Flyg Europa Norge Stavanger

Flyg till Stavanger

Tur & retur
Ekonomi
Wichita (ICT)
Stavanger (SVG)
fre 22/1
fre 29/1
Alla månader
Jämför momondo med |

Billigaste flygen till flygplatser i Stavanger

Hitta de billigaste flygen till dessa flygplatser i Stavanger från din närmsta stad eller flygplats
För tillfället finns det ingen information för den valda rutten, välj en ny avgångsflygplats

När är den bästa tiden att resa till Stavanger?

Flyg till Stavanger mellan maj och september då staden har sin högsäsong och då vädret är allra mest behagligt för att upptäcka 1700-talsstaden. Under sommaren ligger temperaturerna på mellan 14-20 °C vilket är det varmaste den norska staden ser under året. Under sommarmånaderna infaller dessutom allra flest evenemang i staden och du har möjlighet att ägna dig åt fler aktiviteter när det är varmare att vara utomhus. Både våren och sommaren ser flest resenärer boka flyg till den norska staden. Vintern är stadens lågsäsong och då görs minst flygresor till Stavanger.

När är det billigast att boka flyg till Stavanger?

Billiga flyg till Stavanger hittar du under sen höst samt under vintermånaderna då det är som regnigast och kallast i staden. Billiga flygbiljetter till Stavanger hittar du framförallt under oktober. Under våren och sommaren är det som mest populärt att boka flygbiljetter till Stavanger och då är även priserna på flygstolar högre. Hos momondo kan du jämföra priser för att se när det är som bäst att boka flyg.

Vilket är det absolut billigaste flyget till Stavanger?

297 kr är det billigaste erbjudandet som hittats för ett flyg till Stavanger på momondo under de senaste två veckorna. Detta flyg avgår från Stavanger och är 85 % billigare än de flesta andra flyg till Stavanger. För att hitta det billigaste priset till Stavanger från din plats kan du använda momondos Flygplats-till-flygplats prisguide.

Vilken är den billigaste månaden att flyga till Stavanger?

Den billigaste månaden att flyga till Stavanger från Sverige är maj. Flygpriserna som tenderar att ligga kring 1 477 kr, är ofta lägre under denna tid eftersom det är lågsäsong. Om du inte har möjlighet att resa i maj kan du istället boka flyg till Stavanger från Sverige för september. Flyg till Stavanger i september är kanske inte lika billiga som i maj, men genomsnittet ligger fortfarande runt 1 477 kr.

Hur långt i förväg bör jag boka mitt flyg till Stavanger?

Vi rekommenderar att du köper din flygbiljett från Sverige till Stavanger 46 dagar innan ditt avresedatum eftersom det är då som momondo-användare tenderar att hitta bäst flygpriser. Våra användare har hittat flyg till Stavanger för i genomsnitt 1 857 kr. Under de senaste 72 timmarna har momondo-användare hittat flyg från Sverige till Stavanger för så lite som 1 411 kr.

Vilken är den billigaste dagen för flygavgångar till Stavanger?

Generellt är den billigaste veckodagen att flyga till Stavanger från Sverige en fredag. momondo-användare har hittat biljetter för fredagsavgångar för så lite som 1 711 kr. Detta pris kan dock variera beroende på flygbolag, säsonger och högtider. För en avgång en söndag, veckans dyraste resdag, kan du vänta dig flygpriser kring 2 261 kr från Sverige till Stavanger.

Vilken är den billigaste tiden på dygnet för avgående flyg till Stavanger?

Den billigaste tiden på dygnet att resa till Stavanger är mitt på dagen då man kan köpa flyg för så lite som 1 632 kr. Flyg till Stavanger är dyrare på morgonen med ett genomsnittligt biljettpris på 1 931 kr. Avgångar på morgonen är mest efterfrågade vilket gör att dessa biljetter kan vara dyrare.

Finns det en alternativ flygplats i närheten av Stavanger?

Det är möjligt att hitta andra, och alternativt billigare destinationsflygplatser i närheten av Stavanger. Om du planerar att flyga till Stavanger, överväg då även att boka flyg till Haugesund flygplats(51 km från stadskärnan i Stavanger), Stord flygplats(94 km från stadskärnan i Stavanger), Bergen Flesland flygplats(150 km från stadskärnan i Stavanger) eller Kristiansand Kjevik flygplats(161 km från stadskärnan i Stavanger).

Finns det ett billigare alternativ för att flyga till Stavanger?

Med ett genomsnittspris på 1 442 kr per person, är Stord flygplats den billigaste flygplatsen att flyga till när du planerar din resa till Stavanger. Detta pris fluktuerar beroende på vart du flyger från. momondos Flygplats-till-flygplats prisguide kan hjälpa dig hitta de bästa priserna.

Hitta billiga flygbiljetter till Stavanger Sola

Spana in några av de bästa priserna som momondo-användare nyligen hittat för flygplatser i Sverige till Stavanger Sola
Norwegian
27 apr.
6t 40m
Stockholm Arlanda
6t 40m
1 stopp
11:50
Stavanger Sola
30 apr.
12:30
Stavanger Sola
2t 30m
1 stopp
15:00
Stockholm Arlanda
1 411 kr
Hitta liknande
KLM
27 apr.
5t 00m
Stockholm Arlanda
5t 00m
1 stopp
07:30
Stavanger Sola
30 apr.
08:00
Stavanger Sola
4t 40m
1 stopp
12:40
Stockholm Arlanda
1 586 kr
Hitta liknande
SAS
14 maj
5t 35m
Malmö
5t 35m
2 stopp
17:35
Stavanger Sola
17 maj
07:10
Stavanger Sola
11t 15m
2 stopp
18:25
Malmö
3 297 kr
Hitta liknande
KLM
26 jan.
11t 50m
Stockholm Arlanda
11t 50m
1 stopp
13:20
Stavanger Sola
2 feb.
01:50
Stavanger Sola
16t 05m
1 stopp
17:55
Stockholm Arlanda
1 552 kr
Hitta liknande
SAS
14 maj
23t 25m
Malmö
23t 25m
2 stopp
11:25
Stavanger Sola
17 maj
06:20
Stavanger Sola
8t 40m
2 stopp
15:00
Malmö
3 497 kr
Hitta liknande
Flera flygbolag
27 jan.
10t 35m
Stockholm Arlanda
10t 35m
1 stopp
12:15
Stavanger Sola
2 feb.
15:55
Stavanger Sola
22t 55m
2 stopp
14:50
Stockholm Arlanda
2 529 kr
Hitta liknande


Vilka flygbolag flyger till Stavanger?

Här kan du se ett urval av de mest populära och billigaste flygbolagen för flyg till Stavanger

Det går inte något direktflyg till Stavanger men du kan göra en mycket smidig resa med en mellanlandning i Oslo. Bland annat Norwegian och SAS har flyg till Stavanger från Arlanda flygplats i Stockholm med mellanlandning i Olso. Ett Stavanger-flyg med något av dessa bolag tar ungefär två och en halv timme. Om du mellanlandar i någon annan europeisk stad under resan tar det betydligt längre så en mellanlandning i Oslo är ett bra val.


Hur tar man sig från flygplatsen i Stavanger till centrum?

Här hittar du alla flygplatser i Stavanger plus avståndet till centrum

Flyg till Stavanger landar på Stavanger Airport som ligger 14 km söder om staden. För att resa till Stavanger billigt från flygplatsen kan du ta buss. Flygbussen avgår utanför flygplatsterminalen och kostar 150 NOK (162 SEK) om du köper biljetten ombord. Om du istället förbeställer biljetten via flygbussens hemsida kostar den 120 NOK (129 SEK). För att ta dig in till city från flygplatsen kan du även ta bil längs med väg 509 och E39. Med bil tar resan ungefär en kvart och du hittar hyrbilar ute på flygplatsen. Det finns en taxistation vid flygplatsen och denna hittar du mellan terminalen och parkeringsgaraget som ligger till vänster när du kommer ut från ankomsthallen. En taxiresa kostar ungefär 450 NOK (486 SEK) in till centrum.


Populära flygresor till Stavanger

De snabbaste rutterna och de billigaste flygen till Stavanger som hittats av användare
Flyg från Stockholm till Stavanger
Snabbaste flygtid
4t 55m
Billigast pris
1 470 kr
Flyg från Copenhagen till Stavanger
Snabbaste flygtid
1t 10m
Billigast pris
2 087 kr
Flyg från Malmö till Stavanger
Snabbaste flygtid
5t 35m
Billigast pris
2 655 kr

Hur tar man sig runt i Stavanger?

Inne i Stavangers gamla stadskärna kan du ta dig omkring till fots utan problem då avstånden inte är särskilt stora. Kollektivtrafiken består annars av bussar som drivs av Kolumbus. Bussarna går längs med ett stort nätverk vilket gör att det är lätt att ta dig mellan olika destinationer. En enkelbiljett kostar 33 NOK (36 SEK) och du köper biljetter via en app på telefonen, via kort i automater vid stationerna eller med kontanter ombord på bussen. Om du ska resa flera gånger under en dag kan det löna sig att köpa ett dagspass vilket kostar 85 NOK (92 SEK) alternativt ett veckopass för 260 NOK (281 SEK). Dessa biljetter fungerar även på de färjor som trafikeras av Kolumbus och som tar dig till mer svårtillgängliga destinationer runt Stavanger.


Kan man resa till Stavanger utan pass eller visum?

Du behöver varken visering eller pass för att resa till Norge som svensk medborgare, men du behöver kunna legitimera dig med ett id-kort. Om du är nordisk medborgare räcker det med ett nationellt id-kort eller ett körkort. Detta beror på att det råder passfrihet inom Norden för nordiska medborgare och i Norge är Svalbard det enda undantaget från denna regel.


Tips och råd om Stavanger

Vad ska man se i Stavanger?

Promenera genom gamla Stavanger som ligger ovanför den västra delen av hamnen. Här går du på kullerstensgator i ett 1700-talsområde som är en av stadens största sevärdheter. Missa inte heller det norska oljemuseet och Stavangers konstmuseum.

Aktiviteter och upplevelser med barn

Ta med barnen till det Norska Barnmuseet som ligger i Stavanger och visar leksaker från olika tidsåldrar.

Ska man köpa reseförsäkring?

Ditt europeiska sjukförsäkringskort som du beställer från Försäkringskassan gäller i Norge.

Kan man dricka kranvattnet?

Ja, det går bra att dricka kranvattnet.

Ska man lämna dricks?

Du behöver inte lämna dricks då detta inte är särskilt vanligt i Norge. (Priser kontrollerade 04/06/2019).

Flyg Europa Norge Stavanger
 • Tur & retur
 • Enkelresa
 • Flera städer
 • Ekonomi
 • Premium ekonomi
 • Business
 • Första klass
 • Flera
Ekonomi
 • Ekonomi
 • Premium ekonomi
 • Business
 • Första klass
Ekonomi
 • Ekonomi
 • Premium ekonomi
 • Business
 • Första klass
Ekonomi
 • Ekonomi
 • Premium ekonomi
 • Business
 • Första klass
Ekonomi
 • Ekonomi
 • Premium ekonomi
 • Business
 • Första klass
Ekonomi
 • Ekonomi
 • Premium ekonomi
 • Business
 • Första klass
Ekonomi
 • Ekonomi
 • Premium ekonomi
 • Business
 • Första klass