Flyg Nordamerika USA Chicago

Hitta billiga flygresor till Chicago

sön 16/12
sön 23/12
Alla månader
Jämför med momondo |

När är den bästa tiden att resa till Chicago?

+90%
+60%
+30%
Bas
Pris
3 480 - 6 193 SEK
Temperatur
−1 - 27 °C
Nederbörd
6 - 16 mm

Den mest populära perioden att besöka Chicago på är under sommaren då vädret är som varmast och en mängd festivaler äger rum som lockar besökare från hela världen. Temperaturerna når upp mot 30 grader och under de allra varmaste sommarmånaderna stiger priserna på resor till den amerikanska staden. Den bästa tiden att åka till Chicago är därför innan och efter sommaren, under sen vår och tidig höst. Då får du fortfarande varmt väder och prickar dessutom in festivalsäsongen samtidigt som du undviker den allra mest populära perioden.

När finns lägst pris på flyg till Chicago?

Billiga resor till Chicago hittar du i januari och februari, under vinterns lågsäsong. Under dessa månader ligger temperaturen på runt 0 grader och priser på resor med hotell är lägre än under resten av året vilket du ser om du gör en sökning på nätet i momondos priskalender. Jämför mellan olika flygbolag och datum för att boka med billiga priser.


Erbjudanden på flyg till Chicago hittade på momondo

Kolla in några av de bästa biljettpriserna till Chicago som nyligen hittats av användare på momondo
Finnair
Finnair
GOT
23 jan.
Göteborg-Landvetter Airport flygplats
24t 00m
1 Stopp
ORD
Chicago O'Hare Intl flygplats
Finnair
ORD
31 jan.
Chicago O'Hare Intl flygplats
29t 20m
1 Stopp
GOT
Göteborg-Landvetter Airport flygplats
2 686 SEK
Flera flygbolag
Flera flygbolag
ARN
24 maj
Stockholm Arlanda flygplats
13t 10m
1 Stopp
ORD
Chicago O'Hare Intl flygplats
Flera flygbolag
ORD
31 maj
Chicago O'Hare Intl flygplats
16t 40m
2 Stopp
ARN
Stockholm Arlanda flygplats
2 822 SEK
British Airways
British Airways
ARN
09 mars
Stockholm Arlanda flygplats
24t 35m
1 Stopp
ORD
Chicago O'Hare Intl flygplats
British Airways
ORD
16 mars
Chicago O'Hare Intl flygplats
16t 00m
1 Stopp
ARN
Stockholm Arlanda flygplats
2 877 SEK

Vilka flygbolag flyger till Chicago?

SAS, Finnair och British Airways är några av de bolag som bokas mest för flyg till Chicago. Du hittar också flygstolar med Lufthansa och United Airlines som har några av de billigaste priserna för rutten från Sverige till Chicago. Under stadens lågsäsong går det bra att hitta resor i sista minuten men under högsäsongen är det bäst att boka online ungefär 60 dagar i förväg för att få så bra pris som möjligt. SAS har regelbundna direktflyg mellan Stockholm och Chicago. En direktresa tar totalt ungefär 9 timmar och med en mellanlandning får du räkna med några timmar till.


Hur tar man sig från flygplatsen i Chicago till centrum?

Här hittar du alla flygplatser i Chicago plus avståndet till centrum
Chicago Midway
13 km från centrum
Chicago O'Hare Intl
24 km från centrum
Chicago Greater Rockford
126 km från centrum

Flyg till Chicago landar oftast på Chicago O’Hare International Airport som ligger 27 kilometer nordväst om stadens centrum. Flygplatsen är en av världens mest trafikerade och har fem olika terminaler. Du hittar det mesta du kan behöva inne på flygplatsen bland annat bank, valutaväxling, Wifi, restauranger och butiker. För att ta dig in till centrum kan du ta tunnelbanan som går under flygplatsen och tar dig till centrala Chicago på ungefär 40 minuter. Det finns även bussar som avgår från flygplatsens parkeringsplats som går till olika destinationer runt om regionen. Du kan också landa på Chicago Midway International Airport som ligger 13 kilometer sydväst om centrum. Från Midway Airport tar du dig med tunnelbana in till centrala Chicago på ungefär 25 minuter. Stadens tredje flygplats, Chicago Executive Airport, ligger 33 kilometer nordväst om centrum och här landar framförallt inrikesflyg. För att ta dig till Chicago behöver du ta en buss vilket tar ungefär 50 minuter.


Hur tar man sig runt i Chicago?

Chicago är en bra stad att promenera i och i centrum är det lätt att orientera sig då stadens gator är ordnade i ett rutnätssystem. Om du inte ska promenera är tunnelbanan det mest effektiva sättet att ta sig fram i staden. Med nära 150 olika stationer utspridda över staden kan du ta dig med tunnelbana till de flesta destinationer. Annars finns över 100 olika busslinjer som kompletterar tunnelbanesystemet. Du köper biljetter till kollektivtrafiken i automater på stationerna, eller från chauffören på bussen. Om du köper biljetten direkt från chauffören ska du ha exakt växel för resan som kostar ungefär 20 kronor. För cirka 100 kronor kan du köpa ett kort som ger dig obegränsat antal resor under 24 timmar.

Om du bor i någon av stadens förorter kan Metra-tågen vara nödvändiga för att ta dig in till centrala Chicago. En resa kostar ungefär 25 kronor. Om du behöver åka taxi kan du bara vinka in en bil från gatan, då det alltid finns taxibilar synliga inne i centrum.


Kan man flyga till Chicago utan pass eller visum?

När du reser till USA behöver du ansöka om ett elektroniskt inresetillstånd, ESTA, vilket du gör på nätet minst 72 timmar innan ditt flyg avgår. Du betalar en mindre summa i anslutning till att du gör ansökan, vilken bara tar ett par minuter av din tid. Du måste ha med dig ett giltigt pass som legitimation för att få komma in i landet och kom ihåg att detta ska vara giltigt i minst 6 månader.


Snabba fakta om Chicago

Tid, valuta och basfakta - se lokal tid och få en uppfattning om hur mycket pengar du kommer att spendera på grundläggande behov i Chicago
Lokal tid
Valuta
US-dollar
Öl
Inhemsk öl (50 cl)
16 SEK
Mat
Billig restaurang
136 SEK
Kollektivtrafik
Enkelbiljett
23 SEK

Planera din resa till Chicago


Tips och råd om Chicago

Hur hittar man de billigaste flygbiljetterna till Chicago?

Hos momondo hittar du de billigaste biljetterna till Chicago. Sök online med priskalendern.

Vad ska man se i Chicago?

Gör ett besök till Millennium Park, Art Institute of Chicago och Wrigley Field.

Aktiviteter för barn

Ta med familjen till stadens vetenskapliga museum som har flera utställningar och aktiviteter för barn.

Kan man dricka kranvattnet?

Ja, det går bra men smakar inte alltid så gott.

Ska jag dricksa i Chicago?

Ja, du ska alltid dricksa 20 procent för all service.

Var finns den bästa shoppingen?

Bäst shopping hittar du längs med Magnificent Mile.

Flyg Nordamerika USA Chicago