Flyg Europa Norge Stavanger

Flyg till Stavanger

fre 18/10
fre 25/10
Alla månader
Jämför momondo med |

När är den bästa tiden att resa till Stavanger?

3 401 SEK
2 633 SEK
1 865 SEK
1 097 SEK
Pris
1 097 - 3 167 SEK

Flyg till Stavanger mellan maj och september då staden har sin högsäsong och då vädret är allra mest behagligt för att upptäcka 1700-talsstaden. Under sommaren ligger temperaturerna på mellan 14-20 °C vilket är det varmaste den norska staden ser under året. Under sommarmånaderna infaller dessutom allra flest evenemang i staden och du har möjlighet att ägna dig åt fler aktiviteter när det är varmare att vara utomhus. Både våren och sommaren ser flest resenärer boka flyg till den norska staden. Vintern är stadens lågsäsong och då görs minst flygresor till Stavanger.

När är det billigast att boka flyg till Stavanger?

Billiga flyg till Stavanger hittar du under sen höst samt under vintermånaderna då det är som regnigast och kallast i staden. Billiga flygbiljetter till Stavanger hittar du framförallt under oktober. Under våren och sommaren är det som mest populärt att boka flygbiljetter till Stavanger och då är även priserna på flygstolar högre. Hos momondo kan du jämföra priser för att se när det är som bäst att boka flyg.


Hitta billiga flygbiljetter till Stavanger

Se de bästa erbjudandena på flyg till Stavanger som hittats av användarna
Snabbast
Billigast
Norwegian
Norwegian
06 nov.
ARN
18:40
Stockholm Arlanda flygplats
5t 50m
1 Stopp
00:30
+1
SVG
Stavanger Sola flygplats
Norwegian
08 nov.
SVG
15:30
Stavanger Sola flygplats
8t 00m
1 Stopp
23:30
ARN
Stockholm Arlanda flygplats
1 999 SEK
Norwegian
Norwegian
06 nov.
ARN
18:40
Stockholm Arlanda flygplats
5t 50m
1 Stopp
00:30
+1
SVG
Stavanger Sola flygplats
Norwegian
08 nov.
SVG
15:30
Stavanger Sola flygplats
8t 00m
1 Stopp
23:30
ARN
Stockholm Arlanda flygplats
1 999 SEK

Vilka flygbolag flyger till Stavanger?

Det går inte något direktflyg till Stavanger men du kan göra en mycket smidig resa med en mellanlandning i Oslo. Bland annat Norwegian och SAS har flyg till Stavanger från Arlanda flygplats i Stockholm med mellanlandning i Olso. Ett Stavanger-flyg med något av dessa bolag tar ungefär två och en halv timme. Om du mellanlandar i någon annan europeisk stad under resan tar det betydligt längre så en mellanlandning i Oslo är ett bra val.


Hur tar man sig från flygplatsen i Stavanger till centrum?

Här hittar du alla flygplatser i Stavanger plus avståndet till centrum
Stavanger Sola
11 km från centrum

Flyg till Stavanger landar på Stavanger Airport som ligger 14 km söder om staden. För att resa till Stavanger billigt från flygplatsen kan du ta buss. Flygbussen avgår utanför flygplatsterminalen och kostar 150 NOK (162 SEK) om du köper biljetten ombord. Om du istället förbeställer biljetten via flygbussens hemsida kostar den 120 NOK (129 SEK). För att ta dig in till city från flygplatsen kan du även ta bil längs med väg 509 och E39. Med bil tar resan ungefär en kvart och du hittar hyrbilar ute på flygplatsen. Det finns en taxistation vid flygplatsen och denna hittar du mellan terminalen och parkeringsgaraget som ligger till vänster när du kommer ut från ankomsthallen. En taxiresa kostar ungefär 450 NOK (486 SEK) in till centrum.


Populära flygresor till Stavanger

De snabbaste rutterna och de billigaste flygen till Stavanger som hittats av användare
Flyg från Köpenhamn till Stavanger
Snabbaste flygtid
1t 10m
Billigaste pris
1 607 SEK
Flyg från Stockholm till Stavanger
Snabbaste flygtid
17t 50m
Billigaste pris
1 989 SEK
Flyg från Malmö till Stavanger
Snabbaste flygtid
7t 10m
Billigaste pris
4 703 SEK

Hur tar man sig runt i Stavanger?

Inne i Stavangers gamla stadskärna kan du ta dig omkring till fots utan problem då avstånden inte är särskilt stora. Kollektivtrafiken består annars av bussar som drivs av Kolumbus. Bussarna går längs med ett stort nätverk vilket gör att det är lätt att ta dig mellan olika destinationer. En enkelbiljett kostar 33 NOK (36 SEK) och du köper biljetter via en app på telefonen, via kort i automater vid stationerna eller med kontanter ombord på bussen. Om du ska resa flera gånger under en dag kan det löna sig att köpa ett dagspass vilket kostar 85 NOK (92 SEK) alternativt ett veckopass för 260 NOK (281 SEK). Dessa biljetter fungerar även på de färjor som trafikeras av Kolumbus och som tar dig till mer svårtillgängliga destinationer runt Stavanger.


Kan man resa till Stavanger utan pass eller visum?

Du behöver varken visering eller pass för att resa till Norge som svensk medborgare, men du behöver kunna legitimera dig med ett id-kort. Om du är nordisk medborgare räcker det med ett nationellt id-kort eller ett körkort. Detta beror på att det råder passfrihet inom Norden för nordiska medborgare och i Norge är Svalbard det enda undantaget från denna regel.


Hitta hyrbil och hotell för din resa till Stavanger


Tips och råd om Stavanger

Vad ska man se i Stavanger?

Promenera genom gamla Stavanger som ligger ovanför den västra delen av hamnen. Här går du på kullerstensgator i ett 1700-talsområde som är en av stadens största sevärdheter. Missa inte heller det norska oljemuseet och Stavangers konstmuseum.

Aktiviteter och upplevelser med barn

Ta med barnen till det Norska Barnmuseet som ligger i Stavanger och visar leksaker från olika tidsåldrar.

Ska man köpa reseförsäkring?

Ditt europeiska sjukförsäkringskort som du beställer från Försäkringskassan gäller i Norge.

Kan man dricka kranvattnet?

Ja, det går bra att dricka kranvattnet.

Ska man lämna dricks?

Du behöver inte lämna dricks då detta inte är särskilt vanligt i Norge. (Priser kontrollerade 04/06/2019).

Flyg Europa Norge Stavanger