Hitta billiga flyg till Stavanger

Tur & retur
1 vuxen
Ekonomi
0 väskor
Från?
Till?
ons 28/9
ons 5/10

Tillgängliga erbjudanden från över 900 resesidor.

Om flyg till Stavanger

Översiktsinformation om flygpriser, flyglängd och flygbolag för Stavanger

Bästa priset för enkelresa

332 kr

Bästa priset för tur- och returresa

1 140 kr

Snabbast flygtid

2t 50m

Flygs av

2 flygbolag
Det bästa priset för enkelflyg till Stavanger från Sverige under de senaste 72 timmarna är 332 kr (Stockholm Arlanda till Stavanger Sola).
Det bästa priset för tur- och returflyg till Stavanger från Sverige under de senaste 72 timmarna är 1 140 kr (Stockholm Arlanda till Stavanger Sola).
Det snabbaste flyget till Stavanger från Sverige tar 2t 50m (Stockholm Arlanda till Stavanger Sola).
Det finns 2 flygbolag som flyger till och från Stavanger, inklusive Scandinavian Airlines och Norwegian.

Trender för flygresor till Stavanger

Utforska inblicksdata för ditt flyg till Stavanger och lägg upp den ultimata resplanen

Vilken är den billigaste månaden att flyga till Stavanger?

januari är generellt den billigaste månaden att flyga till Stavanger från Sverige med priser runt 1 306 kr. Om du inte har möjlighet att resa i januari kan du istället boka flyg till Stavanger från Sverige för februari. Flyg till Stavanger i februari är kanske inte lika billiga som i januari, men genomsnittet ligger fortfarande runt 1 627 kr.

Vilket är det absolut billigaste flyget till Stavanger?

342 kr är det billigaste erbjudandet som hittats för ett flyg till Stavanger på momondo under de senaste två veckorna. Detta flyg avgår från Split och är 89 % billigare än de flesta andra flyg till Stavanger. För att hitta det billigaste priset till Stavanger från din plats kan du använda momondos Flygplats-till-flygplats prisguide.
See prices from:

Vilken är den billigaste dagen för flygavgångar till Stavanger?

Den billigaste dagen att resa från Sverige till Stavanger är en fredag då man kan hitta priser så låga som 1 788 kr. Och andra sidan är söndag den dyraste veckodagen att flyga från Sverige eftersom det är smidigt för både affärsresande och turister. Till följd av detta ligger biljettpriserna på omkring 2 524 kr.

Vilken är den billigaste tiden på dygnet för avgående flyg till Stavanger?

Den billigaste tiden på dygnet att flyga till Stavanger från Sverige är mitt på dagen. momondo-användare har hittat så låga priser som 1 860 kr när de sökt efter flyg som avgår mitt på dagen. Flyg till Stavanger är dyrare på morgonen med ett genomsnittligt biljettpris på 2 070 kr. Avgångar på morgonen är mest efterfrågade vilket gör att dessa biljetter kan vara dyrare.

Hur lång tid tar det att flyga till Stavanger?

I genomsnitt tar det 1t 20m att flyga från Sverige till Stavanger om du flyger från Stockholm Arlanda (den mest populära flygplatsen i Sverige) och landar på Bergen Flesland (den mest populära flygplatsen i Stavanger). Om du flyger från Göteborg Landvetter och landar på Bergen Flesland ligger flygtiden på omkring 1t 15m.

Hur långt i förväg bör jag boka mitt flyg till Stavanger?

Generellt upplever de flesta resenärer att det är billigast att boka flyg till Stavanger ungefär 25 dagar innan avgång då biljettpriserna ligger på runt 2 109 kr.

Billigaste flygen till flygplatser i Stavanger

Hitta de billigaste flygen till dessa flygplatser i Stavanger från din närmsta stad eller flygplats
Stockholm Arlanda flygplats
Stavanger

BILLIGASTE RUTTEN FRÅN Stockholm TILL Stavanger

Stockholm Arlanda flygplats (ARN) till Stavanger (SVG)

Vanligtvis är flyg till Stavanger från Stockholm billigare än att flyga från Stockholm Arlanda till Stavanger Sola, vilket i genomsnitt kostar 1 932 kr

DEN BILLIGASTE MÅNADEN ATT FLYGA FRÅN STAVANGER TILL STOCKHOLM ARLANDA FLYGPLATSjanuari35% billigareAtt flyga från Stockholm Arlanda flygplats till Stavanger kostar i genomsnitt bara 1 262 kr i januari
DEN DYRASTE MÅNADEN ATT FLYGA TILL STAVANGER FRÅN STOCKHOLM ARLANDA FLYGPLATSaugusti32% dyrareDet kostar omkring 2 556 kr för flyg till Stavanger från Stockholm Arlanda flygplats i augusti
DEN MEST POPULÄRA MÅNADEN ATT FLYGA TILL STAVANGER FRÅN STOCKHOLM ARLANDA FLYGPLATSjuni308% fler användare besökteFler momondo-användare sökte efter flyg till Stavanger från Stockholm Arlanda flygplats i juni än någon annan månad

Vanliga frågor om att flyga till Stavanger

Flyg till Stavanger mellan maj och september då staden har sin högsäsong och då vädret är allra mest behagligt för att upptäcka 1700-talsstaden. Under sommaren ligger temperaturerna på mellan 14-20 °C vilket är det varmaste den norska staden ser under året. Under sommarmånaderna infaller dessutom allra flest evenemang i staden och du har möjlighet att ägna dig åt fler aktiviteter när det är varmare att vara utomhus. Både våren och sommaren ser flest resenärer boka flyg till den norska staden. Vintern är stadens lågsäsong och då görs minst flygresor till Stavanger.

När är det billigast att boka flyg till Stavanger?

Billiga flyg till Stavanger hittar du under sen höst samt under vintermånaderna då det är som regnigast och kallast i staden. Billiga flygbiljetter till Stavanger hittar du framförallt under oktober. Under våren och sommaren är det som mest populärt att boka flygbiljetter till Stavanger och då är även priserna på flygstolar högre. Hos momondo kan du jämföra priser för att se när det är som bäst att boka flyg.

Det är möjligt att hitta andra, och alternativt billigare destinationsflygplatser i närheten av Stavanger. Om du planerar att flyga till Stavanger, överväg då även att boka flyg till Haugesund flygplats(51 km från stadskärnan i Stavanger), Stord flygplats(94 km från stadskärnan i Stavanger), Bergen Flesland flygplats(150 km från stadskärnan i Stavanger) eller Kristiansand Kjevik flygplats(161 km från stadskärnan i Stavanger).

Med ett genomsnittspris på 2 600 kr per person, är Haugesund flygplats den billigaste flygplatsen att flyga till när du planerar din resa till Stavanger. Detta pris fluktuerar beroende på vart du flyger från. momondos Flygplats-till-flygplats prisguide kan hjälpa dig hitta de bästa priserna.Hitta billiga flygbiljetter till Stavanger

Spana in några av de bästa priserna som momondo-användare nyligen hittat för flygplatser i Sverige till Stavanger

Andra kabinklasser för flyg till Stavanger

Utforska andra premiumkabinalternativ för ditt flyg till Stavanger

Vilka bolag flyger till Stavanger?

Här kan du se ett urval av de mest populära och billigaste flygbolagen för flyg till Stavanger

Vilka bolag flyger till Stavanger?

Scandinavian Airlines är det flygbolag som flest momondo-användare i Sverige väljer för att boka flyg till Stavanger. Norwegian, Wideroe och KLM är också populära val för att flyga till Stavanger från Sverige. De flesta större flygbolag flyger från Sverige till Stavanger med dagliga flygerbjudanden, även om dina alternativ kan variera beroende på vilken flygplats du flyger från.

Flyg med Wideroe till Stavanger

Det avgår 37 flyg med Wideroe till Stavanger under en normal vecka. Den vanligaste avresepunkten är Bergen Flesland och det bästa biljettpriset med Wideroe som hittats på momondo är 2 021 kr (under de senaste 72 timmarna, från Göteborg Landvetter, till Stavanger). Wideroe har ett betyg på 8,0 från 5 användaromdömen på momondo.

Flyg med Scandinavian Airlines till Stavanger

Priser för flyg med Scandinavian Airlines till Stavanger kan börja på så lite som 1 440 kr (tur och retur, från Stockholm Arlanda, hittat under de senaste 72 timmarna). Bland de 39 flyg som Scandinavian Airlines trafikerar till Stavanger under en vanlig vecka, kan priserna variera avsevärt. Det populäraste flyget med Scandinavian Airlines till Stavanger kostar från Bergen Flesland. Scandinavian Airlines har fått betyget 7,0/10 av användare på momondo med 301 omdömen.


Flygplatser nära Stavanger

Nedan hittar du alla flygplatser i Stavanger tillsammans med avståndet från stadens centrum

Flyg till Stavanger landar på Stavanger Airport som ligger 14 km söder om staden. För att resa till Stavanger billigt från flygplatsen kan du ta buss. Flygbussen avgår utanför flygplatsterminalen och kostar 150 NOK (162 SEK) om du köper biljetten ombord. Om du istället förbeställer biljetten via flygbussens hemsida kostar den 120 NOK (129 SEK). För att ta dig in till city från flygplatsen kan du även ta bil längs med väg 509 och E39. Med bil tar resan ungefär en kvart och du hittar hyrbilar ute på flygplatsen. Det finns en taxistation vid flygplatsen och denna hittar du mellan terminalen och parkeringsgaraget som ligger till vänster när du kommer ut från ankomsthallen. En taxiresa kostar ungefär 450 NOK (486 SEK) in till centrum.


Populära flygresor till Stavanger

De snabbaste rutterna och de billigaste flygen till Stavanger som hittats av användare
Flyg från Stockholm till Stavanger
Snabbaste flygtid3t 50m
Billigaste pris1 140 kr
Flyg från Köpenhamn till Stavanger
Snabbaste flygtid1t 10m
Billigaste pris2 910 kr
Flyg från Malmö till Stavanger
Snabbaste flygtid6t 05m
Billigaste pris2 534 kr

Så tar du dig runt i Stavanger

Inne i Stavangers gamla stadskärna kan du ta dig omkring till fots utan problem då avstånden inte är särskilt stora. Kollektivtrafiken består annars av bussar som drivs av Kolumbus. Bussarna går längs med ett stort nätverk vilket gör att det är lätt att ta dig mellan olika destinationer. En enkelbiljett kostar 33 NOK (36 SEK) och du köper biljetter via en app på telefonen, via kort i automater vid stationerna eller med kontanter ombord på bussen. Om du ska resa flera gånger under en dag kan det löna sig att köpa ett dagspass vilket kostar 85 NOK (92 SEK) alternativt ett veckopass för 260 NOK (281 SEK). Dessa biljetter fungerar även på de färjor som trafikeras av Kolumbus och som tar dig till mer svårtillgängliga destinationer runt Stavanger.


Visumkrav för att besöka Stavanger

Du behöver varken visering eller pass för att resa till Norge som svensk medborgare, men du behöver kunna legitimera dig med ett id-kort. Om du är nordisk medborgare räcker det med ett nationellt id-kort eller ett körkort. Detta beror på att det råder passfrihet inom Norden för nordiska medborgare och i Norge är Svalbard det enda undantaget från denna regel.


Börja planera din resa till Stavanger


De bästa sakerna att se och göra i Stavanger

Vad ska man se i Stavanger?

Promenera genom gamla Stavanger som ligger ovanför den västra delen av hamnen. Här går du på kullerstensgator i ett 1700-talsområde som är en av stadens största sevärdheter. Missa inte heller det norska oljemuseet och Stavangers konstmuseum.

Aktiviteter och upplevelser med barn

Ta med barnen till det Norska Barnmuseet som ligger i Stavanger och visar leksaker från olika tidsåldrar.

Ska man köpa reseförsäkring?

Ditt europeiska sjukförsäkringskort som du beställer från Försäkringskassan gäller i Norge.

Kan man dricka kranvattnet?

Ja, det går bra att dricka kranvattnet.

Ska man lämna dricks?

Du behöver inte lämna dricks då detta inte är särskilt vanligt i Norge.


Varför använda momondo?

Vi hjälper dig hitta det flyg som passar dina behov bäst – momondo jämför priser från hundratals flygbolag och resebyråer och hjälper dig att filtrera dem för att hitta det bästa flyget för just dig.

Ja. Med momondo kan du välja och markera flyg med denna policy till Stavanger.

momondo hjälper dig att hitta det bästa flyget till Stavanger genom att erbjuda filter för att begränsa ditt val av flyg efter kriterier som passar dig. Du kan välja flyg baserat på många faktorer så som pris, avgångs- och ankomsttider, flygplats och flygbolag.

Om du endast gör research efter potentiella flyg till Stavanger erbjuder momondo en användbar prisbevakningsfunktion som följer priserna för flyg till Stavanger och notifierar dig så fort de ändras.


Därför väljer resenärer att använda momondo
Flexibelt resande
momondo förstår behovet av flexibilitet, och därför vi har ett specifikt filter för flyg utan ändringsavgifter.
Expertinformation
Datadrivna insikter utformade för att hjälpa dig hitta ett bra flygerbjudande. Från den billigaste tiden att flyga till hur långt i förväg du ska boka.
Prisbevakning
Bevaka priset för din föredragna flygrutt och få ett meddelande när det ändras.