till.


Hur tar man sig från flygplatsen i Chicago till centrum?

Här hittar du alla flygplatser i Chicago plus avståndet till centrum

Flyg till Chicago landar oftast på Chicago O’Hare International Airport som ligger 27 kilometer nordväst om stadens centrum. Flygplatsen är en av världens mest trafikerade och har fem olika terminaler. Du hittar det mesta du kan behöva inne på flygplatsen bland annat bank, valutaväxling, Wifi, restauranger och butiker. För att ta dig in till centrum kan du ta tunnelbanan som går under flygplatsen och tar dig till centrala Chicago på ungefär 40 minuter. Det finns även bussar som avgår från flygplatsens parkeringsplats som går till olika destinationer runt om regionen. Du kan också landa på Chicago Midway International Airport som ligger 13 kilometer sydväst om centrum. Från Midway Airport tar du dig med tunnelbana in till centrala Chicago på ungefär 25 minuter. Stadens tredje flygplats, Chicago Executive Airport, ligger 33 kilometer nordväst om centrum och här landar framförallt inrikesflyg. För att ta dig till Chicago behöver du ta en buss vilket tar ungefär 50 minuter.


Hur tar man sig runt i Chicago?

Chicago är en bra stad att promenera i och i centrum är det lätt att orientera sig då stadens gator är ordnade i ett rutnätssystem. Om du inte ska promenera är tunnelbanan det mest effektiva sättet att ta sig fram i staden. Med nära 150 olika stationer utspridda över staden kan du ta dig med tunnelbana till de flesta destinationer. Annars finns över 100 olika busslinjer som kompletterar tunnelbanesystemet. Du köper biljetter till kollektivtrafiken i automater på stationerna, eller från chauffören på bussen. Om du köper biljetten direkt från chauffören ska du ha exakt växel för resan som kostar ungefär 20 kronor. För cirka 100 kronor kan du köpa ett kort som ger dig obegränsat antal resor under 24 timmar.

Om du bor i någon av stadens förorter kan Metra-tågen vara nödvändiga för att ta dig in till centrala Chicago. En resa kostar ungefär 25 kronor. Om du behöver åka taxi kan du bara vinka in en bil från gatan, då det alltid finns taxibilar synliga inne i centrum.


Kan man flyga till Chicago utan pass eller visum?

När du reser till USA behöver du ansöka om ett elektroniskt inresetillstånd, ESTA, vilket du gör på nätet minst 72 timmar innan ditt flyg avgår. Du betalar en mindre summa i anslutning till att du gör ansökan, vilken bara tar ett par minuter av din tid. Du måste ha med dig ett giltigt pass som legitimation för att få komma in i landet och kom ihåg att detta ska vara giltigt i minst 6 månader.


Hitta hyrbil och hotell för din resa till Chicago


Tips och råd om Chicago

Hur hittar man de billigaste flygbiljetterna till Chicago?

Hos momondo hittar du de billigaste biljetterna till Chicago. Sök online med priskalendern.

Vad ska man se i Chicago?

Gör ett besök till Millennium Park, Art Institute of Chicago och Wrigley Field.

Aktiviteter för barn

Ta med familjen till stadens vetenskapliga museum som har flera utställningar och aktiviteter för barn.

Kan man dricka kranvattnet?

Ja, det går bra men smakar inte alltid så gott.

Ska jag dricksa i Chicago?

Ja, du ska alltid dricksa 20 procent för all service.

Var finns den bästa shoppingen?

Bäst shopping hittar du längs med Magnificent Mile.

 • Tur & retur
 • Enkelresa
 • Flera städer
 • Ekonomi
 • Premium ekonomi
 • Business
 • Första klass
 • Flera
Ekonomi
 • Ekonomi
 • Premium ekonomi
 • Business
 • Första klass
Ekonomi
 • Ekonomi
 • Premium ekonomi
 • Business
 • Första klass
Ekonomi
 • Ekonomi
 • Premium ekonomi
 • Business
 • Första klass
Ekonomi
 • Ekonomi
 • Premium ekonomi
 • Business
 • Första klass
Ekonomi
 • Ekonomi
 • Premium ekonomi
 • Business
 • Första klass
Ekonomi
 • Ekonomi
 • Premium ekonomi
 • Business
 • Första klass