Flyg till Tampa

Tur & retur
Ekonomi
San Francisco (SFO)
Tampa (TPA)
tors 6/5
tors 13/5
Alla månader
Jämför momondo med |

Varning om resebegränsningar

Utbrottet av COVID-19 (coronaviruset) kan påverka resor till Tampa. Nuvarande restriktioner för Tampa baseras på reserestriktioner för USA.

Visa nuvarande reserestriktioner för USA

Billigaste flygen till flygplatser i Tampa

Hitta de billigaste flygen till dessa flygplatser i Tampa från din närmsta stad eller flygplats
Stockholm Arlanda flygplats
Tampa

BILLIGASTE RUTTEN FRÅN Stockholm TILL Tampa

Stockholm Arlanda flygplats (ARN) till Tampa (TPA)

Vanligtvis är flyg till Tampa från Stockholm billigare än att flyga från Stockholm Arlanda till Tampa, vilket i genomsnitt kostar 3 905 kr

DEN BILLIGASTE MÅNADEN ATT FLYGA FRÅN TAMPA TILL STOCKHOLM ARLANDA FLYGPLATSjanuari16% billigareAtt flyga från Stockholm Arlanda flygplats till Tampa kostar i genomsnitt bara 3 282 kr i januari
DEN DYRASTE MÅNADEN ATT FLYGA TILL TAMPA FRÅN STOCKHOLM ARLANDA FLYGPLATSjuli65% dyrareDet kostar omkring 6 437 kr för flyg till Tampa från Stockholm Arlanda flygplats i juli
DEN MEST POPULÄRA MÅNADEN ATT FLYGA TILL TAMPA FRÅN STOCKHOLM ARLANDA FLYGPLATSoktober456% fler användare besökteFler momondo-användare sökte efter flyg till Tampa från Stockholm Arlanda flygplats i oktober än någon annan månad

När är den bästa tiden att resa till Tampa?

Den bästa tiden att boka flyg till Tampa i Florida är mellan oktober och april då temperaturerna är mer behagliga än under sommarhalvåret. Under vår och höst ligger temperaturerna i staden på ungefär 20 °C medan vintern har så pass svalt som 15 °C. Under slutet av sommaren infaller orkansäsongen och då rekommenderas det inte att boka flygresor till Tampa. Tampa har ett fuktigt klimat vilket gör att de varma sommartemperaturerna upplevs som varmare än de är.

När är det billigast att boka flyg till Tampa?

Flyg till Tampa är populära under sommaren samt under december då många är lediga och väljer att boka flygstolar. Priserna är dock som högst på flygbiljetter till Tampa under dessa månader. Billiga flyg till Tampa hittar du under september samt mellan januari och mars. Hos momondo kan du jämföra priser på flyg till Tampa mellan olika datum under året. Du bör boka ditt flyg ungefär 40 dagar innan avgång för att kunna resa till Tampa billigt.

Vilket är det absolut billigaste flyget till Tampa?

Användare som bokade resor till Tampa från Fort Lauderdale hittade flyg som var 90 % billigare än det genomsnittliga priset för flyg till Tampa. För att hitta det billigaste priset till Tampa från din plats kan du använda momondos Flygplats-till-flygplats prisguide.

Vilken är den billigaste månaden att flyga till Tampa?

januari är en annan bra månad för att besöka Tampa med genomsnittliga flygpriser från Sverige på omkring 3 349 kr.

Hur långt i förväg bör jag boka mitt flyg till Tampa?

Den bästa tiden att boka ett flyg till Tampa är 60 dagar innan avgång då biljettpriserna tenderar att i genomsnitt ligga runt 4 158 kr. Under de senaste 72 timmarna har dock flyg hittats från Sverige för så lite som 4 119 kr.

Vilken är den billigaste dagen för flygavgångar till Tampa?

Den billigaste dagen att resa från Sverige till Tampa är en måndag då man kan hitta priser så låga som 3 513 kr. För en avgång en lördag, veckans dyraste resdag, kan du vänta dig flygpriser kring 4 356 kr från Sverige till Tampa.

Vilken är den billigaste tiden på dygnet för avgående flyg till Tampa?

Enligt våra data är den billigaste tiden på dygnet att flyga till Tampa på kvällen. momondo-användare har hittat avgående flyg från Sverige till Tampa på kvällen för så lite som 3 249 kr. Tänk på att dessa priser kan variera beroende på flygbolag och vilken tid på året du reser. Om du har flexibla resplaner bör du undvika att flyga på eftermiddagen då priserna genomsnittligen ligger på 3 856 kr. Flyg till Tampa från Sverige på eftermiddagen är generellt dyrare då det ofta är smidigare för resenärer att resa vid denna tid.

Finns det en alternativ flygplats i närheten av Tampa?

De som flyger till Tampa kan potentiellt hitta bättre priser för Tampa St. Petersburg flygplats(23 km från stadskärnan i Tampa), Sarasota Bradenton Intl flygplats(63 km från stadskärnan i Tampa), Punta Gorda Charlotte County flygplats(124 km från stadskärnan i Tampa), Orlando flygplats(124 km från stadskärnan i Tampa) eller Orlando Sanford Intl flygplats(150 km från stadskärnan i Tampa) beroende på månad och avgångsflygplats.

Finns det ett billigare alternativ för att flyga till Tampa?

Tampa flygplats har ett genomsnittspris på 4 459 kr per person och är generellt den billigaste flygplatsen att flyga till när du besöker Tampa. Detta genomsnittspris beror på avgångsplats. Prova momondos Flygplats-till-flygplats prisguide för att hitta det billigaste flyget.


Vilka är de rådande reserestriktionerna för Tampa?

För närvarande inkluderar reserestriktioner för USA resor till Tampa. Inreserestriktioner

USA har begränsat inresa för alla utländska medborgare som har passerat eller varit i Kina, Iran, de flesta europeiska länder (Österrike, Belgien, Tjeckien, Danmark, Estland, Finland, Frankrike, Tyskland, Grekland, Ungern, Island, Italien, Lettland, Liechtenstein, Litauen, Luxemburg, Malta, Nederländerna, Norge, Polen, Portugal, Slovakien, Slovenien, Spanien, Sverige, Schweiz, Monaco, San Marino, Vatikanstaten), Storbritannien, Irland, Brasilien och Sydafrika under de senaste 14 dagarna. Med undantag för vissa resenärer som omfattar vissa familjemedlemmar till amerikanska medborgare eller fast bosatta, inklusive makar, barn (under 21 år), föräldrar (förutsatt att hans/hennes amerikanska medborgare eller fast bosatta barn är ogifta och under 21 år) och syskon (förutsatt att både syskonet och den amerikanska medborgaren eller fast bosatta är ogifta och att hans/hennes amerikanska medborgare eller fast bosatta barn är ogifta och under 21 år). Det finns också ett undantag för resenärer med följande visum: A-1, A-2, C-1, C-1/D, C-2, C-3, CR-1, CR-2, D, E-1 (som anställd vid TECRO eller TECO eller den anställdes närmaste familjemedlemmar), G-1, G-2, G-3, G-4, IR-1, IR-4, IH-4, Nato-1 till Nato-4 eller Nato-6 visum; Medlemmar av USA: s väpnade styrkor, makar och barn till medlemmar av de amerikanska väpnade styrkorna; Resenärer med inbjudan från USA: s regering för ett syfte relaterat till inneslutning/lindring av Coronaviruset (COVID-19); Resenärer med dokument som utfärdats av US Department of Homeland Security, US Customs and Border Protection, eller US Department of State som visar att resenären är undantagen från begränsningen. B1-besättningsmedlemmar som bedriver lightering, OCS-verksamhet (OCS), vindkraftsaktivitet, privat flyg- /sjöbesättning och andra liknande besättningsmedlemsaktiviteter; Studenter med F-1- eller M-1-visum och deras F-2- och M-2-beroende, om de kommer från eller har varit i Irland, Storbritannien eller inom Schengenområdet de senaste 14 dagarna.

Inträdeskrav

Alla resenärer som är 2 år eller äldre (inklusive amerikanska medborgare och transitpassagerare) presentera ett negativt COVID-19-virus- eller antigentestresultat utfärdat 72 timmar före avresan eller ha bevis på att de har återhämtat sig från COVID-19 innan de går ombord på sitt plan. Resenärer måste fylla i ett intygsformulär före avresa. Undantag eller undantag från testkraven kan beviljas av CDC på en extremt begränsad basis när akuta resor (som en akut medicinsk evakuering) måste äga rum för att rädda någons liv och hälsa och skydda någon mot en allvarlig fara eller då en persons fysisk säkerhet gör att testning inte kan göras före avresan. Amerikanska medborgare och permanenta invånare som anländer från Storbritannien måste uppvisa ett läkarintyg med negativt COVID-19 PCR eller antigentestresultat utfärdat inom 72 timmar före avresa. Resenärer som anländer till New York State måste fylla i ett Traveler Health Form . Resenärer som anländer till Massachusetts måste fylla i ett Massachusetts Health Form .

Karantänskrav

Resenärer uppmanas testa sig 3-5 dagar efter inresa, stanna hemma och sitta i självkarantän i 7 dagar efter resan. Även om de testar negativt måste de fortfarande stanna hemma och sitta i självkarantän under alla sju dagarna. Om testet är positivt ska resenären isolera för att skydda andra från att smittas. Resenärer som inte testade sig rekommenderas att stanna hemma och sitta i självkarantän i 10 dagar efter resan.

All övrig information

Resenärer omfattas av COVID-19-åtgärder som fastställs av den stat/det territorium där de slutligen är destinerade. För mer information gå till CDC:s webbplats.

Om du redan planerar att resa till Tampa inom en snar framtid rekommenderas det att du håller dig uppdaterad gällande rådande restriktioner och följer lämpliga säkerhetsåtgärder när du vistas på offentliga platser.


Hitta billiga flygbiljetter till Tampa

Spana in några av de bästa priserna som momondo-användare nyligen hittat för flygplatser i Sverige till Tampa
Lufthansa
16 okt.
ARN02:00Stockholm Arlanda
19t 29m
2 stopp
TPA21:29Tampa
30 nov.
TPA12:30Tampa
16t 00m
1 stopp
ARN04:30Stockholm Arlanda
4 508 kr
Hitta liknande
Lufthansa
28 okt.
ARN02:15Stockholm Arlanda
17t 35m
1 stopp
TPA19:50Tampa
1 dec.
TPA09:25Tampa
18t 00m
2 stopp
ARN03:25Stockholm Arlanda
4 449 kr
Hitta liknande
Lufthansa
28 okt.
ARN02:15Stockholm Arlanda
17t 35m
1 stopp
TPA19:50Tampa
2 dec.
TPA12:30Tampa
18t 40m
1 stopp
ARN07:10Stockholm Arlanda
4 466 kr
Hitta liknande
Flera flygbolag
28 okt.
ARN02:15Stockholm Arlanda
17t 35m
1 stopp
TPA19:50Tampa
1 dec.
TPA07:40Tampa
20t 10m
2 stopp
ARN03:50Stockholm Arlanda
4 119 kr
Hitta liknande
KLM
10 juni
GOT02:20Göteborg Landvetter
22t 42m
2 stopp
TPA01:02Tampa
21 juli
TPA09:59Tampa
15t 21m
2 stopp
GOT01:20Göteborg Landvetter
4 627 kr
Hitta liknande
Flera flygbolag
28 okt.
ARN05:35Stockholm Arlanda
20t 14m
2 stopp
TPA01:49Tampa
1 dec.
TPA06:07Tampa
18t 53m
2 stopp
ARN01:00Stockholm Arlanda
4 187 kr
Hitta liknande

Vilka flygbolag flyger till Tampa?

Här kan du se ett urval av de mest populära och billigaste flygbolagen för flyg till Tampa

Från Sverige går det inte några direktflyg till Tampa. Tampa-flyg från Sverige mellanlandar under resans gång. Som snabbast klarar du av resan på drygt 14 timmar från Sverige. Du kan bland annat resa med United Airlines som mellanlandar i New York. Billiga flygbiljetter till Tampa hittar du med Icelandair och Finnair som har längre restider och mellanlandningar.


Hur tar man sig från flygplatsen i Tampa till centrum?

Här hittar du alla flygplatser i Tampa plus avståndet till centrum

Flyg till Tampa landar på Tampa International Airport. Flygplatsen ligger knappt 14 km nordväst om stadens centrum. Det billigaste transportmedlet för att ta dig från flygplatsen till centrum är med buss. Stades lokalbussar, HART, har flera linjer som stannar vid flygplatsen och som tar dig både till centrum och andra destinationer runt Tampa. Bussarna kostar ungefär 4 USD (39 SEK) för en enkelresa in till centrum. Det snabbaste sättet att ta dig från flygplatsen till Tampas centrala delar är dock med taxi eller hyrbil vilket tar drygt en kvart. Ofta tar taxibilarna ett fast pris till och från flygplatsen på 28 USD (270 SEK).


Hur tar man sig runt i Tampa?

Kollektivtrafiken i Tampa består av bussar och spårvagnar. Bussarna inne i centrum som trafikeras av HART avgår ungefär var 15:e minut och är ett enkelt sätt att ta sig runt inne i Tampas centrala delar. En enkelresa kostar 4 USD (39 SEK) men det finns även olika pass att köpa för att åka obegränsat inom en viss period. För längre resor finns Hillsborough Area Regional Transit. Dessa bussar har bland annat rutter till sevärdheter som Henry Plant Museum, Ybor City och Tampa Zoo. Spårvagnarna länkar samman den centrala stationen Marion Transit Center med Ybor City och avgår mellan var 20:e till 30:e minut.


Kan man resa till Tampa utan pass eller visum?

Du behöver ett elektroniskt inresetillstånd, ESTA, samt ett pass för att resa till USA. Inresetillstånden ska du ansöka om på nätet minst 72 timmar innan avfärd och detta kostar 14 USD (135 SEK). När du reser in i landet måste du kunna visa en returbiljett samt kunna ange den adress eller det hotell som du kommer att bo på under din vistelse i Tampa.


Tips och råd om Tampa

Vad ska man se i Tampa?

Sevärdheter i Tampa som du inte ska missa är bland annat Ybor City Museum State Park och Lowry Park Zoo.

Aktiviteter och upplevelser med barn

Florida Aquarium ligger i Tampa och är en mycket populär sevärdhet i området. Köp biljetter på nätet i förväg för att slippa stå i kö när ni väl anländer till akvariet.

Ska man köpa reseförsäkring?

Det är viktigt att ha en bra reseförsäkring när du reser till USA. Sjukvårdskostnaderna kan vara otroligt höga och därför måste din försäkring täcka denna typ av kostnader.

Kan man dricka kranvattnet?

Ja, det går bra att dricka kranvattnet i USA.

Ska man lämna dricks?

I USA är drickskulturen mycket utbredd och du förväntas lämna 20 % i dricks för all service. Detta gäller för allt från restaurangbesök och barer till frisörer och taxiresor.

Var ska man shoppa?

Bäst shopping hittar du längs med Bay Street där de flesta affärer finns samt vid köpcentret International Plaza och WestShore Plaza. (Priser kontrollerade 15/05/2019).


 • Tur & retur
 • Enkelresa
 • Flera städer
 • Ekonomi
 • Premium ekonomi
 • Business
 • Första klass
 • Flera
Ekonomi
 • Ekonomi
 • Premium ekonomi
 • Business
 • Första klass
Ekonomi
 • Ekonomi
 • Premium ekonomi
 • Business
 • Första klass
Ekonomi
 • Ekonomi
 • Premium ekonomi
 • Business
 • Första klass
Ekonomi
 • Ekonomi
 • Premium ekonomi
 • Business
 • Första klass
Ekonomi
 • Ekonomi
 • Premium ekonomi
 • Business
 • Första klass
Ekonomi
 • Ekonomi
 • Premium ekonomi
 • Business
 • Första klass