Flyg till Tromsö

Tur & retur
1 vuxen
Ekonomi
Från?
Till?
lör 23/10
lör 30/10

Varning om resebegränsningar

Utbrottet av COVID-19 (coronaviruset) kan påverka resor från Sverige till Tromsö.
Visa nuvarande reserestriktioner för Norge

Billigaste flygen till flygplatser i Tromsö

Hitta de billigaste flygen till dessa flygplatser i Tromsö från din närmsta stad eller flygplats
Stockholm Arlanda flygplats
Tromsö

BILLIGASTE RUTTEN FRÅN Stockholm TILL Tromsö

Stockholm Arlanda flygplats (ARN) till Tromsö (TOS)

Vanligtvis är flyg till Tromsö från Stockholm billigare än att flyga från Stockholm Arlanda till Tromsö Tromso/Langnes, vilket i genomsnitt kostar 2 219 kr

DEN BILLIGASTE MÅNADEN ATT FLYGA FRÅN TROMSÖ TILL STOCKHOLM ARLANDA FLYGPLATSjuni32% billigareAtt flyga från Stockholm Arlanda flygplats till Tromsö kostar i genomsnitt bara 1 506 kr i juni
DEN DYRASTE MÅNADEN ATT FLYGA TILL TROMSÖ FRÅN STOCKHOLM ARLANDA FLYGPLATSdecember25% dyrareDet kostar omkring 2 780 kr för flyg till Tromsö från Stockholm Arlanda flygplats i december
DEN MEST POPULÄRA MÅNADEN ATT FLYGA TILL TROMSÖ FRÅN STOCKHOLM ARLANDA FLYGPLATSdecember406% fler användare besökteFler momondo-användare sökte efter flyg till Tromsö från Stockholm Arlanda flygplats i december än någon annan månad

När är den bästa tiden att flyga till Tromsö?

När du ska ta flyg till Tromsö beror på vilken typ av resa och vilka aktiviteter du vill göra under vistelsen. För vandringar i vacker natur och härligt och varmt väder är det bäst att resa under sommarens högsäsong då temperaturerna ligger på runt 15 °C. Under sommaren kan du även uppleva midnattssolen. Om du vill se ett vackert snölandskap och roa dig med vintersporter är det istället bäst att boka flyg i februari eller mars. Trots att Tromsö ligger så pass långt norrut är vintrarna inte särskilt kalla utan har temperaturer på runt -1 °C som kallast. Detta gör det perfekt för turer med långfärdsskidor och många väljer därför att boka flygresor just under vintern.

När är det billigast att boka flyg till Tromsö?

Billiga flyg till Tromsö hittar du framförallt i mars och april då färre resenärer bokar flygstolar. Därför går det att hitta billiga flygbiljetter till Tromsö under just början av året som även är en utmärkt tid att resa på för skidåkning. Dyrast är att resa under sommaren då flygbiljetter till Tromsö ökar i pris i takt med att sommarresenärer vill ta sig norrut för att uppleva midnattssolen.

 • Vilket är det absolut billigaste flyget till Tromsö?

  Användare som bokade resor till Tromsö från Oslo hittade flyg som var 69 % billigare än det genomsnittliga priset för flyg till Tromsö. För att hitta det billigaste priset till Tromsö från din plats kan du använda momondos Flygplats-till-flygplats prisguide.

 • Vilken är den billigaste månaden att flyga till Tromsö?

  Generellt är november den billigaste månaden att flyga från Sverige till Tromsö. Eftersom det är lågsäsong under denna månad kan du vänta dig flygpriser kring 2 023 kr. Om du inte har möjlighet att resa till Tromsö i november är det också billigt att flyga i februari. För den här månaden kan du hitta prser på momondo runt 2 049 kr.

 • Hur långt i förväg bör jag boka mitt flyg till Tromsö?

  De flesta flygresenärer upplever att det billigaste sättet att hitta biljetter till Tromsö är att boka 48 dagar innan det planerade avresedatumet. Under denna tidsram ligger biljetterna i genomsnitt på 2 287 kr. Under de senaste 72 timmarna har momondo-användare hittat flyg från Sverige till Tromsö för så lite som 1 024 kr.

 • Vilken är den billigaste dagen för flygavgångar till Tromsö?

  Den billigaste veckodagen att flyga till Tromsö är en tisdag då du kan hitta priser så låga som 2 116 kr. Detta bero ofta på att det är lägre efterfrågan på flyg denna veckodag. Undvik att boka avgångar för en lördag eftersom priserna då vanligtvis är högre. Enligt våra data ligger genomsnittspriset för en biljett till Tromsö för flygningar en lördag på 2 632 kr.

 • Vilken är den billigaste tiden på dygnet för avgående flyg till Tromsö?

  Våra data visar att de billigaste flygen från Sverige till Tromsö oftast är de som avgår på kvällen. Våra användare har hittat flyg till Tromsö med avgång på kvällen för så lite som 1 999 kr. Flyg till Tromsö är dyrare mitt på dagen med ett genomsnittligt biljettpris på 2 496 kr. Avgångar mitt på dagen är mest efterfrågade vilket gör att dessa biljetter kan vara dyrare.

 • Finns det en alternativ flygplats i närheten av Tromsö?

  Bardufoss flygplats, Sorkjosen flygplats, Andenes flygplats, Hasvik flygplats eller Narviks kommun Evenes flygplats kan utgöra bättre alternativ för att resa till Tromsö.

 • Finns det ett billigare alternativ för att flyga till Tromsö?

  Med ett genomsnittspris på 1 855 kr per person, är Sorkjosen flygplats den billigaste flygplatsen att flyga till när du planerar din resa till Tromsö. Detta pris fluktuerar beroende på vart du flyger från. momondos Flygplats-till-flygplats prisguide kan hjälpa dig hitta de bästa priserna.


Kan jag flyga till Tromsö Tromso/Langnes från Sverige i nuläget?

Informationen baseras på reserestriktioner från Sverige till Tromsö Tromso/Langnes

De flesta besökare från Sverige måste kunna uppvisa ett negativt COVID-19 testresultat och/eller sitta i karantän vid ankomst till Tromsö Tromso/Langnes.

Testkrav för COVID-19
Besökare från Sverige måste uppvisa ett negativt RT-PCR (NAAT) eller Antigen (snabbtest)-test taget inom 24 timmar innan avgången till Tromsö Tromso/Langnes.

Karantänskrav
Besökare från Sverige behöver inte sitta i karantän vid ankomst till Tromsö Tromso/Langnes.

Kan jag flyga tillbaka till Sverige från Tromsö Tromso/Langnes?

Returresa till Sverige från Tromsö Tromso/Langnes

Testkrav för COVID-19
Besökare från Tromsö Tromso/Langnes är inte skyldiga att presentera ett negativt COVID-19-PCR-test eller antigentestresultat vid ankomsten till Sverige.

Karantänskrav
Besökare från Tromsö Tromso/Langnes behöver inte sitta i karantän vid ankomst till Sverige.

Om du redan planerar att resa till Tromsö inom en snar framtid rekommenderas det att du håller dig uppdaterad gällande rådande restriktioner och följer lämpliga säkerhetsåtgärder när du vistas på offentliga platser.

Hitta billiga flygbiljetter till Tromsö

Spana in några av de bästa priserna som momondo-användare nyligen hittat för flygplatser i Sverige till Tromsö
Norwegian
3 dec.
ARN12:20Stockholm Arlanda
17t 05m
1 stopp
TOS05:25Tromsö Tromso/Langnes
8 dec.
TOS08:20Tromsö Tromso/Langnes
6t 50m
1 stopp
ARN15:10Stockholm Arlanda
1 024 kr
Hitta liknande
Flera flygbolag
25 nov.
ARN02:00Stockholm Arlanda
7t 25m
1 stopp
TOS09:25Tromsö Tromso/Langnes
1 dec.
TOS08:20Tromsö Tromso/Langnes
24t 35m
2 stopp
ARN08:55Stockholm Arlanda
1 274 kr
Hitta liknande
Norwegian
25 nov.
ARN14:40Stockholm Arlanda
25t 45m
1 stopp
TOS16:25Tromsö Tromso/Langnes
1 dec.
TOS08:20Tromsö Tromso/Langnes
5t 50m
1 stopp
ARN14:10Stockholm Arlanda
1 067 kr
Hitta liknande
Norwegian
6 dec.
ARN02:00Stockholm Arlanda
7t 25m
1 stopp
TOS09:25Tromsö Tromso/Langnes
12 dec.
TOS14:45Tromsö Tromso/Langnes
24t 25m
1 stopp
ARN15:10Stockholm Arlanda
1 093 kr
Hitta liknande
Flera flygbolag
4 dec.
ARN14:50Stockholm Arlanda
22t 15m
2 stopp
TOS13:05Tromsö Tromso/Langnes
8 dec.
TOS08:20Tromsö Tromso/Langnes
20t 10m
1 stopp
ARN04:30Stockholm Arlanda
1 343 kr
Hitta liknande
Norwegian
1 dec.
ARN04:10Stockholm Arlanda
12t 15m
1 stopp
TOS16:25Tromsö Tromso/Langnes
4 dec.
TOS06:00Tromsö Tromso/Langnes
21t 15m
1 stopp
ARN03:15Stockholm Arlanda
1 136 kr
Hitta liknande

Hitta de billigaste enkelbiljetterna till Tromsö

Om du letar efter enkelbiljetter från Sverige till Tromsö, visa några av våra erbjudanden nedan av Norwegian
Norwegian
2 nov.
ARN15:40Stockholm Arlanda
21t 20m
1 stopp
TOS13:00Tromsö Tromso/Langnes
Flera flygbolag
26 okt.
NYO04:00Stockholm Skavsta
27t 30m
2 stopp
TOS07:30Tromsö Tromso/Langnes
Norwegian
24 mars
ARN15:40Stockholm Arlanda
18t 45m
1 stopp
TOS10:25Tromsö Tromso/Langnes

Vilka bolag flyger till Tromsö?

Här kan du se ett urval av de mest populära och billigaste flygbolagen för flyg till Tromsö
 • Vilka bolag flyger till Tromsö?

  När det gäller flyg från Sverige till Tromsö bokar de flesta av momondos användare med populära flygbolag som SAS och Norwegian. Beroende på vilken flygplats du flyger från kan du ha andra flygbolag att välja mellan.


Flygplatser nära Tromsö

Nedan hittar du alla flygplatser i Tromsö tillsammans med avståndet från stadens centrum

Flyg till Tromsö landar på Tromsö Airport som är belägen endast 5 km norr om stadens centrum. För att resa till Tromsö billigt från flygplatsen kan du välja mellan två olika bussalternativ. Smidigast är flygbussarna som avgår efter varje ankommande flyg. Med buss tar resan till centrala Tromsö ungefär 15 min och en biljett med flygbussen kostar 100 NOK (109 SEK). Ett annat alternativ är att ta stadsbussens linje 40 eller 42 som tar dig in till centrum. Detta tar längre tid men kostar 50 NOK (54 SEK) för en enkelbiljett. Allra snabbast är att ta taxi vilket tar dig in till centrum på ungefär 10 min för 200 NOK (218 SEK).


Populära flygresor till Tromsö

De snabbaste rutterna och de billigaste flygen till Tromsö som hittats av användare
Flyg från Stockholm till Tromsö
Snabbast flygtid15t 15m
Billigaste pris1 343 kr
Flyg från Göteborg till Tromsö
Snabbast flygtid4t 10m
Billigaste pris1 524 kr

Så tar du dig runt i Tromsö

Kollektivtrafiken i Tromsö består av bussar som går längs med ett flertal linjer i staden samt runt om regionen. Samtliga linjer går in i centrum så om du bor centralt är det enkelt att använda bussarna. En enkelbiljett kostar 50 NOK (54 SEK) för vuxna och 25 NOK (27 SEK) för barn och pensionärer. Biljetterna köper du i automater vid busstationerna alternativt ombord på bussen. Tänk på att det är billigare att köpa biljetten innan du går på än att betala ombord. Enklast för att ta dig runt i området kring Tromsö är dock att ha bil, detta gör att du har mer frihet om du vill ta dig ut i vildmarken. Inne i centrala Tromsö finns ett stort parkeringshus vid Vestregata.


Visumkrav för att besöka Tromsö

Som nordisk medborgare gäller passfriheten inom norden vilket innebär att du varken behöver pass eller visum för flyg till Tromsö. Däremot behöver du ha med dig ett id-kort eller körkort för att kunna legitimera dig. Om du reser från länder utanför norden kan andra regler gälla och detta kan du kontrollera med Norges ambassad.


Börja planera din resa till Tromsö


De bästa sakerna att se och göra i Tromsö

Vad ska man se i Tromsö?

Sevärdheter i Tromsö är bland annat den arktiska katedralen från 60-talet, polarmuseet och Tromsö Kunstforening.

Aktiviteter och upplevelser med barn

Ta med barnen för att se glasblåsning på Blåst, världens mest nordliga glasblåsarstudio.

Ska man köpa reseförsäkring?

Det europeiska försäkringskortet gäller i Norge och du kan även kontrollera om din hemförsäkring täcker eventuella kostnader i Norge.

Kan man dricka kranvattnet?

Ja, det går utmärkt.

Ska man lämna dricks?

Nej, du behöver inte lämna dricks i Norge.

Var ska man shoppa?

Jekta Storsenter och Nerstranda är två köpcentrum som har stora kedjor och butiker. För souvenirer är Trömso Souvenir Shop att rekommendera. Även glasblåsarstudion Blåst har en fin affär.