Hitta billiga flyg till Tromsö

Tur & retur
1 vuxen
Ekonomi
0 väskor
Från?
Till?
sön 9/10
sön 16/10

Tillgängliga erbjudanden från över 900 resesidor.

Om flyg till Tromsö

Översiktsinformation om flygpriser, flyglängd och flygbolag för Tromsö

Bästa priset för enkelresa

376 kr

Bästa priset för tur- och returresa

1 328 kr

Snabbast flygtid

4t 10m

Flygs av

2 flygbolag
Det bästa priset för enkelflyg till Tromsö från Sverige under de senaste 72 timmarna är 376 kr (Stockholm Skavsta till Tromsö Tromso/Langnes).
Det bästa priset för tur- och returflyg till Tromsö från Sverige under de senaste 72 timmarna är 1 328 kr (Stockholm Arlanda till Tromsö Tromso/Langnes).
Det snabbaste flyget till Tromsö från Sverige tar 4t 10m (Stockholm Arlanda till Tromsö Tromso/Langnes).
Det finns 2 flygbolag som flyger till och från Tromsö, inklusive Norwegian och Wizz Air.

Trender för flygresor till Tromsö

Utforska inblicksdata för ditt flyg till Tromsö och lägg upp den ultimata resplanen

Vilken är den billigaste månaden att flyga till Tromsö?

Generellt är november den billigaste månaden att flyga från Sverige till Tromsö. Eftersom det är lågsäsong under denna månad kan du vänta dig flygpriser kring 1 715 kr. Om du inte har möjlighet att resa till Tromsö i november är det också billigt att flyga i oktober. För den här månaden kan du hitta prser på momondo runt 1 881 kr.

Vilket är det absolut billigaste flyget till Tromsö?

Användare som bokade resor till Tromsö från Stockholm hittade flyg som var 74 % billigare än det genomsnittliga priset för flyg till Tromsö. För att hitta det billigaste priset till Tromsö från din plats kan du använda momondos Flygplats-till-flygplats prisguide.
Se priser från:

Vilken är den billigaste dagen för flygavgångar till Tromsö?

Den billigaste veckodagen att flyga till Tromsö är en fredag då du kan hitta priser så låga som 1 965 kr. Detta bero ofta på att det är lägre efterfrågan på flyg denna veckodag. Undvik att boka avgångar för en lördag eftersom priserna då vanligtvis är högre. Enligt våra data ligger genomsnittspriset för en biljett till Tromsö för flygningar en lördag på 3 572 kr.

Vilken är den billigaste tiden på dygnet för avgående flyg till Tromsö?

Våra data visar att de billigaste flygen från Sverige till Tromsö oftast är de som avgår på eftermiddagen. Våra användare har hittat flyg till Tromsö med avgång på eftermiddagen för så lite som 1 960 kr. Flyg till Tromsö är dyrare mitt på dagen med ett genomsnittligt biljettpris på 2 409 kr. Avgångar mitt på dagen är mest efterfrågade vilket gör att dessa biljetter kan vara dyrare.

Hur lång tid tar det att flyga till Tromsö?

Flyget från Sverige till Tromsö beror på via flygplatser du flyger till och från, samt om du måste mellanlanda eller inte. Om du flyger från Stockholm Arlanda (en populär flygplats i Sverige) till Tromsö Tromso/Langnes (den mest populära flygplatsen i Tromsö) ligger flygtiden på 1t 55m i genomsnitt. Om du flyger från Göteborg Landvetter (en annan populär flygplats i Sverige) till Tromsö Tromso/Langnes ligger den genomsnittliga flygtiden på 4t 25m.

Hur långt i förväg bör jag boka mitt flyg till Tromsö?

De flesta flygresenärer upplever att det billigaste sättet att hitta biljetter till Tromsö är att boka 17 dagar innan det planerade avresedatumet. Under denna tidsram ligger biljetterna i genomsnitt på 2 335 kr.

Billigaste flygen till flygplatser i Tromsö

Hitta de billigaste flygen till dessa flygplatser i Tromsö från din närmsta stad eller flygplats
Stockholm Arlanda flygplats
Tromsö

BILLIGASTE RUTTEN FRÅN Stockholm TILL Tromsö

Stockholm (STO) till Tromsö (TOS)

Vanligtvis är flyg till Tromsö från Stockholm billigare än att flyga från Stockholm till Tromsö Tromso/Langnes, vilket i genomsnitt kostar 2 335 kr

DEN BILLIGASTE MÅNADEN ATT FLYGA FRÅN TROMSÖ TILL STOCKHOLM ARLANDA FLYGPLATSoktober27% billigareAtt flyga från Stockholm Arlanda flygplats till Tromsö kostar i genomsnitt bara 1 737 kr i oktober
DEN DYRASTE MÅNADEN ATT FLYGA TILL TROMSÖ FRÅN STOCKHOLM ARLANDA FLYGPLATSjuli28% dyrareDet kostar omkring 3 065 kr för flyg till Tromsö från Stockholm Arlanda flygplats i juli
DEN MEST POPULÄRA MÅNADEN ATT FLYGA TILL TROMSÖ FRÅN STOCKHOLM ARLANDA FLYGPLATSnovember510% fler användare besökteFler momondo-användare sökte efter flyg till Tromsö från Stockholm Arlanda flygplats i november än någon annan månad

Vanliga frågor om att flyga till Tromsö

När du ska ta flyg till Tromsö beror på vilken typ av resa och vilka aktiviteter du vill göra under vistelsen. För vandringar i vacker natur och härligt och varmt väder är det bäst att resa under sommarens högsäsong då temperaturerna ligger på runt 15 °C. Under sommaren kan du även uppleva midnattssolen. Om du vill se ett vackert snölandskap och roa dig med vintersporter är det istället bäst att boka flyg i februari eller mars. Trots att Tromsö ligger så pass långt norrut är vintrarna inte särskilt kalla utan har temperaturer på runt -1 °C som kallast. Detta gör det perfekt för turer med långfärdsskidor och många väljer därför att boka flygresor just under vintern.

När är det billigast att boka flyg till Tromsö?

Billiga flyg till Tromsö hittar du framförallt i mars och april då färre resenärer bokar flygstolar. Därför går det att hitta billiga flygbiljetter till Tromsö under just början av året som även är en utmärkt tid att resa på för skidåkning. Dyrast är att resa under sommaren då flygbiljetter till Tromsö ökar i pris i takt med att sommarresenärer vill ta sig norrut för att uppleva midnattssolen.

Bardufoss flygplats, Sorkjosen flygplats, Andenes flygplats, Hasvik flygplats eller Narviks kommun Evenes flygplats kan utgöra bättre alternativ för att resa till Tromsö.

Med ett genomsnittspris på 2 539 kr per person, är Narviks kommun Evenes flygplats den billigaste flygplatsen att flyga till när du planerar din resa till Tromsö. Detta pris fluktuerar beroende på vart du flyger från. momondos Flygplats-till-flygplats prisguide kan hjälpa dig hitta de bästa priserna.Hitta billiga flygbiljetter till Tromsö

Spana in några av de bästa priserna som momondo-användare nyligen hittat för flygplatser i Sverige till Tromsö

Andra kabinklasser för flyg till Tromsö

Utforska andra premiumkabinalternativ för ditt flyg till Tromsö

Vilka bolag flyger till Tromsö?

Här kan du se ett urval av de mest populära och billigaste flygbolagen för flyg till Tromsö

Vilka bolag flyger till Tromsö?

När det gäller flyg från Sverige till Tromsö bokar de flesta av momondos användare med flygbolag som Norwegian, Scandinavian Airlines och Wideroe. Beroende på vilken flygplats du flyger från kan du ha andra flygbolag att välja mellan.

Flyg med Wideroe till Tromsö

Det mest populära flygbolaget för flyg till Tromsö på momondo är Wideroe som flyger 44 flyg i denna riktning varje vecka. De flesta avgår från Hámmárfeasta Hammerfest, och det bästa erbjudandet för flyg med Wideroe till Tromsö ligger på 2 414 kr (tur och retur, Göteborg Landvetter till Tromsö enligt momondosökningar inom de senaste 72 timmarna). Av 5 omdömen har Wideroe ett betyg på 8,0 bland momondos användare.

Flyg med Scandinavian Airlines till Tromsö

2 190 kr är det bästa erbjudandet för Scandinavian Airlines tur och retur till Tromsö som hittats på momondo under de senaste dagarna. Detta erbjudande avgick från Stockholm Arlanda. Scandinavian Airlines har 14 avgående flyg till Tromsö under de flesta veckor, med priser som varierar beroende på tillgänglighet. 303 momondoanvändare har recenserat Scandinavian Airlines och ger flygbolaget 7,1/10 i genomsnittsbetyg.


Flygplatser nära Tromsö

Nedan hittar du alla flygplatser i Tromsö tillsammans med avståndet från stadens centrum

Flyg till Tromsö landar på Tromsö Airport som är belägen endast 5 km norr om stadens centrum. För att resa till Tromsö billigt från flygplatsen kan du välja mellan två olika bussalternativ. Smidigast är flygbussarna som avgår efter varje ankommande flyg. Med buss tar resan till centrala Tromsö ungefär 15 min och en biljett med flygbussen kostar 100 NOK (109 SEK). Ett annat alternativ är att ta stadsbussens linje 40 eller 42 som tar dig in till centrum. Detta tar längre tid men kostar 50 NOK (54 SEK) för en enkelbiljett. Allra snabbast är att ta taxi vilket tar dig in till centrum på ungefär 10 min för 200 NOK (218 SEK).


Populära flygresor till Tromsö

De snabbaste rutterna och de billigaste flygen till Tromsö som hittats av användare
Flyg från Stockholm till Tromsö
Snabbaste flygtid1t 55m
Billigaste pris1 438 kr
Flyg från Göteborg till Tromsö
Snabbaste flygtid4t 25m
Billigaste pris1 660 kr

Så tar du dig runt i Tromsö

Kollektivtrafiken i Tromsö består av bussar som går längs med ett flertal linjer i staden samt runt om regionen. Samtliga linjer går in i centrum så om du bor centralt är det enkelt att använda bussarna. En enkelbiljett kostar 50 NOK (54 SEK) för vuxna och 25 NOK (27 SEK) för barn och pensionärer. Biljetterna köper du i automater vid busstationerna alternativt ombord på bussen. Tänk på att det är billigare att köpa biljetten innan du går på än att betala ombord. Enklast för att ta dig runt i området kring Tromsö är dock att ha bil, detta gör att du har mer frihet om du vill ta dig ut i vildmarken. Inne i centrala Tromsö finns ett stort parkeringshus vid Vestregata.


Visumkrav för att besöka Tromsö

Som nordisk medborgare gäller passfriheten inom norden vilket innebär att du varken behöver pass eller visum för flyg till Tromsö. Däremot behöver du ha med dig ett id-kort eller körkort för att kunna legitimera dig. Om du reser från länder utanför norden kan andra regler gälla och detta kan du kontrollera med Norges ambassad.


Börja planera din resa till Tromsö


De bästa sakerna att se och göra i Tromsö

Vad ska man se i Tromsö?

Sevärdheter i Tromsö är bland annat den arktiska katedralen från 60-talet, polarmuseet och Tromsö Kunstforening.

Aktiviteter och upplevelser med barn

Ta med barnen för att se glasblåsning på Blåst, världens mest nordliga glasblåsarstudio.

Ska man köpa reseförsäkring?

Det europeiska försäkringskortet gäller i Norge och du kan även kontrollera om din hemförsäkring täcker eventuella kostnader i Norge.

Kan man dricka kranvattnet?

Ja, det går utmärkt.

Ska man lämna dricks?

Nej, du behöver inte lämna dricks i Norge.

Var ska man shoppa?

Jekta Storsenter och Nerstranda är två köpcentrum som har stora kedjor och butiker. För souvenirer är Trömso Souvenir Shop att rekommendera. Även glasblåsarstudion Blåst har en fin affär.


Varför använda momondo?

Vi hjälper dig hitta det flyg som passar dina behov bäst – momondo jämför priser från hundratals flygbolag och resebyråer och hjälper dig att filtrera dem för att hitta det bästa flyget för just dig.

Ja. Med momondo kan du välja och markera flyg med denna policy till Tromsö.

När du har gjort en sökning på sidan ger momondo dig användbara filter och information. Vi kan exempelvis visa dig de billigaste dagarna och tiderna att flyga på, samt filtrera dina alternativ för att hjälpa dig ta ett så bra beslut som möjligt när du bokar ditt flyg till Tromsö.

Om du endast gör research efter potentiella flyg till Tromsö erbjuder momondo en användbar prisbevakningsfunktion som följer priserna för flyg till Tromsö och notifierar dig så fort de ändras.


Därför väljer resenärer att använda momondo
Flexibelt resande
momondo förstår behovet av flexibilitet, och därför vi har ett specifikt filter för flyg utan ändringsavgifter.
Expertinformation
Datadrivna insikter utformade för att hjälpa dig hitta ett bra flygerbjudande. Från den billigaste tiden att flyga till hur långt i förväg du ska boka.
Prisbevakning
Bevaka priset för din föredragna flygrutt och få ett meddelande när det ändras.