Flyg till Bergen

Tur & retur
1 vuxen
Ekonomi
Från?
Till?
fre 10/12
fre 17/12

Tillgängliga erbjudanden från över 900 resesidor.

Varning om resebegränsningar

Utbrottet av COVID-19 (coronaviruset) kan påverka resor från Sverige till Bergen.
Visa nuvarande reserestriktioner för Norge

Billigaste flygen till flygplatser i Bergen

Hitta de billigaste flygen till dessa flygplatser i Bergen från din närmsta stad eller flygplats
Stockholm Arlanda flygplats
Bergen

BILLIGASTE RUTTEN FRÅN Stockholm TILL Bergen

Stockholm Arlanda flygplats (ARN) till Bergen (BGO)

Vanligtvis är flyg till Bergen från Stockholm billigare än att flyga från Stockholm Arlanda till Bergen Flesland, vilket i genomsnitt kostar 1 596 kr

DEN BILLIGASTE MÅNADEN ATT FLYGA FRÅN BERGEN TILL STOCKHOLM ARLANDA FLYGPLATSapril20% billigareAtt flyga från Stockholm Arlanda flygplats till Bergen kostar i genomsnitt bara 1 269 kr i april
DEN DYRASTE MÅNADEN ATT FLYGA TILL BERGEN FRÅN STOCKHOLM ARLANDA FLYGPLATSnovember26% dyrareDet kostar omkring 2 018 kr för flyg till Bergen från Stockholm Arlanda flygplats i november
DEN MEST POPULÄRA MÅNADEN ATT FLYGA TILL BERGEN FRÅN STOCKHOLM ARLANDA FLYGPLATSseptember788% fler användare besökteFler momondo-användare sökte efter flyg till Bergen från Stockholm Arlanda flygplats i september än någon annan månad

När är den bästa tiden att flyga till Bergen?

Sommaren är en populär säsong för resor till Bergen, särskilt under maj månad som anses vara den minst regniga. Bergen har nämligen ett unikt klimat på grund av sitt nordliga läge nära havet och de närliggande höga bergen vilket gör att det regnar en stor del av året. Även under vintern är det populärt att besöka staden på grund av möjligheter för vintersporter som skidåkning och snowboarding. Mitten av sommaren, då vädret är som varmast, samt vintermånaderna ser ökade priser på flyg till Bergen och resor med hotell eftersom dessa perioder är så pass populära bland besökare.

När är det billigast att boka flyg till Bergen?

Billiga resor till Bergen hittar du i september och augusti. Under denna period passar det bra att utforska naturen kring staden och utnyttja de många vandringslederna. Jämför priser på resor till Bergen i momondos priskalender för att hitta bäst datum och rutt för din resa.

 • Vilket är det absolut billigaste flyget till Bergen?

  Det bästa erbjudandet som hittats på momondo under de senaste två veckorna var ett flyg till Bergen från Oslo för 985 kr. Detta är 76 % billigare än de flesta flygerbjudandena till Bergen. För att hitta de billigaste priserna till Bergen från din plats kan du använda momondos Flygplats-till-flygplats prisguide.

 • Vilken är den billigaste månaden att flyga till Bergen?

  maj är generellt den billigaste månaden att flyga till Bergen från Sverige med priser runt 1 260 kr. Om du inte har möjlighet att besöka Bergen under maj, är det även billigt att resa från Sverige i september. De flesta momondo-användare hittar resor under denna månad för omkring 1 361 kr.

 • Hur långt i förväg bör jag boka mitt flyg till Bergen?

  Den bästa tiden att boka ett flyg till Bergen från Sverige är 52 dagar innan avgång eftersom biljettpriserna då tenderar att ligga runt 1 714 kr. Under de senaste 72 timmarna har dock flyg hittats från Sverige för så lite som 557 kr.

 • Vilken är den billigaste dagen för flygavgångar till Bergen?

  Enligt våra data är lördag den billigaste veckodagen att flyga till Bergen från Sverige. Det lägsta biljettpriset som nyligen hittats för avgångar en lördag var 1 434 kr. Tänk på att priserna kan variera beroende på rutt och om du flyger in- eller utrikes. Och andra sidan är tisdag den dyraste veckodagen att flyga från Sverige eftersom det är smidigt för både affärsresande och turister. Till följd av detta ligger biljettpriserna på omkring 1 709 kr.

 • Vilken är den billigaste tiden på dygnet för avgående flyg till Bergen?

  Det är billigast att flyga på kvällen från Sverige till Bergen då du kan hitta flygpriser för så lite som 1 364 kr. Att flyga till Bergen på kvällen är idealt eftersom det inte är så många som reser då. Flyg till Bergen är dyrare på eftermiddagen med ett genomsnittligt biljettpris på 2 237 kr. Avgångar på eftermiddagen är mest efterfrågade vilket gör att dessa biljetter kan vara dyrare.

 • Finns det en alternativ flygplats i närheten av Bergen?

  Stord flygplats, Førde kommun Bringeland flygplats, Haugesund flygplats, Sogndals kommun Haukasen flygplats eller Florø flygplats kan utgöra bättre alternativ för att resa till Bergen.

 • Finns det ett billigare alternativ för att flyga till Bergen?

  Med ett genomsnittspris på 2 948 kr per person, är Haugesund flygplats den billigaste flygplatsen att flyga till när du planerar din resa till Bergen. Detta pris fluktuerar beroende på vart du flyger från. momondos Flygplats-till-flygplats prisguide kan hjälpa dig hitta de bästa priserna.


Kan jag flyga till Bergen Flesland från Sverige i nuläget?

Informationen baseras på reserestriktioner från Sverige till Bergen Flesland

De flesta besökare från Sverige måste kunna uppvisa ett negativt COVID-19 testresultat och/eller sitta i karantän vid ankomst till Bergen Flesland.

Testkrav för COVID-19
Besökare från Sverige måste uppvisa ett negativt RT-PCR (NAAT) eller Antigen (snabbtest)-test taget inom 24 timmar innan avgången till Bergen Flesland.

Karantänskrav
Besökare från Sverige behöver inte sitta i karantän vid ankomst till Bergen Flesland.

Kan jag flyga tillbaka till Sverige från Bergen Flesland?

Returresa till Sverige från Bergen Flesland

Testkrav för COVID-19
Besökare från Bergen Flesland är inte skyldiga att presentera ett negativt COVID-19-PCR-test eller antigentestresultat vid ankomsten till Sverige.

Karantänskrav
Besökare från Bergen Flesland behöver inte sitta i karantän vid ankomst till Sverige.

Om du redan planerar att resa till Bergen inom en snar framtid rekommenderas det att du håller dig uppdaterad gällande rådande restriktioner och följer lämpliga säkerhetsåtgärder när du vistas på offentliga platser.

Hitta billiga flygbiljetter till Bergen

Spana in några av de bästa priserna som momondo-användare nyligen hittat för flygplatser i Sverige till Bergen
Flera flygbolag
20 dec.
ARN01:45Stockholm Arlanda
25t 30m
2 stopp
BGO03:15Bergen Flesland
30 dec.
BGO16:35Bergen Flesland
19t 15m
2 stopp
ARN11:50Stockholm Arlanda
Norwegian
3 jan.
ARN14:40Stockholm Arlanda
13t 15m
1 stopp
BGO03:55Bergen Flesland
24 jan.
BGO08:30Bergen Flesland
5t 40m
1 stopp
ARN14:10Stockholm Arlanda
Flera flygbolag
20 dec.
ARN12:45Stockholm Arlanda
14t 30m
2 stopp
BGO03:15Bergen Flesland
30 dec.
BGO16:35Bergen Flesland
19t 10m
1 stopp
ARN11:45Stockholm Arlanda
Flera flygbolag
3 jan.
ARN14:40Stockholm Arlanda
13t 15m
1 stopp
BGO03:55Bergen Flesland
24 jan.
BGO09:45Bergen Flesland
1t 20m
ARN11:05Stockholm Arlanda
1 096 kr
Hitta liknande
Flera flygbolag
20 dec.
ARN08:50Stockholm Arlanda
18t 25m
1 stopp
BGO03:15Bergen Flesland
30 dec.
BGO16:35Bergen Flesland
19t 10m
1 stopp
ARN11:45Stockholm Arlanda
1 132 kr
Hitta liknande
Flera flygbolag
28 dec.
ARN01:15Stockholm Arlanda
9t 10m
2 stopp
BGO10:25Bergen Flesland
2 jan.
BGO07:35Bergen Flesland
4t 15m
1 stopp
ARN11:50Stockholm Arlanda
1 160 kr
Hitta liknande

Hitta de billigaste enkelbiljetterna till Bergen

Om du letar efter enkelbiljetter från Sverige till Bergen, visa några av våra erbjudanden nedan av Norwegian, SAS och Wideroe
Flera flygbolag
20 dec.
ARN01:45Stockholm Arlanda
25t 30m
2 stopp
BGO03:15Bergen Flesland
Wizz Air
20 dec.
NYO13:10Stockholm Skavsta
14t 05m
1 stopp
BGO03:15Bergen Flesland
Norwegian
20 dec.
ARN02:00Stockholm Arlanda
10t 15m
1 stopp
BGO12:15Bergen Flesland

Vilka bolag flyger till Bergen?

Här kan du se ett urval av de mest populära och billigaste flygbolagen för flyg till Bergen
 • Vilka bolag flyger till Bergen?

  Det kan även förekomma andra flygbolag som flyger till Bergen från Sverige, men det mest populära bland våra användare är SAS, Norwegian, Finnair och Wideroe. Dessa flygbolag lär kunna erbjuda flyg till Bergen på en daglig basis om du flyger från en av de mest populära flygplatserna i Sverige.


Flygplatser nära Bergen

Nedan hittar du alla flygplatser i Bergen tillsammans med avståndet från stadens centrum

Flyg till Bergen landar på Bergen Airport, Flesland som är landets näst största flygplats. Flygplatsen ligger ungefär 20 kilometer sydväst om Bergens centrum. Från Flesland går en av Europas mest tätt trafikerade rutter till Oslo. Flygbolagen SAS, Norwegian och inrikesflyget Wideroe är de bolag som mest frekvent landar på flygplatsen. För att ta dig från flygplatsen in till centrum tar du flygbussen som går utanför terminalen. Flygbussen väntar alltid när du anländer då den anpassar sin avgång efter ankommande flyg. Därför behöver du aldrig vänta länge på transporten in till staden. Restiden för flygbussen ligger på ungefär en kvart, så det är ett smidigt sätt att ta dig till Bergen. När du kommer fram kan du antingen promenera till ditt boende, om du bor centralt, eller byta till någon av lokalbussarna som stannar vid flygbussens station. En biljett in till centrum kostar lite drygt 100 kronor och du köper biljetten online eller via mobilen.


Populära flygresor till Bergen

De snabbaste rutterna och de billigaste flygen till Bergen som hittats av användare
Flyg från Stockholm till Bergen
Snabbast flygtid1t 25m
Billigaste pris557 kr
Flyg från Göteborg till Bergen
Snabbast flygtid1t 15m
Billigaste pris1 297 kr
Flyg från Malmö till Bergen
Snabbast flygtid27t 35m
Billigaste pris1 187 kr

Så tar du dig runt i Bergen

Bergens kollektivtrafik består av spårvagn och lokalbussar. Spårvagnen, vars linje kallas för Bybanen, går från centrala Byparken till Lagunen i området Fana. Detta är definitivt det snabbaste sättet att ta sig fram genom staden då spårvagnen inte påverkas av trafik och bilköer. Bybanen har dessutom stationer på gångavstånd från de flesta sevärdheterna i staden så du kan med fördel ta spårvagnen under din sightseeingtur. På många av stoppen finns även möjlighet att byta till någon av stadens lokalbussar, särskilt på de stora stationerna Byparken och Lagunen. Bussarna täcker resten av staden, dit spårvagnssystemet inte når. Biljetterna köper du antingen ombord eller i någon av stadens kiosker. Det går även att köpa biljetter till kollektivtrafiken vid turistinformationen som du hittar vid Fisketorget.

Ett tips under din tid i staden är att ta någon av färjorna som går ut i fjorderna. Det finns flera turistrutter med vackra vyer men även båtar som tar dig direkt från A till B om du är på väg till någon särskild destination ute i skärgården.


Visumkrav för att besöka Bergen

När du reser inom norden gäller passfrihet vilket innebär att du som medborgare i något av de nordiska länderna, det vill säga i Danmark, Norge, Sverige, Finland och Island, inte behöver ha med dig ditt pass. Du bör däremot ha med dig någon typ av legitimation för att kunna visa på ditt medborgarskap. Detta kan exempelvis vara ett körkort eller vanlig legitimation. Om du mellanlandar i något annat land på vägen till Norge kan du dock behöva visa upp pass så kontrollera din rutt.


Börja planera din resa till Bergen


De bästa sakerna att se och göra i Bergen

Hur hittar man de billigaste flygbiljetterna till Bergen?

Hos momondo hittar du billiga flygbiljetter till Bergen när du söker på nätet.

Vad ska man se i Bergen?

Missa inte kända Bryggen, Evard Grieg Museet och konstinstitutionen KODE.

Aktiviteter för barn

KODE har flera kulturevenemang för barn och Akvariet är också ett bra tips för familjer.

Kan man dricka kranvattnet?

Ja, det går bra.

Ska jag dricksa i Bergen?

Du kan avrunda uppåt på restaurang.

Var finns den bästa shoppingen?

Shoppa på Bryggen där du hittar butiker med smycken, keramik och konstföremål.