Flyg till Røros kommun

Tur & retur
1 vuxen
Ekonomi
Från?
Till?
sön 30/1
sön 6/2

Varning om resebegränsningar

Utbrottet av COVID-19 (coronaviruset) kan påverka resor från Sverige till Røros kommun.
Visa nuvarande reserestriktioner för Norge

Billigaste flygen till flygplatser i Røros kommun

Hitta de billigaste flygen till dessa flygplatser i Røros kommun från din närmsta stad eller flygplats
Stockholm Arlanda flygplats
Trondheim

BILLIGASTE RUTTEN FRÅN Stockholm TILL Røros kommun

Stockholm Arlanda flygplats (ARN) till Trondheim (TRD)

Vanligtvis är flyg till Røros kommun från Stockholm billigare än att flyga från Stockholm Arlanda till Trondheim Værnes (TRD), vilket i genomsnitt kostar 2 125 kr


När är den bästa tiden att flyga till Røros kommun?

Hur lång tid tar det att flyga till Røros kommun?

Restiden från Sverige till Røros kommun i Norge varierar mycket beroende på vilken stad man startar resan från. Flygningar från Stockholm Arlanda till Røros flygplats är snabbast och tar ungefär tre timmar som kortast med ett byte. Från Göteborg Landvetter flygplats tar det ungefär dubbelt så lång tid, sju timmar som kortast med två byten och från Malmö är flygtiden längre. Det tar 11 timmar att ta sig från Sturup flygplats till Røros flygplats med två byten.

Varifrån kan du flyga direkt till Røros kommun?

Det finns inga direktflyg som förbinder Sverige med Röros kommun i Norge. Flyger man från Stockholm Arlanda kan man mellanlanda i Oslo innan man flyger vidare till Røros flygplats, och det är ofta en kort mellanlandning. Flyger man i stället från Göteborg Landvetter är det svårt att hitta flygerbjudanden med bara ett byte, utan det är oftast minst två. Flyger man från Malmö Sturup flygplats är det minst två byten och en längre resa innan man till slut anländer till Røros kommun. Det kan vara relevant att i stället ta ett flyg från Kastrup, Köpenhamn om man bor i Skåne. Därifrån finns det fler flyg till Oslo som är den vanligaste mellanlandningen för de flesta flygerbjudanden till Røros kommun. Det är enkelt att ta sig till Kastrup flygplats från Malmö, och man kan exempelvis ta buss, tåg, bil eller färja. Tåg brukar vara det snabbaste alternativet.

  • Finns det en alternativ flygplats i närheten av Røros kommun?

    Trondheim Værnes (TRD) flygplats eller Orland flygplats kan utgöra bättre alternativ för att resa till Røros kommun.


Kan jag flyga till Røros kommun Röros från Sverige i nuläget?

Informationen baseras på reserestriktioner från Sverige till Røros kommun Röros

De flesta besökare från Sverige måste kunna uppvisa ett negativt COVID-19 testresultat och/eller sitta i karantän vid ankomst till Røros kommun Röros.

Testkrav för COVID-19
Besökare från Sverige måste uppvisa ett negativt RT-PCR (NAAT) eller Antigen (snabbtest)-test taget inom 24 timmar innan avgången till Røros kommun Röros.

Karantänskrav
Besökare från Sverige behöver inte sitta i karantän vid ankomst till Røros kommun Röros.

Dokument
Förhandsregistreringsformulär - 72 hours before arrival in Norway.


Kan jag flyga tillbaka till Sverige från Røros kommun Röros?

Returresa till Sverige från Røros kommun Röros

Testkrav för COVID-19
Besökare från Røros kommun Röros måste uppvisa ett negativt RT-PCR (NAAT)-test taget inom 72 timmar innan avgången till Sverige.

Karantänskrav
Besökare från Røros kommun Röros behöver inte sitta i karantän vid ankomst till Sverige.

Om du redan planerar att resa till Røros kommun inom en snar framtid rekommenderas det att du håller dig uppdaterad gällande rådande restriktioner och följer lämpliga säkerhetsåtgärder när du vistas på offentliga platser.

Flygplatser nära Røros kommun

Nedan hittar du alla flygplatser i Røros kommun tillsammans med avståndet från stadens centrum

Hur tar man sig från Røros flygplats till centrum?

Røros flygplats ligger väldigt nära stadens centrum. Flygbuss finns tillgänglig ibland och anpassas efter avgångarna, dock är Røros taxi den främsta transferservicen till och från flygplatsen. Beroende på resesällskap kan man välja vilken typ av taxitjänst man behöver. Det finns vanliga taxibilar, Maxi-Taxi för 12 personer och buss för 32 personer och är en väletablerad upphämtningstjänst för resenärer till och från flygplatsen. För att vara säker på att kunna få en taxi bör man förboka minst fyra timmar innan man landar. Från firman Trønderbilene AS kan du hyra en turbuss eller buss för funktionshindrade. Vill man i stället hyra bil kan man göra en bokning med en biluthyrningsfirma och hämta upp bilen på flygplatsen.


Visumkrav för att besöka Røros kommun

Behöver man pass och visum när man åker till Røros kommun?

Som svensk resenär krävs det inget pass eller visum när du flyger till Røros kommun som ligger i Norge. Du behöver dock kunna styrka din identitet med till exempel pass, nationellt ID eller körkort.


Börja planera din resa till Røros kommun


De bästa sakerna att se och göra i Røros kommun

Vad kan man se och göra i Røros kommun?

Røros är en gammal gruvstad undangömd i östra Norge som numera tillhör UNESCO:s naturarv och världskulturlista. Røros kommun blev populär över hela världen på grund av Harald Sohlberg och hans målningar, och du kan också se hans staty vid Harald Sohlbergpasset. Denna stad är flera hundra år gammal och är känd för att ha en samling byggnader från 1600-talet och 1700-talet som är välbevarade. De flesta av de gamla trästäderna i Norge har bränts men Gamla stan är fortfarande original och har varit inspelningsplats för många filmer. Den består endast av träbyggnader, och sedan 1644 har denna gruvstad utvecklats till ett modernt samhälle. Den behåller dock fortfarande sin historiska status och som besökare kan du också känna att du är på ett levande museum. Du kan promenera genom dess gamla innergårdar och smala gator för att besöka hantverksbutikerna där du kan prova kläder, äta utsökt mat och hitta fin keramik. Du kan även besöka Røros kyrka, även känd som gruvstadens stolthet. År 1784 stod byggnaden färdig och idag är det en av Norges största kyrkor eftersom det har hela 1600 platser och är den största turistattraktionen i Røros.