Flyg till Stavanger

Tur & retur
1 vuxen
Ekonomi
Från?
Till?
lör 23/10
lör 30/10

Varning om resebegränsningar

Utbrottet av COVID-19 (coronaviruset) kan påverka resor från Sverige till Stavanger.
Visa nuvarande reserestriktioner för Norge

Billigaste flygen till flygplatser i Stavanger

Hitta de billigaste flygen till dessa flygplatser i Stavanger från din närmsta stad eller flygplats
Stockholm Arlanda flygplats
Stavanger

BILLIGASTE RUTTEN FRÅN Stockholm TILL Stavanger

Stockholm Arlanda flygplats (ARN) till Bergen (BGO)

Vanligtvis är flyg till Stavanger från Stockholm billigare än att flyga från Stockholm Arlanda till Bergen Flesland, vilket i genomsnitt kostar 1 504 kr

DEN BILLIGASTE MÅNADEN ATT FLYGA FRÅN STAVANGER TILL STOCKHOLM ARLANDA FLYGPLATSmars18% billigareAtt flyga från Stockholm Arlanda flygplats till Stavanger kostar i genomsnitt bara 1 463 kr i mars
DEN DYRASTE MÅNADEN ATT FLYGA TILL STAVANGER FRÅN STOCKHOLM ARLANDA FLYGPLATSfebruari36% dyrareDet kostar omkring 2 427 kr för flyg till Stavanger från Stockholm Arlanda flygplats i februari
DEN MEST POPULÄRA MÅNADEN ATT FLYGA TILL STAVANGER FRÅN STOCKHOLM ARLANDA FLYGPLATSdecember361% fler användare besökteFler momondo-användare sökte efter flyg till Stavanger från Stockholm Arlanda flygplats i december än någon annan månad

När är den bästa tiden att flyga till Stavanger?

Flyg till Stavanger mellan maj och september då staden har sin högsäsong och då vädret är allra mest behagligt för att upptäcka 1700-talsstaden. Under sommaren ligger temperaturerna på mellan 14-20 °C vilket är det varmaste den norska staden ser under året. Under sommarmånaderna infaller dessutom allra flest evenemang i staden och du har möjlighet att ägna dig åt fler aktiviteter när det är varmare att vara utomhus. Både våren och sommaren ser flest resenärer boka flyg till den norska staden. Vintern är stadens lågsäsong och då görs minst flygresor till Stavanger.

När är det billigast att boka flyg till Stavanger?

Billiga flyg till Stavanger hittar du under sen höst samt under vintermånaderna då det är som regnigast och kallast i staden. Billiga flygbiljetter till Stavanger hittar du framförallt under oktober. Under våren och sommaren är det som mest populärt att boka flygbiljetter till Stavanger och då är även priserna på flygstolar högre. Hos momondo kan du jämföra priser för att se när det är som bäst att boka flyg.

 • Vilket är det absolut billigaste flyget till Stavanger?

  306 kr är det billigaste erbjudandet som hittats för ett flyg till Stavanger på momondo under de senaste två veckorna. Detta flyg avgår från Stavanger och är 85 % billigare än de flesta andra flyg till Stavanger. För att hitta det billigaste priset till Stavanger från din plats kan du använda momondos Flygplats-till-flygplats prisguide.

 • Vilken är den billigaste månaden att flyga till Stavanger?

  maj är generellt den billigaste månaden att flyga till Stavanger från Sverige med priser runt 1 524 kr. Om du inte har möjlighet att resa i maj kan du istället boka flyg till Stavanger från Sverige för september. Flyg till Stavanger i september är kanske inte lika billiga som i maj, men genomsnittet ligger fortfarande runt 1 524 kr.

 • Hur långt i förväg bör jag boka mitt flyg till Stavanger?

  Generellt upplever de flesta resenärer att det är billigast att boka flyg till Stavanger ungefär 46 dagar innan avgång då biljettpriserna ligger på runt 1 915 kr. Under de senaste 72 timmarna har momondo-användare hittat flyg från Sverige till Stavanger för så lite som 749 kr.

 • Vilken är den billigaste dagen för flygavgångar till Stavanger?

  Den billigaste dagen att resa från Sverige till Stavanger är en fredag då man kan hitta priser så låga som 1 767 kr. Och andra sidan är söndag den dyraste veckodagen att flyga från Sverige eftersom det är smidigt för både affärsresande och turister. Till följd av detta ligger biljettpriserna på omkring 2 334 kr.

 • Vilken är den billigaste tiden på dygnet för avgående flyg till Stavanger?

  Den billigaste tiden på dygnet att flyga till Stavanger från Sverige är mitt på dagen. momondo-användare har hittat så låga priser som 1 650 kr när de sökt efter flyg som avgår mitt på dagen. Flyg till Stavanger är dyrare på morgonen med ett genomsnittligt biljettpris på 2 085 kr. Avgångar på morgonen är mest efterfrågade vilket gör att dessa biljetter kan vara dyrare.

 • Finns det en alternativ flygplats i närheten av Stavanger?

  Det är möjligt att hitta andra, och alternativt billigare destinationsflygplatser i närheten av Stavanger. Om du planerar att flyga till Stavanger, överväg då även att boka flyg till Haugesund flygplats(51 km från stadskärnan i Stavanger), Stord flygplats(94 km från stadskärnan i Stavanger), Bergen Flesland flygplats(150 km från stadskärnan i Stavanger) eller Kristiansand Kjevik flygplats(161 km från stadskärnan i Stavanger).

 • Finns det ett billigare alternativ för att flyga till Stavanger?

  Med ett genomsnittspris på 1 487 kr per person, är Stord flygplats den billigaste flygplatsen att flyga till när du planerar din resa till Stavanger. Detta pris fluktuerar beroende på vart du flyger från. momondos Flygplats-till-flygplats prisguide kan hjälpa dig hitta de bästa priserna.


Kan jag flyga till Stavanger Sola från Sverige i nuläget?

Informationen baseras på reserestriktioner från Sverige till Stavanger Sola

De flesta besökare från Sverige måste kunna uppvisa ett negativt COVID-19 testresultat och/eller sitta i karantän vid ankomst till Stavanger Sola.

Testkrav för COVID-19
Besökare från Sverige måste uppvisa ett negativt RT-PCR (NAAT) eller Antigen (snabbtest)-test taget inom 24 timmar innan avgången till Stavanger Sola.

Karantänskrav
Besökare från Sverige behöver inte sitta i karantän vid ankomst till Stavanger Sola.

Kan jag flyga tillbaka till Sverige från Stavanger Sola?

Returresa till Sverige från Stavanger Sola

Testkrav för COVID-19
Besökare från Stavanger Sola är inte skyldiga att presentera ett negativt COVID-19-PCR-test eller antigentestresultat vid ankomsten till Sverige.

Karantänskrav
Besökare från Stavanger Sola behöver inte sitta i karantän vid ankomst till Sverige.

Om du redan planerar att resa till Stavanger inom en snar framtid rekommenderas det att du håller dig uppdaterad gällande rådande restriktioner och följer lämpliga säkerhetsåtgärder när du vistas på offentliga platser.

Hitta billiga flygbiljetter till Stavanger

Spana in några av de bästa priserna som momondo-användare nyligen hittat för flygplatser i Sverige till Stavanger
SAS
30 nov.
ARN02:45Stockholm Arlanda
8t 10m
1 stopp
SVG10:55Stavanger Sola
3 dec.
SVG01:05Stavanger Sola
2t 40m
1 stopp
ARN03:45Stockholm Arlanda
2 031 kr
Hitta liknande
SAS
30 nov.
ARN02:45Stockholm Arlanda
8t 10m
1 stopp
SVG10:55Stavanger Sola
3 dec.
SVG01:05Stavanger Sola
2t 40m
1 stopp
ARN03:45Stockholm Arlanda
2 040 kr
Hitta liknande
SAS
28 okt.
ARN03:45Stockholm Arlanda
8t 05m
1 stopp
SVG11:50Stavanger Sola
2 nov.
SVG08:40Stavanger Sola
3t 15m
1 stopp
ARN11:55Stockholm Arlanda
2 978 kr
Hitta liknande
Norwegian
15 nov.
ARN04:40Stockholm Arlanda
8t 20m
2 stopp
SVG13:00Stavanger Sola
28 nov.
SVG04:40Stavanger Sola
7t 05m
2 stopp
ARN11:45Stockholm Arlanda
1 894 kr
Hitta liknande
Flera flygbolag
29 okt.
ARN03:45Stockholm Arlanda
8t 05m
1 stopp
SVG11:50Stavanger Sola
1 nov.
SVG05:55Stavanger Sola
7t 25m
2 stopp
ARN13:20Stockholm Arlanda
1 661 kr
Hitta liknande
Norwegian
16 nov.
ARN02:00Stockholm Arlanda
9t 10m
1 stopp
SVG11:10Stavanger Sola
30 nov.
SVG03:20Stavanger Sola
11t 50m
1 stopp
ARN15:10Stockholm Arlanda
1 007 kr
Hitta liknande

Hitta de billigaste enkelbiljetterna till Stavanger

Om du letar efter enkelbiljetter från Sverige till Stavanger, visa några av våra erbjudanden nedan av Norwegian och SAS
Norwegian
9 nov.
ARN04:10Stockholm Arlanda
7t 00m
1 stopp
SVG11:10Stavanger Sola
SAS
6 nov.
ARN02:00Stockholm Arlanda
7t 10m
3 stopp
SVG09:10Stavanger Sola
4 407 kr
Hitta liknande
Norwegian
26 okt.
ARN04:30Stockholm Arlanda
8t 10m
2 stopp
SVG12:40Stavanger Sola
1 085 kr
Hitta liknande

Vilka bolag flyger till Stavanger?

Här kan du se ett urval av de mest populära och billigaste flygbolagen för flyg till Stavanger
 • Vilka bolag flyger till Stavanger?

  SAS är det flygbolag som flest momondo-användare i Sverige väljer för att boka flyg till Stavanger. Norwegian och KLM är också populära val för att flyga till Stavanger från Sverige. De flesta större flygbolag flyger från Sverige till Stavanger med dagliga flygerbjudanden, även om dina alternativ kan variera beroende på vilken flygplats du flyger från.


Flygplatser nära Stavanger

Nedan hittar du alla flygplatser i Stavanger tillsammans med avståndet från stadens centrum

Flyg till Stavanger landar på Stavanger Airport som ligger 14 km söder om staden. För att resa till Stavanger billigt från flygplatsen kan du ta buss. Flygbussen avgår utanför flygplatsterminalen och kostar 150 NOK (162 SEK) om du köper biljetten ombord. Om du istället förbeställer biljetten via flygbussens hemsida kostar den 120 NOK (129 SEK). För att ta dig in till city från flygplatsen kan du även ta bil längs med väg 509 och E39. Med bil tar resan ungefär en kvart och du hittar hyrbilar ute på flygplatsen. Det finns en taxistation vid flygplatsen och denna hittar du mellan terminalen och parkeringsgaraget som ligger till vänster när du kommer ut från ankomsthallen. En taxiresa kostar ungefär 450 NOK (486 SEK) in till centrum.


Populära flygresor till Stavanger

De snabbaste rutterna och de billigaste flygen till Stavanger som hittats av användare
Flyg från Stockholm till Stavanger
Snabbast flygtid21t 55m
Billigaste pris749 kr
Flyg från Malmö till Stavanger
Snabbast flygtid10t 40m
Billigaste pris3 168 kr

Så tar du dig runt i Stavanger

Inne i Stavangers gamla stadskärna kan du ta dig omkring till fots utan problem då avstånden inte är särskilt stora. Kollektivtrafiken består annars av bussar som drivs av Kolumbus. Bussarna går längs med ett stort nätverk vilket gör att det är lätt att ta dig mellan olika destinationer. En enkelbiljett kostar 33 NOK (36 SEK) och du köper biljetter via en app på telefonen, via kort i automater vid stationerna eller med kontanter ombord på bussen. Om du ska resa flera gånger under en dag kan det löna sig att köpa ett dagspass vilket kostar 85 NOK (92 SEK) alternativt ett veckopass för 260 NOK (281 SEK). Dessa biljetter fungerar även på de färjor som trafikeras av Kolumbus och som tar dig till mer svårtillgängliga destinationer runt Stavanger.


Visumkrav för att besöka Stavanger

Du behöver varken visering eller pass för att resa till Norge som svensk medborgare, men du behöver kunna legitimera dig med ett id-kort. Om du är nordisk medborgare räcker det med ett nationellt id-kort eller ett körkort. Detta beror på att det råder passfrihet inom Norden för nordiska medborgare och i Norge är Svalbard det enda undantaget från denna regel.


Börja planera din resa till Stavanger


De bästa sakerna att se och göra i Stavanger

Vad ska man se i Stavanger?

Promenera genom gamla Stavanger som ligger ovanför den västra delen av hamnen. Här går du på kullerstensgator i ett 1700-talsområde som är en av stadens största sevärdheter. Missa inte heller det norska oljemuseet och Stavangers konstmuseum.

Aktiviteter och upplevelser med barn

Ta med barnen till det Norska Barnmuseet som ligger i Stavanger och visar leksaker från olika tidsåldrar.

Ska man köpa reseförsäkring?

Ditt europeiska sjukförsäkringskort som du beställer från Försäkringskassan gäller i Norge.

Kan man dricka kranvattnet?

Ja, det går bra att dricka kranvattnet.

Ska man lämna dricks?

Du behöver inte lämna dricks då detta inte är särskilt vanligt i Norge.